🌹بسم رب الشهداء و الصدیقین🌹
✅تاریخ یاران چهارده معصوم (ع)
☑️قسمت 3⃣
🌹مسلم بن عقیل (ع)🌹
➖➖➖➖➖➖
☑️نام:مسلم
☑️لقب:ثقه
☑️نام پدر:عقیل
☑️نام مادر:علّیه
☑️تاریخ ولادت:سال ۳۲ هجری قمری
☑️مدت عمر:۲۸ سال
☑️تاریخ شهادت:۹ ذی الحجه سال ۶۰ هجری قمری
☑️محل شهادت:کوفه
☑️قاتل:بکر بن حمران (به فرمان ابن زیاد)
☑️محل دفن:کوفه
☑️تعداد فرزندان: ۲ فرزند
➖➖➖➖➖➖
✍🏻قسمتی از شرح حال:
✅جناب مسلم از آغاز کودکى، در میان جوانان بنى هاشم بخصوص در کنار امام حسن(ع) و امام حسین (ع) بزرگ شد و کمالات اخلاقى و بنیان ولایت و درسهاى حماسه و ایثار و شجاعت را بخوبى فرا گرفت.
✅مسلم بن عقیل، برادرزاده امیرالمؤمنین و پسر عموى امام حسین(ع) بود. دودمانى که مسلم در آن رشد یافت، دودمان علم و فضیلت و شرف بود و خاندانى که شخصیت انسانى و اسلامى مسلم در آن شکل گرفت، بهترین زمینه را براى تربیت و تکامل معنوى و حماسى مسلم فراهم کرد.
✅مسلم رهبری فقیه و قهرمانی دلیر بود. صحنه های جهاد و راز و نیازهای سحرگاهان او را ساخته و خداوند او را در جایگاهی رفیع قرار داده بود.
✅مسلم در زمان امیرالمومنین (ع) نوجوانى رشید و پاک بود که به افتخار دامادى آن حضرت نایل شد و با یکى از دختران امام به نام "رقیه" ازدواج کرد.
✅این وصلت بر میزان فضیلتهاى مسلم افزود و او را بیشتر در محور "حق" و در خدمت نظام الهى آن حضرت در دوران خلافتش قرار داد.
✅شناسنامه مسلم را، پیش از آن که از نیاکان و سرزمین وقبیله جستجو کنیم، باید در فکر، عمل و زندگانی اش بیابیم این بهترین معرف مسلم است.
✅مسلم بن عقیل در دوران خلافت علی علیهالسلام در جنگ صفین حضور داشت و همراه امام حسن علیهالسلام و امام حسین علیهالسلام و عبدالله بن جعفر در میمنه سپاه با دشمن به نبرد پرداخت.
✅در روزگار امامت امام حسن علیهالسلام نیز از یاران با وفا و بر جسته آن حضرت به شمار میرفت.ایشان پس از شهادت امام حسن علیهالسلام همراه امام حسین علیهالسلام رهسپار مکه شد.
✅حضرت مسلم سفیر امام حسین(ع) بود که پس از ارسال نامه های بیشمار کوفیان برای بیعت با آن ها سفر را آغاز نمود و بعد از روی کار آمدن عبیدالله در کوفه و وحشت کوفیان از او، مردم از اطراف مسلم پراکنده شدند.
✅زمانی که دوازده هزار نامه با بیش از بیست و دو هزار امضا از طرف کوفیان به دست امام حسین علیه السلام رسید، آن حضرت تصمیم گرفت به نامه های ایشان پاسخ دهد.
✅از این رو، نماینده ای از طرف خود برای بررسی اوضاع و سنجش روحیه مردم به کوفه فرستاد.
به این منظور، نامه ای برای ایشان نوشت و مسلم بن عقیل، عموزاده و شوهرخواهر خویش را به عنوان سفیر و نماینده به کوفه فرستاد.
☑️دستگیری مسلم بن عقیل:
🔹اندکی بعد از استقرار مسلم در خانه طوعه، بلال فرزند وی که برای میگساری با دوستان خود بیرون رفته بود به خانه بازگشت و از حضور مسلم در خانه مطلع شد.
🔹او به رغم تأکید مادر، موضوع را کتمان نکرد و صبح هنگام، نزد عبدالرحمن بن اشعث رفت و راز خود را با وی در میان گذاشت.
🔹عبدالرحمن نیز نزد پدرش که در قصر ابن زیاد بود رفت و موضوع مخفی شدن مسلم در خانه طوعه را به اطلاع وی رساند.
🔹اندکی بعد ابن زیاد نیز از موضوع با خبر شد و در پی آن شصت یا هفتاد و به قولی سیصد تن از سربازان ویژه خود را همراه محمد بن اشعث رهسپار محل اختفای مسلم کرد.
🔹سربازان ابن زیاد به داخل خانه ریختند. مسلم به آنها یورش برد و از خانه بیرون راند.جنگ سختی در گرفت و شماری از سربازان ابن زیاد کشته شدند.
🔸شهادت:
✍🏻جناب مسلم دستگیر شد و ابن زیاد دستور داد تا سر او را از بدنش جدا کنند و در ذیالحجه اواخر سال ۶۰ هجری به شهادت رسید.
☑️چگونگی شهادت حضرت مسلم:
✍🏻به شهادت رساندن جناب مسلم را را به "بکربن حمران احمری" لعنت الله علیه سپردند، کسی که در درگیری ها از ناحیه سر و شانه با شمشیر مسلم بن عقیل مجروح شده بود. او مامور شد که مسلم را به بام "دارالاماره" ببرد و گردنش را بزند و پیکرش را بر زمین اندازد.
✅مسلم را به بالای دارالاماره می بردند، در حالی که نام خدا بر زبانش بود، تکبیر می گفت، خدا را تسبیح می کرد و بر پیامبر خدا و فرشتگان الهی درود می فرستاد و می گفت: خدایا! تو خود میان ما و این فریبکاران نیرنگ باز که دست از یاری ما کشیدند، حکم کن!
✅جمعیتی فراوان، بیرون کاخ، در انتظار فرجام این برنامه بودند. مسلم را رو به بازار کفاشان نشاندند. با ضربت شمشیر، سر از بدنش جدا کردند، و... پیکر خونین این شهید آزاده و شجاع را از آن بالا به پایین انداختند و مردم نیز هلهله و سروصدای زیادی به پا کردند.
🔹مزار مطهر جناب مسلم هم اکنون در طرف غرب مسجد کوفه قرار دارد.
➖➖➖➖➖➖
☑️شادی ارواح مطهر شهدا صلوات
🆔 @Tarikh_Anbiya
🌹بسم رب الشهداء و الصدیقین🌹
📣تاریخ یاران چهارده معصوم(ع)
✅قسمت 4⃣
🌹مالک اشتر نخعی (ره)🌹
➖➖🍃➖➖🍃➖➖
☑️نام:مالک
☑️لقب:سیف الله
☑️کنیه:ابو ابراهیم
☑️نام پدر:حارث
☑️محل ولادت:یمن
☑️تاریخ ولادت: نامشخص
☑️مدت عمر: ۵۰ سال
☑️تاریخ شهادت: سال ۳۸ هجری قمری
☑️محل شهادت:قُلزُم (مصر)
☑️قاتل:نافع
☑️محل دفن: به روایتی مدینه، به روایتی در مصر
☑️تعداد فرزندان: ۱ پسر بنام ابراهیم
➖➖➖➖➖➖
✍🏻قسمتی از شرح حال:
✅در اینکه مالک اشتر در چه سالی چشم به جهان گشوده، در تاریخ روشن نیست؛ ولی بعضی از قراین میتوان حدس زد که او حدود سی سال قبل از هجرت،متولد شده است.
🔹خاندان نخع در یمن ریشه دارترین و شریفترین قبیله در آن سامان بودند، مالک اشتر یکی از درخت های تنومند و بلند باغستان این خاندان است که بر شهرت و عظمت این خاندان افزود، و تا ابد، افتخار بزرگی برای این خاندان آورده است.
🔹مالک اشتر، بلند قامت و گردن کشیده و شکوهمند و دارای بازوان پُرمو و ستبر، و صدای غرا و بلند بود.
🔸مالک اشتر که در عصر رسول خدا(ص)به اسلام گرویده بود، برای حفظ اسلام و احساس مسوولیت کرد و برای
جــ⚔ـنگ با مرتدین، از اقامتگاه خود بیرون آمد و به سپاه اسلام پیوست.
▪️در دوره خلافت عثمان به مقابله با زياده خواهي هاي حكام اموي برخاست و از حقوق جهادگران دفاع مي نمود.
▪️او مردی بسیار قوی و از رهبران و بزرگان شیعه است و بسیار عالم و زاهد بود و با فقر زندگی میکرد بر قوم خود ریاست داشت وبا جماعت کوفی برای مطالبه ی حقوق خودشان به نزد خلیفه سوم(عثمان)رفت.
▪️در جـــ⚔ـنگ جمل و جــ⚔ـنگ صفین، امام را همراهی کرد، رشادت ها و جانفشانی های او در این جنگها در تاریخ ثبت است.
▪️در جــ⚔ـنگ صفین اهل شام را درهم کوبید تا آنکه جنگ را به سمت معاویه رساند و پیش از آنکه سپاهیان، فریب قرآن بر سر نیزه کردن را بخورند و امام علی (ع)مجبور شود که تن به حکمیت بدهد، پیروزی را نزدیک کرده بود.
⚔در جنگ صفین جزء معدود افرادی بود که قاطعانه خواهان ادامه جنگ بودند و توطئه های دشمن و نقشه های شوم آنها را می شناخت.
امام علی (ع) به جهت لیاقتی که مالک داشت ایشان را در جنگ صفین به فرماندهی پیشقراولان لشکر برگزید.
ایشان در جنــ⚔ـگها با کفار شرکت می کرد و در واقعه یرموک حاضر بود و
👀چشمش👀 در آن حادثه پاره شد و به همین علت به او اشتر به عربی کسی که پلک چشمش برگشته باشد، می گفتند.
❗️مهمترین واقعه زندگی مالک اشتر در سال ۳۸ هجری قمری بود که امیرالمؤمنین (ع) او را به حکومت مصر منصوب کرد و فرستاد تا فتنه ای به کمک معاویه بر ضد محمدبن ابی بکر بپا شده بود، خاموش کند.
✍🏻امام علی(ع) زمانی که او را به حکومت مصر منصوب کرد نامـ📜ــه ای برای او نوشت که مشتمل بر لطائف و محاسن بسیار و پند و حکمت زیاد است.
این منــ📜ـشور حکومتی و عهدنامه که حضرت به مالک عطا نمود، از نفیس ترین و ارزنده ترین مطلب حکمرانی و حکومت داری و مردم داری است که بسیار معروف و بارها آن ترجمه شده و در نهج البلاغه آمده است.
▶️پایان بخش اول
➖➖🍃➖➖🍃➖➖
✅شادی ارواح مطهر شهدا صلوات
🆔 @Tarikh_Anbiya
تاریخ انبیاء(ع)
🌹بسم رب الشهداء و الصدیقین🌹 📣تاریخ یاران چهارده معصوم(ع) ✅قسمت 4⃣ 🌹مالک اشتر نخعی (ره)🌹 ➖➖🍃➖➖🍃➖➖
🌹بسم رب الشهداء و الصدیقین🌹
📣تاریخ یاران چهارده معصوم (ع)
🌹مالک اشتر نخعی (ره)🌹
🔸بخش دوم
➖➖➖➖➖➖
☑️حلم و بردباری مالک اشتر:
✍🏻مالک نه تنها يک نابغه نظامي و در دلاوري ،شجاعت ،مهارت جنگی و فرماندهي کم نظير بود؛ بلکه در تمام ابعاد شخصيت انسانی در سر حد کمال بود.
▪️او از نظر زهد ، عبادت و پرهيزگاري در ميان پيروان و شاگردان مکتب علي (ع) نمونه بود و از نظر حلم ، بردباري ، خطابه و سخنوري توانا و نيرومند و همانند مولايش علي (ع) همه اين کمالات را در راه ايمان و هدف خود به کار گرفته است.
