317_menshavi.mp3
1.04M
📖صفحه ۳۱۷
👤️استاد #محمد_صدیق_منشاوی
#تحلیل_تلاوت :
سوره طه آیات ۷۷ تا ۸۲ مقام صبا
سوره طه آیات ۸۳ تا ۸۷ مقام بیات
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
#ترجمهی_سورهی_مبارکهی_طه
و همانا به موسى وحى كرديم كه همراه بندگانم (بنى اسرائيل) شبانه از مصر بيرون رو، آنگاه راهى خشك در دريا براى آنان باز كن كه نه از فرا رسيدن فرعونيان خواهى ترسيد و نه [از غرق شدن] بيمناك خواهى شد. (77)
پس موسى بنى اسرائيل را از شكاف دريا عبور داد و فرعون نيز با سپاهيان خود آنان را دنبال كرد، ولى فرعونيان را از دريا فرا گرفت آنچه فرا گرفت. (78)
و فرعون قومش را به بيراهه برد و آنان را هدايت نكرد. (79)
اى بنى اسرائيل، اينگونه شما را از چنگال دشمنتان فرعون رهايى بخشيديم و با شما در جانب راست كوه طور وعده نهاديم و بر شما «منّ» و «سلوى» فرو فرستاديم. (80)
از آنچه روزى شما كردهايم- كه پاك و پاكيزه است- بخوريد و در بهرهبردارى از روزىها با ناسپاسى و كفران نعمت تجاوزگرى نكنيد كه خشم من بر شما لازم خواهد شد، و هر كه خشم من بر او لازم شود، قطعا سقوط مىكند و تباه مىگردد. (81)
و قطعا من بسى آمرزنده كسى هستم كه از شرك توبه كند و به يكتايى من ايمان آورد و با اطاعت از دستورات من كار شايسته كند و با پيروى از پيامبران و پذيرش ولايت آنان راه درست را بيابد. (82)
و اى موسى، چه چيز سبب شد كه شتاب كنى و پيش از آمدن آن گروه از قومت كه آنان را براى همراهى برگزيدى، به وعدهگاه بيايى؟ (83)
موسى گفت: آنان در پى من هستند، و من- پروردگارا- با شتاب به سوى تو آمدم تا خشنود شوى. (84)
خدا گفت: به راستى، ما قوم تو را پس از آمدنت به وعدهگاه آزموديم و سامرى آنان را به بيراهه افكند. (85)
موسى بىدرنگ با حالت خشم و اندوه به سوى قومش بازگشت و گفت: اى قوم من، آيا پروردگارتان به شما وعدهاى نيكو نداد؟ آيا زمان حضور من در وعدهگاه از نظر شما طولانى شد و از بازگشت من نا اميد شديد، يا خواستيد خشم پروردگارتان بر شما لازم آيد كه به كفر گرايش يافتيد و وعدهاى را كه با من كرديد خلاف نموديد؟ (86)
گفتند: ما براى ساختن آن گوساله، از اموال خود صرف نكرديم تا عمدا با وعده تو مخالفت كرده باشيم، ولى از زيورآلات فرعونيان بارهايى گران بر دوش داشتيم و آنها را دور انداختيم و سامرى اينچنين كرد كه آنها و آنچه را با خود داشت در آتش افكند. (87)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۱۷🌷
فتنه ی سامری _قسمت اول:
یکی از مهم ترین وظایف حضرت موسی ، نجات قوم بنی اسرائیل از چنگال فرعونیان بود ؛ قوم مظلومی که قرن ها برای فرمانروایان مصری بردگی کرده بودند و تمام زندگی شان در اختیار آنها بود . حضرت موسی به یاری خدا، قومش را از دست فرعون نجات داد و خداوند با غرق کردن آن پادشاه ستمگر و سپاهیان او، برای همیشه طومار او و طغیانگری اش را درهم پیچید. البتّه هرچند که موسی جسم بنی اسرائیل را از بردگی فرعونیان نجات داد، نتوانست فکر و اندیشه ی بسیاری از آنان را از افکار فرعونی نجات بخشد. یکی از مهم ترین مشکلات بنی اسرائیل که از دوران اسارتشان در مصر با آنان باقی مانده بود، علاقه ی بسیار به داشتن خدا و معبود دیدنی بود؛ زیرا آنان سال ها شاهد بت پرستی ارباب خود بودند و با بت های دیدنی انس داشتند. از این رو به رغم اینکه به صورتی خارق العاده ای از وسط دریای احمر (یا شاید هم رود نیل) عبور کردند و قدرت خدا را با چشمان خود دیدند، وقتی به افراد بت پرستی رسیدند که در مقابل بت ها فروتنی می کردند، ناگهان خاطرات بت پرستی شان زنده شد و از موسی خواستند که «همان طور که آنان خدای دیدنی دارند، برای ما هم خدایی قرار بده.»