نکته تفسیری صفحه ۳۵۳
مبارزه با چشم چرانى و ترک حجاب: پیش از این گفتهایم که این سوره در حقیقت سوره عفت و پاکدامنى و پاکسازى از انحرافات جنسى است، در اینجا احکام نگاه کردن و چشم چرانى و حجاب را بیان مىدارد.
نخست مىگوید: «به مؤمنان بگو: چشمهاى خود را (از نگاه به نامحرمان) فرو گیرند، و عفاف خود را حفظ کنند» (قُلْ لِلْمُؤْمِنِینَ یَغُضُّوا مِنْ أَبْصارِهِمْ وَ یَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ).
و از آنجا که گاه به نظر مىرسد که چرا اسلام از این کار که با شهوت و خواست دل بسیارى هماهنگ است نهى کرده، در دنباله آیه مىفرماید: «این براى آنها پاکیزهتر است» (ذلِکَ أَزْکى لَهُمْ).
سپس به عنوان اخطار براى کسانى که نگاه هوسآلود و آگاهانه به زنان نامحرم مىافکنند و گاه آن را غیراختیارى قلمداد مىکنند، مىگوید: «خداوند از آنچه انجام مىدهید آگاه است» (إِنَّ اللَّهَ خَبِیرٌ بِما یَصْنَعُونَ).
(آیه 31)- در این آیه به شرح وظایف زنان در این زمینه مىپردازد، نخست به وظایفى که مشابه مردان دارند اشاره کرده، مىگوید: «و به زنان با ایمان بگو:
چشمهاى خود را (از نگاه هوسآلود) فروگیرند و دامان خود را حفظ نمایند» (وَ قُلْ لِلْمُؤْمِناتِ یَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصارِهِنَّ وَ یَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ).
و به این ترتیب «چشم چرانى» همانگونه که بر مردان حرام است بر زنان نیز حرام مىباشد، و پوشاندن عورت از نگاه دیگران، چه از مرد و چه از زن براى زنان نیز همانند مردان واجب است.
سپس به مسأله حجاب که از ویژگى زنان است ضمن سه جمله اشاره فرموده:
1- «و آنها نباید زینت خود را آشکار سازند جز آن مقدار که طبیعتا ظاهر است» (وَ لا یُبْدِینَ زِینَتَهُنَّ إِلَّا ما ظَهَرَ مِنْها).بنابراین زنان حق ندارند زینتهایى که معمولا پنهانى است آشکار سازند هر چند اندامشان نمایان نشود و به این ترتیب حتى آشکار کردن لباسهاى زینتى مخصوصى را که در زیر لباس عادى با چادر مىپوشند مجاز نیست، چرا که قرآن از ظاهر ساختن چنین زینتهایى نهى کرده است.
2- حکم دیگرى که در آیه بیان شده این است که: «و (اطراف) روسرىهاى خود را بر سینه خود افکنند» تا گردن و سینه با آن پوشانده شود (وَ لْیَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلى جُیُوبِهِنَّ).
از این جمله استفاده مىشود که زنان قبل از نزول آیه، دامنه روسرى خود را به شانهها یا پشت سرمىافکندند، بطورى که گردن و کمى از سینه آنها نمایان مىشد، قرآن دستور مىدهد روسرى خود را بر گریبان خود بیفکنند تا هم گردن و هم آن قسمت از سینه که بیرون است مستور گردد.
3- در سومین حکم مواردى را که زنان مىتوانند در آنجا حجاب خود را برگیرند و زینت پنهان خود را آشکار سازند با این عبارت شرح مىدهد:
«و آنها نباید زینت خود را آشکار سازند» (وَ لا یُبْدِینَ زِینَتَهُنَّ).
«مگر (در دوازده مورد:)
1- «براى شوهرانشان» (إِلَّا لِبُعُولَتِهِنَّ).
2- «یا پدرانشان» (أَوْ آبائِهِنَّ).
3- «یا پدر شوهرانشان» (أَوْ آباءِ بُعُولَتِهِنَّ).
