فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
برای آرامش و امنیت همطونانشون، سختی سرمای استخوان سوز را تحمل میکنند. کم کردن مقداری از شعله بخاری و سیستم گرمایشی و پوشیدن لباس گرم، به خاطر هموطنانمان، کمترین کار ممکن است.
@tanaffosealavi
📌 آزمایش خاص!
🟢 امیرالمومنین علیه السلام در نهجالبلاغه شریف، علت خلقت انسان از خاک را چنین میفرماید:
«خداوند اگر اراده مى كرد، آدم عليه السّلام را از نورى كه چشم ها را خيره كند، و زيباييش عقلها را مبهوت سازد، و عطر و پاكيزگى اش حس بويايى را تسخير كند مى آفريد، كه اگر چنين مى كرد، 👈👈 گردن ها در برابر آدم فروتنى مى كردند، و آزمايش فرشتگان براى سجده آدم عليه السّلام آسان بود!
☝ امّا خداوند مخلوقات خود را با امورى كه آگاهى ندارند آزمايش مى كند، تا بد و خوب تميز داده شود...»
خطبه۱۹۲/ترجمه مرحوم دشتی
🍃 به «تنفس علوی» بپیوندید👇👇
@tanaffosealavi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 در نظام کثیف سرمایهداری و تفکر منحط لیبرالی، ثروت و فقر انسان ها، صرفا با اموال مادی سنجیده میشود.☝در نگاه حقیقت بین امام علی علیه السلام اما، ثروت و فقر واقعی به گونهای دیگر ترسیم می شود 👇
«لَا غِنَى كَالْعَقْلِ، وَ لَا فَقْرَ كَالْجَهْلِ؛
هيچ ثروتى چون عقل، و هيچ فقرى چون نادانى نيست... » حکمت ۵۴ نهجالبلاغه
🔺مسابقات جهانی چک زدن😳
🍃 به (تنفس علوی) بپیوندید👇👇
@tanaffosealavi
🌍 نگاه علوی به آسمان و زمین!
📌 حضرت علی علیه السلام در ابتدایی خطبه ۱۴۳ نهجالبلاغه، نگاه مخاطب را به آسمان بالای سر و زمین زیر پایش! واقعی نموده، توجه او را به مطلبی مهم، جلب می فرماید:
✨ «آگاه باشيد، زمينى كه شما را بر پشت خود مى برد، و آسمانى كه بر شما سايه مى گستراند، 👈 فرمانبردار پروردگارند، و بركت آن دو به شما نه از روى دلسوزى يا براى نزديك شدن به شما، و نه به اميد خيرى است كه از شما دارند، ☝ بلكه آن دو، مأموران خداوند هستند، در رساندن منافع شما😍 به آنها دستور داده شد كه براى مصالح شما قيام كنند و چنين كردند؛
أَلَا وَ إِنَّ الْأَرْضَ الَّتِي تُقِلُّكُمْ وَ السَّمَاءَ الَّتِي تُظِلُّكُمْ مُطِيعَتَانِ لِرَبِّكُمْ،... »
🍃 «تنفس علوی» قدمی است، کوچک برای انس بیشتر با نهجالبلاغه شریف 👇👇
@tanaffosealavi
در تاريخ آمده است که امام علی(عليه السلام) زياد بن نضر و شريح بن هانى را به عنوان دو فرمانده مقدمه سپاه به سوى صفين مامور نمودند. هنگامى که آنها با يکى از فرماندهان لشکر معاویه برخورد کردند، او را به اطاعت از امير مؤمنان(عليه السلام) دعوت نمودند. ولى او نپذيرفت. لذا جريان را به امام(عليه السلام) گزارش کردند. امیرالمومنین علیه السلام، مالک اشتر را به عنوان فرمانده همراه با نامه ای نزد آنان فرستاد.
