289_parhizgar.mp3
907.4K
📖صفحه ۲۸۹
👤️استاد #شهریار_پرهیزگار
#تحلیل_تلاوت :
سوره اسراء آیات ۶۷ تا ۷۵ مقام بیات
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
289_menshavi.mp3
954.7K
📖صفحه ۲۸۹
👤️استاد #محمد_صدیق_منشاوی
#تحلیل_تلاوت :
سوره اسراء آیات ۶۷ تا ۷۰ مقام بیات
سوره اسراء آیه ۷۱ مقام بیات رست
سوره اسراء آیات ۷۲ تا ۷۵ مقام رست
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۸۹🌷
انسان؛ گل سرسبد آفرینش:
علمِ «زیست شناسی»، یکی از گسترده ترین و شگفت انگیزترین علوم در میان دانشهاست. پرشماری موجودات زنده ای که فقط در روی زمین وجود دارند و ما انسان ها به آن ها دسترسی داریم، این سؤال را در ذهن پدید می آورد که به راستی شمار مخلوقات خدا چقدر است. بدون شک پاسخ درست دادن به این سؤال، از عهده ی انسان ها خارج است؛ امّا آفریدگار هستی در کتاب خود به پیامبرش فرموده است: «بگو: اگر تمام دریاها برای نوشتن شمار مخلوقات پروردگارم مرکّب شوند، پیش از آن که مخلوقات پروردگارم پایان یابد، آب دریاها تمام میشود؛ حتّی اگر همانند آن دریاها را به آن اضافه کنیم.» (کهف ـ 109). در میان میلیاردها مخلوق خدا امّا ما انسان ها متفاوت خلق شده ایم، و به فرموده ی این آیه، خداوند، ما را به طور ویژه گرامی داشته است (لَقَد کَرَّمنا بَنی آدَم). آری، به فرموده ی قرآن، انسان، گل سرسبد جهان آفرینش است و تمام هستی برای کمال این موجود شگفت انگیز تلاش می کنند.
در آیه ی 13 سورهی جاثیه می خوانیم: «خداوند آنچه را که در آسمان ها و زمین است، در اختیار شما قرار داد [تا به سعادت و کمال خود برسید].» آفریدگار والامقام هستی در آیهی مورد بحث (70 اِسراء) با احترام ویژه ای از ما سخن می گوید، و برای نمونه، از دو نعمت ویژه ی خود به ما انسان ها یاد می کند؛ نخست این که برای سیر و سفر در روی زمین، برایمان مرکب هایی قرار داد تا بتوانیم به راحت در هر جای زمین سیر کنیم و مانند جانداران دیگر، به پاهایمان رنج سیر و سفر را ندهیم(حَمَلناهُم فِی البَرِّ وَ البَحر). اسب های تیزرو، شتران بااستقامت و چهارپایان قوی، همچنین پدیده هایی که با فکر خودِ انسان ها به وجود آمده است، نمونه های روشنی از لطف خاص خدا به انسان هاست. به راستی چه کسی به انسان نیروی ساختن کشتی های غول پیکر و هواپیماهای سریع السیر و اتومبیل های راهوار و قطارهای استوار را داده است؟ دوّمین لطف خاص خدا به انسان ها که در این آیه بیان شده، روزی های پاکیزه است (رَزَقناهُم مِنَ الطَّیِّبات). بدون شک تنها جانداری که غذای خود را کاملاً پاکیزه می کند و آن را با روش های گوناگونی از آلودگی می زداید و سپس با آداب و رسوم خاصّی می خورد، ما انسان ها هستیم. مثال انسان در این آیه، مانند کسی است که او را با کمال احترام به یک میهمانی دعوت کنند، سپس بهترین مرکب را برایش مهیّا کرده، با بهترین غذاها از او پذیرایی کنند؛ آیا از این بهتر می توان کسی را گرامی داشت؟ این موجود ویژه امّا می تواند در دو سیر صعودی یا نزولی بی پایان قدم گذارد، و در صورت یکم، از فرشتگان والامقام برتری یابد، و در حالت دوّم، از حیوانات پست و بی مقدار، پست تر شود .