✍🏻روزي مالک که لباسي ساده از کرباس به تن داشت ، از بازار کوفه عبور مي کرد. يکي از اهالي بازار به انگيزه تحقير وي ، چيزي به طرف او انداخت.
▪️مالک که از حرکات اين شخص متوجه منظور وي شده بود، خويشتنداري کرد و بدون هيچ عکس العملي به راه خود ادامه داد. يکي از حاضران که مالک را مي شناخت، به آن مرد گفت: واي بر تو! هيچ دانستي او که بود که آنچنان به وي اهانت کردي؛ او مالک اشتر فرمانده لشکر مولاي متقيان بود.
▪️مرد بازاري به وحشت و نگراني افتاد و با عجله به دنبال مالک روانه شد تا از او عذرخواهي کند در اين هنگام مالک وارد مسجد شد و به نماز ايستاد.
▪️پس از نماز مرد بازاري خود را به پاي او انداخت و عذرخواهي کرد مالک با متانت و ملايمت گفت: بر تو هيچ گناهي نيست. به خدا سوگند که من به آن دليل به مسجد آمدم که براي تو استغفار و طلب آمرزش کنم.
❗️نافع بد طينت يك ليوان شربت از عسل درست كرد و مقدارى سم در آن ريخت و پيش مالك برد.
🔹مالك كه در اين چند روز خدمتگزارى اين غلام را بيشائبه ديده بود ليوان شربت را سر كشيد و لشگريانش را حركت داد و پس از چند ساعت راهپيمائى آثارانقلاب در قيافه مالك نمايان شد و رفته رفته حالش بهم خورد و از پشت زين بر زمين افتاد.
🔴مالک اشتر در درنهایت با توطئه معاویه در راه مصر با شربت عسل مسموم شدند و به شهادت رسیدند.
⚫️وقتی خبر شهادت مالک به به امام علی(ع) رسید و بسیارمحزون و متاسف شد و خطاب به مالک گفت که مرگ تو جهانی را محزون و و جهانی را خوشحال کرد.
☑️شادی ارواح مطهر شهدا صلوات
➖➖🍃➖➖🍃➖➖
🆔 @Tarikh_Anbiya
🌹بسم رب الشهداء و الصدیقین🌹
📣تاریخ یاران چهارده معصوم (ع)
✅قسمت 5⃣
🌹حبیب بن مظاهر (ره)🌹
➖➖🍃➖➖🍃➖
☑️نام:حبیب
☑️کنیه:اباالقاسم
☑️نام پدر:مظاهر
☑️تاریخ ولادت: یک سال قبل از بعثت پیامبر اکرم (ص)
☑️محل ولادت: یمن
☑️مدت عمر:۷۵ سال
☑️تاریخ شهادت: عاشورای حسینی در سال ۶۱ هجری قمری
☑️قاتل:حصین بن تمیم و بدیل بن صریم
☑️محل دفن:کربلا
☑️تعداد فرزندان: ۱ پسر بنام قاسم
➖➖➖🍃➖➖➖
✍🏻قسمتی از شرح حال:
✅حبیب از اصحاب پیامبر به حساب مى آمد و از آن حضرت حدیثهاى زیادى شنیده بود.
✅پس از وفات پیامبر اکرم(ص)،حبیب بن مظاهر در خط ولایت امام علی (ع) قرار گرفت.
✅حبیب چهره اى زیبا داشت، جمال معنوى اش هم به حدکمال بود، تمام قرآن را از حفظ داشت و شبها پس از نماز عشا تا سپیده فجر، ختم قرآن مى کرد و به نیایش و عبادت خدا مى پرداخت.
✅به فرموده امام حسین (ع) در هر شب یک ختم قرآن میکرد. مردی بود که حتی آخرین شب عمر خود را (شب عاشورا)، به نیایش با پروردگار سپری کرد.
▪️از ویژگی های حبیب این است که تا آخرین توان خود تلاش بسیار کرد تا مردم را به حمایت از امام حسین(ع) سوق دهد. او در جریان بیعت گرفتن از مردم برای مسلم بن عقیل نیز تلاش بسیار کرد.
✅حبیب علاوه بر شجاعت و دلاورى، در اخلاق و رفتار کریمانه، در آشنایى و بصیرت به مسائل دین و احکام خدا، در پاکى و تقوا و زهد، در عبادت و سخاوت و وفا و آزادگى و در اخلاص نسبت به امام و اهلبیت پیامبر اسلام نمونه بود
✅او در جمیع علوم و فنون، همچون فقه، تفسیر، قرائت، حدیث، ادبیات، جدل و مناظره و اخبار غیبى، تبحرى داشت که چه در زمان خلافت على(ع) و چه پس از آن مایه اعجاب و شگفتى دیگران بود.
▪️حبیب از کسانی بود که برای امام حسین (ع) نامه نوشت و هنگامی که مسلم بن عقیل به کوفه وارد شد، در منزل مختار به حمایت از او سخن گفت.
✅حبیب بن مظاهر و مسلم بن عوسجه، دو تن از فعالترین کسانى بودند که بطور پنهانى و دور از چشم جاسوسان حکومتى، براى مسلم بن عقیل از مردم بیعت میگرفتند و خود را تمام وقت، وقف نهضتى کرده بودند که بنا بود به رهبرى امام حسین(ع) انجام گیرد.
☑️واقعه کربلا:
✍🏻حبیب در همه صحنه ها حضور داشت و در دفاع از امام و تقویت جبهه او، با شمشیر و زبان و خطابه و هر کارى که از او ساخته رسالت خود را بود انجام میداد.
✍🏻جنگ تن به تن شروع شده بود; یاران فداکار امام، در آن مقطع تاریخى، یکایک به جهاد می پرداختند و پس از مبارزاتى به شهادت می رسیدند.
👈🏻نوبت به نبرد حبیب رسید. حبیب بن مظاهر در میدلن جنگ، نبرد سختی کرد تا انکه به روایتی ۶۲ نفر را از دشمن را کشت.
👈🏻حبیب بن مظاهر با آن کهنسالى،
شمــ⚔ــشیر میزدد و دشمنان را می کشت. حدود ۶۲ نفر از یزیدیان را به خاک افکند و همچنان دلاورانه میجنگید، تا اینکه شمــ🗡ـشیرى بر فرق او اصابت کرد و یکى هم با سرنیزه به او حمله کرد و حبیب بر زمین افتاد.
👈🏻حصین بن تمیم که چند لحظه قبل با خفت و خوارى از چنگ حبیب گریخته بود، به تلافى آن شکست و بی آبرویى به حبیب حمله کرد و حبیب بن مظاهر را که میخواست دوباره براى جنگ برخیزد، با ضربهاى بر سرش، دوباره به زمین افکند.
👈🏻موهاى سفید صورتش از خون رنگین شد. دستها را بالا آورد که خون را از برابر دیدگانش پاک کند و بهتر بتواند صحنه نبرد را و دوست و دشمن را باز شناسد، که نیزهاى او را از پاى افکند و بر خاک افتاد.
👈🏻رمقى در تن داشت و خرسند بود که"جان" خویش را در راه حق مىدهد و "خون" خود را در پاى نهال حقیقت و دین نثار میکند.
▪️"بدیل بن صریم" که اولین ضربه کارى را بر حبیب وارد کرده بود، پیاده شد و خود را به حبیب رساند و با عجله، سر مطهر این شهید بزرگ را از تن جدا کرد.
▪️شــ🌹ـهادت حبیب بن مظاهر برای امام حسین(ع) بسیار گران آمد و دل مبارکش را شکست و فرمود:« از خدا انتظار دارم که حامیان و یاران مرا اجر دهد. ای حبیب! چه مرد برگزیدهای بودی که خدا تو را توفیق داد هر شب ختم قرآنی کنی.
🔹جالب است که هر عاشقی که زائر حرم امام حسین (ع) است در هر بار زیارت حسین بن علی (ع) دو مرتبه حبیب بن مظاهر را زیارت میکند چرا که مزار حبیب در کنار درب ورودی حرم سیدالشهدا واقع شده است.
✅شادی روح مطهر شـهدا مخصوصاً شهدای دشت کربلا صلوات
➖➖🌹➖➖🌹➖➖
🆔 @Tarikh_Anbiya
#دعا_کنیم_برای_ظهور_امام_زمان (عج)
امشب خاص و ویژه و مضطرانه برای ظهور امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف دعا کنیم🤲🏻
آقا جان بیا 🌼 گل نرگس بیا🌼
بابا مهدی !
به حق مادرمان حضرت زهرا سلام الله علیها ظهور کن 😭
دلمان گرفته از این همه ظلم
دلمان گرفته از این غم و غصه
نجات اصلی عالم! ظهور کن
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
🆔 @Tarikh_Anbiya
🌹بسم رب الشهداء و الصدیقین🌹
📣تاریخ یاران چهارده معصوم (ع)
✅قسمت 6⃣
🌹اصبغ بن نباته🌹
➖➖➖➖➖
✅نام:اصبغ
✅کنیه:ابوالقاسم
✅نام پدر:نباته
✅محل ولادت:نامشخص
✅تاریخ ولادت:نامشخص
✅تاریخ وفات:به نقلی سال ۵۵ هجری قمری
✅محل دفن:نامشخص
✅تعداد فرزندان:نامشخص
🍃🍃➖🍃🍃➖
✍🏻قسمتی از شرح حال:
▪️ایشان يكى از نامدارترين و استوارترين ياران امام به شمار مىآمده است.
▪️استوار گامی او در دوستی علی علیه السلام مشهور است. او در متون کهن تاریخی به شیعه معروف و به عشق و دوستی علی علیه السلام مشهور است.
✅اصبغ در جـــ⚔ـنگ های جمل و صِفّین، همراه مولا علیه السلام بود و از یاران باوفای علی علیه السلام به شمار می رفت.
✅اصبغ، عهدنـ📜ـامه علی علیه السلام به مالک اشتر را نقل کرده که مجموعه ای بزرگ و جاودان است.
▪️اصبغ بن نباته را پیر مردی شاعر، عابد و زاهد از اهالی کوفه بود.
▪️پس از ضربت خوردن امام علی علیه السلام، ایشان از معدود افرادی است که اجازه حضور بر بالین ایشان را یافت
✅برای ایشان در زمان حکومت حضرت امیر المومنین سه سمت معرفی کرده اند:
1- مسئول شرطه الخمیس
2- نامه رسان حضرت
3- کاتب ودبیر حضرت.
➖➖➖➖➖➖
☑️ملاقات اصبغ بن نباته با امام على (ع)و گزارش او:
✍🏻ابن شاذان از اصبغ بن نباته نقل مىكند: هنگامى كه امير مؤمنان عليه السّلام بر اثر ضربت ابن ملجم بسترى شد، مردم به در خانۀ او آمدند و اجتماع كردند، و انتظار اعدام ابن ملجم را داشتند.
✍🏻امام حسن عليه السّلام از خانه بيرون آمد و به مردم فرمود: "اى گروه مردم! پدرم وصيّت فرمود كه كار ابن ملجم را تا بعد از وفات او تأخير بيندازم، اگر آن حضرت از دنيا رفت، اختيار او با ما است، وگرنه خودش دربارۀ او فكرى خواهد كرد، از اينجا به خانههاى خود بازگرديد، خدا شما را رحمت كند".
▪️اصبغ بن نباته كه از ياران مخلص و شيفتۀ على عليه السّلام بود مىگويد: مردم پراكنده شدند، ولى من در آنجا ماندم. امام حسن عليه السّلام بار ديگر از خانه بيرون آمد، وقتى كه چشمش به من افتاد فرمود: «اى اصبغ! مگر سخن پدرم را كه من آن را ابلاغ كردم نشنيدى؟».
▪️گفتم: شنيدم، ولى من حال جانسوز آن حضرت را ديدم، مشتاق هستم تا با او ملاقات كنم، و از او حديثى بشنوم، خدا تو را بيامرزد براى من از آن حضرت اجازه بگير تا به محضرش برسم.
