#ترجمهی_سورهی_مبارکهی_یونس
و هنگامى كه آيات ما كه الهى بودن آنها به خوبى روشن است بر مشركان تلاوت شود، آنان كه رستاخيز را دروغ پنداشتهاند و به ديدار ما اميدى ندارند به پيامبر مىگويند: قرآنى غير از اين بياور كه آياتش براى ما قابل قبول باشد، يا تغيير و تحولى در آن پديد آور كه با آراى ما سازگار باشد. بگو:
من حقّ ندارم آن را از پيش خود دگرگون كنم. اين سخن خداست كه به من وحى كرده است و من جز آنچه را كه به من وحى مىشود پيروى نمىكنم، زيرا اگر پروردگارم را نافرمانى كنم از عذاب روزى بزرگ بيمناكم. (15)
بگو: اگر خدا مىخواست قرآنى ديگر نازل كند، من اين قرآن را بر شما تلاوت نمىكردم و او شما را از آن آگاه نمىكرد. بىگمان من پيش از نزول قرآن عمرى را در ميان شما گذراندم و از وحى و قرآن چيزى به شما نگفتم؛ چرا نمىانديشيد تا دريابيد كه آوردن قرآن در اختيار من نيست؟ (16)
من اگر تغييرى در اين قرآن پديد آورم به خدا دروغ بستهام، و كيست ستمكارتر از آنكس كه بر خدا دروغ بندد؟ و اگر قرآنى جز اين بياورم آيات خدا را دروغ شمردهام، و كيست ستمكارتر از آنكس كه آيات خدا را دروغ انگارد؟ و در هر دو صورت بزرگترين گناه را مرتكب شدهام و حقيقت اين است كه گنهكاران نيكبخت نمىشوند. (17)
مشركان به جاى خدا چيزهايى را مىپرستند كه نه زيانى به آنان مىرساند و نه سودى عايدشان مىكند، و در توجيه آن مىگويند: آنها شفيعان ما نزد خدايند.
به آنان بگو: آيا مىخواهيد خدا را به چيزى خبر دهيد كه در آسمانها و زمين از آن آگاهى ندارد با اين كه خدا از همهچيز آگاه است؟ او منزّه و برتر از اين است كه به او شرك ورزند. (18)
و مردم در آغاز جز امّتى يگانه نبودند و همگان بر آيين توحيد مىزيستند. سپس اختلاف كردند؛ گروهى بر توحيد پايدار ماندند و گروهى به شرك گرايش يافتند. و اگر پيشتر از جانب پروردگارت سخنى نرفته بود كه آدميان تا مدّتى در زمين مستقر باشند، قطعا ميان آنان درباره آنچه بر سرش اختلاف مىكردند داورى مىشد و مشركان به هلاكت مىرسيدند. (19)
مشركان قرآن را نشانه رسالت پيامبر نمىشمرند و مىگويند: چرا از جانب پروردگارش معجزهاى بر او فرستاده نمىشود؟ بگو: معجزات از امور غيبى هستند، و غيب در اختيار خدا است نه در اختيار من؛ پس منتظر باشيد كه من نيز با شما از منتظرانم. (20)
📚تلاوت روزانه ۱صفحه+فایل صوتی
🌷-----*~*💗*~*-----🌷
#پروازتاخدا🕊♥️👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
صفحهی ۲۱۰
جزء #۱۱
#سوره_مبارکه_یونس
📚تلاوت روزانه ۱صفحه+فایل صوتی
🌷-----*~*💗*~*-----🌷
#پروازتاخدا🕊♥️👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
210-menshavi-tad.mp3
1.04M
تلاوت تدویر استاد منشاوی ص۲۱۰
📚تلاوت روزانه ۱صفحه+فایل صوتی
🌷-----*~*💗*~*-----🌷
#پروازتاخدا🕊♥️👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
210-menshavi-tah.mp3
