صفحهی ۱۸۷
جزء #۱۰
#سوره_مبارکه_التوبه
❤️یاعلی مددی کن مارا
╭━═🌼━⊰🍃💔🍃⊱━🌼═━╮
🦋 @tartilvathdir96 🦋
╰━═🌸━⊰🍃💔🍃⊱━🌸═━╯
187-menshavi-tad.mp3
851.5K
تلاوت تدویر استاد منشاوی ص۱۸۷
❤️یاعلی مددی کن مارا
╭━═🌼━⊰🍃💔🍃⊱━🌼═━╮
🦋 @tartilvathdir96 🦋
╰━═🌸━⊰🍃💔🍃⊱━🌸═━╯
🌷نکته تفسیری صفحه ۱۸۷🌷
قطع رابطه ی کامل و لغو هر گونه پیمان با مشرکان:
هشت سال پس از هجرت پیامبر، شهر مکّه را مسلمانان فتح کردند و قلب سرزمین حجاز را به دست گرفتند و قدرت برتر آن سرزمین شدند. در آن زمان، پیامبر بنا بر صلاح دید خود، با برخی از اقوام و قبایل مشرک، «پیمان ترک جنگ» بسته بود و هر دو طرف عهد کرده بودند که از هر گونه تعرّض به یکدیگر و جنگ بپرهیزند. مشرکان امّا که با فتح مکّه پایگاه خود را از دست داده بودند، پیوسته نقشه ی نابودی مسلمانان را در سر می پروراندند و برای اقدام بر ضد مسلمانان آماده می شدند. از سوی دیگر، برخی از آداب و رسوم شرک آمیز آنان هنوز در محیط کعبه ـ که خانه ی مقدّس خدا و حرم پاک اوست رواج داشت؛ رسومی مانند طواف خانهی خدا به صورت عریان! پیامبر خدا از این وضیعت ناخشنود و منتظر فرمان الهی و تعیین تکلیف از جانب خدا بود. تا این که در سال نهم هجرت پیش از آغاز مراسم حج این آیات بر آن حضرت نازل شد و قاطعانه به پیامبر و مسلمانان ابلاغ شد که از این پس هر گونه پیمان و عهدنامه ای که میان آنان و مشرکان برقرار بوده، ملغی ست.
بر اساس این آیات، مشرکان چهار ماه فرصت داشتند که در مورد وضعیت خود بیندیشند و یکی از این دو راه را انتخاب کنند: یا اسلام بیاورند و در پناه اسلام، به سعادت دنیا و آخرت برسند؛ یا راه و رسم ننگین بت پرستی را ادامه دهند، که در آن صورت دیگر در امان نخواهند بود و فرصت زندگی از ایشان گرفته خواهد شد؛ زیرا شرک و بت پرستی، آفتی ست که نه تنها فرد مشرک، که جامعهی انسانی را به فساد می کشد و نابود می کند. پس از نازل شدن این آیات، پیامبر ابوبکر را مأمور کرد تا پیام خدا را در مسجدالحرام و در حضور مردم قرائت کند؛ شاید بدین علت که او معمولاً در جنگ ها کناره گیری می کرد و کسی از مشرکان به دست او کشته نشده بود. هنگامی که ابوبکر به نزدیک مكه رسید، جبرئیل از سوی خدا بر پیامبر نازل شد و به آن حضرت پیغام داد که فرمان خدا را فقط خود پیامبر یا شخصی از خاندان آن حضرت باید برای مردم بخواند. به همین سبب، پیامبر، حضرت علی را به سوی مکّه فرستاد. با اینکه بسیاری از اقوام و بستگان مشرکان در جنگ ها توسط حضرت علی کشته شده بودند و آنان کینه ی شدیدی از او به دل داشتند، آن حضرت، پیام را از ابوبکر گرفت و با شجاعت تمام در روز عید قربان و در سرزمین منی در میان مردم قرائت کرد. نکاتی که علی به کفّار اعلام کرد، این ها بود:
1ـ اعلام قطع رابطه و لغو پیمان
ها؛
2ـ ممنوعیّت شرکت مشرکان در حـج از سـال آیـنده؛
3ـ ممنوعیّت طواف در حال برهنگی؛
4ـ ممنوعیّت ورود مشرکان به خانه ی خدا. ذکر دو نکته از نکات این آیات لازم است:
1ـ آیه ی 4، گویای این است که مشرکانی که بر سر عهدشان با مسلمانان بمانند و بر ضد آنان توطئه چینی نکنند، تا پایان مدّت معاهده در امان هستند. این مطلب، نشانگر حساسیّت فوق العاده اسلام نسبت به رعایت عهد و پیمان حتّی با مشرکان است.
