# ویژگی_امام_علی علیه السلام 2
#برتری_صحابه
روایت مشهور به روایت طیر:
پیامبر صل الله علیه و آله و سلم فرمودند:
خدايا محبوبترين خلق در نزد خودت را بياور تا با من از اين مرغ بخورد؛
پس ، حضرت علي عليه السلام آمد و با رسول خدا (ص) هم غذا شد....
♨️این گزارش به سه شکل روایت شده است.
از انس بن مالک :روزی مرغ بریانی را خدمت رسول خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) هدیه آوردند، آن حضرت قبل میل کردن، دستانش را به سمت آسمان بلند کرده و دعا فرمود:
«اللَّهُمَّ ائْتِنِی بِاَحَبِّ خَلْقِکَ اِلَیْکَ یَاْکُلُ مَعِیَ مِنْ هَذَا الطَّیْرِ؛ خدایا محبوبترین مخلوق از نظر خودت را بیاور تا با من از این غذا نوش جان نماید».
عائشه و حفصه که شاهد ماجرا بودند به پدرشان خبر دادند، آن دو به نوبت خودشان را رساندند تا با پیامبر هم سفره باشند و این مقام بسیار بلند و ارزشمند نصیب آنان شود؛ اما رسول خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) آنها را از در خانهشان پس فرستادند و در واقع دست رد بر سینه آنها زدند.
انس بن مالک میگوید که من دوست داشتم این شخص سعد بن عباده از قبیله خودم باشد؛ اما دیدم که علی بن ابیطالب (علیهالسّلام) آمد و من تا سه بار اجازه ورود ندادم تا اینکه آن حضرت صدای خودشان را به رسول خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) رساندند و پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) دستور دادند اجازه ورود بدهم و امیرمؤمنان (علیهالسّلام) وارد شدند با رسول خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) از آن غذا نوش جان کردند.
🔺ابناثیر و ابنعساکراز ابویعلی وبا همان سند⬆️ نقل کردهاند؛ اما در نقل این دو نفر ازعثمان و ابوبکر نام برده شده که ....
📕ابن اثیر در اسد الغابه فی معرفه الصحابه
📕ابن عساکر در تاریخ مدینه دمشق و ذکر فضلها
🔺 برخی دیگر از علمای اهل سنت به جای نام هر یک از آنها از کلمه «رجل» استفاده کردهاند؛ در حالی که سند همان سندی است که ابویعلی آورده است.
📕عبدالله بن عدی جرجانی در الکامل فی الضعفاء،
📕مطهر بن طاهر مقدسی در ذخیرة الحفاظ و
📕ابنجوزی حنبلی در العلل المتناهیه از جمله ی آن هاست.
🔺 ازسفینه خادم ،برای رسول خدا مرغی آوردند، آن حضرت فرمود: «پروردگارا! محبوبترین مخلوق در نزد خودت را بیاور تا با من از این مرغ بخورد»؛ پس علی (علیهالسّلام) آمد و رسول خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) فرمود: «خدایا علی (علیهالسّلام) را دوست بدار».
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
📚ارجمله منابع:
📕المعجم الکبیر للطبرانی - ج 2 ص 207 ح 1780 ⤵️
📕سنن الترمذی - ج 5 ص 636 ح 3684
📕التاریخ الکبیر للبخاری - ج 6 ص258 ح404
📕المستدرک علی الصحیحین - ج 3 ص 128 ح 4587
📕میزان الإعتدال - ج 3 ص 465 ش 7180
🔻هم چنین رجوع شود به:
📕تذکرة الحفاظ - ج 3 ص 164
📕البدایه و النهایه-ج 11 _ ص 80 و 81
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
#کتب_اهل_سنت
#بدون_شرح
#صحیح_مسلم
تنظیم:سرکار خانم زهرا سادات حسینی
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
#رویدادهای_تاریخی
🔹امروز 1 اردیبهشت 1400 خورشیدی برابر با 8 رمضان 1442 هجری و 21 آوریل 2021 میلادی میباشد.