▪️امام حسن عليه السّلام وارد خانه شد، و جريان را به پدر عرض كرد. امام على عليه السّلام اجازه فرمود. پس از لحظهاى امام حسن عليه السّلام از خانه بيرون آمد و به من فرمود: وارد خانه شو!
👈🏻ایشان وارد خانه شدم و كنار بستر على عليه السّلام رفتم، ديدم دستمال (زردى) بر سر بسته،
👈🏻ولى ديدم كه زردى رنگ چهرهاش، از زردى دستمال بيشتر بود و ديدم آن حضرت بر اثر شدّت ضربت و اثر بسيار زهر، همواره از اين زانو به آن زانو مىشد،
⤴️آنگاه به من فرمود: «اى اصبغ! آيا سخن مرا كه توسّط حسن (ع) ابلاغ شد، نشنيدى؟».
▪️عرض كردم: "اى امير مؤمنان! سخن شما را شنيدم، ولى شما را در حالى ديدم كه مشتاق شدم بار ديگر با شما ملاقات نموده و حديثى را از شما بشنوم".
👈🏻اصبغ را از یاران امام حسن (ع) نیز شمرده اند.از زمان وفات و یا شهادت او تاریخ دقیقی در دست نیست و در هیچ یک از کتب رجالی زمان مشخصی را برای مرگ او ذکر نکرده اند.
▪️اصبغ بن نباته این یار مخلص ائمه سرانجام سال 55 هجری قمری چشم از سرای فانی فرو بست.
➖➖➖➖➖➖
✅شادی روح مطهر یاران چهارده معصوم (ع) صلوات
🆔 @Tarikh_Anbiya
🌹بسم رب الشهداء و الصدیقین🌹
📣تاریخ یاران چهارده معصوم (ع)
✅قسمت 7⃣
🌹مقداد بن اَسوَد (ره)🌹
➖➖➖➖➖➖
☑️نام:مقداد
☑️لقب:هاجَر الهِجرَتین
☑️کنیه:ابو معبد،ابوسعید
☑️نام پدر:عمرو (ابن ثعلبه)
☑️محل ولادت:یمن
☑️تاریخ ولادت: در سال شانزدهم عام الفیل
☑️مدت عمر:۷۰ سال
☑️تاریخ وفات:سال ۳۳ هجری قمری
☑️محل دفن:قبرستان بقیع در مدینه
☑️تعداد فرزندان:۲ فرزند.
۱ پسر و ۱ دختر. (عبدالله و کریمه)
➖➖➖🍃➖➖➖
✍🏻قسمتی از شرح حال:
✅مقداد بن عمرو، معروف به مقداد بن اسود به همراه سلمان،ابوذر و عمار از اولین افرادی هستند که به شیعه علی (ع) معروف شده اند و این ها افرادی بودند که با وجود خلافت ابوبکر،در دوستی و ولایت امام علی(ع) ثابت قدم ماندند.
✅ایشان از بزرگترین اصحاب پیامبر (ص) و نخستین شیعیان امام علی (ع) بوده است.
✅مقداد سیزدهمین فردی است که به دین اسلام گرویده و این رو جزء سابقین در اسلام است و در سخت ترین اوضاع، وحشتناک ترین شکنجه های مشرکان را تحمل کرده است.
☑️مقداد با دختر زبیر، عموی پیامبر اکرم (ص) با نام ضباعه ازدواج کرد. او یک پسر به نام عبدالله (یا معبد) و یک دختر به نام کریمه داشته است که عبدالله در جنگ جمل در سپاه مخالف امام علی (ع) قرار داشت و کشته شد.
✅جناب مقداد، با وجود سخت گیری مشرکان، نه تنها از دین خود دست برنداشت، بلکه روز به روز بر ایمان و باورش افزوده شد و حتی به مرتبه ای از کمال دست یافت که در زمره ی دوستان رسول خدا و کانون احترام پیامبر اکرم (ص) قرار گرفت.
✅مقداد در تمام جنگها دوران خویش شرکت داشت و از جمله جنگ بدر بود که در آن غزوه موقعیتی نمایان داشت و گفته شده که تنها فرد سوار در آن جنگ مقداد بود.
✅ایشان درجـــ⚔ـنگ های بدر،اُحُد،خندق و سایر جنگ ها شرکت داشت و در میان یاران پیامبر (ص) از
تـــ🏹ــیراندازان کار آمد بود.
✅مقداد دلی روشن و پاک داشت که اعتقادات خود را در راه محبت علی (ع) و اطاعت فرمان از امام ضرب المثل و زبان زد خاص و عام بود.
✅جناب مقداد ۲ مرتبه مهاجرت کرد از این رو او را ✨هاجر الهجرتین✨ یاد نموده اند یک بار به حبشه و بار دیگر به مدینه. اما اینکه چه وقت به مدینه مهاجرت کرد، به خوبی روشن نیست.
✅بعضی گفته اند: همراه رسول خدا(ص) به مدینه هجرت کرد،ولی قرائنی ثابت می کند که در سال اول هجرت در ماه شوال در سریه ابوعبیده به مسلمانان پیوست و به همراه آنان به مدینه رهسپار شد.
✅مقداد پس از رحلت پیامبر(ص)، از جانشینی امام علی(ع) حمایت کرد و با ابوبکر بیعت نکرد و از معدود افرادی بود که در تشییع جنازه مطهر حضرت زهرا (س) حضور داشت.
▪️جناب مقداد را از مخالفان سرسخت خلافت عثمان برشمردهاند. در روایات اهل بیت (ع) از مقداد به نیکی یاد شده است.
▪️مقداد در راه توسعه اسلام و استقرار حق و حقیقت در جای خویش پیوسته می کوشید و از این راه می توان به بلندی فکر و بزرگی روح و دوراندیشی و انسان دوستی او پی برد.
✅طبق روایات، مقداد از افرادی است که در زمان ظهور حضرت مهدی (ع) و قیام ایشان، رجعت کرده و از یاران و فرمانداران حکومت حضرت صاحب الزمان (عج) خواهد بود.ان شاءالله.
✅مقداد سرانجام در سال ۳۳ هجری قمری در جرف (یک فرسنگی مدینه) در سن ۷۰ سالگی از دنیا رفت و جنازه اش را به مدینه آوردند و در قبرستان بقیع دفن کردند.
➖عبدالله پسر مقداد که در جنگ جمل جزو یاران عایشه بوده و در همان جنگ به قتل رسیده است.
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
✅حدیث:
🌼پیامبر اکرم (ص)فرمودند:خداوند مرا به دوست داشتن ۴ تن دستور داد و مرا خبر داد که خودش آنها را دوست دارد: علی، مقداد، ابوذر، سلمان.
📓الغدیر، ج ۹، ص ۱۱۷
➖➖➖➖➖➖
✅شادی روح مطهر یاران چهارده معصوم (ع) صلوات
🆔 @Tarikh_Anbiya
🌹بسم رب الشهداء و الصدیقین🌹
📣تاریخ یاران چهارده معصوم (ع)
✅قسمت8⃣
🌹ابوحمزه ثمالی (ره)🌹
➖➖➖➖➖
☑️نام:ثابت
☑️لقب:ثقه
☑️کنیه:ابوحمزه
☑️نام پدر:دینار
☑️تاریخ ولادت: حدود سال ۶۵ هجری قمری
☑️مدت عمر: به روایتی ۸۵ سال
☑️تاریخ وفات: سال ۱۵۰ هجری قمری
☑️محل دفن: مدینه (بقیع)
☑️تعداد فرزندان:۵ پسر.
(نوح،حمزه،منصور،علی،حسین)
➖➖➖➖➖
✍🏻قسمتی از شرح حال:
✅ابوحمزه از برجسته ترین، شایسته ترین ومطمئن ترین اصحاب ما درحدیث و روایت است.
✅ابوحمزه اهل کوفه بود. سال دقیق ولادت او معلوم نیست. ولی حدود سال۶۵ هجری قمری بود.
✅او احادیث بسیاری در موضوعات فقهی،تفسیری و عرفانی و در زمینه های آداب معاشرت، حقوق، اقتصاد اسلامی، حج، اصول دین و... را از ائمه علیهم السلام نقل کرده است.
✅دعای شریف امام سجاد(ع) که طولانیترین دعای سحر ماه رمضان است، از طریق ابوحمزه روایت شده و به همین علت "دعای ابوحمزه ثمالی" نام گرفته است.
✅این دعا که دارای عبارت های عرفانی و ملکوتی و مورد توجه اهل نظر بوده و شرح های متعددی بر آن نوشته شده است از اثار ایشان است.
✅ایشان چهار تن از امامان بزرگوار را درک کرده اند از جمله: امام سجاد(ع)، امام محمد باقر(ع)، امام صادق(ع) و امام موسی کاظم (ع).
✅امام رضا(ع) در مورد ابوحمزه ثمالی می فرماید: "ابوحمزه ثمالی در روزگار خودمانند لقمان حکیم بود. او به چهار نفر از ما(ائمه علیهم السلام) خدمت کرده است: امام سجاد(ع)، محمدبن علی(ع)، جعفربن محمد(ع)و اندکی هم در عصر امامت امام موسی بن جعفر(ع). در بعضی از عبارات از ابوحمزه به عنوان "سلمان عصر" تعبیر شده است.
➖➖➖➖➖➖
☑️ابوحمزه ثمالی در کلام بزرگان:
✍🏻شیخ صدوق (ره)،ابوحمزه ثمالی را از جمله افراد عادل و مورد اعتماد ذکر کرده است.
▪️میرداماد استر آبادی از علمای چیره دست شیعه در قرن ۱۱ می گوید: ابوحمزه ثمالی از جمله افراد جلیل القدر و مورد اعتماد در نقل روایات است.
➖➖➖➖➖➖
✅ابوحمزه بيشتر اوقات خود را به عبادت و تدريس علوم اسلامی میگذرانيد.
او از كسب فيوضات معنوى و تربيتى از محضر ائمه عليهمالسلام به ويژه امام سجاد (ع) غافل نبود.
▪️دعای ابوحمزه ثمالی ۱۲ مرحله دارد:
۱) توجه
۲) حیرت و تنهایی
۳) امن
۴)حمد
۵)قصد
۶)اقرار
۷) اعتذار
۸)طلب
۹)خستگی و درگیری
۱۰)ایمان
۱۱)توحید
۱۲)خواستها و نیاز ها
که شرح دعا در مفاتیح الجنان امده است.
➖➖➖➖➖➖
▪️امام سجاد(ع) در دعای ابوحمزه ثمالی منشأ هرگونه خیری را درگاه الهی معرفی میکند و میفرمایند :هیچ چیز خیری نیست مگر اینکه، منشا اش پیشگاه خداوند باشد.
▪️عبادات، روزه، نماز و هر کار خیری که انسان انجام میدهد به ذات خیر نیست، مگر اینکه برای خداوند باشد.
➖➖➖➖➖➖
✅وفات:
🔸در تاریخ سال وفات او اختلاف است چون بنا بر روایاتی که حسن بن محبوب از این بزرگوار آورده، سال فوت او با تردید است ولی اکثر علمای رجالی و شیخ طوسی و نجاشی، سال ۱۵۰ هجری قمری، و در دوران خلافت ابوجعفر منصور، خلیفه عباسی بوده است. روایات ضیعفی هم هست که بعد از خلافت منصور و بعد از سال ۱۶۵ هجری قمری است.
➖➖➖➖➖➖
✅شادی روح مطهر یاران چهارده معصوم(ع) صلوات
➖➖➖➖➖➖
🆔 @Tarikh_Anbiya
🌹بسم رب الشهداء و الصدیقین🌹
📣تاریخ یاران چهارده معصوم (ع)
✅قسمت 9⃣
🌹عمّار یاسر (ره)🌹
➖➖➖➖➖
☑️نام:عمّار
☑️کنیه:ابويقظان
☑️نام پدر:یاسر
☑️نام مادر:سمیه
☑️تاریخ ولادت:۵۷ سال قبل از هجرت پیامبر اکرم(ص)
☑️مدت عمر:۹۴ سال
☑️تاریخ شهادت:سال ۳۷ هجری قمری در جنگ صفین
☑️قاتل:ابوالعادیه فزاری
☑️محل دفن:در نزدیکی شهر رقه از نواحی صفین
☑️تعداد فرزندان:طبق بعضی از مورخان ۱ فرزند بنام محمد.
