✅✳️مقبولیت در تشکل (قسمت سوم)
تواضع
برای ایجاد مقبولیت تواضع خیلی اثر دارد. حتما زندگی امام سجاد (ع)را مطالعه بکنید یک حدیث از امام سجاد دیدم برای کار تشکیلاتی خیلی مهم است چون امام سجاد به چند روش کار فرهنگی می کردند یکی همین صحیفه سجادیه است در قالب دعا خواندن می باشد و دیگری حضرت برده می خرید و تربیت می کرد و بعد آزاد می کردند. بعد از شهادت پدر و آن اوج استبداد و خفقان در زمان یزید کار دیگری نمی شد کرد.
داستانهایی که در مورد برخورد امام سجاد با برده ها است خیلی زیباست از جمله این که می گویند آخر سال حضرت سجاد(ع) برده ها را جمع می کردند، عیب هایشان را ثبت می کردند و برای هر کدام پرونده ی فرهنگی، تربیتی داشتند و عیب هایشان را می نوشتند. حالا یادم نیست کارنامه هایشان را می دادند دست افراد تا کارنامه هایشان را ببینند یا خود ایشان عیب ها را می گفتند بعد حضرت فرمود: شما این گونه بگویید همین طور که اعمال ما را نوشتی روز قیامت اعمال تو هم همین طور ثبت است، قرآن می گوید در روز قیامت وقتی نامه عمل انسان را می دهند می گویند:عجب این چه طور نامه عملی است؟
لا یُغَادِرُ صَغِیرَةً وَلا کَبِیرَةً إِلاَّ أَحْصَاهَا
هیچ عمل کوچک و بزرگی نیست مگر این که ثبت شده و شمرده شده است بعد فرمود: حالا از شما می خواهم که همین جملات را به من بگویید. این نشانه تواضع است، اگر شما به عنوان یک مسئول نشستید سر سفره فقط به فکر خودت بودی و به فکر این نبودی که شاید به بقیه غذا نرسد این تواضع نیست.
ولی اگر دلت نیامد اولین نفری که غذا می خورد باشی و آخرین نفری باشی که غذا را شروع کرده و اولین نفری که تمام کرده باشد باشی یعنی دائم به فکر دیگران بودی،این تواضع می شود. سر سفره وقتی برای محبت کردن است. اگر یک لقمه به طرف مقابل دادی یا هوایش را در آن طرف سفره داشتی، بلند شدی برایش آب آوردی، این همان شیوه اولیاء خدا بوده است. این همه هزینه خرج می کنیم، جواب کم می گیریم چون روش هایمان بر گرفته از دین نیست یعنی آن روشهای اصلی را نداریم.
#مهارتهای_سرگروه
#تشکیلات
@tashkilat3min
✅✳️مقبولیت در تشکل (قسمت پایانی)
مربی و مسول تشکیلات باید توی چشم بزرگ باشد، نباید اون رو کوچک ببینند وگر نه اون مقبولیت ندارد. بعضی از نیرو ها برای خوش گذرانی خوبند نه برای اطاعت کردن.گاهی نیرو ها ما را دوست دارند با ما خوش می گذرانند ولی چیزی از ما یاد نمی گیرند،از ما اطاعت نمی کنند.اگر انسان محبوب باشد ،مقبولیت داشته باشد تو چشم ها بزرگ باشد دیگران اطاعتش می کنند. مربی و مسول اینقدر باید مقبولیت داشته باشد که اگر به نیروها بگوید 4 صبح بیا، بیایند،اگر بگوید تا شب چیزی نخور ،نخورند.
مسول باید توی چشم ها بزرگ باشد. این در دعای عرفه هم هست؛ آنجایی که می گوییم: فی اعین الناس فعظمنی و فی نفسی فذللنی. یعنی خدایا مرا در چشم ها ی دیگران بزرگ کن،که مرا عظیم ببینند ولی در درون خودم کوچک باشم.
به انداز ه ای که دربرابر دیگران من رو بزرگ می کنی به همان اندازه در نزد خودم حقیر باشم. نه اینکه اعتماد به نفس نداشته باشم. مسول یک تشکیلات باید ابهت داشته باشد یعنی هم او را دوست داشته باشند و هم از او چشم بزنند.
