5.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽ | #ببینیم
🎙 صوت بیانات مقام معظم رهبری
🌌 پیرامون شب های قدر
💯 انتشار برای اولین بار
💠 @talieyehagholyaghin | موسسه طلیعه حق الیقین
۲ فروردین
﷽ | #دستورات_علوم_معنوی
اثر #قدر در شبها و روزهای قدر
دستور ١۰۰۰ مرتبه سوره قدر، در شب قدر بیست و سوم ماه رمضان
دستور سلوکی روایت امام صادق و امام کاظم (علیهما السلام)
توصیه ملاحسینقلی همدانی به شاگردشان میرزاجوادآقا ملکی تبریزی
🔸
🔸در شبهای قدر، خدا به شما چنان قدر وجودی دهد که خود را از تمام عوالم مثالی متصل (انعکاس عالم ناسوت) و مثالی منفصل (انعکاس عالم ملکوت) به عالم عقل (انعکاس عالم جبروت) و از آن به «عالم روح» برسانید (تنزل الملائکة والروح / تعرج الملائکة و الروح). و در عالم روح ساحت رضای حق را بیابید، و درک روحانی شما، ابقای هر لحظه وجودتان بحق، و درک ذکر قلبتان در وجد حق باشد.
🔸سیر به عوالم مافوق روح، در عوالم سِرّ و خفی و اخفی، دیگر به قدم عبد نیست، و از عالم روح به بعد فقط جذبه امر الهی است و به قدم رب و تصرف حق. و عبدی که در #شب_قدر، وارد بر «قلب امام زمان» و درک «حیات و روح محمدی» بشود، در مدار جذبات الهی در روح حجت الهی قرار میگیرد و با روح او بالا میرود.
🔸
🔸مرحوم میرزا حسینقلی همدانی در جواب مرحوم میرزا جواد آقا ملکی تبریزی، که پرسیده بود «کدام عمل جوارحی را دارای شدیدترین اثر بر قلب، تجربه کرده اید؟»
مرحوم ملاحسینقلی میفرمایند:
"۱.صد مرتبه قرائت #سوره_قدر در شب جمعه،
۲.صد مرتبه سوره قدر در #عصر_جمعه (بعد نماز عصر).
۳. یکبار #سجده_طولانی در هر روز یا شب داشتن، سجده طویل حدود یک ساعته، یا ۴۵ دقیقه ای، که در آن #ذکر_یونسیه را بخوانند: «لا اله إلا انت سبحانک إنی کنت من الظالمین»"
بعد مرحوم میرزا جواد آقا از استادشان میرزا حسینقلی همدانی (رضوان الله تعالی علیهما) نقل می کند که ایشان فرمودند: "هیچ عملی از اعمال مستحبه را ندیدم که به اندازه این سه عمل تاثیر در قلب داشته باشد."
(کتاب مشکاة العارفین (حول شخصیة العارف الکامل المیرزا جواد الملکی التبریزی)، عبدالرحمن حاتم، ص١١٧ و ۱۱۸، چاپ دارالهادی بیروت)
🔸
🔸وقتی که مرحوم میرزا حسینقلی همدانی می فرمایند در اعمال جوارحی چیزی بالاتر از این سه تا پیدا نکردم، چون روایتی از موسی بن جعفر صلوات الله و سلامه علیه است که میفرمایند: "إِنَّ لِلَّهِ یوْمَ الْجُمُعَةِ أَلْفَ نَفْحَةٍ مِنْ رَحْمَتِهِ یعْطِی کلَّ عَبْدٍ مِنْهَا مَا یشاء" نسیم هایی در عصر جمعه میوزد؛ نسیم هایی از رحمت الهی که هزار رحمت است. هزار نسیم رحمت است. کی؟ در عصر جمعه. "یعْطِی کلَّ عَبْدٍ مِنْهَا مَا یشاء" خدا از این هزار نسیم رحمت، هر مقدار که بخواهد به بندگان خودش می دهد. به یکی کم می دهد، به یکی زیادتر می دهد. اما "فَمَنْ قَرَأَ « إِنّا أَنْزَلْناهُ فِی لَیلَةِ اَلْقَدْرِ » بَعْدَ اَلْعَصْرِ یوْمَ اَلْجُمُعَةِ مِائَةَ مَرَّةٍ" پس هر کس سوره قدر را عصر جمعه صد مرتبه بخواند، "وَهَبَ اَللَّهُ لَهُ تِلْک اَلْأَلْفَ وَ مِثْلَهَا" خدا تمام این هزار رحمت را به آن بنده خود می دهد و همین طور مثل آن را چند برابر.