➖➖➖➖➖
✍🏻قسمتی از شرح حال:
✅یاسر, پدر عمّار, اهل یمن بود. همراه دو برادرش به مکه آمدند و مقیم آن شهر شدند. یاسر سال ها بعد با سمیّه ازدواج کرد و عمّار, ثمره این ازدواج بود.
▪️عمار یعنى کسى که بسیار نماز مى خواند و بسیار روزه مى گیرد و داراى ایمان قوى و استوار و کسى که به نیکى از او یاد کنند و خوشبو و معطر است.(مرد با ایمان ثابت و استوار).
✅مردى که خوش فکر و منظم و همراه با جماعت و پیشمرگ پیشواست و در کلام خود با وقار و بردبار است و نیز به مردى گویند که اهل بیت و یارانش را بر ادب رسول خدا(ص) تربیت کرده است.
✅پس از بعثت پیامبر خدا(ص), یاسر و سمیّه از پیشگامان پذیرش اسلام بودند و در آن دوران سخت در مکه, شدیدترین شکنجه ها را به خاطر توحید و مسلمانى تحمل کردند و سرانجام زیر شکنجه هاى طاقت فرساى مشرکان قریش شهید شدند.
✅عمار یاسر, به عنوان سربازى شجاع و با ایمان در رکاب پیامبر خدا(ص) حضور داشت و در جنگ هاى متعدد, با جان فشانى خود ایمان راستین خویش را نشان مى داد.
➖عمار یکی از افرادی بود که به کارهای عثمان اعتراض می کرد و بر او شورید تا اینکه عثمان را کشتند.
✅پس از رحلت پیامبر اکرم(ص)، عمار همچنان در راه دفاع از حق و ولایت و اهل بیت, استوار ماند و دچار انحرافات سیاسى یا دنیاطلبى هاى شیطانى و جاه طلبى نگشت
✅و چون شاهد نادیده گرفته شدن توصیه هاى روشن رسول خدا درباره اهل بیت و امیرالمؤمنین(ع) بود, در راه دین و حمایت از امام على(ع) مصمّم تر شد و هرگز از آن جدا نشد.
🛑عمار، معیار حق بود. رسول خدا(ص) فرموده بود: عمار با حق است و از آن جدا نمى شود. از این رو در بروز فتنه ها وقتى کار بر مردم مشتبه مى شد, نگاه مى کردند عمار در کدام طرف است, همان جبهه را جبهه حق مى دانستند.
➖در جــ⚔ـنگ صفّین نیز, وجود عمار در میان لشکریان امیرالمؤمنین(ع) دلیلى بود بر اینکه این سو حق, و جبهه مقابل, باطل و ستمگر است.
🍃🍃🌹🍃🍃🌹
✅نبرد صفین:
✍🏻سه روز از جــ⚔ـنگ بزرگ صفین می گذشت؛ نبردی که در آن گروهی از مسلمانان در برابر حجت و جانشین رسول خدا به جنگ آمده بودند.
✍🏻نبردی که در آن نشانه های حق و باطل حقیقت را روشن کرده بود، ولی چشم های بسته و دل های قفل زده، از درک آن غافل بود. در روز سوم نبرد، عمار فرمانده جنگ بود.
✍🏻او که به باور بسیاری از حاضران در دو لشکر و به روایات متعدد از پیامبر خدا، ملاک حقانیّت لشکری بود که در آن حضور داشت، به فرماندهی سپاهیان همراه امام علی (ع) در صف
جــ⚔ـنگ ایستاده بود.
✍🏻با این حال، این دلیل روشن مثل صدها دلیل دیگر نتوانست دل های قفل زده را بیدار کند.
✅در جــ⚔ـنگ خندق،در حفر خندق پیرامون مدینه براى جلوگیرى از نفوذ دشمن, از فعال ترین نیروهاى مسلمان بود که مورد ستایش پیامبر نیز قرار گرفت.
☑️شهادت عمار:
✍🏻عمار در جـ⚔ــنگ های زمان امام علی (ع) نیز شرکت داشتند و از فدائیان و جان نثاران آن حضرت بود تا انکه عاقبت در جریان جـــ⚔ـنگ صفین در سال ۳۷ هجری قمری در سن ۹۴ سالگی به درجه شهادت نائل گشتند.
➖عمار یاسر در این جـــ⚔ـنگ، در رکاب امام، مولا و مقتدایش علی علیه السلام شربت شهادت نوشید و صلابت در عشق و ایمان را به تصویر کشید. خدایش رحمت کند!
🔴شهادت عمّار یاسر ،امام علی (ع) را بشدّت مغموم و آزرده ساخت و پس از جنگ نیز آن حضرت(ع) در میان کشته شدگان می گشتند و زمانی که به بدن بی جان عمّـار رسیدند با چشمانی اشکبار فرمود: «إنَالِلّه وَ إناإلَیهِ راجِعوُن، هر کس قتل عمّـار را بزرگ نشمرد و غمگین نشود از اسلام حظّ و بهرهای نبرده است.
⤴️بحار الانوار علامه مجلسی(ره)، ج۳۳، ص۱۹
➖عمار، یاوری وفادار و با شهامت، فداکار و صبور، با ایمان و آگاه برای رسول خدا(ص) و جانشین او، امام علی (ع) بودند که پس از شهادت عمار ،خود امام علی (ع) بر او نماز خواند و او را بر اساس وصیتش، با همان لباس خونین جنگ به خاک سپرد.
➖➖➖➖➖
🌼رسولُ اللّه ِ صلى الله عليه و آله : عمّـارٌ خَلَطَ اللّه ُ الإيمانَ ما بينَ قَرْنِهِ إلى قَدَمِهِ ، و خَلطَ الإيمانَ بلَحْمِهِ و دَمِهِ ، يَزولُ مَع الحقِّ حَيثُ زالَ.
✍🏻پيامبر خدا(ص) فرمودند:خداوند عمار را از سر تا پايش، با ايمان مخلوط ساخته ، و ايمان را با گوشت و خونش در آميخته است، هر جا حقّ باشد، او نيز هست.
📓كنز العمّال ،33520 .
➖➖➖➖➖➖
✅شادی روح مطهر شهدا صلوات
🆔 @Tarikh_Anbiya
🌹بسم رب الشهداء و الصدیقین🌹
📣تاریخ یاران چهارده معصوم (ع)
✅قسمت 🔟
🌹میثم تمار (ره)🌹
➖➖➖➖➖➖
☑️نام:میثم
☑️لقب:تمار
☑️کنیه:ابوسالم
☑️نام پدر:یحیی
☑️تاریخ ولادت:۱۰سال قبل از هجرت پیامبر اکرم (ص)
☑️مدت عمر:حدود ۷۰سال
☑️تاریخ شهادت:۲۲ ذی الحجه سال ۶۰هجری قمری (به دست ابن زیاد به درخت خرمایش به دار آویخته شد.)
☑️قاتل:به امر عبیدالله بن زیاد
☑️محل دفن:کوفه
☑️تعداد فرزندان:۶پسر
➖➖➖➖➖➖
✍🏻قسمتی از شرح حال:
✅میثم تمار فرزند یحیی و اهل سرزمین "نهروان" منطقهای میان عراق و ایران بود. بعضی او را ایرانی و از مردمان فارس دانستهاند. به او "ابو سالم" هم میگفتند.
▪️لقب "تمار" (خرما فروش) را هم ازآن جهت به او میگفتند، که در کوفه خرما فروش بود.
میثم از جمله اسیرانی بود که به اسارت مسلمانان درآمد و خدمتگزار یکی از زنان مسلمان گردید.
او خود را در میان اعراب،به نام سالم معرفی می کرد.
▪️میثم، ابتدا غلام زنى از طایفه بنى اسد بود،حضرت على(ع) او را خرید و آزاد کرد.
اولین برخورد حضوری و دیدار میثم با امام علی(ع)، در دوران خلافت امام صورت گرفت و این آشنایی برای میثم،توفیقی بزرگ و سعادتی ارزشمند بود و امام علی (ع) ها با مشاهده استعداد روحی و ضمیر روشن وی، دانش و اگاهی های بسیاری را به او اموخت و میثم را با اسرار نهانی اشنا ساخت.
ایام بندگی میثم تقریبا تا سال ۳۷ هجری قمری یعنی بیش از ۲۰ سال طول کشید.تا اینکه امام علی (ع) میثم را از آن زن خرید و ازادش کرد.
✅میثم را از اصحاب سه امام نخست شیعیان، امام علی (ع) امام حسن (ع) و امام حسین (ع) برشمردهاند.
👤پسران میثم عبارت اند از: عمران،صالح،شعیب،محمد،حمزه و علی.
ميثم در سال آخر عمر خويش به بيت الله الحرام و سپس به مدينه رفت و در آن جا به ديدار ام المومنين ام سلمه شتافت و از احوال امام حسين عليه السلام پرس و جو کرد.
ام سلمه به وي گفت: بسيار ميشنيدم که رسول خدا صلي الله عليه و آله وسلم سفارش تو را به اميرالمؤمنين علي عليه السلام ميفرمود. امام حسين عليه السلام نيز تو را بسيار ياد می کند.
🔴نحوه شهادت:
نقل است که امير مومنان عليه السلام چگونگي کشته شدن ميثم را پيشگويي و به وي فرمود: تو را بعد از من دستگير ميکنند و به دار خواهند زد.
🔸در روز سوم از بيني و دهان تو خون روان خواهد شد و محاسنت را رنگين خواهد ساخت.
🌴آن گاه امام درختي را که بر اّن ميثم را بر دار خواهند کشيد به او نشان داد و فرمود: تو در آخرت با من خواهي بود.
پس از شهادت اميرالمومنين عليه السلام ميثم پيوسته به نزد آن درخت ميآمد و نماز ميگزارد.
🌴مزدوران ابن زياد، ميثم را از درخت نخل خرمايي که جلوي در خانه "عمرو بن حريث" روييده بود به دار آويختند؛
🌴همان درختي که اميرالمؤمنين علي(ع) بارها با دست مبارک خود، آن را به ميثم نشان داده و فرموده بود که بر آن به دار کشيده خواهد شد و ميثم از آن هنگام، همواره، آن درخت را آبياري مي کرد و زير سايه اش نماز مي گذارد.
▪️به دستور ابن زیاد، زبان👅 میثم را از حلقومش بیرون کشیدند و به دار اویختند.
▪️در آن روزگار، به دار کشيدن اين گونه نبود که حلقه طناب را به دور گردن شخص محکوم به اعدام بيندازند بلکه آن را دور سينه مي انداختند تا از کتف هايش آويزان شود و آن قدر بماند تا از گرسنگی و تشنگی تلف شود.
👤پیکر میثم مدتى پس از شهادتش بر سر دار بود و ابن زیاد براى اهانت بیشتر به میثم، اجازه نداد که بدن او را به خاک بسپارند.
به علاوه میخواست با استمرار این صحنه، زهر چشم بیشترى از مردم بگیرد و به آنان بفهماند که سزاى مدافعان و پیروان على (ع) چنین است.
هفت تن از مسلمانان کوفه که خرمافروش بودند، نتوانستند این صحنه را تحمل کنند. آن ها با هم، هم پیمان شدند تا پیکر میثم را برداشته و به خاک بسپارند.
آن ها با نقشه ای که کشیده بودند پیکر میثم را از چوبه دار باز کردند و آن طرفتر در محل برکه آبى که خشک شده بود دفن نمودند.
➖➖➖➖➖
☑️ویژگی های میثم:
✨بزرگترين فضيلتيک انسان، همان ايمان و علم و تقواست که در ميثم نيز وجود داشت.اما اضافه بر اينها، گاهي برجستگيهاي خاصي در شخصيت يک مؤمن متقي وجود دارد که او را نسبت به ديگران، برتر مي سازد.
