❗️در چه زمانی كودك باید خدمات #گفتاردرماني و تمرينات ويژه ي گفتاري دريافت نمايد؟
✅ اگر فرزند شما؛ شیرخوار است و در مکیدن و بلعیدن مشکل دارد و یا به طور کلی در هر سنی که فرد در #مکیدن، #بلعیدن و #جویدن مشکل داشته باشد.
✅ در سال اول زندگی چنانچه فرزند شما مطابق سایر همسالان صداسازی و #غان_و_غون ندارد. اگر یک ساله شده است اما به صدا کردن اسمش #واکنشی نشان نمی دهد.
✅ اگر در سال دوم زندگی از #کلمه برای #برقراری_ارتباط استفاده نمیکند و جملات دو کلمه ای ندارد. چنانچه سه ساله است اما جملات سه کلمه ای نمی گوید.
✅ چهار ساله است اما #گفتارش برای دیگران #واضح نیست و والدین باید نقش مترجم را برای وی داشته باشند. اگر پنج ساله شده است اما در تلفظ بعضی صداها موفق نیست و خطا دارد.
✅ شش ساله و کلاس اولی است اما در یادگیری حروف الفبا، #بخش_کردن کلمات و #صداکشی مشکل دارد. کلاس دوم است اما در روان خوانی کتاب درسی و جمله سازی مشکل دارد.
✅ کلاس سوم است اما در #نوشتن_انشا و درک معنای آنچه می خواند مشکل دارد. عملیات ریاضی را به خوبی انجام می دهد اما در حل مسئله های ریاضی مشکل دارد.
✅ در هر سنی که #لکنت دارد به ویژه در سنین پیش از دبستان زیرا زمانی که بسیاری از استرس های معمول روی کودک وجود دارد رشد گفتار و زبان، رشد رفتاری، رشد اجتماعی و... اختلال پیدا می کند. تکرار احساسات منفی و ایجاد نگرش منفی درباره خود و ارتباط، در فرد دارای لکنت مشکل وی را حادتر می کند.
@tarbiaty
یک دلیل عمده برای اینکه کودک صحبت شما را #قطع می کند
این است که می خواهد شما همین الان به او #توجه کنید.
#دکتر_فرهنگ_هلاکویی
@tarbiaty
💛💙💜💚❤
#استرس #اضطراب 1
(#پرسمان تربیتی رادیومعارف)
♦سوال؛ با تولد فرزند دومم فرزند اولم پوست لبش را می کند راهکار ارایه فرمایید؟
♦استرس اوّل با ناخن جویدن یا انگشت مکیدن شروع میشود و بعد با رسیدن با کندن پوست لب و کندن ناخن با دندان، تشدید میشود.
🔻 اضطراب کودکان دلایل مختلفی دارد؛ از جمله:
1. مشاجرات والدین
2. انتظار داشتن بیش از حد از فرزندان
3. تأثیر رفتار هم سالان
4. احساس کمبود محبّت
کودک وقتی احساس میکند که به او کم توجّهی شده است و یا قرار است کس دیگری رقیب محبّت اوشود، دچار استرس میشود.(فرزند دوم)
🔻در این شرایط والدین نباید به بچّه ی دوم خیلی توجّه کنند؛ همچنین باید در مواردی، مسؤلیت هایی از فرزند کوچکتر را به فرزند بزرگ تر بسپارند؛ مثلاً به او اجازه دهند فرزند کوچکتر را بغل کند و جلوی فرزند بزرگتر، نوزاد را نازو نوازش نکنند.
♦کارهایی برای کاهش اضطراب و استرس کودک باید انجام پذیرد که والدین باید به آنها توجّه کنند؛ از جمله:
1. پرهیز از هر گونه تنبیه بدنی کودک بزرگتر
2. پرهیز از مقایسه کردن کودک با هم سالانش
3. تقویّت روحیه ی ایمان و خدا باوری در کودک(باتوجه به سن)
4. رعایت تساوی در رفتار های محبّت آمیز بین کودکان
5. توجّه اطرافیان و آشنایان به هر دو کودک
6. استفاده از رفتار های جایگزین و ایجاد سرگرمی برای انحراف ذهن کودک به مسائل دیگر
7. آموزش کشیدن نفس عمیق به کودک در هنگام اضطراب
8. آموزش تخلیهی هیجانات، در هنگام بروز فشارهای روانی
9. ورزش کردن و تقویت قوای جسمی کودک
10. ارتباط با هم سالان
@tarbiaty
🌸🍃🌸🍃
چگونگی #صحبت_موثر با کودک
قسمت1⃣
💠خیلی از اوقات ما والدین کلامی را به زبان میآوریم که نباید بگوییم و متوجه تاثیر این گفتار بر فرزند خودمان هم نیستیم. یادتان باشد حرفهایی که میزنید باید کاملا از روی فکر و تعقل بوده و تنها عکسالعمل شما به رفتار کودکتان نباشد.