! در اینجا موسی که از سخن قومش حیرت کرده بود، با ناراحتی فرمود: شما افراد نادانی هستید! سرانجام نیز این عقیده ی پوچ، ضربه ی مُهلکی به قوم بنی اسرائیل وارد کرد و سبب بروز یکی از تلخ ترین حوادث در تاریخ آنان شد. هنگامی که حضرت موسی برای گرفتن الواحِ تورات، قوم خود را برای مدّت مشخّصی یعنی یک ماه ترک کرد و به کوه طور رفت، شخص نیرنگ باز و منحرفی به نام «سامری» نقشه ای شیطانی طرح کرد و با استفاده از همان روحیه ی بت پرستی بنی اسرائیل، بسیاری از ایشان را در درّه ی تاریک و عمیق جهالت انداخت؛ بدین صورت که از آن ها خواست طلا و جواهرشان را بیاورند، و سپس با آب کردن آن ها، گوساله ی طلایی و زیبایی ساخت و آن را چنان طراحی کرد که با وزیدن باد و حرکت هوا در لابه لایش، صدای گاو از آن در می آمد. به ویژه هنگامی که خدا برای امتحان بنی اسرائیل، ده روز به زمان وعدهی موسی اضافه کرد، سامری و همکارانش جار و جنجال راه انداختند که ای مردم، خدای شما و موسی، همین گوساله است؛ ولی موسی فراموش کرده و برای پیدا کردن او به کوه طور رفته است! مردم نیز بدون توجّه به سخنان جانشین موسی ، یعنی حضرت هارون، یک دل نه صد دل عاشق گوساله شدند، و قومی که با چشمان خود ده ها معجزه ی الهی را دیده بود، در کمتر از ده روز، از پرستش خدای بی همتا دست کشید و در مقابل مجسّمه ای بی جان به خاک افتاد و پیشوایی همچون موسی را رها کرده، در پی انسان حیله گری مانند سامری افتاد . پیشوای هشتم ما شیعیان در این باره چنین زیبا فرموده است: «دوست هر کس، عقل او، و دشمن هر کس، جهل و نادانی اش است.»
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
☀️ به نام او که روزی رسان است و بخشنده
سلام
صبح آدینتون بخیر و شادی
🌹اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم🌹
🌺اللهم عجل لولیک الفرج🌺
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
✅سلام و ادب
روز جمعه زیبایتان به خیر
🌺اَلّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُمْ
✅ ذکر روز جمعه :
اَلّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُمْ ( خدایا رحمت بفرست بر محمد و خاندان محمد )
100 مرتبه
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
💎 اَللّهُمَّ نَوِّر قُلُوبَنا بِالْقُرآن اَللّهُمَّ زَیِّن اَخْلاقَنا بِزینَةِ الْقُرآن اَللّهُمَّ ارْزُقنا شَفاعَةَ الْقُرآن
🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷🌼
آیات صفحه🌹(318)🌹را تلاوت کرده و به پیامبران، اماممان، خانم فاطمه الزهرا(س)و خانم معصومه(س)هدیه می نماییم:
☀️ اعوُذُ بِاللهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیمِ
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
318_parhizgar.mp3
871.3K
📖صفحه ۳۱۸
👤️استاد #شهریار_پرهیزگار
#تحلیل_تلاوت :
سوره طه آیات ۸۸ تا ۹۸ مقام صبا
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
318_menshavi.mp3
925.4K
📖صفحه ۳۱۸
👤️استاد #محمد_صدیق_منشاوی
#تحلیل_تلاوت :
سوره طه آیات ۸۸ تا ۹۸ مقام بیات