4- «یا پسرانشان» (أَوْ أَبْنائِهِنَّ).
5- «یا پسران همسرانشان» (أَوْ أَبْناءِ بُعُولَتِهِنَّ).
6- «یا برادرانشان» (أَوْ إِخْوانِهِنَّ).
7- «یا پسران برادرانشان» (أَوْ بَنِی إِخْوانِهِنَّ).
8- «یا پسران خواهرانشان» (أَوْ بَنِی أَخَواتِهِنَّ).
9- «یا زنان هم کیششان» (أَوْ نِسائِهِنَّ).
10- «یا بردگانشان» کنیزانشان (أَوْ ما مَلَکَتْ أَیْمانُهُنَّ).
11- «یا مردان سفیهى که تمایلى به زن ندارند» (أَوِ التَّابِعِینَ غَیْرِ أُولِی الْإِرْبَةِ مِنَ الرِّجالِ).
12- «یا کودکانى که از امور جنسى مربوط به زنان آگاه نیستند» (أَوِ الطِّفْلِ الَّذِینَ لَمْ یَظْهَرُوا عَلى عَوْراتِ النِّساءِ).
4- و بالاخره چهارمین حکم را چنین بیان مىکند: «آنها به هنگام راه رفتن پاهاى خود را به زمین نزنند تا زینت پنهانیشان دانسته شود» و صداى خلخال که برپا دارند بگوش رسد (وَ لا یَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِیُعْلَمَ ما یُخْفِینَ مِنْ زِینَتِهِنَّ).
آنها در رعایت عفت آن چنان باید دقیق و سختگیر باشند که حتى از رساندن صداى خلخالى که در پاى دارند به گوش مردان بیگانه خوددارى کنند. و سرانجام با دعوت عمومى همه مؤمنان اعم از مرد و زن به توبه و بازگشت به سوى خدا آیه را پایان داده، مىگوید: «و همگى به سوى خدا بازگردید اى مؤمنان! تا رستگار شوید» (وَ تُوبُوا إِلَى اللَّهِ جَمِیعاً أَیُّهَا الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ).
و اگر در گذشته کارهاى خلافى در این زمینه انجام دادهاید اکنون از خطاهاى خود توبه کنید و براى نجات و فلاح به سوى خدا آیید که رستگارى تنها بر در خانه اوست
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
نحوه برخورد رهبر انقلاب با دختر و پسر جوان در کوه
🔻آقا ابتدا درباره ورزش و مزایای آن با آنها صحبت کرد و بعد فرمود : بد نیست صیغه محرمیتی هم در میان شما برقرار شود و شما با هم ازدواج کنید.
🔻یکی از محافظان مقام معظم رهبری در قالب خاطره ای گفت: یک روز که مقام معظم رهبری به کوههای اطراف تهران برای کوه پیمایی رفته بودند، با دختر و پسری دانشجو برخورد می کنند که به لحاظ ظاهری وضع نامناسبی داشتند.
🔻آنها به یک باره در مقابل گروه ما قرار گرفتند و فرصت جمع و جور کردن و رسیدگی به وضع ظاهری خودشان نداشتند از رفتار آنها مشخص بود که خیلی ترسیده بودند واینگونه به نظر می رسید که آنها تصور می کردند که الآن آقا دستور دستگیری آنها را صادر خواهد کرد. ولی برخلاف تصور آنها، آقا با آنها سلام و علیک گرمی کرد و پرسید که شما زن و شوهر هستید؟؛ آن پسر وقتی با خلق زیبای آقا مواجه شد، واقعیت را گفت؛ و جواب داد خیر من و این دختر دوست هستیم.
🔻آقا ابتدا درباره ورزش و مزایای آن با آنها صحبت کرد و بعد فرمود: بد نیست صیغه محرمیتی هم در میان شما برقرار شود و شما با هم ازدواج کنید. آقا به آنها پیشنهاد داد که اگر مایل بودید در فلان تاریخ بیائید، و من هم آمادگی دارم که شخصا خطبه عقد شما را بخوانم. آن دو خداحافظی کردند و طبق قرار همراه خانواده خود در همان تاریخ به محضر ایشان رسیدند .
