صفحه ۳۵۶ مصحف شریف
سوره مبارکه نور
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
356-tah.mp3
10.61M
تلاوت تحقیق ص۳۵۶
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
356.mp3
194K
تلاوت تدویر ص ۳۵۶
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
هدایت شده از قرآن روزی یک صفحه🇵🇸
356.mp3
342.2K
🎙ترجمه گویای فارسی
📖صفحه ۳۵۶
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
#ترجمهی_سورهی_مبارکهی_نور
خداوند شب و روز را به گردش درمىآورد و هر كدام را جايگزين ديگرى مىكند.
به راستى در اين جابهجايى براى اهل بصيرت نشانه و عبرتى است بر اينكه تنظيم امور هستى به دست اوست. (44)
خداست كه همه جنبندگان را از آبى كه داراى يك طبيعت است آفريد؛ با وجود اين، آنها داراى گونهها و انواع بسيارند؛ برخى از آنها بر شكمشان مىخزند و برخى از آنها بر روى دو پا راه مىروند و برخى از آنها بر روى چهار پا راه مىروند. و خدا هر چه بخواهد مىآفريند، زيرا او بر هر چيزى تواناست. (45)
همانا ما آياتى كه بيانگر صفات خدا و روشنگر راه ايمان و كفر و توحيد و شرك است فروفرستاديم، و خداوند هر كه را بخواهد به راهى راست هدايت مىكند. (46)
منافقان مىگويند: به خدا و پيامبر ايمان آورديم و به فرمان او و پيامبرش گردن نهاديم. ولى گروهى از آنان پس از اين اقرار روى مىگردانند و سرپيچى مىكنند. ولى هيچيك از اين دو گروه ايمان نياوردهاند. (47)
و هنگامى كه نزاعى درگيرد و آنان به قانون خدا و داورى پيامبر فراخوانده شوند، بىآنكه انتظار رود، گروهى از آنان رويگردان مىشوند. (48)
در صورتى كه اگر داورى پيامبر- كه هميشه حق است- به سود آنان باشد، با حال اطاعت و تسليم به سوى او مىآيند. (49)
آيا در دلهايشان مرضى هست، يا در حقانيّت دينشان ترديد دارند، يا مىترسند خداوند با حكمى ناحق به آنان ستم كند و پيامبرش با داورى نابهحق ستم روا دارد؟ نه، اينها دليل رويگردانىشان نيست، بلكه از آنروست كه آنان ستمكارند، زيرا اظهار ايمان كردند و در دل تسليم نشدند. (50)
ولى مؤمنان حقيقى هنگامى كه نزاعى ميانشان رخ دهد و به قانون خدا و داورى پيامبر فراخوانده شوند تا ميانشان داورى كند، سخنشان جز اين نيست كه مىگويند: دعوت خدا را پذيرفتيم و بر اطاعت از خدا و پيامبرش گردن نهاديم. اينانند نيكبختان. (51)
زيرا هر كس از خدا و پيامبرش فرمان برد و از خدا بترسد و از او پروا كند، تنها چنين كسانى به سعادت نايل مىگردند. (52)
منافقان با سوگندهاى مؤكّد خود به خدا قسم خوردند كه اگر آنان را به جهاد در راه خدا فرمان دهى، قطعا به سوى ميدان نبرد بيرون مىروند. به آنان بگو: سوگند ياد نكنيد، زيرا جهاد در راه خدا طاعتى است كه ضرورت آن در دين شناخته شدهاست و وجوب آن در گرو سوگند نيست، و اگر سوگندتان براى جلب رضايت خدا و پيامبر است، بدانيد كه خدا به آنچه مىكنيد آگاه است و سوگندهاى شما او را فريب نمىدهد. (53)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۵۶🌷
آنجا که عیار دینداری مشخّص می شود:
می دانیم که پذیرش اسلام با گفتن دو جمله ی «اَشهَدُ اَنَّ لا اِلّْهَ اِلله وَ اَشهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ الله» حاصل می شود و کسی که به یگانگی خدا و نبوّت پیامبر اقرار کند، مسلمان به حساب می آید؛ امّا اسلام، برنامه ها و دستورهای ویژه ای دارد که پذیرش و عمل به تمامی آنها با دل و جان، نشانه ی ایمان واقعی است. از این رو خدا در آیات 2 و 3 سوره ی عنکبوت با قاطعیت تمام بیان فرموده که همه ی افرادی را که با زبان به اسلام اقرار می کنند، امتحان کرده، راست یا دروغ بودن ایمانشان را مشخّص می کند. یکی از آزمون های دشوار خدا زمانی نمود می یابد که پذیرفتن حکم خدا، با منافع مادّی و دنیایی انسان در تعارض قرار می گیرد و قبول دستور دین با چشم پوشی از منفعت مادّی برابر می شود. در این موارد، شیطان دام زیبایی می گستراند و تلاش می کند علاقه به مال و ثروت و منافع مادّی را چنان در چشم انسان بزرگ جلوه دهد که او از فرمان خدا سرپیچی کرده، جانب منافع دنیایی اش را بگیرد. خداوند در این آیات، کسانی را که در این دام می افتند، توبیخ فرموده است.