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
صفحهی ۳۱۸
جزء #۱۶
#سوره_مبارکه_طه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
318-menshavi-tah.mp3
7.43M
تلاوت تحقیق استاد منشاوی ص۳۱۸
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
#ترجمهی_سورهی_مبارکهی_طه
پس براى آنان تنديس گوسالهاى را كه صداى گوساله داشت پديد آورد، سپس او و يارانش گفتند: اين معبود شما و معبود موسى است كه موسى آن را فراموش كرده و در كوه طور به جست وجويش پرداختهاست. (88)
آيا نمىبينند كه آن تنديس هيچ پاسخى به سخن آنان نمىدهد، و زيانى را در اختيار ندارد كه آن را از ايشان بازدارد و مالك سودى نيست كه آن را به سوى ايشان جلب كند، پس چگونه او را خداى خود گرفتهاند؟ (89)
آنان نه خود به اين حقيقت روشن توجه كردند و نه به تذكر هارون گوش فرا دادند، هارون پيش از آمدن موسى به آنان گفت: اى قوم من، جز اين نيست كه شما به وسيله اين تنديس گوساله مورد آزمايش قرار گرفتهايد و قطعا پروردگار شما خداى رحمان است، پس از من پيروى كنيد و فرمان مرا اطاعت نماييد. (90)
آنان در پاسخ هارون گفتند: ما هرگز از پرستش آن دست برنمىداريم تا اينكه موسى به سوى ما بازگردد و تكليف ما را درباره آن مشخص كند. (91)
موسى روى به هارون كرد و گفت: اى هارون، هنگامى كه ديدى آنان به بيراهه مىروند چه چيز تو را از اطاعت فرمان من بازداشت و تو را بر آن داشت، (92)
كه از روش من پيروى نكنى؟ آيا از فرمان من كه به تو گفته بودم به روش من عمل كن و راه فسادگران را پيروى مكن، سرپيچى كردى؟ (93)
هارون در حالى كه سر و ريشش در چنگ موسى بود، به او گفت: اى پسر مادرم، نه ريش مرا بگير و نه سرم را؛ من ترسيدم كه در صورت مقاومت در برابر گمراهان، كار به جنگ و خونريزى بينجامد و تو بگويى ميان بنى اسرائيل تفرقه افكندى و سخنم را در مورد اصلاح امور پاس نداشتى. (94)
موسى به سامرى روى كرد و گفت: اى سامرى، اين فتنه بزرگى كه بر پا كردى چيست و چه چيز تو را به آن وادار كرد؟ (95)
گفت: من چيزى را دريافتم كه مردم آن را درنيافته بودند، و مشتى از آنچه آن رسول بر جاى نهاده بود برگرفتم و در آتش افكندم و آن را به صورت گوسالهاى درآوردم و نفس من اينگونه آن كار را در نظرم بياراست و مرا به آن وسوسه كرد. (96)
موسى گفت: پس به سزاى اين كار از ميان مردم بيرون رو، و با هيچكس معاشرت مكن، زيرا بر تو مقرّر شدهاست كه در زندگى خود همواره بگويى: به من نزديك نشويد و با من تماس نگيريد، و براى تو موعدى خواهد بود كه در آن هلاك خواهى گشت و هرگز در مورد آن با تو تخلف نخواهد شد، و به معبودت كه بر پرستش آن پايدار بودى بنگر كه قطعا آن را به براده تبديل خواهيم كرد و ذرّاتش را در دريا پراكنده خواهيم ساخت. (97)
اى سامرى و اى فرزندان اسرائيل، معبود شما تنها خداست كه جز او معبودى شايسته پرستش نيست، و دانش او هرچيزى را فراگرفتهاست. (98)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۱۸🌷
فتنه ی سامری قسمت ـ2:
هنگامی که حضرت موسی (ع) برای راز و نیاز با خدا و گرفتن الواح تورات در کوه طور بود، خبر گوساله پرست شدن قومش را از خدا دریافت کرد. از این رو پس از تمام شدن مدّت معیّنِ وعده ی او با خدا، در حالی که الواح تورات را در دست داشت، با ناراحتی نزد قومش بازگشت و مشاهده کرد که چگونه جهل و نادانی قومش، زحمات چندین ساله ی او را در چند روز به باد داده است.
