روز ذبح اسماعیل ع ، دهم ذیالحجه بوده که یوم الاضحی یا عید قربان نامیده میشه.
روز هشتم را یوم الترویه و روز نهم را یوم العرفه مینامند.
@tarikhbekhanim
اینجا محل ذبح گوسفند به تاسی از حضرت ابراهیم ع است.
کشتارگاه بزرگی که فقط نماینده کاروانها و قصابهادر اون حضور دارند. نماینده به نیابت از هر حاجی بسم الله میگوید و قصاب ، ذبح میکند.
@tarikhbekhanim
طبقه سوم از محل رمی جمرات .
ستونهای رمی که سه عدد هستند.
اولی ، وسطی ، عقبی که باید ی را آ بخوانید.
@tarikhbekhanim
حرکت به سمت رمی جمرات.
حرکت هر کاروان از هر کوچه از قبل مشخص شده.
اون قسمت سفید ، چادرهای منا هستند. در هر چادر حدود ۴۰ حاجی جا میگیره
@tarikhbekhanim
حجر اسماعیل و دیوار دور اون.
قبر حضرت اسماعیل ع و هاجر در اینجاست.
@tarikhbekhanim
شجرهنامه پیامبر اسلام ص تا حضرت آدم ع .
این شجرنامه تا حضرت ابراهیم ع کاملا دقیق هست ولی قبل از اون تا حضرت آدم ع ، تقریبی است
@tarikhbekhanim
باسلام
پیامبر بعدی که میخوام معرفی کنم ، حضرت اسحاق علیه السلامه که گفتیم در زبان عبری به ایزاک معروفه و خیلی از اروپاییها اسم ایزاک دارند. قبلا خدمت شما عرض کردم که این اسامی به مسیحیت هم راه یافته و مسیحیت در حقیقت همون رفرمیست یهودیت است. حضرت عیسی ع ، پیامبر قوم بنیاسرائیل بود یعنی پیامبر یهودیها که بر علیه انحرافات دین یهود قیام کرد و در تلاش برای مبارزه با تحریف دین یهودیت توسط احبار و علمای دین یهود بود. همه پیامبران بعد از حضرت موسی ع در صدد پالایش دین یهودیت بودند و به همین دلیل هم ، همهء اونها را یا میکشتند و یا تکذیب میکردند. خلاصه اینکه حضرت عیسی ع ، آموزههایی داشت که این آموزهها جمعآوری شد و تحت عنوان دین مسیحیت معرفی گردید.
البته بعدها خود مسیحیان هم منحرف شدند و به جای پرداختن به آموزههای عیسی ع ، مجددا دست به دامان تورات شدند و همین الان هم ، هم تورات تحریف شده را به عنوان کتاب عهد عتیق قبول دارند و هم انجیل تحریف شده را به عنوان کتاب عهد جدید و به مجموع اونها عهدین میگویند. اینها همه را قبلا در بحث تاریخ اروپا خدمت شما عرض کردم.
القصه، حضرت اسحاق ، پایهگذار شاخه کنعانی از نسل حضرت ابراهیم ع بود و قبلا گفتیم که اسماعیل ع هم پایهگذار نسل عربی .
تمام پیامبرانی که در کنعان یعنی فلسطین و شامات کنونی آمدند از نسل اسحاق ع بودند و این سرزمین برای اونها مقدس بود و هنوز هم هست و بیتالمقدس ،سالها و قرنها پایتخت یهودیان بود .
امتیاز علم تاریخ بر سایر علمها اینه که بصیرت خاصی به انسان میده و آدم با خواندن تاریخ متوجه ریشههای اختلافات کنونی میشه و مثلا میفهمه که جنگ امروز اسرائیلیها با فلسطینیها بر سر چیه که البته اینها را هم ما قبلا در بحث تاریخ جبهه مقاومت گفتیم.
بازهء زندگانی حضرت اسحاق ع از ۳۷۵۰ سال پیش تا ۳۶۵۰ سال پیش بوده است.
