🕯🏴🕯🏴🕯🏴🕯🏴🕯🏴🕯🏴
با تسلیت ایّام حزن و سوگواری
♠️سيدة نساء العالمين ♠️
♣️#ویژگی_حضرت _امام_علی علیه السلام
حضرت علیه السلام از چه زمانی به
" امیرالمؤمنین" نامیده شدند؟
حتی در#کتب_اهل_سنت
♣️#بوکه
طبق وعده ی قبلی در این ایّام به انعکاس گزارش های خود اهل سنت از اصل شهادت و نحوه ی شهادت وجود مقدس حضرت فاطمه الزهرا سلام الله علیها می پردازیم.
>جهت فشرده سازی محتوای فراوان موجود، به ارائه ی گزارش تصویری بسنده می کنیم. و در زیر تصویر به
کد گذاری موضوع و کتاب می پردازیم.
<تمام این مطالب از #کتب_اهل_سنت است. در واقع باید نوشت #حتــــی_در_کتب_اهل_سنت
چگونه سند حقانیت شیعه در چنین کتاب های دیده می شود؟
به راستی #فاطمیّه _سند _حقّانیّت تمام حق مداران دنیا است. 👇👇👇
♣️#در_امتداد_تاریخ
کلیپ این پست مربوط به مواجهه ی دختر بریتانیایی است با وقایع شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها است.
👆👆👆
#ویژگی_حضرت_امام_علی علیه السلام
♣️
#کتب_اهل_سنت
°هجوم به خانه ی وحی
°تهدید عمربن خطاب
📓کتاب المصنف ابن شیبه
تنظیم:سرکار خانم زهرا سادات حسینی
#انجمن_تاریخ_جامعه_الزهرا
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
معاونت پژوهشی دانشگاه باقرالعلوم(ع) با همکاری اداره آموزش های آزاد برگزار می کند:
⬅️ نشست علمی"ارتباطات میان فردی در سیره امیرالمومنین علیه السلام"
👤ارائه دهنده : حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید آیت الله احمدی
👤دبیر علمی: سرکار خانم معصومه تقوی
⏰زمان: دوشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۱ ساعت ۱۲:۳۰ الی ۱۴
⬅️مکان: قم؛ پردیسان، انتهای بلوار دانشگاه، دانشگاه باقرالعلوم(ع) ، طبقه منفی یک روبروی نمازخانه
💠لینک ورود به جلسه:
http://dte.bz/res1
#انجمن_تاریخ_جامعه_الزهرا
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
👌 مردی که درمان درد بود
🌹 ۲۷ آذر : سالروز شهادت آیت الله دکتر #مفتح و روز وحدت حوزه و دانشگاه
#شهید
#انجمن_تاریخ_جامعه_الزهرا
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
#مقاله تحلیل گفتمان انتقادی قصیده ی بائیه ی حضرت فاطمه زهرا(س)
نویسندگان:کبری روشنفکر،فاطمه اکبری زاده
مطالعات تاریخ اسلام سال چهارم شماره ی ۱۳ / تابستان ۱۳۹۱
متون منثور و منظومی که در طول تاریخ به یادگار مانده بر مبنای بستر سیاسی، جامعه شناختی، اندیشگانی حاکم بر آن شکل گرفته؛ و نه تنها متأثر از این موقعیتها، بلکه به نوعی جهت دهنده و تأثیرگذار نیز بوده است. ساختهای زبانی اغلب این ،متون دارای بار ایدئولوژیک است و در کنار کنش ،بیانی کنش های منظور شناختی و تأثیری نیز دارد.
در تحلیل وفهم ،متون رویکردهای متعددی وجود دارد. رویکرد تحلیل گفتمان انتقادی، رویکردی نوین در حوزه ی نقد و تحلیل محسوب میشود که معتقد است مسائل قدرت و سلطه منجر به بروز گفتمانهای متفاوت و با اهداف خاص میگردند. پیروان این رویکرد ، ادبیات را سرشار از اظهارات فراواقعی میدانند که در پشت آنها نهفته است و از این رو میکوشند و رای صورتهای زبانی را بررسی کنند و از لایه های مختلف معانی و مفاهیم پرده بردارند.
