277_parhizgar.mp3
907.4K
📖صفحه ۲۷۷
👤️استاد #شهریار_پرهیزگار
#تحلیل_تلاوت :
سوره نحل آیات ۸۸ تا ۹۳ مقام بیات
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
277_menshavi.mp3
938.2K
📖صفحه ۲۷۷
👤️استاد #محمد_صدیق_منشاوی
#تحلیل_تلاوت :
سوره نحل آیات ۸۸ تا ۹۳ مقام رست
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
#ترجمهی_سورهی_مبارکهی_نحل
اما سران كفر كه هم خود كافر شدند و هم مردم را از راه خدا باز داشتند، به سزاى اينكه با فسادگرى خود مانع از تشكيل جامعهاى شايسته مىشدند، عذابى بر عذاب كفرورزى و ستمگريشان مىافزاييم. (88)
و ياد كن روزى را كه در ميان هر امّتى گواهى از خودشان برمىانگيزيم تا بر كارهاى آنان گواهى دهد، و تو را- اى پيامبر- شاهد مىآوريم تا به منزلت والاى آن گواهان شهادت دهى، اين در حالى است كه ما قرآن را كه بيانگر هر چيز و هدايت و رحمت و مژدهاى براى تسليمشدگان در برابر حق بود بر تو نازل كرديم تا بر ستم ستمگران و اسلام تسليمشدگان گواه باشى. (89)
خداوند به شما فرمان مىدهد تا براى پديد آمدن جامعهاى صالح، با مردم به عدل و داد رفتار كنيد و به آنان نيكى كنيد و حق خويشاوند را به او بپردازيد، و شما را از كار زشت و ناپسند و از ظلم و سركشى بازمىدارد. خدا به شما پند مىدهد، باشد كه دريابيد نيكبختى شما در به كار بستن اين اندرزهاست. (90)
و چون با خدا پيمان بستيد به پيمان خود وفا كنيد و سوگندهاى خود را پس از استوار كردن آنها مشكنيد، در حالىكه خدا را در وفا كردن به پيمانها بر خود ضامن قرار دادهايد؛ به يقين خدا مىداند كه شما چه مىكنيد. (91)
و در سوگندهاى خود مانند آن زن نباشيد كه بافتهاش را پس از آنكه محكم مىكرد از هم مىگسست و رشتهرشته مىكرد. سوگندهاى خود را دستاويز خدعه در ميان خويش قرار مىدهيد تا به اين وسيله گروهى مال و ثروت بيشترى از گروه مقابل به دست آورد. جز اين نيست كه خدا شما را بدينوسيله مىآزمايد و قطعا روز قيامت آنچه را كه در آن اختلاف مىكرديد آشكار مىسازد و باطلگرايان و هدايتيافتگان را مشخص مىكند. (92)
اگر خدا مىخواست شما را امّتى يگانه قرار مىداد و همه را به راه راست مىبرد، ولى چنين نخواستهاست؛ از اينرو كسانى را كه راه مخالفت را در پيش گيرند به مشيت خود به گمراهى مىكشاند و كسانى را كه راه فطرت را دنبال كنند به خواست خود هدايت مىكند، و قطعا شما از كارهايى كه انجام دادهايد بازپرسى خواهيد شد. (93)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۷۷🌷
كامل ترین برنامه ی اجتماعی:
یكی از ویژگی های قرآن كریم، ارایه ی مفاهیم والا و پرمعنا در قالب جملات كوتاه و مختصر است. قرآن که قانون اساسی اسلام و مهم ترین برنامه ی زندگی بشر است، به تمام نیازهای انسان توجّه داشته است. از این رو ما وظیفه داریم كه در آیات این كتاب ارزشمند بیندیشیم و راه زندگی خود را از آیات آن پیدا كنیم. این آیه، با دادن شش دستور مهم اجتماعی، به مهم ترین عوامل سعادت بشر اشاره كرده است. از این شش فرمان، سه دستور، جنبه ی امری، و سه دستور، جنبه ی بازدارندگی دارند.