حضرت اسحاق ع فرزند ابراهیم ع و ساره است و عرض شد که کوچکتر از اسماعیل ع بوده و به قول قرآن در سنین پیری به اونها عطا شد و به قولی حضرت ابراهیم ۱۰۰ ساله و ساره هم ۹۰ ساله بوده که اینها البته همه معجزه است و در این سن ، زنی قادر به تولید مثل نیست.
اینهایی که بنده عرض میکنم خیلیها مخالف هستند و مثلا میگویند برای سن انسان محدوده خاصی وجود ندارد و اگر کسی ۱۰۰۰ سال هم عمر کرد این طبیعیه و معجزه نیست. یا برای باروری زن و مرد ، سن خاصی مطرح نیست و طبیعیه.
در حالی که اینطور نیست و علوم جدید اینها را به هیچ عنوان نمیپذیرد ولی معجزه را میپذیرد. و اصلا معنای معجزه همین است که خارق عادت است و خارج از روال طبیعی و باور علوم جدید و قدیم رخ میدهد.
برخی مفسرین میگن که کلمه اسحاق ، معرب کلمهء ایضحاک است و از ضحک گرفته شده که به معنی خندیدنه .چرا که وقتی خدا بشارت فرزند به ابراهیم ع و ساره داد ، ساره خندهاش گرفت که منِ پیرزن چطور بچهدار میشم آخه؟
وَامْرَأَتُهُ قَآئِمَةٌ فَضَحِكَتْ فَبَشَّرْنَاهَا بِإِسْحَاقَ وَمِنْ وَرَآءِ إِسْحَاقَ يَعْقُوبَ
همسرش در حالی كه ایستاده بود [از شنیدن گفتگوی فرشتگان با ابراهیم] خندید. پس او را به اسحاق و بعد از اسحاق به یعقوب مژده دادیم.
هود - 71
القصه حضرت اسحاق ع ، جانشین حضرت ابراهیم در کنعان بود و در این سرزمین به هدایتگری مشغول شد و از جمله پیامبرانی است که بر ایشون وحی نازل میشد. یعنی پیامبر تبلیغی نبود بلکه صاحب کتاب بوده.
قُلْ آمَنَّا بِاللَّهِ وَمَآ أُنْزِلَ عَلَيْنَا وَمَآ أُنْزِلَ عَلَىٰٓ إِبْرَاهِيمَ وَإِسْمَاعِيلَ وَإِسْحَاقَ وَيَعْقُوبَ وَالْأَسْبَاطِ وَمَآ أُوتِيَ مُوسَىٰ وَعِيسَىٰ وَالنَّبِيُّونَ مِنْ رَبِّهِمْ لَا نُفَرِّقُ بَيْنَ أَحَدٍ مِنْهُمْ وَنَحْنُ لَهُ مُسْلِمُونَ
[ای پیامبر! از جانب خود و پیروانت به همه] بگو: ما به خدا و آنچه بر ما نازل شده و آنچه بر ابراهیم و اسماعیل و اسحاق و یعقوب و نوادگان [دارای مقام نبوتشان] فرود آمده، و آنچه به موسی و عیسی و پیامبران از سوی پروردگارشان داده شده ایمان آوردیم، و میان هیچ یك از آنان فرق نمیگذاریم، و ما در برابر او [و فرمانها و احكام او] تسلیم هستیم.
آل عمران - 84
حالا البته بنده خودم به این نظریه انتقاد دارم. چرا که وحی ، صرفا به معنی ارتباط وحیانی پیامبر با خدا نیست و به معنای القاء هم هست و خداوند در چندجا از کلمه وحی برای اشیاء و حیوانات و غیرمعصوم و حتی شیاطین هم استفاده کرده که به معنی القاء و به دل انداختنه. اینها مباحث تفسیریه که انشالله در جای خودش میگیم.
خلاصه اینکه پایهگذاری خیلی از مناسک را به حضرت اسحاق نسبت میدن. مثلا اقامه نمازهای پنجگانه ، زکات ، جماعت ، امور عام المنفعه ، بصیرت در دین ،مقام امامت ، مقام قضاوت ، تشکیل حکومت و....
