فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_منتخب #پاسخ_به_شبهات
#پرسمان_خانواده
👈میدونستی از نظر روانشناختی چندین نوع عشق داریم؟🧐‼️
(جان لی) روانشناس و نظریه پرداز مطرح غربی انواع عشق را به 6 نوع دسته بندی کرده و یکی از انواع شایع اونو که به اشتباه عشق نامیده میشه بخوبی توضیح میده👌
توضیحات دکتر مهکام را با دقت ببین🙏
🎙استاد#دکتر مهکام
#تاریخ_پخش : 1402.08.07
☑️کانال رسمی شبکه جهانی ولایت👇
✅ @velayattv
✅ @mahkam_reza
#نکته_های_تربیت_فرزند
نکته شصت ششم : الگوی مناسبی برای فرزندان باشید.
کودکان خردسال با استفاده از ویژگی غریزی خود یعنی تقلید، قوانین دنیا را آموخته و از آن استفاده میکنند. در نتیجه میتوان گفت کودکان با مشاهدهی ارزشها و رفتارهای اخلاقی والدین، رفتارهای خود را شکل میدهند. بنابراین توصیه میشود خصلتهای اخلاقی خود را مورد بررسی قرار داده و آنها را اصلاح کنید. برای مثال، اگر دوست دارید فرزندی راستگو و صالح داشته باشید، عادت دروغ گفتن را در خود اصلاح کنید.
به کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
https://eitaa.com/tarbiatkoodak_nojavan
#نکته_های_تربیت_فرزند
نکته شصت هفتم: به کودک یاد دهید که شگر گزار باشد.
چنانچه کودک افراد مهم در زندگی خود را تصدیق کند، به شخصیتی مفید، بخشنده، مهربان و دلسوز تبدیل خواهد شد. بنابراین توصیه میشود برای تربیت فرزند خود، قوانین شکرگزاری را به او بیاموزید. اما روشهای موثر آموزش قدردانی به کودک چیست؟ رواشناسان توصیه میکنند برای آموزش این مفهوم از دفتر قدرشناسی استفاده کنید. برای این کار شما به یک دفترچه و مداد مشکی احتیاج خواهید داشت. با استفاده از این وسایل به کودک خود آموزش دهید که هر شب پیش از خواب، سه مورد از وقایع روزانه که سزاوار قدردانی هستند را در دفترچه یادداشت کند.
به کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
https://eitaa.com/tarbiatkoodak_nojavan
#نکته_های_تربیت_فرزند
نکته شصت هشتم: به تلاش فرزندان تان توجه کنید نه به نتیجه کار
بسیاری از والدین در زمان تربیت فرزند خود، تنها به نتیجه و موفقیت نهایی کودک توجه میکنند. در صورتی که تلاش و پشتکار فرزندان در هر فعالیتی اهمیت بیشتری خواهد داشت. توجه بیش از حد به نتیجه موجب بروز مشکلات روانشناختی متعدد در کودک خواهد شد. بنابراین در هر مرحله، ابتدا تلاشهای کودک خود را ستایش کرده و سپس به او امید پیروزی بدهید.
به کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
https://eitaa.com/tarbiatkoodak_nojavan
#نکته_های_تربیت_فرزند
نکته شصت نهم: به فرزندان یاد دهید که چگونه سخاوتمند زندگی کنند
یکی از اساسیترین عوامل در تربیت کودکان 7 تا 14 سال آن است که به آنها احساس ارزشمند بودن بدهید. در واقع کودکانی که احساس میکنند زندگی با معنا و هدفداری دارند، احساس شادی بیشتری را تجربه میکنند. اما منظور از زندگی معنادار چیست؟ زندگی انسان با خدمت به دیگران و سخاوتمندی معنا پیدا کرده و هدفمند میشود. بنابراین سخاوتمندی را به فرزندان خود آموزش داده و آنها را نسبت به بخشیدن داشتههایشان ترغیب کنید.
به کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
https://eitaa.com/tarbiatkoodak_nojavan
#نکته_های_تربیت_فرزند
نکته هفتادم: تصویری مناسب از شکل و ظاهر به فرزندتان ارائه دهید.
