🎙ترجمه گویای فارسی
📖صفحه ۳۳۳
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
#ترجمهی_سورهی_مبارکهی_حج
اين آفرينش و تدبير كه سرانجام به رستاخيز منتهى مىشود بدان سبب است كه خداوند حق مطلق است و باطل از او سر نمىزند، در حالىكه آفرينش بدون رستاخيز بيهوده است، و نيز بدان سبب است كه خدا پيوسته مردگان را حيات مىبخشد پس برپا كردن رستاخيز بر او دشوار نيست و نيز اينكه او بر انجام هركارى تواناست. (6)
و نيز با توجه به اين حقيقت است كه قيامت آمدنى است و هيچ شكى در آن نيست و اينكه خدا همه كسانى را كه در گورهايند برمىانگيزد. (7)
امّا از ميان مردم كسى است كه درباره خدا و صفات او مجادله مىكند بى آنكه به دانشى برخاسته از دليل عقلى متّكى باشد يا با هدايت و الهامى از جانب خدا دلش به نور معرفت روشن شده باشد و يا به كتابى آسمانى كه روشنگر است تمسّك نموده باشد. (8)
اين در حالى است كه او از سر تكبّر پهلوى خود را مىگرداند و روى برمىتابد تا مردم را از راه خدا به گمراهى بيفكند. براى او در اين جهان خوارى و رسوايى است و روز قيامت عذاب آن آتش برافروخته را به او خواهيم چشانيد. (9)
[به او گفته مىشود:] اين كيفر به سزاى دستاوردى است كه خود پيش فرستادهاى، و نيز از آنروست كه خدا به بندگانش ستم نمىكند، بلكه به هركسى آنچه را كه درخور اوست مىدهد. (10)
و از ميان مردم كسى است كه خدا را يكسويه و در برخى شرايط عبادت مىكند؛ پس اگر خيرى به او رسد دلش به آن آرام مىگيرد و به عبادت خدا و دين او دل خوش مىكند، و اگر رنج و محنتى به او رسد روى مىگرداند و از عبادت خدا بازمىايستد. او در دنيا و آخرت زيان ديده است و زيانكارى آشكار همين است. (11)
به جاى خدا چيزى را مىپرستد كه نه به او زيانى مىرساند و نه به او سودى مىبخشد. اين است آن گمراهى كه با حق فاصلهاى دور و دراز دارد. (12)
روز قيامت درباره معبودش مىگويد: كسى كه زيان او از سودش نزديكتر است قطعا بد سرپرست و بد همدمى است. (13)
قطعا خداوند كسانى را كه ايمان آورده و كارهاى شايسته كردهاند به بوستانهايى پردرخت كه از زير آنها نهرها روان است درمىآورد. به يقين خدا آنچه را بخواهد انجام مىدهد. (14)
هر كس مىپنداشت كه خدا هرگز پيامبرش را در دنيا يارى نمىكند و دين او را رونق نمىبخشد و در آخرت نيز او را يارى نمىكند و بر او و پيروانش رحمت نمىآورد، اكنون كه شوكت او و كثرت پيروانش را مىبيند و به خشم مىآيد بايد ريسمانى به آسمان كشد، سپس خود را بدان حلقآويز كند، آنگاه بنگرد كه آيا اين كار خشم او را از بين مىبرد. (15)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۳۳🌷
ایمانی بر لبه ی پرتگاه:
بر اساس تعلیمات اسلام، هر کس که شهادتین یعنی دو جمله ی «اَشهَدُ اَنَّ لا اِلّْهَ اِلا الله وَ اَشهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً رَسولُ الله» را بگوید و به یگانگی خدا و نبوّت حضرت محمّد(ص) اقرار کند، در قلمرو اسلام وارد شده، مسلمان شمرده می شود؛ امّا این اقرار زبانی، پایین ترین مرحله ی ایمان است و تا ایمان حقیقی، فاصله ی زیادی دارد؛ زیرا ممکن است شخصی که به زبان اظهار اسلام می کند، در دل هیچ اعتقادی به آن نداشته باشد و در عمل، از بسیاری از دستورهای آن سرپیچی کند. تاریخ، نام و خاطره ی بسیاری از مسلمانان ظاهری را به حافظه ی خویش سپرده است؛ کسانی که در لباس اسلام، به هر گناه و جنایتی دست می زدند و خود را مسلمان معرفی می کردند؛ در حالی که ایمان حقیقی، ایمانی است که در دل و جان انسان نفوذ کرده و با روح و روان او آمیخته باشد؛ چنان که انسان حاضر نباشد آن را با هیچ چیز دیگری معاوضه کند؛ همان طور که حاضر نیست قلب و مغزش را با چیز دیگری معاوضه کند.
