خسروجرد شهری باستانی در ولایت بیهق بوده است. خسروجرد در دوره های مختلف تاریخی مرکز ولایت بیهق بوده و در کتب تاریخی نامش ذکر شده است.
شمسالدین مقدسی جغرافیدان قرن چهارم در توصیف ربع نیشابور مینویسد:
نام قصبه ایرانشهر است و شهرهایش: ریوند ، خوجان ، سابزوار (ساندوان)، خسروجرد، آزاذوار ، اسفراین ، طرثیث ، بوزجان است.
#ایران
#خسروجرد
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
کتیبه های روی دیوار خسرو گرد
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
قرنی که گذشت
در آستانه ورود به قرن جدید هجری شمسی
کانال گذرگاه در نظر دارد نظر همراهان کانال را درباره قرن گذشته جویا شود.
به نظر شما عزیزان
تلخترین و شیرین ترین #واقعه_تاریخی در قرن گذشته چه بوده است؟
منتظر نظرات شما هستیم
نظرات شما آخر هفته بعد انعکاس داده میشود.
پل ارتباطی:
@tarikh_jz
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
#بوکه⭕️
طی دوسال گذشته کم و بیش نمایی از تمرکز و برجسته سازی،فضیلت تراشی و... ازسویی و از سوی دیگر از حذف و تغییر و تحریف داده های تاریخی در #کتب_اهل_سنت مشاهده کرده ایم .
اما اکنون به سراغ نقاطی می رویم که شاید گواه از سیالیت جریان تاریخ است،چرا که همچنان رخ حق در شیب و خم های این مجرا نمایان خواهد شد.
پس سعی داریم با گشودن زاویه ی دیدمان در #کتب_اهل_سنت در حد مختصر به گزارش های که خود ایشان از افرادی که از نظر شیعیان شخصیت های سیاه تاریخ اسلام هستند.
نام بخش جدید #بوکه 🎞انتخاب شده است. بوکه اصطلاحی است در عکاسی و نامی برای مناطق خارج از فوکوس یا تاری عکس است....
.
#کتب_اهل_سنت
#بوکه
احمدبن حنبل در کتاب مسند خود روایتی ثبت کرده است که صراحت دارد به:
شراب خواری#معاویه
عبدالله بن بریده می گوید: من و پدرم به دربار معاویه رفتیم ،ما را بر فرشی نشاند،بعد دستور داده برایمان خوراک آوردند و خوردیم و سپس دستور داد شراب آوردند و خودش نوشید و از آن جامی به پدرم تعارف کرد،.....
کتاب مسنداحمدبن حنبل،ط الرساله ب نویسنده:احجدبن حنبل جلد:38 صفحه:26،روایت شماره 22941⭕️
تاریخ دمشق با عنوان مفضل «تاریخ مدینة دمشق حماها الله و ذکر فضلها و تسمیة من حلها من الاماثل او اجتاز بنواحیها من واردیها و اهلها» از جامعترین کتابها در جغرافیای تاریخی و زندگی نامه دانشمندان به ویژه محدثان و حافظان حدیث شهر کهن سال دمشق است که پس از تاریخ نیشابور حاکم نیشابوری (۴۲۱ ق)، ذکر اخبار اصبهان ابو نعیم اصفهانی (۴۳۰ ق) و تاریخ بغداد خطیب بغدادی (۴۶۳ ق)، در تاریخ شهرهای اسلامی نوشته شده است. شیوه نگارش و تدوین تاریخ دمشق به ترتیب تاریخ بغداد است که ابن عساکر مطالب آن را نزد مشایخ بغداد و دمشق که بعضا از اصحاب خطیب بودهاند، خوانده و شنیده بود. کتاب دارای پیشگفتاری مفصل درباره پیشینه تاریخی دمشق است: پیدایش و بناء و وجه تسمیه آن، اخبار وارده در فضائل دمشق و شام در احادیث نبوی و فتح آن به دست سپاه اسلام ، نقشه شهر دمشق، مساجد ، کلیساها ، دیرها ، دروازهها و تاریخ بنای هر کدام، زندگی نامه پیامبران ، خلفا ، والیان، فقیهان ، محدثان... وی زندگی نامه رجال را با نام احمد و از پیامبر اسلام صلیاللهعلیهوآلهوسلّم آغاز کرده و زنان محدثه و شاعره دمشق و زنان ناموری را که از دیار شام دیدار کردهاند به دنبال آورده است. حجم مطالب کتاب که فاصله زمانی دوره پیش از اسلام تا سده ۶ ق را در بر گرفته به ۸۰ مجلد رسیده است. این حجم عظیم، از آوردن اسانید بسیار و تکرار یک موضوع از طرق مختلف ناشی شده است. این کتاب در همان زمان مؤلف شهرت بسیار یافت و ابن عساکر خود در دار الحدیث نوریه و جامع دمشق به تدریس آن پرداخت.