معیارهای زیبایی امروزی، استرس فراوانی بر ذهن و روان انسان به ویژه کودکان و نوجوانان تحمیل میکند. روانشناسان دریافتهاند که اگر والدین یک تصویر بدنی سالم برای فرزند خود بسازند، کودک از این قواعد تصنعی رهایی یافته و تحت تاثیر آن ها قرار نمیگیرد. برای مثال به جای تاکید بر روی وزن و شکل ظاهری کودک، به سلامت بدن و روان او توجه کنید. همچنین مهارتهای و تواناییهای فرزند خود را تقویت کرده و در حضور آنها ظاهر دیگران را قضاوت نکنید.
به کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
https://eitaa.com/tarbiatkoodak_nojavan
#نکته_های_تربیت_فرزند
نکته هفتاد یکم: به فرزندتان یاد دهید که مثبت فکر کنند.
خوشبینی موجب افزایش شادی و نشاط در انسان میشود. بنابراین برای تربیت فرزندی شاد و سالم بهتر است، تکنیکهای نگرش مثبت را به او آموزش دهید. اما چگونه؟ از خودتان شروع کنید. کلمات منفی را از دایرهالمعارف خود حذف کرده و در حضور کودک خود، از مسائل بزرگ و کوچک شکایت نکنید. همچنین میتوانید موضوعات را برای فرزند خود دستهبندی کنید. برای مثال، تصور کنید که کودک شما در هنگام نقاشی کشیدن با انواع مداد رنگی بیان میکند که از رنگ زرد متنفر است. در این لحظه به او خاطر نشان کنید که بهتر است بگوید من عاشق رنگ قرمز هستم. به این ترتیب میتوانید کودکان را با چالشهای متفاوتی در مورد مثبتاندیشی مواجه کنید.
به کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
https://eitaa.com/tarbiatkoodak_nojavan
#نکته_های_تربیت_فرزند
نکته هفتاد دوم: با کودکان خود ارتباط سالم داشته باشید.
برقراری ارتباط سالم با کودکان یکی از حیاتترین نکات تربیت فرزند به شمار میرود. اما رابطهی سالم با فرزند چگونه است؟ کافی است به صبحتهای فرزند خود با تمام وجود توجه کنید. این کار ساده به کودکان احساس مهمبودن داده و عزت نفس آنها را افزایش میدهد. بنابراین در هنگام صحبت کردن با کودک خود موبایل، تلویزیون، روزنامه و... را کنار گذاشته و تنها به حرفهای او گوش دهید.
به کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
https://eitaa.com/tarbiatkoodak_nojavan
#نکته_های_تربیت_فرزند
نکته هفتاد سوم: به کودکان خود بیاموزید که چگونه با دوستان خود ارتباط سالم و مداوم داشته باشند
پس از روابط خانوادگی، برقراری رابطهی عاطفی با دوستان نقش موثری در تقویت مهارتهای اجتماعی کودک ایفا میکند. به کودکان خود برای برقراری روابط دوستانهی قوی و طولانی مدت کمک کنید. این کار به سلامت روانی کودکان کمک شایانی خواهد کرد. برای مثال، اگر فرزند شما با دوست خود به مشکل برخورد، اجازه ندهید رابطهی آنها به راحتی تمام شود. بلکه تکنیکهای معذرتخواهی و بخشیدن را به کودک خود آموزش داده و از رابطهی دوستی فرزند خود محافظت کنید. البته توجه داشته باشید که فرزندتان با دوستانی که سالم باشند باید ارتباط داشته باشند.
به کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
https://eitaa.com/tarbiatkoodak_nojavan
#نکته_های_تربیت_فرزند
نکته هفتاد چهارم: برای تربیت فرزند شاد و با نشاط باید خودتان شاد و بانشاط باشید.
شادی والدین و فرزندان از ابتداییترین و اصلیترین نکات تربیت فرزند به شمار میرود که در شیوههای تربیتی سختگیرانه نادیده گرفته میشود. ابتداییترین گام برای خوشحالی فرزندان آن است که به والدینی شاد و سر حال تبدیل شویم. بنابراین پیش از هر چیز از خودتان شروع کرده و احساس شادی را در خود تقویت کنید. برای این کار به روشهای پیچیدهای نیاز نخواهید داشت. از چیزهای ساده و کوچک لذت ببرید. استفاده از روشهای سادهی روانشناسی برای تقویت روابط عاطفی والدین با یکدیگر نیز بسیار موثر خواهد بود.
به کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
https://eitaa.com/tarbiatkoodak_nojavan
🌱 فن بیان در سخنرانی؛ 👇
در بسیاری از مواقع، علت ترس ما از سخنرانی کردن در برابر جمع این است که نمیتوانیم خودمان را روی استیج ببینیم و تصورات اشتباهی در مورد خودمان میکنیم!