2ـ آیه ی 6 چنین می گوید که اگر یکی از مشرکان حتّی پس از اتمام مهلت چهارماهه بخواهد با اسلام آشنا شود، پیامبر و مسلمانان وظیفه دارند در کمال امنیّت و آرامش او را با تعلیمات اسلام آشنا کنند و سپس به محلّ امن خودش برسانند. براستی این آیه، نشانه ی بزرگی برای حمایت دین اسلام از فکر و اندیشه است و بیانگر این حقیقت که دست بردن به شمشیر، آخرین مرحله در پیش برد اهداف اسلامی است .
❤️یاعلی مددی کن مارا
╭━═🌼━⊰🍃💔🍃⊱━🌼═━╮
🦋 @tartilvathdir96 🦋
╰━═🌸━⊰🍃💔🍃⊱━🌸═━╯
☀️ به نام پروردگار دانا و آگاه
سلام
صبح شنبه شما به خیر
ان شاءالله
نه حسرت گذشته غمگین تون کنه
و نه غم آینده نگرانتون
در حال زندگی کنید
و لحظه هاتون پراز آرامش باشه
اول هفته تون زیبا و بی نظیر
🌺(اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم)🌺
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
✅ سلام و ادب
روز شنبه زیبایتان به خیر
🌺اَلّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُمْ🌺
✅ ذکر روز شنبه :
یا رب العالمین ( ای پروردگار جهانیان )
100 مرتبه.
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
💎 اَللّهُمَّ نَوِّر قُلُوبَنا بِالْقُرآن اَللّهُمَّ زَیِّن اَخْلاقَنا بِزینَةِ الْقُرآن اَللّهُمَّ ارْزُقنا شَفاعَةَ الْقُرآن
🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹
آیات صفحه🌹(188)🌹را تلاوت کرده و به پیامبر(ص) اماممان(ع) وخانم فاطمه زهرا(س) هدیه می نماییم:
☀️ اعوُذُ بِاللهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیمِ
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
📚تلاوت روزانه ۱صفحه+فایل صوتی
🌷-----*~*💗*~*-----🌷
#پروازتاخدا🕊♥️👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
صفحهی ۱۸۸
جزء #۱۰
#سوره_مبارکه_التوبه
📚تلاوت روزانه ۱صفحه+فایل صوتی
🌷-----*~*💗*~*-----🌷
#پروازتاخدا🕊♥️👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
188-menshavi-tad.mp3
836.3K
تلاوت تدویر استاد منشاوی ص۱۸۸
📚تلاوت روزانه ۱صفحه+فایل صوتی
🌷-----*~*💗*~*-----🌷
#پروازتاخدا🕊♥️👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
188-menshavi-tah.mp3
8.47M
تلاوت تحقیق استاد منشاوی ص۱۸۸
📚تلاوت روزانه ۱صفحه+فایل صوتی
🌷-----*~*💗*~*-----🌷
#پروازتاخدا🕊♥️👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
#ترجمهی_سورهی_مبارکهی_توبه