سه موردی كه به آن ها امر شده، این هاست:
1ـ عدل: شاید بهترین تعریفی كه از عدل ارایه شده، «قرار دادن هر چیزی در جای مناسبش» است. در روایتی از پیامبر می خوانیم كه «آسمان ها و زمین، به وسیله ی عدل برپاست و اداره می شود»؛ زیرا هر مجموعه ای هنگامی مفید و پربازده است كه اجزایش در جای درست خود قرار گرفته باشند و به اندازه و به دور از افراط و تفریط عمل كنند. از این رو مهم¬ترین نیاز جامعهی انسانی، عدل و داد است و مردم تنها در سایه ی این نعمت بزرگ می توانند رنگ خوشبختی را به خود ببینند.
2ـ احسان: هرچند عدالت، اساس جامعه ی انسانی است، به تنهایی نمی تواند نیاز مردم را برطرف کند؛ زیرا مردم در بسیاری از اوقات باید فراتر از وظیفه ی خود عمل كمك كنند و بیش از حقّ دیگران به آنان یاری رسانند. برای مثال، در هنگام جنگ یا بروز حوادث طبیعی نمی توان دست روی دست گذاشت و منتظر مالیات های عادلانه و سایر قوانین عادی شد؛ بلكه باید با تمام وجود به یاری هم نوع شتافت و از حق خود به آنان بخشید. در حقیقت، عدالت، دادن حقوق مردم به آنان، و احسان، لطف و بخشش به ایشان است.
3ـ نیكی به نزدیكان: چون هر جامعه ی بزرگ، از جامعه های كوچك تر یعنی خویشاوندان تشكیل شده، بی شک اتحاد و كمك رسانی در این جامعه های كوچك تر، باعث سلامت و سعادت كل جامعه خواهد شد. از این رو خداوند پس از توصیه به احسان و نیكی به همهی مردم، توصیه ی ویژه به نیکی به خویشاوندان کرده است. سه موردی كه از آنها نهی شده، این هاست:
1ـ فحشاء: فحشاء به معنای كار بسیار زشت است، و منظور از آن در این آیه، احتمالاً گناهان زشت پنهانی ست. گناهان پنهانی، بی شک روحیهی خداترسی را در انسان از بین می برد و انسان را به كارهای زشت دیگر تشویق می كند.
2ـ مُنكَر: منكر، كاری ست كه از نظر دین و عقل، زشت و ناروا باشد، و در این آیه، احتمالاً به معنای گناهان آشكار و علنی ست.
3ـ بَـغی: بغی به معنای فراتر رفتن از حق خود و ظلم و ستم و تجاوز به حقوق دیگران است. بیشک بخش عمده ای از مشكلات هر جامعه ی ناسالمی به این صفت ناپسند و خودخواهانه مربوط می شود. این شش دستور، منشور سعادت اجتماعی انسان هاست و عمل به آن می تواند هر جامعه ای را به گلستان تبدیل كند. پیامبر گرامی اسلام فرموده است: «مجموعه ی تقوا در این گفتار خداست كه می-فرماید: اِنَّ اللهَ یَأمُرُ بِالعَدلِ وَ الاِحسانِ وَ ... »
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
142670_318-۱.mp3
4.05M
تندخوانی جزء دو 👆👆
استاد معتز آقایی
زمان ۳۰ دقیقه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
parhizgar__j02_Tartil.mp3
13.78M
🔺ترتیل جزء دوم قرآن کریم
👤 استاد شهریار پرهیزگار
#جزءخوانی_ماه_رمضان
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═❤️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━❤️═🍃━━━┛
☀️ به نام خدا
سلام
ان شاءالله صبح تون به خیر و سرشار از سلامت و روزیِ پاک خدا
🌺(اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم)🌺
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
✅ سلام و ادب
صبح یکشنبه زیبایتان به خیر
🌺اَلّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُمْ🌺
✅ ذکر روز یکشنبه :
( یا ذوالجلال و الاکرام/ ای صاحب جلالت و کرامت )
100 مرتبه.