در تاریخ نقل شده که میان امیر مؤمنان علی و یکی از اصحاب اختلافی ایجاد شد. ماجرا از این قرار بود که او از امام علی(ع) زمینی را خریده بود؛ ولی چون چند سنگ از خاک آن زمین بیرون آمده بود، می خواست آن را به امام پس دهد. امیر مؤمنان به او پیشنهاد کرد که برای رفع اختلاف به پیامبر مراجعه کنند؛ امّا در این میان، شخصی به نام حَکَم بن ابی العاص ـ که از منافقان بود ـ به وی گفت: «اگر برای قضاوت نزد پیامبر بروی، او به نفع پسـرعمویش قضاوت می کند. قضاوتت را نزد او مبر!» در این هنگام، این آیات نازل شد و آن منافقِ به ظاهر مسلمان و افرادی که مانند او فکر می کنند، چنین توبیخ شدند:
«هنگامی که مؤمنان [واقعی] به سوی خدا و پیامبرش فرا خوانده می شوند تا میانشان قضاوت کند، فقط می گویند: شنیدیم و اطاعت کردیم. چنین افرادی، رستگاران واقعی هستند. و کسانی که از خدا و پیامبرش اطاعت کنند و از خدا بترسند و خود را از خشم او حفظ کنند، رستگاران حقیقی اند.»
آری، روح دینداری، تسلیم بی چون وچرا در برابر دستورهای خداست که به وسیلهی قرآن، پیامبر و اهلبیت به ما رسیده است. در چنین مواقعی است که عیار دینداری مشخص می شود. در حدیثی از امام صادق می خوانیم: «اگر افرادی خدای یگانه ی بی شریک را عبادت کنند و نماز بخوانند و زکات بدهند و حجّ خانه ی خدا را به جای آورند و ماه رمضان را روزه بگیرند، ولی، به یکی از دستورهای خدا یا پیامبر خدا ایراد بگیرند و بگویند که ای کاش غیر از این بود، یا حتّی در دل خود چنین مطلبی را احساس کنند، به سبب چنین گفتار یا پنداری مشرک هستند.» البته باید توجّه داشت که منظور از «شرک» در این روایت، شرک آشکار نیست؛ بلکه شرک پنهان است که ممکن است در نهاد بسیاری از یکتاپرستان نیز وجود داشته باشد .
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
👇👇👇👇👇👇👇👇👇
بسمه تعالی
از شنبه به مدت ۴ روز ، ساعت ۱۸ و ۳۰ دقیقه از
شبکه سه سیما، پرسش و پاسخ در باب ( حجاب قانونی و حجاب اجباری ) با حضور آقای حسن رحیم پور با عنوان ( حجاب ،دفاع از عشق ) پخش می شود .لطفاً اطلاع رسانی کنید.
☀️ به نام او که یادش آرام بخش دلهاست
ســـلام صبح به خیر
ان شاءالله لحظههاتون مملو از شادی و آرامش و مهر
💠🌺(اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم)🌺
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
✅ سلام و ادب
روز سه شنبه زیبایتان به خیر
🌺اَلّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُمْ🌺
✅ ذکر روز سه شنبه :
(یا ارحم الراحمین /ای بخشنده ترین بخشندگان)(۱۰۰مرتبه)
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
💎 اَللّهُمَّ نَوِّر قُلُوبَنا بِالْقُرآن اَللّهُمَّ زَیِّن اَخْلاقَنا بِزینَةِ الْقُرآن اَللّهُمَّ ارْزُقنا شَفاعَةَ الْقُرآن
🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹
آیات صفحه🌹(357)🌹را تلاوت کرده و به پیامبران و امامان و خانم فاطمه الزهرا(س) و خانم معصومه (س)هدیه می نماییم:
☀️ اعوُذُ بِاللهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیمِ
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحیمِ
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
با سلام
ظاهرا، تلاوت تحقیق برخی آیات (از استاد منشاوی) موجود نمیباشد یا آنکه ما بدان دسترسی نداریم.
