🔖16 ماه رجب :
📌خروج فاطمه بنت اسد سلام اللَّه علیها از کعبه
🍃 در ابتدای این روز حضرت فاطمه بنت اسد سلام اللَّه علیها با فرزندش أمیر المؤمنین علیه السّلام از کعبه خارج شد.
📚 (بحار الانوار: ج 35، ص 8)
✨حضرت علی علیه السلام
🔹سه روز در كعبه(معجزه الهی)
فاطمه بنت اسد سلام الله عليها بعد از سه روز كه مهمان الهي بود فرزند مبارك و محترم خود را در آغوش گرفته آماده خروج از كعبه شد كه هاتفي غيبي چنين ندا داد: «اي فاطمه، نام اين مولود را علي بگذار، چرا كه من خداي علي اعلي هستم. من نام او را از نام خود گرفتهام، و او را ادب آموختهام و امر خود را به او سپردهام، و او را بر غوامض علم خود آگاهي دادهام. او در خانه من بدنيا آمده است.
🔹او اول كسي است كه بر فراز خانه من اذان ميگويد، و بتها را ميشكند، و آنها را از بالاي كعبه به صورت مياندازد. خوشا بحال كسي كه او را دوست ميدارد و از او اطاعت ميكند و او را ياري مينمايد. واي بر كسي كه بغض او را دارد و از او سرپيچي ميكند و او را خوار مينمايد و حق او را انكار مينمايد».
📚 (بحار الانوار: ج 35، ص 9 - 37)
🔹 در اين سه روز در هر محفلي سخن از ولادت اين مولود مبارك و استثنائي بود، بخصوص باز نشدن قفل در كعبه، شكافته شدن ديوار كعبه در روز و ديدن آن توسط كفار، اين مطلب را به صورت يك مسأله عمومي در آورده بود.
🔹طلوع نور علي عليه السلام در آغوش پيامبر صلي الله عليه و آله:
صبح روز چهارم در مقابل ديدگان به انتظار نشسته، ناگهان ديوار كعبه از مكان قبلي شكاف برداشت به حدي كه فاطمه بنت اسد عليه السلام با فرزند عزيزش از آنجا خارج شدند. مردم همه نگاه ميكردند و قبل از سؤال كسي،فاطمه بنت اسد سلام الله عليها از بعضي وقايع داخل خانه خبر داد و از عظمت آن مولود و غذاهاي بهشتي و اينكه نام اين حضرت به نداي آسماني علي عليه السلام است.
ابوطالب عليه السلام و پيامبر صلي الله عليه و آله پيش آمدند، و فاطمه بنت اسد سلام الله عليها با مولود پيش آمد. حضرت مولي الموالي علي عليه السلام فرمودند: «السلام عليك يا ابه و رحمة الله و بركاته». ابوطالب عليه السلام فرمود: «و عليك السلام يا بني و رحمة الله و بركاته»، و آن حضرت را در آغوش گرفت.
📚 (مناقب ابن شهر آشوب: ج 2، ص 198)
🍃أمير المؤمنين عليه السلام چشمان مبارك به صورت پيامبر صلي الله عليه و آله باز كرد و تبسم فرمود و خود را حركتي داد و فرمود: «السلام عليك و رحمة الله و بركاته، مرا در آغوش بگير».
پيامبر صلي الله عليه و آله پاسخ سلامش را داد و آن حضرت را در آغوش گرفت، و بوسيد و دست در دست او گذاشت. آنگاه أمير المؤمنين عليه السلام دست راست بر گوش نهاد و اذان و اقامه فرمود و به يگانگي خداوند عزوجل و نبوت پيامبر صلي الله عليه و آله شهادت داد.
📚 (بحار الانوار: ج 35، ص 22. مناقب: ج 2، ص 198)
🔹 سپس از پيامبر صلي الله عليه و آله براي قرائت كتب آسماني اجازه خواست. بعد از آنكه پيامبر صلاي الله عليه و آلهجازه فرمود، سينه را صاف كرد و آنچه در صحف حضرت آدم و نوح و ابراهيم و موسي و عيسي عليهم السلام بود قرائت فرمود. سپس شروع به قرائت قرآن نمود كه هنوز نازل نشده بود. آن حضرت سوره مباركه مؤمنون را آغاز كرد: «قد افلح المؤمنون. ...». سپس در حالتي كه آن حضرت در آغوش رسول الله صلي الله عليه و آله بود به خانه ابوطالب عليه السلام باز گشتند.