9.35M
تلاوت تحقیق استاد منشاوی ص۲۱۰
📚تلاوت روزانه ۱صفحه+فایل صوتی
🌷-----*~*💗*~*-----🌷
#پروازتاخدا🕊♥️👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
🌷نکته تفسیری صفحه 210🌷
امور غیبی فقط به دست خداست:
هر پیامبری برای اثبات اینکه از سوی آفریدگار مأموریّت داشته، کار فوق العاده ای را برای مردم انجام داده تا آن ها سخن او را باور کنند. به این کار فوق العاده که دیگران از انجام آن عاجز و ناتوان اند، «معجزه» گفته می شود. همهی پیامبران و نیز پیامبر اسلام امّا معمولاً با مشکلی حل ناشدنی به نام «لجاجت» مواجه بودند. آری، بسیاری از مردم، با دیدن معجزهی پیامبرشان به حقانیّت او یقین می کردند؛ ولی گروهی که پیروی از دستورهای پیامبر خدا با منافعشان مخالف بود، بهانه می آوردند و معمولاً به او می گفتند که اگر راست می گویی، فلان معجزه را برایمان بیاور؛ یا بهمان عذابی را كه به ما وعده میدهی، بر سرمان نازل كن! گویی کلید معجزات غیبی و عذاب های آسمانی، در اختیار اوست و او باید بنا به درخواست ایشان، انواع و اقسام معجزات و عذاب های درخواستی را به نمایش گذارد؛ غافل از اینکه معجزات پیامبران و عذاب های آسمانی، امور خارق العاده ای هستند که تنها با صلاحدید خدای بزرگ، از پشت پردهی جهان هستی که از چشمان ما پنهان و به «عالم غیب» مشهور است، بیرون می آید و برای مردم آشکار می شود.
در قرآن و روایات، به نمونه های متعدّدی از پدیده های غیبی اشاره شده که کافران می-خواستند پیامبران آن امور غیبی را برایشان آشکار کنند: نازل شدن فرشتگان، فرود آمدن عذاب آسمانی یا آشکار شدن آخرین منجی بشـریّت که بنا بر وعدهی قطعی خدا، در پایان دنیا ظهور کرده، زمین را از ظلم و کفر پاک می کند. حقیقت امّا این است که هیچیک از پیامبران و حتّی پیامبر اسلام، خود نقشی در آوردن معجزه ندارند و نمی¬توانند با دلخواه خود، عذاب خدا را نازل کنند. از همین رو خداوند در این آیه، در پاسخ مشرکان نادانی که از پیامبر تقاضای انواع و اقسام معجزات عجیب و غریب را می-کردند، به او می فرماید: «بگو: غیب برای خداست، پس منتظر بمانید؛ من نیز با شما انتظار می کشم.» همچنین در آیهی 77 سورهی غافر در مورد نزول عذاب بر کافران و زمان آن به پیامبر می فرماید: «صبر کن؛ زیرا وعدهی خدا حق است. بنابراین اگر برخی از مجازات¬هایی را که به آن¬ها وعده داده ایم، در زمان زندگیات به تو نشان دهیم، یا قبل از آن، جان تو را بگیریم، در هر صورت، آن ها به پیشگاه ما باز می گردند و مجازات کارهایشان را خواهند چشید.» بدون شک یکی از مهم ترین حوادثی که در جهان رخ خواهد نمود، ظهور حضرت مهدی و لبریز شدن جهان از عدالت، توسّط آن امام است. این حادثهی بزرگ، یاری بزرگی برای مؤمنان و عذاب هولناکی برای کافران محسوب می شود؛ امّا بر اساس نکته ای که گفته شد، وقوع آن در اختیار هیچ کس جز خدا نیست