🔴سعی کنیم دائم الوضو باشیم:
✍️خواب با وضو، عبادت است ؛
رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود : کسی که با وضو بخوابد بستر او برایش مسجد می شود، و خوابش (ثواب کسی را دارد که) به نماز مشغول است تا این که شب را به صبح رساند و اگر کسی بدون وضو خوابید بسترش برای او قبر خواهد بود و مانند مرداری می ماند تا صبح شود....
مرگ با وضو، شهادت است؛
رسول خدا (صلی الله علیه واله وسلم) فرمود: اگر توانستی شب و روز با وضو باشی این کار را انجام بده، زیرا اگر در حال وضو از دنیا بروی شهید خواهى بود...
🔅در قیامت نورانی می شوی؛ پیامبر خدا می فرمایند: فردای قیامت خدای متعال امّت من را بین بقیّه ی امّتها در حالی محشور میکند که به خاطر وضویی که در دنیا گرفتند روسپیدند و پیشانیهای نورانی دارند...
📚مستدرک الوسائل و مستنبط المسائل؛ ج۱ ص۳۵۶
بحارالأنوار: ج۸۰، ص۳۱۴، روایت۲، باب۵
بحارالأنوار: ج۸۰، ص۳۱۴، روایت۳، باب۵
وسایل الشیعه: ج۱، ص ۲۹۷
ثواب الاعمال، شیخ صدوق
📿😁 خنده عمدی و غیر عمدی در نماز 😁📿
💢سوال :
⁉️حکم خندیدن عمدی یا غیر عمدی در نماز چیست؟
✅ پاسخ: 👇👇
الف) خنده عمدی: خندیدن با صدا و عمدی نماز را باطل می کند؛ اما لبخند زدن و خنده بی صدا نماز را باطل نمی کند.
ب) خنده غیر عمدی: خندیدن غیر عمدی نماز را باطل نمی کند؛ هر چند با صدا باشد. [1]
📖آیت الله بهجت: اگر با صدا بخندد، ولی به حد قهقهه نرسد، در صورتی که مقدمه خندیدن با اختیار و توجه خودش بوده، نمازش باطل است و در غیر این صورت، بنابر احتیاط واجب نمازش باطل است و باید نماز را تمام کرده و دوباره نماز بخواند. [2]
📖آیت الله سیستانی: بنابر احتیاط واجب، اگر مقدمات خنده اختیاری هم نباشد، در صورتی که وقت برای اعاده باشد باید آن را اعاده کند، ولی اگر به عمد بی صدا بخندد یا به اشتباه و بدون توجه با صدا بخندد، نمازش اشکال ندارد. [3]
📖آیت الله صافی: چنانچه نمازگزار به اشتباه و بدون اختیار با صدا بخندد، به طوری که صورت نماز از بین برود، نماز باطل است. [4]
📖آیت الله مکارم: خنده غیر عمدی، نماز را باطل می کند؛ ولی به گمان این که در حال نماز باطل نیست باطل نمی کند. [5].
#احکام_نماز
#خندیدن
*ء*-----------------*ء*
📚 پی نوشت:
[1]. امام، توضیح المسائل، ذیل م 1150.
[2]. بهجت، توضیح المسائل، قبل از م 946 و استفتائات، ج 2، س 2211 تا 2215.
[3]. سیستانی، توضیح المسائل، ذیل 1137.
[4]. صافی، توضیح المسائل، م 1159.
[5]. مکارم، توضیح المسائل، م 1031.
>>> برگرفته از کتاب «رساله مصور»، ج2، ص 138.
✨﷽✨
✅علت تاکید روایات به وضو گرفتن با آب سرد
✍از روایات اهل بیت عصمت علیهم السلام چنین برداشت میشود که آب گرم در وضو کراهت داشته و وضو با آب سرد افضل و بهتر از آب گرم است.
1⃣زیرا میکروب هایی که بر اعضاء وضو قرار دارند و ممکن است نفوذ جلدی پیدا کرده و وارد بدن شوند. اما فرمانهای آب سرد آنها را نابود میسازد و هر چه آب سردتر باشد اکسیژن آن بیشتر و فعالیت میکروب کشی آن زیادتر است.
2⃣وقتی مقداری آب سرد بر اعضای وضو میریزیم، آن عضو سرد شده و جریان خون برای گرم کردن آن قسمت با سرعت و شدت بیشتری به سوی آن قسمت حرکت میکند و باعث طراوت و شادابی پوست و بدن میشود. همانطوریکه امروز با ماساژ قلب احیاء انجام میشود و بیمار به زندگی برمیگردد شستن و دست کشیدن روی اعضای وضو هم باعث تسریع جریان خون در بدن میشود.