یعنی با صد تا سوره "انا انزلناه" انسان می تواند هزار رحمت الهی در عصر جمعه و بلکه چند برابر آن را جذب کند.
(بحارالأنوار ج٨٧ ص٩۴)
🔸
🔸حضرت صادق (علیه السلام) فرمودند: " لَوْ قَرَأَ رَجُلٌ لَیْلَهَ ثَلَاثٍ وَ عِشْرِینَ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ- إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِی لَیْلَهِ الْقَدْرِ أَلْفَ مَرَّهٍ" کسی که در شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان هزار مرتبه سوره قدر بخواند "لَأَصْبَحَ وَ هُوَ شَدِیدُ الْیَقِینِ" اگر چنین کرد، مسلما با حالتی که حالت یقینی هست صبح خواهد کرد "بِالاعْتِرَافِ بِمَا یَخُصُّ بِهِ فِینَا" با حالت یقین اعتراف می کند به آن چیزی که مخصوص ما اهل بیت است. یعنی راجع به امر ولایت هست.
این یقین بر "بِما یَخْتَصُ فینا"، چه طور دریافت می شود؟ حضرت میفرمایند "وَ مَا ذَلِک إِلَّا لِشَی ءٍ عَاینَهُ فِی نَوْمِهِ" حضرت فرمودند: کسی که شب بیست و سوم، هزار مرتبه سوره قدر را بخواند، (البته باید بسترش هم فراهم باشد؛ یعنی باید آمادگی های روحی فراهم شده باشد، برای هر کسی اتفاق نمی افتد) چنین کسی، در خواب چیزی به او نشان می دهند که اثرش می شود "یقین بر حقیقت مختص بر ولایت ما".
(بحارالأنوار ج٩۵ ص١۶۵)
🔻 آثار دیگری از سوره قدر را اینجا👇میتوانید بخوانید.
🌐 hawzah.net/fa/Discussion/View/70930/تأثیر-عملِ-جوارحی-مستحبی
💠 @talieyehagholyaghin | موسسه طلیعه حق الیقین
۳ فروردین
18. شهادت امیرالمومنین علیه السلام.mp3
8.29M
﷽ | #صوت
🎤 سخنرانی
🗣 استاد: #یزدان_پناه
🔸 موضوع: شهادت حضرت امیرالمؤمنین
🏷 جلسه ۱۸
🗓 شنبه ۲ فروردین ماه ۱۴۰۴
🌙 روز بیست و یکم ماه مبارک رمضان
💠 @talieyehagholyaghin | موسسه طلیعه حق الیقین
۳ فروردین
موسسه طلیعه حق الیقین
﷽ | #صوت 🎤 سخنرانی 🗣 استاد: #یزدان_پناه 🔸 موضوع: شهادت حضرت امیرالمؤمنین 🏷 جلسه ۱۸ 🗓 شنبه ۲ فروردی
﷽ | #خلاصه_گفتار
مهمترین نکات مطرح شده از سخنرانی با موضوع شهادت امیرالمؤمنین (ع) به شرح زیر است:
* روز شهادت امیرالمؤمنین (ع): امروز(شنبه)، روز شهادت مولود کعبه، مولای متقیان، آدم اولیاءالله، امیرالمؤمنین علی (علیه الصلاة و السلام) است. این روز برای اهل بیت عصمت و طهارت، به ویژه حضرت زینب، امام حسین و امام حسن مجتبی (علیهم السلام)، و همچنین برای همه شیعیان روز سختی است.
* تاثیر ضربت خوردن امیرالمؤمنین (ع): ضربتی که بر فرق مبارک امیرالمؤمنین (ع) وارد شد، گویا ضربتی بود بر فرق محبان و شیعیان پاک ایشان. یاران حضرت پس از شهادت ایشان احساس سختی و شکستگی کمر داشتند، زیرا علی (ع) ستون دین، ارکان هدایت و علمدار هدایت بود.
* استمرار نور حق: سنت الهی بر این است که هیچگاه نمیگذارد نور حق خاموش شود، اما این ضربت داغی برای همه مؤمنین بود.
* مقایسه دورانهای مختلف: بعد از شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) و به حکومت رسیدن امیرالمؤمنین (ع)، نور امیدی در دل محبان روشن شد، اما این امید با تحمل نکردن مردم در دوران امام حسن مجتبی (ع) دیری نپایید و به داغی برای شیعیان تبدیل شد. با آمدن حضرت امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی، این نور امید دوباره زنده شد. ملت ایران به دلیل عزم و مقاومتی که در دفاع از حقیقت دارد، برتر از ملت دوره صدر اسلام است.