🔻آقا هم خطبه عقد آن دو را جاری کردند. با برخورد کریمانه ایشان این دو جوان مسیر زندگی خود را تغییر دادند آن دختر غیر محجبه به یک دختر محجبه و معنوی و آن پسر دانشجو هم به یک جوان مذهبی مبدل شدند.
⭕️«سیدمظاهر حسینی»، مدیرکل تشریفات دفتر مقام معظم رهبری خاطرهای از کوهنوردی رهبر انقلاب را نقل کرده است.
🔻وی گفت: در برنامه کوهنوردی، ایشان به دختری برخورد که سگی در بغل داشت.
شاید اگر هرکدام از ما بودیم به او تذکر میدادیم که این سگ نجس است؛ یا ممکن است باعث بیماری شود. اما ایشان رو کرد و از آن دختر خانم پرسید: اسم سگت چیست؟ چقدر دوستش داری؟ سپس گفتند: خب احکام نگهداری از سگ را هم میدانی؟ چند نمونه را برایش گفتند و سپس منبعی را معرفی کردند تا به آن رجوع کند و بخواند. دختر جوان که از این نحوه برخورد اشک بر دیدگانش جاری شده بود، گفت: من چطور بگویم شما را دیدهام. رهبری چفیه خود را به او هدیه دادند.
این دختر ۲ روز بعد با دفتر تماس گرفت و گفت: به آقا بگویید بنده ارادتمندشان هستم.
📚منبع/ نشریه ماه تمام، شماره ۳،ص۱۷
☀️ به نام خدا
سلام صبح شما به خیر
صبح به ما می آموزد
که باورداشته باشیم
روشنایی باتاریکی معنامی یابد.
وخوشبختی
با عبور ازسختی ها زیباست...
🌺اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم🌺
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
✅ سلام و ادب
صبح یکشنبه زیبایتان به خیر
🌺اَلّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُمْ🌺
✅ ذکر روز یکشنبه :
( یا ذوالجلال و الاکرام/ ای صاحب جلالت و کرامت )
100 مرتبه.
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
💎 اَللّهُمَّ نَوِّر قُلُوبَنا بِالْقُرآن اَللّهُمَّ زَیِّن اَخْلاقَنا بِزینَةِ الْقُرآن اَللّهُمَّ ارْزُقنا شَفاعَةَ الْقُرآن
🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹
آیات صفحه🌹(355)🌹را تلاوت کرده و
به پیامبران، اماممان، خانم فاطمه الزهرا(س)و خانم معصومه(س)هدیه می نماییم:
☀️ اعوُذُ بِاللهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیمِ
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
صفحه ۳۵۵ مصحف شریف
سوره مبارکه نور
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
355-menshavi-tad.mp3
3.23M
تلاوت تدویر استاد منشاوی ص۳۵۵
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
355.mp3
396.4K
🎙ترجمه گویای فارسی
📖صفحه ۳۵۵
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
#ترجمهی_سورهی_مبارکهی_نور
مردانى در آن خانهها تسبيح خدا مىگويند كه هيچ تجارت و هيچ خريد و فروشى آنان را از ياد خدا و برپا داشتن نماز و پرداخت زكات بازنمىدارد. آنان از روزى مىهراسند كه دلها و ديدههاى همگان (مؤمنان و كافران) در آن دگرگون مىشود. (دلها و ديدگان مؤمنان به نور خدا بينا مىشود و كرامتهاى الهى را مىنگرند، و دلها و ديدگان كافران كور مىگردد و چيزى جز رنج نمىبينند). (37)
آرى، مؤمنان به كارهاى شايسته مىپردازند تا خدا هنگام دادن پاداش به آنان، تمام اعمالشان را هر چند كاستىهايى داشته باشد، بهترين عمل به شمار آورد و همه را بر پايه آن سزا دهد و از فضل خود نيز بر پاداششان بيفزايد، و خداوند به هر كس بخواهد، بىحساب؛ بدون آنكه از اعمال او عوضى بخواهد، روزى و پاداش افزون خواهد داد. (38)
اين است وصف مؤمنان، اما كسانى كه كفر ورزيدهاند، اعمالشان همچون سرابى است در زمينى هموار كه تشنه آن را آب مىپندارد و به سراغ آن مىرود، ولى هنگامى كه به آن مىرسد آن را چيزى نمىيابد. آرى، كافران به گمان رستگارى بت مىپرستند، اما وقتى مرگ يكى از آنان فرارسيد و به صحنه قيامت درآمد، آنجاست كه اعمال خود را بىثمر مىبيند و خدا را نزد خويش حاضر مىيابد و خدا هم حساب او را بررسى مىكند و سزايش را به تمام و كمال به او مىدهد، و خداوند اعمال بندگان را به سرعت رسيدگى مىكند. (39)