برخی از آیاتی که مبیّن اینها هستند عبارتند از
وَجَعَلْنَاهُمْ أَئِمَّةً يَهْدُونَ بِأَمْرِنَا وَأَوْحَيْنَآ إِلَيْهِمْ فِعْلَ الْخَيْرَاتِ وَإِقَامَ الصَّلَاةِ وَإِيتَآءَ الزَّكَاةِ ۖ وَكَانُوا لَنَا عَابِدِينَ
و آنان را پیشوایانی قرار دادیم كه به فرمان ما [مردم را] هدایت میكردند، و انجام دادن كارهای نیك و برپا داشتن نماز و پرداخت زكات را به آنان وحی كردیم، و آنان فقط پرستش كنندگان ما بودند.
انبیا - 73
وَاذْكُرْ عِبَادَنَآ إِبْرَاهِيمَ وَإِسْحَاقَ وَيَعْقُوبَ أُولِي الْأَيْدِي وَالْأَبْصَارِ
و بندگان ما ابراهیم و اسحاق و یعقوب را یاد كن كه دارای قدرت و بصیرت بودند.
ص - 45
أُولَٰٓئِكَ الَّذِينَ آتَيْنَاهُمُ الْكِتَابَ وَالْحُكْمَ وَالنُّبُوَّةَ ۚ فَإِنْ يَكْفُرْ بِهَا هَٰٓؤُلَآءِ فَقَدْ وَكَّلْنَا بِهَا قَوْمًا لَيْسُوا بِهَا بِكَافِرِينَ
آنان كسانی هستند كه به ایشان كتاب ومنصب داوری ونبوّت دادیم؛ پس اگر اینان [كه به سبب مشرك بودنشان دشمنی و مخالفت میكنند] به این حقایق [كه پایههای آیین الهیاند] كفر ورزند، یقیناً گروهی را [برای نگهبانی و مراعات امر نبوّت و برنامه دین] میگماریم كه نسبت به آنها كافر نیستند.
انعام - 89
و اما در تورات راجع به حضرت اسحاق ع خیلی مطلب اومده ولی متاسفانه اغلب این مطالب آمیخته با افسانه و تحریفاتیه که یهودیها وارد تورات کردند. از جمله اختلاف شدید اسحاق ع و اسماعیل ع که منجر به تبعید اسماعیل ع شده 😳😳 و یا اثبات برتری اسحاق بر اسماعیل .
از ابن عباس روايت شده كه خداوند اسماعيل را در 99 سالگى و اسحاق را در 112 سالگى به ابراهيم عنايت كرد.
بر اساس برخى از گزارشهاى روايى و تاريخى اسلامى، اسحاق در 40 سالگى با «رفقه» دختر بتوئيل بن الياس ، يا دختر ناهر بن آزر، دختر پسر عموى خويش ازدواج كرده و از وى صاحب دو فرزند دوقلو شد كه اونها را «عيسو» و «يعقوب» اسم گذاشت که احتمالا عیسو همون عیسی است. .اين منابع مرگ وى را در 160 يا 180سالگى و مدفن او را در كنار پدرش ابراهيم (یعنی در همون شهر الخلیل) ذكر كرده اند.
@tarikhbekhanim
قبر حضرت ابراهیم ع ، اسحاق ع و ساره در کنار یکدیگر در شهر الخلیل در کرانه باختری.
انشالله بزودی همگی به زیارت اونها میریم.
@tarikhbekhanim
باسلام
از نظر ترتیب زمانی پیامبر بعدی حضرت لوط علیهالسلام است. ایشون برادرزاده و یا خواهرزاده حضرت ابراهیم ع بوده و بعد از سرد و گلستان شدن آتش بر حضرت ابراهیم ع ، همراه با ایشون از سرزمین بابل به سمت کنعان هجرت کرد.
لوط و ساره از اولین کسانی بودند که به پیامبری حضرت ابراهیم ع شهادت داده و ایمان آوردند و مدتی بعد از ورود حضرت ابراهیم به کنعان ، لوط ع مامور به شهر سدوم شد.