چگونه مشركان مىتوانند نزد خدا و پيامبرش پيمانى داشته باشند پيمان همه آنان بىاعتبار است به جز كسانى از آنان كه در كنار مسجد الحرام با ايشان پيمان بستهايد و تاكنون به پيمان خود وفادار بودهاند، پس تا هنگامى كه به عهد خويش با شما پايدارند شما نيز به عهد خود با آنان پايدار بمانيد، كه پاىبندى به پيمان، نشانگر تقواپيشگى است و خداوند تقواپيشگان را دوست مىدارد. (7)
چگونه پيمان مشركان محترم شمرده شود، در صورتى كه اگر بر شما چيره شوند نه حقّى از حقوق خويشاوندى را درباره شما رعايت مىكنند و نه به هيچ پيمانى كه با آنان امضا كردهايد وفادارند. شما را به زبان و با سخنان فريبنده خود خشنود مىكنند ولى دلهايشان از آنچه بر زبان مىآورند ابا دارد و بيشترشان از عهد و پيمان خود خارج شدهاند. (8)
آيات خدا را به كالاى كمبهاى دنيا فروختهاند و بدين كار مردم را از راه او بازداشتهاند. راستى كه بد كارى انجام مىدادهاند. (9)
در حق هيچ مؤمنى هيچيك از حقوق خويشاوندى را رعايت نمىكنند و به هيچ پيمانى كه امضا كردهاند پاىبند نيستند. اينانند كه به پيمانهاى شما تجاوز كرده و آنها را ناديده گرفتهاند. (10)
پس اگر از شرك توبه كردند و احكام دين را پذيرفتند پس نماز به جاى آوردند و زكات پرداختند، برادران دينى شما هستند و در تمام حقوق با ساير مؤمنان برابرند. ما آيات خود را به روشنى براى همه بيان مىكنيم و تنها مردم دانا از آن بهره مىبرند. (11)
و اگر گروهى از مشركان پيمانهاى خود را كه بر آنها سوگند ياد كردهاند پس از آنكه بر آن عهد بستند، شكستند و درباره دين شما زبان به بدگويى گشودند آنان پيشوايان كفر به شمار مىآيند و شما بايد با پيشوايان كفر پيكار كنيد، چرا كه آنان را هيچ پيمانى نيست، باشد كه از پيمانشكنى دست بردارند. (12)
آيا با قومى كه پيمانهاى خود را شكستند و قصد بيرون راندن پيامبر را داشتند و نخستين بار آغازگر جنگ با شما بودند، نمىجنگيد؟ آيا از آنان مىترسيد؟ اگر مؤمنيد [بايد براى شما آشكار باشد كه] خدا سزاوارتر است كه از او بترسيد. (13)
📚تلاوت روزانه ۱صفحه+فایل صوتی
🌷-----*~*💗*~*-----🌷
#پروازتاخدا🕊♥️👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
🌷نکته تفسیری صفحه ۱۸۸🌷
برادر دینی:
واژه ی «برادر» برای مسلمانان واژه ی آشنایی است. در جوامع دینی، بسیاری از مسلمانان، یکدیگر را با این لفظ صدا می زنند؛ زیرا در کتاب آسمانی خود خوانده اند که افراد باایمان، برادر یکدیگرند. این مطلب در این آیه و آیه ی 10 سوره ی حجرات بیان شده است. در آن آیه می خوانیم که افراد باایمان، تنها یک رابطه با هم دارند، و آن رابطه ی برادری است. البتّه این موضوع، چیزی فراتر از یک ادّعا، و فرمانی ست که شاید در جامعه ی اسلامی به فراموشی سپرده شده، و اگر مسلمانان به آن عمل می کردند، بی شک حال و روز دیگری داشتند.