✍🏻به عنوان مثال :خطابه و سخنوری،تفسیر قرآن،راوی حدیث،عالم به اسرار و....
🔸امروزه قبر شریف میثم،در جنوب غربی مسجد اعظم کوفه،قبه کوچک ولی با شکوهی دارد که پناهگاه زائران و حاجتمندان است.
✅شادی ارواح مطهر شهدا صلوات
🆔 @Tarikh_Anbiya
🌹بسم رب الشهداء و الصدیقین🌹
🌼حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)🌼
🔵بخش اول
🍃🌿🍃🌿🍃
✅نام:عبدالعظیم
✅القاب: السید الکریم،الشخص الشریف،المحدث العلیم.
✅کنیه:ابوالفتح،اباالقاسم.
✅نام پدر: عبدالله
✅نام مادر:بنت اسماعیل بن ابراهیم
✅تاریخ ولادت: ۴ ربیع الثانی اوایل سال ۲۰۰ هجری قمری در مدینه
✅مدت عمر: حدود ۵۲ سال
✅تاریخ وفات یا شهادت: به روایتی سال ۲۵۲ هجری قمری
✅محل دفن:ری
✅تعداد فرزندان: به روایتی ۲فرزند.
➖➖➖➖➖➖
✅حدیث:
▪️امام رضا علیه السّلام نقل شده که فرمود: هر کس قبر عبدالعظیم را زیارت کند، بر خدا لازم می شود که که او را داخل بهشت کند.
📘حاشیة الشهید الثانی علی خلاصة الأقوال: ص ۱۹۱ ح ۲۸۹
🌼🌿🌼🌿🌼🌿🌼🌿
✍🏻قسمتی از شرح حال:
☑️ولادت با سعادت حضرت عبدالعظیم(ع) در سال ۱۷۳ هجری قمری در شهر مقدّس مدینه واقع شده است. ایشان در ۷۹ سال عمر با برکتشان حضور و امامت چهار امام معصوم یعنی امام موسی کاظم(ع)، امام رضا(ع)، امام محمّدتقی(ع) و امام علیّ النّقی(ع) را درک کردهاند.ایشان با چند واسطه به امام حسن مجتبی (ع) میرسد.
▪️امّا این بِدان معنا نیست که به محضر همه آنها هم رسیده و یا از آنها سخنی نقل کرده است.
☑️آنچه قطعی و مسلّم است، این است که ایشان محضر امام جواد(ع) و امام هادی(ع)را درک نموده و از آنها احادیث فراوانی نقل کرده که بخشی از آنها در این حکمت نامه آمده اند.
👈🏻همچنین اگر به روایت کتاب الاختصاص منسوب به شیخ مفید اعتماد کنیم، حضرت عبدالعظیم علیه السّلام محضر امام رضا(ع) را نیز درک کرده و از ایشان روایت نموده است.
☑️حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) در سامرا فقط با امام علی النقی(ع) ارتباط داشت. و به تمام معنا مطیع آن حضرت بود و همواره از محضرش استفاده می نمود و ان حضرت اورا به تمام سادات و امامزادگان زمانش مقدم می داشت.
☑️حضرت سیدالکریم(ع) از نوادگان امام حسن مجتبی علیه السّلام هستند و به سادات حسنی شهرت دارند. ایشان از دانشمندان شیعه و از راویان حدیث ائمّه اطهار (ع) و از چهرههای بارز و محبوب و مورد اعتماد نزد اهل بیت و پیروان آنان بود و در مسائل دین، آگاه بود و به معارف مذهبی و احکام قرآن شناخت و معرفتی وافر داشت.
☑️ستایشهایی که ائمّه اطهار (ع) از او به عمل آورده اند، نشان دهنده شخصیّت علمی و مورد اعتماد اوست. حضرت امام هادی (ع) اشخاصی را که سؤال و مشکلی داشتند، راهنمایی میفرمودند که از حضرت عبدالعظیم الحسنی علیه السّلام بپرسند و او را از دوستان حقیقی خویش میشمردند.
🆔 @Tarikh_Anbiya
تاریخ انبیاء(ع)
🌹بسم رب الشهداء و الصدیقین🌹 🌼حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)🌼 🔵بخش اول 🍃🌿🍃🌿🍃 ✅نام:عبدالعظیم ✅القاب: السید
👈🏻در آثار علمای شیعه نیز تعریفها و ستایشهای عظیمی درباره او به چشم میخورد. آنان از او به عنوان عابد، زاهد، پرهیزکار، دارای اعتقاد نیک و صفای باطن و به عنوان محدّثی عالیمقام و بزرگ یاد کردهاند. در روایات متعدّدی نیز برای زیارت حضرت عبدالعظیم(ع) ،ثوابی همچون ثواب زیارت امام حسین(ع) بیان شده است.
☑️زمینههای مهاجرت حضرت عبدالعظیم(ع) از مدینه به ری و سکونت در غربت را باید در اوضاع سیاسی و اجتماعی آن عصر جستجو کرد.
☑️حضرت عبدالعظیم علیه السّلام به صورت یک مسافر ناشناس، وارد ری شد و در محلّه ساربانان در کوی سکّة الموالی به منزل یکی از شیعیان رفت، مدّتی به همین صورت گذشت. او در زیرزمین آن خانه به سر میبرد و کمتر خارج میشد،
☑️روزها را روزه میگرفت و شبها به عبادت و تهجّد میپرداخت، تعداد کمی از شیعیان او را میشناختند و از حضورش در ری خبر داشتند و مخفیانه به زیارتش میشتافتند، امّا میکوشیدند که این خبر فاش نشود و خطری جانِ حضرت را تهدید نکند.
☑️پس از مدّتی، افراد بیشتری حضرت عبدالعظیم علیه السّلام را شناختند و خانه اش محلّ رفت و آمد شیعیان شد. نزد او میآمدند و از علوم و روایاتش بهره میگرفتند و عطر خاندان عصمت علیهم السّلام را از او میبوییدند و او را یادگاری از امامان خویش میدانستند.
➖➖➖➖➖➖
✅شادی روح مطهر اولیا الله صلوات
🆔 @Tarikh_Anbiya
🌹بسم رب الشهداء و الصدیقین🌹
📣تاریخ یاران چهارده معصوم (ع)
✅قسمت 2⃣1⃣
🌹ابوذر غفاری🌹
➖➖➖➖➖
☑️نام:جُندِب
☑️لقب:به روایتی بُرَیر
☑️کنیه:ابوذر
☑️نام پدر:جُناده
☑️نام مادر:رَمله بنت وقیعه
☑️تاریخ وفات:سال ۳۲هجری قمری در رَبذه
☑️محل دفن:رَبذه از توابع مدینه منوره
☑️تعداد فرزندان: یک پسر و یک دختر.
🍃🌼🍃🌼🍃🌼🍃
✍🏻قسمتی از شرح حال:
👈🏻ابوذر غفاری که نام اصلیشان جُندَب بود،یکی از یاران بزرگ پیامبر اسلام (ص) بشمار می رفت.
👈🏻ابوذر از دانشمندان و سابقین به اسلام بود. ایشان نخستین کسی بود که رسالت پیامبر اسلام و نبوت آن حضرت صلی الله علیه و آله را به ایشان تبریک و تهنیت گفته است و همین موضوع در ماجرای مسلمان شدنش مشهور است.
▪️او سه سال قبل از بعثت عبادت می کرد و نماز شب می خواند و چهارمین نفری بود که اسلام آورد و با پیامبر صلی الله علیه و آله پیمان بست که در راه خدا ملامت ملامت کننده ای او را از راه حق باز ندارد.
👈🏻ابوذر، مردی حکیم و دانشمند بود که سخنان عالمانه و حکیمانه او هنوز هم مورد توجه همگان بوده و در صداقت گفتار و صراحت لهجه زبانزد عام و خاص است.
✨ابوذر بهترین راه مبارزه با ظلم و ستم را در تشکل و دسته جمعی بودن مبارزات می دانست.
👈🏻ابوذر در آغاز بعثت رسول خدا(ص)،در میان قبیله خود علناً با بت پرستی مبارزه می کرد و داستان او با بت پرستی ماننده داستان حضرت ابراهیم(ع) بود.
ابوذر از افرادی به شمار می آمد که اغلب در حضور رسول خدا و با او هم نشین بود. وی درس های بسیار از پیامبر(ص) آموخت. گاهی نیز رسول خدا(ص) ابوذر را از حوادث آینده باخبر می ساخت و توصیه های لازم و وظیفه ی او را در قبال این رویدادها یادآوری می کرد.
👈🏻ابوذر،درس خداشناسی را ابتدا از طبیعت اموخت سپس در محضر پر فیض پیامبر اکرم(ص) آن را به عالی ترین درجه خود رساند.
👈🏻ابوذر هرگز در راه حق از سرزنش ملامت کنندگان نهراسید و در راه ایمان و عقیده راستین خود در مواجهه با دشواری ها و در مقابله با تبعیض ها کمترین انعطافی از خود نشان نداد و هرگز تزلزلی به اراده استوار او راه نیافت.
👈🏻او در بیشترین جنگ های عصر رسالت در رکاب پیامبر اسلام علیه کفار و مشرکان شمشیر زد.
👈🏻ایسان به همه دستورها و وصایای رسول خدا صلی الله علیه و آله عمل کرد، و تا آخرین لحظه زندگیش از این روش عدول نکرد. وی یکی از حواریونی بود که تا آخر عمر از سیره سیدالمرسلین صلی الله علیه و آله منحرف نشد.
▪️جناب ابوذر در بیشترین جنگ های عصر رسالت در رکاب پیامبر اسلام علیه کفار و مشرکان ⚔شمشیر⚔ زد و پس از رحلت آن بزرگوار نیز بر اساس سفارش های آشکار و نهان پیامبر خدا(ص) از ملازمان راستین امیرمومنان (ع)بود و آشکارا مناقب و فضایل اهل بیت پیامبر(ص) را ترویج می کرد.
👈🏻شخصیت استثنایی ابوذر به حدی می رسد که از سوی جبرئیل به پیامبر خدا (ص) ندا می رسد که: سوگند به کسی که ترا به حق به پیامبری برانگیخته است او در ملکوت آسمانها از زمین مشهورتر است به پارسایی و پرهیزکاریش در این جهان فانی.
▪️ابوذر سرانجام در زبده در سال ۳۲هجری قمری وفات یافت.
▪️هنگامیکه ابوذر از دنیا رفت،اهل کاروان او را غسل داده و کفن نمودند و ابن مسعود،یا مالک اشتر بر جنازه وی نماز خواند سپس ابوذر را در همانجا دفن کردند و فرزندش را به مدینه بردند.
➖➖➖➖➖➖➖
🔵حدیث:
🌺قال رسول الله صلي الله عليه و آله ـ في وَصِيَّتِهِ لأَبي ذَرٍّ ـ
✨يا أبا ذَرٍّ ، طوبى لِلزّاهِدين فِي الدُّنيا ، الرّاغِبينَ فِي الآخِرَةِ ، الَّذينَ اتَّخَذوا أرضَ اللّه ِ بِساطا ، وتُرابَها فِراشا ، وماءَها طيبا ، وَاتَّخَذُوا الكِتابَ شِعارا ، وَالدُّعاءَ لِلّهِ دِثارا ، وقَرَضُوا الدُّنيا قَرضا .
✨پيامبر خدا صلي الله عليه و آله در سفارش به ابوذر: اى ابوذر! خوشا به حال بى رغبتان به دنيا و شيفتگان به آخرت! كسانى كه زمين را بستر و خاك آن را فرش و آبش را گوارا و كتاب خدا را تن پوش و دعا را جامه خود كردند و از دنيا كاملاً بريدند.