این شهر سدوم در کنار بحرالمیت و در کرانه باختری بوده که الان تعدادی از فلسطینیها در اونجا هستند. بحرالمیت یه دریاچه خیلی عمیقی هست که رود اردن به اون میریزه و ساحل غربی اون را میگن کرانه باختری و ساحل شرقی اون را میگن اردن. شهر سدوم الان دیگه وجود نداره ولی آثار اون در کنار بحرالمیت پیدا شده و حتی آثاری از همان افراد قوم لوط ع هم پیدا شده و بعضی از باستانشناسان علت کشته شدن اونها را برخورد یه شهابسنگ کوچیک ميدونند که در ۳۵۰۰ سال پیش بر روی شهر سدوم فرود اومده. این سال دقیقا با سال حضور حضرت لوط در سدوم مطابقت داره.
این شهاب سنگ انفجار آتشین نسبتا بزرگی ایجاد میکنه که کل شهر آتش میگیره و از بین میره و قطعات شهابسنگ هم باعث دفن اونها میشه.
در قرآن در سه جا به عذاب قوم لوط پرداخته شده که در سوره هود به سنگپاره و در سوره حجر به بانگ مرگبار و در سوره شعرا به بارانسنگ ، اشاره شده. همه اینها با برخورد شهابسنگ، مطابقت داره.
بعد از عذاب قوم لوط ، این شهر را سرزمین موتفکات نامیدند که به معنای مناطق زیر و رو شده است. این کلمه چندبار توی قرآن اومده.
اسم خود حضرت لوط هم ۲۷ بار در قرآن اومده که این میزان تکرار ، قابل تامله.
همه این داستانها در تورات هم اومده ولی در تورات همراه با کمی افسانه سرایی و یه سری تهمت به لوط و خانواده ایشونه. اصولا در تورات ، خیلی گناهان را به پیامبران نسبت دادند تا راه برای گناهکاری خودشون هم باز بشه که اینها را گفتیم همه کار علمای یهودی بوده.
خب حالا جرم این قوم لوط چی بوده؟
جرم این قوم لوط ، لواط بوده. اینکه آیا کلمه لواط از قوم لوط گرفته شده یا نه را من نفهمیدم ولی بعید نیست که به علت افراط قوم لوط در این کار ، این کار زشت را اختصاص به قوم لوط دادند و اسم لواط را روی اینکار گذاشتند. این همون کاریه که چندسالیه ، جبهه باطل و شیطانی در کشورهای لیبرال بشدت در پی ترویج اون هستند و مردم را از طرق مختلف تشویق به انجام اون میکنند و برای انجام اون جایزه میگذارند و به قول یکی از اساتید در آینده نزدیک اون را اجباری میکنند همونطوری که الان بیجنسیت بودن را اجباری کردند.
به طور کلی سرزمین شامات و کنعان و فینیقیه که به ترتیب همون سوریه و اردن ، فلسطین و لبنان میشن ، بین دو تمدن بینالنهرین و مصر قرار داشتند و لذا رفت و آمد کاروانهای تجاری و مسافر خیلی در این مناطق زیاد بوده و مخصوصا دو بندر صور و صیدا در فینیقیه یا همون لبنان ، از قدیم، مراکز تجاری مهمی بودند. در اینجور مناطق معمولا فساد و مخصوصا فساد جنسی خیلی زیاده و قرآن در آیه ۷۶ سوره حجر میفرماید
وَ إِنَّها لَبِسَبیلٍ مُقیمٍ : آن شهر در اقامتگاه جاده، قرار داشت.
اینکه بیشتر پیامبران در همین مناطق ، مبعوث شدند هم به همین دلیله.
خلاصه اینکه حضرت لوط ، چندین سال برای هدایت این قوم منحرف تلاش کرد و نتیجهای ندید و در نهایت همراه با خانواده (بجز همسرش) پیش ابراهیم بازگشت و قوم لوط دچار عذاب شدند.