يا اعمالشان همچون تاريكىهايى است در دريايى موّاج كه هماره آن دريا را موجى مىپوشاند و بر فراز آن موجى ديگر است، و بالاى آن ابرهايى است كه جلو نورهاى آسمانى را مىگيرد. اينها تاريكىهايى است متراكم كه بعضى بر روى بعضى قرار گرفتهاست، و كسى كه در اين درياست، وقتى دست خود را بيرون مىآورد، نزديك است كه آن را از شدت تاريكى نبيند. اعمال كافران نيز حجابهايى متراكماند كه مانع از آنند كه نور ايمان و معرفت بر دلهايشان بتابد و آنان را به راه نجات رهنمون شود. آرى، كسى كه خدا نورى براى او قرار ندادهاست هيچ نورى نخواهد داشت. (40)
آيا ندانستهاى كه هر كه در آسمانها و زمين است و پرندگان گشودهبال، خدا را با هستى خويش تسبيح مىگويند و وجود نيازمندشان بىنيازى او را اعلام مىكند؟ اين حقيقتى است بس روشن و آشكار. همه موجودات راه عرضه نياز خود را به درگاه خدا مىدانند و از تسبيح گفتن خود آگاهند، و خدا به آنچه مىكنند داناست. (41)
فرمانروايى آسمانها و زمين تنها از آن خداست و بازگشت همه امور نيز به سوى خداست. (42)
آيا نديدهاى كه خدا ابرهايى پراكنده را روانه مىكند، آنگاه ميان آنها پيوند مىدهد، سپس آنها را متراكم مىسازد، پس قطرههاى باران را مىبينى كه از لابهلاى ابرها بيرون مىآيد؟ و آيا نديدهاى كه خدا از آسمان، از تگرگهاى متراكم موجود در آنكه همچون كوههاست فرومىفرستد و هر كه را بخواهد با آن هدف قرار مىدهد تا به مال و جان او آسيب برساند، و از هر كه بخواهد آن را بازمىدارد؟ نزديك است روشنى برقش ديدهها را از بين ببرد. (43)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۵۵🌷
گروهی در نور؛ گروهی در تاریکی:
یکی از روش های قرآن برای فهماندن حقایق به مردم، استفاده از روش «مقایسه» است؛ زیرا هنگامی که تنها از یک چیز خوب سخن به میان می آید، ارزش و اهمّیّت آن به آن اندازه روشن نمی شود که علاوه بر خود آن چیز، از مخالفش نیز سخن گفته شود. این آیات نیز با بیان ویژگی های دوستان خدا و دشمنان او، مقایسه ی زیبایی کرده تا هر کسی با به کارگیری عقل و درک خود، راه درست را از نادرست تشخیص داده، آن را پیشه ی خود کند. خداوند در آیه ی 35، نور ایمان و هدایت را به چراغی نورانی و درخشان تشبیه کرده که انسان ها با آن می توانند تاریکی های نادانی را شکافته، به سرمنزل مقصود دست یابند. سپس در آیات 36 و 37 فرموده که این چراغ فروزان در خانه هایی است که خداوند اجازه داده آن خانه ها در عالم انسان ها به صورتی ویژه مشهور و نمایان شود تا مردم به راحت آن ها را بشناسند و به سوی آن بشتابند. این خانه ها، همان مراکزی است که یاد خدا در آن ها رواج دارد و تعالیم و حقایق اسلام از آنجا صادر می شود؛ خانه هایی مانند
خانه های پیامبران، امامان، انسان های فرزانه و وارسته، حرم های پیشوایان دین و مساجد که جایگاه های مخصوص عبادت و یاد خدا هستند. در این مکان های مقدّس، انسان هایی بزرگ و دریادل حضور پیدا می کنند که هیچ گاه سرگرمی های دنیا نمی تواند آنان را از یاد خدا و خواندن نماز و انفاق و زکات باز دارد؛ انسان هایی که همواره به آینده ی قطعی خود و زمان حضور در دادگاه عدل الهی می اندیشند و پیوسته بیم آن را دارند که مبادا از آنان تقصیری سر زده باشد و در آن جایگاه مهم، شرمسارِ پروردگار خویش شوند. نمونه های روشن این افراد، پیشوایان معصوم دین هستند و پیروان آنان.