📕بحار الأنوار: ج ۷۰ ص ۳۱۶ ح ۲۲
✅شادی ارواح مطهر شهدا صلوات
🆔 @Tarikh_Anbiya
🌹بسم رب الشهداء و الصدیقین🌹
📣تاریخ یاران چهارده معصوم (ع)
✅قسمت 3⃣1⃣
🌹کمیل بن زیاد (ره)🌹
➖➖➖➖➖➖
☑️نام:کمیل
☑️لقب:نخعی
☑️نام پدر:زیاد
☑️تاریخ ولادت: حدود سال هفتم قبل از هجرت
☑️مدت عمر:۹۰ سال
☑️تاریخ شهادت: سال ۸۳ هجری قمری
☑️قاتل:ابو الجهیم بن کنانه کلبی (به دستور حجاج)
☑️محل دفن: سرزمین ثویّه(بین نجف اشرف و کوفه)
⚔جنگ های شرکت کرده:جنگ جمل،جنگ صفین،جنگ مهروان.
➖➖➖➖➖➖
✍🏻قسمتی از زندگینامه:
✅کمیل، دوران نوجوانی عمر خویش را سپری می کرد که حضرت علی(ع)از طرف پیامبر اکرم(ص) در سال هشتم هجری مامور شد که برای تبلیغ احکام و معارف الهی به سرزمین یمن برود؛ در همین سفر بود که کمیل به اسلام گروید و از همان زمان شیفته امام علی(ع) شد.
✅جناب کمیل از یاران برجسته امام علی (ع) و امام حسن (ع) بودند. ایشان از نخستین کسانی بود که پیشنهاد خلع عثمان و خلافت امام علی(ع) را مطرح کرد.
✅جناب کمیل در طول حکومت امام علی (ع)، از جمله فداییان و ملازمان حضرت به شمار می رفت. او در همه جنگ های جمل، صفین و نهروان در شمار فرماندهان لشکر، آماده جان فشانی برای امامش بود.
✅ایشان و مالک اشتر از نخستین افرادی بودند که بعد از مرگ عثمان امام علی(ع) را به عنوان خلیفه پذیرفتند و با او تجدید پیمان کردند.
✅کمیل از یاران خاصّ امام علی (ع) است که در تمام مراحل زندگی، از ولایت آن حضرت دفاع کرد، هنگامی که اعتراضات مردم کوفه به والی آن دیار و عملکرد عثمان زیاد شد، کمیل و عمرو بن زراره فرزند قیس نخعی جزو اولین کسانی بودند که پیشنهاد خلع عثمان و خلافت امام علی (علیه السلام) را مطرح کردند.
✅آن دو، مردم را دور خود جمع کرده و در جمع آنها به سخنرانی پرداخته و گفتند: ای مردم، عثمان در حالی که حق و باطل را به خوبی از هم تشخیص میدهد، عمداً آن را پشت سر انداخته و نادیده گرفته است. اشخاص پست و ناشایست را بر جان و مال پاکان و صلحای شما مسلّط کرده و به آنها قدرت و حکومت داده است....
✅کمیل پس از واقعه غدیر خم و بیعت با امام علی (ع) همواره از حدیث غدیر سخن می گفت و مسئله جانشینی امام علی (ع) را به گوش دیگران می رساند.
✅در زمان خلافت امام علی (ع)،کمیل یکی از برگزیدگان آن حضرت بود که به حکومت شهر هیت منصوب شدند.(هیت شهری بود از نواحی بغداد).
✅کمیل جزء صحابه امام حسن (ع) نیز بود. ایشان در کنار امام حسن (ع) هم فعالانه و صادقانه فعالیت داشت. در واقعه عاشورا در زندان بسر می برد. ایشان تا زمان امام سجاد (ع) حیات داشت و آن حضرت را نیز درک کرده است.
✅حجاج بن یوسف ثقفی در دوره حکومت خود در عراق افراد بسیاری را کشت و زندانی و شکنجه کرد. هرگاه آتش کینه او شعله ور می شد، خاموشی آن را در کشتن شیعیان علی(ع) می دید و بدین جهت، افراد بزرگی از شیعیان را به شهادت رساند که کمیل یکی از آنها بود.
✅حجاج دستور داد که کمیل را دستگیر کنند، هنگامی که کمیل از قصد حجاج آگاه شد، از کوفه گریخت. چون حجاج به او دست نیافت، برای اینکه او را تحت فشار، تسلیم کند، حقوق قبیله اش را که از بیت المال تأمین می شد، قطع کرد.
✅هنگامی که کمیل بن زیاد از این جریان آگاه شد، گفت: از عمرم چند سالی باقی نمانده، چرا باعث قطع روزی جماعتی شوم، لذا وارد کوفه شد و به دارالاماره رفت. و خود را تسلیم کرد
✅کمیل پس از شهادت امام علی(ع) همواره از یاران اهل بیت (ع) بودند تا اینکه سرانجام به جرم اخلاص به مقام ولایت امیرمومنان علیه السلام در سال ۸۲ هجری به دستور حجاج بن یوسف ثقفی و به دست ابو الجهیم بن کنانه کلبی به شهادت رسید.
📖دعای کمیل، یادگار امام علی(ع) از دعاهای معروف و مشهور میان شیعیان است که آن را شبهای جمعه با سوز و گداز قرائت می کنند. امام علی(ع) این دعا را که به دعای "حضرت خضر" نیز مشهور است، به کمیل بن زیاد نخعی آموخت.
🔘علامه مجلسی(ره)، دعای کمیل را بهترین دعا دانسته است. این دعا در شب جمعه و در شب نیمه شعبان خوانده می شود و برای کفایت از شر دشمنان و گشایش روزی و آمرزش گناهان فواید زیادی دارد.
➖➖➖➖➖
✅شادی اراوح مطهر شـهدا صلوات
➖➖➖➖➖➖
🆔 @Tarikh_Anbiya
🌹بسم رب الشهداء و الصدیقین🌹
📣تاریخ یاران چهارده معصوم (ع)
✅قسمت 4⃣1⃣
🌹جعفر طیّار (ع)🌹
➖➖➖➖➖➖
☑️نام:جعفر
☑️القاب:طیار،ذوالجناحین
☑️مشهور به: جعفر طیار
☑️کنیه:اباعبدالله، ابا المساکین
☑️نام پدر:ابوطالب
☑️نام مادر:فاطمه بنت اسد
☑️تاریخ ولادت:۲۰ سال قبل از بعثت پیامبر اکرم (ع)
☑️محل ولادت:مکه
☑️مدت عمر:۴۱ سال
☑️تاریخ شهادت:جمادی الاول، سال هشتم هجری قمری
☑️محل شهادت: جنگ موته
☑️محل دفن:موته، ازنواحی شام
☑️تعداد فرزندان: ۳ فرزند (عبدالله،محمد،عون)
➖➖➖🍃➖➖➖
✍🏻قسمتی از شرح حال:
▪️پسران ابوطالب عبارتند از: طالب، عقیل، جعفر و امام علی(ع) است.
✅جعفر بر اثر قحطی و خشکسالی مکه و ناداری پدرش نزد عمویش عباس بزرگ شد. او تا بعثت رسول خدا صلی الله علیه و آله در خانه عموی خود زندگی کرد.
➖فطرت پاک جعفر که او را مستعد پذیرش حقیقت نموده بود با بعثت پیامبر صلی الله علیه و آله او را به دنیای زیبا و معنوی اسلام رهنمون ساخت.
▪️ایشان پس از برادرش علی(ع) دومین مردی بود که به دعوت پیامبر لبیک گفت و مسلمان شدند.
▪️جعفر مردی خطیب، دلیر و شجاع، عارف، سخاوتمند و بخشندهای بود که دایره جودش شامل همه میشد. او حقوق را رعایت میکرد.
➖هجرت به حبشه از مهمترین مراحل زندگانی جعفر به شمار میرود. جعفر پس از پذیرش اسلام، همواره با رسول خدا (ص) تصمیم به هجرت گرفتند، جعفر که ریاست مهاجران را به عهده داشت به همراه همسرش اسماء بنت عمیس راهی سرزمین حبشه شد.
✅فضائل و مناقب جعفربن ابیطالب:
➖او در عصر جاهلیت به داشتن چهار خصلت، متمایز بود. پرهیز از شرابخواری، دروغ، فحشاء، و بت پرستی.
▪️جعفر خطیبی توانا و مردی شجاع، سخاوتمند، بردبار و متواضع و شخصیتی نافع داشت و دارای عقل و درایت و هوش زیاد و اراده قوی بود.
▪️این سردار برجسته، آگاه به مسائل دینی و آشنا به فنون و اصول جنگ بود و از سابقین در اسلام بود.
✅درباره فضایل او روایاتی از پیامبر نقل شده که جعفر در ردیف بهترین مردم و با پیامبر از یک طینت و سرشت و از نظر خلق و خوی شبیهترین افراد به پیغمبر بوده است.
✅پیامبر اکرم (ص)، او را از "ابوالمساکین" یعنی پدر بینوایان دادند، زیرا او بسیار به فقرا و مستمندان رسیدگی میکرد و اموالش را میان آنها تقسیم نمود.
🔹ارادت و علاقهاش به برادر خود، امام علی (ع)هم بسیار زیاد بود.
➖جعفر طیار در جـ⚔ـنگ موته واقع در شام پرچمدار مسلمین بود او آن قدر جنگید تا هر دو دستش به ضرب
شمــ🗡ـشیر دشمنان از بدن جدا شد.
➖ولی جعفر که مردی شجاع و مؤمن بود با آنکه دو دست در بدن نداشت پرچم اسلام را با دو بازوی بریده خویش بر سینه برافراشته داشت تا مسلمین روحیه خویش را نبازند و وحشت زده نشوند. در این حال بود که در اثر ضربات دشمن از میان دو نیم شد.
جعفر پس از شهید شدن در جـ⚔ـنگ موته به جعفر طیار معروف گردید.
➖اولین مولود مسلمان در حبشه عبدالله (پسر جعفر طیار)بود که بعدها، داماد امام علی(ع) و شوهر حضرت زینب(س) شد.
⚫️پیامبر اکرم (ص) فرمودند: خداوند به جای دو دست قطع شده جعفر،دو بال به او عطا کرد که در بهشت با آنها پرواز کند.
جعفر دارای چنان جایگاهی است که بعد از اهلبیت(ع) و امامان معصوم(ع) از اولین کسانی خواهد بود که در کنار حوض کوثر بر پیامبر(ص) وارد میشود.
➖➖🍃➖➖🍃➖➖
✅نماز "جعفر طیار'" هدیهای از سوی پیامبر اسلام(ص) به جعفر بن ابوطالب بود که خواندن آن برای آمرزش گناهان توصیه شده است.
🔵حدیث:
🌼امام کاظم(ع) فرمودند: کسی که نماز جعفر را بخواند اگر گناه او به عدد ریگهاى درهم فشرده بیابان و به اندازه کفهاى دریا باشد، خداوند همه آنها را مىبخشد.
✨طریق خواندن نماز جعفر طیار در مفاتیح الجنان آمده است.✨
➖➖🍃➖➖🍃➖➖
✅شادی روح مطهر شـ🌹ـهدا و یاران ائمه اطهار (ع) صلوات
➖➖🍃➖➖🍃➖➖
🆔 @Tarikh_Anbiya
🌹بسم رب الشهداء و الصدیقین🌹
✅ تاریخ یاران چهارده معصوم(ع)
🔸قسمت 5⃣1⃣
🌷حضرت علی اکبر(ع)🌷
➖➖➖➖➖➖
✅نام:علی
✅لقب:اکبر
✅کنیه:اباالحسن
✅نام پدر:امام حسین(ع)
✅نام مادر:لیلی بنت ابی مرّه بن عروه بن مسعود ثقفی
✅تاریخ ولادت:۱۱ شعبان سال ۳۳ هجری قمری
✅محل ولادت:مدینه
✅مدت عمر:۲۵ سال
✅تاریخ شهادت:۱۰ محرم سال ۶۱ هجری قمری
✅محل شهادت:کربلا
✅قاتل:مُرّةِ بن مُنْقَذْ لعنه الله علیه
✅محل دفن:کربلا
➖➖➖➖➖
✍🏻قسمتی از شرح حال:
☑️ ایشان از طایفه خوش نام و شریف بنی هاشم بود. و به بزرگانی چون پیامبر اسلام(ص)، حضرت فاطمه زهرا(س)، امیرمؤمنان علی بن ابیطالب(ع) و امام حسین (ع) نسبت دارد.
