معماری اسرائیل
🔹فیلم سینمایی بروتالیست (۲۰۲۵) که اخیراً منتشر شده، یک فیلم حامی اسرائیل و یهود است. این فیلم طولانی مشابه فیلم پیانیست و با همان سبک و در همان فضای پس از جنگ دوم جهانی است.
نقد این فیلم در مطلب بعد...
✍️ اندیشکده تثبیت| سید امیر حسینی
@tasbit1444
اندیشکده تثبیت| حسینی
معماری اسرائیل 🔹فیلم سینمایی بروتالیست (۲۰۲۵) که اخیراً منتشر شده، یک فیلم حامی اسرائیل و یهود است
معماری اسرائیل
🔹فیلم سینمایی بروتالیست (۲۰۲۵) که اخیراً منتشر شده، یک فیلم حامی اسرائیل و یهود است. این فیلم طولانی مشابه فیلم پیانیست و با همان سبک و در همان فضای پس از جنگ دوم جهانی است. حتی نقش اول فیلم هم همان «آدرین برادی» در فیلم پیانیست است. اگرچه داستان آن و شخصیت اصلی آن واقعی نیستند، اما نکاتی درباره این فیلم حائز اهمیت است:
🔹این فیلم دارای دو خط تعلیق موازی است: یک معمار یهودی که در آمریکا آواره است و قدر استعدادهایش دانسته نمیشود و میخواهد یک بنای مهم را معماری کند؛ و خط تعلیق دوم همان تشکیل اسرائیل در سرزمین اشغالی است. در واقع این فیلم بیانگر این دروغ است که تأسیس اسرائیل یک حق و ضرورت برای یهود بود. زندگی سراسر چالش این معمار دروغین، نمادی از چالشهای تشکیل دولت دروغین اسرائیل است.
🔹در این فیلم، مانند بسیاری دیگر از فیلمهای یهودی، یهود بعنوان قومی مظلوم و مورد ستم نشان داده میشود؛ به طوری که آواره و بیخانمان و فقیرند و قدر آنها دانسته نمیشود (تحریف واقعیات تاریخی). ایضا مانند همیشه به همان بحث هلوکاست و مظلومنمایی یهود پرداخته میشود.
🔹همچنین در این فیلم، اسرائیل بعنوان خانه اصلی یهود شناخته میشود به طوری که حتی یهودیان در اروپا و آمریکا هم غریباند و لازم است(مجدداً تحریف واقعیات) و به وطن اصلی خود در این سرزمین اشغالی بازگردند. این پیام در این فیلم احتمالاً به این علت گنجانده شده که هماکنون دیگر یهودیان رغبتی به رفتن به اسرائیل ندارند و حتی خود یهودیان اسرائیلی، آنجا را ترک میکنند.
🔹بروتالیسم سبکی از معماری است و زندگی این معمار دروغین، نماد و سمبل این است که یهودیان قومی پر از استعداد و مهارتاند. البته درست است که سررشته علوم مختلف ازجمله معماری، در سطح جهان در دست یهود است اما تصویرسازی این فیلم همراه با تحریفات متعددی است برای اینکه از اسرائیل و یهودیان اعاده حیثیت شود و آنها در اشغال فلسطین، ذیحق شناخته شوند.
✍️ اندیشکده تثبیت| سید امیر حسینی
@tasbit1444
🌸 جشن خالی ارزش ندارد!
❓شاید اصلیترین پیام تولد امام حسن علیهالسلام این است که از من و شما سؤال کند منِ امام حسن علیهالسلام برای چه آمدهام؟ چه چیزی را میخواهم به شما برسانم؟ تفکر و تفقه در هدف ارسال ائمه بسیار مهم است.
🔹باید به این موضوع توجه بشود. و اِلّا خود جشن ارزشی ندارد. امام دوم ماست، تبریک بگوئیم، شیرینی هم بخوریم و بعد بیاییم از فضائل هم بگوئیم. بگوئیم او امام دوم ماست، پدرش فلان است، مادرش فلان است، فرزندانش فلان هستند، این قدر عمر کردهاند، این مقدار کار کردهاند. اینها مشکل را حل نمیکند.
🔹امام دوست دارد از مسئولیتشان سوال شود؛ اینکه برای چه آمدهاند. ایشان اصل مأموریتشان این است که آمدهاند دست ما را بگیرند و به درجهای از درجات معنوی خودشان ببرند. این اصلیترین ماموریت امام حسن مجتبی علیهالسلام است.