و حتّی خود امام عصر هم از زمان ظهور خود آگاهی ندارد. در حدیثی می خوانیم که شخصی از امام رضا در مورد زمان ظهور سؤال کرد. آن حضرت در پاسخ او این آیه را تلاوت کرد و فرمود: «فَانتَظِروِّا إِنّی مَعَکُم مِنَ المُنتَظِرین» ؛ یعنی: من نیز مانند شما انتظار آن حادثه را می کشم و از زمان آن اطّلاعی ندارم. به همین سبب، بزرگان دین به ما آموخته اند که در دوران غیبت از خدا چنین بخواهیم: «خدایا، مرا بر غیبت امام زمان شکیبا کن تا در برابر آنچه تو صلاح می دانی دیرتر انجام شود، ناشکیبایی نکنم و نخواهم که زودتر انجام شود؛ یا در باره ی آنچه تو می خواهی زودتر انجام شود، نخواهم که دیرتر به وقوع بپیوندد؛ و نخواهم از رازی که تو صلاح می¬دانی پوشیده باشد، پرده بردارم و دنبال یافتن مطلبی نباشم که تو صلاح می دانی فعلاً پوشیده بماند؛ و در تدبیر تو، با تو بحث و جدل نکنم و نگویم با این¬که زمین پر از ستم شده، چرا و چگونه ممکن است و چه شده که صاحب فرمان خدا آشکار نمی¬شود؛ و مرا به گونه ای صبور کن که تمام این امور را به تو واگذارم.» آری، مؤمنان حقیقی برای فرج امام زمان انتظار می¬کشند؛ ولی به سبب غیبت آن حضرت اعتراضی ندارند.
📚تلاوت روزانه ۱صفحه+فایل صوتی
🌷-----*~*💗*~*-----🌷
#پروازتاخدا🕊♥️👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
☀️ به نام پروردگار دانا و توانا
پروردگارا
دراین صبح
که سرشار از امید و رحمت توست
هرآن که چشم گشود، قلبش سرشار از امید
و زندگی اش سرشار از رحمت و برکت تو باد .
سلام . صبح شما به خیر و سلامت و شادی
🌺(اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم)🌺
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
✅ سلام و ادب
🌺اَلّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُمْ🌺
✅ ذکر روز دوشنبه :
( ذکر روز:یا قاضی الحاجات /ای برآورنده حاجت ها )
100 مرتبه.
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
💎 اَللّهُمَّ نَوِّر قُلُوبَنا بِالْقُرآن اَللّهُمَّ زَیِّن اَخْلاقَنا بِزینَةِ الْقُرآن اَللّهُمَّ ارْزُقنا شَفاعَةَ الْقُرآن
🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹
آیات صفحه🌹(۲۱۱)🌹را تلاوت کرده
و به پیامبر(ص)اماممان(ع)وخانم فاطمه الزهرا (س)و خانم فاطمه معصومه(س) هدیه می نماییم:
☀️ اعوُذُ بِاللهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیمِ
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
📚تلاوت روزانه ۱صفحه+فایل صوتی
🌷-----*~*💗*~*-----🌷
#پروازتاخدا🕊♥️👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
#ترجمهی_سورهی_مبارکهی_یونس
و هنگامى كه به اين مردم شركپيشه پس از گزندى كه به آنان رسيده است رحمتى بچشانيم، بى آنكه انتظار رود، در نشانههايى كه بيانگر يكتايى ماست نيرنگ به كار مىبرند تا روشنگرى آنها را مخدوش كنند.