آری، از نظر قرآن، در میان افرادی که در محیط اسلام قرار می گیرند، رابطه ی خاصّی ایجاد می شود و آنان در قبال یکدیگر وظایف ویژه ای پیدا می کنند. پیشوایان معصوم ما بر این مطلب تأکید فراوانی کرده و در سخنانی، وظایف متقابل مسلمانان را برشمرده اند. یکی از این سخنان، حدیث گهرباری از پیامبر بزرگ اسلام است. آن حضرت در این باره فرموده است: «مسلمان بر برادر مسلمانش سی حق دارد و این حقوق پیوسته بر گردن برادر مسلمانش هست؛ مگر این که آن ها را ادا کند، یا این که برادر دینی اش از آنها چشم پوشد:
1ـ لغزش ها و اشتباهاتش را ببخشد؛
2ـ در هنگام اندوه و ناراحتی اش بر او رحم کند؛
3ـ عیب هایش را بپوشاند؛
4ـ از اشتباهاتش درگذرد؛
5ـ عذرش را بپذیرد؛
6ـ در پشت سرش در برابر بدگویان از او دفاع کند؛
7ـ همیشه خیرخواهش باشد؛
8ـ دوستی با او را نگه دارد؛
9ـ بر سر پیمانش با او بماند؛
10ـ در هنگام بیماری به عیادتش رود؛
11ـ اگر از دنیا رفت، به تشییع جنازه اش رود؛
12ـ دعوتش را بپذیرد؛
13ـ هدیه اش را قبول کند؛
14ـ هدیه اش را با هدیه ای جبران کند؛
15ـ از لطفش سپاسگزاری کند؛
16ـ به خوبی یاری اش کند؛
17ـ ناموسش را حفظ کند؛
18ـ حاجتش را برآورد؛
19ـ برای رفع نیازش، پا در میانی کند؛ 20ـ اگر عطسه کرد، به او «عافیت باد» بگوید؛
21ـ اگر راهش را گم کرد، راه نمایی اش کند؛
22ـ سلامش را پاسخ گوید؛
23ـ سخنش را خوب بشمارد؛
24ـ لطف و محبّتش به خود را نیکو نشان دهد؛
25ـ سوگندش را راست بشمارد؛
26ـ با دوست او دوستی کند، نه دشمنی؛
27ـ او را یاری کند؛ چه ظالم باشد و چه مظلوم! امّا اگر ظالم باشد، بدین صورت او را یاری کند که او را از ظلم و ستمکاری اش بازگرداند، و اگر مظلوم باشد، او را برای گرفتن حقّش یاری کند؛
28ـ او را با مشکلات تنها نگذارد و خوار و ذلیل نکند؛
29ـ هر خوبی ای که برای خودش دوست دارد، برای او نیز دوست داشته باشد؛
30ـ هر بدی ای که برای خودش نمی پسندد، برای او نیز نپسندد.» به راستی اگر روزی فرا رسد که مسلمانان چنین حقوقی را در میان خود رعایت کنند، بهشت روی زمین را تجربه خواهند کرد. به امید آن روز.
📚تلاوت روزانه ۱صفحه+فایل صوتی
🌷-----*~*💗*~*-----🌷
#پروازتاخدا🕊♥️👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
شبهه
در مورد عهد شکنی مشرکین
😱اینجا خدا گفته هر جا مشرک گیر آوردید بکشید!
ما باید چکار کنیم؟
😳😳😳آیا این ها اجبار نیست؟
اینکه اگر کسی ایمان نیاره را باید کشت؟
خب این چه اختیاریه؟
پس چطور است که خدا به حضرت محمد میگه تو فقط هشدار بده و هیچ اجباری بر آنان برای قبول این مطالب نیست؟
با سلام و درود
در این زمینه چند نکته عرض می شود:
1. حکم قتال و جنگ با مشرکان به خاطر عقیده آنها نبوده بلکه به خاطر نقض صلحنامه حدیبیه و تبدیل حالت صلح به حالت جنگی بوده است. لذا این با آزادی عقیده منافاتی ندارد.
2. با توجه به آیات ابتدایی سوره توبه، روشن می شود که تا آیه 13 این سوره، مربوط به نقض عهد و پیمان شکنی مشرکان است.
