۲۳ ذی القعده،
روز زیارتی مخصوص امام رضا (علیهالسلام)
روز بیست و سوّم سنه دویست و سه، به قولى شهادت حضرت امام رضا علیه السلام واقع شده و زیارت آن حضرت از نزدیک و دور، سنّت است :
قالَ السَّیِّدُ بْنُ طاوُس فِى الاِقْبالِ وَرَاَیْتُ فى بَعْضِ تَصانیفِ اَصْحابِنا الْعَجَمِ رِضْوانُ اللّهِ عَلَیْهِمْ اَنَّهُ یُسْتَحَبُّ اَنْ یُزارَ مَوْلینا الرِّضا عَلَیْه السَّلامُ
سید بن طاوس در کتاب اقبال فرموده من در برخى از کتاب هاى علماى شیعه غیر عرب رضوان الله علیهم دیدم که نوشته بود مستحب است زیارت مولاى ما حضرت رضا علیه السلام
یَوْمَ ثالِثٍ وَعِشْرینَ مِنْ ذِى الْقَعْدَهِ مِنْ قُرْبٍ اَوْ بُعْدٍ بِبَعْضِ زیاراتِهِ الْمَعْرُوفَهِ اَوْ بِما یَکُونُ کَالزِّیارَهِ مِنَ الرِّوایَهِ بِذلِکَ شب
در روز بیست و سوم ماه ذى قعده از دور و نزدیک بوسیله برخى از زیارت هاى معروف آن حضرت یا بدان چه مانند زیارت باشد از روایاتى که در این باره رسیده
برگرفته از مفاتیح الجنان
#کانال_تقویم_شیعه
روز ۲۵ ذی القعده مصادف با «دحو الارض» است که خشکیها گسترده شده و زمین کعبه از زیر آبها بیرون آمده است، این شب و روز دحوالارض از ایام مهم عبادی در طول سال است
از امیرالمومنین (ع) نقل شده که فرمودند: «نخستین رحمتی که از آسمان به زمین نازل شد، در بیست و پنج ذی القعده بود. کسی که در این روز روزه بگیرد و شبش را به عبادت بایستد، عبادت صد سال را که روزش را روزه و شبش را عبادت کرده است خواهد داشت.»
معنای دحوالارض
«دَحو» به معنای گسترش است و برخی نیز آن را به معنای تکان دادن چیزی از محلِ اصلی اش تفسیر کردهاند. منظور از دحوالارض (گسترده شدن زمین) این است که در آغاز، تمام سطح زمین را آبهای حاصل از بارانهای سیلابیِ نخستین فراگرفته بود. این آبها، به تدریج در گودالهای زمین جای گرفتند و خشکیها از زیر آب سر بر آوردند و روز به روز گستردهتر شدند.
از سوی دیگر، زمین در آغاز به صورت پستیها و بلندیها یا شیبهای تند و غیر قابل سکونت بود. بعدها بارانهای سیلابی مداوم باریدند، ارتفاعات زمین را شستند و درهها گستردند. اندک اندک زمین هایِ مسطح و قابل استفاده برای زندگی انسان و کشت و زرع پدید آمد. مجموع این گسترده شدن، «دَحو الارض» نامگذاری میشود.
برنامههای معنوی
روز دحوالارض روز گسترش زمین روز بسیار مبارکی است و آداب و اعمال ویژه ای دارد؛ از جمله:
۱. روزه داشتن که ثواب هفتاد سال عبادت را دارد.
۲. احیا و شب زنده داری شب دحوالارض که برابر با یک سال عبادت است.
۳. ذکر و دعا.
۴. انجام غسل به نیت روزِ دحوالارض و نماز مخصوص آن.
۴. زیارت امام رضا علیه السلام
دعای روز دحوالارض
یکی از برنامههای پیشنهادی در روز مبارک گسترده شدن زمین، خواندن دعای ویژه این روز است. در بخشی از این دعا، به مسأله دحوالارض چنین اشاره شده است: «ای خدایی که خانه کعبه را گسترانیده و دانه را شکافتی و سختی را برطرف ساختی، از تو میخواهم در این روز از روزهایت که حق آن را بزرگ نمودی، هر گرفتاری و مشکلی را برطرف سازی».