#معرفی_کتاب
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
ویژگیهای کتاب
۱. این #کتاب موسوعه حدیثی بزرگی است که به خاطر در برداشتن هزاران حدیث نبوی میتواند مرجعی برای دانشمندان حدیث به شمار آید.
۲. همچنین تاریخ دمشق میتواند #مرجعی برای علمای علم# رجال و ترجیح و تعدیل روات قرار گیرد.
۳. در این کتاب همه جا روایت با سند کامل ذکر میشود. از آنجا که مؤلف خود نسبت به #احادیث ضعیف و ساختگی آگاهی کامل داشته است، شاید علت این امر این باشد که مؤلف میخواهد مسئولیت #خبر #منقول را به عهده راوی آن واگذارد. در واقع کتاب او کتابی است که برای عموم نوشته شده و هر کس میبایست با معیار عقلی به رد یا قبول روایات آن بپردازد.
۴. در کتاب نام افراد بسیاری از رجال فرهنگ اسلامی و نیز #میراث عربی قبل از اسلام گرد آمده است.
۵. علاوه بر اینها از کتاب به عنوان مجموعهای بزرگ از شعر و ادبیات نیز میتوان نام برد.
۶. گذشته از همه اینها، تاریخ دمشق میتواند حلقه واسطه بین زمان ما و زمان پیشینیان مؤلف قرار گیرد. چرا که مؤلف روایات و اخباری را از برخی مصادر گزارش میکند که اصلا در دسترس ما قرار نگرفته است.
#معرفی_کتاب
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
قرنی که گذشت
در آستانه ورود به قرن جدید هجری شمسی
کانال گذرگاه در نظر دارد نظر همراهان کانال را درباره قرن گذشته جویا شود.
به نظر شما عزیزان
تلخترین و شیرین ترین #واقعه_تاریخی در قرن گذشته چه بوده است؟
منتظر نظرات شما هستیم
نظرات شما آخر هفته بعد انعکاس داده میشود.
پل ارتباطی:
@tarikh_jz
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ 🔴 فیلم دیده نشده از صحبتهای شنیدنی شهید سید مرتضی آوینی راجع به امام علی (علیه السلام )
🇮🇷 ◽️غایت خلقت جهان، پرورش انسانهایی است که در برابر شدائد بر هرچه ترس و شک و تردید و تعلق است غلبه کنند و حسینی شوند.
سالروز شهادت
#شهید_سید_مرتضی_آوینی
قطره ای از دریای فضایل حضرت خدیجه (علیها السلام)
درجه علمی: علمی-ترویجی (حوزوی)
نویسندگان: هاشم اندیشه حیدرعلی رستمی محمدامین سپاهیان
منبع: میقات حج دوره 27 پاییز 1397 شماره 1
حضرت خدیجه(س) نیز از آن دست انسانها است که عنایات الهی شاملش گردیده و تا آنجا پیش رفته است که خداوند بر او سلام ویژه می فرستد! در روایت آمده است که جبرئیل نزد پیامبرخدا9 آمد و گفت: ازجانب پروردگار به خدیجه سلام برسان. حضرت فرمود: ای خدیجه، این جبرئیل است که از طرف پروردگارت سلام می رساند. خدیجه گفت: خداوند سلام است و سلام از اوست و بر جبرئیل سلام باد! در کلمات برخی از موّرخان، به این جملات بر می خوریم: «کانَتْ خَدیجَهُ إمْرَأهً عاقِلَهً شَریفَهً مَع ما أرادَ اللهُ بِها مِنَ الکرامَهِ وَالْخَیْرِ وَهِیَ یَوْمَئذٍ أفْضَلُهُمْ نَسَباً وَأعْظَمُهُم شَرَفاً وَأکْثَرُهُمْ مالاً» (طبری، 1412ق، ج1، ص521). «خدیجه (س) با بزرگی و خیری که خداوند برای او اراده کرده بود، بانوی خردمند شریفی بود. او در آن دوران از برترین افراد در نسب و بزرگ ترین شخصیت در شرف و ثروت بود. ایمان حضرت خدیجه (س) به پیامبرخدا(ص) و انتخابش به عنوان همسر آینده، در کنار درایت و لطف الهی، نقش تعیین کننده ای در فضایل و مقامات او دارد.