خداوند در آیهی 14سوره ی حجرات، از برخی از بیابان نشینانِ به ظاهر مسلمان سخن می گوید که در یکی از سال های قحط و خشک سالی وارد مدینه شدند و به امید دریافت کمکی از پیامبر(ص)، شهادتین را بر زبان جاری کردند و برای این اسلامِ زبانی، بر پیامبر(ص) منّت هم می گذاشتند. خدا به پیامبر(ص) خود فرمود که به این افراد بگوید: شما ایمان واقعی نیاورده اید؛ بلکه می توانید ادّعا کنید که اسلام آورده اید؛ زیرا هنوز ایمان در دل های شما وارد نشده و تنها به زبان هایتان جاری شده است . آیه ی مورد بحث(11 حج) نیز به همین نکته اشاره کرده، می فرماید که برخی از مردم، محافظه کارانه دین دارند و همواره دین را در کنار منافع خویش می خواهند؛ مانند کسی که در کنار لشکر حرکت می کند و منتظر نتیجه ی جنگ است؛ اگر پیروزی باشد، جلو می رود و غنیمت می خواهد، و اگر شکست باشد، پا به فرار می گذارد. وضعیّت افراد سست ایمان نیز همین گونه است؛ آنان تا زمانی دین را دوست دارند که منافعشان حفظ شود؛ ولی اگر زمانی دینداری با منافع مادّی شان موافق نباشد، پنهانی یا آشکارا آن را کنار می گذارند. این همان حقیقتی است که سرور آزادگان جهان، امام حسین(ع)، به آن اشاره کرده و فرموده است:
«[بسیاری از] مردم، بردگان دنیا هستند و دین را با زبان هایشان مزمزه می کنند. تا زمانی که زندگی هایشان به خوبی جریان دارد، گرد دین می چرخند؛ امّا هنگامی که با سختی ها آزموده شوند، دینداران راستین اندک اند.»
آری، این افراد که در زمان ما نیز کم نیستند به دین تنها از دریچه ی منافع مادّی خود می نگرند و معیار حقّانیّت آن را روی آوردن دنیا به خویش می پندارند، و اگر روزی گرفتار مشکلات شوند، فریاد بر می آورند: مگر ما مسلمان نیستیم؟ پس چرا خدا ما را گرفتار کرده است؟! پیامبر گرامی ما چه زیبا فرموده است: نشانه های اسلامِ ظاهری، برای همه آشکار است؛ ولی جای ایمان، در قلب است.
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
#سال_روز_شهادت🌹
#طرح_ناب🌟✨
🌷۳۱خرداد۱۳۶۰
مصادف است باسالروز
شهادت دکتر مصطفی🌹✨
چمران در دهلاویه...
یادش گرامی و ...
راهش پر رهرو باد...
#الّلهُمَ_عَجّل_لِولیّکَ_الفرَج🌲🌲🌲
#قهرمانان_شجاع_قلبها*✅
❀🍃✿🍃❀ ❀🍃✿🍃❀
📚 خورشید گرفتگی
💠 یکی از سبب های وجوب نماز آیات، #خورشید_گرفتگی است، اگرچه جزئی باشد.
مکلف می تواند از زمان شروع گرفتگی خورشيد، #نماز_آيات را بخواند و بنابر احتياط واجب، بايد به قدرى تأخير نیاندازد كه شروع به بازشدن كند، و اگر از آن وقت تا قبل از باز شدن کامل به تأخیر انداخت باید نماز را بدون نیت ادا و قضا بخواند.
✅ چند نکته:
۱. خواندن نماز آیات به جماعت اشکال ندارد، بلکه مستحب است.
۲. در تقسیم سوره، «بسم الله الرحمن الرحيم» آیه به حساب نمی آید.
۳. در #تقسیم_سوره، تقسيم یک آیه به دو بخش اشکال ندارد، برای مثال جمله «لم یلد» یک بخش و جمله «ولم یولد» بخش دیگر باشد.
#احکام_نماز_آیات #کسوف_خورشید
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
جزئیات خورشید گرفتگی یکشنبه 1 تیر 99
🔹این خورشید گرفتگی نزدیک ساعت 9 صبح شروع می شود .
🔹حوالی ساعت 10 تا 10:20 در اغلب نقاط کشور به اوج خود می رسد.
🔹از ساعت 11:30 به بعد به تدریج پایان می یابد.
💫💫💫💫💫
نماز آیات از ساعت شروع( ۹ صبح) وتا اوج به نیت اداست و از زمان شروع به باز شدن تا اتمام خسوف یعنی (۱۱:۳۰ صبح)
به صورت قربه الی الله خوانده شود
🤲🤲🤲🤲
توجه شود
نیت نماز آیات از زمان شروع به باز شدن تا اتمام خسوف به نیت قربه الی الله یا ما فی الذمه است نه اداست نه قضا .
التماس دعا