🔰روز اول محرم به نیت حضرت #مسلم_بن_عقیل
☑️ویژگیهای #حضرت_مسلم علیهالسلام
◾️عظمت و بزرگی مقام حضرت مسلم با نگاه به فرازی از زیارت ایشان:
«اَشْهَدُ اَنَّكَ وَفَيْتَ بِعَهْدِ اللهِ، وَبَذَلْتَ نَفْسَكَ في نُصْرَةِ حُجَّةِ اللهِ وَابْنِ حُجَّتِهِ، حَتّي اَتيكَ الْيَقينُ...»
شهادت میدهم كه تو به عهد خدا وفا كردی، و جانت را در راه ياری حجّت خدا و پسر حجّت خدا دادی تا مرگ تو در رسيد.
📓مفاتیح الجنان
🔘اعتماد حضرت #سیدالشهدا علیهالسلام به جناب #مسلم با نگاه به فرازی از نامه حضرت به #کوفیان:
«أَنَا بَاعِثٌ إِلَیْکُمْ أَخِی وَ ابْنَ عَمِّی وَ ثِقَتِی مِنْ أَهْلِ بَیْتِی #مُسْلِمَ_بْنَ_عَقِیلٍ»
من برادر و پسر عمّ و شخصى که از #اهلبیت و مورد وثوق من است یعنى مسلم بن عقیل را بهسوى شما میفرستم.
📓بحارالأنوار، ج۴۴، ص۳۳
@tarbiatemanavi
⁉️هر روز یک سوال⁉️
《اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِالله》
❓سلام کردن به #امام_حسین علیه السلام به چه معناست؟
✅حوالی عصر ⬅️ پاسخ
همراه ما باشید
@tarbiatemanavi
🔴فتح خون🔴
#مسلم_بن_عقیل
🖋....و بالاخره کوفه. چه آهنگ ناخوشایندی دارد این نام! و چه بار سنگینی از رنج با خود می آورد! باری به سنگینی همه رنج هایی که علی علیه السلام کوفیان کشید... بگذار رنج های زهرا و حسن و حسین را نیز بر آن بیفزایم؛ باری به سنگینی همه رنجی که در این آیه مبارکه نهفته است:
«و لقد خلقنا الانسان فی کبد». آه چه رنجی!
📜... شمار نامهها تا آنجا افزایش یافت که امام از پاسخ ناگزیر شد. امام حسین (علیه السلام) بر همان پیمانی عمل کرد که خداوند از انبیا و اوصیاء ایشان و علما در امر به معروف و نهی از منکر ستانده است. آری، حضور یاران حق، حجت را تمام میکند... اما آیا امام مردم کوفه را نمیشناخت؟ آیا او فراموش کرده بود که پدرش از مردم کوفه چه کشیده است؟
امام (پاسخ) این نامه را به (مسلم بن عقیل) سپرده و او را همراه با (قیس بن مسهر صیداوی) روانه کوفه ساخت.
مسلم بن عقیل با همه دشواریهایی که در راه داشت و ذکر آنها به درازا میکشد به کوفه رسید؛ اما با فاصله چند روز عبیدالله ابن زیاد نیز خود را به کوفه رساند. این آغاز کار بود و اما پایان را هم شنیدهاید! جاسوسان که عبیدالله را از نهانگاه مسلم خبر دادند....
مسلم چون صدای پا و شیهه اسبان را شنید دانست که چه روی داده است و خود شمشیر کشیده بیرون آمد و چون پای بیرون گذاشت و دید کوفیان را که از فراز بام ها با سنگ و رستههای آتش زده از نی بر او حملهور شدهاند با خود گفت:
«آیا این هنگامه برای ریختن خون فرزند عقیل برپا شده است؟ اگر اینچنین است پس ای نفس، بیرون شو به سوی مرگی که از او گریزگاهی نیست...»
