این منش عملکردی در جامعه ی ما حتما دلایلی بنیادی دارد و تا وقتی به صورت ریشه ای درمان نشود، توقع نمود بیرونی مناسب از آن هم نبایستی مورد انتظار باشد....درست همانند توجه نکردن به رده های پایه در ورزش و انتظار قهرمانی در سطح بزرگسالان....در مصاحبه ای تازه از آقای دکتر فانی وزیر پیشین آموزش و پرورش که نتیجهی تحقیقی از یک سفر به ژاپن را بیان میداشت به موضوع بسیار جالبی اشاره کرد....می گفت از مسولین آموزش و پرورش ژاپن شیوه ی تنبیه و تشویق دانش آموزان را پرسیدیم، پاسخ چنین بود که تنبیه به صورت محروم نمودن دانش آموز از شرکت در کلاس درس- حالا بنابه نسبت تنبیه برای چند ساعت و یا بیشتر- اجرا می شود و سپس نحوه ی استقبال از تعطیلی کلاس درس هم برای دانش آموز و هم معلم ایرانی را بیان میداشت...بله، تفاوت بنیادی است، در همه ی سطوح جامعه داستان به همین منوال است...مقایسه میزان ساعت مفید کاری کارمند در ایران و ژاپن و و و...
بنابراین، دوست گرامی، از کوزه برون همان تراود که در اوست...
در کتاب تاریخ بیداری ایرانیان نوشته ناظم الاسلام کرمانی و گردآوری شده توسط علی اکبر سعیدی سیرجانی آمده است که به هنگام پذیرفته شدن مشروطیت از سوی مظفرالدین شاه و اجازه تشکیل مجلس، یکی از روحانیون سردمدار مشروطه به هنگام مطرح شدن اینکه حالا نام این مجلس چه باشد در برابر اعضایی که اصرار بر نامگذاری مجلس به نام مجلس شورای اسلامی داشته اند، مقاومت کرد و گفتند در مملکتی که مذاهب مختلف دارد نام مجلس هم باید نماینده همه ملت باشد، به این ترتیب نخستین مجلس قانونگذاری ایران در زمان مشروطیت، مجلس شورای ملی شد..
حال آیا ما توانستیم این سطح فکر بیش از یکصد سال قبل پیشینیان خودمون را ادامه بدهیم و یا برعکس دچار پسرفت نسبت به یکصد سال پیش شده ایم...
اگر پاسخی برای این پرسش ها یافتیم آنگاه بایستی به دنبال ایده آل ها باشیم در غیر اینصورت همه ما صرفا مواردی تئوریک و بعضاً غیر عملی رو مطرح می کنیم و این جز خود فرسایی خود و دوستان مون نتیجه ی دیگری ندارد...
درود
کاملا درست می فرمایید جناب امیرزاده عزیز.
بنده نیز به این نگاه نامهربانانه همسایه شرقی به ایران و ایرانی کاملا اعتقاد دارم. متاسفانه این نگاه ریشه دار بوده و سابقه ای به قدمت تاریخ همه ی تنش های فی مابین در موضوعات مختلف دارد. از تسلط سابقه دار ایران بر افغانستان و چیرگی پادشاهان ایرانی بر افغانها تا حمله محمود افغان و تسلط بر بخش های زیادی از ایران، تا تنش های آبی بیش از ۱۵۰ ساله ایران و افغانستان بر سر رودخانه هیرمند، تا ورود بی ضابطه مهاجرین افغان به ایران و بهره جویی های کارفرمایان ایرانی از آنها و بی احترامی های وافر ایرانی ها به این کارگران مهاجر، تا تنش های سیاسی بین ایران و دوره اول حکومت طالبان بر افغانستان(حمله به کنسولگری ایران در مزار شریف)، تا برخی جنایات و فجایع به وقوع پیوسته توسط برخی مهاجرین افغان در ایران تا اعتقاد بسیاری از خانواده های ایرانی به افغانی بودن منشا اعتیاد جوانان کشور تا....، همه و همه سبب ساز ایجاد این نگاه نامهربانانه شده است. هماره تاریخ ایران کشوری غالب و چیره بوده و افغانستان غالبا در موضع ضعف و مغلوب.
حال که آب افغانستان ارزشی بیش از پیش پیدا کرده و ایران نیز نیازمند به آن آب، شاید به زعم افغانها، زمان مناسبی باشد برای گروکشی و شاید انتقام گیری. بدین ترتیب کمک های ایران نیز تعبیر به عدم وجود حسن نیت و یا آبخواهی و ... خواهد شد.
هر چند که برخی شرکت های ایرانی نیز در پروژه های آبی افغانستان سرمایه گزاری کرده و یا تامین کننده مصالح مورد نیاز برای سازه های آبی این کشور شده که در کمال تعجب برخی از این سازه ها به زیان کشورمان نیز بوده است و ...!