یکی از شگفتیهای قوم لوط ، تشویق زنان برای انجام لواط بوده. یعنی زنان ، مردان را به اینکار تشویق میکردند که من علت اون را نفهمیدم. از جمله این زنها ، همسر لوط بوده که در قرآن بشدت مذمت شده و به همراه همسر نوح ع ، بعنوان دو زن کافر به همسرانشان ، از اونها یادشده.
لوط در نهایت بعد از حضرت ابراهیم ع فوت کرد و در همون شهر الخلیل در کنار ابراهیم و اسحاق و ساره به خاک سپرده شد.
قرآن صفات نیکویی به وی نسبت داده. او را دارای برتری دانسته که حکمت و علم به وی داده شده است . در برخی منابع لوط فردی با سخاوت و میهماننواز معرفی شده است.
یکی از دختران لوط ع مادر ایوب ع بوده.
حضرت شُعَیب نیز داماد لوط معرفی شده است.و در گزارشی دیگر مَدیَن، فرزند ابراهیم ع، داماد لوط ع بوده است. این گزارش البته ضعیفه . چونکه حضرت ابراهیم به احتمال زیاد بیشتر از دو پسر نداشته که همون اسماعیل و اسحاق هستند. والله اعلم.
@tarikhbekhanim
مقبره حضرت لوط ع در رباطکریم تهران.😳
از علما ، فقط مرحوم علامه آیتالله حسنزاده آملی این موضوع را تایید کردند😳😳
@tarikhbekhanim
این هم یک مقبره برای حضرت لوط ع که در شهر الخلیل و البته با فاصله کمی با مدفن حضرت ابراهیم است
@tarikhbekhanim
https://shahraranews.ir/fa/amp/news/146420
این مقاله در مورد عذاب قوم لوط خیلی جالبه.
@tarikhbekhanim
این سنگوارهها را هم به قوم لوط نسبت دادند که در همون منطقه سدوم پیدا شده.
این نوع تبدیل کامل جسد به سنگ از نظر علمی امکانپذیره و در چندجای دیگه از جمله در ایتالیا و چین هم پیدا شده
@tarikhbekhanim
در طول عمر کره زمین شهابسنگهای زیادی به زمین برخورد کردهاند.
اینجا محل برخورد شهابسنگ چیکسالوب در مکزیکه. این شهابسنگ در دوره کرتاسه یعنی حدود ۶۵ میلیون سال پیش به زمین برخورد و حفرهای به قطر ۲۰۰ کیلومتر ایجاد کرد. این مسئله به علت ایجاد خاکستر متراکم به مدت چندسال ، جو زمین را به شدت تاریک و در نتیجه سرد کرد و دوره یخبندان کرتاسه بوجود اومد که عامل انقراض دایناسورها بود.
شهابسنگ قوم لوط که حدود ۳۵۰۰ پیش از جو زمین رد شده ، با زمین برخورد نکرد بلکه در نزدیکی پوسته زمین متلاشی شد و بارانی از سنگ مذاب بر سر قوم لوط بارید که اکنون در اون ناحیه تعداد زیادی ریزههای شهابسنگ وجود دارد. بر اساس محاسبات دانشمندان ، قطر این شهابسنگ ۵۰ متر بوده
@tarikhbekhanim
اینها آثار شهر سدوم در کرانه رود اردن است که محل زندگی قوم لوط بوده.
همه این فلشها ، نشانگر شهابسنگهای ریز هستند که طبقهای از خاک رس (clay floor) زیر و روی اون قرار گرفته.
@tarikhbekhanim
باسلام
پیامبر بعدی که میخواهم معرفی کنم حضرت یعقوب است.
این روش معرفی ، بر اساس ترتیب زمانی است و البته قطعا همزمان بااین بزرگواران پیامبران و انبیای دیگری هم بودهاند که نام اونها در تاریخ و یا کتب مقدس نیومده.
ما قبلا نسل حضرت اسماعیل ع را تا پیامبر اسلام به طور کامل توضیح دادیم ولی نسل اسحاق ع را که به بنی اسرائیل معروف بودند ، گذاشتیم در در شرح زندگی حضرت یعقوب ع بگیم.