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
💎 اَللّهُمَّ نَوِّر قُلُوبَنا بِالْقُرآن اَللّهُمَّ زَیِّن اَخْلاقَنا بِزینَةِ الْقُرآن اَللّهُمَّ ارْزُقنا شَفاعَةَ الْقُرآن
🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹
آیات صفحه🌹(278)🌹را تلاوت کرده و
به پیامبران، اماممان، خانم فاطمه الزهرا(س)و خانم معصومه(س)هدیه می نماییم:
☀️ اعوُذُ بِاللهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیمِ
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
278-menshavi-tah.mp3
8.23M
تلاوت تحقیق استاد منشاوی ص۲۷۸
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
صفحهی ۲۷۸
جزء #۱۴
#سوره_مبارکه_النحل
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
278_menshavi.mp3
892.6K
📖صفحه ۲۷۸
👤️استاد #محمد_صدیق_منشاوی
#تحلیل_تلاوت :
سوره نحل آیات ۹۴ تا ۹۵ مقام رست
سوره نحل آیات ۹۶ تا ۱۰۲ مقام سه گاه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
278_parhizgar.mp3
913.2K
📖صفحه ۲۷۸
👤️استاد #شهریار_پرهیزگار
#تحلیل_تلاوت :
سوره نحل آیه ۹۴ مقام بیات
سوره نحل آیات ۹۵ تا ۱۰۲ مقام حجاز
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
#ترجمهی_سورهی_مبارکهی_نحل
و سوگندهاى خود را دستاويز نيرنگ در ميان خود قرار ندهيد كه گامى كه بر ارزشهاى الهى و انسانى استوار بودهاست پس از استوارىاش مىلغزد و شما بدين سبب كه از راه خدا بازماندهايد در دنيا ناگوارى مىچشيد و تيرهبخت مىگرديد و در آخرت نيز عذابى بزرگ خواهيد داشت. (94)
و پيمان خدا را به بهايى اندك مفروشيد. قطعا آنچه نزد خداست- اگر بدانيد- براى شما بهتر از مال و منال دنياست. (95)
زيرا آنچه از دنيا در اختيار شماست از بين مىرود، ولى پاداشهايى كه نزد خداست ماندگار است، و ما قطعا پاداش كسانى را كه در وفادارى به پيمان خدا شكيبا بودهاند، بر پايه بهترين كارهايى كه انجام دادهاند عطا مىكنيم. (96)
هركس- از مرد يا زن- كارى شايسته كند و باايمان باشد، قطعا او را به حياتى پاك زنده خواهيم داشت و به چنين كسانى بر پايه بهترين كارى كه انجام مىدادند پاداش خواهيم داد. (97)
پس هرگاه قرآن تلاوت مىكنى از خدا بخواه كه تو را از اغواگرىهاى شيطان راندهشده پناه دهد، (98)
زيرا او بر كسانى كه ايمان آوردهاند و بر پروردگارشان توكّل مىكنند، هيچ تسلّطى نخواهد داشت. (99)
تسلّط شيطان فقط بر كسانى است كه او را سرپرست خود مىگيرند، و بر كسانى است كه با پيروى نمودن از او، وى را شريك خدا قرار مىدهند. (100)
و هرگاه در مقام نسخ، آيهاى از قرآن را به جاى آيهاى ديگر بياوريم- در حالىكه خدا به آنچه نازل مىكند داناتر است- مشركان به تو مىگويند: جز اين نيست كه تو دروغپردازى. چنين نيست، تو از آنچه مىگويند مبرّايى، ولى بيشتر آنان حكمت اين تغييرها را نمىدانند. (101)
بگو: اين آيات جايگزين را «روح القدس» از جانب پروردگارت به حق فروآورده است، تا كسانى را كه ايمان آوردهاند بر ايمانشان ثابتقدم بدارد و براى كسانى كه تسليم فرمان خدايند، هدايت و نويدى باشد. (102)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۷۸🌷
زندگی پاك:
یكی از ویژگی های منحصر به فرد انسان در میان موجودات دیگر، خلّاقیت و هنرمندی اوست. شاید به درستی معلوم نباشد كه از چه زمانی انسان ها هنرهای گوناگون را ایجاد كرده اند؛ ولی بدون شك تاریخ هنر به هزاران سال قبل باز می گردد. نقاشی، خطاطی، قالی بافی، قلم زنی و ... ، نمونه هایی از هنرهای معروفی است كه در میان ما رواج دارد. در میان این همه هنر امّا چه هنری از همه مهم تر و ارزشمندتر است؟ شاید بتوان ادعا كرد كه مهم ترین هنر در میان تمام انسان ها، هنر زندگی كردن است. آری، انسان ها در دوران كوتاه و زودگذر عمر، یكی پس از دیگری می آیند و می روند؛ ولی برخی از آنان استادانه زندگی می كنند و زیباترین اثر هنری انسانی یعنی زندگی زیبا و پاكی را از خود به جای می گذارند. سرگذشت های پیامبران و امامان، هر یك اثری جاودان و ماندنی ست كه همچون ستاره ای درخشان در آسمان انسانیت نورافشانی می كند. امّا چگونه می توان چنین اثر زیبایی را از خود به جا نهاد؟ آفریدگار مهربان انسان در این آیه به این سؤال پاسخ می دهد. به فرموده ی قرآن، قبول دعوت خداوند و ایمان آوردن به او و اطاعت از دستورهایش، به انسان بینش خاصّی می بخشد كه در پرتو آن، حق و حقیقت را به خوبی تشخیص می دهد و یقین می كند كه تنها وجود ماندنی در جهان، وجود خدای بی همتاست و چیزهای دیگر هر قدر هم زیبا و فریبنده باشند روزی از بین خواهند رفت.
