عمارت سرخ جزیره هرمز که در زمان پهلوی برای فرح، همسر شاه ساخته شده است، در کنار قلعه تاریخی پرتغالیها قرار دارد. نمای بیرونی آن با خاک سرخ پوشیده شده که جلوه ی بسیار زیبایی به آن داده و توجه همه گردشگران و افراد را به خود جلب می کند.
معماری این عمارت به نحوی براساس شرایط منطقه ای و محیطی آن ساخته شده، این عمارت از تمام بناهای آن منطقه که در زمان خود وجود داشته پیشرفته تر بوده است. نحوه و سبک قرار گرفتن پنجره ها و همچنین طرح هایی که بر روی درب ها وجود دارد مثال زدنی است. در جای جای ساخت این عمارت از خاک ها و داشته های خود جزیره استفاده شده که باعث شده به عمارتی خود ساخته از هرمز که نماد زیبایی های جزیره است تبدیل شود.
بعد از پیروزی با شکوه انقلاب اسلامی این عمارت به هیئت رزمندگان اسلام تغییر پیدا کرد. در حیاط این عمارت اگر نگاهی بیندازیم شاهد یک ستون در وسط آن خواهیم بود که جلوه ای بسیار زیبا به محوطه داده و مقبره دو شهید گمنام دفاع مقدس در کنار آن ستون قرار گرفته است.
این مکان به عنوان موزه خلیج فارس شناخته شده و تصاویری از نقشه های خلیج فارس و دریای مکران به چشم میخورد اغلب نقشه ها برای سالهای ۱۷۰۰ میلادی بودند
در نقشه ها دریای عمان به نام مکران آورده شده است
تنظیم: فاطمه میری طایفه
@tarikh_j
با سلام و احترام 🌹
جمعه شبتان بخیر و عافیت 🌹
طبق برنامه هفتگی کانال جمعه ها معرفی کتاب داریم
با تشکر
آشنایی با #استشراق و اسلام شناسی غربیان
مشخصات ناشر: مرکز بين المللی ترجمه و نشر المصطفی (ص)
نویسنده: محمد حسن زمانی
تعداد صفحات: 264
این کتاب در 11 فصل تدوین شده است و در پایان هر فصل نیز سوالاتی از سوی نویسنده برای درک بهتر مطلب طرح شده است. اثر حاضر در دو واحد درسی برای تمام رشته های علوم اسلامی تدوین یافته است.
دیدگاه های متفاوت صاحب نظران مسلمان نسبت به اهداف مستشرقان، تاریخچهْ #استشراق و مراحل شرق شناسی، اهداف و مکاتب استشراق، سیاسی، استعماری، علمی از موضوعات برجستهْ کتاب است.
تحولات اجتماعي، نيازهاي نوظهور فراگيران و مقتضيات جديد دانش، اطلاعات، مهارتها، گرايشها و ارزشهاي نويني را فرا ميخواند که پاسخگويي به آنها، ايجاد رشتههاي تحصيلي جديد و تربيت نيروهاي متخصص را ضروري مينمايد.
نوشتار حاضر با عنوان «آشنايي با استشراق و اسلامشناسي غربيان» براي رشتههاي علوم اسلامي، به منظور اطلاع طلاب و دانشجويان از روشهاي کاري و فعاليت مستشرقان در کشورهاي شرقي و اسلامي نگارش يافته تا با نگرشي دقيقتر، خطرات غرب را کشف نموده و آمادگي علمي براي خنثيسازي توطئههاي آنان و دفاع از حريم اسلام را پيدا کنند.