آری، هزاران نفر از مردم بنی اسرائیل، در برابر مجسّمه ای طلایین به سجده می افتادند و با گوساله ی مقدّسشان راز و نیاز می کردند! موسی با دیدن این صحنه فریاد برآورد: مگر پروردگارتان به شما وعده های خوبی نداده بود؟ مگر مژده ی نزول تورات و نجات و پیروزی و سرافرازیتان را نشنیده بودید؟ چرا خودتان را به این روز انداختید؟ آیا ده روز تأخیر من باید شما را به اینجا بکشاند؟! در این هنگام، مردم بیچاره که با نهیب های موسی تکانی خورده و تازه فهمیده که بودند مرتکب چه گناه بزرگی شده اند، تقصیر را بر گردن سامری انداختند و گفتند: ما با اختیار خودمان این کار را نکردیم؛ هر چه هست، زیر سر سامری است! البتّه خدا هیچ گاه بهانه ی گوساله پرستان را نپذیرفت و با سرزنشِ آن ها فرمود: آیا نمی دیدند که آن گوساله نه حرفی می زد و نه سود و زیانی به آنان می رساند؟ پس چرا عقلشان را به کار نگرفتند؟ موسی که انحراف سخت بنی اسرائیل آزرده اش کرده بود، برای بیدار کردن ذهن های خفته ی بنی اسرائیل و توجّه دادن آن ها به زشتی بسیار اعمالشان، الواح تورات را با آن همه عظمت بر زمین گذاشت و بر سر برادر بزرگ ترش هارون که خود پیامبر الهی بود فریاد برآورد: این چه وضعی است؟ چرا وقتی انحراف این ها را دیدی، با آنان برخورد نکردی؟ آیا از فرمان من سرپیچی کردی؟! هارون، برادرش را آرام کرد و گفت: برادر، مرا سرزنش نکن. من ترسیدم که تو بگویی میان بنی اسرائیل تفرقه افکندی و سفارش من به حفظ وحدت جامعه را رعایت نکردی. آری، این مطلب حیاتی یعنی وحدت و یکپارچگی یکی از مهم ترین نیازهای یک جامعه برای ادامه ی زندگی اش است. از این رو هارون که گمان می کرد برخورد با سامری، با متلاشی شدن جامعه ی بنی اسرائیل مساوی باشد، ترجیح داد تا بازگشت برادرش موسی سکوت کند. درست به همین سبب نیز موسی دلیل برادرش را پذیرفت و دیگر او را سرزنش نکرد. بر اساس روایات، در امّت اسلامی نیز حادثه ای شبیه ماجرای گوساله پرستی در بنی اسرائیل رخ داد؛ بدین ترتیب که پس از پیامبر ، توصیه ی مهم ایشان در مورد جانشینی علی نادیده گرفته شد. در آن زمان، انحراف بسیار بزرگی در امّت اسلامی ایجاد شد؛ ولی علی برای حفظِ وحدت امت اسلامی، راه سکوت را پیش گرفت و از حقّ مسلّم خود صرف نظر کرد. سرگذشت بنی اسرائیل، بیشتر از هر داستانی در قرآن بازگو شده است. در روایتی از پیامبر اسلام می خوانیم: «هر آنچه در میان بنی اسرائیل اتّفاق افتاد، با شباهت زیادی در این امّت نیز اتّفاق می افتد.» بنابراین ما مسلمانان باید با سرگذشت بنی اسرائیل به خوبی آشنا شویم و اشتباهات آنان را تکرار نکنیم.
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
☀️ به نام خداوندی که کارساز است؛ زما و طاعت ما بی نیاز است
«خدا» ؛ بهترين نگهدار است
با خدا باشید
تا هیچ طوفانی
نتواند در مقابلتان قد علم کند
🌹اللهم صل علی محمد و آل محمدو عجل فرجهم🌹
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
✅ سلام و ادب
روز شنبه زیبایتان به خیر
🌺اَلّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُمْ🌺
✅ ذکر روز شنبه :
یا رب العالمین ( ای پروردگار جهانیان )
100 مرتبه.