اسم یعقوب در بین یهودیها و مسیحیها خیلی زیاده و اروپاییها به اون ژاکوب میگن.
یعقوب ع فرزند حضرت اسحاق ع هست و به عبدالله یا بنده خدا معروف بوده و کلمه عبدالله در زبان عبری میشود 《اسرائیل》.
چرا که در زبان عبری ، اسراء همان بنده یا اسیر است . ئیل هم به معنای خدا است و لذا اسرائیل میشود بنده خدا یا عبدالله.
قبلا عرض کردم که اسحاق ع دارای دو پسر به نامهای عیسو و یعقوب بود. یعقوب ع ، پیامبر شد ولی از عیسو ، چیزی ذکر نشده.
یعقوب ، در حدود ۳۱۵۰ سال پیش به پیامبری برگزیده شد و در ۳۰۰۰ سال پیش هم وفات کرد. قبر او در همون شهر الخلیل در غار حبرون است. اسم یعقوب ۱۶ بار در قرآن اومده و دو بار هم به اسم اسرائیل اشاره شده.
یعقوب یا همون اسرائیل ع در کنعان یا همون فلسطین ، متولد شد و زندگی و وفات کرد و در طول زندگی خود دوبار با دو خواهر ازدواج کرد.
حالا در مورد ازدواج با دو خواهر ، چندتا نظریه هست.
یکی اینکه این ازدواجها، همزمان نبوده و وقتی خواهر اول که لیّا بوده فوت میکنه یعقوب ع با خواهر دوم که راحیل بوده ازدواج میکنه.
دوم اینکه این دوتا اصلا خواهر نبودند .
سوم اینکه حرمت ازدواج همزمان با دوخواهر اون موقع ، وجود نداشته و بعدها حرام شد.
به عبارت دیگه ، ازدواج همزمان با دو خواهر ، حرام تکوینی نیست بلکه حرام تشریعیه. یعنی اول حرام نبوده و بعدها ، شریعت اسلام اون را حرام کرد.
مثال دیگه مشروبات الکلی هست که تا مدتی بعد از رسالت پیامبر اسلام ، حرام نبود و بعد کمکم و طی چند مرحله بالاخره حرام اعلام شد.خیلی از حرامها در اسلام ، اینطوری بوده و کمکم و مدتی بعد از رسالت پیامبر ص ، حرام اعلام شد.
القصه ، این یعقوب از این دو خواهر ، صاحب ۱۲ فرزند میشه که دوتای اونها یعنی یوسف و بنیامین از خواهر کوچکتر یعنی راحیل بودند .
داستان در چاه انداختن حضرت یوسف و مصائبی که در این رابطه بر سر یعقوب و یوسف ع اومد ، اینقدر معروفه که از ذکر اونها خودداری میکنم. همینقدر عرض میکنم که حضور حضرت یوسف ع در مصر باعث مهاجرت تعدادی از فرزندان یعقوب به مصر و شروع تاریخ بنیاسرائیل در مصر هست که در دورهٔ فراعنه رخ داد. حضرت یعقوب پس از ملاقات با یوسف ع به کنعان بازگشت و در همانجا هم وفات کرد.
داستان یعقوب در هجر یوسف از نظر ادبی و عرفانی خیلی خیلی معروفه و خودش باعث ، ایجاد یه سبک ادبی در شعر فارسی و علیالخصوص اشعار عرفانی شد.
اسم یعقوب و داستان اون در تورات به شکل مفصل اومده اما طبق معمول ، حاوی خرافات زیاد و نسبت دادن تعدادی گناه به ایشونه.
حضرت یعقوب در حدود۳۰۰۰ سال پیش وفات کرد .
@tarikhbekhanim
باسلام
عرض شد، لقب حضرت یعقوب ع ، اسرائیل بوده که به معنای عبدالله است و فرزندان و نسل ایشون را بنیاسرائیل مینامند.