فکر میکنیم وقتی بالا هستیم چقدر زشت دیده میشویم، چقدر استرسمان واضح است، چقدر لرزش دستهایمان دیده میشود و ...
تمرین در برابر آینه به شما این امکان را میدهد که همه اعضای بدن خودتان را به صورت زنده و واضح ببینید.
- این تمرین بسیار ساده است:
در برابر آینه بایستید و شروع به سخنرانی کنید. ممکن است در ابتدا مسخره به نظر بیاید ولی این تمرین بسیاری از سخنرانان برجسته دنیا بوده و هست. پس انجامش دهید.
با تکرار این تمرین میتوانید تصور کنید زمانی که واقعاً در برابر مردم قرار گرفتهاید، چطور دیده میشوید و در این مورد اضطرابی نخواهید داشت.
کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
https://eitaa.com/tarbiatkoodak_nojavan
اگر با فرزند نوجوانتان رابطه خوبی ندارید، توجه کنید :
زمانی را به او اختصاص دهید
گروهی از والدین تصور می کنند که اگر فرزند نوجوانشان توجه خاصی نسبت به دوستان هم سن و سالش دارد، به این معناست که او دیگر به خانواده اش اهمیتی نمی دهد.
به همین دلیل برخی از آنها برای جلب توجه او به سوی خود، مدام از دوستان وی بدگویی می کنند؛ تحقیقات انجام شده نشان می دهد که اغلب نوجوانان نه تنها تمایل دارند بیشتر اوقات خود را در کنار والدینشان بگذرانند، بلکه از آن نیز لذت می برند.
با نوجوانان رابطه دوستانه برقرار کنید
اگر می خواهید رابطه خوبی با او داشته باشید، باید او را بیشتر بشناسید و از علایق و خواسته ها و حتی مشکلاتی که او را از درون رنج می دهند، آگاه شوید. باید به او ثابت کنید که برایش ارزش قائلید و به آراء و نظراتش توجه دارید. در این صورت نوجوان شروع به درد دل خواهد کرد و خواسته ها و مسائل دیگرش را با شما در میان خواهد گذاشت.
اما اگر قرار باشد صحبت های شما با او همیشه حول محور خاصی مانند مسائل روزمره زندگی و گله و شکایات شما از او دور بزند، هرگز نمی توانید توجه واقعی او را جلب کنید. متأسفانه اغلب گفت و گوهای بین والدین و نوجوانان، پیرامون امر و نهی آنان و کارهای لازم الاجرا است:
” این قدر سر به سر برادرت نذار” ” برو موهاتو کوتاه کن” ، ” این قدر با جوش های صورتت ورنرو” و.
اینها موضوعات مناسبی برای ایجاد یک ارتباط مثبت و خوب با نوجوانتان نیستند.
موضوعات مورد علاقه نوجوانان را دریابید
نوجوان ها دوست دارند در تصمیم گیری هایی که بر روی همه افراد خانواده تأثیر می گذرد، دخالت داده شوند ؛ مانند مسافرت، عوض کردن خانه، بیماری، فشارهای اقتصادی و.
آنان غالباً سؤالات بی پاسخ فراوانی دارند که احتمالاً با شما در میان می گذارند.
سؤالاتی مانند این که مواد مخدر چیست؟ نشئه شدن یعنی چه؟ نباید به آنها دروغ بگویید و یا با عباراتی مانند ” بعداً خودت می فهمی” یا ” نمی دونم چه جوری برات توضیح بدم”، ” فراموش کن”، از پاسخ به آنها طفره بروید. مشاهده ابراز علاقه معمولی پدر و مادر نسبت به هم برای او لذتبخش است شنیدن عبارات و جملات محبت آمیزی همچون ” دوستت دارم” ، ” عشق من تو هستی ” و امثال آن از زبان پدر و مادر نسبت به یکدیگر، نوجوان را سرشار از امید و شادی می کند.
برای نوجوان بسیار مهم است که بداند پدر و مادرش یکدیگر را دوست دارند.
زیرا نوجوان همیشه از این نگرانی که ممکن است روزی والدینشان از هم جدا شوند و او را تنها بگذارند، رنج می برد و شنیدن این جملات به معنای قوت قلبی برای اوست. او را به دنیای خود راه دهید نوجوانان دوست دارند در مورد علایق و احساسات پدر و مادر خود و یا امیدها و رؤیاها و ناراحتی ها و نومیدی های آنان مطلع باشند.
کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
https://eitaa.com/tarbiatkoodak_nojavan
تکنیک های تربیت فرزند حرف گوش کن
✨برای حرف شنوی کودک به او اطلاعات بدهید
وقتی میخواهید فرزندان به حرف شما گوش داده و کاری که میخواهید، مانند چیدن مرتب میز را انجام دهد، مطمئن شوید که فرزندتان بهدرستی معنای “چیدن مناسب میز” را میداند. وقتی از کودک میخواهید کاری را بهخوبی انجام دهد، تمام اطلاعاتی که نیاز دارد را به او بدهید. چه چیزی را باید بر روی میز قرار دهد، کجا باید آنها را قرار دهد، او باید چه تعداد را بر روی میز قرار دهد.
✨به کودک بگویید،چه کاری انجام دهد از او درخواست نکنید
جمله “عزیزم، می تونی نمک را به من بدی؟” یک درخواست است. پاسخ آن میتواند بله یا خیر باشد. وقتی از فرزند خود میخواهید کاری انجام دهد، همیشه میخواهید پاسخ “بله” از او بشنوید. بنابراین اگر میخواهید بچه حرف گوش کن داشته باشید، از او درخواست نکنید و فقط به او بگویید که چه میخواهید. بهعنوانمثال، “مهشید، از تو میخواهم تا یک ساعت دیگر اتاقت را تمیز و مرتب کرده باشی” یا “لطفاً کفشهایت را بپوش” یا فقط “کفش هات!” تنها چیزی است که باید برای انجام گرفتن کاری که میخواهید، به کودک بگویید.
✨مطمئن شوید کودک منظورتان را درست متوجه شده است
زمانی که کودک به آنچه گفتهاید واکنش نشان داد، شاید بخواهید چک کنید آیا او دقیقاً متوجه شده است که باید چهکاری انجام دهد. بهعنوانمثال، اگر کودک شما نسبت به فرد دیگری گستاخی کرده است و شما به او میگویید “برو و از او عذرخواهی کن”، لازم است کودک بداند که باید به آن فرد بگویید “متأسفم”. به همین ترتیب، وقتی شما میگویید “میز را بچین”، لازم است کودک بداند که چهکار باید بکند.
✨به کودک حق انتخاب دهید
تمام کودکان بهخوبی دستورات را انجام نمیدهند. وقتی از آنها میخواهید کاری انجام دهند، ممکن است از گفتهی شما سرپیچی و سرکشی کنند، بهخصوص اگر در سنین نوجوانی باشند. پس باید چهکار کنید؟
شما باید به فرزندان خود قدرت انتخاب دهید. به آنها حق انتخابهایی بدهید تا باعث شود کاری که میخواهید را انجام دهند. مثال، “ستاره، می ونی الآن اتاقت را مرتب کنی یا اجازه رفتن به سینما به همراه خواهرت را نداری”. یا “میتونی الآن میز را بچینی و یا بعداً ظرفها را بشوری”
کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
https://eitaa.com/tarbiatkoodak_nojavan
#تربیت_فرزند
چه کار کنیم که بچه ها به حرفمان گوش دهند؟
تقریبا همه والدین به مرور متوجه می شوند داد زدن با صدای بلند بر سر کودک در حالت تمام قد (یا حتی از اتاق دیگر) تاثیری که باید را ندارد. خم شوید یا زانو بزنید یا کودک را بالا بیاورید تا هر دو در یک قد قرار بگیرید. با این کار با هم چشم در چشم می شوید و می توانید بهتر توجه او را به خود جلب کنید.
هنگام صبحانه وقتی کنار فرزند خود می نشینید و یادآوری می کنید که صبحانه را کامل بخورد، او بیشتر به حرف شما گوش می دهد. باید بدانید رابطه چشم در چشم با کودک هنگام صحبت با او بسیار مهم و موثر است.
کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
https://eitaa.com/tarbiatkoodak_nojavan
🔘#آسیب_های_روحی_روانی استفاده افراطی از فضای مجازی و رسانه در فرزندان
▪️بحران هویت
▫️خود شیفتگی
▪️تصمیم گیری بر پايه وهم و خیال
▫️سطحی نگری
▪️دغدغه دیده شدن
▫️کاهش اعتماد به نفس
▪️احساس نا امیدی
▫️افزایش اضطراب و استرس
▪️بلند پروازی
▫️عدم آینده نگری
▪️کاهش عزت نفس
▫️وسواس
▪️احساس نارضایتی از زندگی
▫️کاهش قدرت تمركز
#سواد_رسانه #جنگ_شناختی
نوجوان خود را تهدید نکنید
وقتی نوجوان شما عصبانی می شود، ممکن است بخواهید که از تهدید به عنوان راهی برای آرام کردن او استفاده کنید.