#استشراق
@tarikh_j
كتاب دیگری از همین نویسنده با عنوان «شرق شناسی و اسلام شناسی غربیان» در ۴۲۸ صفحه تومان توسط موسسه بوستان كتاب قم در سال ۱۳۸۵ منتشر شده بود که در آن به مباحثی چون:
۱) شرق شناسی غربیان به صورت عام و اسلام شناسی غیرمسلمانان غربی و غیرغربی به صورت خاص، عرصه گسترده ای از تعامل غربیان با ملت های شرق و امت اسلامی است كه حجم وسیعی از مطالعات و اظهارنظرها و تالیف و نشر اندیشه ها و اظهارنظرهای مثبت و منفی را به ویژه درباره معارف دین مبین اسلام و حریم قرآن كریم و مكتب تشییع و انقلاب اسلامی ایران به همراه داشته و اقدامات علمی فراوان و توطئه های فراوان فرهنگی، سیاسی، نظامی و اقتصادی غرب علیه شرق اسلامی را برای پیشنهادهای كارشناسان #استشراق توسط دولت های غربی تاكنون به اجرا درآمده است.
ملت های مسلمان و عالمان و پژوهش گران حوزوی و دانشگاهی در ایران و جهان اسلام نه تنها دفاع و نقد علمی لازم را در برابر گستره انواع این آرا و نظریه ها و اقدامات نداشته، بلكه غالباً اطلاع كافی هم از آن ها ندارند.
جست و جو و تتبع اسناد و منابع و كشف و جمع آوری اطلاعات كافی از این هجمه متنوع #استشراق علیه اسلام از اولین كارهای بایسته است كه این كتاب تا حدودی توانسته آن را تامین كرده و اطلاعات متنوع و مستندی را در اختیار فرهیختگان و پژوهشگران دردمند و مدافعان حریم اسلام و قرآن قرار دهد.
۲) گرچه شرق شناسی به مفهوم عام آن از آغاز تعامل سیاسی قدرت های نوظهور متمدن یونان و ایران قرن ۶ قبل از میلاد آغاز شده است. #استشراق به معنای خاص آن-كه اسلام شناسی و قرآن پژوهی توسط دانشمندان غربی و دیگر نویسندگان غیرمسلمان است- از آغاز ظهور اسلام شروع شده و تاكنون تطورات و تحولاتی داشته كه نوع و حجم متفاوت اسلام شناسی مستشرقان را نشان می دهد.
۳) فعالیت شرق شناسی و اسلام شناسی گرچه در آغاز در چند كشور بزرگ غرب مانند یونان، رم و فرانسه آغاز شد، اما عمومیت اهمیت این دو موضوع برای همه دولت های غربی موجب شده كه همه آن ها وارد عملیات استشراقی شوند؛ به طوری كه شاید اكنون یك كشور غربی و یا حتی شرقی غیراسلامی نباشد كه مركز یا مراكز شرق شناسی و اسلام شناسی نداشته باشند.
ولی در حال حاضر مهم ترین و فعال ترین مراكز شرق شناسی و اسلام شناسی در كشورهای فرانسه، هلند، ایتالیا، انگلستان، امریكا، روسیه و اسراییل مستقر می باشند.
۴) استشراق قالب های متفاوتی برای امكان انجام پژوهش های شرق شناسی و اسلام شناسی گسترده خویش در كشورهای اسلامی برگزید و روش های متنوع و ده ها نیرنگ و كوشش برای اجرای اهداف طراحان استشراق و تامین منافع غرب و همكار نمودن راه سلطه غرب به شرق و سركوبی اندیشه های ناب اسلامی در برابر حركت تبلیغی جهانی تبشیر و كلیسا برگزیده اند، مانند:
ترجمه قرآن كریم همراه با نقد یا توجیه، معجم نگاری برای قرآن و حدیث و متون اسلامی، فهرست نگاری كتاب های اسلامی و آثار نویسندگان مسلمان، تاسیس آموزشگاه های زبان عربی و فارسی و تركی و دیگر زبان های شرقی و اسلامی برای تربیت مستشرقان و كارگزاران ویژه، برگزاری كنفرانس های شرق شناسی و اسلام شناسی و شیعه شناسی در سده های اخیر، اعزام ماموران #استشراق به عنوان طلبه و دانشجو به كشورهای اسلامی، پذیرش دانشجو از كشورهای اسلامی و شست و شوی مغزی آن ها، استخدام ادبیات و هنر و نمایش نامه در تحریف اسلام و تحریف ارزش ها و معارف اسلامی و سیمای مبارك پیامبر اسلام (ص) و..پرداخته است که اشتراکات فراوانی با این کتاب دارد و به نحو مبسوط تری وارد بحث شده است.