در روایتی می خوانیم که شخصی از امام صادق (ع)پرسید: فرشتگان برترند یا انسان ها؟ حضرت در پاسخ او، به این سخن امیر مؤمنان علی(ع) اشاره کرد و فرمود: «خداوند در وجود فرشتگان، تنها عقل قرار داده و هیچ شهوتی در آن ها وجود ندارد، و در وجود حیوانات فقط شهوت قرار داده و هیچ عقلی در آن ها وجود ندارد، و در وجود انسان ها، هم عقل قرار داده و هم شهوت. پس هر کس که عقلش بر شهوتش پیروز شود، از فرشتگان بهتر است، و هر کس که شهوتش بر عقلش پیروز شود، از حیوانات پست تر است.» به راستی چقدر حیف است انسانی که چنین مورد عنایت خدا قرار گرفته و می تواند به چنان مقام والایی برسد، خودش را به لذّات زودگذر دنیا بفروشد. پیشوای آزادگان جهان، علی، چه زیبا فرموده است: «برای جان های شما هیچ بهایی جز بهشت وجود ندارد؛ پس خودتان را فقط در برابر آن بفروشید.» «غلام همّت آنم که زیر چرخ کبود/ ز هر چه رنگ تعلّق پذیرد، آزاد است/ تو را ز کنگره ی عرش می زنند صفیر/ ندانمت که در این دامگه چه افتاده است».
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
هدایت شده از 🌹تلاوت روزانه یک صفحه قرآن، هدیه به شهیدان آن روز🌹
aghaie_j13_Tahdir.mp3
3.89M
🔺تحدیر (تندخوانی) جزء سیزدهم قرآن کریم
👤 استاد معتز آقایی
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
هدایت شده از 🌹تلاوت روزانه یک صفحه قرآن، هدیه به شهیدان آن روز🌹
parhizgar__j13_Tartil.mp3
12.12M
🔺ترتیل جزء سیزدهم قرآن کریم
👤 استاد شهریار پرهیزگار
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
💠 پوستر راهکارهای زندگی موفق در جز سیزدهم قرآن
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
AUD-20200506-WA0015.mp3
15.43M
🌺چکیده تفسیر جزء سیزدهم
مفسر:استاد وحیدی (ستاد مهارتهای تفسیر قرآن کریم)
تحت نظارت حجه الاسلام والمسلمین قرائتی
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
#فوری
هماکنون #زلزله شدید در تهران
دعای ایمن شدن از خطر زلزله
إنَّ اللَّهَ یُمْسِكُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ أَن تَزُولَا وَلَئِن زَالَتَا إِنْ أَمْسَكَهُمَا مِنْ أَحَدٍ مِّن بَعْدِهِ إِنَّهُ كَانَ حَلِیمًا غَفُورًا🤲
امام صادق (ع) فرمودند:
هر گاه در شب و هنگام خوابیدن از وقوع زلزله و خراب شدن خانه می ترسی آیه «۴۱ سوره فاطر» را قرائت كن.