به عنوان مثال، ممکن است بگویید: “اگرحالا آرام نشی، موبایل از تو می گیرم.”
یا ممکن است بگویید: “اگر یه بار دیگه داد بزنی،دهنتو خورد می کنم.”
اما این روش رفتار با نوجوان پرخاشگر و بی ادب در دراز مدت کارساز نخواهد بود.
✅🟢اگر از تهدید استفاده کنید، نوجوانتان از شما کینه به دل می گیرد. تهدیدها ممکن است در کوتاه مدت موثر باشند، اما در دراز مدت، به رابطه شما با نوجوانتان آسیب می رسانند.
✅🟢علاوه بر این، تهدیدها هیچ کمکی به حل مسئله خشم نوجوان شما نمی کنند.
✅🟢خشم نوجوان شما فقط یک مشکل رفتاری نیست. این نشانه آن است که یک مشکل وجود دارد یا برخی نیازهای عاطفی برآورده نشده است.
برای احساسات منفی نوجوانتان گوش شنوا داشته باشید
صدای نوجوان خود را بشنوید، حتی اگر او بخواهد احساسات منفی خود را با شما به اشتراک بگذارد. وقتی نوجوانان افکار و احساسات خود را بروز می دهند، بیشتر آنچه که می گویند ممکن است منفی باشد.
به عنوان مثال، آنها ممکن است از معلمان خود، یا در مورد میزان تکالیف درسی شان یا از قوانین خاص مدرسه شکایت کنند.
👈👈دیدگاه نوجوان شما نسبت به موقعیت ممکن است منطقی نباشد، اما صحبت او قطع نکنید.
👈👈نوجوان شما می خواهد بداند که شما احساسات او را درک می کنید؟ این به این معنی است که شما باید نظرات خود را برای مدتی کنار بگذارید و به صحبت های نوجوان خود گوش دهید.
👈👈به جای اصلاح نوجوان خود سعی کنید به او بگویید که چگونه باید به وضعیت نگاه کند. سعی کنید به او بفهمانید که “زندگی همین است” و او باید اوضاع را حداقل مدیریت کند.
👈👈اگر نوجوانتان را قضاوت کنید، احتمال کمتری وجود دارد که او در آینده احساسات خود را با شما در میان بگذارد. این امر در درازمدت به رابطه شما و فرزندتان آسیب می زند.
👈👈هر چه نوجوان شما کمتر در مورد مسائل زندگی خود با شما صحبت کند، تأثیرگذاشتن بر او برای شما دشوارتر می شود.
کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
https://eitaa.com/tarbiatkoodak_nojavan
#نکته_های_تربیت_فرزند
نکته هفتاد و پنجم:
والدین باید جوری برنامه ریزی کنند که عزت نفس کودکان را تقویت کنند.
به زبان ساده به باور و اعتقادی که یک فرد درباره میزان ارزش و اهمیت خودش دارد، عزت نفس گفته میشود.
این عزت نفس در هر فرد به تدریج و در طول زندگی و تجربیاتی که کودک آن را دریافت میکند به وجود میآید. اهمیت این ویژگی آنقدر بالاست که به عنوان یکی از ملاکهای ضروری برای تربیت فرزند معرفی میشود و نادیده گرفتن آن میتواند به بروز بسیاری از مشکلات در بزرگسالی شود.
به طور کلی وجود عزت نفس به افراد کمک میکند که تصویر مثبت و ارزشمندی را در درون نسبت به خودشان ایجاد کنند.
کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
https://eitaa.com/tarbiatkoodak_nojavan
#نکته_های_تربیت_فرزند
نکته هفتاد و ششم: چرا عزت نفس مهم است
شاید بپرسید که چرا وجود عزت نفس و روش های افزایش عزیت نفس در کودکان در زندگی مهم است و پرورش و افزایش آن در کودکان به عنوان یک کار ضروری شناخته میشود؟ در پاسخ به این سوال مهم میتوان مواردی را که به دلیل وجود و افزایش عزت نفس در فرد ایجاد میشود، بررسی کرد:
1. عزت نفس مهمترین عامل برای انگیزه کودک یا فرد بزرگسال برای انجام کارها، فعالیتها یا مشغول شدن به یک اقدام جدید است.