صفحه ۳۵۷ مصحف شریف
سوره مبارکه نور
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
357-tah.mp3
9.31M
تلاوت تحقیق ص۳۵۷
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
357.mp3
152K
تلاوت تدویر ص ۳۵۷
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
1_9412345.mp3
327.5K
🎙ترجمه گویای فارسی
📖صفحه ۳۵۷
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
4_5875274463586550913.mp3
1.01M
🔸ترتیل صفحه 357 با صدای استاد حامد ولی زاده
🔸مقام : رست - نهاوند
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
#ترجمهی_سورهی_مبارکهی_نور
بگو: خدا را اطاعت كنيد و از فرستادهاش فرمان بريد. پس اگر روى گردانديد و پيامبر را فرمان نبرديد، به وى زيانى نمىرسد، چرا كه فقط بر عهده اوست آنچه بدان تكليف شدهاست و بر عهده شماست آنچه بدان تكليف شدهايد.
و اگر از پيامبر فرمان بريد، هدايت خواهيد يافت، و بدانيد كه بر رسول خدا جز ابلاغ آشكار پيام وظيفهاى نيست. (54)
خداوند به كسانى از شما كه ايمان آورده و كارهاى شايسته كردهاند وعده دادهاست كه آنان را در زمين جانشين امّتهاى شايسته گذشته كند؛ چنانكه شايستگان امتهاى پيشين را در زمين جانشين ديگران قرار داد، و نيز نويد دادهاست كه آيين آنان را كه بر پايه فطرت استوار است و خدا آن را برايشان پسنديدهاست، پا برجا سازد، به گونهاى كه جامعه براساس آن شكل يابد، و وعده دادهاست كه آنان را پس از اينكه پيوسته از سوى دشمنان داخلى و خارجى بيمناك بودند، ايمنى بخشد. در حالى به امنيت مىرسند كه مرا مىپرستند و چيزى را شريك من قرار نمىدهند، و هر كس پس از تحقق اين وعده، به وسيله كفر و نفاق و ارتكاب گناهان ناسپاسى كند، اينانند كه از راه خدا بيرون رفتهاند. (55)
و نماز را برپا داريد و زكات بدهيد و حكم پيامبر را اطاعت كنيد، اميد است كه مورد رحمت خدا قرار گيريد و وعده جانشين شدن در زمين و تشكيل جامعهاى بر پايه دين اسلام بىترس از دشمنان، براى شما تحقق يابد. (56)
هرگز مپندار كه كفرپيشگان مىتوانند خدا را در زمين ناتوان كنند و او را از وفا به وعده خود بازدارند. آنان سرانجام شكست خواهند خورد، و جايگاهشان آتش دوزخ است و بىگمان، آن بد جايگاهى است. (57)
اى كسانى كه ايمان آوردهايد، بايد بردگانتان و نيز نوجوانانتان كه به حد بلوغ نرسيدهاند، هنگام ورود به خانههاى شما، در هر شبانه روز سه مرتبه از شما اجازه بگيرند: پيش از نماز صبح، و در نيمروز آنگاه كه لباسهاى خود را از تن بيرون مىآوريد، و پس از نماز عشا. اين سه زمان، زمانهايى هستند كه شما دوست نمىداريد ديگران از وضع شما در آنها آگاه شوند، و شايسته است كه بر ديگران پوشيده بمانيد.
ولى پس از اين سه زمان، نه بر شما گناهى است كه آنان را به اجازه خواستن فرمان ندهيد، و نه بر آنان گناهى است كه اجازه نگيرند، چرا كه رفت و آمدشان بر گرد شما بسيار است و همه بر گرد يكديگر مىچرخيد، و اجازه خواستن پىدرپى ملالآور است. خداوند احكام دين خود را كه از نشانههاى اوست اينگونه براى شما بيان مىكند، و خدا به احكامى كه مورد نياز شماست داناست و آنچه براى شما مقرّر مىدارد براساس حكمت اوست. (58)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
تفسیر مختصر صفحه ۳۵۷
(آیه 54)- در این آیه مجددا روى همین معنى تأکید کرده، مىگوید: «به آنها بگو: اطاعت خدا و اطاعت پیامبرش را کنید» (قُلْ أَطِیعُوا اللَّهَ وَ أَطِیعُوا الرَّسُولَ).