3. کسی که حجت بر او تمام است و عقیده باطل دارد محکوم است، ولی این دلیل نمی شود که ما با او وارد جنگ شویم.
4. چنین ادعایی که آیات جهاد و قتال، در مورد همه مشرکان و در همه زمان ها است و دستور جنگ و کشتار با دیگران را به صورت کلی و عمومی داده، ادعایی ناصحیح است.
شأن نزول، نوع بیان و شواهد موجود در خود آیات، قرائن خارجی، سیره معصومین علیهم السلام و ... نیز شاهد بر این مطلب است.
5. اگر کسی اسلام را قبول ندارد، اسلام با او جنگ و دشمنی ندارد مگر این که او اقدام به دشمنی و جنگ بر علیه مسلمانان نماید.
6. اسلام با آزادی عقیده مشکلی ندارد کما این که پیامبر صلی الله علیه وآله، با مشرکان مکه پیمان صلح حدیبیه را بستند.
7. با مطالعه تاریخ زندگانی پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله و نیز سیره معصومین علیهم السلام، روشن می شود که اصلا این گونه نبوده که تا با مشرکی برخورد کردند حکم قتل یا جنگ با او را بدهند. هیچ فقیهی هم چنین حکمی نمی دهد.
🎖لذا چنین نسبت دادنی به قرآن و اسلام، بی اساس است و جایی ندارد.
بنابر این:
حکم قتال و جنگ، با مشرکانی بوده که نقض عهد و پیمان نموده وکمر به دشمنی و نابودی اسلام بسته و در این زمینه از هیچ اقدامی فرو گذار نمی کردند.
📚تلاوت روزانه ۱صفحه+فایل صوتی
🌷-----*~*💗*~*-----🌷
#پروازتاخدا🕊♥️👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
دوستان صبحتون بخیر و منور به الطاف الهی
التماس دعا از همگی دارم
امروز خیلی نیاز به دعاتون دارم
تا همیشه در راهی که دارم قدم برمیدارم و بقولی در مسیری که افتادم پیروز و سربلند باشم...
دعا کنید انشاالله به حق قرآن امروز پیروز و موفق و سربلند به شهر و خانهام بازگردم.
به حق عظمت قرآن و توکل بخدا و توسل به اهلبیتش
واز دعای شما خوبان خدا
آمییییین
بازم التماس دعا
☀️ به نام پروردگار دانا و توانا
پروردگارا
دراین صبح
که مژده دهنده از امید و رحمت توست
هرآن که چشم گشود، قلبش سرشار از امید
و زندگی اش سرشار از رحمت و برکت تو باد .
سلام صبح شما به خیر و سلامت و شادی
🌺اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم🌺
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
✅ سلام و ادب
صبح یکشنبه زیبایتان به خیر
🌺اَلّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُمْ🌺
✅ ذکر روز یکشنبه :
( یا ذوالجلال و الاکرام/ ای صاحب جلالت و کرامت )
100 مرتبه.