#استشراق
@tarikh_j
تاریخ عمومی جهان از ۲۶ قرن قبل تا کنون شاهد یک رقابت سنگین و مستمر بین شرق و غرب بوده است. کشاکش قدرت در قرن ۶ قبل از میلاد بین دو امپراطوری بزرگ ایران و یونان، جهانگشائی ها اسکندر مقدونی پادشاه جوان کشورگشای یونان و لشگرکشی تا دروازه های چین در قرن ۴ ق. م، انتقال قدرت از هخامنشیان شرقی به سلوکیان غربی و سپس به اشکانیان و ساسانیان، صحنه های برجسته ای از این رقابت دراز مدت می باشد، بالطبع «شرق شناسی» غربیان و غرب شناسی شرقیان چراغ راه هر یک از دو قدرت بود. البته این رقابت که ۱۲ قرن تا ظهور اسلام بطول انجامید، ماهیت «ژئوپلتیک» و سیاستهای جغرافیائی و اقلیمی داشت.
اما پس از بعثت آخرین پیامبر الهی و ظهور کامل ترین آئین آسمانی از افق مشرق و دعوت جهانیان از ناحیه حضرت محمد و استقبال بی نظیر و چشمگیر بسیاری از غربیان - همچون شرقیان - به این دین جامع و سالم و فطری، دستگاه حاکمه سیاسی غرب و فرمانروائی دینی کلیسا و پاپ - که بنحوی با یکدیگر متحد و ممزوج شده بودند به احساس خطر کرده و به دفاع و تهاجم علیه دین اسلام برخاستند. رقابت ها در این دوره ماهیت جدید «ایدئولوژیک و عقیدتی پیدا کرد. لذا در این دوره «عالمان و مبلغان دین مسیحیت متکفل «شرق شناسی» شده، و عالمان و مبلغان اسلامی به غرب شناسی می پردازند.
#مستشرقان
@tarikh_j
بررسی و نقد آراء مستشرقان درباره زندگانی حضرت خدیجه علیها السلام نویسنده: فروهی، آرمان؛ رازنهان، محمدحسن؛ عطاری، علیرضا؛
پاییز و زمستان 1396 - شماره 43 علمی-پژوهشی (حوزه علمیه)/ISC (28 صفحه - از 31 تا 58)
زندگانی و شخصیت حضرت محمد ص به عنوان پیامبر دین مبین اسلام، همواره مورد توجه شرق شناسان بوده است. در خانواده پیامبر ص ، حضرت خدیجه ع ، به عنوان اولین همسر و نخستین ایمان آورنده به ایشان در عصر مکی، نقش برجسته ای در مراحل ابتدایی دعوت رسول الله ص داشت. براین اساس، ابعاد مختلف زندگانی حضرت خدیجه ع ، در آثار مستشرقان نمود و تجلی فراوانی داشته است. دیدگاه بیشتر مستشرقان حول پنج محور نحوه آشنایی حضرت خدیجه ع با پیامبر ص ، ازدواج با پیامبر ص ، ماجرای بعثت و حمایت های ایشان از رسول خدا ص ، و رحلت خدیجه ع و پیامدهای آن واکاوی شده است. طبیعی است که برخی از دیدگاه های مستشرقان، با گزارش های منابع متقدم تاریخی همسو و قابل تایید است، اما ادعاهای غیرقابل تایید متعددی نیز به چشم می خورد که در این نوشتار، با لحاظ تفاوت های طبیعی میان فرهنگ جهان اسلام و غرب و نیز شرایط و روح حاکم بر مطالعات شرق شناسی به روش کتابخانه ای و با استناد به منابع متقدم تاریخی مورد بررسی و نقد قرار گرفته است.
#مستشرقان #خدیجه
@tarikh_j