♦️مسلم را به بام قصر بردند و گردن زدند و بدنش را به زیر افکندند. هانی بن عروه را نیز دست بسته به بازار بردند و به قتل رساندند. آنگاه جنازه مسلم و هانی را در کوچه و بازار سرزمین کشاندند و در محله گوسفند فروشان به دار کشیدند....
♦️امام اکنون در راه کوفه است و دو تن از فرزندان مسلم بن عقیل، عبدالله و محمد نیز با او همراهند.
آه! نزدیک بود که فراموش کنم اگر روایت (اعثم کوفی) درست باشد، اکنون دختر ۱۳ ساله مسلم نیز در راحله عشق، همسفر دختران امام حسین علیهالسلام است.
📗روایت محرم، شهید آوینی، ص ۳۰ و ۳۴
@tarbiatemanavi
تربیت معنوی
⁉️هر روز یک سوال⁉️ 《اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِالله》 ❓سلام کردن به #امام_حسین علیه السل
معنای فرازهایی از #زیارت_عاشورا
《اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِالله》
❓سلام کردن به #امام_حسین علیه السلام به چه معناست؟
🔘 وقتی به امام حسین علیه السلام سلام میکنیم به این معنا است که هیچ آزاری از طرف من به آن امام نخواهد رسید؛ یعنی من خودم را مورد رضایت شما قرار دادم نه اینکه به سبب گناه و معصیت، مایه اذیت شما باشم؛ بنابراین وقتی این چنین باشد، انسان در سلام کردن، راستگو است.
⚫️ و چه بهتر که انسان، قبل از سلام کردن به آن حضرت، #توبه کند و #اشک ندامتی بریزد تا با دلی پاک به آن محضر نورانی، عرض ارادت کند:
غوطه در اشک زدم کاهل طریقت گویند
پاک شو اول و پس دیده بران پاک انداز
📓 برگرفته از شفاء الصدور فی شرح زیارة العاشور، ص۱۰۲
@tarbiatemanavi
#عکس_نگاشت
🔘#روز_دوم_محرم، هدایای معنوی خود را به جناب محمد و عبدالله، فرزندان حضرت مسلم بن عقیل علیهمالسّلام پیشکش خواهیم کرد.
🤲به امید جلب توجه آن بزرگواران
@tarbiatemanavi
⁉️هر روز یک سوال⁉️
《اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِالله》
❓اباعبدالله به چه معناست؟
✅حوالی عصر ⬅️ پاسخ
همراه ما باشید
@tarbiatemanavi
تربیت معنوی
#عکس_نگاشت 🔘#روز_دوم_محرم، هدایای معنوی خود را به جناب محمد و عبدالله، فرزندان حضرت مسلم بن عقیل عل
🗓 روز دوم محرم، به یاد فرزندان حضرت #مسلم سلاماللهعلیهم و توسل به ایشان
🏴السلام علیک یا عبدالله بن مسلم بن عقیل
🔘 از بین فرزندان #مسلم_بن_عقیل دو تن( #طفلان_مسلم ) در کوفه شهید شدند و دو تن به نامهای محمد و عبدالله در کربلا به شهادت رسیدند:
▫️ اسم: عبدالله بن مسلم بن عقیل
▪️شهادت: روز عاشورا در سن ۲۶ سالگی.
اشتیاق او به شهادت، در شعار حماسیاش پیداست:
«الیوم القی مسلماً و هو ابی / و فتیة بادوا علی دین النبی»؛
یعنی امروز پدرم مسلم را ملاقات خواهم کرد و همچنین شجاعانی را که به دین پیامبر ایمان آوردهاند.
▪️ اسم: محمد بن مسلم بن عقیل
▫️شهادت: روز عاشورا در سن ۲۷ سالگی.
📓مقتل جامع سیدالشهدا علیهالسلام، ج۲، ص۶۳۸
@tarbiatemanavi
🔴#فتح_خون🔴
#ورود_به_کربلا
♦️در منزل گاه زباله امام حسین علیهالسلام کاروان را گرد آورد و عهد خویش را از آنان برداشت و آنان را به اختیار خویش واگذاشت که بروند یا بمانند.