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
💎 اَللّهُمَّ نَوِّر قُلُوبَنا بِالْقُرآن اَللّهُمَّ زَیِّن اَخْلاقَنا بِزینَةِ الْقُرآن اَللّهُمَّ ارْزُقنا شَفاعَةَ الْقُرآن
🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹
آیات صفحه🌹(189)🌹را تلاوت کرده و
به پیامبران، اماممان، خانم فاطمه الزهرا(س)و خانم معصومه(س)هدیه می نماییم:
☀️ اعوُذُ بِاللهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیمِ
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
📚تلاوت روزانه ۱صفحه+فایل صوتی
🌷-----*~*💗*~*-----🌷
#پروازتاخدا🕊♥️👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
صفحهی ۱۸۹
جزء #۱۰
#سوره_مبارکه_التوبه
📚تلاوت روزانه ۱صفحه+فایل صوتی
🌷-----*~*💗*~*-----🌷
#پروازتاخدا🕊♥️👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
189-menshavi-tad.mp3
873K
تلاوت تدویر استاد منشاوی ص۱۸۹
📚تلاوت روزانه ۱صفحه+فایل صوتی
🌷-----*~*💗*~*-----🌷
#پروازتاخدا🕊♥️👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
189-menshavi-tah.mp3
9.38M
تلاوت تحقیق استاد منشاوی ص۱۸۹
📚تلاوت روزانه ۱صفحه+فایل صوتی
🌷-----*~*💗*~*-----🌷
#پروازتاخدا🕊♥️👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
#ترجمهی_سورهی_مبارکهی_توبه
با مشركان پيكار كنيد در اين صورت خداوند آنان را به دست شما عذاب مىكند و خوار و ذليلشان مى سازد و شما را بر آنان پيروز مىگرداند و سينه [داغدار] گروهى از مؤمنان را شفا مىبخشد. (14)
و خشم دلهايشان را مىبرد، و اين را هم بدانيد كه خداوند بر هر كه بخواهد به رحمت خود بازمىگردد [و او را از شرك مىرهاند] و شما را از نبرد با وى بازمىدارد، و خدا دانا و حكيم است. (15)
آيا شما مدّعيان ايمان پنداشتهايد كه رها مىشويد و مورد آزمايش قرار نمىگيريد، در صورتى كه هنوز خداوند كسانى از شما را كه در جهاد شركت مىكنند و جز خدا و رسول او و مؤمنان تكيهگاهى نگرفتهاند، مشخص نكرده است؟ و خدا به آنچه مىكنيد آگاه است. (16)
مشركان حق ندارند در حالىكه به زبان يا عمل، بر كفر خود گواهى مىدهند، مساجد خدا از جمله مسجد الحرام را تعمير كنند. آنان اعمالشان بىاثر است و براى هميشه در آتش دوزخ ماندگارند. (17)
تنها كسانى حق دارند مساجد خدا را تعمير كنند كه به خدا و روز واپسين ايمان آورده و نماز بر پا داشته و زكات داده و جز از خدا بيم نداشتهاند (تنها او را پرستيدهاند) كه اميد است اينان در زمره رهيافتگان باشند. (18)
آيا آب دادن به حاجيان و تعمير مسجد الحرام را كه برخاسته از ايمان به خدا نبوده است ارج مىنهيد و چنين كسى را با آن كس كه به خدا و روز واپسين ايمان آورده و در راه خدا جهاد كرده است يكسان مىشمريد؟ نه، اين دو گروه نزد خدا يكسان نيستند، زيرا خداوند مردم ستمكار (مشركان) را به سوى خويش هدايت نمىكند. (19)
كسانى كه ايمان آورده و هجرت نموده و با مال و جانشان در راه خدا جهاد كردهاند، نزد خدا از همه بلندمرتبهترند و اينانند كه نيكبخت خواهند بود. (20)
📚تلاوت روزانه ۱صفحه+فایل صوتی
🌷-----*~*💗*~*-----🌷
#پروازتاخدا🕊♥️👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
🌷نکته تفسیری صفحه ۱۸۹🌷
قطع رابطه ی کامل و لغو هر گونه پیمان با مشرکان:
هشت سال پس از هجرت پیامبر، شهر مکّه را مسلمانان فتح کردند و قلب سرزمین حجاز را به دست گرفتند و قدرت برتر آن سرزمین شدند. در آن زمان، پیامبر بنا بر صلاحدید خود، با برخی از اقوام و قبایل مشرک، «پیمان ترک جنگ» بسته بود و هر دو طرف عهد کرده بودند که از هر گونه تعرّض به یکدیگر و جنگ بپرهیزند. مشرکان امّا که با فتح مکّه پایگاه خود را از دست داده بودند، پیوسته نقشه ی نابودی مسلمانان را در سر می پروراندند و برای اقدام بر ضد مسلمانان آماده می شدند. از سوی دیگر، برخی از آداب و رسوم شرک آمیز آنان هنوز در محیط کعبه که خانه ی مقدّس خدا و حرم پاک اوست رواج داشت؛ رسومی مانند طواف خانه ی خدا به صورت عریان! پیامبر خدا از این وضیعت ناخشنود و منتظر فرمان الهی و تعیین تکلیف از جانب خدا بود. تا اینکه در سال نهم هجرت پیش از آغاز مراسم حج ـ این آیات بر آن حضرت نازل شد و قاطعانه به پیامبر و مسلمانان ابلاغ شد که از این پس هر گونه پیمان و عهدنامه ای که میان آنان و مشرکان برقرار بوده، ملغی است.