* حدیث اصبغ بن نباته: اصبغ بن نباته، یکی از یاران و سرداران امیرالمؤمنین (ع) که در زهد و عبادت میدرخشید، در هنگام ضربت خوردن حضرت به عیادت ایشان رفت و دو حدیث آخر از امیرالمؤمنین (ع) شنید.
* حدیث اول: امیرالمؤمنین (ع) به اصبغ فرمود که همان وضعیتی که او هنگام احتضار حضرت رسول (ص) داشت، پیامبر (ص) نیز در لحظات آخر حیات دنیوی خود داشت. حضرت رسول (ص) در آن حال به امیرالمؤمنین (ع) دستور داد تا مردم را برای نماز جماعت فرا بخواند و سه سخن را به آنان بگوید: لعنت خدا بر کسی که عاق والدین شود، لعنت خدا بر کسی که از مولا و حاکم خود فرار کند، و لعنت خدا بر کسی که به اجیر ظلم کند و اجرتش را ندهد. پس از سؤال مردم درباره معنای این سخنان، رسول الله (ص) فرمود که او و علی (ع) پدر این امت هستند و هر کس با آنان بد کند عاق والدین شده و مشمول لعنت خدا میشود. همچنین، ایشان فرمود که او و علی (ع) مولای امت هستند و هر کس با ولی خود بد کند، لعنت خدا بر او باشد. در نهایت، پیامبر (ص) فرمود که او و علی (ع) اجر رسالت هستند و اجر ایشان محبت اهل بیت (ع) است، و هر کس این اجر را نپردازد، لعنت خدا بر او باد.
* حدیث دوم: امیرالمؤمنین (ع) به اصبغ فرمود که روزی غمگین بود و خدمت رسول الله (ص) رسید. پیامبر (ص) برای خوشحال کردن ایشان فرمود: یا علی، تو قاسم بهشت و جهنم هستی. در روز قیامت، پیامبر (ص) برترین جایگاه را خواهد داشت، سپس علی (ع) و بعد از ایشان رضوان و مالک (فرشتگان بهشت و جهنم) قرار میگیرند. کلید بهشت به رسول الله (ص) و از ایشان به امیرالمؤمنین (ع) داده شده است و بهشت و جهنم به دست علی (ع) است.
* مخالفتها با ولایت: از همان آغاز، عدهای طمع به حکومت داشتند و با ولایت امیرالمؤمنین (ع) مخالف بودند. رسول الله (ص) با بیان مقام و منزلت علی (ع) و تاکید بر اطاعت از ایشان، راه را برای مردم روشن کرد. با وجود روشن بودن حقانیت امیرالمؤمنین (ع)، بسیاری از مردم همراهی نکردند، خواص نیز ایستادگی لازم را نداشتند و دنیازدگی و جهالت مردم باعث تنهایی حضرت شد.
* نحوه دفن امیرالمؤمنین (ع) و حضرت فاطمه (س): حضرت فاطمه زهرا (س) وصیت کرد که شبانه غسل، کفن و دفن شود و کسانی که با امیرالمؤمنین (ع) جنگیدند در تشییع جنازه او شرکت نکنند. محل دفن ایشان تا کنون مخفی است. به دلیل فشار اجتماعی و سنگدلی پیروان معاویه و خوارج، امیرالمؤمنین (ع) نیز دستور داد تا برای گمراه کردن دشمنان، تابوتهای متعددی را به اطراف بفرستند، اما خودشان شبانه و مخفیانه در نجف به خاک سپرده شد. محل قبر ایشان نیز تا حدود صد سال مشخص نبود.
* علم غیب امیرالمؤمنین (ع): امیرالمؤمنین (ع) از داغهای اهل بیت (ع) آگاه بود و به حضرت زینب، ابوالفضل و امام حسین (علیهم السلام) از وقایع آینده خبر داده بود، به ویژه از مصائب روز عاشورا.
* شادی امیرالمؤمنین (ع) در لحظات شهادت: امیرالمؤمنین (ع) در لحظات پایانی عمر خود خوشحال بود، زیرا به همسرش حضرت فاطمه زهرا (س) و پیامبر اکرم (ص) ملحق میشد.