✍️در ابتدی نامه چنین آمده است:
« وَ قَدْ أَمَّرْتُ عَلَيْكُمَا وَ عَلَى مَنْ فِي حَيِّزِكُمَا مَالِكَ بْنَ الْحَارِثِ الْأَشْتَرَ، فَاسْمَعَا لَهُ وَ أَطِيعَا؛
من «مالك اشتر پسر حارث» را بر شما و سپاهيانى كه تحت امر شما هستند، فرماندهى دادم. گفته او را بشنويد، و از فرمان او اطاعت كنيد»
نهجالبلاغه نامه ۱۳/ ترجمه محمد دشتی
🔺پ ن:
در این نامه همانطور که مشخص است، جایگاه مالک اشتر، برای آن افراد، همان جایگاه امیرالمومنین علیه السلام است. و همانطور که فرمان علی علیه السلام بر آنان نافذ است، فرمان مالک نیز نافذ است. هرچند شخص مالک با امیرالمومنین علیه السلام قابل مقایسه نیست!
☝حال فرض کنید آن دو نفر یا یکی از آنها به مالک اشتر می گفتند: برای ما فقط علی امیرالمومنین است و ما فقط او را اطاعت می کنیم و چون لباس کعبه بر اندام بت، زیبنده نیست و....
آیا این سخن و این نگاه قابل پذیرش خواهد بود؟؟
🍃 «تنفس علوی» قدمی است، کوچک برای انس بیشتر با نهجالبلاغه شریف 👇👇
@tanaffosealavi
ـ🍀🍃🍀🍃
ـ🍀🍃🍀 ﷽
ـ🍃🍀
ـ🍃 رجب، ماه امیرالمومنین علیه السلام
📌امام علی علیه السلام فرمودند:
«شَهرُ رَمَضَا شَهرُ الله و شَعبان شَهرُ رَسولِ الله و رَجَب شَهرِی.
رمضان ماه خدا و شعبان ماه رسول خدا صلوات الله علیه و آله و رجب ماه من است.» (شرح فروع کافی)
🔸پ ن:
👈 [معنای اینکه] ماه رجب، ماه امیرالمومنین(ع) است، یا به تعبیر دیگر مهمانخانه رجب، مهمانخانه حضرت امیر(ع) است. [این است که] اهل الله از این ماه می توانند وارد وادی ولایت شوند و پس از آن، به شهر نبی اكرم(ص) كه شهر ضیافت و شفاعت ایشان است، برسند. سپس، كسانی كه این دو وادی را طی كنند مقام توحید و شهرالله را در پیش خواهند داشت كه ضیافتی خاص است؛ البته آن هم [وابسته] به ضیافت نبی اكرم(ص) است... ( استاد میرباقری)
🆔️ @tanaffosealavi
🍃
🍀🍃
🍃☘️🍃
☘️🍃☘️🍃
🔴 در ظاهر متحدند، در باطن دشمن یکدیگر
🔺 امیرالمومنین علیه السلام، افراد قدرت طلبی چون طلحه و زبیر را که در ظاهر متحد شده اند برای رسیدن به قدرت! چنین معرفی می فرماید👇
«هريك از دو تن كار را براى خود اميد مى دارد، ديده بدان دوخته و رفيقش را به حساب نمى آرد... هر يك كينه ديگرى را در دل دارد... به خدا اگر بدانچه مى خواهند برسند، اين جان آن را از تن برون سازد، و آن اين را از پا در اندازد!
كُلُّ وَاحِدٍ مِنْهُمَا يَرْجُو الْأَمْرَ لَهُ وَ يَعْطِفُهُ عَلَيْهِ دُونَ صَاحِبِهِ، لَا يَمُتَّانِ إِلَى اللَّهِ بِحَبْلٍ وَ لَا يَمُدَّانِ إِلَيْهِ بِسَبَبٍ...»
خطبه۱۴۸ ترجمه شهیدی
☝ البته مشخص است که در تعریف امام از این افراد قدرت طلب، تفاوتی ندارد که مصداق طلحه و زبیر باشد یا اپوزیسیون ضدانقلاب! بله فرق اینها با طلحه و زیر این است که اینها هنوز به مراد خامشان نرسیده، با هم درگیر شده اند!!