چه باید کرد که در چشم ها بزرگ باشیم:
1-علم داشته باشیم.هرچقدر معلومات تون زیاد باشه بهتر است. حداقل باید در یک زمینه تخصص داشته باشیم.
2-مهارت،باید مهارت هایی کسب کنید.
3-چشمتون به مال کسی نباشه. عزت مومن به این است که به مال دیگران چشم نداشته باشد.اگه یکی از نیروهاتون ماشین داشت براتون عزیزتر نباشه؛ بین اون و کسی که چیزی نداره فرقی نباشد.اگه اینجوری شد نیروهاتون شما رو کوچک می بینند و تبعیت نمی کنند.
#مهارتهای_سرگروه
#تشکیلات
@tashkilat3min
تنظیم محتوای جلسات تربیتی
آفت و اشکال برخی جلسات گروهی، «کم محتوایی» است، و برخی «نامرتّب بودن»
پس، سرگروه باید هم به محتوای غنی، سودمند، نکات جالب، سازنده و نو توجّه کند، وهم شیوهی عرضه و قالب بیان و تدوین مطالب را به صورت به هم پیوسته و مرتبط و منسجم رعایت کند.
۱. بحث ، باید دارای نکات برجسته باشد.
۲. شروع خوب و خاتمهی مناسب داشته باشد.
۳. مطالب تکراری یا تکرار مطالب پرهیز شود.
۴. هر مطلب در جای خود باشد و نظم منطقی بر مجموعهی سخن حاکم باشد.
۵. با یک تشبیه، میتوان خطابهی خوب و بد را این گونه مثل ترتیب اعداد، بیان کرد:
صحبت خوب:
مثل ترتیبِ 1، 2، 3، 4، 5و 6، (مرتّب) میباشد
صحبت بد:
مثل ترتیبِ 2، 1، 4، 3، 5و 6، (بی ترتیب) میباشد
صحبت بدتر:
مثل 2،1، 3، 2، 1و 6، (بی ترتیب و با تکرار) میباشد.
آگاهی از روحیّات اعضای گروه و کششها و گرایشها و زمینههای «اثرپذیری» و شیوههای «اثر گذاری»، از عوامل موفقیّت یک سرگروه است. روانشناسی آگاهیهای مفیدی در این زمینه میدهد.
نیازهای موجود در هر عصر و شرایط و منطقه جغرافیایی، نوعی سخن میطلبد. سرگروه موفّق کسی است که با درک بهتر نیازهای جامعه و مردم، سخنانی مفید و جهت دهنده و مرتبط با زمینههای موجود، ایراد کند و پا به پای زمان حرکت داشته باشد.
جلسات گروهی هم مثل بنایی و خیاطی نیازمند به طرح و محتواست؛ همان طور که در بنایی، نقشه و هدف ساختمان، مصالح ساختمانی و معمار لازم است، در خیاطی، نیاز به مشخص بودن نوع لباس، مدل و الگو، پارچه و خیاط است، در یک ۹جلسه گروهی نیز هدف از صحبت، نقشه کلی و طرح سخن، مواد اولیه و مطالب، ظریفکاریها و هنرنماییها لازم است معین شود. هم چنان که در مدیریت یک مؤسسه، یا هدایت یک عملیات، یا هماهنگی یک مراسم، لازم است که طرح و نقشهای تنظیم شود و مرحله به مرحله، طبق آن نقشه عمل گردد، مجموعه یک صحبت هم نیازمند چنین طرح ریزی و اجرای نقشه است، تا هدف صحبت در نهایت، تأمین گردد.
ابتدا باید موضوع را مشخص کرد، سپس درباره جزئیات و شاخه های آن اندیشید و تفکیک کرد، سپس مواد و مطالب لازم برای هر کدام تهیه نمود، آن گاه صورت نهایی مطالب را منظم ساخت و آماده القاء نمود. در این که« چه باید گفت؟» و پیرامون فلان موضوع و مناسبت، چه مطالبی شایسته است، از راه «مشورت» نیز می توان استفاده کرد.