دعای دحوالارض که خواندن آن مستحبّ است:
اللَّهُمَّ دَاحِی الْکَعْبَةِ وَ فَالِقَ الْحَبَّةِ وَ صَارِفَ اللَّزْبَةِ وَ کَاشِفَ کُلِّ کُرْبَةٍ أَسْأَلُکَ فِی هَذَا الْیوْمِ مِنْ أَیامِکَ الَّتِی أَعْظَمْتَ حَقَّهَا وَ أَقْدَمْتَ سَبْقَهَا وَ جَعَلْتَهَا عِنْدَ الْمُؤْمِنِینَ وَدِیعَةً وَ إِلَیکَ ذَرِیعَةً وَ بِرَحْمَتِکَ الْوَسِیعَةِ أَنْ تُصَلِّی عَلَی مُحَمَّدٍ عَبْدِکَ الْمُنْتَجَبِ فِی الْمِیثَاقِ الْقَرِیبِ یوْمَ التَّلاقِ فَاتِقِ کُلِّ رَتْقٍ وَ دَاعٍ إِلَی کُلِّ حَقٍّ وَ عَلَی أَهْلِ بَیتِهِ الْأَطْهَارِ الْهُدَاةِ الْمَنَارِ دَعَائِمِ الْجَبَّارِ وَ وُلاةِ الْجَنَّةِ وَ النَّارِ وَ أَعْطِنَا فِی یوْمِنَا هَذَا مِنْ عَطَائِکَ الْمَخْزُونِ غَیرَ مَقْطُوعٍ وَ لا مَمْنُوعٍ [مَمْنُونٍ] تَجْمَعُ لَنَا بِهِ التَّوْبَةَ وَ حُسْنَ الْأَوْبَةِ،.........
#کانال_تقویم_شیعه
#دحوالارض
#اعمال_دحوالارض
🔸روزه: دحو الارض یکی از چهار روزی است که در سال روزه آنها ممتاز است. در روایات، روزه این روز مانند روزه هفتاد سال یا کفاره هفتاد سال است؛ هر چه در میان آسمان و زمین است، برای روزهدار این روز استغفار میکند؛ هر کس این روز را روزه بگیرد و شبش را به عبادت بگذراند، برای او عبادت ۱۰۰ سال نوشته میشود.
#کانال_تقویم_شیعه
#دحوالارض
#اعمال_دحوالارض
🌹آخر ذیالقعدة الحرام🌹
▪️شهادت امام جواد عليه السلام▪️
زندگينامه حضرت امام محمد تقي جوادالأئمه علیه السلام
🔻
امام نهم شيعيان حضرت جواد (ع ) در سال 195هجري در مدينه ولادت يافت .
🔻
نام نامي اش محمد معروف به جواد و تقي است .
🔻
القاب ديگري مانند : رضي و متقي نيز داشته ، ولي تقي از همه معروفتر مي باشد . پدر ایشان حضرت امام رضا (علیه السلام) و مادر گرامي اش صبيه يا خيزران است كه اين دو نام در تاريخ زندگي آن حضرت ثبت است .
🔻
امام محمد تقي (ع ) هنگام وفات پدر 8 ساله بود . پس از شهادت جانگداز حضرت رضا عليه السلام در اواخر ماه صفر سال 203 هجری مقام امامت به فرزند ارجمندش حضرت جوادالأئمه (ع ) انتقال يافت
✅در اين روز در سال 220 هجری امام جواد عليه السلام به زهر معتصم به شهادت رسيدند،
👈و هنگام شهادت از سن مباركشان 25 سال و سه ماه و 12 روز گذشته بود.
◀️بعد از شهادت حضرت رضا عليه السلام،
مأمون جواد الائمه عليه السلام را به بغداد طلبيد و دخترش ام الفضل را به آن حضرت تزويج نمود.
پس از مدتي كه آن حضرت از سوء معاشرت مأمون بسيار ناراحت بودند براي حج به مكه تشريف بردند.
سپس به مدينه رفتند و در آنجا بودند تا مأمون به درك واصل شد و معتصم برادر او خليفه شد.
👈معتصم حسادت خاصي نسبت به آن حضرت داشت،
و آن امام معصوم عليه السلام را به همراه ام الفضل به بغداد احضار كرد.