📚 (بحار الانوار: ج 35، ص 18. مناقب: ج 2، ص 172. كشف الغمة: ج 1، ص 59)
🎙️بانشر معارف اسلامی علوی، مبلغ تشیع باشیم
#کانال_تقویم_شیعه
کانال معرفی مناسبتهای مذهبی ماههای قمری
@taqvim_shiaa
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🏴۱۷ ماه رجب:
▪️ سالروز بزرگداشت شهادت حضرت احمد بن موسی شاهچراغ (ع) تسلیت باد.
🔻زندگی نامه حضرت شاه چراغ
🔹شناسنامه
نام: احمد
لقب: شاهچراغ، سیدالسادات
کنیه: ابوعبدالله
پدر: امام موسی کاظم علیه السلام
مادر: امّ احمد
تاریخ ولادت: نامشخص
▪️تاریخ شهادت: بین سالهای 203 تا 218 هجری قمری
قاتل: قتلغ خان(حاکم شیراز) به فرمان مأمون عباسی
محل دفن: شیراز
▪️شهادت
حضرت احمد بن موسی(س) برای امان از گزند حکومت، به همراه برادر خود مخفیانه به شیراز رهسپار شد. سید احمد در شهر شیراز در منزل یکی از شیعیان در منطقه «سردزک» که مرقد ایشان در این منطقه واقع است، سکنی گزید و در خانه این شخص مخفی گشت و شب و روز را به عبادت می گذرانید.
«قتلغ خان» که جاسوسانی را برای شناسایی و دستگیر نمودن سادات که از مناطق خود فرار نموده بودند قرار داده بود، مکان ایشان را بعد از یک سال یافت و او و همراهانش را محاصره نمودند و نبردی بین آنها و مأموران حکومت در گرفت و سید احمد با شهامت و شجاعت هاشمی خود به دفاع از خود و همراهان خود پرداخت.
🔸هنگامی که «قتلغ» دانست که از طریق ستیز مسلحانه، قدرت از میان بردن آنان را ندارد؛ از طریق خانه همسایه او شدند و از طریق شکافی که در خانه همسایه درست کردند وارد خانه ای که سید أحمد در آن پناه برده بود، شدند و زمانی که او برای استراحت و تجدید قوا، پس از نبردی طولانی به خانه رفته بود، هنگام خروج، با شمشیری بر سر او ضربه ای وارد کردند. سپس به دستور «قتلغ خان» خانه را بر روی آن بدن شریف خراب کردند و زیر آوار باقی گذاردند.
🔸با توجه به تبلیغ گسترده حکومت و مأموران بر علیه تشیع و اهل بیت(ع) تعداد زیادی از مردم که از مخالفین تشیع بودند، حرمت بدن شریف نوه پیامبر را نگاه نداشتند و آن را در زیر آوار نگاه داشته و به خاک نسپردند
#شهادت_احمد_بن_موسی
#شاه_چراغ
#شهادت_شاه_چراغ
#حضرت_احمد_بن_موسی
#کانال_تقویم_شیعه
کانال معرفی مناسبتهای مذهبی ماههای قمری
@taqvim_shiaa
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔖17 ماه رجب :
⭕مرگ مامون عباسی (لعنت الله علیه )
روز پنج شنبه 17 رجب سال 218 ه’
(تتمه المنتهی: ص 297. مستدرک سفینه البحار: ج 5، ص 224) ،
یا به قولی 8 رجب
(وقایع الایام: ج 1، ص 104. مستدرک سفینه البحار: ج 4، ص 78، ج 5، ص 224)
یا 9 رجب
(توضیح المقاصد: ص 17)
یا 18 رجب
(تاریخ الخلفاء: ص 313)
مأمون لعنت اللَّه علیه در سن 48 سالگی به اجدادش پیوست. مدت خلافت او 21 سال بود.
📚 (تتمه المنتهی: ص 297. فیض العلام: ص 312. قلائد النحور: ج رجب، ص 69، 180. نفائح العلام: ص 409 . مروج الذهب مسعودی: ج 3، ص 456)
🔸ولایتعهدی امام رضا (ع)
مأمون در سال 200 هـ امام رضا (ع) را از مدینه به مرو احضار کرد. ابتدا بنا به نقلی خلافت را به حضرت پیشنهاد کرد. امام (ع) خلافت را رد کرد. سپس مأمون گفت: اگر خلافت را نمیپذیری ولایتعهدی را باید قبول کنی، امام رضا (ع) شدیداٌ امتناع کرد.
سرانجام مأمون امام رضا (ع) را تهدید کرد. حضرت به ناچار و با قرار دادن شرطهایی از جمله عدم دخالت در هیچ یک از عزل و نصبها و مسائل حکومتی این پیشنهاد را پذیرفت.
سید جعفر مرتضی هدف مأمون از ولایتعهدی امام رضا (ع) و بیعتی که به همین منظور گرفت شامل موارد ذیل میداند و با تفصیل به این موارد پرداخته است:
1- احساس ایمنی از خطری که از سوی شخصیت امام رضا (ع) احساس میشد.