💠 @talieyehagholyaghin | موسسه طلیعه حق الیقین
۳ فروردین
آیات حرس.pdf
240.8K
﷽ | #دستورات_علوم_معنوی
🌙 آخرین شب از شبهای تقدیر الهی و عرض نیاز به بارگاه الهی فرا رسید.
😢 در حالی که اشک یتیمان غزه جاری است
😔 و فرزندان نصرالله در فقدان آن مجاهد نستوه در سوز و گدازند،
⚔️ و آزادمردان یمنی در برابر باطل محض سینه سپر کردهاند
🤲 برای جبهه مقاومت دست به دعا برمیداریم.
✨ از حجت الهی میخواهیم که در این شبها بر امت مظلوم مقاومت ترحم نماید و تقدیری فوق رغبت آنان به امضای مبارک خویش رقم زند 📜
🕋 بدین منظور به واسطه ختم آیاتی از قرآن کریم
📖 به جهت حراست از وجود ذیجود رهبر جبهه مقاومت «حضرت آیتالله العظمی خامنهای» تا ظهور مهدی موعود عجلاللهفرجهالشریف،
دست نیاز به درگاه الهی برمیداریم 🙌
بمنه و کرمه
🌟 از همه عزیزان درخواست میشود
5⃣ این آیات حراست را هر نفر پنج دور ختم بگیرند
🤲 تا جمیع بلایا از رهبر و ملت ما دور باشد
💠 @talieyehagholyaghin | موسسه طلیعه حق الیقین
۳ فروردین
﷽ | #دست_توسل
💠 نماز شب بیست و سوم ماه رمضان برای گشوده شدن درهای آسمان
❇️ امام علی علیه السلام فرمودند:
⬅️ هر کس در شب بیست و سوم ماه رمضان، هشت رکعت نماز بخواند در هر رکعت بعد از سوره حمد هر سوره ای که دوست دارد بخواند درهای آسمان برای او گشوده می شود.
📚 وسائل الشیعه ج ۵ ص ۱۸۸
✅ چه خوب است که این نماز پرفضیلت را به امام عصر ارواحنا فداه هـدیه کنیم.
💠 @talieyehagholyaghin | موسسه طلیعه حق الیقین
۳ فروردین
هدایت شده از علی محسنی
✨** توصیههای معنوی ویژه شب بیستوسوم رمضان**✨
🌙 این شب پربرکت را با اعمالی پرفیض گرامی بدارید:
🔹 تلاوت هزار مرتبه سوره مبارکه توحید
🔹 تلاوت هزار مرتبه سوره مبارکه قدر
🔹 نگارش حرز یمانی (با رعایت شروط ویژه)
📜 شرایط اختصاصی نگارش حرز یمانی:
✅ حکاکی بر روی الواح فلزی یا سنگی با تعداد محدود
✅ انجام آداب خاص: *بخورهای ویژه، قربانی و نظارت طلاب متعهد*
✅ انتشار تصاویر الواح پس از حکاکی در کانال @firuzaj
📞 راههای ارتباطی و ثبت سفارش:
🌀 مشاوره و ثبت درخواست: [💼 @neginemohseni]
🌀 مشاهده محصولات: 📢 @firuzaj
🌀 پیگیری سفارشات: [📦 @rahgiri_firuzaj]
🌀 تماس مستقیم: ۰۹۳۵۳۴۸۸۱۸۵ ( محسنی)
🌠 *ثبت نام محدود و اولویت با متقاضیان متعهد به آداب شرعی است.*
التماس دعا 🙏
۳ فروردین
19. تفسیر سوره یس.mp3
6.26M
﷽ | #صوت
🎤 سخنرانی
🗣 استاد: #یزدان_پناه
🔸 موضوع: تفسیر سوره یس
🏷 جلسه ۱۹
🗓 یکشنبه ۳ فروردین ماه ۱۴۰۴
🌙 روز بیست و دوم ماه مبارک رمضان
💠 @talieyehagholyaghin | موسسه طلیعه حق الیقین
۴ فروردین
موسسه طلیعه حق الیقین
﷽ | #صوت 🎤 سخنرانی 🗣 استاد: #یزدان_پناه 🔸 موضوع: تفسیر سوره یس 🏷 جلسه ۱۹ 🗓 یکشنبه ۳ فروردین ماه ۱۴
﷽ | #خلاصه_گفتار
مهمترین نکات مطرح شده در جلسه ۱۰ از سخنرانی با موضوع تفسیر سوره یس به شرح زیر است:
* هشدار به مشرکان مکه: در آیات ۴۵ تا ۴۷ سوره یاسین، خداوند به مشرکان مکه که در برابر پیامبر (ص) ایستاده بودند، هشدار میدهد. خداوند سبحان در ابتدا این افراد و سران مکه را مورد هشدار قرار میدهد.