۱_ درگذشت نجم الدين علي دبيران، معروف به كاتبي، حكيم و منجم ايراني.(675 قمری)
۲_ درگذشت علامه محمد اقبال لاهوری شاعر، سیاستمدار و متفکر پاکستانی . (1938میلادی)
۳_ درگذشت دكتر كليم صديقي رهبر پارلمان مسلمانان انگلستان. (1995میلادی)
۴_ اعزام روحانيون به سربازي پس از ماجراي حمله به مدرسه فيضيه. (1342 شمسی)
۵_ عمليات بازي دراز 1، در ارتفاعات بازي دراز با همكاري مشترك ارتش و سپاه. (1360شمسی)
۶_ آغاز موشک باران دزفول توسط رژیم بعثی.(1362شمسی)
۷_ روز بزرگداشت شاعر نامدار، مصلحالدين سعدي شيرازی.
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
کتاب «پیاده تا خورشید» حاصل هشت سفر علیرضا قزوه، شاعر و منتقد ادبی، است که در سالهای اخیر به کربلا داشته است. قزوه در عالم ادبیات بیشتر با شعر و دفترهایی چون «صبح بنارس»، «با کاروان نیزه»، «از نخلستان تا خیابان» و... شناخته میشود. او با شعر «مولا ویلا نداشت»؛ قطعهای اعتراضی که توانست جایگاه خود را میان سرودههای اجتماعی پس از جنگ میان مخاطبان تثبیت کند، بهعنوان یکی از شاعران ساختارشکن ادبیات انقلاب اسلامی مطرح شد.
اما قزوه در سالهای اخیر کارهایی را در حوزه نثر نیز منتشر کرده است که از جمله این موارد میتوان به رمان «برادر انگلستان» اشاره کرد. با وجود این، قزوه با سفرنامهنویسی غریب نیست و پیش از «پیاده تا خورشید» نیز کارهایی در این قالب در موضوعات مختلف منتشر کرده است، از جمله آثار او در این گونه ادبی میتوان به «پرستو در قاف» که سفرنامه حج اوست و «قونیه در قطار» که روایتگر سفری همراه با شاعران برای بزرگداشت مولانا است، اشاره کرد.
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
علیرضا قزوه در اول بهمن ۱۳۴۲ در گرمسار چشم به جهان گشود و تا دیپلم در این شهر ساکن بود. او سرودن را از هجده سالگی آغاز کرد. تحصیلاتش را در رشتۀ زبان و ادبیات فارسی ادامه داد و توانست مدرک کارشناسیارشد خود را در این رشته از دانشگاه آزاد تهران اخذ کند. قزوه از سال ۱۳۷۷ رایزن فرهنگی ایران در تاجیکستان شد و در سالهای آتی موفق به دریافت دانشنامۀ دکترای خود در رشتۀ لغتشناسی از دانشگاه همین کشور شد. از سال ۱۳۸۶ نیز وابسته فرهنگی و مدیر مرکز تحقیقات فارسی در دهلی نو است. او علاوه بر شعر، در زمینۀ کارهای پژوهشی و سفرنامه نویسی نیز فعالیتهایی داشته است. برخی از اشعار او به ده زبان زنده دنیا ترجمه شده است. قزوه تا کنون با روزنامههای جمهوری اسلامی، اطلاعات، ماهنامه ادبستان و همچنین با صدا و سیما، حوزه هنری، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس و… همکاری داشتهاست.
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
در قسمتی از کتاب پیاده تا خورشید آمده است:
«از همین فرودگاه تهران لباس ورزشی پوشیده برای پیاده روی. من هم سنگ تمام گذاشتهام و با لباس رسمی آمدهام؛ با کت و شلوار قهوهای نویی که همین ماه پیش خریدهام. میگوید: «تو با این لباس میخواهی بیایی پیاده روی؟»
منهم به شیوه طنز جوابش را میدهم: «ببین دوست عزیز مرا خود آقا دعوت کرده، باید هم با این لباس بیایم، شما را به گمانم ذوالجناح دعوت کرده! …»
تنظیم:سرکارخانم فاطمه غفاری
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j