🍃 «تنفس علوی» راهی برای انس هرچه بیشتر با نهجالبلاغه شریف 👇👇
@tanaffosealavi
📚 عثمان بن سعید عمری از امام حسن عسکری از امام هادی علیهماالسلام زیارتی را روایت نموده به نام (زیارت غدیریه) که محتوای اصلی آن بیان فضائل امام علی علیه السلام است.
👈 امام هادی علیه السلام در زیارت غدیریه بیش از ۳۰ آیه از قرآن کریم که در بیان فضایل امیرالمؤمنین علیه السلام است؛ را ذکر فرموده! آیاتی نظیر لیله المبیت، آیه تبلیغ، آیه ولایت و....
🔹در بخشی از این زیارت میخوانیم:
«السَّلامُ عَلَيْكَ يَا دِينَ اللَّهِ الْقَوِيمَ وَ صِرَاطَهُ الْمُسْتَقِيمَ السَّلامُ عَلَيْكَ أَيُّهَا النَّبَأُ الْعَظِيمُ الَّذِي هُمْ فِيهِ مُخْتَلِفُونَ وَ عَنْهُ يُسْأَلُونَ السَّلامُ عَلَيْكَ يَا أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ آمَنْتَ بِاللَّهِ وَ هُمْ مُشْرِكُونَ وَ صَدَّقْتَ بِالْحَقِّ وَ هُمْ مُكَذِّبُونَ... »
@tanaffosealavi
😱 مرگی مهم تر!!
🔴 امام علی علیه السلام در خطبه ۲۳۰ نهجالبلاغه، یکی از تفاوتهای بندگان صالح با دنیا پرستان را نگرانی از دو نوع مرگ دانسته می فرماید:
«... أَهْلَ الدُّنْيَا يُعَظِّمُونَ مَوْتَ أَجْسَادِهِمْ، وَ هُمْ أَشَدُّ إِعْظَاماً لِمَوْتِ قُلُوبِ أَحْيَائِهِم؛
دنیا پرستان، مرگ بدنها را پر اهمیت [ و غصه دار] میبینند اما زاهدان واقعی، مردنِ دل را بزرگ میشمارند! »
پ ن:
دل هم مانند بدن زندگی ی دارد و مردنی! زندگی دل به یاد خداست! به قول مولانا:
مُشک را بر تن مزن، بر دل بِمال
مُشک چبود؟ نام پاک ذوالجلال
#ماه_رجب
🍃(تنفس علوی) قدمی کوچک برای انس بیشتر با نهجالبلاغه شریف👇👇
🆔️ @tanaffosealavi
#عاشقانه_های_علوی
🥀 «فَإِذَا نَادَيْتَهُ سَمِعَ نِدَاكَ وَ إِذَا نَاجَيْتَهُ عَلِمَ نَجْوَاكَ، فَأَفْضَيْتَ إِلَيْهِ بِحَاجَتِكَ وَ أَبْثَثْتَهُ ذَاتَ نَفْسِكَ وَ شَكَوْتَ إِلَيْهِ هُمُومَكَ وَ اسْتَكْشَفْتَهُ كُرُوبَكَ وَ اسْتَعَنْتَهُ عَلَى أُمُورِك...
چون ندايش دهى، آوازت را مى شنود و اگر بِراز سخن گويى، آن را مى داند. پس حاجت به نزد او ببر و راز دل در نزد او بگشاى و غم خود به نزد او شكوه نماى و از او چاره غمهايت را بخواه و در كارهايت از او يارى بجوى... »
نامه۳۱ نهجالبلاغه. ترجمه آیتی
#لیله_الرغائب
🍃(تنفس علوی) قدمی کوچک برای انس با نهجالبلاغه شریف👇👇
🆔️ @tanaffosealavi