آمده است که در اینجا مردم با شتاب از کنار او پراکنده شدند و رفتند و جز همان اصحاب عاشورایی که میشناسی دیگر کسی با او نماند.
🖋 ای دل تو چه می کنی؟ میمانی یا میروی؟ داد از آن اختیار که تو را از حسین جدا کند! این چه اختیاری است که برای روی آوردن بدان باید پشت به اراده حق نهاد؟ ای دل نیک بنگر تا قلاده دنیا را بر گردنشان ببینی و سررشته قلاده را که در دست شیطان است. آنان می انگارند که این راه را به اختیار خویش می روند... غافل که شیطان اصحاب دنیا را با همان غرایزی که در نفس خویش دارند میفریبد.
♦️چون کاروان عشق در کشاکش آن بیراههای که به سوی کوفه می پیمودند به #نینوا رسید، سواری را دیدند که از افق کوفه می آید، بر اسبی اصیل، با کمانی برشانه. او (مالک بن نسر کندی) بود که از کوفه می آمد، و چون نزدیک شد حرّ و یارانش را سلام گفت و امام را اعتنایی نکرد .
📜نامهای از #ابن_زیاد برای حرّ آورده بود که: «اما بعد؛ هر جا که این نامه به تو رسید کار را بر #حسین سخت و تنگ کن و مگذار فرود آید جز در زمینی بی آب و علف و بدان که این فرستاده من مأمور است که از تو جدا نشود و همواره نگران باشد تا این امر را به انجام برسانی.»
🔺 #حرّ_بن_یزید از امام خواست که در همان جا فرود آیند. امام گفت: «ما را بگذار که در یکی از قریه های نزدیک فرود آییم، #نینوا، غاضریه و یا شفیه.»
🔘حرّ که هنوز #حرّ نگشته بود، گفت: «نه، نمیتوانم؛ این مرد را به مراقبت من گماشتهاند.» #زهیر_بن_قین گفت: «ای فرزند رسول الله، جنگ با اینان سهلتر از جنگ با کسانی است که از این پس به مقابله ما میآیند.» و امام فرمود: «من نیستم آنکه جنگ را آغاز کند.»
🖋قافله عشق به سرمنزل جاودان خویش نزدیک میشود و این عاقبت کار عشق است. موکب امام به هر سویی که میرفت به سوی دیگرش سوق میدادند تا روز پنج شنبه، #دوم_محرم سال ۶۱ هجری به #کربلا رسید.
📗روایت محرم، شهید سید مرتضی آوینی
@tarbiatemanavi
تربیت معنوی
⁉️هر روز یک سوال⁉️ 《اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِالله》 ❓اباعبدالله به چه معناست؟ ✅حوالی
معنای فرازهایی از #زیارت_عاشورا
《اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِالله》
❓ اباعبدالله به چه معناست؟
🔘 کلمه #اباعبدالله کنیه است. در عرب مرسوم بوده که برای رعایت ادب، برای هر کسی کنیه بگذارند و او را با کنیه صدا بزنند. گاهی قبل از این که آن شخص، فرزندی داشته باشد، هنگام تولد برای او کنیه میگذاشتند.
🔘 در روایات آمده است که اباعبدالله از همان کودکی #کنیه حضرت سیدالشهدا علیه السلام بوده است و کنیه و اسم آن حضرت از طرف خداوند متعال برای ایشان گذاشته شده است. اباعبدالله بین دو نفر از امامان، مشترک است؛ یکی آقا سیدالشهدا و یکی امام صادق علیه السلام.
⚫️ چون امام حسین علیه السلام در مراتب ظهور بندگی، امتیازی خاص داشته او را اباعبدالله کنیه دادند، خصوصا در #روز_عاشورا که عبادتی کرد که جامع جمیع عبادات ظاهریه و اعمال قلبیه بود.