بگو: نيرنگ خدا با شما سريعتر است، چرا كه فرستادگان ما از ميان فرشتگان هر نيرنگى را به كار بريد ثبت مىكنند و ما از آن آگاهيم. (21)
اوست آنكه شما را در خشكى و دريا سير مىدهد، تا آنگاه كه در كشتىها استقرار يابيد و كشتىها به كمك بادى ملايم سرنشينان را به حركت درآورند و آنان بدان شادمان گردند، ناگاه تندبادى بر كشتىها بوزد و از هر سو موجى به سويشان روى آورد و دريابند كه از هر طرف در محاصره قرار گرفته و در معرض هلاكتند، آنگاه خدا را در حالىكه اطاعت و پرستش را ويژه او مىكنند مىخوانند كه: خدايا، اگر ما را از اين گرفتارى نجاتبخشى، قطعا از سپاسگزاران خواهيم بود. (22)
پس هنگامى كه خداوند نجاتشان دهد بى آنكه انتظار رود، به ناحق در زمين ستم مىكنند. اى مردم، ستمكارى شما بر ضد خودتان است، چرا كه شما را از ما دور مىكند و گناهش در كارنامه شما ثبت مىشود. در زندگى دنيا بهرهاى مىبريد، سپس بازگشتتان به سوى ماست، آنگاه شما را به حقيقت آنچه مىكرديد آگاه خواهيم كرد. (23)
جز اين نيست كه داستان زندگانى دنيا بسان آبى است كه از آسمان فرو ريختيم، پس روييدنىهاى زمين- از آنچه مردم و دامها مىخورند- با آن درآميخت، تا چون زمين با رويش گياهان آرايش و شادابى خود را برگرفت و اهل آن پنداشتند كه زمين را با قدرت تمام در اختيار دارند، شبى يا روزى فرمان ما در رسيدش پس آن را چنان درو شده گردانديم كه گويى ديروز در آنجا چيزى نبوده است. اينگونه، آيات خود را براى مردمى كه مىانديشند به روشنى بيان مىكنيم. (24)
و خداوند [همگان را] به سراى سلامت، همان بهشتى كه هيچ گزند و آفتى در آن نيست فرا مىخواند، و هركه را بخواهد به راهى راست مىرساند. (25)
📚تلاوت روزانه ۱صفحه+فایل صوتی
🌷-----*~*💗*~*-----🌷
#پروازتاخدا🕊♥️👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
211-menshavi-tad.mp3
1.44M
تلاوت تدویر استاد منشاوی ص۲۱۱
📚تلاوت روزانه ۱صفحه+فایل صوتی
🌷-----*~*💗*~*-----🌷
#پروازتاخدا🕊♥️👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
صفحهی ۲۱۱
جزء #۱۱
#سوره_مبارکه_یونس
📚تلاوت روزانه ۱صفحه+فایل صوتی
🌷-----*~*💗*~*-----🌷
#پروازتاخدا🕊♥️👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
211-menshavi-tah.mp3
10.56M
تلاوت تحقیق استاد منشاوی ص۲۱۱
📚تلاوت روزانه ۱صفحه+فایل صوتی
🌷-----*~*💗*~*-----🌷
#پروازتاخدا🕊♥️👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۱۱🌷
دنیا، سرای ناپایدار؛ آخرت، سرای امنیت:
اگر بخواهیم مراحل زندگی یک انسان را از زمان تولّد تا هنگام مرگ توضیح دهیم، به صفحات زیادی نیاز داریم؛ امّا این آیات، با مثالی زیبا و کوتاه، تاریخ پرماجرای عمر یک انسان را به تصویر می کشد؛ مثالی که برای هر انسانی در هر زمان و مکانی فهمیدنی است. به فرموده ی این آیات، زندگی دنیا مانند باغی پر از درخت و سبزه و گیاه است که به برکت آبِ باران، سبز و خرّم شده است. این باغ، روز به روز زیباتر می شود و با گل های رنگارنگ و شاخسارهای سبز، زینت بیشتری به خود می گیرد. میوه های این باغ آرام آرام به ثمر می نشیند و صاحبانش آماده ی چیدن آن می شوند؛ که ناگهان سرمایی سخت یا توفانی شدید سراغش می آید و یک شبه تمام گیاهان آن را درهم می پیچد و چیزی از آن همه زیبایی به جای نمی گذارد؛ چنانکه گویی دیروز باغی در آنجا نبوده است! آری، ماجرای زندگی و مرگ انسان نیز مانند زندگی و مرگ همین باغ است.
