كنجكاوي و چراجويي : كودك از دنياي بسته پا به دنياي وسيع مي گذارد، بنابراين مي خواهد از اسرار آنها سر در آورد. بدين سان غريزه اوست كه از منشا پديده ها بپرسد. از روابط علت و معلولي آن سوال كند. اين زمينه مناسبي براي كودك است كه والدين ؛ فرصت را غنيمت شمارند و واقعيت ها را براي او توضيح دهند.
#کودک
#آموزشی
#محتوا
#آموزش_ابتدایی
#تربیت
به کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
@tarbiatkoodak_nojavan
رغبتها : انسان به طور كلي موجودي است اجتماعي و خواهان زيستن در اجتماع است ؛ از اين رو اگر بخواهد با آنها بجوشد و در پس آنها عرض وجود كند، بايد تقليد كند. اين زمينه اي مناسب براي آموزش جنبه هاي مذهبي است.
#آموزشی
#محتوا
#آموزش_ابتدایی
#تربیت
به کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
@tarbiatkoodak_nojavan
علل فردی عدم #اعتماد_به_نفس
۱- وقایع تلخ و دلسرد کننده که موجب ناراحتی و نگرانی هستند
۲- ناکامی ها و محرومیت ها ویژه از آن چیزهایی که مورد علاقه شدید کودک و نوجوان میباشد
۳- سه شکست های متوالی و خرد کننده که سبب دلمردگی و افسردگی و عدم اعتماد به نفس میشود
۴- بدبینی ها و گله مندی ها راجع به زندگی و مسائل و سختی های آن
۵- وجود ترس و دلهره از افشا شدن رازی که به زندگی و سرنوشت فرد بستگی دارد
۶ -بیماری های جسمی و درونی که سبب درد و رنج برای کودک و نوجوان است
۷- نواقص جسمانی که سبب احساس حقارت و یا احتمالاً عدم کارآمدی کودک و نوجوان می شوند
۷- ترس از کوچک شدن بی مقدار شدن به علت نقص و ضعفی که دارد
۸- سردرگمی و متحیر بودن و نداشتن راهکار و راهنمای عمل
۹- عدم شناخت جایگاه خود در عالم هستی
۱۰_ عدم شناخت توانمندی های خود
و....
به کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
@tarbiatkoodak_nojavan
عوامل خانوادگی موثر در ضعف اعتماد به نفس در کودکان و نوجوانان👇
برخی از عوامل در ضعف اعتماد بنفس فرزندان دخیل هستند که بیشترین نقش در ایجاد این عوامل را والدین و خانواده دارند اگر والدین بدانند و آنها را برطرف کنند امید است فرزندان با اعتماد به نفس بالا پرورش دهند که این عوامل عبارتند:
۱- کوتاهی در محبت به کودک توسط والدین، اگر والدین در محبت به فرزندان کوتاهی کنند این مسئله میتواند تأثیر مستقیم بر اعتماد به نفس آنها داشته باشد زیرا این گونه عمل نشان میدهد که دوست داشتنی نیستند باورشان میشود که ارزش و محبت دوست داشتن را ندارند از اعتماد به نفس چنین کودکی کاسته خواهد شد.
ادامه دارد...
به کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
@tarbiatkoodak_nojavan
۲- تحقیر کودک
تحقیر کودک به هر شکل سبب می شود که در خود احساس حقارت و بی ارزشی کند نامیدن کودک با القاب تحقیر آمیز مسخره کردن و تنبیه بدنی او به ویژه سیلی زدن به صورت کودک موجب میشود که فرزند درباره خود نگرش منفی پیدا کند و احساس بی کفایتی کند و در نتیجه اعتماد به نفس خویش را از دست بدهد.
کودک یا نوجوان که کتک میخورد شخصیتش تحقیر شده و به مرور زمان عزت نفس خود را از دست میدهد و به این باور می رسد که ارزش ندارد در این صورت هر کار خلاف را به راحتی انجام می دهد امام هادی علیه السلام در این باره می فرماید: از آسیب کسی که برای خود ارزش قائل نیست در امان مباش.