با این همه، کشورهایی چون هند، ترکیه و... با کمترین سبقه منفی در ذهن افغانها و قطر با نوعی پدرخواندگی نسب به طالبان، در حال سرمایه گزاری و بهره برداری های مختلف از این علاقه افغانها به مهار آب بوده و شرایط را برای نفوذ خود در دل و جان افغانها(اعم از دولتمردان و مردم) فراهم می نمایند.
هر چند که ایران نیز با تامین بخش زیادی از نیازمندی های مختلف افغانستان در حال تعدیل این نگاه بدبینانه و خصومت آمیز می باشد اما درهم تنیدگی ارتباطات و نیز مراودات و تبادلات بسیار زیاد مردم و دولتمردان دو کشور همواره شرایط را برای ایجاد تنش های مختلف آماده می نماید.
چرا چین طرفدار صلح
و امریکا جنگ طلب؟
نویسنده چینی: چوا چین لینگ
۲۴ مارس ۲۰۲۳ - TV3
۱. بزرگترین تهدید برای ایالات متحده آمریکا نه چین، بلکه صلح است.
۲. صلح جهانی به امپراطوری دلار آمریکا که بر پایه جنگ، اقتصاد جنگی و تجارت جنگی بنا شده، پایان خواهد داد.
۳. زمانی که در جهان صلح برقرار باشد، آمریکاییها گم خواهند شد.
۴. نمیدانند چه کنند، زیرا بسیاری از کسانی که تنها به دلیل تحریک جنگها و استفاده از ابزارهایشان فعالیت میکنند، بیکار خواهند شد.
۵. مجمع صنعتی نظامی بهطور کامل از کار خواهد افتاد.
۶. تمام پایگاههای نظامی آمریکا در جهان، همچنین تمام ناوهای هواپیمابر، هواپیماهای نظامی، موشکهای بالستیک قارهپیما و سلاحهای کشتار جمعی و همه صنایع پشتیبان جنگی زائد خواهند شد.
۷. بیکاری مشکل شماره یک در ایالات متحده خواهد شد وقتی که ماشین جنگی آمریکایی به دلیل ناکارآمدی بیکار شود، تمامی کارمندان آژانس اطلاعات مرکزی (CIA) بیکار خواهند شد.
۸. تمامی اخبار جعلی درباره تهدیدها و دشمنان به جوک تبدیل میشود.
۹. بودجه نظامی حدود یک تریلیون دلاری ایالات متحده بدون جنگ و بدون دشمن کاملاً گران خواهد بود.
۱۰. زمانی که در جهان صلح برقرار است، آمریکاییها مجبور خواهند بود برای خودشان شغل ایجاد کنند تا دوباره خود را بهعنوان افراد مسئول و نه بهعنوان مروجان جنگ و قاتلان، و نه بهعنوان تجار جنگ مفید نشان دهند.
۱۱. هیچکس ماشین جنگی گران را نمیخرد و نیازی به نیروهای نظامی که بهعنوان متحدان شناخته میشوند، وجود نخواهد داشت.
دولت آمریکا توافقنامه صلح اخیر بین ایران و عربستان سعودی که با میانجیگری چین بسته شد را محکوم کرد و آن را تهدیدی برای منافع آمریکا خواند.
دولت آمریکا کاملاً آماده است تا این توافقنامه صلح را بشکند.
اینگونه است که دولت آمریکا (نه اکثریت بیگناه مردم آمریکا) کاملاً آماده است تا جنگ یا عدم جنگ را آغاز کند و مخالف صلح است.
صلح برخلاف منافع دولت آمریکاست، امپراطوری شریری که با جنگ و بیثباتی تغذیه میشود و برای کشتار و تخریب در جنگها سلاح میفروشد.
دولت آمریکا پیشنهاد چین برای آتشبس در اوکراین و آغاز مذاکرات صلح را محکوم کرد و همچنین اعلام کرد که هیچ توقف آتشبسی وجود نخواهد داشت.
مردم جهان به شرارت دولت آمریکا بیدار شدهاند، همه غیر از دولت آمریکا خواهان صلح هستند!!
فقط کورها و احمقها هنوز از دولت آمریکای شرور و مروج جنگ و روشهای شیطانی آن حمایت میکنند."
ن یک کار پراگماتیستی و روحیه عملگرا برای احیا و حفاظت از منابع آب مشاهده نمی کنم و چه بسا اخیرا با تعداد زیادی از مقامات مملکتی روبرو هستیم که فقط هشدارهای پوپولیستی می دهند ولی هرگز در عمل چیزی از آنها مشاهده نکرده ام. اگر ادعا نمایم این سرزمین قفل شده است ادعای بی جایی نکرده ام.تندرست و پیروز باشید.