به همین سبب، شخص باایمان و نیكوكار، با تمام وجود به خدا دل می بندد و تلاش و فعالیتش را یكسره برای خشنودی خدا و نزدیك شدن به او به كار می گیرد. در این حالت، زندگی انسان تنها یك جهت پیدا می كند، و آن، به دست آوردن خشنودی خداست؛ و تمام امکانات و شرایط زندگی برای رسیدن به این هدف، دست به دست هم می دهند. بدین ترتیب، سلامت و بیماری، ثروت و فقر، قدرت و ناتوانی، شهرت و گمنامی، همه و همه، مسائل فرعی زندگی می شوند كه انسانِ باایمان، بدون دل بستن به آن ها، به راه خود یعنی جلب رضایت خدا ادامه می دهد. در این حالت، تغییر اوضاع و احوال برای انسان تفاوتی نمی كند و انسان در هر حال، احساس لذّت، بزرگی، عزّت و كمال می كند؛ زیرا راه زندگی خود را پیدا كرده و در پناه خدایی قرار گرفته كه هیچ گونه ضعف و ناتوانی و بیماری و نابودی در او راه ندارد . قرآن، این زندگی را «حیات طیبه» می نامد؛ یعنی زندگی پاک؛ زندگی همراه با قناعت و روزی حلال و توفیق اطاعت و عبادت خداوند، و رضایت به آنچه او برای انسان مقدَّر کرده است، و به طور کلّی، زندگی دور از آلودگی ها، ظلم ها و خیانت ها. داستان كربلا، یكی از هنرمندانه ترین آثار تاریخ بشریت است؛ سرگذشت مردانی بزرگ كه برای خشنودی خدا، از همه چیز خود دست كشیدند و با فدا كردن باارزش ترین سرمایه شان یعنی جان خود در دریای رضای الهی غوطه ور شدند. در فرازی از این ماجرای زیبا می خوانیم که در مسیر كربلا، حضرت علی اكبر به پدر خود امام حسین عرض كرد: پدر جان، آیا ما بر حق نیستیم؟ حضرت فرمود: چرا پسرم؛ سوگند به خدایی كه بندگان به سوی او بازمی گردند، ما بر حقّیم. علی اكبر گفت: پدرجان، در این صورت، دیگر به مرگ اهمّیتی نمی دهم . همچنین در تاریخ می خوانیم كه چهره ی مبارك امام حسین و یاران خاص او در روز عاشورا، با نزدیك شدن به زمان شهادت، لحظه به لحظه برافروخته تر و بانشاط تر می شد. در واقع پاك و زیبا زیستن، با زندگی رفاه آلود و بی درد و رنج متفاوت است؛ زیرا در حالت یکم، دل و جان انسان به دریای بیكرانی متّصل است كه تمام سختی ها و رنج ها در آن ناپدید می شود، و در حال دوّم، روح و جان انسان مانند ظرف كوچكی از آب است كه انسان پیوسته غصّه ی آلوده شدن آن را می خورد.
