#رویدادهای_تاریخی
🔹امروز 1 اردیبهشت 1400 خورشیدی برابر با 8 رمضان 1442 هجری و 21 آوریل 2021 میلادی میباشد.
۱_ درگذشت نجم الدين علي دبيران، معروف به كاتبي، حكيم و منجم ايراني.(675 قمری)
۲_ درگذشت علامه محمد اقبال لاهوری شاعر، سیاستمدار و متفکر پاکستانی . (1938میلادی)
۳_ درگذشت دكتر كليم صديقي رهبر پارلمان مسلمانان انگلستان. (1995میلادی)
۴_ اعزام روحانيون به سربازي پس از ماجراي حمله به مدرسه فيضيه. (1342 شمسی)
۵_ عمليات بازي دراز 1، در ارتفاعات بازي دراز با همكاري مشترك ارتش و سپاه. (1360شمسی)
۶_ آغاز موشک باران دزفول توسط رژیم بعثی.(1362شمسی)
۷_ روز بزرگداشت شاعر نامدار، مصلحالدين سعدي شيرازی.
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
کتاب «پیاده تا خورشید» حاصل هشت سفر علیرضا قزوه، شاعر و منتقد ادبی، است که در سالهای اخیر به کربلا داشته است. قزوه در عالم ادبیات بیشتر با شعر و دفترهایی چون «صبح بنارس»، «با کاروان نیزه»، «از نخلستان تا خیابان» و... شناخته میشود. او با شعر «مولا ویلا نداشت»؛ قطعهای اعتراضی که توانست جایگاه خود را میان سرودههای اجتماعی پس از جنگ میان مخاطبان تثبیت کند، بهعنوان یکی از شاعران ساختارشکن ادبیات انقلاب اسلامی مطرح شد.
اما قزوه در سالهای اخیر کارهایی را در حوزه نثر نیز منتشر کرده است که از جمله این موارد میتوان به رمان «برادر انگلستان» اشاره کرد. با وجود این، قزوه با سفرنامهنویسی غریب نیست و پیش از «پیاده تا خورشید» نیز کارهایی در این قالب در موضوعات مختلف منتشر کرده است، از جمله آثار او در این گونه ادبی میتوان به «پرستو در قاف» که سفرنامه حج اوست و «قونیه در قطار» که روایتگر سفری همراه با شاعران برای بزرگداشت مولانا است، اشاره کرد.
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
علیرضا قزوه در اول بهمن ۱۳۴۲ در گرمسار چشم به جهان گشود و تا دیپلم در این شهر ساکن بود. او سرودن را از هجده سالگی آغاز کرد. تحصیلاتش را در رشتۀ زبان و ادبیات فارسی ادامه داد و توانست مدرک کارشناسیارشد خود را در این رشته از دانشگاه آزاد تهران اخذ کند. قزوه از سال ۱۳۷۷ رایزن فرهنگی ایران در تاجیکستان شد و در سالهای آتی موفق به دریافت دانشنامۀ دکترای خود در رشتۀ لغتشناسی از دانشگاه همین کشور شد. از سال ۱۳۸۶ نیز وابسته فرهنگی و مدیر مرکز تحقیقات فارسی در دهلی نو است. او علاوه بر شعر، در زمینۀ کارهای پژوهشی و سفرنامه نویسی نیز فعالیتهایی داشته است. برخی از اشعار او به ده زبان زنده دنیا ترجمه شده است. قزوه تا کنون با روزنامههای جمهوری اسلامی، اطلاعات، ماهنامه ادبستان و همچنین با صدا و سیما، حوزه هنری، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس و… همکاری داشتهاست.
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
در قسمتی از کتاب پیاده تا خورشید آمده است:
«از همین فرودگاه تهران لباس ورزشی پوشیده برای پیاده روی. من هم سنگ تمام گذاشتهام و با لباس رسمی آمدهام؛ با کت و شلوار قهوهای نویی که همین ماه پیش خریدهام. میگوید: «تو با این لباس میخواهی بیایی پیاده روی؟»
منهم به شیوه طنز جوابش را میدهم: «ببین دوست عزیز مرا خود آقا دعوت کرده، باید هم با این لباس بیایم، شما را به گمانم ذوالجناح دعوت کرده! …»
تنظیم:سرکارخانم فاطمه غفاری
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
#رویدادهای_تاریخی
🔹امروز 2 اردیبهشت
1400خورشیدی برابر با 9 رمضان
1442هجری و 22 آوریل
2021میلادی میباشد. ۱_ درگذشت شيخ محمد بهاری همدانی،عارف و عالم اسلامی. (
1325قمری) ۲_ شهادت ميرزا مصطفي افتخارالعلماء آشتيانی در جريان نهضت مشروطه. (
1288شمسی) ۳_ درگذشت عالم محقق آيت اللَّه ميرزا مهدی آشتيانی. (
1332شمسی) ۴_ تشكيل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فرمان حضرت امام خمينی(ره). (
1358شمسی) ۵_ درگذشت سيدعبدالعلی علوی محقق معاصر.(
1359شمسی) ۶_ سالروز اعلام انقلاب فرهنگی و تعطیلی دانشگاه ها برای اسلامی کردن و خارج ساختن عوامل طاغوتی و بازگشایی در
سال۱۳۶۱همزمانبا سالروز وحدت حوزه و دانشگاه. (
1359شمسی) -----------❀❀✿❀❀--------- @tarikh_j
باغ دولتآباد در یزد در اواخر دوره افشاریه و در سال ۱۱۶۰ ه.ق توسط علی رضائیان صباغ معروف به (خان بزرگ) که وی سرسلسله #خاندان خوانین #یزد بود احداث گردید. علی ابتدا قناتی به طول ۶۵ کیلومتر را احداث نمود و آب را از مهریز به یزد و محل کنونی باغ #دولتآباد رساند و سپس مجموعه حکومتی (دارالحکومه) خود را بنا کرد. این باغ با مساحتی در حدود ۷۰/۰۰۰ مترمربع شامل ساختمانها، #حوضها و آبنماهای بسیاری بوده که در فضای بین آنها باغهای با درختان انار و انگور و… باگلهای فراوانی زینت بخش محیط بودهاند.
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j