انسان ها روزی به دنیا می آیند، کم کم رشد می کنند، زیبا و بانشاط می شوند، آرام آرام ثروت می اندوزند و صاحب مقام و موقعیّت اجتماعی می شوند؛ تا آنجا که پس از سال ها رنج و زحمت، به آنچه دارند، دل خوش می کنند، و در حالی که به دوره ی میان سالی و پیری پا گذاشته اند، توقّع دارند زحمت های دوران جوانی شان به ثمر بنشیند و سال های زیادی در رفاه و آسایش زندگی کنند؛ امّا ناگاه با وقوع حادثه یا اتفاقی مانند بیماری، زلزله، جنگ و ...، فرصت حضورشان در سرای دنیا به پایان می رسد و فرمان کوچ شان به آخرت بلند میشود. در آن هنگام، انسان با حیرت و حسرت به دستاورد یک عمر زندگی اش نگاه می کند که چگونه با توفان مرگ از او گرفته می شود و هیچ چیز از آن را نمی تواند با خود ببرد. آری، این واقعیتی ست که برای تک تک انسان ها اتّفاق می افتد و همگی آن را با تمام وجود می چشند. از همین رو خداوند پس از این مثال پرعبرت می فرماید:
«در برابر دنیا که سرای ناپایدار است، خدا مردم را به دارالسّلام دعوت می کند.»
دارالسلام، یعنی سرای سلامت و امنیّت؛ محلی که هیچ تباهی و ناامنی ای در آن وجود ندارد و برای همیشه آباد و خرّم است؛ بهشت جاودان که هیچ مرگی در آن اتّفاق نمی افتد و هر کس و هر چیز که در آن است، هیچ گاه پیر و فرتوت نمی شود؛ سرایی که به فرمان خدا، ساکنانش همیشه جوان اند و پیر نمی شوند، همیشه سالم اند و بیمار نمیشوند، همیشه ثروتمندند و فقیر نمی شوند، و همواره خوشحال اند و غمگین نمی شوند .
امیر مؤمنان علی در سخنان زیبایی فرموده است: «ای بندگان خدا، تلاش و کوشش خویش را در این دنیا برای توشه گرفتن از چند روز کوتاه آن برای آباد کردن دوران طولانی آخرت صرف کنید؛ زیرا دنیا، سرای عمل [و توشه برداری است؛ نه سرای اقامت]، و آخرت، سرای اقامت و کیفر و پاداش است. بنابراین از دنیا دل بکنید؛ زیرا فریب خورده ی واقعی، کسی است که فریب [زینت های] دنیا را بخورد؛ چرا که هر قدر هم عاشقان دنیا در باره ی آن آرزوپردازی کنند، دنیا بیش از آنچه خدا برایشان مقررّ کرده، نخواهد بود؛ همان طور که خدا فرموده است: [و آنگاه این آیه را تلاوت فرمود].»