2. وجود عزت نفس و احترام به خود در کنار هم، میتوانند فرد را به خودباوری و رشد فکری برسانند.
3. فردی که دارای عزت نفس کافی است، معمولا از پس هر کاری برمیآید و یا شکست و تجربه ناموفق در یک فعالیت را مقدمهای برای پیشرفت میداند.
4. فردی که عزیز شد از انجام کارهای خلاف کرامت نفس خود داری می کند.
5. کودکی که عزت نفس پیدا کرد گناه نخواهد کرد.
کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
https://eitaa.com/tarbiatkoodak_nojavan
#نکته_های_تربیت_فرزند
نکته هفتاد و هفتم: کودکی که عزت نفس نداشته باشد افسرده خواهد شد.
کودکانی که عزت نفس پایینی دارند، اغلب به افسردگی و انزوا روی میآورند و به دلیل عدم خودباوری، سعی میکنند در تنهایی خودشان غرق شوند.
کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
https://eitaa.com/tarbiatkoodak_nojavan
#نکته_های_تربیت_فرزند
نکته هفتاد و هشتم: کودکی که عزت نفس پایین داشته با اضطراب زندگی میکند.
اضطراب زیاد در انجام فعالیتها یکی از نشانههای کمبود عزت نفس در کودکان است. البته باید این نکته را در نظر بگیرید که بروز اضطراب میتوانند به خاطر عوامل گوناگونی به وجود بیاید. بنابراین نمیتوان آن را فقط به کمبود عزت نفس در فرد نسبت داد.
کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
https://eitaa.com/tarbiatkoodak_nojavan
#نکته_های_تربیت_فرزند
نکته هفتاد و نهم: کودکی که از عزت نفس پایین برخوردار باشد دیگران را از خود برتر می داند.
زمانی که کودک به اندازه کافی عزت نفس ندارد و این ویژگی به مقدار مناسب در او شکل نگرفته، عموما دیگران را از خودش برتر میداند. این برتری میتواند شامل ویژگیهای ظاهری مانند چهره، اندامها و ... و همچنین ویژگیهای درونی مثل هوش و توانایی و ... باشد.
کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
https://eitaa.com/tarbiatkoodak_nojavan
#نکته_های_تربیت_فرزند
نکته هشتادم: کودکی که عزت نفس پایین دارد از انجام فعالیت ها خجالت می کشد.
کودک بدون عزت نفس یا با عزت نفس پایین معمولا احساس شرم دارد و به همین دلیل از حضور در فعالیتها اجتناب میکند.
کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
https://eitaa.com/tarbiatkoodak_nojavan
#نکته_های_تربیت_فرزند
نکته هشتاد و یکم:
کودکی که عزت نفس پایین داشت در ابراز نیازها و خواستهها ناتوان است.
اگر کودک شما نمیتواند نیاز و خواسته خودش را به راحتی ابراز کند و در هر بار بیان آن دچار احساس فشار میشود، میتواند نشانه روشنی از عدم عزت نفس در او باشد.
کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
https://eitaa.com/tarbiatkoodak_nojavan
#نکته_های_تربیت_فرزند
نکته هشتاد و دوم: کودکی که عزت نفس پایین دارد از شکست ترس دارد.
کودکی که از کمبود یا عدم عزت نفس رنج میبرد، از شکست میترسد و در برخورد با هر نوع شکستی، بسیار سرخورده و غمگین میشود. حتی گاهی ممکن است که کودک کار خودش را بهتر از همسالانش انجام دهد. اما به دلیل عدم باور داشتن به خودش، همچنان از شکست خوردن واهمه داشته باشد.
کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
https://eitaa.com/tarbiatkoodak_nojavan
#نکته_های_تربیت_فرزند
نکته هشتاد و سوم: فردی که عزت نفس پایین داشت شرور خواهد شد.
قائل : امام هادی (علیه السلام)
وَ قَالَ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ : مَنْ هَانَتْ عَلَيْهِ نَفْسُهُ فَلاَ تَأْمَنْ شَرَّهُ.
تحف العقول / ترجمه کمره ای ; ج ۱ ص ۵۱۲
هر كه قدر خود نداند از شر او آسوده مباش.
کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
https://eitaa.com/tarbiatkoodak_nojavan