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
142671_548.mp3
4.24M
تندخوانی جزء سه 👆👆
استاد معتز آقایی
زمان ۳۰ دقیقه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
parhizgar__j03_Tartil.mp3
14.4M
🔺ترتیل جزء سوم قرآن کریم
👤 استاد شهریار پرهیزگار
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
💠 به نام تنها امید مومنان
سلام بر شما
خدایا
دراین صبح زیبا
دراین لحظات سرشار
که همه چیز بوی شکفتن گرفته است
موج لطف و عطر رحمت
و یاد خودت را
نصیبمان گردان
صبح تون زیبا و شکوفا از یاد خدا باد
🌺(اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم)🌺
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
✅ سلام و ادب
🌺اَلّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُمْ🌺
✅ ذکر روز دوشنبه :
( ذکر روز:یا قاضی الحاجات /ای برآورنده حاجت ها )
100 مرتبه.
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
💎 اَللّهُمَّ نَوِّر قُلُوبَنا بِالْقُرآن اَللّهُمَّ زَیِّن اَخْلاقَنا بِزینَةِ الْقُرآن اَللّهُمَّ ارْزُقنا شَفاعَةَ الْقُرآن
🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹
آیات صفحه🌹(279)🌹را تلاوت کرده و به پیامبر(ص)اماممان(ع)وخانم فاطمه الزهرا (س)و خانم فاطمه معصومه(س) هدیه می نماییم:
☀️ اعوُذُ بِاللهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیمِ
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
📚تلاوت روزانه ۱صفحه+فایل صوتی
🌷-----*~*💗*~*-----🌷
#پروازتاخدا🕊♥️👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
صفحهی ۲۷۹
جزء #۱۴
#سوره_مبارکه_النحل
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
279-menshavi-tah.mp3
7.96M
تلاوت تحقیق استاد منشاوی ص۲۷۹
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
279_parhizgar.mp3
817.4K
📖صفحه ۲۷۹
👤️استاد #شهریار_پرهیزگار
#تحلیل_تلاوت :
سوره نحل آیات ۱۰۳ تا ۱۰۹ مقام حجاز
سوره نحل آیه ۱۱۰ مقام بیات
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
279_menshavi.mp3
832.6K
📖صفحه ۲۷۹
👤️استاد #محمد_صدیق_منشاوی
#تحلیل_تلاوت :
سوره نحل آیات ۱۰۳ تا ۱۰۷ مقام سه گاه
سوره نحل آیات ۱۰۸ تا ۱۱۰ مقام رست
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
#ترجمهی_سورهی_مبارکهی_نحل
ما به خوبى مىدانيم كه مشركان مىگويند قرآن از سوى خدا نيست، بلكه انسانى آن را به محمّد مىآموزد. چنين نيست كه مىگويند، زبان آن كسى كه قرآن را ساخته او مىدانند نارساست و اين قرآن به زبان عربى شيوا و گوياست. (103)
كسانى كه به آيات خدا ايمان نمىآورند، خدا آنان را هدايت نمىكند و براى آنان عذابى دردناك خواهد بود، ولى محمّد به آيات خدا ايمان دارد و هدايت يافته است، پس چگونه مىتواند بر خدا دروغ بندد؟ (104)
تنها كسانى دروغ مىبافند و آن را به خدا نسبت مىدهند كه به آيات خدا ايمان ندارند، و اينانند كه دروغگويند. (105)
كسانى كه پس از ايمان آوردنشان، به خدا كافر شوند، نه آن كسىكه به گفتن سخنى كفرآميز مجبور گردد ولى دلش به ايمان آرامش يافته است، بلكه كسانى كه سينه را براى كفر گشوده و آن را به دل پذيرفتهاند، خشمى از جانب خدا بر آنان خواهد بود و عذابى بزرگ خواهند داشت. (106)
اين بدانسبب است كه آنان با شيفتگى زندگى دنيا را برگزيده و آن را بر آخرت ترجيح دادهاند و بدانسبب است كه خدا مردم كفرپيشه را هدايت نمىكند. (107)