سپس اضافه مىکند: در برابر این فرمان از دو حال خارج نیستید «پس اگر سر پیچى کنید و روى گردان شوید پیغمبر مسؤول اعمال خویش است (و وظیفه خود را انجام داده) و شما هم مسؤول اعمال خود هستید» و وظیفه شما اطاعت صادقانه است (فَإِنْ تَوَلَّوْا فَإِنَّما عَلَیْهِ ما حُمِّلَ وَ عَلَیْکُمْ ما حُمِّلْتُمْ).
«اما اگر از او اطاعت کنید، هدایت خواهید شد» (وَ إِنْ تُطِیعُوهُ تَهْتَدُوا).
زیرا او رهبرى است که جز به راه خدا و حق و صواب دعوت نمىکند.
«و (در هر حال) بر پیامبر صلّى اللّه علیه و آله چیزى جز ابلاغ آشکار نیست» (وَ ما عَلَى الرَّسُولِ إِلَّا الْبَلاغُ الْمُبِینُ).
او موظف است فرمان خدا را آشکارا به همگان برساند خواه بپذیرند یا نپذیرند پذیرش و عدم پذیرش این دعوت، سود و زیانش متوجه خود آنها خواهد شد.
(آیه 55)- شأن نزول:
«هنگامى که پیامبر صلّى اللّه علیه و آله و مسلمانان به مدینه هجرت کردند و انصار با آغوش باز آنها را پذیرا گشتند، تمامى عرب بر ضدّ آنها قیام کردند و آن چنان بود که آنها ناچار بودند اسلحه را از خود دور نکنند، شب را با سلاح بخوابند و صبح با سلاح بر خیزند. ادامه این حالت بر مسلمانان سخت آمده، بعضى گفتند آیا زمانى فرا خواهد رسید که اطمینان و آرامش بر ما حکم فرما گردد، و جز از خدا از هیچ کس نترسیم؟ آیه نازل شد و به آنها این بشارت را داد که آرى چنین زمانى فرا خواهد رسید».
تفسیر:
حکومت جهانى مستضعفان! از آنجا که در آیات گذشته، سخن از اطاعت و تسلیم در برابر فرمان خدا و پیامبر صلّى اللّه علیه و آله بود، این آیه همین موضوع را ادامه داده و نتیجه این اطاعت را که همان حکومت جهانى است بیان مىکند، و به صورت مؤکد مىگوید: «خداوند به کسانى که از شما ایمان آوردهاند و اعمال صالح انجام دادهاند وعده مىدهد که آنها را قطعا خلیفه روى زمین خواهد کرد، همان گونه که پیشینیان را خلافت روى زمین بخشید» (وَعَدَ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا مِنْکُمْ وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ لَیَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِی الْأَرْضِ کَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِینَ مِنْ قَبْلِهِمْ).
منظور از «پیشینیان» بنى اسرائیل است، زیرا آنها با ظهور موسى (ع) و در هم شکسته شدن قدرت فرعون و فرعونیان مالک حکومت روى زمین شدند.
«و دین و آیینى را که براى آنها پسندیده، بطور ریشه دار و پا بر جا در صفحه زمین مستقر سازد» (وَ لَیُمَکِّنَنَّ لَهُمْ دِینَهُمُ الَّذِی ارْتَضى لَهُمْ).
«و خوف و ترس آنها را، به امنیت و آرامش مبدل خواهد کرد» (وَ لَیُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْناً).
و آن چنان مىشود که «تنها مرا مىپرستند و چیزى را شریک من قرار نخواهند داد» (یَعْبُدُونَنِی لا یُشْرِکُونَ بِی شَیْئاً).
مسلم است بعد از این سیطره حکومت توحید و استقرار آیین الهى و از میان رفتن هر گونه اضطراب و ناامنى و هر گونه شرک «کسانى که بعد از آن کافر شوند فاسقان واقعى آنها هستند» (وَ مَنْ کَفَرَ بَعْدَ ذلِکَ فَأُولئِکَ هُمُ الْفاسِقُونَ).