http://telegram.me/ostad_darvish
شهرهائی که زلزله شده
نماز آیات فراموش نشه
☀️ به نام او که آرامبخش دلهاست
الابذکرالله تطمئن القلوب
سلام
ان شاءالله لحظه هاتون خدایی، آرام و شاد
🌹(اللهم عجل لولیک الفرج)🌹
🌺(اللهم صل علی محمدوآل محمد وعجل فرجهم)🌺
🌹(اللهم عجل لولیک الفرج)🌹
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
✅سلام و ادب
روز جمعه زیبایتان به خیر
🌺اَلّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُمْ
✅ ذکر روز جمعه :
اَلّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُمْ ( خدایا رحمت بفرست بر محمد و خاندان محمد )
100 مرتبه
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
💎 اَللّهُمَّ نَوِّر قُلُوبَنا بِالْقُرآن اَللّهُمَّ زَیِّن اَخْلاقَنا بِزینَةِ الْقُرآن اَللّهُمَّ ارْزُقنا شَفاعَةَ الْقُرآن
🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷🌼
آیات صفحه🌹(290)🌹را تلاوت کرده و به پیامبران، اماممان، خانم فاطمه الزهرا(س)و خانم معصومه(س)هدیه می نماییم:
☀️ اعوُذُ بِاللهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیمِ
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
📚تلاوت روزانه ۱صفحه+فایل صوتی
🌷-----*~*💗*~*-----🌷
#پروازتاخدا🕊♥️👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
صفحهی ۲۹۰
جزء #۱۵
#سوره_مبارکه_الاسراء
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
290-menshavi-tah.mp3
8.1M
تلاوت تحقیق استاد منشاوی ص۲۹۰
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
#ترجمهی_سورهی_مبارکهی_اسرا
و نزديك بود مشركان تو را از سرزمين مكّه بركنند تا از آنجا بيرونت كنند؛ در آن صورت پس از تو جز اندك زمانى باقى نمىمانند و به حكم سنّت ما نابود مىشوند. (76)
همان سنّتى كه براى همه پيامبرانى كه پيش از تو به رسالت فرستاديم مقرّر داشتيم، و هرگز براى سنّت ما دگرگونى نخواهى يافت. (77)
نماز را از هنگامى كه خورشيد از وسط آسمان مىگذرد تا آنگاه كه تاريكى شب به نهايت مىرسد برپا دار، و نماز صبح را نيز هنگام طلوع فجر به جاى آور كه قطعا نماز صبح مشهود فرشتگان شب و روز است. (78)
و پارهاى از شب را به نماز بيدار باش كه اين براى تو افزون بر نمازهاى واجب است، باشد كه پروردگارت به تو مقامى عطا كند كه همه آن را بستايند و تو را با آن مقام (مقام شفاعت) در قيامت برانگيزد. (79)
و بگو: پروردگارا، مرا در هركارى وارد مىكنى با راستى و درستى وارد كن و از هر كارى بيرون مىآورى با راستى و درستى بيرون بياور، و براى من از جانب خود تسلطى يارىبخش مقرر دار تا بدين وسيله از عهده انجام وظايف خود برآيم. (80)
و بگو: حق پديدار شد و باطل نابود گشت. آرى، باطل نابودشدنى است. (81)
و ما قرآن را كه براى مؤمنان مايه شفا و رحمت است فرو مىفرستيم، و ستمكاران (كافران و مشركان) را چيزى جز زيان نمىافزايد. (82)
و هنگامى كه به انسان نعمت دهيم، به آن سرگرم مىشود و از ما روى برمىتابد و با حركت به سمت و سويى كه براى خود برگزيدهاست از ما دور مىشود، و چون گزندى به او رسد از آن روى كه خدا را فراموش كردهاست نوميد مىشود. (83)
بگو: هر كسى بر اساس ساختار روانى خود عمل مىكند؛ پس پروردگار شما بهتر مىداند كه چه كسى راهيافتهتر است. (84)
و از تو- اى پيامبر- درباره «روح» مىپرسند، بگو: روح از عالم امر پروردگار من است و به شما از دانش جز اندكى ندادهاند. (85)
و اگر بخواهيم، روح آسمانى را كه به سوى تو فرستادهايم تا قرآن را بر تو القا كند، از ميان مىبريم، آنگاه كسى را نمىيابى كه در برابر ما كارساز تو باشد و او را به تو بازگرداند. (86)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
290_parhizgar.mp3
925.4K
📖صفحه ۲۹۰
👤️استاد #شهریار_پرهیزگار
#تحلیل_تلاوت :
سوره اسراء آیات ۷۶ تا ۸۱ مقام بیات
سوره اسراء آیات ۸۲ تا ۸۶ مقام حجاز
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
290_menshavi.mp3
931.3K
📖صفحه ۲۹۰
👤️استاد #محمد_صدیق_منشاوی
#تحلیل_تلاوت :
سوره اسراء آیات ۷۶ تا ۸۶ مقام رست
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۹۰🌷
روح چیست؟:
«من» در تاریخ ... به دنیا آمده ام. نامِ «من»، ... است. بدنِ «من» درد می کند. سرانجام، «من» زمانی از دنیا خواهم رفت و به سوی جهان آخرت سفر می کنم. به راستی منظور ما از گفتن این واژه ـ یعنی «من» ـ چیست و ما در حقیقت چیست ایم؟ آیا حقیقتِ ما، بدن مادّی مان است که از قدری گوشت، استخوان، رگ، عصب و... تشکیل شده است و سرانجام به خاک تبدیل می شود؟ چرا ما جسممان را به خودمان نسبت می دهیم و می گوییم: جسم«من»، دست «من» و ... ؟ می دانیم که هر هفت سال، تمام سلول های بدن ما حتّی سلول های مغزمان عوض می شود؛ در حالی که خاطرات و وقایع گذشته به یادمان می ماند. این نشان می دهد که حقیقت وجود ما که اعمال و خاطرات ما در آن ثبت می شود، جدای از جسم ماست که به آن «روح» می گویند. آفریدگار انسان در کتاب خود به این نکته اشاره کرده و بارها فرموده که حقیقت انسانی، چیزی فراتر از جسم مادّی اوست.