آن حضرت در حضور اكابر شيعه و ثقات اصحاب خود در مدينه امام هادي عليه السلام را امام بعد از خود معرفي كردند و ودايع امامت را تسليم ايشان نمودند و در 28 محرم سال 220 هجری وارد بغداد شدند.
👈امالفضل به تحريك عمويش معتصم و به قولي جعفر بن مأمون، امام عليه السلام را در سن 25 سالگي مسموم كرد.
📚(خلاصهاي از قلائد النحور: ج ذي القعده، ص 279)
احادیث نورانی از امام جواد علیهالسلام
🔻
١- الْمُؤمِنُ یَحْتاجُ إلى ثَلاثِ خِصالٍ: تَوْفیقٍ مِنَ اللّهِ عَزَّوَجَلَّ، وَ واعِظٍ مِنْ نَفْسِهِ، وَقَبُولٍ مِمَّنْ یَنْصَحُهُ. (بحارالانوار، ج75،)
فرمود: مؤمن در هر حال نیازمند به سه خصلت است: توفیق از طرف خداوند متعال، واعظى از درون خود، قبول و پذیرش نصیحت کسى که او را نصیحت نماید.
🔻
٢- قالَ علیهالسلام: مُلاقاةُ الاْخوانِ نَشْرَةٌ، وَ تَلْقیحٌ لِلْعَقْلِ وَ إنْ کانَ نَزْراً قَلیلاً. (بحارالانوار، ج71، )
فرمود: ملاقات و دیدار با دوستان و برادران [خوب]، سبب صفاى دل و نورانیّت آن مىگردد و موجب شکوفایى عقل و درایت خواهد گشت؛ گرچه در مدّت زمانى کوتاه انجام پذیرد.
🔻
٣- قالَ علیهالسلام: إیّاکَ وَ مُصاحَبَةُ الشَّریرِ، فَإنَّهُ کَالسَّیْفِ الْمَسْلُولِ، یَحْسُنُ مَنْظَرُهُ وَ یَقْبَحُ أثَرُهُ. (بحارالانوار، ج71، )
فرمود: مواظب باش از مصاحبت و دوستى با افراد شرور؛ چون که او همانند شمشیرى زهرآلود، برّاق است که ظاهرش زیبا و اثراتش زشت و خطرناک خواهد بود.
🔻
4- قالَ علیهالسلام: کَیْفَ یُضَیَّعُ مَنِ اللّهُ کافِلُهُ، وَکَیْفَ یَنْجُو مَنِ اللّه طالِبُهُ، وَ مَنِ انْقَطَعَ إلى غَیْرِ اللّهِ وَ کَّلَهُ اللّهُ إلَیْهِ. (بحارالانوار، ج68، )
فرمود: چگونه گمراه و درمانده خواهد شد کسى که خداوند سَرپرست و متکفّل اوست. چطور نجات مىیابد کسى که خداوند طالبش است. هر که از خدا قطع امید کند و به غیر او پناهنده شود، خداوند او را به همان شخص واگذار مىکند.
🔻
5- قالَ علیهالسلام: مَنْ لَمْ یَعْرِفِ الْمَوارِدَ أعْیَتْهُ الْمَصادِرُ. (بحارالانوار، ج68،)
فرمود: هرکس موقعیتشناس نباشد، جریانات، او را مىرباید و هلاک خواهد شد.
🔻
6- قالَ علیهالسلام: مَنْ عَتَبَ مِنْ غَیْرِ ارْتِیابٍ أعْتَبَ مِنْ غَیْرِ اسْتِعْتابٍ. (بحارالانوار، ج71،)
فرمود: سرزنش کردن دیگران بدون علّت و دلیل، سبب ناراحتى و خشم خواهد گشت، درحالىکه رضایت آنان نیز کسب نخواهد کرد.
🔻
٧- قالَ علیهالسلام: أفْضَلُ الْعِبادَةِ الاْخْلاصُ. (بحارالانوار، ج68، ص245)
فرمود: با فضیلتترین و ارزشمندترین عبادتها آن است که خالص و بدون ریا باشد.