📚تلاوت روزانه ۱صفحه+فایل صوتی
🌷-----*~*💗*~*-----🌷
#پروازتاخدا🕊♥️👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
☀️ به نام خدا
ان شاءالله حال دلتون خوب
صبحتون به خیر و نیکی
صبح یعنی شروعی دوباره برای یک زندگی سراسر نور و رحمت و برکت و مهربانی
🌺(اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم)🌺
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
✅ سلام و ادب
روز سه شنبه زیبایتان به خیر
🌺اَلّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُمْ🌺
✅ ذکر روز سه شنبه :
(یا ارحم الراحمین /ای بخشنده ترین بخشندگان)(۱۰۰مرتبه)
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
💎 اَللّهُمَّ نَوِّر قُلُوبَنا بِالْقُرآن اَللّهُمَّ زَیِّن اَخْلاقَنا بِزینَةِ الْقُرآن اَللّهُمَّ ارْزُقنا شَفاعَةَ الْقُرآن
🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹
آیات صفحه🌹(۲۱۲)🌹را تلاوت کرده و به پیامبران و امامان و خانم فاطمه الزهرا(س) و خانم معصومه (س)هدیه می نماییم:
☀️ اعوُذُ بِاللهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیمِ
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
📚تلاوت روزانه ۱صفحه+فایل صوتی
🌷-----*~*💗*~*-----🌷
#پروازتاخدا🕊♥️👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
صفحهی ۲۱۲
جزء #۱۱
#سوره_مبارکه_یونس
📚تلاوت روزانه ۱صفحه+فایل صوتی
🌷-----*~*💗*~*-----🌷
#پروازتاخدا🕊♥️👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
212-menshavi-tah.mp3
9.89M
تلاوت تحقیق استاد منشاوی ص۲۱۲
📚تلاوت روزانه ۱صفحه+فایل صوتی
🌷-----*~*💗*~*-----🌷
#پروازتاخدا🕊♥️👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
212-menshavi-tad.mp3
1.2M
تلاوت تدویر استاد منشاوی ص۲۱۲
📚تلاوت روزانه ۱صفحه+فایل صوتی
🌷-----*~*💗*~*-----🌷
#پروازتاخدا🕊♥️👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
#ترجمهی_سورهی_مبارکهی_یونس
براى كسانى كه كارهاى نيكو كردهاند، بهترين پاداش و پاداشى افزون بر آن خواهد بود. بر چهرههايشان هيچ غبار سياهى نمىنشيند و هيچ ذلّتى آنها را فرا نمىگيرد. آنان اهل بهشتند و در آن جاودانهاند. (26)
و كسانى كه مرتكب بدىها شدهاند، سزايشان در برابر هر بدى عذابى مانند آن است و غبار ذلّت آنان را فرا مى گيرد.
در برابر كيفر الهى هيچ بازدارندهاى برايشان نيست. چهرههايشان چنان سياه مىگردد كه گويى با پارههايى از شب تار پوشانده شده است. آنان همدم آتش دوزخند و در آن جاودانهاند. (27)
و ياد كن روزى را كه آنان (مؤمنان و مشركان و معبودانشان) را يكجا برمىانگيزيم و گرد مىآوريم؛ سپس به كسانى كه شرك ورزيدهاند مىگوييم: شما و معبودانتان كه آنها را شريك خدا مىپنداشتيد، در جاى خود بمانيد؛ آنگاه با آشكار ساختن اين حقيقت كه رابطه عبادت ميان آنان براساس وهم و خيال بوده است، ميانشان جدايى مىافكنيم، و شريكانى كه براى خدا تصور مىكردند مىگويند:
شما ما را نمىپرستيديد، بلكه شريكان خدا را پرستش مىكرديد و ما شريك خدا نيستيم چرا كه خدا را هيچ شريكى نيست. (28)
پس خدا ميان ما و شما گواه است و گواهى او كافى است؛ قطعا ما از پرستش شما بىخبر بوديم. (29)
آنجاست كه هركسى هر عملى را كه پيش فرستاده است مىآزمايد و حقيقت كارهاى خود را آشكارا مىبيند، و همگان به سوى خداوند كه سرپرست واقعى آنهاست بازگردانده مىشوند، و آنچه به دروغ بافته بودند از فكرشان زدوده مىشود. (30)