📓 برگرفته از شفاء الصدور فی شرح زیارة العاشور، ص۱۰۲ تا ۱۰۷
@tarbiatemanavi
السلام علیک یا بنت الحسین علیهماالسلام
#روز_سوم_محرم
انشاءالله فردا به نیت دردانه حضرت #اباعبدالله_الحسین علیهالسلام، حضرت #رقیه سلاماللهعلیها اعمال و عباداتمان را انجام میدهیم.
@tarbiatemanavi
🌡#اکسیر_معنوی و داروی آسمانی
💠#زیارت_عاشورا
🔰سیره آیتالله #بهجت در خواندن و مداومت بر #زیارت_عاشورا🔰
سالها از دوری او از کربلا میگذشت. وقتی باخبر میشد کسی راهی کربلاست، مبلغی به او میداد و از او میخواست که به نیتهایی که دارد، برایش زیارتی بخواند.
هر روز زیارت عاشورا میخواند با صد لعن و صد سلام. میفرمود:
«خدا چه برکتی به امام حسین داده، به این دستگاه داده، به این راه داده که اگر کسی زیارت عاشورا را بخواند و مداومت کند، در روز قیامت محشور میشود درحالیکه مُلَطَّخاً بِدَمِه (آغشته به خون امامحسین علیهالسلام) است.»
با گفتن این جملهها، حالش تغییر میکرد و اشک در چشمانش حلقه میزد.
📙رحمت واسعه، ص ٢٢
@tarbiatemanavi
🔴 #فتح_خون 🔴
حضرت #رقیه علیهاالسلام
🚩بعد از واقعه عاشورا، [وقتی کاروان اُسرا به شام رسید]، یزید دستور داد بانوان امام حسین را به همراه امام سجاد در مکانی زندانی کنند.
آنان یک ماه در زندانی به سر بردند که از گرما و سرما در امان نبودند به طوری که صورت هایشان از شدت تابش خورشید پوست انداخته بود.
♦️امام حسین دختر کوچک ۴ ساله ای داشت. شبی از خواب بیدار شد و گفت: «پدرم حسین کجاست. همین الان او را در خواب دیدم که بسیار مضطرب و هراسان بود.» وقتی بانوان حرم سخنان او را شنیدند، گریستند و کودکان نیز از گریه آنها به گریه در آمدند و صدای آه و ناله در آن فضا پیچید. یزید از خواب بیدار شد و گفت: «چه خبر شده ؟» اطرافیان تحقیق کرده و واقعه را برایش بازگو کردند؛ یزید دستور داد تا سر پدرش برای او ببرند.
♦️سر شریف امام حسین را در حالی که در دستمالی مصری پیچیده بود، مقابلش گذاشتند و پارچه را از روی آن کنار زدند. آن دختر پرسید: «این سر از آن کیست؟!».
گفتند: «این همان سر پدر توست.»
♦️دختر امام حسین، سر را برداشت و به آغوش کشید و می فرمود: «پدر جان! چه کسی محاسنت را به خون خضاب کرده است؟
پدر جان! چه کسی رگهای گردنت را بریده است؟
پدر جان! چه کسی مرا در این کودکی یتیم کرد؟
پدر جان! چه کسی بعد از تو ماند تا امیدمان به او باشد؟
پدر جان! چه کسی حامی این بانوان بدون پوشش است؟
پدر جان! چه کسی فریادرس این بیوهگان اسیر است؟
پدر جان! چه کسی بر این چشمهای اشکبار ترحم می کند؟
پدرجان! چه کسی این گمشدگان غریب را پناه میدهد؟
پدر جان! چه کسی دادرس این موهای پریشان است؟
پدر جان! وای بر ناامیدی بعد از تو؛ وای از غربت و تنهایی.
پدر جان ای کاش قربانی تو میشدم .