🔻
٨- قالَ علیهالسلام: یَخْفى عَلَى النّاسِ وِلادَتُهُ، وَ یَغیبُ عَنْهُمْ شَخْصُهُ، وَ تَحْرُمُ عَلَیْهِمْ تَسْمِیَتُهُ، وَ هُوَ سَمّیُ رَسُول اللّهِ صلىاللهعلیهوآله وَ کَنّیهِ. (بحارالانوار، ج51، )
فرمود: زمان ولادت امام عصر علیهالسلام بر مردم زمانش مخفى است، و شخصش از شناخت افراد غایب و پنهان است؛ و حرام است که آن حضرت را نام ببرند؛ و او همنام و همکنیه رسول خدا صلىاللهعلیهوآله است.
🔻
٩- قالَ علیهالسلام: عِزُّ الْمُؤْمِنِ غِناه عَنِ النّاسِ. (بحارالانوار، ج72،)
فرمود: عزّت مؤمن در بىنیازى و طمع نداشتن به مال و زندگى دیگران است
💠 نماز دهه اول ذی الحجه💠
♻️امام صادق علیه السلام میفرمایند:پدرم امام باقر(علیه السلام) به من فرمود:پسرم!دردهه نخست ازماه ذی الحجّه(از شب اول ماه تاشب عید قربان)هرشب میان نمازمغرب وعشا این دو رکعت نماز را ترک مکن
❇️*کیفیت نماز دهه اول ذی الحجه*
در هر رکعت سوره حمد و سوره قل هو الله را میخوانی، پس از آن آیه ۱۴۲ سوره اعراف را بخوان:
وَ وَاعَدْنَا مُوسَی ثَلاَثِینَ لَیْلَةً وَ أَتْمَمْنَاهَا بِعَشْرٍ فَتَمَّ مِیقَاتُ رَبِّهِ أَرْبَعِینَ لَیْلَةً وَ قَالَ مُوسَی لأَخِیهِ هَارُونَ اخْلُفْنِی فِی قَوْمِی وَ أَصْلِحْ وَلاَ تَتَّبِعْ سَبِیلَ الْمُفْسِدِینَ. (اعراف/۱۴۲)
*اگرچنین کنی،در ثواب حاجیان، واعمال حجّ آنها شریک میشوی*
اقبال الاعمال ص۳۱۷
‼️تذکر : غروب یکشنبه ، شب اول دهه ذی الحجه میباشد.
🌹 اول ذیالحجة الحرام🌹
🌴
🌟سالروز ازدواج امير المؤمنين و حضرت زهرا عليهماالسلام🌟
🌸در اين روز در سال 2 هجری،
آقا و سرور ما خاتم الانبياء صلي الله عليه و آله،
أمير المؤمنين عليه السلام را به سيده نساء عالميان فاطمه زهرا بتول عذراء سلام الله عليها تزويج فرمود.
📚(تتمة المنتهي: ص 137. بحار الانوار: ج 43، ص 97)
🌷امام صادق عليه السلام فرمود:
👌«اگر خداوند متعال أمير المؤمنين عليه السلام را خلق نميكرد، در تمام زمين انساني كه كفو و شايسته همسري با حضرت فاطمه سلام الله عليها باشد يافت نميشد».
📚(امالي شيخ طوسي: ج 1، ص 29 - 42. الفردوس ابن شيرويه ديلمي: ج 3، ص 373. كشف الغمة: ج 1، ص 472، به نقل از پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم:
«لولا علي لم يكن لفاطمة كفو»
.
بحار الانوار: ج 43، ص 141. مناقب: ج 3، ص 129. بشارة المصطفي صلي الله عليه و آله و سلم: ص 267. المحتضر: ص 133 - 136)
____________
🌸خواستگاري از فاطمه سلام الله عليها🌸
🌷هنگامي كه سن مبارك بتول عذراء حضرت صديقه طاهره فاطمه زهرا سلام الله عليها نه سال كامل شد، از اطراف و اكناف اهل مدينه و عظماي قبائل و رؤساي عشاير و صاحبان ثروت و مكنت به خواستگاري حضرت آمدند.
عدهاي از منافقين نيز اين جرئت را به خود دادند كه با كمال بي شرمي به خواستگاري آن حضرت بيايند.
هنگام خواستگاري بعضي از آنها رسول اكرم صلي الله عليه و آله بسيار ناراحت شدند، و به عدهاي از منافقين كه اعتراض كردند، فرمودند :
👌«من شما را رد نكردم، بلكه خدا شما را رد كرده و امر فاطمه سلام الله عليها از جانب خداوند متعال معين ميشود».
