سفرنامه از فرودگاه جده، محل آشنایی اولیۀ مسافران با یکدیگر آغاز میشود. مسافرانی که از دهاتیها و پیرزنها تا نخبههایی مثل جلال، همه به یک رنگ در آمدهاند. دردسرها و سختیها و کمبود امکانات در سفر، برای همه یکسان است. همه تیغ ریش تراشی و آن زرق و برق را رها کرده و روانه به کشفی شدهاند. هرکدام یک جور؛ یکی به کشف سفر؛ دیگری به کشف کعبه و دیگری به کشف خود کشف.
سفرنامه حج جلال آل احمد یکی از نوشتههایی است که همچون غربزدگی و مدیر مدرسه باعث شهرت این نویسنده دهه پنجاه شده است. جلال در این نوشته، در واقع گزارش لحظه به لحظهای از این سفر داده و در حین نوشتن این سفرنامه گاهی نیز به ناهنجاریهای مدرنیسم که حتی دامن معنویات را آلوده کرده و نیز از سایههای تاریک و دراز استعمار و بهرهکشی کشورهای قدرتمند صنعتی از جهانی که در تحجّر و عقبماندگی خود دست و پا میزند و با وجود ثروت سرشاری که برخی از این کشورها از منابع طبیعی خود به ویژه نفت دارند، به صورت ملتی مصرفی درآمده و همه چیزشان وابسته به قدرتهایی شده است که در سایۀ همین وابستگیها کسب کردهاند، اعتراض میکند. جلال در این سفرنامه حتی بر مردمی که بیهیچ نگرشی و عوامانه به این سفر میآیند و خود را حتی در این سفر هم به زرق و برق دنیای مادیات مشغول میکنند، گله میکند و بر جهل، نادانی و عبادتهای کورکورانهشان خرده میگیرد.
تنظیم:سرکار خانم فاطمه غفاری
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
#رویدادهای_تاریخی
🔹امروز 14 اسفند
1399خورشیدی برابر با 20 رجب
1442هجری و
4 مارس 2021میلادی میباشد. ۱_ نبرد يرموك بين مجاهدان مسلمان و سپاه روم.(13 قمری) ۲_ امضاء قرارداد ننگين خروج ايران از هرات در زمان ناصرالدين شاه قاجار و جدایی افغانستان از ایران.(
1857میلادی) ۳_ تأسيس كميته امداد به فرمان امام خميني(ره) .(
1357شمسی) ۴_ حمله گارد بني صدر و منافقان همدست او به مردم مسلمان و حزب اللَّه. (
1359شمسی) ۵_ درگذشت دكتر عباس رياضي كرماني استاد نجوم. (
1367شمسی) ۶_ درگذشت آیتالله عباس واعظ طبسی نماینده ولیفقیه در استانهای خراسان (
1394شمسی) ۷_ دیروز شیخ احمد الزین رئیس هیئت امنای تجمع علمای مسلمین در لبنان درگذشت.(
1399شمسی) 🌸آغاز هفته احسان و نيكوكاري و روز احسان و نيكوكاري 🌸روز ترویج فرهنگ قرض الحسنه -----------❀❀✿❀❀--------- @tarikh_j
باغ شاهزاده ماهان یا باغ شازده ماهان یکی از باغهای تاریخی ایران بهشمار میرود. این باغ در حدود ۲ کیلومتری شهر ماهان و در نزدیکی شهر کرمان و در دامنه کوههای تیگران جای گرفته و مربوط به پایان دوره قاجاریه است.
#قاب_تصویر
#ماهان
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
جای گرفتن در جاده گذری #کرمان به #بم و در مسیر جاده کهن #ابریشم از عواملی است که این محل را برای احداث یک باغ اشرافی مناسب ساختهاست. #باغ_شاهزاده به گونهای ساخته شده بیشینه دید را از چشماندازهای درونی را بسان زیر فراهم میسازد: هنگام ورود، به ویژه در طبقه بالایی سردر خانه بجز نماها و چشماندازهای بیرونی باغ، چشمانداز #چهارباغ و در جهت وارون بر آن و چشمانداز کوه را ممکن میسازد. این چشماندازهای دیدنی یعنی دیدن جوش و خروش آب، حوضچهها و آبشارها هر کدام به نوبه خود تأکیدی بر محورهای عمود بر محور اصلی دارند و همراه با با آرایش گیاهی چشماندازهای درونی بیمانندی را به دست میدهند.
#قاب_تصویر
#باغ_شازده
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
این باغ از نمونه باغ #تختهای ایرانی است و در زمینی مستطیلی شکل به مساحت پنج و نیم هکتار بنا شده و دارای سردر ورودی بسیار زیبایی است. بناهای باغ عبارتند از #کوشک اصلی یعنی #سکونتگاه دائمی یا فصلی مالک که در انتهای سربالایی باغ قرار دارد. سردر خانه در ورودی باغ به صورت بنایی خطی جبهه ورودی باغ را اشغال کرده و در دو طبقه بنا گردیدهاست. طبقه بالای این سردر دارای اتاقهایی است که برای زندگی و پذیرایی پیشبینی شدهاند. سایر بناهای خدماتی باغ از حصار اصلی استفاده نموده و به صورت #دیواری_مرکب بناهای مختلف خدماتی را در نقاط مناسب در خود جا دادهاست.
#قاب_تصویر
#باغ_ایران
#ماهان
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
این باغ نخست به دستور #محمدحسن_خان #سردار_ایروانی حاکم وقت #کرمان ساخته شد و بنای درون آن بعدها توسط #عبدالحمید_میرزا ناصرالدوله حاکم کرمان طی یازده سال حکمرانی وی (۱۲۹۸ ه.ق تا ۱۳۰۹ ه.ق) ساخته شد.
با این همه، با مرگ وی ساخت بنای آن نیمه ساخته رها شد.گفته میشود وقتی خبر مرگ ناگهانی حاکم را به ماهان میبرند، بنّایی که مشغول تکمیل سردر ساختمان بود تغار گچی را که در دست داشته محکم به دیوار کوبیده و کار را رها کرده و فرار نمودهاست. به همین علت جاهای خالی کاشیها را بر سردر ورودی میتوان دید.تاریخ بنای باغ ۱۲۷۶خورشیدی است.
#شازده
#ساخت
#قاب_تصویر
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j