از مجموع آیه چنین بر مىآید که خداوند به گروهى از مسلمانان که داراى دو صفت «ایمان» و «عمل صالح» هستند سه نوید داده است:
1- جانشینى و حکومت روى زمین.
2- نشر آیین حق بطور اساسى و ریشهدار در همه جا.
3- از میان رفتن تمام اسباب خوف و ترس و وحشت و ناامنى.
و نتیجه این امور آن خواهد شد که با نهایت آزادى خدا را بپرستند و فرمانهاى او را گردن نهند و هیچ شریک و شبیهى براى او قائل نشوند و توحید خالص را در همه جا بگسترانند.
این وعده الهى از آن کیست؟ در آیه خواندیم خدا وعده حکومت روى زمین و تمکین دین و آیین و امنیت کامل را به گروهى که ایمان دارند و اعمالشان صالح است داده اما در این که منظور از این گروه از نظر مصداقى چه اشخاصى است؟
بدون شک آیه شامل مسلمانان نخستین مىشود و حکومت حضرت مهدى (عج)- که طبق عقیده عموم مسلمانان اعم از شیعه و اهل تسنن سراسر روى زمین را پر از عدل و داد مىکند بعد از آن که ظلم و جور همه جا را گرفته باشد- مصداق کامل این آیه است، ولى با این حال مانع از عمومیت و گستردگى مفهوم آیه نخواهد بود.
نتیجه این که در هر عصر و زمان پایههاى ایمان و عمل صالح در میان مسلمانان مستحکم شود، آنها صاحب حکومتى ریشهدار و پر نفوذ خواهند شد.
چنین حکومتى تمام تلاشها و کوششهایش از جنگ و صلح گرفته تا برنامههاى آموزشى و فرهنگى و اقتصادى و نظامى، همه در مسیر بندگى خدا، بندگى خالى از هر گونه شرک است.
(آیه 56)- فرار از چنگال مجازات او ممکن نیست! در آیه گذشته وعده خلافت روى زمین به مؤمنان صالح داده شده بود در این آیه و آیه بعد مردم را براى فراهم کردن مقدمات این حکومت بسیج مىکند.
نخست مىگوید:
《و نماز را بر پا دارید》
(وَ أَقِیمُوا الصَّلاةَ). همان نمازى که رمز پیوند خلق با خالق است، و ارتباط مستمر آنها را با خدا تضمین مىکند، و میان آنها و فحشا و منکر حائل مىشود.
«و زکات را بدهید» (وَ آتُوا الزَّکاةَ). همان زکاتى که نشانه پیوند با «خلق خدا» است، و وسیله مؤثرى براى کم کردن فاصلهها، و سبب استحکام پیوندهاى عاطفى است.
«و رسول (خدا) را اطاعت کنید» (وَ أَطِیعُوا الرَّسُولَ). اطاعتى که شما را در خط مؤمنان صالح که شایسته حکومت بر زمینند قرار مىدهد.
«تا (در پرتو انجام این دستورات) مشمول رحمت او (خدا) شوید» (لَعَلَّکُمْ تُرْحَمُونَ). و شایسته پرچمدارى حکومت حق و عدالت گردید.
(آیه 57)- و اگر فکر مىکنید ممکن است دشمنان نیرومند لجوج در این راه سنگ بیندازند و مانع تحقق وعده الهى شوند، چنین امرى امکانپذیر نیست، چرا که قدرت آنها در برابر قدرت خدا ناچیز است، بنا بر این «گمان مبر که افراد کافر مىتوانند از چنگال مجازات الهى در پهنه زمین فرار کنند» (لا تَحْسَبَنَّ الَّذِینَ کَفَرُوا مُعْجِزِینَ فِی الْأَرْضِ).
نه تنها در این دنیا از مجازات خدا مصون نیستند «بلکه در آخرت «جایگاهشان آتش است و چه بد جایگاهى است» (وَ مَأْواهُمُ النَّارُ وَ لَبِئْسَ الْمَصِیرُ).
(آیه 58)- آداب ورود به جایگاه خصوصى پدر و مادر: از آنجا که مهمترین مسألهاى که در این سوره، تعقیب شده مسأله عفت عمومى است در اینجا نیز به یکى از امورى که با این مسأله ارتباط دارد پرداخته و خصوصیات آن را تشریح مىکند.