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
💎 اَللّهُمَّ نَوِّر قُلُوبَنا بِالْقُرآن اَللّهُمَّ زَیِّن اَخْلاقَنا بِزینَةِ الْقُرآن اَللّهُمَّ ارْزُقنا شَفاعَةَ الْقُرآن
🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹
آیات صفحه🌹(319)🌹را تلاوت کرده و
به پیامبران، اماممان، خانم فاطمه الزهرا(س)و خانم معصومه(س)هدیه می نماییم:
☀️ اعوُذُ بِاللهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیمِ
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
319-menshavi-tah.mp3
7.68M
تلاوت تحقیق استاد منشاوی ص۳۱۹
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
صفحهی ۳۱۹
جزء #۱۶
#سوره_مبارکه_طه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
319_parhizgar.mp3
769.3K
📖صفحه ۳۱۹
👤️استاد #شهریار_پرهیزگار
#تحلیل_تلاوت :
سوره طه آیات ۹۹ تا ۱۰۸ مقام صبا
سوره طه آیات ۱۰۹ تا ۱۱۳ مقام حجاز
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
319_menshavi.mp3
889.3K
📖صفحه ۳۱۹
👤️استاد #محمد_صدیق_منشاوی
#تحلیل_تلاوت :
سوره طه آیات ۹۹ تا ۱۱۳ مقام بیات
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
#ترجمهی_سورهی_مبارکهی_طه
اى پيامبر! بدينسان كه داستان موسى را بر تو حكايت كرديم، خبر برخى از امتها و رويدادهايى را كه گذشته است بر تو حكايت مىكنيم، و همانا ما از جانب خود كتابى به تو دادهايم كه مايه ياد آوردن خداست. (99)
هر كس از آن روى برتابد، روز قيامت بار سنگينى از گناه بر دوش خواهد كشيد. (100)
و در وزر و وبال آن جاودانه خواهند ماند و روز قيامت بد بارى خواهند داشت؛ (101)
همان روز كه در صور دميده مىشود و همگان را به صحنه قيامت مىآورند. آن روز كه چنين شود گنهكاران را با چشمانى سبز رنگ كه قدرت بينايى ندارد محشور مىكنيم. (102)
آنان از ترس، آهسته به يكديگر مىگويند: شما در دنيا بيش از ده روز نماندهايد. (103)
ما از همه داناتريم به آنچه مىگويند، آنگاه كه بهترينشان در بيان حقيقت، مىگويد: بيش از يك روز در دنيا درنگ نكردهايد. (104)
اى پيامبر، از تو در باره كوهها مىپرسند كه به گاه قيامت چه خواهند شد؟ بگو: پروردگارم آنها را ريزريز و پراكنده خواهد ساخت، (105)
و بدينطريق زمين را هموار و صاف وا مىگذارد. (106)
به گونهاى كه در آن هيچ پستى و بلندى نمىبينى. (107)
آن روز كه چنين شود، همگان دعوت آن دعوتكننده را بدون هيچگونه سرپيچى پيروى مىكنند، و صداها در برابر خداى رحمان خاشع مىشود و جز صدايى آهسته نمىشنوى. (108)
آن روز كه چنين شود، هيچ شفاعت كنندهاى كه شفاعتش سود بخشد، وجود نخواهد داشت، مگر كسى كه خداى رحمان به او اجازه شفاعت داده و سخنش را پسنديده باشد. (109)
خداوند از موقعيت پيش روى مجرمان در صحنه قيامت و موقعيت پشت سرشان پيش از برپايى قيامت آگاه است، ولى علم آنان به خدا احاطه ندارد. (110)
و چهرهها در برابر خداى زنده و برپا دارنده، خوار و درمانده مىشوند، و هركس در اثر ارتكاب گناه ستمى بر دوش گرفتهاست نوميد و ناكام خواهد ماند. (111)
و هر كس بخشى از كارهاى شايسته را انجام دهد و با ايمان باشد، نه از تباه شدن حق خود مىترسد و نه از كاسته شدن پاداشش. (112)
