تربیت معنوی
📿#سلوک_حکیمانه 💎 یقین ✅ آثار یقین: 1⃣ امام على عليه السلام: توكّل، ناشى از نيرومندى يقين است. 2⃣
📿#سلوک_حکیمانه
🔻نیّت
❇️ خدایا، نیتّم را به بهترین نیّتها و عملم را به بهترین اعمال پایان ببخش.
⏬ معنای نیت:
🔸«نیت»
«انگیزه اختیاری و آگاهانه برای انجام دادن کارها»، تعریف شده است.
🔹عنصرى که مقدمه قبولی عمل انسان وتقرب به حق تعالی است.
🔸انسان باید نگهبان اعمال و نیّات خود باشد که با غیرخدا یا انگیزه هاى شیطانی و نفسانی آمیخته نشود ودر مسیر بندگى خدا وصبغه الله قرار گیرد.
✅ بنابراین، انسان وقتی خود را به هرمرتبهای از مراتب ایمان و به هر درجهای از درجات یقین برساند، حسن نیت برایش ایجاد میشود و نيت و عملِ او به بهترین نیات و اعمال تبدیل میشود.
📖نورالآفاق، ص۶٩
#نیت #دعای_مکارمالأخلاق
@TarbiateManavi
تربیت معنوی
#نزدیکان_ولایت 💠 منزلت سلمان نزد امیرالمؤمنین علیهالسلام 🔹حضرت سلمان در سال ۳۵ یا ۳۶ قمری در شهر م
💎#نزدیکان_ولایت 📜مختصری از فضائل و احوالات حضرت ابوذر رضواناللهعلیه
🔹ابوذر کُنیهی اوست و اسم او جُندببن جُناده است. اصل او عرب بوده از قبیله بنی غفّار.
🔸آنچه از روایات استفاده میشود آن است که بعد از رتبه معصومین صلواتاللهعلیهم در میان صحابه کسی به جلالتِ قدر و رفعت شأنِ سلمان، ابوذر و مقداد نبوده است.
🔹از بعضی روایات استفاده میشود که سلمان بر او ترجیح دارد و او بر مقداد.
🔸احادیث بسیاری از ائمه اطهار صلواتاللهعلیهم وارد شده است که جمیع صحابه بعد از وفات حضرت رسول صلیاللهعلیهوآله مرتد شده و از دین برگشتند، مگر سه نفر: سلمان، ابوذر و مقداد، که ایشان را هیچ تزلزل و شکی در خاطر به هم نرسید؛ و قلیلی از سایر صحابه برگشتند و با حضرت امیرالمومنین علیهالسلام بیعت کردند و باقی بر کفر ماندند.
📚عین الحیاة، علامه مجلسی، ص۱۳
#ابوذر
@TarbiateManavi
تربیت معنوی
🔳#شرح_غربت 💠مقدمهی خطبهی فدکیه 🔹چون رأی نهایی ابوبکر و عمر بر منع فاطمه سلاماللهعلیها از فدک ق
🔳#شرح_غربت
💠فراز اول خطبه
🔹حضرت زهرا سلاماللهعلیها سرآغاز سخن خود را حمد الهی بر نعمتهایی که عطا فرموده قرار داده است. شگفتا از کسی که در امواج بلا و درد و غم و رنج و ناراحتی و ظلم ظالمان واقع شده؛ سخنانش را با حمد و ستایش خدا بر نعمتهایی که عطا فرموده آغاز میکند!