♦️سپس آن دختر، لبانش را بر لبان شریف امام حسین گذاشت و آنقدر بلند بلند گریست که بیهوش شد. وقتی او را تکان دادند، ناگاه دیدند که روح از بدن مبارکش جدا شده است!
♦️چون بانوان اهل بیت آنچه بر آن دختر گذشت را به چشم دیدند، صدا به ناله و گریه بلند کرده و دوباره عزایی به پا کردند و همه اهل دمشق از این واقعه به گریه و عزا در آمدند. در آن روز هیچ مرد و زنی دیده نشد مگر این که چشمش گریان بود.
📗چهل منزل با امام حسین، علی اکبر رنجبران، منزل 36، ص 255.
@tarbiatemanavi
🗓روز چهارم محرم، به یاد فرزندان حضرت زینب سلاماللهعلیها و توسل به ایشان
▪️ السَّلَامُ عَلَی مُحَمَّدِ بْنِ عَبْدِ اللهِ بْنِ جَعْفَرٍ الشَّاهِدِ مَكَانَ أَبِیهِ وَ التَّالِی لِأَخِیهِ وَ وَاقِیهِ بِبَدَنِهِ لَعَنَ اللهُ قَاتِلَهُ عَامِرَ بْنَ نَهْشَلٍ التَّمِیمِی؛
▫️سلام بر محمد بن عبدالله بن جعفر، شهیدی به جای پدرش و همانندی برای برادر شهیدش، كه با پیكر خویش از او نگهداری میكرد، خداوند قاتل او عامر بن نهشل تمیمی را لعنت كند.
☑️ این تعابیر بلند، از همسایگی این بزرگواران با مقام عصمت،حکایت میکند. بهحق شایسته است که اینان، الگوی دوستداران اهلبیت علیهم السلام قرار بگیرند.
📓کتاب اقبال الاعمال، زیارت الشهداء، ص۵۷
@tarbiatemanavi
⁉️هر روز یک سوال⁉️
«السلام علیک یا ثارَ اللهِ وَ ابْنَ ثارِهِ»
❓«ثارالله» به چه معنایی است؟
✅حوالی عصر ⬅️ پاسخ
همراه ما باشید...
@tarbiatemanavi
🗓روز چهارم محرم، به یاد فرزندان حضرت زینب سلاماللهعلیها و توسل به ایشان
🔘 عبدالله بن جعفر، همسر حضرت زینب سلام الله علیها خودش در کربلا حضور نداشت ولی دو فرزندش به نامهای عون و محمد را به کربلا فرستاد و هر دو در روز عاشورا به شهادت رسیدند.
🔳 عبارات پرمحتوا و عجیب در زیارت این دو بزرگوار، نشانگر عظمت والای شخصیت ایشان است:
▪️ السَّلَامُ عَلَی عَوْنِ بْنِ عَبْدِ اللهِ بْنِ جَعْفَرٍ الطَّیارِ فِی الْجِنَانِ، حَلِیفِ الْإِیمَانِ، وَ مُنَازِلِ الْأَقْرَآنِ، النَّاصِحِ لِلرَّحْمَنِ، التَّالِی لِلْمَثَانِی وَ الْقُرْآنِ، لَعَنَ اللهُ قَاتِلَهُ عَبْدَ اللهِ بْنَ قُطْبَهَ النَّبْهَانِی؛
▫️سلام بر عون بن عبدالله بن جعفر طیار، در بهشتهای پرنعمت، هم پیمان ایمان و متعهد به آن، پیكارگر با هماوردان، نصیحت كننده به خاطر رحمان، و تلاوت كنندۀ سورۀ حمد و قرآن، خدا قاتل او عبدالله بن قطبه نبهانی را لعنت كند.