💠 کودکان مانند یک #اسفنج حرفها و رفتار شما را #جذب میکنند و بعدها مانند یک آینه آن را به خودتان نشان میدهند. حتی زمانی که شما فکر میکنید فرزندتان حرفهای شما را نمیشنود. آنها ادبیات شما را به اجرا در میآورند.
💠وقتی شما به کودکتان میگویید مثل میمون رفتار نکن، فکر میکنید او چه میکند؟ او دقیقا شروع میکند مانند میمون رفتار کردن!
💠وقتی به او میگوییدتوی اتاق اینقدر بدو بدو نکن! او این طور میشنود: بدو بدو کن و شروع میکند به دویدن دور اتاق! یادتان باشد کودکان مانند شما فکر نمیکنند و بهتر است طوری با آنها صحبت کنید که حرفتان موثر واقع شود.
@tarbiaty🌿🌹
💛💙💜💚❤️
#استرس #اضطراب 2
استاد دهنوی
♦️ سوال-آیا کودکان هم به استرس و فشارهای روحی دچار میشوند یا فقط به بزرگسالان اختصاص دارد؟
در وجود انسان، حالتهای متفاوتی وجود دارد. گاهی دچار دلهره، دلشوره، و نگرانی میشود؛ گاهی مضطرب و پریشان حال است، و زمانی دچار استرس و فشارهای شدید روحی میشود.
🔻مورد اول (دلهره، دلشوره، نگرانی) و مورد دوم (اضطراب و پریشان حالی) بین کودک و بزرگسال مشترکند؛ اما مورد سوم (استرس و فشارهای شدید روحی)، بیشتر به بزرگسالان اختصاص دارد.
🔻 نویسندگان این مقوله، قرن 17 را عصر روشن بینی، قرن 18 را عصر منطق، قرن 19 را عصر پیشرفت، و قرن 20 را عصر استرس یا فشار نام نهادهاند.
حدود 80 درصد بیماریها به ویژه زخم معده، تنگی نفس، سردرد مزمن، فشار خون و اختلالهای قلبی ـ عروقی، با فشارهای روحی آغاز میشوند.
🔻امروزه، میزان مصرف آرامبخشها در جهان، بسیار بالا است؛ برای مثال، در آمریکا، هر سال، حدود 5 بیلیون آرام بخش و 160 هزار تن آسپرین مصرف میشود، و مردم فرانسه در سال، 25 میلیون جعبه داروی ضد افسردگی و حدود 75 میلیون جعبه داروی ضد فشار روحی استفاده میکنند.
♦️نشانه های اضطراب کودکان و نوجوانان چیست؟
اضطراب با توجه به شدت و ضعف عوامل آن، نشانه های متفاوتی دارد.
🔸در مرحله ی ابتدایی؛ تکان دادن دست و پا، بالا کشیدن شلوار، گزیدن و لیسیدن لب، و بازی با اشیایی چون خودکار، موی سر، دکمه ی پیراهن و.... این نشانه ها، گویای اضطراب عمومی است که در همگان وجود دارد و چندان نگران کننده نیست. کودک یا نوجوان، مشغول انجام تکالیف است و چون برنامه ی مورد علاقه اش در تلویزیون آغاز شده، اضطراب دارد و دائم دست یا پایش را تکان میدهد.
🔸🔸در مرحله ی شدیدتر؛ اختلالات رفتاری یا عادات عصبی (مانند ناخن جویدن، کندن پوست لب یا مو، کشیدن پوست یا مو، کندن زخم بدن، فشار دادن دندانها)، فرو ریختن دل، پرخاشگری، و تیک [2] ، یعنی پرش عصبی (مانند چشمک زدن، بالا انداختن ابرو، غنچه کردن دهان) دست و پای سرد، بیخوابی، کابوس، تکرر ادرار و....