❣امام صادق علیه السلام فرمودند:
کسى که وضو بگیرد و با حوله اعضاى وضو را خشک کند، یک حسنه براى او نوشته میشود، اما کسى که وضو بگیرد و صبر کند تا دست و رویش خود خشک شوند، سى حسنه براى او نوشته میشود. زیرا اگر وضو با آب سرد صورت پذیرد و پس از آن از خشک کردن آن اجتناب شود،
بدن در برابر سرمائی که در اثر خشک نکردن آب وضو حس میکند، خود به خود درجه حرارتش بالا میرود تا آب وضو را خشک کند، که همین تحریکات حرارتی باعث باز شدن منافذ زیر پوست میشود و اکسیژن بیشتری به بافتهای پوست و مقداری هم عضلات زیر پوست میرسد و باعث نیرو و نشاط میگردد.
♨️شاید جالب باشد که بدانید اعضایی که در وضو شسته میشوند،حدود هشتاد درصد اعصاب حسی بدن هستند، به طوریکه که اگر به جای وضو انسان تمام بدنش را کامل بشوید، چیز زیادی نسبت به تحریک وضو،به دست نمیآید. به همین خاطر در روایات به دائم الوضو بودن و تجدید وضو با آب سرد برای فرو نشاندن خشم و آرامش اعصاب و نشاط بدن، تاکید زیادی شده است.
📚بحارالأنوار، جلد۸۰، صفحه۳۱۴، روایت۲، باب۵
📚 پزشکی های قرآن
✅آنچه نزد خداست جز با دعا به دست نمیآید!
✍امام صادق (علیه السلام) : بسيار دعا كن ؛ زيرا دعا كليد هر رحمتى است و مايۀ روا شدن هر حاجتى ، و آنچه نزد خداست جز با دعا به دست نمیآيد. هيچ درى نيست كه «بسيار كوبيده» شود ، مگر آن كه به زودى به روى كوبندۀ در باز گردد.
📖 کافی ، ج۲ ، ص۴۷۰
✨﷽✨
💠میزان اهمیت نماز صبح💠
✍از امام صادق(علیه السلام) پرسیدند:که چرا کسانی که در آخر زمان زندگی می کنند رزق و روزیشان تنگ است؟ فرمودند : به این دلیل که غالبا نمازهایشان قضا است.
مردی به خدمت امام صادق(علیه السلام) آمد و عرضه داشت : من مرتکب گناهی شده ام. امام صادق (ع) فرمود :خدا می بخشد. آن شخص عرضه داشت :گناهی که مرتکب شده ام خیلی بزرگ است. امام فرمود: اگر به اندازه ی کوه باشد خدا می بخشد. آن شخص عرضه داشت: گناهی که مرتکب شده ام خیلی بزرگتر است. امام فرمود : مگر چه گناهی مرتکب شده ای؟ وآن شخص به شرح ماجرا پرداخت. پس از اتمام سخن امام رو به آن مرد کرد و فرمود: خدا می بخشد ، من ترسیدم که نماز صبح را قضا کرده باشی!
💥همچنین مرحوم آیت الله حاج شیخ حسنعلی اصفهانی (معروف به نخودکی) در وصیت خود به فرزندش می گوید:اگر آدمی چهل روز به ریاضت و عبادت بپردازد ولی یک بار نماز صبح از او فوت شود، نتیجه آن چهل روز عبادت بی ارزش (نابود) خواهد شد.
📕جهاد با نفس،ج۱،ص۶۶
📒وسایل شیعه،ج۳،ص۱۵۶
📗بحار،ج۸،ص۷۳
🏴شب رحلت حضرت عبدالعظیم(ع)🏴
عبدالعظیم هستی و از نَجلِ مرتضی
جانِ نسیم هستی و از نسلِ مجتبی
یا سیدالکریم ، امیدم به دست توست
این دستِ خالیِ من و این دامنِ شما
*اَنتَ وَلیُّنا* به مقامِ تو شُهره است
بیهوده نیست شورشِ این گریه های ما
وقتی حریمِ قدسِ تو دیدم ، دلم شکست
دستِ خودم نبود ! به لب ذکرِ یا رضا
یَا ابنَ الکریم ! تا به ری آورده ای نسـیم
یک یا حسن بگو و بِبَر تا به کربلا
شاعر: #سید_حسین_معصومی
🗓 #حدیث_روز
حضرت امام على عليه السلام
عَلَيْكُمْ بِمَكَارِمِ الْأَخْلَاقِ فَإِنَّهَا رِفْعَةٌ وَ إِيَّاكُمْ وَ الْأَخْلَاقَ الدَّنِيَّةَ فَإِنَّهَا تَضَعُ الشَّرِيفَ وَ تَهْدِمُ الْمَجْدَ.
به مكارم اخلاق پايبند باشيد كه آن مايه سربلندى است و از اخلاق پَست دورى كنيد كه آن انسانهاى شريف را پَست و بزرگوارى را از بين مى برد.
تحف العقول ص 215
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