📓کتاب اقبال الاعمال، زیارت الشهداء، ص۵۷
@tarbiatemanavi
🔴 #فتح_خون 🔴
فرزندان #حضرت_زینب سلاماللهعلیها
♦️بعد از شهادت علی اکبر علیهالسلام محمد بن عبدالله بن جعفر طیار فرزند عقیله بنی هاشم حضرت زینب کبری پا به عرصه میدان مبارزه گذاشت و این رجز ها را بر زبان جاری نمود:
از دشمنان به خدا شکایت میبرم
از کارهای پست مردمی که کورکورانه آن را انجام می دهند.
مردمی که معارف قرآن و محکمات نازل و بیان شده را تغییر دادند.
مردمی که در عین طغیانگری کفر را به نمایش گذاشتند.
محمد جنگید تا اینکه ده تن را به هلاکت رساند و سرانجام (عامر بن نهشل تمیمی) بر او یورش برد و او را به شهادت رساند.
♦️بعد از محمد برادرش عون بن عبدالله قدم به میدان مبارزه گذاشت، درحالی که اینگونه رجز می خواند:
اگر مرا نمی شناسید، من فرزند جعفر هستم که شهید راه صداقت است و در بهشت نور افشان.
در بهشت با بال های سبز پرواز میکند و همین شرافت برای افتخار در روز محشر کافیست.
عون سه سواره و ۱۸ پیاده را از پای درآورد که ناگاه (عبدالله بن قطبه نبهانی) او را به شهادت رساند.
♦️زمانی که خبر شهادت فرزندان عبدالله بن جعفر به وی رسید، عرضه داشت: «اگر روز عاشورا محضر امام حسین علیهالسلام را درک میکردم، دوست داشتم که از او جدا نشوم تا اینکه در کنار او به شهادت برسم. ستایش مخصوص خداست؛ شهادت حسین برای من بسیار گران تمام شد. اگر نبودم که حسین را با دست خود یاری کنم، در عوض فرزندانم او را یاری کردند.»
📗چهل منزل با حسین، علی اکبر رنجبران، منزل دوازدهم، ص ١٢٩.
@tarbiatemanavi
تربیت معنوی
⁉️هر روز یک سوال⁉️ «السلام علیک یا ثارَ اللهِ وَ ابْنَ ثارِهِ» ❓«ثارالله» به چه معنایی است؟ ✅
معنای فرازهایی از #زیارت_عاشورا
《اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا ثارَ اللهِ وَ ابْنَ ثارِهِ》
❓معنای «ثارَ اللهِ وَ ابْنَ ثارِهِ» چیست؟
🔘 یعنی سلام بر تو ای کسی که #خدا خونخواهی تو را میکند و پسر کسی که خدا #خونخواهی او را کند.
أَنَّكَ ثَارُ اللَّهِ فِي الْأَرْضِ حَتَّى يَسْتَثِيرَ لَكَ مِنْ جَمِيعِ خَلْقِهِ
شهادت مىدهم كه تو خون خدا در روى زمين مىباشى حتّى حضرت بارى تعالى از جميع خلقش (يعنى كسانى كه در خون تو دست داشته و يا به آن راضى بودهاند) خون خواهى مىكند.
⚫️ عبارت «یا لَثاراتِ الحسین» را این گونه معنا کردهاند: ای #خونهای_حسین، حاضر شوید که اکنون وقت طلب کردن شما است؛ یعنی وقت آن رسیده است که خونخواهی کنیم.
📓كامل الزيارات / النص / ٢١٨،
برگرفته از شفاء الصدور فی شرح زیارة العاشور، ص ۱۶۲ تا ۱۶۵
@tarbiatemanavi
🗓روز پنجم محرم، به یاد #عبدالله فرزند #امام_حسن_مجتبی علیهالسلام و توسل به ایشان
🔘در روز عاشورا سه تن از فرزندان امام حسن مجتبی علیهالسلام به نامهای ابوبکر، قاسم و عبدالله، به شهادت رسیدند.
🏴 السلام علی عبدالله بن الحسن بن علیّ الزکی
▫️امام حسین علیهالسلام به حضرت زینب سلاماللهعلیها سفارش کرده بودند که عبدالله را نزد خود نگهدار؛ ولی عبدالله به عمهاش گفت:
«والله لا اُفارق عمّی»؛ به خدا قسم، از عمویم جدا نمیشوم.
