eitaa logo
چک لیست و طرح درس تمام پایه های کشوری
8.9هزار دنبال‌کننده
93 عکس
54 ویدیو
1هزار فایل
#چک_لبست_و_طرح_درس_کشوری #تمام_پایه_ها #گروهی_وتکی #بروز_ترین_طرح_درسها #بروز_ترین_چک_لیست_ها #اموزش_نوشتن_طرح_درس👇👇 باخیالت راحت ودست پروارد کلاس شو @Dastvarziriyazi @tarhedarseebtedaei
مشاهده در ایتا
دانلود
؛ ارزشیابی تشخیصی 💢پیش از آغاز درس جدید، معلم باید رفتار ورودی دانش‌آموزان را مشخص سازد. روانشناسان معتقد هستند که رفتار ورودی بر آمادگی فرد برای یادگیری رفتاری تازه دلالت دارد. به عبارت دیگر، آنچه فردی قبلاً یاد گرفته است یا آنچه برای شروع به یادگیری مطلبی تازه باید یاد گرفته باشد، رفتار ورودی او نامیده می‌شود. ✅در حقیقت، معلم قبل از شروع درس جدید باید اطمینان حاصل کند که دانش‌آموزان مطالب درس قبل، به خصوص مطالبی که دانستن آن‌ها برای درس جدید پیش‌نیاز محسوب می‌شود را می‌دانند. به همین دلیل به هر طریق که لازم می‌داند باید از پیش دانسته‌های دانش‌آموزان ارزشیابی به عمل آورد. 💢نوع ارزشیابی بستگی به نوع درس و هدف‌های درسی می‌تواند از سؤال شفاهی تا آزمون کتبی متغیر باشد. همچنین توجه به میزان اطلاعات قبلی دانش‌آموزان، از این بابت که سطح درس دادن بر اساس آن تنظیم شود، ضروری می‌باشد.
؛ آماده‌سازی 💢آماده‌سازی فعالیتی است که معلم از طریق آن سعی می‌کند تا ارتباط معنی‌داری بین تجربیات قبلی و انتظارات و نیازهای شاگردانش با هدف‌های آموزشی کلاس برقرار کند. معلم پیش از آنکه مطلب اصلی را به دانش‌آموزان ارائه دهد، باید ذهن و حواس آن‌ها را برای آموختن درس جدید جلب نماید. 💢به طور کلی، هدف از گام هفتم تمرکز حواس دانش‌آموزان، معرفی ضمنی غیرمستقیم موضوع درس برای ایجاد علاقه، انگیزه و برانگیختن کنجکاوی در آنان برای یادگیری مطلب جدید است. در واقع، معلمان مسئولان پدیدآوری موقعیت‌هایی هستند که در دانش‌آموزان ایجاد انگیزه کنند. به همین دلیل، معلمان باید موضوعات درس و سایر مواد آموزشی را به گونه‌ای آراسته و ترتیب دهند که نیازهای دانش‌آموزان را برآورده سازند.
؛ ارائه درس 💢این مرحله پایه و اساس طرح درس روزانه را تشکیل می‌دهد و باید به کامل‌ترین وجه تنظیم گردد. درس جدید نیز باید بر پایه دانسته‌ها و تجارب قبلی دانش‌آموزان طراحی و ارائه گردد. به طوری که ارتباط منطقی درس جدید با مرحله آماده‌سازی حفظ گردد. همچنین مطالب ارائه شده باید دارای پیوستگی و نظم منطقی باشند. 💢معلم نیز باید فعالیت‌هایی را که به روش‌ها و فنون تدریس مربوط می‌شوند، در ارائه درس به اختصار مشخص نماید. به عبارت بهتر، تنها نام بردن از عنوان کلی روش‌ها و الگوهای تدریس کافی نیست؛ بلکه در این قسمت لازم است نوع فعالیت‌هایی را قید کند که می‌خواهد در حین ارائه انجام دهد.