🔹لذا ما باید در کلامشان، عملکردشان، فکرشان و خواسته آنها همراه آنها باشیم. در حدیث آمده است: مَن أحَبَّنا بِقَلبِهِ وأعانَنا بِلِسانِهِ وقاتَلَ مَعَنا أعدَاءَنا بِيَدِهِ فَهُوَ مَعَنا فِي الجَنَّةِ في دَرَجَتِنا؛ هر کسی که ما را با قلبش دوست بدارد و با زبانش یاری کند و با شمشیرش با دشمنان ما بجنگد، پس او در بهشت با ما و همدرجه ماست.
🔹مقام معرفت توحیدی و مقام اجتباء امام حسن مجتبی (ع) قابل دستیابی است و اساساً هدف از انقلاب امام خمینی نیز همین بود. رسالت اصلی ما در نظریهپردازی در اقتصاد، سیاست، روانشناسی، جامعهشناسی، معماری و عموم رشتههای علمی، باید رساندن بشریت به مقام اجتباء و معرفت توحیدی باشد. اگر رویکرد ما این باشد، سرریز این امر در نظریات و تئوریهای علمی، خروجیهای متفاوتی خواهد داشت انشاءالله.
✍️ اندیشکده تثبیت| سید امیر حسینی
@tasbit1444
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شهیده راشل کوری
🔹 ۲۶ اسفند یا ۱۶ مارس، تاریخ شهادت یک خانم مسیحی آمریکایی در رفح است. راشل کوری ۲۳ ساله در 22 سال پیش در اعتراض به اشغالگری رژیم غاصب در مقابل بولدوزر اسرائیلی ایستاد و بولدوزر از روی او رد شد و به شهادت رسید.
🔸 راشل کوری، همان کسی است که در کودکی در سخنرانیاش در کلاس پنجم دبستان، رؤیا داشت؛ رؤیای رفع فقر از کل جهان، رؤیای حل مشکلات مردم جهان، رؤیای نجات همه کودکان جهان. کودکی راشل به ما میآموزد که به کودکان امروزی باید رویا و استراتژی آموخت و الگوی کودک تراز را به آنها معرفی نمود.
🔹 هماکنون راشل، الگوی همه مردان و زنان آزاده در سراسر جهان شده است. کودکیاش تا جوانیاش و شیوه مرگش، همگی الگوی کودکان و زنان و مردان جهان است و خداوند روز قیامت با نشان دادن افرادی مثل او با برخی سران بیخاصیت عرب محاجه خواهد نمود.
🔸 و اما معنی اسم راشل چیست؟ راشل همان راحیل است که اسم مادر حضرت یوسف علیهالسلام بوده و به معنای کوچکننده میباشد. راشل کوری حقیقتا کوچ و هجرت کرد؛ از تنبلی به سمت جهاد؛ از گمراهی به هدایت؛ و از افساد به اصلاح. او راحل بود و مهاجر.
🔹 نام راشل کوری هماکنون بر تارک تالار مهمترین کرسی نظریهپردازی کشور که تحولاتی شگرف در علوم انسانی ایجاد نموده میدرخشد. خود این امر نشانهای است بر اینکه تحول در علوم انسانی نیز نیازمند راشلهایی است که در مقابل بولدوزرهای علوم انسانی یهودی بایستند و مردانه به شهادت برسند.
✍️ اندیشکده تثبیت| امیر حسینی
@tasbit1444
نکاتی مهم در باب «قدر»
1⃣ حقیقت شب قدر، مقام نورانیت و ولایت کلیه حضرت فاطمه زهرا و امام زمان علیهما السلام است. در این شب، با تأمل و تفکر و توسل و تضرع و نماز استغاثه و قرائت سوره قدر و سایر اعمال قلبی و قالبی، تا میتوانیم به ایشان توجه کنیم.
2⃣ شب قدر، شب قدر یافتن است یعنی از #عجز به #قدر هجرت کنیم. انسان میتواند در این شب به جایی برسد که نه تنها تقدیرش به بهترین نحو رقم بخورد بلکه خودش نیز قادر و مقدر شود و تقدیرات دیگران را به بهترین نحو مقدر سازد.
3⃣ شب قدر، شب #تصمیمسازی و تصمیمگیری برای کل حیات و زندگی است. در عرصه تصمیممداری، در شب قدر باید از #غدر به #قدر هجرت کنیم یعنی سر خودمان را کلاه نگذاریم و واقعاً محاسبهای جدی نسبت به خودمان داشته باشیم. نه فقط #محاسبه اعمال بلکه محاسبه اخلاق، محاسبه مال حرام، و حتی محاسبه ظلمهایی که به اعضاء و جوارح خودمان کردهایم.