آنان غافل از اين بودند كه اين گوهر گرانبها را خداوند در سايه عزت و حراست خود حفظ فرموده و او را در خور استعداد ابناء دنيا از ملوك و رعايا و ارباب فقر و غنا قرار نداده است،
👈بلكه او را براي وصي پيامبر صلي الله عليه و آله علي بن ابي طالب عليه السلام ذخيره فرموده است.
📚(مناقب ابن شهر آشوب: ج 1، ص 353 -363. عيون اخبارالرضا عليه السلام: ج 1، ص 225. عوالم العلوم: ج 11، ص 141 -142. الروض الفائق: ص 256. بحار الانوار: ج 43، ص 145. رياحين الشريعة: ج 1، ص 80)
📝از امام حسين عليه السلام روايت شده كه فرمود:
روزي حضرت رسول صلي الله عليه و آله در خانه ام سلمه بود.
فرشتهاي با هيبت خاصي بر آن حضرت نازل شد كه با لغات گوناگون كه به يكديگر شباهتي نداشت مشغول تسبيح و تقديس خداوند بود.
🌿او عرض كرد:
من صرصائيلم.
خداوند مرا نزد شما فرستاده كه به شما بگويم:
🌟«نور را با نور تزويج كن».🌟
حضرت فرمود:
«چه كسي را با چه كسي» ؟ گفت:
«فاطمه را با علي بن ابيطالب».
لذا پيامبر صلي الله عليه و آلهفاطمه سلام الله عليها را در حضور جبرئيل و ميكائيل و صرصائيل به عقد علي عليه السلام در آورد و اين عقد در زمين بود.
⭐️در اين هنگام پيامبر صلي الله عليه و آله به ميان شانههاي صرصائيل نگريست و ديد نوشته است:
«لا اله الاالله، محمد رسول الله، علي بن ابي طالب مقيم الحجة».
فرمود: اي صرصائيل، از كي اين جمله بين شانههاي تو نوشته شده ؟
گفت: دوازده هزار سال پيش از آنكه خداوند متعال دنيا را بيافريند.
📚(بحار الانوار: ج 43، ص 123)
🌸مهريه حضرت زهرا سلام الله عليها🌸
✅در مقدار و نوع مهريه آن حضرت روايات مختلفي وارد شده است:
◀️- يك لباس مشكي بلند و يك پوست گوسفند و مقداري عطر.
📚(بحار الانوار: ج 43، ص 113)
◀️- يك لباس نرم و ملايم و يك زره خطي كه ساخت بحرين است.
📚(كافي: ج 5، ص 377. اصابة: ج 4، ص 377. وسائلالشيعة: ج 15، ص 10)
◀️- چهار صد و هشتاد درهم.
📚(بحار الانوار: ج 43، ص 105. كفاية الطالب: ص 298. تهذيب: ج 7، ص 364. مسند احمد: ج 1، ص 80. مناقب ابن مغازلي: ص 350. كشف الغمة: ج 1، ص 368. الرياض النضرة: ج 2، ص 180)
◀️- چهار صد مثقال نقره.
📚(بحار الانوار: ج 43، ص 112 - 113)
◀️- پانصد درهم،
كه علامه مجلسي رحمة الله ميفرمايد:
👌اصح اقوال همين قول است.
📚(دلائل الامامة: ص 18. مناقب آل ابي طالب عليه السلام: ج 3، ص 399. مدينة المعاجز: ج 7، ص 351 - 352 . بحار الانوار: ج 43، ص 112، ج 50، ص 76)
◀️- زره حطمي كه ارزش آن سي درهم بود
📚(قرب الاسناد: ص 173. كافي: ج 5، ص 377)
👈و پوست قوچ يا ميش.
📚(بحارالانوار: ج 43، ص 112 - 113)
◀️- درع حطمي.
📚(طبقات ابن سعد: ج 8، ص 12. مسند حميدي: ج 1، ص 22. دلائل النبوة: ج 3، ص 160. سنن ابي داود: ج 1ص 490. الفقه الاكبر: ج 3، ص 6)
◀️- يك شتر.
📚(الثغور الباسمة: ص 30. اعلام النساء: ج 3، ص 1199)
◀️- يك پنجم زمين.
پيامبر صلي الله عليه و آله فرمود:
👌«در آسمان معين شده كه مهريه زهرا يك پنجم زمين است.
