🏴 رحلت حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) - پانزدهم شوّال
یکی از اهالی ری که به عتبات مشرّف شده بود برای زیارت اباعبدالله الحسین علیه السّلام به کربلا رفت و سپس خدمت امام هادی علیه السّلام رسید. امام از او پرسیدند: کجا بودی؟ عرض کرد: از رِی آمدهام و به کربلا و زیارت امام حسین علیه السّلام مشرّف شدم. امام فرمودند: «لَوْ زُرْتَ قَبْرَ عَبْدِ الْعَظِيمِ عِنْدَكُمْ لَكُنْتَ كَمَنْ زَارَ الْحُسَيْنَ بْنَ عَلی علیه السّلام» اگر قبر عبدالعظیم حسنی را در همان ری، در نزدیکی خودت زیارت کرده بودی، مثل کسی بودی که مرقد مطهّر اباعبدالله الحسین علیه السّلام را زیارت کرده است.
عبدالعظیم حسنی شخصیت عظیم القدر و والامقامی است؛ محضر سه امام بزرگوار را درک کرده؛ صحابی امام رضا، امام جواد و امام هادی علیهم السّلام بوده؛ معارف عظیمی را از این بزرگواران اخذ و کتبی را تألیف کرده است. آثاری مثل کتاب "خطب امیرالمؤمنین" و کتاب "یَوم و لَیله" از تألیفات عبدالعظیم حسنی است.
آن بزرگوار در شرایط اختناق و فشار مجبور شد مخفیانه فرار کند و هر چند گاه یکبار در نقاط مختلف اقامت میکرد. نهایتاً به ری آمد و در آنجا مخفی زندگی میکرد. بعد از رحلت آن بزرگوار شجره نامه ایشان را از جیب لباسش بیرون آوردند و فهمیدند که چه شخصیت عظیمی در بین آنها به طور ناشناس زندگی میکرده است.
#حضرت_عبدالعظیم
@Tarikhe_Rey
درب چوبی دو لنگه موسوم به درب چوبپنبه با تزیینات و یراق فولاد طلاکوب با کتیبه سرتاسری متعلق به مجموعه حرم مطهر، انتقالی به موزه در طرح توسعه آستان
#آستانه_حضرت_عبدالعظیم
@Tarikhe_Rey
کتیبه درب چوبپنبه:
قال النّبی - صلّی الله علیه و آله و سلّم - انا مدینة العلم و علی بابها. و قال الصّادق - صلوات الله و سلامه علیه - من زار الحسین - علیه السلام - محضت ذنوبه کما یمحض الثّوب فی الماء فلا یبقی دنس علیه و یُکتب له بکلّ خطوة حجّة مبرورة و کلّما رفع قدمه عمرة. و قال الرّضا - سلام الله علیه - من زار عبدالعظیم الحسنی بالرّی کمن زار اباعبدالله الحسین. و قال - صلوات الله علیه - من زارنی بعد موتی ضمنتُ له الجنّة فمن لم یقدر علی زیارتی فلیزر اخی عبدالعظیم. و قال - علیه السّلام - من لم یقدر ان یزورنا فلیزر عبدالعظیم بالرّی. قال النّبی - صلّی الله علیه و آله و سلّم - من کنت مولاه فعلیّ مولاه. و قال - صلوات الله علیه - مثل اهل بیتی کمثل سفینة نوح من اعتصم بها نجا و من تخلّف عنها غرق. و قال - علیه السّلام - النّجوم امان لاهل السّماء و [ا]هل بیتی امان لامّتی. صدق.
قد تمّ فی تاریخ سنة ۹۴۴.
#آستانه_حضرت_عبدالعظیم
#درب_چوب_پنبه
#کتیبه
@Tarikhe_Rey
کتاب نفیس "کتیبههای حرم حضرت عبدالعظیم علیه السلام" اثر مهدی قربانی و عبدالله آذری به زودی منتشر خواهد شد.
#آستانه_حضرت_عبدالعظیم
#معرفی_کتاب
#کتیبه
@Tarikhe_Rey
عبدالله قاجار (عکاسباشی دربار ناصری) در سال ۱۳۰۱ق از فراز برج طغرل و به سمت غرب اقدام به ثبت تصویر بینظیری کرده است که در آن برخی از مواضع تاریخی ری را به شرح زیر میتوان دید:
۱- سنگنگاره فتحعلی شاه در چشمه علی
۲- بقعه بیبی زبیده در حسین آباد
۳- تپهای که امامزاده هادی و مسجد مهمانکش بر روی آن قرار دارد.
۴- غسالخانه آرامستان ابن بابویه
۵- بقعه ابن بابویه (شیخ صدوق)
۶- ضلع غربی باغ طغرل که در زمان ناصرالدین شاه ایجاد شد.
۷- پل نهر چشمه علی بر روی خیابان ابن بابویه.
* لازم به ذکر است نهر چشمه علی که وقف آستان حضرت عبد العظیم میباشد، پس از آنکه از قسمت شمالی آرامستان وارد شده با عبور از مقابل غسالخانه از ضلع شرقی خارج و مسیرش را از جنوب برج طغرل به سمت مزرعه علائین (قلعه گبری) ادامه میداد.
منبع عکس: آلبوم ۱۶۳ کاخ گلستان
#بیبی_زبیده
#ابن_بابویه
#چشمه_علی
⬇️ برای خواندن مطالب بیشتر در ارتباط با تاریخ ری به کانال روایت تاریخ ری بپیوندید. ⬇️
@Tarikhe_Rey
نقشه محدوده برج طغرل، ابن بابویه و چشمه علی
در نقشه میتوان نهر چشمه علی را از مبدا و سپس مسیرش در قبرستان ابن بابویه و عبور از جنوب برج طغرل به سمت مزرعه علائین (قلعه گبری) دنبال کرد.
منبع نقشه: پرونده ثبتی بقعه ابن بابویه
#برج_طغرل
#ابن_بابویه
#چشمه_علی
⬇️ برای خواندن مطالب بیشتر در ارتباط با تاریخ ری به کانال روایت تاریخ ری بپیوندید. ⬇️
@Tarikhe_Rey
روایت تاریخ ری
نقشه محدوده برج طغرل، ابن بابویه و چشمه علی در نقشه میتوان نهر چشمه علی را از مبدا و سپس مسیرش در
عکسی از مقبره ابن بابویه در شهرری
منبع: آلبوم ۴۶۱ کاخ گلستان
عکاس: ابوالقاسم ابن محمدتقی نوری
سال عکس: ۱۳۲۳ق
#ابن_بابویه
@Tarikhe_Rey