4⃣ شب قدر شب سیر در مراتب #حیات است. چگونه میخواهیم از مراتب حیات نباتی (صدری) و شغافی (حیوانی) #هجرت کنیم و به حیات قلبی و فوادی و فراتر از آن برسیم؟ شب قدر شب #معرفت_توحیدی است. میتوان در این شب به معرفت توحیدی نایل شد و یا لااقل روزنههای ورود به مقام معرفت توحیدی را برای خودمان باز کنیم.
5⃣ شب قدر، شب #رهایی است؛ رهایی از غل و زنجیرهای هوای نفس، از کینهها و عداوتها، از حسادتها، از خشم و شهوتها، از دروغ و غیبت و کبر و طمع. شب قدر شب هجرت از همه رذائل اخلاقی و علمی و معرفتی است. لذا در شب قدر از غسل توبه و نماز توبه (همان نماز یکشنبه ذیقعده) غفلت نکنیم. ضمن اینکه رد مظالم داده و همه ظلمهای شخصی را ببخشیم وگرنه اینها مانع نزول قرآن بر قلب ماست. از سوی دیگر یقین و باور عمیق داشته باشیم که همه گناهان ما مسلما بخشیده شده و مراتب هفتگانه بخشش شامل حالمان شده است:
ستر ⬅️ غفر ⬅️ کفران ⬅️ عفو ⬅️ صفح ⬅️ صفح جمیل ⬅️ تبدیل سیئات به حسنات
6⃣ شب قدر شب تعیین تکلیف با جریان کفر و استکبار جهانی و با جریانات لیبرال و منافق در جهان اسلام است. امت اسلامی اگر واقعاً شب قدر داشته باشد، به یک هفته نخواهد کشید که اسرائیل را نابود خواهند کرد اما دریغ از معرفت. هرکدام از تکتک ماها باید دقیقاً موضعش را در جریان تقابل جهانی اسلام و کفر مشخص کند.
7⃣ شب قدر شب دعا و مسألت است. و قطعا دست خالی برنمیگردیم. دست خالی برنگشتن یعنی یک آرامش در قلب یعنی نوعی تثبیت در قلب. معنی #اجابت دعا این نیست که حاجاتمان داده شود. بعنوان مثال؛ یک بچه کوچک از مادرش درخواست یک اسباببازی میکند اما به صلاحش نیست. مادرش همین که او را بغل میکند یعنی او را اجابت کرده. علامتش این است که وقتی مادر، بچه را بغل کرد، بچه آرامش مییابد.
✅ روز قدر نیز مانند شب قدر است. مراقب باشیم روز را از دست ندهیم.
✍️ اندیشکده تثبیت| سید امیر حسینی
@tasbit1444
سرمایهگذاری در تولید علم
🔹سالی که گذشت سال فتنهها و ابتلائات بود؛ هم ریزشها داشتیم و هم رویشها؛ ریزش ایمان و حیا و عفت برخی جوانان و رویش جوانانی دیگر همچون مسلمان شدن برخی از غیرمسلمانان بعلت مقاومت مردم غزه و شیعه شدن برخی از اهل سنت بعلت حمایت ایران از فلسطین.
🔹شکستها و پیروزیهایی هم داشتیم؛ اما در مجموع جبهه مقاومت، لبنان، غزه و یمن پیروز میدان بودند. اساساً ازنظر جبهه نظامی، الحمدلله خلأ و نقصی وجود ندارد و نگرانیای از بابت جبهه نظامی نداریم. تهدیدات مجدد غرب علیه یمن و ایران نیز راه به جایی نمیبرد.
🔹اما آنچه همچنان معرکه مبارزه و جهاد است و نیازمند حضور و سرمایهگذاری تکتک ماست، تولید علم و جهاد علمی در راه مبارزه با علوم انسانی مسموم دانشگاهها و مدارس؛ مقابله با احتناک ذریه؛ تقویت و اشاعه ایمان و مبارزه با اشاعه کفر؛ مقابله با جریان مترفین و عیاشان؛ ترویج زبان خدا در آیتمداری؛ مقاومت در جنگ ارزی و دلارزدایی؛ و ممانعت از جنگ با خدا در ربای بانکی و خلق پول است.