بر اساس این آیات، مشرکان چهار ماه فرصت داشتند که در مورد وضعیت خود بیندیشند و یکی از این دو راه را انتخاب کنند: یا اسلام بیاورند و در پناه اسلام، به سعادت دنیا و آخرت برسند؛ یا راه و رسم ننگین بت پرستی را ادامه دهند، که در آن صورت دیگر در امان نخواهند بود و فرصت زندگی از ایشان گرفته خواهد شد؛ زیرا شرک و بت پرستی، آفتی است که نه تنها فرد مشرک، که جامعه ی انسانی را به فساد می کشد و نابود می کند. پس از نازل شدن این آیات، پیامبر ابوبکر را مأمور کرد تا پیام خدا را در مسجدالحرام و در حضور مردم قرائت کند؛ شاید بدین علت که او معمولاً در جنگ ها کناره گیری می کرد و کسی از مشرکان به دست او کشته نشده بود. هنگامی که ابوبکر به نزدیک مكه رسید، جبرئیل از سوی خدا بر پیامبر نازل شد و به آن حضرت پیغام داد که فرمان خدا را فقط خود پیامبر یا شخصی از خاندان آن حضرت باید برای مردم بخواند. به همین سبب، پیامبر، حضرت علی را به سوی مکّه فرستاد. با اینکه بسیاری از اقوام و بستگان مشرکان در جنگ ها توسط حضرت علی کشته شده بودند و آنان کینه ی شدیدی از او به دل داشتند، آن حضرت، پیام را از ابوبکر گرفت و با شجاعت تمام در روز عید قربان و در سرزمین منی در میان مردم قرائت کرد. نکاتی که علی به کفّار اعلام کرد، این ها بود:
1ـ اعلام قطع رابطه و لغو پیمان ها
2ـ ممنوعیّت شرکت مشرکان در حـج از سـال آیـنده
3ـ ممنوعیّت طواف در حال برهنگی
4ـ ممنوعیّت ورود مشرکان به خانه ی خدا.
ذکر دو نکته از نکات این آیات لازم است:
1ـ آیه ی 4، گویای این است که مشرکانی که بر سر عهدشان با مسلمانان بمانند و بر ضد آنان توطئه چینی نکنند، تا پایان مدّت معاهده در امان هستند. این مطلب، نشانگر حساسیّت فوق العاده اسلام نسبت به رعایت عهد و پیمان حتّی با مشرکان است.
2ـ آیه ی 6 چنین می گوید که اگر یکی از مشرکان حتّی پس از اتمام مهلت چهارماهه بخواهد با اسلام آشنا شود، پیامبر و مسلمانان وظیفه دارند در کمال امنیّت و آرامش او را با تعلیمات اسلام آشنا کنند و سپس به محلّ امن خودش برسانند. براستی این آیه، نشانه ی بزرگی برای حمایت دین اسلام از فکر و اندیشه است و بیانگر این حقیقت که دست بردن به شمشیر، آخرین مرحله در پیش برد اهداف اسلامی است .
📚تلاوت روزانه ۱صفحه+فایل صوتی
🌷-----*~*💗*~*-----🌷
#پروازتاخدا🕊♥️👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