و قرآن را اينگونه (با بيانى معجزه آسا) فرو فرستاديم در حالىكه آن كتابى خوانده شده و به زبان عربى است و برخى از هشدارها را به صورتهاى گوناگون در آن بيان كرديم، باشد كه بترسند و از دشمنى با حق بپرهيزند يا اينكه ياد حق را در آنان به وجود آورد، پس آن را باور كنند و به آن ايمان آورند. (113)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۱۹🌷
تصویری از قیامت:
رستاخیز، آینده ای قطعی است که قرآن بارها از آن یاد کرده و مراحل آن را برای ما توضیح داده است. این آیات، بخشی از حوادثی را که در آستانهی قیامت رخ می نماید، باز می گوید و حال و روز مردم آن روزگار را بیان می کند. بر اساس آیات قرآن و روایات معصومین، در پایان دنیا، یکی از فرشتگان والامقام خدا به نام اسرافیل، در صور می دمد و پس از آن، تمام کسانی که در آسمان ها و زمین هستند، می میرند. پس از آن دوباره در صور دمیده می شود و آنها زنده می¬شوند و رستاخیز آغاز می شود. در آیه ی 102 همین سوره می خوانیم که پس از دومین نفخ صور(دمیده شدن در صور)، گنهکاران در حالی که نابینا هستند ، با بدن های کبود در یک جا جمع می شوند. در آن حال، چنان ترس و وحشتی با دیدن صحنه ی قیامت به گنهکاران دست می دهد که جرأت بلند صحبت کردن را از دست می دهند. پس با ترس و لرز به یکدیگر می گویند: ما پیش از این فقط ده روز در دنیا (و برزخ) به سر برده ایم! امّا کسی که در آن غوغا، حقایق را بهتر از دیگران درک می کند، می گوید: ده روز هم زیاد است؛ ما نسبت به عمر جاودانمان در قیامت، گویی فقط یک روز زندگی کرده ایم. آری، در آن هنگام، از سوی خدا ندا می رسد که مرگی در کار نیست و همه ی انسان ها، خوب و بد، برای همیشه زنده خواهند بود. این زندگی بی نهایت، آنقدر در چشمان اهل محشر بزرگ می آید که سالهایی را که در دنیا زندگی کرده و پس از آن در برزخ بوده اند، تنها یک یا چند روز می شمرند.
آیات 105 تا 107 به یکی از حوادث هولناکی که قبل از فرا رسیدن قیامت در زمین اتّفاق می افتد، اشاره می کند. بر اساس این آیات و آیات دیگری از قرآن، در آستانه ی قیامت، در پی زلزلهای بسیار شدید، کوهها از جا کنده می شوند و به حرکت در می آیند و پس از برخوردهای پی درپی با زمین متلاشي شده، به صورت انبوهی از شن درمی آیند. در آخرین مرحله، باد و توفان، آن شن ها را از زمین کنده، در فضا می پاشد و به صورت پنبهی زده شده درمی آورد. در نتیجه ی این وضعیتِ حیرت آور، تمام کوهها و نیز درّه ها و گودی ها، از صفحه ی زمین پاک می شود و زمین صورتی کاملاً صاف پیدا می کند. در آن هنگام، شخصی از سوی خدا، مردم را برای حضور در دادگاه الهی فرا می خواند. البتّه قرآن مشخّص نکرده که آن دعوت کننده کیست؛ ولی برخی از مفسّـران معتقدند که او همان اسرافیل است. بی شک در آن زمان، همگان دنبال کسی می گردند که پا در میانی کرده، آنان را از آن وضعیت نجات دهد؛ امّا در آن روز، میانجی گری و شفاعت، تنها با اجازه ی خدا صورت می پذیرد، و افرادی که شایستگی شفاعت شدن ندارند، مورد شفاعت قرار نخواهند گرفت. در آن هنگام، دیگر سخنی از غرور و تکبّر وجود ندارد و چهره ی همگان در پیشگاه خدای بزرگ، خاضع و فروتن است، و کسانی که بار ظلم و ستمی بر دوش داشته باشند، نومید به نظر می رسند. در روایتی از امیر مؤمنان علی(ع) می خوانیم که خداوند در قیامت به عزّت و جلال خود سوگند می خورد که ابتدا به ظلم و ستم ها (حتّی اگر بسیار کم باشد) رسیدگی می کند تا ستمی از کسی بر کسی (بدون کیفر) نماند، سپس آن ها را برای حساب فرا می خواند.
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