eitaa logo
گذرگاه «انجمن علمی‌پژوهشی تاریخ‌جامعةالزهرا(س): قم»
1هزار دنبال‌کننده
3.1هزار عکس
138 ویدیو
307 فایل
گذرگاه «کانال‌انجمن‌علمی‌پژوهشی‌تاریخ‌جامعةالزهرا(س)؛ قم» 📜پل ارتباطی @tarikh_jz مالکیت فکری و محتوایی کانال، متعلق به انجمن علمی تاریخ جامعةالزهرا(س) است. انتشار فایل‌های صوتی، تصویری، عکس نوشته‌ها و پست‌ها صرفا با ذکر منبع بلامانع است.
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴 ایام شهادت تنها دختر رسول خدا سلام الله علیهما تسلیت باد. 📲پست این هفته اختصاص پیدا می کند به بررسی تاریخی دیگری در کتب اهل سنت و شاید به بهانه ی گیج شدن مخاطبین از .... پس از گذشت چندین روز از طرح جملاتی در حیثیت تاریخی و کلامی از زبان یکی از بزرگان اهل سنت معاصر کشورمان و پس از چند روز تردید در پرداختن به آن به علت گنگ بودن وبی فرم و محتوا بودن سخن مطرح شده، برآن شدیم که در کسوت تاریخ پژوه، خود یک سوال از این سخن مطرح کنیم و سعی کنیم از - اهل- سنت پاسخ را بیرون بکشیم. 👁فارغ از〰 〰نوع بیان و لحن و استفاده از کلماتی که در جمله بار معنایی منفی را متبادر می کنند و ذهن شنونده را از سوال یا شبهه به توهین و جدال می رساند.... 〰از این که در نهایت ما منظور ایشان را نفهمیدیم و حتی نفهمیدیم که آیا خودشان هم دانستند که سخنشان حامل یک سوال است یا نه ؟ چرا که نتوانستند یک قضیه علمی و یا حتی منطقی را از لحاظ سخن شکل بدهند . 〰از این که شاید اگر سوال و یا حتی شبهه ی علمی در کار بود حتما جایگاه علمی باید پرسیده می شد وگرنه ناخودآگاه فقط# عملیات_ روانی مخاطبین لحاظ شده است. 〰 ازاین که همان قدر از سخن ایشان که مفهوم بود با مبنای نقلی و عقلی هیچ مذهبی انطباق کامل ندارد که ما سعی کنیم جواب درونی به آن بدهیم . و فارغ از خیلی باید ها و نبایدهای این حاشیه.... ⚫️قبل از ورود به بحث کوتاه ترین جواب شیعیان را به چنین سوال احتمالی خاطر نشان می کنیم که: 🔍اگر از اعتقادات و اقتضائات و التزامات باورهای ما(شیعیان) سخن می گویید؛ از لحاظ فقهی اگر جنگی بدون اذن امام اتفاق بیفتد ،تمام غنائم آن جنگ به طور کامل در ملک امام است ،بگذریم که در این مورد خاص امام شیعیان علیه السلام از خطبه استفاده می کنند.(تصاویر🔚) ⚫️و اما بعد در نگاه تاریخی و با تکیه به کتاب های اهل سنت اگر این شخص گفته باشد که: "مادر امام زین العابدین علیه السلام دختر یزگرد بوده است که عمربن خطاب پس از فتح ایران به نکاح امام حسین علیه السلام در آورد و 9 امام پس از آن از همین نسل به وجود آمدند،پس اگر خلافت عمربن خطاب را نپذیریم اعتبار امامان و نسب آنان......؟" این سخنان حتی از منظر کتاب های تاریخی خود اهل سنت ،اشکالات فراوانی دارد: ✔️نکته اول :ایرانی بودن مادر حضرت امام زین العابدین علیه السلام امری مشهور در تاریخ است،اما در زمان آوردن ایشان به سرزمین عرب اختلاف وجود دارد.طبق برخی نقل ها این رخ داد در زمان خلافت حضرت امیرالمومنین علیه السلام حضرت علی بن ابی طالب علیه السلام بوده است. (📓الاخبارالطوال،ص 22،/روضه الواعظین ،ص 201/شرح الاخبار،ج 3،ص297/الارشاد،ج 2،ص 137) اسارت این بانو در زمان عثمان صحیح به نظرمی رسد زیرا یزگرد در سال 30 به خراسان فرار نمود (📓تاریخ الطبری،ج 2 ص616_617/عیون اخبارالرضا ،ج 2،ص 135_139) و عامربن کریز سال 30 خراسان را فتح نمود و دختر یزدگرد در همین سال اسیر شدپس اصل وقوع در دوران عمر مورد تردیداست.