🔹هر یک از ما جایگاه خودمان را در این جبهه عظیم جنگ نرم باید بشناسیم و در جبهه خودمان «سرمایهگذاری در تولیدِ علم» را در دستور کار قرار دهیم. برنامه و سند بالادستی ما برای تولید علم بومی، قرآن حکیم است. راهکار مشکلات ما در همه زمینهها و تئوریهای جایگزین بومی در همه علوم، در مفاهیم قرآن است. تکتک ما باید شناخت مفاهیم و چهارچوب مفهومی و چهارچوب نظری قرآنی را برنامه روزانه خود قرار دهیم.
🔹 سرمایهگذاری در تولید علم وظیفه و تکلیف ماست و نیازمند هیچ هزینه مادی نیست بلکه اگر همان سرمایه زمان و وقتهای اضافی خود را برای تولید علم صرف کنیم، کار تمام است. بعنوان مثال روزانه حداقل ۲۰ دقیقه بر روی یک صفحه از قرآن، تفکر و تدبر و تفقه کنیم و آیاتش را خطاب به خودمان بگیریم؛ یا روزانه حداقل یک صوت از جلسات تفسیر تسنیم آیتالله جوادی را فراگیری کنیم؛ یا حداقل وقتهای اضافی و پراکنده روزمان را صرف یک کلیدواژه قرآنی کنیم؛ یا در هر رشتهای هستیم به قصد نقد و نفی آن علم، آن را بخوانیم؛ و همچنین جلسات نظریهپردازی کلبه کرامت را بعنوان خط مقدم تولید علم پیگیر باشیم و ترویج دهیم. اگر صرفاً کسانی که این پیام را میبینند چنین کنند بعد از مدتی همه مشکلات قابل حل خواهد بود انشاءالله.
✍️ اندیشکده تثبیت| سید امیر حسینی
@tasbit1444
🌙شب قدر شهید چمران
«چه فرخنده شبی بود شب قدر من. شبی که تا به صبح، اشک می ریختم و تا اعلی علیین صعود می کردم. از شب تا به صبح می راندم و تو در کنارم نشسته بودی. راه درازی بود. از میان درخت ها و کوه ها و جنگل ها می گذشتیم. نورافکن ماشین، جاده را روشن می کرد و ما در میان نهری از نور عبور می کردیم. دو نفر دیگر، در صندلی پشت ما نشسته بودند و صحبت می کردند و گاهی به خواب می رفتند...
اما، آتشفشان روح من شکفته بود و قلب جوشانم همچون امواج خروشان دریا به صخره ی وجودم حمله می برد و از حیات من جز نور، عشق و سوز، غم و پرستش چیزی دیده نمی شد. زبانم گویا شده بود. گویی جملاتی زیبا و عمیق از اعماق روحم به من وحی می شد. همچون شاعری توانا، تجلیات روح خود را به عالی ترین وجهی بیان می کردم. در حالی که سیلاب اشک بر رخسارم می چکید.
همه قیدها و بندها را پاره کرده بود. افسار اختیار را به دست دل سپرده بودم و بدون ترس و خجلت آن چه در وجودم موج می زد بیرون می ریختم. از عشق خود و از غم خود، از خوبی و بدی خود، از گناهان کوچک و بزرگ، از وابستگی ها و دلهره ها، سوز و گدازها و جهش های روح و سوزش های دل، از همه چیز خود صحبت می کردم. آن چه می گفتم عصاره ی حیاتم بود و حقیقت بود. وجودم بود که همراه اشک تقدیمت می کردم و تو نیز، پا به پای من اشک می ریختی و بال به بال من به آسمان ها پرواز می کردی. دل به دل من می سوختی و می خروشیدی و خدای را پرستش می کردی... چه شبی بود! شب قدر من. شب اوج من به آسمان ها و معراج من. پرستش من، عشق بازی من، شبی که جسم من به روح مبدل شده بود...
شبی که خدا، در وجود من حلول کرده بود و شبی که آتش عشق، همه گناه های مرا سوزانده بود. شبی که پاک و معصوم، همچون پاکی آتش و عصمت یک کودک، با خدای خود راز و نیاز می کردم... و تو که اشک مرا می دیدی و آتش وجود مرا حس می کردی و طوفان روح مرا می شنیدی... تو نماینده ی خدا بودی. آن طور با تو سخن می گفتم که گویی با خدای خود سخن می گویم. آن طور راز و نیاز می کردم که فقط در حضور خدا ممکن است این چنین راز و نیاز کنم... تو با من یکی شده بودی و به درجه وحدت رسیده بودی. احساس شرم نمی کردم و احساس بیگانگی نمی کردم و از این که اسرار درونم را بازگو می کنم، وحشتی نداشتم...