پس هر كه در زمين راه برود در حالي كه با او و فرزندانش دشمن باشد، قدم زدن او تا روز قيامت در زمين حرام است».
📚(بحار الانوار: ج 43، ص 113)
🌸امام باقر عليه السلام فرمود:
مهر فاطمه سلام الله عليها يك پنجم دنيا و دو سوم بهشت است،
و در زمين چهار نهر فرات، نيل، نهروان و بلخ براي حضرت فاطمه سلام الله عليها است.
👈خداوند به پيامبر صلي الله عليه و آله فرمود:
☝️«اي محمد، تو فاطمه را به پانصد درهم به ازدواج علي در آور تا سنتي در بين امت تو باشد».
📚(بحار الانوار: ج 43، ص 113)
👈در روايت ديگر:
«يك چهارم دنيا و بهشت و جهنم است، كه دوستان خود را داخل بهشت ميكند و دشمنان خود را به جهنم روانه مينمايد».
📚(بحار الانوار: ج 43، ص 113)
👈در روايت ديگر مهريه آن حضرت نصف دنيا ذكر شده است.
📚(مدينة المعاجز: ج 2، ص 336)
هفتم ذی الحجه :
شهادت امام محمد باقر علیه السلام
حضرت محمد باقر (ع) امام پنجم (ع) در اوّل ماه رجب یا سوّم ماه صفر سال 57 ه_.ق در مدینه متولد شد، مادرش فاطمه (س) دختر امام حسن (ع) بود،
و آن حضرت در روز دوشنبه 7 ذیحجه سال 114 ه_.ق در سن 57 سالگی در مدینه از دنیا رفت، مرقد شریفش در قبرستان بقیع کنار قبر پدرش امام سجاد است.
آن حضرت نوزده سال و ده ماه و دوازده روز (از 95 تا 114 ه_.ق) امامت کرد
و سرانجام به دستور هشام بن عبدالملک (دهمین خلیفه اموی) مسموم گردید.
آن حضرت در جریان کربلا همراه پدر بود در حالی که از عمر شریفش سه سال و شش ماه و ده روز گذشته بود. (1) او تمام مصائب کربلا و اسارت را از نزدیک دید و خود جزء مصیبت زدگان بود و به عنوان اسیر کوچک، سختیهای اسارت را دید،
ظاهراً مادرش دختر امام حسن (ع) نیز در کربلا بوده، و مصائب برادران و عموها و عموزادگان و... را تحمل کرده و سختیهای دوران اسارت را دیده است.
ستمهای هشام به امام باقر (ع)
بیشتر دوران امامت امام باقر (ع) مصادف با حکومت طاغوتی هشام بن
1- در معالی السبطین ج2 ص 23 آمده که آن حضرت چهار سال داشت و با مادرش در کربلا بود
مسموم شدن امام باقر (ع)
آنچه مسلم است این است که امام باقر (ع) با طرح مرموز و مخفیانه هشام بن عبدالملک، مسموم شده و به شهادت رسید، ولی عامل و چگونگی آن بروشنی مشخص نیست.
و بعضی می نویسند: زیدبن حسن به دستور هشام، زهرا را به زین اسب مالید و اسب را به حضور امام باقر (ع) آورد، و اصرار کرد که آن حضرت بر ان سوار گردد، آن حضرت ناگزیر بر آن سوار شد و آن زهر در بدن او اثر کرد، به گونه ای که رانهایش متورم شد، و سه روز در بستر سخت بیماری افتاد و سرانجام به شهادت رسید.
آن حضرت ساعات آخر عمر، کفنهای خود را که پارچه سفیدی که با آن احرام بجا آورده بود مشخص نمود
منبع :سوگنامه آل محمد (اشتهاردی)
#امام_محمد_باقر_علیه_السلام
#شهادت_امام_محمد_باقر_تسیلت_باد
خاک بقیعت دل جلا، ای یادگار کربلا
قدرش فزون تر از طلا، ای یادگار کربلا
شمعی شدی در زندگی، روشن نمودی سوختی
غم ها کشیدی از بلا، ای یادگار کربلا
🏴 شهادت امام محمد باقر(ع) تسلیت باد 🏴
#امام_محمد_باقر_علیه_السلام
#شهادت_امام_محمد_باقر_تسیلت_باد