خداوند نیز در آیه ی 38 به چنین بندگان درست کاری وعده داده که بر اساس بهترین کارهایشان به آنان پاداش می دهد و علاوه بر استحقاقشان، از لطف و عنایت خویش نیز
بی پایان به آنان می بخشد. در مقابلِ این گروهِ سعادتمند و رستگار امّا کافران لجوج قرار دارند که عمری چشمانشان را بر حقیقت بسته اند و هیچ گاه نخواستند سراغ چراغ هدایت روند. از این رو چنان در گرداب جهل و گناه فرو رفته اند که سراسر وجودشان را تاریکی فرا گرفته، و حال و روزشان مانند کسی شده که در اعماق اقیانوس پهناور و در زیر موج های خروشان آن قرار گرفته اند؛ در حالی که ابری تاریک و ظلمانی دریا را پوشانده و مانع رسیدن نور خورشید به آن می شود؛ ظلمتی که اگر آن شخص دستش را از دریا بیرون آورد، نمی تواند آن را ببیند! به راستی آیا چنین شخصی می تواند به مقصود و هدف خویش دست یابد؟ حقیقت این است که برخلاف مؤمنان که با چراغ فروزان هدایت، راه خویش را می پیمایند و زندگی شان «نور علی نور» است، کافرانِ لجوج و کوردل نمی توانند قدمی به سوی سعادت بردارند و پیوسته در گرداب تاریک (ظُلُمّْتٌ بَعضُها فَوقَ بَعضٍ) فرو می روند.
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
میبینی خواهرم...
برا دفاع ازین حرم...
دارم میرم ولی ...
به تو وصیتی دارم....
☀️ به نام خداونـدی که وعــــده اش وفاسـت!
سلام
صبح آمده
ﺑﺎ ﺧﻮﺩمان ﻋﻬﺪ کنیم
ﮐﻪ ان شاءالله از امروز ﺗﻤﺎﻡ ﺛﺎﻧﯿﻪﻫﺎﯾﺖ ﺭﺍ
ﺑﻪ ﺗﺒﺴﻢ ﻭ ﻟﺒﺨﻨﺪ ﭘﯿﻮﻧﺪ ﺑﺰنیم
ﮔﺸﺎﺩﻩ ﺭﻭﯾﯽ
می تواند ﺳﺮﺁﻏﺎﺯ یک روز خوب و عالی باشد ...
صبح به خیر
🌺(اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم)🌺
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
✅ سلام و ادب
🌺اَلّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُمْ🌺
✅ ذکر روز دوشنبه :
( ذکر روز:یا قاضی الحاجات /ای برآورنده حاجت ها )
100 مرتبه.