چه فرخنده شبی بود شب قدر من. شب معراج من به آسمان ها. از طغیان عشق شنیده بودم و قدرت معجزه آسای عشق را می دانستم، اما چیزی که در آن شب مهم بود، این بود که وجود من، روح شده بود و روح من آتشفشان کرده بود. می خواست، همچون نور از زمین خاکی جدا شود و به کهکشان ها پرواز کند... آن گاه آتش عشق به کمک آمده بود و جسم خاکیم را سوزانده بود و از من فقط دود مانده بود و این دود همراه با روح من به آسمان ها اوج می گرفت...
شب قدر من، شبی که سلول های وجودم، در آتش عشق تغییر ماهیت داده بود و من چیزی جز عشق گویا نبودم. دل من، کعبه عالم شده بود، می سوخت، نور می داد و وحی الهی بر آن نازل می شد و مقدس ترین پرستش گاه خدا شده بود. امواج خروشان عشق از آن سرچشمه می گرفت و به همه ی اطراف منتشر می شد. از برخورد احساسات رقیق و لطیف با کوه های غم و صحراهای تنهایی و آتش عشق، طوفان های سهمگین به وجود می آمد که همه وجود مرا تا صحرای عدم، به دیار نیستی می کشانید و مرا از زندان هستی آزاد می کرد.
ای کاش می توانستم همه ی خاطرات الهام بخش این شب قدر را به یاد آورم. افسوس که شیرازه ی فکر و طغیان احساس و آتشفشان روح من، آن قدر سریع و سوزان پیش می رفت که هیچ چیز قادر به ضبط آن نبود... نوری بود که در آن شب مقدس، بر قلبم تابید. بر زبانم جاری شد و به صورت اشک، بر رخسارم چکید. من همه ی زندگی خود را به یک شب قدر نمی فروشم و به خاطر شب های قدر زنده ام. و تعالی شب قدر، عبادت من و کمال من و هدف حیات من است.»
✍️ اندیشکده تثبیت| سید امیر حسینی
@tasbit1444
🔥معنای نجات از نار در جوشن کبیر
🔹مهمترین درخواست و پرتکرارترین جمله در دعای جوشن کبیر، خلاصی از «نار» است. تلقی عمومی از «نار» صرفاً آتش جهنم است و ظاهراً در این دعا این درخواست را داریم که از آتش جهنم نجات یابیم. این درست است اما عمیقتر هم میتوان نگاه کرد. شب قدر آنقدر رحمت الهی گسترده است که همه ما یقیناً بخشیده شدهایم و اگر کسی در این شب بمیرد آمرزیده است (غیر از حقالناس) و مستقیم به بهشت میرود. پس معنای نجات از «نار» چیست؟
🔹نار، آتش فراق و دوری از معرفت توحیدی است. نار، باطن همین کنشها و بینشها و نگرشهای ما در دنیاست. نار، یک پارادایم بزرگ است که واجد دانشها، نهادها و تئوریهای مختلف است. نار، همان آتشی است که توسط پرومتئوس از زئوس ربوده شد. لذا نار، همین علوم انسانی مسمومی است که در دانشگاهها و مدارس تدریس میشود.
🔹خلاصی و رهایی از نار صرفاً با لقلقه زبان محقق نمیشود. بلکه مستلزم تفکر و تفقه در قرآن، نظریهپردازی مبتنیبر مفاقیه قرآنی، و نهادسازی طبق آن نظریات است. یکی از وجوه و معانی «سرمایهگذاری برای تولید» که امام خامنهای ما را بدان موظف کردند، سرمایهگذاری برای تولید نور است. ما موظفیم برای تولید و اشاعه نور در جامعه و نورانی کردن مردم سرمایهگذاری کنیم. هرچه بیشتر نور تولید شود، نار کاهش مییابد و این امر از راه تفقه در مفاقیه قرآنی حاصل میشود و لاغیر. امیدواریم «خلّصنا من النّار» در همه رشتههای دانشگاهی و همه نهادهای جامعه محقق گردد انشاءالله.
✍️ اندیشکده تثبیت| سید امیر حسینی
@tasbit1444
6.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#ببینید | شهید چمران:
هرکس شب قدری دارد...
✍️ اندیشکده تثبیت| سید امیر حسینی
@tasbit1444
الغوث و الحوث!