نخست مىگوید: «اى کسانى که ایمان آوردهاید! باید مملوکهاى شما (بردگانتان) و همچنین کودکانتان که به حد بلوغ نرسیدهاند در سه وقت از شما اجازه بگیرند» (یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لِیَسْتَأْذِنْکُمُ الَّذِینَ مَلَکَتْ أَیْمانُکُمْ وَ الَّذِینَ لَمْ یَبْلُغُوا الْحُلُمَ مِنْکُمْ ثَلاثَ مَرَّاتٍ).
«قبل از نماز صبح و نیم روز هنگامى که لباسهاى (معمولى) خود را بیرون مىآورید، و بعد از نماز عشا» (مِنْ قَبْلِ صَلاةِ الْفَجْرِ وَ حِینَ تَضَعُونَ ثِیابَکُمْ مِنَ الظَّهِیرَةِ وَ مِنْ بَعْدِ صَلاةِ الْعِشاءِ).
این سه وقت «سه وقت خصوصى براى شماست» (ثَلاثُ عَوْراتٍ لَکُمْ).
بدیهى است این دستور متوجه اولیاى اطفال است که آنها را وادار به انجام این برنامه کنند، چرا که آنها هنوز به حد بلوغ نرسیدهاند تا مشمول تکالیف الهى باشند.
ضمنا اطلاق آیه، هم شامل کودکان پسر و هم کودکان دختر مىشود.
در پایان آیه مىفرماید: «گناهى بر شما و بر آنان نیست (که بدون اذن وارد شوند) و بر گرد یکدیگر بگردید» و با صفا و صمیمیت به یکدیگر خدمت نمایید (لَیْسَ عَلَیْکُمْ وَ لا عَلَیْهِمْ جُناحٌ بَعْدَهُنَّ طَوَّافُونَ عَلَیْکُمْ بَعْضُکُمْ عَلى بَعْضٍ).
آرى «این چنین خداوند آیات را براى شما تبیین مىکند و خداوند دانا و حکیم است» (کَذلِکَ یُبَیِّنُ اللَّهُ لَکُمُ الْآیاتِ وَ اللَّهُ عَلِیمٌ حَکِیمٌ).
پیامهای مهم صفحه ۳۵۷
در مورد فرزندان به والدین مومن
۱.مسئول آموزش احکام دین به فرزندان، والدین مؤمن هستند. «یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لِیَسْتَأْذِنْکُمُ»
۲. محل خواب والدین باید جدا و دور از چشم فرزندان باشد، و گر نه نیاز به اذن نبود. «لِیَسْتَأْذِنْکُمُ»
۳. کودکی و بردگی بهانه ای برای شکست حریم دیگران نیست. «لِیَسْتَأْذِنْکُمُ»
۴. مرد باید در طول شبانه روز، ساعاتی را به همسر خود اختصاص دهد و فرزندان مزاحم نشوند. «لِیَسْتَأْذِنْکُمُ»
۵. کودکان نیز تکلیف دارند. «لِیَسْتَأْذِنْکُمُ ... الَّذِینَ لَمْ یَبْلُغُوا الْحُلُمَ»
۶. اسلام دین زندگی است و از جامعیّت کاملی برخوردار است. هم برای مسائل جزئی مانند ورود کودک به اتاق والدین (که در همین آیه آمده است) و هم برای مسایل مهم مانند تشکیل حکومت جهانی (که در آیه ۵۵ آمده است) طرح و برنامه دارد.
۷. کودکان باید پاکدامنی را از محیط خانه بیاموزند. «لِیَسْتَأْذِنْکُمُ»
۸. تربیت و آموختن آداب اسلامی را قبل از بلوغ کودکان شروع کنیم. «الَّذِینَ لَمْ یَبْلُغُوا الْحُلُمَ»
۹. در خانه، باید لباس کار و لباس بیرون را کنار گذاشت. «تَضَعُونَ ثِیابَکُمْ»
۱۰. استراحت، بعد از ظهر و در میان ساعات کار، مفید و مناسب است. «تَضَعُونَ ثِیابَکُمْ مِنَ الظَّهِیرَةِ»
۱۱. تنظیم وقت، در زندگی مسلمانان باید بر اساس اوقات نماز صورت گیرد.«قَبْلِ صَلاةِ الْفَجْرِ بَعْدِ صَلاةِ الْعِشاءِ»
۱۲. تمام احکام الهی بر اساس حکمت است. «عَلِیمٌ حَکِیمٌ»