اى پيامبر، براى اثبات ربوبيّت خدا از مشركان بپرس: كيست كه با فروريختن باران از آسمان و روياندن گياهان از زمين به شما روزى مىدهد؟ يا كيست كه گوشها و چشمهاى شما را در اختيار دارد و به آنها شنوايى و بينايى مىدهد؟ و كيست كه زنده را از مرده و مرده را از زنده بيرون مىآورد؟ و كيست كه كار جهان هستى را تدبير مىكند؟ خواهند گفت: همه كارها به خدا باز مىگردد و سررشته هر چيزى به دست اوست. پس بگو: چرا از خدا پروا نمىكنيد و غير او را مىپرستيد؟ (31)
اين است خدا كه پروردگار راستين شماست. بنابراين پس از حقّ كه هدايت را در پى دارد، چيست جز باطل كه پيامدش گمراهى است. تا كى شما را از حق باز مىگردانند و به سوى باطل روانه مىكنند؟ (32)
اينگونه، قضاى پروردگارت بر كسانى كه از اطاعت خدا خارج شدند محقق شده است كه آنان ايمان نياورند. (33)
📚تلاوت روزانه ۱صفحه+فایل صوتی
🌷-----*~*💗*~*-----🌷
#پروازتاخدا🕊♥️👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۱۲🌷
پاداش، چند برابر؛ کیفر، عادلانه:
جهان آخرت، فرجامی است که بی هیچ تردیدی همه ی ما انسان ها به آن می رسیم و در دادگاه آن جهان، پاداش و کیفر اعمالمان را از کوچک تا بزرگ خواهیم دید. طبق قوانین حاکم بر زندگی انسان ها، هر کار خوب یا بد، پاداشی متناسب با خود دارد؛ امّا این قصه در مورد قوانین الهی به گونه ای دیگر است؛ بدین صورت که خداوند علاوه بر این که پاداش اعمال نیک انسان ها را به طور کامل به آن ها عطا می کند، همواره بر این پاداش می افزاید. بر اساس آیات قرآن، اعمال نیکوکاران دست کم تا ده برابر، و در حالتی، تا هفتصد برابر، و در حالتی دیگر، بدون حد و اندازه پاداش می گیرد. این پاداش، چیزی فراتر از عدالت خدا و مربوط به لطف و مهربانی بی حدّ و حـصر اوست. پیشوایان دین نیز برای برخی از کارهای خوب، پاداش های بسیار زیادی برشمرده اند؛ کارهایی مانند حجّ خانه ی خدا، زیارت قبور معصومین ، نماز جماعت، و نیکی به پدر و مادر. یکی از کارهایی که پاداش بسیار زیادی دارد، برطرف کردن حاجت یک مسلمان است.
پیشوایان ما فرموده اند که پاداش برطرف کردن یک مشکل از مشکلات یک مسلمان، از بیست حج بیشتر است؛ همچنین گفته اند که هر کس حاجت مسلمانی را برطرف کند، خداوند در قیامت، صد هزار حاجت او را برطرف می کند که نخستین آن، ورود به بهشت است. در مقابلِ این همه لطف و محبّت امّا هیچگاه خدا کیفر کار بد را بیش از خود آن قرار نمی دهد؛ زیرا این کار ظلم است و خداوند به هیچ وجه به بندگانش ظلم نمی کند. البتّه همین کیفر عادلانه، بسیار تلخ و دردناک است و هیچ انسانی طاقت آن را ندارد. در آیه ی 27 می¬خوانیم:
«کسانی که همواره مرتکب کارهای بد شده اند، بدانند که سزای هر بدی، مانند خود آن است، و نه بیشتر، و در قیامت، ذلّت و خواری، سراسر وجود آنان را می پوشاند و هیچ کس نمی تواند آنان را در برابر خشم خدا حفظ کند. صورتهای آنان چنان سیاه است که گویی با تاریکی شبِ ظلمانی پوشیده شده است. آنان اهل آتش اند و همیشه در آن خواهند ماند.»
کمی اندیشه در این باره که پاداش چندبرابر بهتر است یا کیفر عادلانه، ما را به سعادت کامل می رساند.
📚تلاوت روزانه ۱صفحه+فایل صوتی
🌷-----*~*💗*~*-----🌷
#پروازتاخدا🕊♥️👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