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
💎 اَللّهُمَّ نَوِّر قُلُوبَنا بِالْقُرآن اَللّهُمَّ زَیِّن اَخْلاقَنا بِزینَةِ الْقُرآن اَللّهُمَّ ارْزُقنا شَفاعَةَ الْقُرآن
🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹
آیات صفحه🌹(356)🌹را تلاوت کرده و به پیامبر(ص)اماممان(ع)وخانم فاطمه الزهرا (س)و خانم فاطمه معصومه(س) هدیه می نماییم:
☀️ اعوُذُ بِاللهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیمِ
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
صفحه ۳۵۶ مصحف شریف
سوره مبارکه نور
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
356-tah.mp3
10.61M
تلاوت تحقیق ص۳۵۶
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
356.mp3
194K
تلاوت تدویر ص ۳۵۶
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
هدایت شده از قرآن روزی یک صفحه🇵🇸
356.mp3
342.2K
🎙ترجمه گویای فارسی
📖صفحه ۳۵۶
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
#ترجمهی_سورهی_مبارکهی_نور
خداوند شب و روز را به گردش درمىآورد و هر كدام را جايگزين ديگرى مىكند.
به راستى در اين جابهجايى براى اهل بصيرت نشانه و عبرتى است بر اينكه تنظيم امور هستى به دست اوست. (44)
خداست كه همه جنبندگان را از آبى كه داراى يك طبيعت است آفريد؛ با وجود اين، آنها داراى گونهها و انواع بسيارند؛ برخى از آنها بر شكمشان مىخزند و برخى از آنها بر روى دو پا راه مىروند و برخى از آنها بر روى چهار پا راه مىروند. و خدا هر چه بخواهد مىآفريند، زيرا او بر هر چيزى تواناست. (45)
همانا ما آياتى كه بيانگر صفات خدا و روشنگر راه ايمان و كفر و توحيد و شرك است فروفرستاديم، و خداوند هر كه را بخواهد به راهى راست هدايت مىكند. (46)
منافقان مىگويند: به خدا و پيامبر ايمان آورديم و به فرمان او و پيامبرش گردن نهاديم. ولى گروهى از آنان پس از اين اقرار روى مىگردانند و سرپيچى مىكنند. ولى هيچيك از اين دو گروه ايمان نياوردهاند. (47)
و هنگامى كه نزاعى درگيرد و آنان به قانون خدا و داورى پيامبر فراخوانده شوند، بىآنكه انتظار رود، گروهى از آنان رويگردان مىشوند. (48)
در صورتى كه اگر داورى پيامبر- كه هميشه حق است- به سود آنان باشد، با حال اطاعت و تسليم به سوى او مىآيند. (49)
آيا در دلهايشان مرضى هست، يا در حقانيّت دينشان ترديد دارند، يا مىترسند خداوند با حكمى ناحق به آنان ستم كند و پيامبرش با داورى نابهحق ستم روا دارد؟ نه، اينها دليل رويگردانىشان نيست، بلكه از آنروست كه آنان ستمكارند، زيرا اظهار ايمان كردند و در دل تسليم نشدند. (50)
ولى مؤمنان حقيقى هنگامى كه نزاعى ميانشان رخ دهد و به قانون خدا و داورى پيامبر فراخوانده شوند تا ميانشان داورى كند، سخنشان جز اين نيست كه مىگويند: دعوت خدا را پذيرفتيم و بر اطاعت از خدا و پيامبرش گردن نهاديم. اينانند نيكبختان. (51)
زيرا هر كس از خدا و پيامبرش فرمان برد و از خدا بترسد و از او پروا كند، تنها چنين كسانى به سعادت نايل مىگردند. (52)
منافقان با سوگندهاى مؤكّد خود به خدا قسم خوردند كه اگر آنان را به جهاد در راه خدا فرمان دهى، قطعا به سوى ميدان نبرد بيرون مىروند. به آنان بگو: سوگند ياد نكنيد، زيرا جهاد در راه خدا طاعتى است كه ضرورت آن در دين شناخته شدهاست و وجوب آن در گرو سوگند نيست، و اگر سوگندتان براى جلب رضايت خدا و پيامبر است، بدانيد كه خدا به آنچه مىكنيد آگاه است و سوگندهاى شما او را فريب نمىدهد. (53)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