* داستان مردم انتاکیه و حبیب نجار: پس از این هشدار، خداوند داستان مردم انتاکیه و حبیب نجار را بیان میکند تا نشان دهد که اگر مشرکان مکه از مخالفت با پیامبر (ص) دست برندارند، همانند مردم انتاکیه با آنها برخورد خواهد شد. این اشاره به این دارد که خداوند با یک فریاد آنها را جمع خواهد کرد.
* ادله توحید و ربوبیت: برای هدایت مشرکان مکه که ربوبیت را از آن بتهای خود میدانستند و خالق بودن خدا را قبول داشتند ولی ربوبیت او را نمیپذیرفتند، خداوند سبحان ادلهای عینی، ملموس، واضح و شفاف بر ربوبیت خود میآورد. این ادله شامل تدبیرهای الهی نسبت به آسمان، زمین و دریاست که از قدرت بتها خارج است. مفهوم ربوبیت حق، یعنی اینکه انسان در هر کجا و در هر نیازی باشد، خداوند آن را تأمین کرده است، چه نیازهای بدنی و چه نیازهای فکری. خداوند راه را برای انسان باز کرده و تربیت میکند و هیچ امری را فروگذار نکرده است.
* رحمت الهی در صورت ترک گناه: خداوند سبحان به مشرکان مکه میفرماید اگر از خلافهایی که میکنند و از ایستادن در برابر رسول خدا (ص) و انکار حق دست بردارند، و از شرک، گناهان و بیعدالتیها دوری کنند، خداوند به آنها رحم خواهد کرد. عبارت "لعلکم ترحمون" (شاید رحم شوید) در واقع به این معناست که اگر آنها برگردند، خدا حتماً رحم، ترحم و عنایت میکند.
* پاک شدن گذشته با توبه: یکی از خاصیتهای شبهای قدر، بهویژه شبی که در آن قرار داریم (با توجه به زمان بیان)، این است که اگر بندهای پس از ۵۰ سال خلاف، دست از آن بردارد و به سوی خدا بازگردد، تمام گذشتهاش پاک میشود. خداوند در شب قدر به بنده میگوید اگر برگردی و اصلاح کنی، اوضاع را درست میکند.
* اصلاح فردی و رفع مشکلات: اصلاح هر شخص به خودش بستگی دارد. اگر مؤمنی خطا و گناه داشته باشد، ممکن است گرههای کوری در زندگیاش ایجاد شود که ناشی از همان خلافها باشد. با برگشت به سوی خدا، این گرههای کور نیز برطرف میشوند، چرا که این خاصیت نظام عالم است. اگرچه گاهی مصیبت برای امتحان و ارتقا مؤمنان است، اما برخی گرههای کور در کارشان به دلیل خطاها و گناهانشان ایجاد میشود.
* اهمیت شب قدر: خداوند شبهای قدر را در دل ماه رمضان قرار داده است تا انسان با روزه و مدد این ماه، آهسته آهسته آماده شود و تصمیم بگیرد که دیگر خطا نکند. شب بیست و سوم ماه رمضان، آن شب اصلی قدر است که در روایات اهل بیت (ع) آمده است. در شب نوزدهم تقدیر میشود، در شب بیست و یکم ابرام (محکم میشود) و در شب بیست و سوم امضا میخورد و تقدیر سال آینده مشخص میگردد. اهل بیت (ع) فرزندان خود را در این شب بیدار نگه میداشتند تا توفیق شب قدر را دریابند. احیای شب قدر و بیدار ماندن در آن، نوعی انتظار تقدیر است.
* دعای شب قدر: دعایی که در مفاتیح به عنوان دعای روز اول ماه رمضان آمده، در واقع دعای شب قدر است و خواندن آن در اول سال (که به فرموده امام صادق (ع)، شب قدر، شب بیست و سوم است) سفارش شده است. در این شب، تقدیر تمام سال آینده صورت میگیرد و پرونده گذشته مختومه میشود.
* هدف از آمدن به دنیا: انسان به این دنیا نیامده است که فقط بماند یا زندگی کند یا وقت بگذراند، بلکه برای رسیدن به کمال آمده است. هر کمالی که انسان به آن میرسد، کمال نهایی نیست و باید به دنبال کمالات بیشتر باشد و برای آن تصمیم بگیرد و اصلاح کند.