🔹در ترجیعبند مهم دعای جوشن کبیر، جمله «الغوث الغوث خلصنا من النار یا رب» مرتبا تکرار و تأکید میشود. اما «الغوث» به چه معناست؟! چگونه قابلظهور است؟! و چه ارتباطی با «الحوث» دارد؟!
🔹غوث به معنی فریادرسی و کمک است. یکی از صفات خداوند «مغیث» و «غیاث المستغیثین» است. یعنی به فریاد ما رسیدگی میکند و کمک مینماید. این صفت و اسم خداوند نیز در کنار سایر اسامی خداوند بسیار حایز اهمیت است و ما اساساً برای این خلق شدهایم که همه صفات و اسامی خداوند را ظهور دهیم و جلوهگر این اسامی باشیم. همه اسامی خداوند در دعای جوشن کبیر میتواند توسط ما ظهور یابد. اما اسم «مغیث» چگونه ظهور مییابد؟!
🔹برای فهم چگونگی ظهور اسامی خداوند میتوانیم به کسانی که این اسامی را ظهور میدهند تأسی جوییم. انبیاء و ائمه اطهار مثالهای عملی ظهور اسامی خداوند بودند و هستند اما مثال نزدیک و معاصر و در دسترس برای جلوهگری اسم «مغیث» خداوند کیست؟ حوثیها.
🔹گروه حوثیها در یک سال و نیم گذشته، با حمایت عملی از مردم غزه، ظهوردهنده اسم «مغیث» بودند و همچنان نیز فریاد «الغوث الغوث خلصنا من النار» اهالی غزه را پاسخ میدهند و آنها را از آتش اسرائیل خلاصی میدهند. پس با این تفسیر، حوثیها دست خدا در زمین و خلیفه او هستند که اسماء و صفاتش را ظهور میدهند.
🔹اساساً خود واژه «حوث» به معنی پراکنده کردن و متفرق ساختن است لذا حوثیها در حمایت از فلسطین، هم حوث هستند و هم غوث. یعنی هم نیرو و توان اسرائیل را پراکنده میکنند و هم به فریاد غزاویها رسیدگی میکنند. این است عمل به جوشن کبیر!
التماس دعا🌹
✍️ اندیشکده تثبیت| سید امیر حسینی
@tasbit1444
مشکل تحلیل هزینه فایده
🔹یکی از مشاوران و کارشناسان برجسته بانک مرکزی در سالهای اخیر در طی جنگ ارزی علیه ایران، جناب مجید شاکری بوده است. وی که در زمان انتخابات ۱۴۰۳ بعنوان مشاور اقتصادی قالیباف ظاهر شد، هماکنون نیز بعنوان یکی از موافقان بازار ارز توافقی نقش مهمی در تصمیمسازی و تصمیمگیری در جنگ ارزی ایفا میکند.
🔹اگرچه تحلیلهای وی از نظر فنی و تکنیکی در برخی موارد دقیق است اما مشکل اینجاست که نگاه وی صرفاً تکنیکی است و متأسفانه نگاه استراتژیک ندارد و به همین دلیل است که نگرش او به اقتصاد با نگرش امام خامنهای در برخی موارد (که موارد مهمی هستند) در تضاد است.
🔹همانطور که در تصاویر مشاهده میشود نگاه او در زمینه بانکداری، سرمایهگذاری، روابط بینالملل و... با نگاه امام جامعه منافات دارد. شعار سرمایهگذاری برای تولید نیز متأسفانه با همین نگرش هزینه فایده تحریف میشود. نگاه مجید شاکری صرفاً نگاه فایننس غربی است و این همان نگاه هزینه فایده (آن هم به نفع سرمایهداران) است.
🔹نگاه قرآنی فراتر از هزینه فایده و دائر مدار خسارت و فلاح است. خسارت و فلاح جامعنگر و همهجانبهنگر است و به جای قیمت، ناظر به بهاء است. اگرچه با این رویکرد، همان منافع مادی هم تأمین میشود (چون که صد آید نود هم پیش ماست) اما مبنائا نگرشی عمیقتر و با آیندهنگری بیشتری است. تحلیل هزینه فایده مبتنی بر پارادایم کسب است اما تحلیل «خسارت و فلاح» مبتنیبر پارادایم رزق. با تحلیل هزینه فایده، نمیتوان اوامر امام خامنهای را فهم نمود زیرا او قرآنی مینگرد نه غربی.
✍️ اندیشکده تثبیت| سید امیر حسینی
@tasbit1444