این نشانه ها گویای عامل جدیتر اضطراب هستند و باید بدانها توجه شود.
✅مهمترین علل اضطراب در این مرحله، فشارهای روحی ـ روانی ناشی از اختلافات و درگیری پدر و مادر، فرزند جدید و... است.
در مرحله ی بسیار شدید (حمله ی وحشتزدگی)؛ پریدن رنگ صورت، عرق کردن دستها و بدن، افزایش سرعت تنفس، تهوع و سرگیجه، تپش شدید قلب، ریختن ادرار و....
این نشانه ها که گویای سیستم عصبی سمپاتیک (فرآیندی طبیعی در بدن انسان) است، نشان از عاملی بسیار شدید، چون ترسی ناگهانی، صحنه های دلهرهآور یا کابوس دارد که باید زمینههای آنها از بین برود.
✅نشانه های اضطراب برای نوجوانان و بزرگسالان، افزون بر موارد پیش گفته، عبارتند از:
تمایل به کارهای سبک، عدم تمرکز، انزواجویی، یبوست و درد دل، کاهش هورمون جنسی، مشکلات خواب، افزایش گرایشهای وسواسی (بررسی قفلها، چراغ، شیر آب و...)، نوشیدن مشروبات الکلی، سیگار کشیدن، کم خوری، بیاهمیتی به وضع ظاهر، رانندگی وحشیانه، ناتوانی در تصمیمگیری، اختلال در حافظه، افزایش افکار خود انتقادگرانهی منفی، اختلال در ترشح هورمونها و...؛ برای مثال، سبب افزایش تیروکسین و در نتیجه، کاهش وزن، افزایش ضربان قلب، عصبانیت و بیخوابی میشود. باعث افزایش کورتیزون و در نتیجه، کاهش توانایی فرد در برابر عفونتها و سایر بیماریها خواهد بود. اضطراب، سبب افزایش کلسترول میشود که عامل مهمی در حمله های قلبی است.
♦️ چه لزومی دارد اضطراب شدید کودکان از بین برود؟
اگر اضطراب شدید کودکان از بین برود و به حد مطلوب برسد، میزان خودباوری آنان بیشتر خواهد شد و کودکانی که خودباوری و اعتماد به نفس افزونتری دارند، استعدادهایشان شکوفا خواهد شد و اگر استعدادها شکوفا شود، به طور قطع بیشتر رشد میکنند و برای جامعه مفیدتر خواهند بود.
(کتاب نسیم مهر)
🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻
@tarbiaty
🌸🍃🌸🍃
چگونگی #صحبت_موثر با کودک
قسمت2⃣
💠 هنگام #صحبت_با_کودک
از این 4 اشتباه دوری کنید:
👇👇👇👇👇👇
🔹 بکار بردن جملات منفی
🔹پرسیدن علت رفتار از کودک
🔹 صحبت طولانی با توضیح اضافه
🔹تهدید کودک به دوست نداشتن
@tarbiaty🌹
🌸🍃🌸🍃
#23_قانون_طلایی_تربیت_کودک
1⃣ #قانون_اول :
🌺هر وقت کاری یا چیزی رو میخوای از کسی #خواهش کنی
👈 بگو «لطفا»🙏🌺
مثلا اگر مدادتو میخوای از خواهر بزرگترت بگیری
بگو «لطفا مدادمو بده»🙏🌺
@tarbiaty🌿 🌹
⭕ تربیت جنسی را از چه زمانی آغاز کنیم؟
در این مورد ظاهراً والدین سه دستهاند:
۱. والدینی که شروع تربیت جنسی را از زمانی میدانند که کودک پرسشهایی دربارهی تفاوتهای ظاهری بدن خود با جنس دیگر یا بارداری و ... مطرح میکند.
۲. والدینی که در اولین فرصت تربیت جنسی را با آموزش حد و مرز و زمان و مکان برهنه شدن شروع میکنند و همینطور پیش میروند و مدام در حال عادیسازی و آگاهسازی! کودک هستند.
۳. والدینی که ظاهراً اعتقادی به تربیت جنسی ندارند و یا خجالت مانع از صحبتشان با کودک میشود. این دسته تربیت جنسی را به مدرسه، مهد کودک و یا بچههای همسال دیگر میسپرند و قائلند که خودشان هم همین طور یاد گرفتهاند!!