* تصمیمگیری برای اصلاح: در شبهای قدر باید برای اصلاح تصمیم گرفت. حتی یک تصمیم کوچک مانند سلام دادن به امام زمان (عج) در هر صبح میتواند سال آینده انسان را آباد کند. خداوند از ما خواسته است که در شب قدر التجا کنیم، استغفار کنیم و قرآن به سر بگیریم تا بتوانیم اصلاح کنیم و خداوند بر اساس این اصلاح، تقدیر ما را رقم بزند. باید تصمیم بگیریم که حداقل یک خطا از گذشته را کم کنیم، برای مثال اگر با فرزندان تندی میکردیم، تصمیم بگیریم که این تندی را کم کنیم یا از بین ببریم.
* رحمت الهی نسبت به گناهکاران: خداوند حتی به مشرکان مکه میفرماید که اگر پس از ۵۰ سال خلاف، دست از آن بردارند، خداوند به آنها توجه میکند و رحمتش را به سوی آنها میکشاند.
۴ فروردین
موسسه طلیعه حق الیقین
﷽ | #صوت 🎤 سخنرانی 🗣 استاد: #یزدان_پناه 🔸 موضوع: تفسیر سوره یس 🏷 جلسه ۱۹ 🗓 یکشنبه ۳ فروردین ماه ۱۴
* اساس عالم بر رحمت: اساس عالم بر رحمت است. این قاعده الهی در آیه هشتم سوره اسراء نیز بیان شده است: "عَسَىٰ رَبُّكُم أَن يَرحَمَكُم وَإِن عُدتُّم عُدنَا وَجَعَلنَا جَهَنَّمَ لِلكَٰفِرِينَ حَصِيرًا(٨)". اگر انسان به سوی طاعت، نیکی و خیر بیاید و اصلاح کند، خداوند به او تنعم میکند. قاعده الهی این است که اگر بنده به سوی خدا برود، خدا به سوی او میآید و اگر از خدا دور شود، خدا از او دور میشود.
* گرفتن توفیق از گناهکاران: گاهی خداوند به دلیل دوری بندگان از دین، حتی توفیق خواندن قرآن در مراسم ختم آنها را نیز از بین میبرد، اگرچه ممکن است ظاهر قضیه این باشد که نزدیکان میت نمیخواهند قرآن بخوانند.
* اهمیت ذکر "لا اله الا الله" در تشییع جنازه: گفتن "لا اله الا الله" در تشییع جنازه هم برای فرد تشییعکننده و هم برای میت مدد است.
* عدم شایستگی ناپاکان برای درگاه الهی: هر کسی شایسته درگاه الهی نیست و راه بسته میشود. اگر انسان به سوی خدا برود و از خطا کم کند، خدا نیز به سوی او میآید.
* قدم برداشتن به سوی خدا: اگر انسان یک قدم به سوی خدا بردارد، خداوند سبحان به حسب عمل او، ۱۰۰ قدم به سوی او خواهد آمد.
* احکام قضای روزه رمضان:
* اگر کسی روزه رمضان را بگیرد و بعد از اذان ظهر عمداً غذا بخورد، کفاره دارد.
* کفاره خوردن عمدی غذای روزه بعد از ظهر، اطعام ۱۰ فقیر (هر فقیر ۷۵۰-۸۰۰ گرم گندم، جو، آرد، برنج و غیره) است و اگر نتواند، باید ۳ روز پی در پی روزه بگیرد.
* اگر کسی چند سال روزه قضا داشته باشد و دقیقاً نداند چند روز است، باید مقدار یقینی را قضا کند.
* اگر قضای چند سال رمضان بر گردن باشد و وقت تنگ باشد (نزدیک شدن ماه رمضان بعدی)، باید اول قضای روزه رمضان سال آخر را بگیرد، زیرا نگرفتن آن کفاره دارد. وقت تنگ یعنی اینکه تا ماه رمضان بعدی فرصت کمی باقی مانده باشد.
* برای نیت قضای روزه باید مشخص کند که نیت قضای کدام رمضان را دارد (رمضان آخر یا سالهای قبل).
* اگر هنگام قضای روزه نیت نکند که قضای کدام رمضان را میگیرد، آن روزه به حساب اولین رمضانی که نگرفته است محاسبه میشود.
* اگر وقت تنگ باشد، حتماً باید نیت کند که قضای روزه آخر رمضان را میگیرد.
💠 @talieyehagholyaghin | موسسه طلیعه حق الیقین
۴ فروردین