در آیه ی 11 سوره ی سجده می خوانیم: «یَتَوَفّاکُم مَلَکُ المَوت»؛ یعنی«فرشته ی مرگ، شما را می گیرد [و به جهان دیگر می برد].» واژه ی «یَتَوَفّاکُم»، دقیقاً به معنای «شما را می گیرد» است. از این آیه می فهمیم که آنچه فرشته ی مرگ می گیرد، خود ما هستیم، و آنچه به جا می ماند ـ یعنی بدن مادّی مان ـ ، چیزی است که مدّتی زحمت به دوش کشیدن ما را به عهده داشته و پس از مرگ از بین می رود. آری، حقیقتِ ما انسان ها، روح ماست که هیچ گاه از بین نمی رود؛ چیزی که بدن با آن قدرت می گیرد و به حرکت و نشاط می افتد و در حقیقت، زندگی می کند، و با جدا شدنش، بدن بی حرکت می شود و اصطلاحاً می میرد. همچنین خدای بزرگ در آیات 28 و 29 سوره ی حجر می فرماید: «زمانی را یاد کن که پروردگارت به فرشتگان فرمود: من می خواهم بشری از گلِ خشک که از لجن متعفّن بدبو گرفته شده، بیافرینم. پس هنگامی که [بدن] او را درست کردم و از روح خودم در او دمیدم، در برابرش به سجده بیفتید.» از این آیه نیز به خوبی فهمیده می شود که جسمِ نخستین انسان - یعنی حضرت آدم ـ از خاک آفریده شده، و چیزی که به آن جسم جان بخشیده و به او چنان ارزشی داده که فرشتگان در برابرش فروتنی کردند، روح الهی او بود؛ پدیده ی شگفت انگیز و اسرارآمیزی که بی واسطه به انسان ها بخشیده شده و آنان را به موجوداتی بی نظیر و تبدیل کرده که در صورت تربیت صحیح و به کار بردن برنامه ی دقیق آفریدگارشان می توانند در مسیر کمال بی نهایت قرار گیرند. البتّه ما انسان ها به علّت قرار گرفتن در جهان مادّی نمی توانیم تصوّر دقیقی از روح داشته باشیم و به درستی نمی دانیم که روح چیست؛ امّا همین قدر می دانیم که هر یک از ما روحی دارد که حقیقت انسانی اوست؛ چیزی که با مرگ بدن نمی میرد و تا ابد زنده خواهد ماند.
آیه ی مورد بحث(85 اسراء) نیز در پاسخ به کسانی که از پیامبر در مورد چیستی روح سؤال کرده بودند، می فرماید: «روح، از امور ویژه ی خداست و از علم و دانش آن چیز زیادی به شما داده نشده است.» در هر صورت، اعتقاد به روح و بقای آن، یکی از اعتقادات قطعیِ پیروان ادیان آسمانی است و مادّی گرایان (ماتریالیست ها) که وجود روح را انکار می کنند، از تفسیر بسیاری از حقایق جهان مانند دیدن خواب های راست و ... ناتوان مانده اند .
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