☑️تربيت شايسته امام حسين (ع) سبب شد تا على اكبر به بهترين صفات كمال آراسته شود. عواملى همچون: اصالت خانوادگى، تربيت و وراثت، كسب علم و فضايل كه از عناصر تشكيل دهنده شخصيت هر كس است، در وجود و زندگى او فراهم بود.
☑️رابطه سرشار از ادب و احترام علی اکبر (ع) به پدر و علاقه و محبت پدر به فرزند، در همه مراحل زندگی این دو الگوی فضیلت وجود داشت و نهایت و اوج آن، در صحنه عاشورا دیده می شود.
🔵درباره شخصیت علی اكبر(ع) گفته شد، كه وی جوانی خوش چهره، زیبا، خوش زبان و دلیر بود و از جهت سیرت و خلق و خوی و صباحت رخسار، شبیه ترین مردم به پیامبر اكرم(ص) بود و شجاعت و رزمندگی را از جدش علی ابن ابیطالب (ع) به ارث برده و جامع كمالات بودند.
☑️مقبره حضرت علی اكبر(ع) در كربلای معلی پایین پای اباعبدالله الحسین(ع) است و در سلام زیارت عاشورا منظور از و علی علی ابن الحسین ، حضرت علی اكبر(ع) می باشد.
☑️در کربلا حدود ۲۵ سال داشت. برخی راویان سن وی را ۱۸ سال ۱۹ و ۲۵ و ۲۷سال هم گفته اند. و اولین شهید عاشورا از بنی هاشم بود
☑️حضرت علی اکبر(ع)، جوانی رشید و شجاع، خوش سیما و خوش سخن بود و گفتار و حرکاتش همه را به یاد پیامبر خدا (ص) می انداخت.
☑️به حضور امام حسین (ع) آمد و از پدر اذن میدان خواست. پدر هم اجازه داد. سوار بر اسب شد و آهنگ رفتن به میدان کرد. پدر و پسر با هم خداحافظی کردند.
☑️امام حسین(ع)دست زیر محاسن خود برد، نگاهش را به آسمان متوجه ساخت و با سخنانی که نشان دهنده جایگاه والای علی اکبر و محبت پدر به این فرزند دلاور بود، چنین گفت:
➖"خدایا! شاهد باش که شبیه ترین مردم به پیامبرت در چهره و گفتار و منطق و عمل را به سوی این قوم فرستادم. ما هر گاه مشتاق پیامبرت می شدیم، به سیمای این جوان نگاه می کردیم.
➖خدایا! برکات زمین را از این قوم بگیر و جمعشان را پراکنده و متلاشی کن، اینان ما را دعوت کردند تا یاری مان کنند، ولی با جنگ و قتالشان بر ما تعدّی و تجاوز کردند."
☑️آن گاه علی اکبر به میدان شتافت، در حالی که هیبت پیامبر و شجاعت علی و استواری حمزه و بزرگ مَنِشی حسین بن علی را داشت.
☑️حضرت علی اکبر نبردی شجاعانه کرد و گروه بسیاری را بر خاک هلاکت افکند. ضربات و حمله های او چنان کاری بود که سپاه دشمن را به هراس افکند، به نحوی که هنگام حمله او، صدای "الحذر، الحذر" (مواظب باشید) از نیروهای دشمن بر می خاست.
☑️رزم پر شور او، در آن هوای گرم و با لبی تشنه در آن نیم روز داغ، آن هم با سلاح و تجهیزات سنگین او را به شدت خسته و بی تاب کرد.
☑️لحظه ای دست از جنگ کشید و به خیمه گاه آمد تا آبی بنوشد و نیروی تازه ای بیابد، ولی در خیمه ها آب نبود و امام حسین تشنه تر از علی اکبر بود.
☑️امام به او فرمود: پسرم! بر حضرت محمد و علی (ع) و بر من سخت و ناگوار است که از من کمک و آب بخواهی و یاری تو برایم میسّر نباشد. سپس از وی خواست دوباره به میدان برود و بجنگد و اظهار امیدواری کرد که از دست رسول خدا (ص) سیراب شود.
➖➖➖➖➖
🩸شـهادت سرخ:🩸
در مقاتل آمده؛ حضرت علی اکبر (ع) بارها به میدان رفت و باز به سوی خیمه ها بازگشت. و هربار رفت و آمد و نبرد سخت او را بیش از پیش تشنه تر می کرد و جراحات متعدد از جان او می کاهید. تا نهایت حضرت علی بن الحسین (ع) به دست قاتل ملعون «مره بن منقذعبدی» به شهادت رسیدند.
هنگامی که حضرت سیدالشهدا (ع) بر بالین پسر خود رسیدند، صورت بر چهره خونین ایشان گذاشتند و بارها دشمنان خدا را نفرین کردند. "و قتل الله قوما قتلوک…"و تکرار مى کرد که
"على الدنیا بعدک العفا." و جوانان هاشمى را طلبیدند تا پیکر او را به خیمه گاه حمل کنند.
👤گفتنی است؛ حضرت على اکبر، نزدیکترین شهیدى است که با امام حسین (ع) دفن شده و مدفن ایشان پایین پاى ابا عبد الله الحسین (ع) قرار دارد و به این خاطر ضریح امام، شش گوشه است.
🔸ایشان اولین عاشورا از بنی هاشم بوده است. شجاعت و دلاوری حضرت علی اکبر و رزم آوری و بصیرت دینی و سیاسی او، در سفر کربلا به ویژه در روز عاشورا تجلی کرد.
✅شادی ارواح مطهر شهدا صلوات
🆔 @Tarikh_Anbiya
🌹بسم رب الشهداء و الصدیقین🌹
✅تاریخ یاران چهارده معصوم(ع)
🔸قسمت6⃣1⃣
✨حضرت عباس(ع)✨
➖➖➖➖➖➖
✅نام:عباس
✅معنای نام: عبّاس هم به معناى شیر نیرومند و خشمگین، و هم به معناى عبوس و چهره گرفته است.
✅لقب:قمر بنی هاشم،باب الحوائج،مجاهد و...
✅نام پدر:امام علی(ع)
✅نام مادر:فاطمه دختر حزام بن خالد
✅تاریخ ولادت:۴ شعبان سال ۲۶ هجری قمری
✅محل ولادت:مدینه
✅مدت عمر:۳۵ سال
✅تاریخ شهادت:۱۰ محرم سال ۶۱ هجری قمری
✅محل شهادت:کربلا
✅قاتل:حکیم بن طفیل
✅محل دفن:کربلا
➖➖➖➖➖➖
✍🏻قسمتی از شرح حال:
☑️امام علی (ع)، ۱۰ سال پس از وفات حضرت فاطمه زهرا (س) با امّ البنین ازدواج کرد. این بانوی مکرمه، سرپرستى فرزندان حضرت زهرا (س) را بر عهده گرفت و آنان را حتی بیشتر از فرزندان خود دوست مىداشت.
☑️امّ البنین اجازه نمیداد که او را فاطمه صدا کنند و میگفت: مرا فاطمه صدا نکنید زیرا فرزندان حضرت فاطمه زهرا (س) با شنیدن این نام، به یاد غمهاى مادرشان مى افتند و ناراحت مىشوند.
☑️بنابراین، فاطمه بنت حزام را «امُّ البنین» به معنای «مادر پسران» نامیدند و به این نام شهرت یافت چرا که ثمره ازدواج امام علی (ع) با وی، چهار پسر به نامهای عباس، عون، جعفر و عثمان بود.
☑️هر چهار فرزند ام البنین (س) در روز عاشورای سال ۶۱ هجری در رکاب برادر و سرور خود حضرت سیدالشهداء (ع) در کربلا، شربت شهادت نوشیدند.
☑️حضرت عباس(ع) به خاطر سیمای جذاب و نورانی، به "قمر بنی هاشم" و به خاطر آوردن آب به خیمهها در صحرای کربلا، "سقا" لقب گرفت.
☑️حضرت عباس (ع) در خانه امام على (ع)، تحت تربیت خاص آن حضرت (ع) و در دامان مادری با ایمان، وفادار و فداکار، و در کنار برادرانش امام حسن و امام حسین (ع) و خواهر بزرگوارش زینب کبری (س) رشد کرد
☑️و درس هاى بزرگ ایمان، انسانیت، ایثار، صداقت، اخلاق و کمال را از این خاندان پاک فرا گرفت و از مقام والای علمی برخوردار شد.
☑️او در روزهای کودکی و نوجوانی، از دانش و بینش، گفتار الهی و رفتار آسمانی پدر گرانقدرش امام علی (ع) بهره میگرفت و به تکامل و پویایی میرسید تا در آینده، نخل بلند قامت استقامت و سنگربان حماسه و مردانگی باشد.
☑️حضرت اباالفضل العباس (ع) نه تنها در قامت رشید بود و توانمندی و قوای جسمی بالایی داشت، بلکه از نظر کمالات و سجایای روحی و اخلاقی، جلوههای انسانی، خِرَد و دانش و حکمت نیز برجسته بود و بعد از برادرانش امام حسن(ع) و امام حسین (ع) در میان همه جوانان و رجال اهل بیت (ع) نظیر نداشت.
☑️ایمان راسخ و بسیار استوار، بصیرت بسیار نافذ، وفاداری، ادب، جوانمردی، رشادت و شجاعت، صبر و استقامت، نیکوکاری، و اطاعت از امام از ویژگیهای برجسته حضرت اباالفضل العباس بن علی ابن ابی طالب (ع) است.
☑️حضرت عباس(ع) در روز عاشورا و در صحرای سوزان کربلا، با دیدن ناله از فَرط عطش، لبهای خشکیده و چشمان اشکبار فرزندان امام حسین (ع)، مشک آب را بر دوش گرفت و برای بزرگترین امتحان زندگی خود، عازم شریعه فرات و نهر علقمه شد.
☑️حضرت عباس(ع) با پس زدن امان نامه امویان، بزرگترین درس وفاداری را در جامعه انسانی به نمایش و یادگارگذاشت
☑️ساقی تشنگان حریم خدا، با شجاعت رجزی خواند و صف لشکریان دشمن را شکست، خود را به آب زلال فرات رساند، با لبهایی تشنه مشک را پر کرد، اما جرعهای ننوشید. زیرا امام حسین (ع) و فرزندان عزیز و معصومش تشنه بودند.
☑️در راه برگشت، زمانی که مشک بر دوش، از شریعه فرات بیرون آمد، از هر طرف هدف حمله و تیرباران دشمن قرار گرفت و در همین حال کسی بر او حمله کرد و دست راستش را قطع کرد و حضرت (ع) مشک را با دست چپ گرفت،
☑️در حالی که تمام تلاش حضرت عباس (ع) رساندن آب به تشنگان حرم و خیام اباعبدالله (ع) بود، ملعون دیگری حمله کرد و دست چپ حضرت (ع) را برید، اما علمدار کربلا (ع) مقاومت کرد و مشک آب را بر دهان گرفت و حفظ نمود.
🔸در این حال عمر بن سعد ندا داد که مشک را تیرباران کنند، تیری هم به چشم مبارک باب الحوائج (ع) اصابت کرد و لشکریان کفر و نفاق، عمودی آهنین بر فرق مبارک سر حضرت(ع) فرود آوردند و ساقی دشت کربلا بر زمین افتاد.
🔸امام حسین (ع) خود را به بالین علمدار سپاه و برادرش عباس (ع) رساند و او در آغوش برادر و مولای خویش، مظلومانه به شهادت رسید و سیدالشهدا (ع) را با کوله باری از غم و اندوه در صحرای کربلا تنها گذاشت.