پژوهش حاضر سعی دارد با روش تحقیق توصیفی - تحلیلی و نیز با استفاده از رویکرد تحلیل گفتمان انتقادی برپایه ی روش نورمن فرکلاف، قصیده ی بائیهی حضرت فاطمه زهرا را که پس از خطبه ی فدک سروده شده است، مورد نظر قرارخ دهد و در سه سطح توصیف، تفسیر و تبیین، نوع نگرش و بینش آن حضرت را بیان کند و ساختهای زبانی ایدئولوژیک این قصیده را روشن نماید ،همچنین کوشش میشود پیش از ورود به عرصه تحلیل، متن صحیح این قصیده، با استفاده از روش نقد تاریخی از بین اسناد مورد بازبینی قرار گیرد. نتایج حاکی از آن است که حضرت فاطمه زهراس با استفاده از صورتهای زبانی و ساختار ایدئولوژیک کلام و نیز با استفاده از پیش زمینه های لازم برای کنش ارتباطی در انتقاد گفتمانهای حاکم و رویکردهای نوظهور در جامعه ی اسلامی در قصیده ی خود به دنبال باز تولید گفتمان نبوی در جامعه ی اسلامی بودهاند. ایشان در گفتمانی انتقادی از تغییر و تحولات جامعه ی پس از نبی - اکرم(ص) صحبت میکنند و با ارجاع به دوران حیات نبی(ص)، الگوی شایسته را یادآور می شوند.
https://b2n.ir/q12288
#انجمن_تاریخ_جامعه_الزهرا
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
#مقاله شیوه های مقابله با جنگ روانی در سیره ی حضرت زهرا (س) (مقاله علمی وزارت علوم)
نویسندگان: حسین خاکپور ولی الله حسومی محبوبه خزاعی
منبع: مطالعات راهبردی زنان سال نوزدهم زمستان 1395
یکی از روش های تسلط بر افکار و اندیشه ی مردم، جنگ روانی است که تأثیر آن به مراتب از جنگ های نظامی بیشتر است و از کارآمدترین و پویاترین نوع نبرد به شمار می رود. در طول تاریخ همواره این تکنیک میان جبهه های مختلف حق و باطل استفاده شده است. در تاریخ اسلام نیز نمونه های متعددی می توان یافت؛ از جمله اینکه پس از رحلت پیامبر (ص) هجمه های روانی و تبلیغاتی بسیاری در مدینه شکل گرفت و رهبران جبهه ی مخالف از این شیوه ی جنگی استفاده ی وسیع و پیچیده کردند و در مقابل حضرت زهرا (س) مبتکر بهترین تکنیک های ضد جنگ روانی عصر خود بودند که با در نظر گرفتن دو بعد منطق و احساس از ابزارهای گوناگون برای روشن کردن اذهان و ایجاد بصیرت مردم بهره بردند. در این مقاله سعی شده به روش توصیفی- تحلیلی و با رویکرد روایی- تاریخی، استراتژی جنگ روانی حضرت زهرا (س) به عنوان آغازگر دفاع از ولایت در مواجهه با جنگ نرم مخالفان حریم ولایت بازشناسی شود و این نتیجه حاصل آمده است که حضرت شیوه های ضد جنگ مثل روشنگری، افشاگری، تحریک عواطف، تشجیع و... را به کار گرفتند و لحظه ای در دفاع از امامت فرو نگذاشتند. از این رو تحلیل سیره ی حضرت در برخورد با جنگ روانی و تبلیغاتی معاندان می تواند الگویی عملی برای استفاده و به کارگیری در عصر حاضر باشد.