◾️پی _نوشت با آرزوی یلدایی پر از نورفاطمی (سلام الله علیها ) و عالی برایتان و آرزوی تکرار نشدن چنین وقایعی که ریشه های فتنه و تفرقه افکنی در آن واضح تر است. در خور منبع پژوهشی پست و مطلب بیان شده باید گفت: ➰نتیجه ی ضمنی این "سخن"برای جماعت-سنت ،اعتناء به مباحثی چون نسب و پدر و مادر افراد در پذیرش منسب "خلافت" مسلمین است. برای این که پاسخ - اهل _سنت در مورد مسئله ی پدر و مادر دو خلیفه ی اول یعنی ابابکر و عمر بیابیم فایل ویدئویی زیر را با ارجاعات و تصاویر آن ملاحظه فرمایید.
✔️نکته ی دوم:براساس گزارش منابع ،این بانو با حضرت امام حسین علیه السلام و خواهر دیگرش با محمدبن ابی بکر ازدواج کرده است (📓 ربیع الابرار،ج 3 ص 350التذکره الحمدونیه ،ج 9،ص191/ تهذیب التهذیب ،ج 3،ص 378) وبا توجه به این که محمدبن ابی بکر در ذی القعده سال 10 به دنیا آمده است (📓الاستیعاب،ج 3 ص 1369) فتح ایران در جنگ نهاوند سال 19 یا 20(📓 فتوح البلدان ،ص 303)یا 21 هجری صورت گرفته است در آن زمان محمدبن ابی بکر 9 یا 10 یا 11ساله بود؛بنابراین وقوع چنین ازدواجی در زمان عمربن خطاب بسیار بعید است. ✔️نکته سوم:برپایه قولی که این ازدواج را در دوران عمربن خطاب دانسته، عمربن خطاب قصد فروش آن ها را داشت،اما حضرت امیرالمومنین امام علی علیه السلام فرمودند دختران پادشاهان فروخته نمی شوند.(📓ربیع الابرار،ج3،ص350_351/التذکره الحمدونیه،ج 9 ص 191،وفیات الاعیان،ج3،ص297،المستطرف فی کل فن مستظرف،ج 2 ص198،السیره الحلبیه،ج 2 ص222) و براساس دستور رسول خدا صل الله علیه و آله و سلم باید با آنان کریمانه برخورد شود و با هرکسی که می خواهند ازدواج کنند که جناب خانم شهربانو علیها السلام حضرت امام حسین علیه السلام را انتخاب نمودند(📓مناقب آل ابی طالب،ج4،ص 55/الدر النظیم ،ص 579)بنابر عمر اورا ملک حضرت امام حسین علیه السلام نکرد. نکته چهارم:براساس حکم شرع در ازدواج زن صیغه ی ازدواج را می خواند(ایجاب) و مرد آن را تکمیل می کند(قبول)و آن چه اکنون به عنوان وکالت دادن به وکیل صورت می گیرد رسمی است که ظاهرا درگذشته رایج نبوده است.در این ماجرا بعد از ابراز رضایت جناب شهربانو علیها السلام حضرت امیرالمومنین علیه السلام او را برای امام حسین علیه السلام خواستگاری نمودند.(📓مبرد الفاضل،ص 109)جناب شهربانو سلام الله علیها با اشاره ی امیرالمومنین علیه السلام جملات ابتدایی را ابراز کرد و مترجم نیز جناب سلمان رضوان الله علیه بودند.(📓لباب الانساب و الالقاب و الاعقاب،ج 1،ص21) براساس روایات شیعی نیز خطبه عقد توسط جناب"حذیفه یمان"که یکی از شیعیان حضرت امیرالمومنین علیه السلام است ،خوانده شده است.(📓مناقب آل ابی طالب،ج 4،ص 55 الددالنظیم ص 579) ✔️نکته پنجم:اگر حتی فکر کنیم که فرض گرگیج این است که این بانو در زمان خلیفه دوم اسیر شده و خلیفه دوم او را به ملکیت حضرت سیدالشهدا علیه السلام و بدین سبب حکومت او مشروع است باید گفت: اولا:بیان شد که جناب شهربانو از طریق عقد به ازدواج حضرت امام حسین علیه السلام در آمدند؛ ثانیا:اگر از طریق مالکیت هم باشد،مشروعیت خلفا از آن به دست نمی آید زیرا: اگر پذیرش هدیه از سلطان نشان از مشروعیت حکومت او باشد در دوره ی پیامبر اکرم صل الله علیه و آله و سلم نیز "مقوقس"پادشاه مصر"ماریه قبطیه" را به پیامبر صل الله علیه و آله و سلم هدیه داد پس بنابر مبنای گرگیج باید پادشاه مصر هم از منظر اسلامی مشروع باشد حال آن که طبق مبانی خود ایشان این گونه نیست . غیر این که بر اساس دیدگاه شیعه هر چه در زمین است مالک آن امامی است که از سوی خدا بر زمین گذارده شده است لذا امامی علیه السلام که منصوب از طرف خداست بر این اساس امکان تصرف دارد. ثالثا:یکی از مسائل شرعی مشهور که حتی در مورد غیر امام نیز جاری است،مسئله ی هدایای حاکمان غیر مشروع است،که در صورتی که آن حاکم هدیه ای به شخص مومن بدهد در بعضی موارد تصرف در آن جایز است با دلایل مختلف حتی مثل تقیه و...