🔴 واقعیت این است که تربیت جنسی کودکان، سالها قبل از شروع سؤالات آنان و حتی متولد شدنشان آغاز میشود. از زمانی که والدین به جنسیت فرزند خود و به ترجیحی که نسبت به جنسیت او دارند، فکر میکنند. آنجا که برخی فرزند دختر را ترجیح میدهند و باور دارند دخترها آرامترند، همراه و همدم والدینند و به علت لطافت و علایق خانگی که دارند تربیت آنها آسانتر از پسرهاست. بعضی دیگر دقیقاً به همین دو دلیل دختر را آسیبپذیر و تربیت او را دشوار میدانند و ترجیح میدهند که پسر داشته باشند چون پسر را قویتر، آزادتر و منطقیتر میدانند و قائلند برای دنیای خشن و پر از تبعیض و نابرابر کنونی مناسبتر است!
صرف نظر از درست یا غلط بودن هر یک از این باورها، نکتهی مهم تأثیر این باورها در نگرش والدین نسبت به جنسیت و در نهایت شیوه تربیتی آنهاست. والدینی که باور به قویتر و آزادتر بودنِ ذاتی پسرها دارند از همان نوزادی آگاهانه یا ناآگاهانه هر گونه مقاومت و مخالفت پسر خود را به ذات قدرتطلب و خشن مردانهی او نسبت میدهند؛ نسبت به برهنگی و محل تعویض پوشک او تسامح و سهلگیری بیشتری دارند و اگر به صراحت یا به تلویح مورد اعتراض یا پرسش قرار گیرند در پاسخ فقط میگویند، پسر است و برهنه دیده شدنش اهمیتی ندارد.
🔸به این عبارات دقت کنید:
«چون تو دختری، ...» یا «چون تو پسری ...»
«مرد که گریه نمیکنه»
«دختر نباید بلند بخنده»
«مردا چون قویترن باید ...»
«دخترا گناه دارن، نباید ...»
و ....
این جملات نقش و اثری ماندگار در #شکلگیری_هویت_جنسی کودک دارند. این رفتارها و گفتارها به علاوهی همهی کتابها، مجلات و رسانههای جمعی همین تربیت متداول را ایجاد کردهاند و اگر پدر و مادری تعاریف و ملاكهای دیگری از زن و مرد بودن، ویژگیها، حقوق و مسئولیتهای آنها دارند، لازم است در انتخاب کلمات، اسباببازیها، شوخیها، رفتارهای عادی و روزمرهی خود دقت و توجه بسیار زیادی داشته باشند.
✅ پس گام اول این است که خودمان به عنوان والدین خوب فکر کنیم چرا که بخش اعظم #تربیت_جنسی کودک در خانواده و به خصوص توسط مادر ساخته میشود.
🌴@tarbiaty🌴
#هفت_سال_اول_کودکی_زمان_ پرورش_است
#هرس کردن درخت، باعث #رشد بیشتر آنها میشود. اما هیچ #باغبانی #نهال تازه جوانه زده را هرس نمیکند. چند سال اول زندگی کودک هم زمان #پرورش کودک است نه #تربیت او. مغز کودک تا دو سالگی به دو برابر حجم خود میرسد و کودک برای رشد، نیاز به #محبت، #امنیت و #آرامش دارد.
تخیل در وجود کودک تا #هفت سالگی گذاشته شده تا او را در برابر حوادث و واقعیات تلخ و سخت زندگی محافظت کند. والدینی که در سالهای اول زندگی فرزندشان را تنبیه میکنند، یا داد میزنند در حقیقت باغبانانی هستند که نهال تازه جوانه زده را هرس می کنند. اگر جزو والدینی هستید که عادت به #فریاد زدن و#تهدید دارید، منتظر #توهین وتهدید فرزندتان باشید. البته فرزند شما بی گناه است. او فقط تقلید میکند و کسی را به جرم #تقلید از والدینش نمیتوان مجازات کرد.