https://b2n.ir/m47847
#انجمن_تاریخ_جامعه_الزهرا
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
📌چگونگی غصب #فدک و سرانجام آن❓❓❓
✍ بعد از رحلت نبی اکرم (ص) غاصبان خلافت که میدانستند اهلبیت رسول خدا(ص) آنها را به #رسمیت نمیشناسند و برای آنها فضا و موقعیت فراهم شود بر ضد حاکمیت غاصب قیام خواهند کرد .تصمیم گرفتند که تمام آنچه را که به پیغمبر (ص) تعلق داشت مصادره کنند ،فدک تنها نبود بلکه هر آنچه که پیغمبر مالک آن بود توسط خلیفه #اول تصاحب شد و با این عنوان که پیغمبر (ص) فرموده است که ما انبیا از خود «ارث» باقی نمیگذاریم و هر آنچه بماند پساز ما #صدقه است و متعلق به همه مردم.
◀️ لذا خاندان پیغمبر را از هر #پشتوانه مالی محروم کردند اما فدک در ابتدا ملک شخص پیغمبر(ص) بود وقتیکه آیه« وَ آتِ ذَا الْقُرْبى حَقَّهُ» نازل شد پیغمبر مأمور شد که فدک را به حضرت زهرا (س) ببخشد لذا فدک بعد از این دیگر ملک پیغمبر نبود بلکه در اختیار حضرت زهرا(س) بود. اما خلیفه غاصب فدک رو هم جزء اموال متعلق به پیغمبرحساب کرد و آن را گرفت .
◀️خلیفه اول در برابر شهودی که حضرت زهرا (س)گرفته بود موضع منفی گرفت. امیرالمؤمنین (ع)را به بهانه اینکه خود در این قضیه #ذینفع است رد کرد ،شهادت حسنین علیهماالسلام را هم بهعنوان اینکه کودکان نابالغ هستند نپذیرفت و شهادت ام أیمن خدمتکار پیغمبر (ص) را هم به اعتبار اینکه یک زن است و شهادت یک زن پذیرفتنی نیست رد کرد.
◀️ تا موقعی که خلفای اول و دوم قدرت را در قبضه داشتن فدک بهظاهر استفاده عمومی میشد یعنی در اختیار دولت مدینه بود واز محصول آن برای #عموم استفاده می شد.
◀️اما در زمان خلافت عثمان بن عفان وی فدک رو را به تیول پسر عمو و فرد بسیار مورد امینش یعنی #مروان بن حکم داد. لذا فدک توسط مروان غصب شد تا خلیفه سوم در اثر انقلابی به کشته شد.
◀️ امیرمؤمنان علیهالسلام روی کار آمد جالب اینجاست که وجود مقدس امیرمؤمنان علیهالسلام متعرض #فدک نشد و از انها بازپس نگرفت تحلیل خود بنده این است که آن وجود مقدس نخواست تصور شود حالا که قدرت دست خاندان پیغمبر افتاده است از این فرصت استفاده کردن و فدک را به ملکیت خود بازگرداندند
◀️ بعد از صلح امام حسن علیهالسلام کماکان بنیامیه فدک را در اشغال و ملک شخصی خود قرارداده بودند تا اینکه عمربن#عبدالعزیز در سال ۹۹به قدرت و خلافت رسید عمربنعبدالعزیز که گفتهشده أعدل خلفای جائر بود و چندین کار مثبت و نیک از خود نشان داده است فدک را به نوادگان امام مجتبی (ع) بازگرداند اما بعد از مرگ این خلیفه در سال۱۰۱ وقتیکه یزید بن عبدالملک به قدرت رسید مجدداً فدک اشغال کردند و بازگرداندند تا پایان دوره بنیامیه .