▪️این شدت علاقه، نشان از معرفت والای او به امام زمانش است، و همچنین نشان از اینکه در مکتب حسین علیهالسلام، معرفت و ارادت به امام، حرف اول را میزند نه سن و سال.
📓کتاب الارشاد، ج۲، ص۱۱۱
@tarbiatemanavi
🌡#اکسیر_معنوی و داروی آسمانی
💠#زیارت_عاشورا
🔘صفوان گوید: حضرت صادق علیه السلام به من فرمود:
ای صفوان! هر گاه تو را نزد خدای متعال حاجتی بود، پس زیارت کن #اباعبداللهالحسین علیهالسلام را به این زیارت (زیارت عاشورا)، در هر مکانی که هستی و بخوان دعای بعد از آن را و از پروردگار خویش حاجتت را بخواه، زیرا برآورده و مستجاب خواهد شد. خداوند متعال در وعده ای که به رسول خود داده، خلاف نفرموده است.
📙مفاتیح الجنان، شیخ عباس قمی
@tarbiatemanavi
🔴 #فتح_خون 🔴
#عبداللهبن_حسن
♦️[هنگامه عصر عاشورا بود]، شمر با پنجاه سرباز پیاده به سوی امام حسین علیهالسلام آمد و مدام لشگر را به حمله بر امام تشویق می کرد. امام حسین نیز بر آنان حمله می برد و آنان را با شمشیر می زد و از مقابل خود دور میکرد تا اینکه دور امام حسین را گرفتند.
♦️ناگاه عبدالله بن حسن که کودکی نابالغ بود از سمت بانوان حرم به سوی میدان دوید. عمهاش زینب او را گرفت تا نگذارد به میدان رود، امام حسین صدا زد: «خواهرم او را نگهدار» عبدالله از بازگشتن به شدت خودداری کرد و گفت: «قسم به خدا از عمویم جدا نخواهد شد.» به سوی امام حسین دوید و در کنار عمو ایستاد.
♦️در آن هنگام بحر بن کعب بر امام حسین حمله کرد و چون خواست که حضرت را با شمشیر بزند، عبدالله صدا زد:
«ای فرزند زن ناپاک، آیا می خواهی عموی مرا بکشی؟»
بحر بن کعب شمشیر را بر امام حسین فرود آورد و عبدالله دستش را سپر شمشیر کرد. شمشیر دستش را قطع کرد و به پوست آویزان شد، در آن حال عبدالله فریاد بر آورد: «وای مادر من!»
امام حسین را در آغوش گرفت و به سینه چسباند در حالی که در آغوش عمو قرار داشت، حرمله بن کاهل او را هدف تیر خود قرار داد و سر از بدنش جدا کرد.
امام حسین فرمود:
«ای پسر برادرم، بر مصیبتی که فرود آمد صبر کن و آنچه که بر تو گذشت را به حساب خیر و ثواب الهی بگذار که خدا تو را به اجداد پاکت ملحق میگرداند؛ به رسول خدا، علی، حمزه، جعفر و پدرت حسن بن علی که درود خدا بر همه آنان باد.
♦️سپس امام حسین علیهالسلام فرمود:
«خدایا، باران آسمان را از این قوم دریغدار و برکات زمین را از آنان بازگیر. خدایا، اگر اینان را تا به امروز مهلت دادی، از اکنون میانشان جدایی افکنده و آنان را پاره پاره و پراکنده گردان و هیچگاه سلاطین را از آنان راضی نکن؛ چرا که اینان ما را دعوت کردند تا یاریمان کنند؛ اما اکنون دشمن ما شدند و ما را میکشند»
📗چهل منزل با حسین، علی اکبر رنجبران، منزل هفدهم، ص ١۵٧
@tarbiatemanavi