@tarbiaty
💥 #سخن_شما
🌷سوال ۲۱
منتظرالمهدی :
باتشکرازشماتوکانالتون برا۷سال دوم کودک بفرماییدچیکارکنیم
ناگفته های تربیتی (مشاوره تلفنی)
💥 #سخن_شما 🌷سوال ۲۱ منتظرالمهدی : باتشکرازشماتوکانالتون برا۷سال دوم کودک بفرماییدچیکارکنیم
پاسخ :
باسلام خدمت شما بزرگوار ,وممنون از اینکه کانال مارا در راستای تربیت کودکتان قابل دانسته و همگام با ما دراین سیر تربیتی مارا همراهی می نمایید,سپاسگزارم .
طبق فرمایشات ائمه و توصیه های دینی که داریم فرزند تا هفت سال اول #سلطان است وبایداز او فرمان برد.هفت سال دوم #وزیراست وبایداورا مشاور قرارداد واز او نظر خواست,بعد از آن #عبد می شود وفرمان خدا وخوبان را می بردوقتی صحبت از تربیت وآموزش به میان می آیدهمه گمانها به سویی می رود که والدین فکر میکنندحتما باید اصول تخصصی وخارق العاده ای به کارببرنددرصورتی که طبق فرمایش
پیامبرمی فرمایند:کل مولود یولدعلی الفطره حتی یکون ابواه یهودانه او ینصرانه:
هر نوزادی بر #فطرت خدایی متولدمی شودولکن پدر و مادرش اورا یهودی یا مسیحی می کنند,یعنی پدر ومادر دروغ و بدی را به بچه یاد می دهندو به عنوان نهی از بدی ها ,بدی ها را به بچه معرفی می کنندوالا در فطرت بچه جز خوبی نیست,چنانچه روایت دیگری داریم الولدسر ابیه ,هرفرزندی دراثر انشا متن حقیقی پدرش وسر ومخفیگاه اسرار درونی پدرش است یعنی پدر آنچه از هنر وعلم و معرفت داردبه فرزندش انتقال می دهدیعنی برای تربیت صحیح فرزندمرحله قبل تشکیل نطفه از اهمیت بسیاربالایی برخوردارمیباشدکه البته دراین باره مبحثی در کانال خواهیم گذاشت واما اینکه فرمودید برای ۷سال دوم چه باید کردچنانچه عوامل وشرایط اولیه برای بدنیا آوردن فرزند صالح رعایت شده باشد آن فطرت پاک بچه خودش سیر طبیعی خودرا طی خواهد نمودیعنی خود والدین درست عمل کنند,درست راه بروندبچه که در کنار ما قراردارد خودش می بیند,واین کردار درست وشایسته ما برای ساخته شدنش کافی است.چقدر ائمه فرمودند:"مردم را با #عملتان ونه #زبانتان به راه دین دعوت کنید."پس بچه ها را خیلی نهی نکنید,فطرتشان خراب می شود.ممنونم از اینکه با حوصله مباحث مارا دنبال می کنید.
✍ربیعی
🍃 @tarbiaty
🌸🍃🌸🍃🌸
🌸🍃🌸
🌸
مراقبت های دوران #بارداری (قسمت 1)
🔷اولین محیط تربیتی فرزندان رحم مادر است. یعنی فکر نکنیم حالا یک بچه ای را داریم با خودمان حمل می کنیم و این بچه چیزی نمی فهمد و در یک عالم دیگر است. نه اینطور نیست بلکه اولین محیط تربیتی زمان #بارداری است.
ولذا یک مادر آگاه اگر بخواهد یک فرزند خوبی را تربیت کنددباید به یک سری نکات توجه کند:
✅۱. تغذیه: به نوع تغذیه و حلال بونش.
تغذیه حتی در بارداری چند خاصیت دارد که بر اساس روایت بیان می شود. که اگر تغذیه مناسب باشد کودک به این ویژگی ها می رسد.
الف: فرزندان باهوش
ب: فرزندان زیبا
ج: فرزندان قوی
د: فرزندان باحلم و بردبار
و...
🔹امام معصوم ع فرزندی را دیدند که خیلی زیبا است فرمودند؛ پدر و مادرش قبل از انعقاد نطفه٬ بِه خورده اند. یعنی زیبایی کودکان به تغذیه پدر و مادر مربوط است.