؛ فعالیت‌های تکمیلی 💢انتخاب روشی برای انجام فعالیت‌های تکمیلی به موضوع و هدف درس بستگی دارد. به عنوان مثال، اگر درسی که ارائه می‌شود به جمع‌بندی نیاز دارد، معلم باید نوع آن را شامل جمع‌بندی شفاهی، کتبی یا غیره انتخاب کند. 💢برخی از روش‌های متداول برای انجام فعالیت‌های تکمیلی عبارتند از: خلاصه‌نویسی روی تابلو یادداشت نکات درس توسط دانش‌آموزان نمایش عروسکی پوستر ایفای نقش سؤال شفاهی طرح مسئله دادن واحد کار شامل کارهای تحقیقی پروژه تکلیف شب 💢چنانچه برای تکمیل درس انجام چند تمرین نیز لازم باشد، باید نوع تمرین و چگونگی انجام آن در طرح درس مشخص گردد. برای مثال، اگر قرار است دانش‌آموزان تمرین‌های کتاب را انجام دهند، باید تمرین‌های مورد نظر با ذکر شماره صفحه در طرح درس قید گردد.
؛ 💢ارزشیابی تکوینی ارزشیابی تکوینی به معنای ارزشیابی در همه مراحل تهیه برنامه طرح درسی است. در سراسر فرایند تدوین برنامه باید به انجام ارزیابی پرداخت و در هیچ شرایطی نباید آن را فراموش کرد. پس از پایان یافتن تدریس، معلم از نتیجه کار خود و میزان آموخته‌های دانش‌آموزانش ارزشیابی به عمل می‌آورد. ارزشیابی تکوینی می‌تواند جزو فعالیت‌های تکمیلی نیز به حساب آید؛ مانند مشاهده دفترهای تمرین به منظور رفع اشکال‌های موجود، جمع‌آوری پاسخ‌های دانش‌آموزان در مورد شوال مطرح‌شده در کلاس، ثبت اشتباهات دانش‌آموزان در دفتر جبرانی و دقت کردن در رفتارهایی که نشانه علاقه‌مندی یا عدم علاقه دانش‌آموزان نسبت به درس هستند نیز می‌تواند در ارزشیابی تکوینی قرار گیرد. نکته: زمان‌بندی طرح درس روزانه به تناسب و صلاحدید معلم و توانایی دانش‌آموزان بر حسب یک جلسه آموزشی، بین گام‌های ۵ تا ۱۰ یعنی قبل از شروع درس، ارزشیابی، آماده‌سازی، ارائه درس، فعالیت‌های تکمیلی و ارزشیابی تکوینی تقسیم می‌گردد.
هدایت شده از مهارت های کلاس داری موفق
فرم اطلاعات والدین.pdf
77.8K
با پایه اتون میتونید سوالات رو تغییر دهید.
. بهترین کانالهای درسی آموزشی در ایتا 👇👇 https://eitaa.com/moalemansheshomkeshvari ✅پایه ششم کشوری 👆 https://eitaa.com/panjompanjom ✅پایه پنجم کشوری 👆 https://eitaa.com/joinchat/2122317850C806d088b0b ✅پایه چهارم کشوری👆 https://eitaa.com/joinchat/2470903843C494adcf0db ✅پایه سوم کشوری 👆 https://eitaa.com/joinchat/4075421721Cf377c4a519 ✅پایه دوم کشوری 👆 https://eitaa.com/AvalihayeKeshvari ✅پایه اول کشوری 👆 https://eitaa.com/Dastvarziriyazi ✅کانال دست ورزی وحلاقیت درتدریس👆 https://eitaa.com/tarhedarseebtedaei ✅چک لیست و طرح درس تمام پایه ها👆 https://eitaa.com/joinchat/2864578770Ca95511e464 ✅روش تدریس کلاس داری 👆 https://eitaa.com/joinchat/235470883C0bf828702d ✅کانال انضباطی و تربیتی 👆 https://eitaa.com/zemnekhedmathamkaran ✅ضمن خدمت فرهنگیان ورتبه بندی👆 ✅کانال هفتمی های کشوری 👇 https://eitaa.com/joinchat/4254073323C7565c55422 ✅هشتم کشوری 👇👇 https://eitaa.com/joinchat/2373714415Cbe21a33f3d