https://b2n.ir/f35954
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
بررسی و نقد گزارش های بَدء الوحی با تأکید بر نقش حضرت خدیجه علیه السلام
درجه علمی: علمی-پژوهشی (حوزوی)
نویسندگان: صفورا سالاریه
منبع: تاریخ اسلام در آیینه پژوهش سال شانزدهم بهار و تابستان 1398 شماره 1
بدء الوحی از پدیده های مهم مربوط به نزول وحی است که دو نکته در آن مورد توجه است: چگونگی مواجهه پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم با امین وحی و تأیید حضرت خدیجه علیه السلام درباره پیامبری آن حضرت. در این باره شاهد تناقضاتی درون متنی بین گزارش ها و تعارض آنها با مبانی قرآنی هستیم که کشف حقیقت، نیازمند نقد و بررسی سندی و دلالی روایات است. در این نوشتار، با روش توصیفی تحلیلی، به اعتبار سنجی محتوایی و سندی این گزارش ها درباره چگونگی مواجهه پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم و چرایی اعطای نقش تأییدکنندگی به حضرت خدیجه علیه السلام پرداخته می شود. در این باره، روایتی در تفسیر منسوب به امام عسکری علیه السلام موجود است که به لحاظ سندی براساس دیدگاه مبنایی درباره این تفسیر باید داوری شود؛ اما به لحاظ محتوایی، دارای مضامین عالی و منطبق با مبانی شیعی است. از صحابه و تابعین نیز دو دسته گزارش وجود دارد که تنها گزارش های جابربن عبدالله از نظر سندی و دلالی معتبرند و مابقی از نظر سندی ضعیف و از نظر دلالی متناقض با یکدیگر و متعارض با مبانی قرآنی و روایی اند. همچنین روشن شد که دو عامل موجب برجسته سازی نقش حضرت خدیجه علیه السلام در این جریان شده است: 1. جایگاه ایشان که مطالب هرچند ناصحیحِ درباره ایشان را باورپذیرتر می کند؛ 2. آل زبیر، که عموزادگان آن حضرت بودند، با تکریم ایشان به ارتقای منزلت خویش در تاریخ اسلام می پرداختند.
https://b2n.ir/u10220
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
بررسی و تبیین نقش سیاسی حضرت خدیجه (علیها سلام) در گسترش اسلام
درجه علمی: علمی-پژوهشی
نویسندگان: اسماعیل سخا امیرتیمور رفیعی کیوان لولویی سید حسن قریشی کرین
منبع: پژوهشنامه اسلامی زنان و خانواده سال نهم تابستان 1400
پژوهش حاضر با هدف بررسی و تحلیل نقش سیاسی حضرت خدیجه (علیها سلام) در گسترش اسلام انجام شد. بدین منظور کلیه منابع مکتوب تاریخی مربوطه مطالعه و به روش اسنادی- کتابخانه ایی بررسی و تحلیل شد. با توجه به اینکه در عصر جاهلیت و در صدر اسلام، در جامعه عربستان کلمه سیاست ملموس نبوده است، در پژوهش حاضر نقش سیاسی حضرت خدیجه (علیها سلام) با توجه به نوع فعالیت های ایشان و بازتاب ها و نتایج آن فعالیت ها برای پیامبر اسلام (صلی الله علیه واله) و پیشرفت اهداف ایشان، بررسی شد. نتایج نشان داد که اگرچه در عصر جاهلیت، قبیله یک واحد سیاسی تلقی می شد و متنفذان این واحد سیاسی سروران طبیعی قوم بودند، حضرت خدیجه (علیها سلام) توانست با عواملی همچون موقعیت سیاسی خود و ازدواج با حضرت محمد (صلی الله علیه واله)، بخشش تمام اموال خود به ایشان و اعلام توانمندی مالی حضرت محمد (صلی الله علیه واله) در میان عموم مردم و بزرگان مکه، ایشان را از جایگاه سیاسی بسیار مهمی برخوردار نماید و پیامبر اکرم(صلی الله علیه واله)با توجه به همین جایگاه بسیاری از اهداف رسالت خود را به سرانجام رساند.
https://b2n.ir/a57233
تنظیم: سرکار خانم نجمه صالحی
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
🔰آغاز ثبت نام مقاطع سطح سه و چهار موسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه (س)
📌راه اندازی مجدد ثبت نام رشته تاریخ اسلام در سطح سه در مدرسه علمیه معصومیه(خواهران)
🔹شروع ثبت نام از پانزدهم فروردین ماه ۱۴۰۱
تلفن تماس ۰۲۵۳۱۱۵۶۲۵۱
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j