🔹نسبت به هوش بچه ها٬ هم قبل از بارداری و هم بعد از بارداری مهم است. پدر و مادر اگر قبل از انعقاد نطفه٬ قاووت ( مجموعه ای از مغز های مختلف؛ بادام٬ پسته٬ گردو٬ فندق٬ سنجد که آسیاب شده باشد) بخورند٬ تأثیر می گذارد در اینکه کودکان باهوش شوند و همین طور استخوان بندی را درشت می کند و در حلم و برد باری نیز همین طور..
ولذا در ۷ سال دوم بیان می شود که چطور می شود بچه ها را باهوش کرد. یک بخش مربوط است به تغذیهٔ قبل از بارداری و بخش دیگر تغذیه حین بارداری و یک بخش به تغذیهٔ بعد از بارداری مربوط است. تربیت یک فرایند است که قبل از تولد شروع می شود وبعد از تولد ادامه می یابد . #تربیت #دفعی نیست. #استمرار در تربیت شرط است.
✅۲. آرامش روحی و روانی خانواده. (هم مرد و هم زن).
یک عصبانیت روی همهٔ اعضای بدن اثر می گذارد. ضربان قلب شدید می شود٬ دست و پا می لرزد٬ عرق می کند٬ حال بچه ای که جزء مادر است در دوران بارداری اگر او آرامش نداشته باشد آیا جنین او آرامش دارد؟!
🔹بعد در مشاوره ها می گویند این بچه آرام و قرار ندارد. محور آرامش در محیط خانه زن است. لذا زن اگر مهارت هایی را فرا بگیرد درصد آرامش در خانه افزایش پیدا می کند و زن نباید در محیط های پرتنش در خانه قرار گیرد.
✅۳. ارتباط کلامی موثر و مفید با جنین. واین از ماه اول است.
علم پزشکی- عنوان مقاله ای بانام؛ برای فرزندان در رحم کتاب بخوانید. بااستدلال علمی جنین در ماه ۶ بارداری تمام صداهای محیط بیرون را می شنود. اولین بخش از جنین عصب های بچه است.اول سلسله عصبی او تشکیل می شود و این سلسله عصبی بچه با مادر مرتبط است.
🔹چی چی تار ژاپنی یک نظریه ای دارد؛ همهٔ انسان ها می توانند به نبوغ برسند و تعبیر ایشان این است که دلیل اینکه انسان های زیادی به نبوغ نمیرسند این است که نیم کرهٔ راست مغزشان متناسب با سمت چپ رشد پیدا نکرده. یعنی راست رشدش پایین تره و چپ بالاتره. واگر راست و چپ متعادل رشد کند این فرد به نبوغ می رسد. بعد یک شیوه هایی را عنوان می کنند که از زمان بارداری یک آموزش هایی را مادران باید انجام دهند تا اینکه بچه از همان زمان این نیم کرهٔ راستش هم رشد خوبی داشته باشد. رشد محتوایی نه رشد اندازه ای.
🔹ایشان یک تعبیر دارد که از تعبیر ایشان میخواهم استفاده کنم؛ اگر میخواهید بچه ها بعد از تولد با پدر و مادر مهربان باشند٬ شما از همان ماه اول و دوم یک عکسی از پدر را روزی چند نوبت شروع کنید بگویید؛ عجب پدر مهربانی! عجب بابای خوبی! ایشان میگوید کودک که به دنیا می آید با پدرش هم انس می گیرد.
بچه ها از ماه دوم تأثیر کلام مادر رویشان وجود دارد ومادر از همان ماه های اول باید مراقب ارتباط کلامی اش باشد.
@tarbiaty
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
برای آموزش کار #خوب به فرزندتان یا نشان دادن بدی به کودکتان می توانید از #داستان گویی استفاده کنید. کودکان داستانهایی که می شنوند را #زندگی میکنند.
#دکتر_فرهنگ_هلاکویی
@tarbiaty
#اشتباهات_کودک_را_گردن_کسی_نیندازید!
بچه من نبوده!
شیطون گولش زده !
پسر ما نبوده؛ امیرعلی بوده!
امروز مریم اینجا بوده این کارها را انجام داده!
زیرا:
دراين حالت به دنبال مقصر هستیم #مقصریابی و #توبیخ شخص #اشتباه است.
با اين كار به فرزندمان میآموزیم #مسئولیت کارت را نپذیر!
#دروغگویی و #مخفیکاری را یادمیگیرد.
کار صحیح آموزش داده نشده و تمرکز بر روی کار #اشتباه است.
@tarbiaty