◀️در سال ۱۳۲ که بنیامیه #سقوط کردند و بنیعباس قدرت را بدست گرفتهاند در زمان مأمون فدک بازگردانده شد ولی دوباره بعد از مأمون بازپس گرفته شد و در چند نوبت ما میبینیم این سرزمین دستبهدست میشود #معتضد عباسی هم باز فدک رو برمیگرداند اما خلیفه بعدی پس میگیره و لذا این سرزمین در اختیار صاحبان حق خود قرار نگرفت.
تنطیم: آقای سعید احمدوند
#انجمن_تاریخ_جامعه_الزهرا
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
دلیل سرکشی انصار از نص پیامبر (ص) درمورد جانشینی امیرالمؤمنین ع چه بود و اونها که کمترین خصومت را با مولا داشتند چرا دست به تشکیل سقیفه زدن❓❓❓
✍ بانی جریان سقیفه که به خیانت به ولایت امیرالمؤمنین علی علیهالسلام منجر شد انصار بودند به رهبری سعد بن عباد.
❇️ چرا انصار سقیفه را تشکیل دادند؟؟
1⃣ انصار به «#کینه توزی» بسیاری از مهاجران و سرشناسان آنها به امیرالمؤمنین علیهالسلام آگاه بودند و میدانستند که اونها هم #بغض حضرت را در دل دارند به دلایل گوناگون از جمله ....
❌#منشأ کینه توزی و بغض👇👇👇
◀️کشته شدن #نزدیکانشون در جنگهای بدر و احد و خندق به دست توانای امیرالمؤمنین علیهالسلام
◀️و همچنین #فضیلتها و برتریهای امیرالمؤمنین علیهالسلام نسبت به سایر افراد.به همین خاطر به حضرت علی (ع)حسادت می ورزیدند
◀️و همچنین عدم تحمل همه فضیلتها و موقعیتها در #بنیهاشم؛ که هم پیغمبرازبنی هاشم باشد وهم جانشین پیامبر(ص) از بنی هاشم باشد.
❇️این هارا انصار به چشم دیده بودند ،#بغض مهاجران را تشخیص داده بودند و بر این باور بودند که اینها از هر فرصتی استفاده خواهند کرد تا امیرالمؤمنین علیهالسلام به #قدرت نرسد
2⃣حدیث پیامبر(ص)بود :عامل دیگر که اینها بر مبنای آن سقیفه رو تشکیل دادن این بود که در روزهای آخر عمر شریف رسول اکرم ص از آن حضرت شنیدند که «#سفارش انصار را به مهاجران میکند و میفرماید و تأکید دارد که مبادا بعد از من باانصار #بدی کنید تااینکه شنیدند پیغمبر میفرماید با همه سفارشهایی که کردم بعد از من به انصار ظلمها خواهد شد». همین مسئله برای انصار این مطلب را القا کردکه مهاجران نخواهند گذاشت امیرالمؤمنین( ع )به #خلافت و قدرت برسد چراکه اگر علی علیهالسلام تا حاکمیت را بدست بگیرد کسی نیست که به آنها ظلم کند
ظلم در صورتی پدید میآید که علی علیه السلام حاکم نباشد و بنابراین مهاجران که جلوی علی علیهالسلام را خواهند گرفت و بر ما سلطه پیدا میکنند ظلم بر ما روا داشته خواهد شد. ازاینرو بود که سقیفه را تشکیل دادهاند امیر المؤمنین ع رو کنار زده شده تلقی کردند و لذا تصمیم گرفتند که خلیفهی رسولالله رو خود تعیین کنند و روی سعدبنعباده هم توافق شده بودولی غافل از اینکه رقبای مهاجر از اونها زرنگتر هستند عامل #نفوذی در بین اونها دارند متوجه جلسه محرمانه انصار شده در این جلسه ورود پیدا کرده و با به جان هم انداختن انصار، #خود به قدرت رسیدند و ظلمی را که ازش فرار میکردن در اثر بی بصیرتی و جهلی که داشتن به واسطه تشکیل سقیفه برای خود رقم زدند