تحقیر پایه های عزت نفس را می شکند و فرزند را بی اعتماد به نفس میکند یکی ازپایه های اصلی اعتماد بنفس، عزت نفس است در صورت تحقیر کودک توسط والدین این پایه ها متزلزل می شود.
به کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
@tarbiatkoodak_nojavan
تربیت دینی کودک و نوجوان
۲- تحقیر کودک تحقیر کودک به هر شکل سبب می شود که در خود احساس حقارت و بی ارزشی کند نامیدن کودک با ا
۳- عامل سوم در در ضعف اعتماد به نفس کودکان مقایسه کودکان با یکدیگر هست است آنچه که ضرورت دارد توجه به این نکته است که والدین بدانند کودکان ما در زمینه های گوناگون با یکدیگر تفاوت دارند چون خداوند انسان را متفاوت و گونه گون آفریده است، لقد خلقکم اطوارا به همین منظور هیچ وقت وقت نباید کودکان را باهم مقایسه کرد.
مقایسه ی آنها با همدیگر نه تنها برطرف کننده مشکلات نیست بلکه اعتماد به نفس آنان را کاهش میدهد و به روابط دوستانه ی آنها با یکدیگر آسیب می رساند به ویژه اگر در این مقایسه تحقیر و توهین و سرزنش هم وجود داشته باشد.
باید به این نکته توجه داشته باشیم که روحیه و خلق و خو دلبستگی و هوش و استعداد افراد با همدیگر متفاوت است هر یک از فرزندان دارای ویژگی های منحصر به فردی هستند نباید آنها را با همدیگر مقایسه کرد.
ادامه دارد.....
به کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
@tarbiatkoodak_nojavan
۴- عامل چهارم در ضعف و اعتماد به نفس کودکان و نوجوانان ریشه در انتظار بیش از حد والدین از کودکان و نوجوانان دارد.
باید توجه داشته باشیم انتظار از کودک باید متناسب با توانمندی های او باشد و از تحمیل خواسته ها و ایده ها و فشار بیش از حد برای انجام کارهایی که که نمی پسندد یا نمی تواند خودداری کرد. توقعات بیجا از کودک و نوجوان سبب میشود که با احساس ناتوانی و ناامیدی، در انجام کارها به ترس و اضطراب دچار شود در نتیجه اعتقاد به نفس خودش را از دست بدهد.
امام صادق علیه السلام از رسول خدا صلی الله علیه و آله ای نقل می کند که رسول خدا فرمودند:《خدا رحمت کند کسی که فرزندش را بر نیکی یاری کند》 راوی می گوید از حضرت پرسیدم:چگونه او را بر نیکی یاری کند؟ حضرت فرمودند: 《آنچه در توان کودک است از او بپذیرد و آنچه انجامش برای کودک سخت است از او نخواهد.》اصول کافی ج۶ ص۵۰
ادامه دارد....
به کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
@tarbiatkoodak_nojavan
۵- عامل پنجم زیر سوال بردن شخصیت کودک است
هرگز نباید به کودک گفته شود که بد است توجه داشته باشید هیچ کودکی بد نیست بلکه با توجه به اقتضائات سنی اشتباه می کند یا رفتارش نامناسب است به جای انتقاد از کل شخصیت کودک باید با لحن ملایم و به طور مشخص رفتار های مورد انتظار خود را برای او دقیق بازگو کرد و رفتارهای ناپسند او را توضیح داد
همواره بین رفتار کودک و شخصیت او تمایز قائل شوید.
شخصیت کودک در هر حال باید تکریم شود و این رفتار است که باید تنبیه یا بازخواست شود.
یعنی باید اعمال و رفتار ها توبیخ شوند و قضاوت شوند نه شخصیت و خود کودک.
به کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
@tarbiatkoodak_nojavan