اينان كسانىاند كه خدا بر دلها و گوشها و ديدگانشان مهر نهادهاست، از اينرو نه برهانى را درك مىكنند و نه اندرزى را مىشنوند و نه نگاهى عبرتآميز دارند. اينانند كه از سراى آخرت بىخبرند. (108)
بىترديد، آنان در آخرت زيانكار خواهند بود. (109)
آرى، پروردگار تو كسانى را كه پس از شكنجه شدن به دست مشركان و جارى كردن سخنى كفرآميز بر زبان، در راه خدا هجرت نمودند و سپس جهاد كردند و شكيبايى ورزيدند، قطعا پروردگار تو پس از اين مراحل آنان را مىآمرزد و بر آنان رحمت مىآورد. (110)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۷۹🌷
كلید زشتی ها:
همه ی ما می دانیم كه بدی كارهای زشت و ناپسند، به یك اندازه نیست، و برخی از كارها، زشت تر از كارهای دیگر است. حتّی گاهی یك كار بد، منشأ چند كار ناپسند دیگر می-شود، و اگر انسان از آن خودداری كند، از انجام كارهای بد دیگر نیز در امان می ماند. یكی از روشن ترین نمونه های چنین گناهانی، دروغ گویی است. دروغ، یكی از زشت ترین كارهایی ست كه در میان تمام مردم جهان ـ با هر دین و آیینی ـ بد و نفرت انگیز محسوب می شود، و هر انسانی كه از سلامت روحی و روانی مناسبی برخوردار باشد، آن را ناپسند می شمرد؛ زیرا دروغ، ارزشمندترین گوهر انسانی یعنی حقیقت را پنهان می كند و چیزی را كه وجود ندارد، به جای چیزی كه وجود دارد، می نشاند. دروغ، اعتماد متقابل را در میان مردم از بین می برد و بدبینی و سوء ظن را رواج می دهد. دروغ، بزرگی گناه و تبهكاری و خیانتِ به دیگران را در چشم انسان كوچك می كند؛ زیرا انسانِ دروغگو پس از هر كار زشت، امیدوار است كه آن را بپوشاند و خود را درستكار جلوه دهد. در یك كلام، دروغ مانند غدّه ای سرطانی است كه در وجود انسان ریشه می دواند و هیچ جای سالمی برای او باقی نمی گذارد. از همین رو قرآن كریم و پیشوایان دین، دروغ را در ردیف كفر به خدا دانسته و وجود این ویژگی در انسان باایمان را محال برشمرده اند.
در همین آیه می خوانیم كه «تنها افراد بی ایمان دروغ می گویند». پیامبر اسلام در بیان زشتی دروغ چنین می فرماید:
«هرگاه انسان مسلمان دروغ بگوید، هفتادهزار فرشته او را لعنت می کنند و از قلبش بوی بدی خارج می شود که تا عرش خدا می رسد و مأموران عرش نیز او را لعنت می کنند.» در حدیثی از امام حسن عسکری می خوانیم: «تمام پلیدی ها در اتاقی قرار داده شده و کلید آن دروغ است. » رابطه ی دروغ و گناهانِ دیگر این است که انسان گناهکار هرگز نمی تواند راستگو باشد؛ زیرا راستگویی موجب رسوایی او می شود و برای پوشاندن آثار گناه معمولاً باید به دروغ متوسّل شد. آری، دروغ، راه را برای گناهکاری انسان می گشاید، و راستگویی، او را محدود می کند. در تاریخ آمده است که شخصی خدمت پیامبر رسید و گفت که متأسفانه مرتکب برخی از گناهان می شود. سپس از آن حضـرت راهنمایی خواست که نخست برای ترک کدام یک تلاش کند. پیامبر نخست او را از دروغگویی نهی فرمود. آن مرد به پیامبر قول داد که دیگر دروغ نگوید و از محضر پیامبر خارج شد؛ امّا دوباره در دلش وسوسه هایی برای انجام برخی از گناهان ایجاد شد؛ ولی فوری به یاد تعهّدش با پیامبر افتاد و در این فکر فرو رفت که اگر فردا پیامبر از او در باره ی کارهایش سؤال کند، چه می تواند بگوید؛ اگر راست بگوید، رسوا می شود، و اگر دروغ بگوید، قولش را زیر پا گذاشته است. پس از آن کار صرف نظر کرد، و خودداری او از دروغ باعث شد که برای همیشه تمام گناهان را ترک کند.
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