👤مرقد مطهر حضرت اباالفضل العباس (ع) هم اکنون در کربلای معلا و در نزدیکی مرقد شریف و نورانی امام شیعیان و سرور و سالار شهیدان، برادر عزیزش حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و یاران باوفای ایشان، زیارتگاه و ملجاء و پناه عاشقان و عارفان و دلسوختگان، و مطاف فرشتگان و آسمانیان است. که حد فاصل این دوبارگاه به بین الحرمین معروف شده است.
✨ألا لعنة الله على قوم الظالمین✨
➖➖➖➖➖➖
✅شادی ارواح مطهر شهدا صلوات
➖➖➖➖➖➖
🆔 @Tarikh_Anbiya
🌹بسم رب الشهداء و الصدیقین🌹
✅تاریخ یاران چهارده معصوم(ع)
🔸قسمت7⃣1⃣
✨حضرت علی اصغر(ع)✨
➖➖🌹➖➖🌹➖➖
☑️نام:علی اصغر(ع)
☑️نام پدر:امام حسین(ع)
☑️نام مادر:رباب
☑️تاریخ ولادت:۱۰ رجب سال۶۰ هجری قمری
☑️محل ولادت: مدینه
☑️مدت عمر:۶ ماه
☑️تاریخ شهادت:: 10 محرم سال 61 هجری روز عاشورا
☑️محل شهادت:کربلا
☑️قاتل:حرمله لعنت الله علیه
☑️محل دفن:کربلا
➖➖➖➖➖➖
✍🏻قسمتی از شرح حال:
✅امام حسین(ع) بهترین الگوی پایداری و رضایت است. او پس از تحمل شهادت همه یاران و جوانانش، کودک شیرخوار خود را به میدان آورد.
✅حضرت علی اصغر(ع) یکی از فرزندان امام حسین(ع) است که شیر خوار بود و از تشنگی، روز عاشورا بی تاب شده بود امام، خطاب به دشمن فرمود:از یاران و فرزندانم، کسی جز این کودک نمانده است،
✅نمی بینید که چگونه از تشنگی بی تاب است؟ در"نفس المهموم"آمده است که فرمود:"ان لم ترحمونی فارحموا هذا الطفل" امام در حال گفتگو بود که تیری از کمان حرمله آمد و گوش تا گوش حلقوم علی اصغر را درید. امام حسین"ع"خون گلوی او را گرفت و به آسمان پاشید.
✅مصیبت علی اصغر(ع) برای حسین(ع) جان فرسا بود چنان که گریست و به خداوند عرض کرد: خدایا خودت میان ما و این قوم داوری کن. آنان ما را فرا خواندند تا یاری کنند ولی برای کشتن ما کمر بستهاند.
✅در این لحظه ندایی از آسمان رسید که: ای حسین(ع) در اندیشه اصغر(ع) مباش، هم اکنون دایهای در بهشت برای شیر دادن به او آماده است.
✅هنگامی که علی اصغر نیز فدا شد بر قضای الهی گردن نهاد و خطاب به خداوند گفت: ای خدا! چون تو این صحنهها را میبینی تحمل این مصیبتها بر من آسان میشود.
✅مرقد مطهر حضرت علی اصغر در کربلا نزدیک قبر امام حسین علیه السلام در کنار شهدای دیگر کربلا است.
✅شب هفتم محرم یادآور کوچکترین کودک واقعه کربلااست، شیرخوار دلبندی که جان خود را با بی رحمی لشکریان عمر بن سعد از دست داد.
➖➖➖➖➖➖
✅شادی ارواح مطهر شهدا صلوات
➖➖➖➖➖➖➖➖
🆔 @Tarikh_Anbiya
🌹بسم رب الشهداء و الصدیقین🌹
📣تاریخ یاران چهارده معصوم(ع)
✅قسمت 8⃣1⃣
✨حضرت قاسم بن الحسن(ع)✨
➖➖🌹➖➖🌹➖➖
☑️نام:قاسم
☑️نام پدر:امام حسن مجتبی(ع)
☑️نام مادر:رَمله (معروف به ام ابی بکر)
☑️تاریخ ولادت:۵ رمضان سال ۴۸ هجری قمری
☑️مدت عمر:۱۳ سال(بعضی سن او را ۱۴ سال هم نوشته اند)
☑️تاریخ شهادت:روزعاشورا سال ۶۱ هجری قمری
☑️محل شهادت:کربلا
☑️قاتل: عمرو بن سعد (نفیل) لعنت الله علیه
☑️محل دفن:کربلا
➖➖➖➖➖
✍🏻قسمتی از شرح حال:
✅حضرت قاسم (ع) نوجوانی بصیر، فهیم، عارف بالله، خوشسیرت، باوقار و آرامش، صبور، رشید و شجاع بود که این ویژگیها را در مکتب پدر بزرگوارش و عموی ارجمندش امام حسین (ع) کسب کرده بود. سیمای حضرت قاسم (ع) بسیار زیبا و جذاب بود.
✅حضرت قاسم(ع) نوجوانی بود که هنوز به سن بلوغ نرسیده بود. او دو ساله بود که پدرش شهید شد و در مهد تربیت حسینی بزرگ شد و آن روح بلند و همت عالی در این جوان هاشمی اثری عمیق کرد.
✅با اینکه در واقعهی کربلا، نوجوانی کم سن و سال بود اما وقتی به میدان رفت بر خلاف انتظار لشکریان دشمن، چنان با شهامت و دلیرانه جنگید و بر قلب دشمن تاخت تا اینکه بر او حمله کردند و به شهادت رساندنش.
✅مشهورترین سخن حضرت قاسم (ع) همان است که در شب عاشورا گفت:حضرت اباعبدالله، یاران را به رفتن خواند و از شهادت روز بعد سخن گفت و حضرت قاسم (ع) پرسید:آیا من کشته خواهم شد و امام حسین (ع) پرسید:
✅مرگ در نگاه تو چگونه است و حضرت قاسم (ع) پاسخ داد:یا عمّاهالموت احلی منالعسل.(عمو جان، مرگ از عسل شیرینتر است).
✅حضرت قاسم (ع) در کارزار تیغ میچرخاند. سی و پنج تن کشته شدند. پس از نبردی سنگین بازگشت.
✅امام حسین (ع) انگشتر خود را در دهانش گذاشت. حضرت قاسم (ع) فرمود:وقتی عمویم انگشتر در دهانم گذاشت گویا چشمه آبی در دهانم جاری شد.
✅رجزهای حضرت قاسم (ع) نشان از معرفت و سطح درک و فهم وی داشت. با اینکه وی نوجوانی نابالغ است، اما در دانایی و شجاعت از بزرگمردان چیزی کم ندارد.
✅ابومخنف به سندش از حمید بن مسلم (که خبرنگار لشکر عمر بن سعد است)،روایت کرده که گفت: از میان همراهان حسین علیه السلام پسری که گویا پاره ماه بود به سوی ما بیرون آمد، و شمشیری در دست و پیراهن و جامهای بر تن داشت.
✅حضرت قاسم (ع) جنگ نمایانی کردند و ۳۵ تن از دشمنان به دست حضرت قاسم (ع) به دوزخ فرستاده شدند
✅و در نهایت به سبب شمشیری که بر فرق سرش خورد و با صورت از اسب به پایین افتاد و عموی خود امام حسین (ع) را به کمک طلبید.
✅امام به بالای بالین حضرت قاسم(ع) آمدند و جنازه حضرت را از زمین برداشت و در برکشید و سینه او رابه سینه خود چسباند و به سوی خیمه ها روان گشت،در حالیکه پاهای قاسم(ع) بر زمین کشیده می شد.
✅امام حسین (ع) در کنار حضرت قاسم (ع) گفت:به خداد سوگند بر عمویت گران است که صدایش بزنی و پاسخت نگوید یا سخن بگوید و سودمند نباشد. دور باد از رحمت الهی، قومی که تو را کشتند. خدایا از شمارشان را بکاه و آنان را هرگز نیامرز.
وَ سَیعلَمُ الّذینَ ظَلَموا أَی مَنقَلَبٍ ینقَلِبونَ
و آنان كه ظلم و ستم كردند به زودی خواهند دانست كه به چه كیفرگاهی باز می گردند.
➖➖➖➖➖
✅شادی ارواح مطهر شهدا صلوات
🆔 @Tarikh_Anbiya
🌹بسم رب الشهداء و الصدیقین🌹
📣تاریخ یاران چهارده معصوم(ع)
✅قسمت9⃣1⃣
✨ زهیر بن قین بجلی✨
➖➖🌹➖➖🌹➖➖
☑️نام:زهیر
☑️نام پدر:قین
☑️تاریخ ولادت:.......
☑️مدت عمر:حدود۶۰ سال
☑️تاریخ شهادت:عاشورای سال ۶۱ هجری قمری
☑️محل شهادت:سرزمین کربلا
☑️قاتل:کثیر بن عبدالله شعبی و مهاجر بن اوس
☑️محل دفن:کربلا
☑️تعداد فرزندان:..........
➖➖➖➖➖➖
✍🏻قسمتی از شرح حال:
✅جناب زهیر در سال ۶۰ هجری هنگامی که با خانواده خود از حج برمیگشت با کاروان حسین که راهی کربلا بود برخورد کرده، و در اثر دیدار با امام حسین(ع) از طرفداران او شده و همراهش به کربلا رفت.
✅زهیر بن قین را باید به جدّ از چهره هاى شگفتى ساز واقعه عاشورا دانست.
✅مردى که عمرى از هواداران عثمان به شمار مى رفت و حتى حاضر نبود در منزلى که امام(ع) و خانواده اش فرود آمدند، لحظه اى درنگ کند;
✅یک اتفاق ناخواسته دست او را به دامن امام(علیه السلام) رساند و اکسیر وجود امام چنان مس تیره وجودش را پرارزش کرد که یکباره همه آنچه را که سپاه کوفه از دست داده بودند وى بدست آورد.
✅و تنها ظرف چند روز از حضیض لذّت و خوارى به اوج عظمت و افتخار رسید و از چهره هاى ماندگار عاشورا شد.
✅او از یاران بزرگ و با وفای امام حسین(ع) و مردی شایسته وشریف بود; رزمنده ای دلیر و جنگجویی توانا شمرده می شد و درمیان قبیله خود، که در کوفه سکونت داشتند، می زیست.
✅رشادت و دلاوری او چنان بود که امام حسین(ع) در روزعاشورا، هنگام تنظیم سپاه خود که بیش از هفتاد نفر بودند، وی را بر میمنه سپاه گمارد؛ حبیب را در میسره سپاه جای داد، خود در قلب سپاه قرار گرفت و پرچم را به برادرش عباس سپرد.
✅از دیگر ویژگیهای زهیر سخنوری اوست که زبانزد خاص و عام ودوست و دشمن بود.
✅او آنچنان بر گفتار مسلط بود که گاه از اومی خواستند در جمع حاضر شود و در دفاع از امام حسین(ع) سخن بگوید.
✅از مهمترین ویژگی او، عشق به امام زمانش حسین بن علی(ع) است.
✅شب عاشورا، وقتی امام حسین (ع) به همراهانش اجازه بازگشت به شهر و دیارشان را داد، هر کدام از آنان به نوعی وفاداری و پایداری خود را اعلام داشتند؛
👤و زهیر بن قین گفت: به خدا سوگند دوست دارم کشته شوم، سپس زنده شوم و دوباره کشته شوم، تا هزار مرتبه اینگونه کشته شوم و خداوند بدین وسیله جان شما و این جوانان خاندان شما را سلامت دارد.
✅جناب زهير همسر خود را طلاق گفت ، از ياران خود جدا شد ، به اردوگاه حسينى پيوست و در شمار سربازان شيفته و فدايى امام حسين ( ع ) جاى گرفت.
او در طول مسير در موارد گوناگون،از جاى بر مى خاست و به تاييد سخنان امام مى پرداخت.
✅جناب زهیر پس از نبردهای دلیرانه و کم نظیر و کشتن حدود ۱۲۰ نفر از دشمن، سرانجام به وسیله "کثیر بن عبدالله شعبی" و "مهاجر بن اوس" به شهادت رسید.
➖➖➖➖
✅شادی ارواح مطهر شهدا صلوات
🆔 @Tarikh_Anbiya