eitaa logo
ترنم عشق | عرفان و حافظ
1.4هزار دنبال‌کننده
372 عکس
151 ویدیو
4 فایل
اگر دل‌تنگ آسمانی، بدان که کســی در آسـمـان‌ هسـت که دلـش برایـت تنـگ شـده 💞 ♡ شرح عرفانی اشعار آسمانی عارف شیرین سخن پارسی حضرت حافظ از بیانات عارف کامل ❣ علامهٔ طباطبایی به قلم استاد 💓 آیت الله پهلوانی تهرانی ارتباط : @izady73
مشاهده در ایتا
دانلود
۲. 🌱با این همه من تو را با آنان در گذشته به سبب حجابی که میان من و تو واقع شده بود نمی یافتم 😔 و با دیدنشان پریشانی برایم حاصل می‌شد .
۳. اما از تو و عطرِ مشکِ جمالت، این کار دور نیست که با مخفی داشتن خود در مظاهرت مرا در پیچ و خم عالم طبیعت قرار داده و به توجه دهی آنگاه بی پرده سرّ مظاهرت را با ظهور دادن عطر جمالت برایم آشکار سازی. .
۴. و یا خواجه می خواهد بگوید: محبوبا در گذشته کثرات با عطری که از دربر داشتند و آن را استشمام نمی‌کردم،به پریشانی مبتلایم نمودند. و چون پرده از رخسار کثرات برکنار نمودی و تو را با آنها و به ایشان دیدم، آنان که خبر از پریشانی ام نداشتند بر این سِرّم آگاه گردیدند و دانستند. در واقع این بودی که پرده از کار من برداشتی، "ز مشک نیست غریب، آری ار بود غمّاز" .
هزار دیده به روی تو ناظرند و تو خود نظر به روی کسی بر نمیکنی از ناز آیت‌الله : 🌱کنایه از اینکه ما همه دانسته و ندانسته عاشق دیدار توایم، و یا به تو می نگریم که: «أنتَ الَّذى لا إلَهَ غَيْرُكَ، تَعَرَّفْتَ لِكُلِّ شَيْءٍ فَما جَهِلَكَ شَيْءٌ»( دعای عرفه) تویی که معبودی جز تو نیست و خود را به هر چیز شناساندی لذا هیچ چیزی به تو جاهل نگردید .
۲ به گفته خواجه در جایی: کس نیست که افتاده آن زلف دوتا نیست در رهگذری نیست که دامی از بلا نیست در صومعه زاهد و در خلوت صوفی جز گوشه ابروی تو، محراب دعا نیست. .
۳ ولی تو را اعتنایی به کس نیست و پرده از جمال خویش بر نمی‌گیری؛ چون نمی خواهی با بودِ خود، کسی دم از خویش و دیدار خویش زند .
۴ در جایی می‌گوید: در بحر مایی و منی افتاده ام بیار می تا خلاص بخشدم از مایی و منی و در جای دیگر می‌گوید: طریق کام جستن چیست؟ ترکِ کام خود گفتن کلاه سروری این است، گر این تَرک بردوزی پ.ن: این تَرک: رها کردن خودبینی و خودخواهی .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
. امام زمان علیه السلام: إنـّى لَأمـانٌ لِأهـْلِ الْأرْضِ... مـن مـايـه امنـيت زميـنيان هسـتم... برای تعجیل در فرج صلوات...❤️ .
۱ سه ماه مِىْ خور و نُه ماه پارسا مى‌باش! 🔸غزل 333: به دور لاله، قدح گیر و بى‌ریا مى‌باش به بوى گل، نَفَسى، همدمِ صبا مى‌باش‏ نگویمت که همه ساله مِىْ‌‌پرستى کن سه ماه مِىْ خور و نُه ماه پارسا مى‌باش‏! پ.ن: مِی: مراقبه .
۲ اى خواجه! موسم بهار، و از طرفى ماه‌هاى پربرکت رجب و شعبان و رمضان در رسیده، ایّامى است که باید از نفحات تجلّیات محبوب که در حال وزیدن مى‌باشد، بهره‏‌مند شد .
۳ قدحى از مِىْ مشاهدات او برگیر، و لحظه‌اى با بوییدن گل جمالش، همنشین صبا و نسیم‌هاىجان‌بخش معشوق، و یا نزدیکان درگاهش شو. .
۴ نمى‏‌گویم که: در تمام سال، مِىْ‌پرست، و به بندگى تامّ مشغول باش. خیر، تنها ، که بهار عبادت و بندگى و برخوردارى از اوست، به بپرداز، و در طول سال، با عبادات ظاهرى از نتایج معنوى آن بهره‏مند شو. 📚جمال آفتاب، ج‏6، ص256 .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
ترنم عشق | عرفان و حافظ
هزار دیده به روی تو ناظرند و تو خود نظر به روی کسی بر نمیکنی از ناز آیت‌الله #پهلوانی_تهرانی: 🌱کنا
. اگر بسوزدت ای دل از درد ناله مکن دم از محبت او میزن و به درد بساز آیت‌الله : 🌱ای خواجه و یا ای سالک! اگر دوست باز هم خواست تو را در میان آتش های بسوزاند، از درد و غم ناله مکن و به درد عشقش باش و دست از محبت او مکش، تا آتش هجران بر تو گلستان گردد.🌿 .
۲ خواجه شیرازی در جایی می‌گوید: حکایت شب هجران نه آن حکایت حال است که شمه ای ز بیانش به صد رساله برآید گرت چو نوح نبی، صبر هست در غم طوفان بلا بگردد و کام هزار ساله برآید .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
ترنم عشق | عرفان و حافظ
. اگر بسوزدت ای دل از درد ناله مکن دم از محبت او میزن و به درد بساز آیت‌الله #پهلوانی_تهرانی: 🌱ای
غبار خاطر ما چشم خصم کور کند تو رخ به خاک نه، ای حافظ و بر آر نماز آیت‌الله : 🌱خواجه در بیت آخر از زبان محبوب به خود خطاب نموده و می گوید: این بندگی و خاکساری و ذلت تو در مقابل ماست که چشم شیطان و دشمنانت را کور می‌کند و به دیدارمان نایل می‌گرداند که: «إِنَّ عِبادِي لَيْسَ لَكَ عَلَيْهِمْ سُلطان»(اسراء ۶۵) بدرستی که تو [شیطان] را هیچ تسلطی بر بندگانم نیست .
۲ پس صورت به خاک نِه و به نماز و نیایش با ما مشغول شو و تشریعت را با تکوین یکی کن تا تو را به مقام عبودیت و صراط مستقیم راهنما گردیم.💎 که: «وَأنِ اعْبُدُونى هذا صراط مستقيم»: و مرا بپرستید که این راه راست می‌باشد. (حجر/۴۲) .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
. خواجه و نگاه های گوناگون به او: ۱. برخی او را عارف واصلی می‌دانند که کلامش ترجمان است. مفسر و محدث بزرگ چون مولی محسن فیض کاشانی با شوق و شور، شعراو را چنین می ستاید: ای یار مخوان ز اشعار الا غزل حافظ اشعار بـود بــی کـار الا غزل حافظ استاد غزل سعدی است نزد همه کس، لیکن دل را نکند بیدار الا غزل حافظ (دیوان فیض کاشانی، ص۲۲۰) .
۲ 🌱بی دلیل نیست که دیوان اشعار خواجه در کنار سجاده هر صاحب دلی جای دارد و غزلیات او مونس گریه های نیمه شب هر دل سوخته ای است و عارفان و اهل مناجات، بیان حال خود را در آیینه اشعار او می جویند .