2- کنترل دقیق بر اعمال آن حضرت
3- محروم کردن امام از زندگی اجتماعی و دور ساختن حضرت از مردم
4- مصون نگه داشتن خود از انتقاد مردم علیه بنی عباس
5- نیاز حکومت به شخصیتی که عموم مردم را به خود جلب کند.
6- فرو نشاندن شورشهای علویان
7- اعتراف گرفتن از علویان مبنی بر مشروعیت خلافت عباسی
8- قانونی جلوه دادن اقدامات خویش
امام رضا (ع) توانست با به اجرا گذاردن یک برنامه خردمندانه و رفتار جالب و نمونه خویش راه هر گونه فرصت طلبی را بر مأمون ببندد. مأمون نیز چنان با یأس و سرافکندگی روبرو شد که به ناچار به کشتن امام روی آورد
#کانال_تقویم_شیعه
#تاریخ_اسلام
کانال معرفی مناسبتهای مذهبی ماههای قمری
@taqvim_shiaa
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
18ماه رجب:
1- وفات ابراهیم فرزند پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله
▪️در سال 10 ه’ ابراهیم فرزند پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله از دنیا رفت.
📚 (منتخب التواریخ: ص 76. فیض العلام: ص 313. مصباح المتهجد: ص 748. زاد المعاد: ص 34)
مادر این بزرگوار ماریه قبطیه بود.
(قلائد النحور: ج رجب، ص 185 - 186. شرح حال این بزرگوار در تتمه محرم به تفصیل بیان شده است)
سن ابراهیم هنگام وفات به قولی 18 ماه و چند روز، و به قولی یک سال و ده ماه و هشت روز بود.
📚 (بحار الانوار: ج 22، ص 152)
2 - شهادت حضرت زهرا سلام اللَّه علیها
▪️ شهادت حضرت صدیقه طاهره سلام اللَّه علیها به نقل ابن عیاش در این روز است.
📚 (مصباح المتهجد: ص 748. زاد المعاد: ص 35)
#کانال_تقویم_شیعه #تقویم_شیعه
#تاریخ_اسلام
کانال معرفی مناسبتهای مذهبی ماههای قمری
@taqvim_shiaa
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🏴اندوه پیامبر در مرگ ابراهیم
🔸برخی منابع تاریخی و روایی گزارش نموده که پیامبر برزگ اسلام (صلی الله علیه و آله) از مرگ فرزند عزیزش ابراهیم بسیار اندوه گین شد و گریست و در جواب کسانی که به گریستن رسول الله (صلی الله علیه و آله)برای فرزندش اعتراض کرده بودند چنین فرمود:
◽ «من نیز انسانم؛ چشم می گرید و قلب اندوهگین می شود ولی سخنی که خداوند را به خشم آورد نمی گوییم. ای ابراهیم! به خدا سوگند ما بخاطر (مرگ) تو ناراحتیم.[1]»
▪️نیز نقل شده که پیامبر (صلی الله علیه و آله) رو به کوه ایستاد و گفت:
«ای کوه! اگر آنچه بر من وارد شده بر تو وارد می شد، تو را درهم می کوبید، ولی ما همان گونه که خدا فرمان داده، می گوییم: إنّا لِلهِ وَ إنّا اِلَیْهِ راجِعونَ وَ الْحَمدُ لِلهِ رَبِّ الْعالَمینَ.[2]»
📚 منابع :
1 مجلسی، بحار الأنوار، ۱۳۶۳ش، ج۷۹، ص۹۱؛ ابن سعد، الطبقات الکبری، ۱۴۱۸ق، ج۱، ص۱۱۴.
2 . بلاذری، انساب الاشراف، ۱۴۱۷ق، ج۱، ص۴۵۲.
#کانال_تقویم_شیعه #تقویم_شیعه
#تاریخ_اسلام
کانال معرفی مناسبتهای مذهبی ماههای قمری
@taqvim_shiaa
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔖18 ماه رجب :
🔸اول خلافت شوم یزید
📌در این روز یزید ملعون خلافت غصب شده را در دست گرفت. سه روز بعد از مرگ معاویه و دفن او در 15 رجب، یزید به دمشق آمد و کنار قبر او رفت و گریست. بعد از آن به کاخ رفت و تا سه روز بیرون نیامد.
🔸 سپس در روز 21 رجب به مسجد آمد و به منبر رفت و خطبه خواند.
📚 (وقایع الایام: ج 1، ص 208)
#کانال_تقویم_شیعه #تقویم_شیعه
#تاریخ_اسلام
کانال معرفی مناسبتهای مذهبی ماههای قمری
@taqvim_shiaa
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