صفحهی ۲۷۹
جزء #۱۴
#سوره_مبارکه_النحل
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
279-menshavi-tah.mp3
7.96M
تلاوت تحقیق استاد منشاوی ص۲۷۹
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
279_parhizgar.mp3
817.4K
📖صفحه ۲۷۹
👤️استاد #شهریار_پرهیزگار
#تحلیل_تلاوت :
سوره نحل آیات ۱۰۳ تا ۱۰۹ مقام حجاز
سوره نحل آیه ۱۱۰ مقام بیات
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
279_menshavi.mp3
832.6K
📖صفحه ۲۷۹
👤️استاد #محمد_صدیق_منشاوی
#تحلیل_تلاوت :
سوره نحل آیات ۱۰۳ تا ۱۰۷ مقام سه گاه
سوره نحل آیات ۱۰۸ تا ۱۱۰ مقام رست
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
#ترجمهی_سورهی_مبارکهی_نحل
ما به خوبى مىدانيم كه مشركان مىگويند قرآن از سوى خدا نيست، بلكه انسانى آن را به محمّد مىآموزد. چنين نيست كه مىگويند، زبان آن كسى كه قرآن را ساخته او مىدانند نارساست و اين قرآن به زبان عربى شيوا و گوياست. (103)
كسانى كه به آيات خدا ايمان نمىآورند، خدا آنان را هدايت نمىكند و براى آنان عذابى دردناك خواهد بود، ولى محمّد به آيات خدا ايمان دارد و هدايت يافته است، پس چگونه مىتواند بر خدا دروغ بندد؟ (104)
تنها كسانى دروغ مىبافند و آن را به خدا نسبت مىدهند كه به آيات خدا ايمان ندارند، و اينانند كه دروغگويند. (105)
كسانى كه پس از ايمان آوردنشان، به خدا كافر شوند، نه آن كسىكه به گفتن سخنى كفرآميز مجبور گردد ولى دلش به ايمان آرامش يافته است، بلكه كسانى كه سينه را براى كفر گشوده و آن را به دل پذيرفتهاند، خشمى از جانب خدا بر آنان خواهد بود و عذابى بزرگ خواهند داشت. (106)
اين بدانسبب است كه آنان با شيفتگى زندگى دنيا را برگزيده و آن را بر آخرت ترجيح دادهاند و بدانسبب است كه خدا مردم كفرپيشه را هدايت نمىكند. (107)
اينان كسانىاند كه خدا بر دلها و گوشها و ديدگانشان مهر نهادهاست، از اينرو نه برهانى را درك مىكنند و نه اندرزى را مىشنوند و نه نگاهى عبرتآميز دارند. اينانند كه از سراى آخرت بىخبرند. (108)
بىترديد، آنان در آخرت زيانكار خواهند بود. (109)
آرى، پروردگار تو كسانى را كه پس از شكنجه شدن به دست مشركان و جارى كردن سخنى كفرآميز بر زبان، در راه خدا هجرت نمودند و سپس جهاد كردند و شكيبايى ورزيدند، قطعا پروردگار تو پس از اين مراحل آنان را مىآمرزد و بر آنان رحمت مىآورد. (110)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۷۹🌷
كلید زشتی ها:
همه ی ما می دانیم كه بدی كارهای زشت و ناپسند، به یك اندازه نیست، و برخی از كارها، زشت تر از كارهای دیگر است. حتّی گاهی یك كار بد، منشأ چند كار ناپسند دیگر می-شود، و اگر انسان از آن خودداری كند، از انجام كارهای بد دیگر نیز در امان می ماند. یكی از روشن ترین نمونه های چنین گناهانی، دروغ گویی است. دروغ، یكی از زشت ترین كارهایی ست كه در میان تمام مردم جهان ـ با هر دین و آیینی ـ بد و نفرت انگیز محسوب می شود، و هر انسانی كه از سلامت روحی و روانی مناسبی برخوردار باشد، آن را ناپسند می شمرد؛ زیرا دروغ، ارزشمندترین گوهر انسانی یعنی حقیقت را پنهان می كند و چیزی را كه وجود ندارد، به جای چیزی كه وجود دارد، می نشاند. دروغ، اعتماد متقابل را در میان مردم از بین می برد و بدبینی و سوء ظن را رواج می دهد. دروغ، بزرگی گناه و تبهكاری و خیانتِ به دیگران را در چشم انسان كوچك می كند؛ زیرا انسانِ دروغگو پس از هر كار زشت، امیدوار است كه آن را بپوشاند و خود را درستكار جلوه دهد. در یك كلام، دروغ مانند غدّه ای سرطانی است كه در وجود انسان ریشه می دواند و هیچ جای سالمی برای او باقی نمی گذارد. از همین رو قرآن كریم و پیشوایان دین، دروغ را در ردیف كفر به خدا دانسته و وجود این ویژگی در انسان باایمان را محال برشمرده اند.
در همین آیه می خوانیم كه «تنها افراد بی ایمان دروغ می گویند». پیامبر اسلام در بیان زشتی دروغ چنین می فرماید:
«هرگاه انسان مسلمان دروغ بگوید، هفتادهزار فرشته او را لعنت می کنند و از قلبش بوی بدی خارج می شود که تا عرش خدا می رسد و مأموران عرش نیز او را لعنت می کنند.» در حدیثی از امام حسن عسکری می خوانیم: «تمام پلیدی ها در اتاقی قرار داده شده و کلید آن دروغ است. » رابطه ی دروغ و گناهانِ دیگر این است که انسان گناهکار هرگز نمی تواند راستگو باشد؛ زیرا راستگویی موجب رسوایی او می شود و برای پوشاندن آثار گناه معمولاً باید به دروغ متوسّل شد. آری، دروغ، راه را برای گناهکاری انسان می گشاید، و راستگویی، او را محدود می کند. در تاریخ آمده است که شخصی خدمت پیامبر رسید و گفت که متأسفانه مرتکب برخی از گناهان می شود. سپس از آن حضـرت راهنمایی خواست که نخست برای ترک کدام یک تلاش کند. پیامبر نخست او را از دروغگویی نهی فرمود. آن مرد به پیامبر قول داد که دیگر دروغ نگوید و از محضر پیامبر خارج شد؛ امّا دوباره در دلش وسوسه هایی برای انجام برخی از گناهان ایجاد شد؛ ولی فوری به یاد تعهّدش با پیامبر افتاد و در این فکر فرو رفت که اگر فردا پیامبر از او در باره ی کارهایش سؤال کند، چه می تواند بگوید؛ اگر راست بگوید، رسوا می شود، و اگر دروغ بگوید، قولش را زیر پا گذاشته است. پس از آن کار صرف نظر کرد، و خودداری او از دروغ باعث شد که برای همیشه تمام گناهان را ترک کند.
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
142672_595.mp3
4.21M
تندخوانی جزء چهار 👆👆
استاد معتز آقایی
زمان ۳۰ دقیقه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
menshavi__j04_Tartil.mp3
7.72M
🔺ترتیل جزء چهارم قرآن کریم
👤 استاد محمد صدیق منشاوی
#جزءخوانی_ماه_رمضان
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