این بزرگوار صاحب ۱۲ فرزند بوده که در سوره یوسف ع ، به داستان اونها اشاره شده و البته همه اینها آدمهای پاکی هم نبودند و چندبار خطا کردند و مورد عفو خداوند قرار گرفتند و از بین اونها حضرت یوسف ع و بنیامین که از یک مادر بودند مقام نبوت داشتند.
از حضرت یوسف ع ، نسل ماندگار و برجستهای بجا نماند و بعضی ازعلما اعتقاد دارند که از نسل حضرت یوسف ع اصلا پیامبری مبعوث نشد ولی برخی دیگه از علما معتقدند که حضرت یسع ع که اسم ایشون هم ۲بار در قرآن اومده از نسل یوسف بوده که همون یوشع بن نون باشد که وصی حضرت موسی ع بوده.
البته این مسئله اصلا نقص نیست و از نسل خیلی دیگه از پیامبران هم ، پیامبری نیامد یا اینکه ما نمیشناسیم. از جمله از نسل حضرت موسی و یا نوح یا لوط یا ....
اما از نسل بنیامین ، تا بخواهید پیامبر اومد و تعداد زیادی از پیامبران الهی از نسل او بودند و انبیاء بنی اسرائیل که میگویند اغلب از نسل او بودهاند.
یه نکته دیگه اینکه فرزندان یعقوب ع ، همگی خداپرست و موحد بودند و اینکه گناهانی از اونها سرزد دال بر این نمیشه که از نسل اونها پیامبری مبعوث نشه . چرا که پدران پیامبران دیگر از جمله پدران پیامبر اسلام ص هم معصوم نبودند.
در پیامبری بنیامین ، اختلاف نظر هست.
اما در پیامبری حضرت یوسف ع اتفاق نظر هست و نام ایشون ۲۷ بار در قرآن اومده که بعد از اسم موسی ع یه رکورد محسوب میشه. در جاهای مختلفی از قرآن به عصمت یوسف ع اشاره شده و این آیات در بحث اثبات عصمت انبیا خیلی کاربرد داره.
داستانهای مربوط به یوسف ع از جمله ، یعقوب در فراق یوسف ، دروغ برادران یوسف، اشاره به پیراهن یوسف در چند واقعه ، جریان گرگی که به دروغ یوسف را درید ، داستان یوسف در چاه ، خرید و فروش یوسف ، یوسف در قصر ، یوسف و زلیخا ، یوسف در زندان ، تعبیر خوابهای یوسف ،حکومت یوسف ، یوسف و برادرانش ، روشن شدن چشم یعقوب با پیراهن یوسف و....
بقدری این داستانها جذاب و متنوع هستند که ادبیات عرب و ادبیات فارسی را متحول کردند و ادبیات و مخصوصا ادبیات عرفانی ، بدون ذکری از شخصیت یوسف ع ،ناقص است.
یکی از معجزات بلاغي قرآن همین داستانهای متنوع حضرت یوسف هستند که در کمترین و کوتاهترین کلمات ، اینهمه داستان را در نهایت بلاغت گنجانده و به قول معروف ، خیرالکلام ما قلّ و دلّ.
داستانهای حضرت یوسف هم تماما در تورات اومده اما باز هم همراه با خرافات و نسبت دادن گناهان زیاد به او و پدرش و برادرانش.
القصه حضرت یوسف ع باعث شد نسلی از بنی اسرائیل به مصر مهاجرت کنند. حضرت یوسف ع در پایان عمر ، یکی از فرزندان لاوی را وصی خود کرد و به قولی در سن ۱۳۰ سالگی وفات کرد و در وسط رود نیل مقبره زیبا و مرمرین برای او ساختند و او را دفن کردند.
بعدها حضرت موسی ع ، جسد یوسف ع را خارج کرده و به فلسطین منتقل نمود و در شهر نابلس فعلی که این روزها خیلی اسم اون را میشنویم دفن نمود و این واقعه در حدود ۳۲۰۰ سال پیش بوده که بشود قرن ۱۱ قبل از میلاد.
@tarikhbekhanim