🔶 «اَلْحَمْدُ لِلَّهِ عَلَى مَا أَنْعَمَ وَ لَهُ اَلشُّكْرُ عَلَى مَا أَلْهَمَ وَ اَلثَّنَاءُ بِمَا قَدَّمَ مِنْ عُمُومِ نِعَمٍ اِبْتَدَأَهَا وَ سُبُوغِ آلاَءٍ أَسْدَاهَا وَ تَمَامِ مِنَنٍ أَوْلاَهَا جَمَّ عَنِ اَلْإِحْصَاءِ عَدَدُهَا وَ نَأَى عَنِ اَلْجَزَاءِ أَمَدُهَا وَ تَفَاوَتَ عَنِ اَلْإِدْرَاكِ أَبَدُهَا وَ نَدَبَهُمْ لاِسْتِزَادَتِهَا بِالشُّكْرِ لاِتِّصَالِهَا وَ اِسْتَحْمَدَ إِلَى اَلْخَلاَئِقِ بِإِجْزَالِهَا وَ ثَنَّى بِالنَّدْبِ إِلَى أَمْثَالِهَا»
🔹«خداوند جهان را ستايش مىكنم و در برابر احسان و نيكوئيهاى ظاهرى و معنوى او شاكرم، نعمتهاى او همۀ جهانيان را فرا گرفته و سفرۀ احسان او در همه جا گسترده شده است، خيرات و خوبيهاى پروردگار از شماره و اندازه و احاطۀ افكار ما خارج است، و سپاسگزارى و تشكّر بر نعمت او موجب دوام و مزيد آن قرار داده شده، و تداوم و تواتر احسان او سبب حمد و ستايش او خواهد بود.»
📚کتاب الاحتجاج طبرسی، ج۱، ص۹۷
#خطبه_فدکیه
#حضرت_زهرا_سلاماللهعلیها
@TarbiateManavi
تربیت معنوی
🔳#شرح_غربت 💠فراز اول خطبه 🔹حضرت زهرا سلاماللهعلیها سرآغاز سخن خود را حمد الهی بر نعمتهایی که عطا
🔳#شرح_غربت
💠فراز دوم خطبه
🔹در این فراز حضرت زهرا سلاماللهعلیها به وحدانیت خداوند متعال و رسالت پیامبر خدا شهادت میدهد و همچنین به مقام قدسی حضرت خاتم الانبیا اشاره میفرماید.
🔸در ادامه به بعثت پیامبر و اهداف کلی این بعثت اشاره میکند، و خدمات بس عظیمی را که پیامبر خدا در آن زمان انجام داد متذکر میشود؛ زمانی که نابسامانیهای بسیار زیادی در جوامع آن روز بود.
🔹در پایان این فراز هم به ارتحال جانسوز پیامبر بزرگوار اشاره میکند، و بر ایشان صلوات و سلام میفرستد.
🔸 وَ أَشْهَدُ أَنْ لاَ إِلَهَ إِلاَّ اَللَّهُ وَحْدَهُ لاَ شَرِيكَ لَهُ كَلِمَةٌ جُعِلَ اَلْإِخْلاَصُ تَأْوِيلَهَا وَ ضُمِّنَ اَلْقُلُوبُ مَوْصُولَهَا وَ أَنَارَ فِي اَلتَّفَكُّرِ مَعْقُولُهَا اَلْمُمْتَنِعُ مِنَ اَلْأَبْصَارِ رُؤْيَتُهُ وَ مِنَ اَلْأَلْسُنِ صِفَتُهُ وَ مِنَ اَلْأَوْهَامِ كَيْفِيَّتُهُ...
ثُمَّ قَبَضَهُ اَللَّهُ إِلَيْهِ قَبْضَ رَأْفَةٍ وَ اِخْتِيَارٍ وَ رَغْبَةٍ وَ إِيْثَارٍ...
📚کتاب الاحتجاج طبرسی، ج۱، ص۹۷
#خطبه_فدکیه
#حضرت_زهرا_سلاماللهعلیها
@TarbiateManavi
تربیت معنوی
📜#سیرهی_علما 🔆هجرت به سوی نور 💠بخش دوم 🔹سیدمرتضی پس از خوشه چینی از خرمن دانش عالمان وطن خود در
📜سیره علما
💠بخش سوم
📿فرزند آیت الله قاضی مینویسد:
🔹مرحوم قاضی علاقه شدیدی به آقا سید مرتضی کشمیری و آقا سید احمد کربلایی رحمهمالله داشت.
🔸 هیچگاه آن دو را فراموش نمیکرد و در هر مناسبتی نکته یا خاطرهای از ایشان نقل میکرد و یا از کرامات، بزرگواری، سعه صدر، خلوت کردن برای عبادت، مراقبت، عمل به مستحبات و ترک نواهی و مکروهات او سخن میگفت، تا جایی که هر شنوندهای را به حیرت و شیفتگی وا میداشت و دلها را متوجه خود میکرد.
📚کتاب آیات نور ص۳۷
✅ادامه دارد...
@TarbiateManavi