وقتی با کسی درباره موضوع سخن تان به تبادل نظر می پردازید هم نظر او در غنای بحث شما مفید است، هم ذهن شما از آن چه او می گوید، به مطالب دیگری منتقل می شود.
این«تداعی معانی» شاید از شیرین ترین ثمرات مشورت با دیگران باشد.
#مهارتهای_سرگروه
@tashkilat3min
هدایت شده از مرکز اردویی تربیتی فصل نو نسل نو
🌱سری عکس نوشت های #تشکیلات_امام_رضا(ع) ؛ #تشکیلاتی_ترین_امام ❤️
💫یک #رهبر_تشکیلاتی اگر یک حقیقتی براش روشن شد و بصیرت پیدا کرد ، باید اون رو به یک شیوه خوب ، به موقع و با جدیت به گوش مردم و هم تشکیلاتی هاش برسونه .👌
✨ #نوجوان_تشکیلاتی_تمدن_ساز✨
__________________
مدرسه تربیت تشکیلاتی نوجوان مضمار
↪️ https://eitaa.com/joinchat/566296620Cb6b44ca14e
___________________
✔متربی هم باید بخواهد...
مربی باید بداند که در وجود انسان استعداد ها و مایه های رشد وجود دارد، و مربی عاشق و آگاه می تواند زمینه های رشد و شکوفایی این استعداد ها را فراهم کند
مربی بسترسازی می کند، آموزش می دهد، دستگیری میکند اما خود متربی نیز باید اینهارا بخواهد.
✅ اما تا متربی نخواهد تربیت صورت نمیگیرد. یعنی در تربیت هم مربی نقش دارد هم متربی
@tashkilat3min
پرورش راستگویی در گروه
راستی یک امر طبیعی و فطری است و از نهاد انسان مایه میگیرد.
در یک گروه تربیتی #پرورش_راستگویی را نمیتوان نادیده گرفت یا آن را به زمان دیگری حواله داد.
افرادی که در گروه به #تربیت اعضاء علاقمند هستند و احساس مسولیت میکنند باید به مطالب زیر توجه نمایند:
۱. یکی از عوامل مهم پرورش انسان محیط خانواده است. در محیط خانواده است که فرد شکل میگیرد و از اخلاق پدر و مادر و سایر معاشرین تقلید مینماید.
راسل می نویسد: اگر بخواهید بچه ها دروغ گفتن را نیاموزند چاره ای نیست جز اینکه بزرگترها با نهایت دقت در برابر بچهها راستی را پیشه کنند.
۲. فرد طبعا دروغگو نیست بلکه فطرت اولیهاش اقتضا دارد که راستگو باشد. دروغ گفتن او علت دارد اگر علل و عوامل شناخته و از آنها جلو گیری شود، طبعا راستگو خواهد شد. از این عوامل: ترس از مجازات و سرزنش و ...
۳. اگر میدانید فردی از گروه کار خلافی را مرتکب شده و باید او را راهنمایی کنید مانند یک پلیس خشن و گستاخ او را بازجوئی و سؤال پیچ نکنید تا به جرم خویش اعتراف کند. ممکن است برای حفظ آبروی خویش حقیقت را کتمان نماید و دروغهایی بر زبان جاری سازد.
۴. هیچگاه اعضا را به چیزی تهدید نکنید که قصد انجام آن را ندارید، این هم به اعتبار شما لطمه میزند وهم باب دروغگویی را باز میکند . حالا چرا این را مجزا مطرح کردیم در حالی که مشخص است دروغگویی ما باب دروغگویی دیگران را هم باز میکند؟
دلیلش این است که تهدید دروغین یکی از روشهای غلط متداول است و در مجموعههای مختلف بکارگیری آن دیده شده است و این احتیاج به توجه ویژه دارد.
و البته فراموش نشود که این قضیه اغلب به ضعف در مدیریت باز میگردد. یعنی اگر #مربی برنامه و #روش_کنترل_صحیح را بداند هیچگاه برای کنترل به این روشها متوسل نمیشود.
۵. سختگیری بیش از اندازه و توقعاتی بیش از مقدار توانایی و استعداد ممکن است فرد را به دروغگویی وادار کند.
۶. واقع بین نبودن در مقابل اشتباهات اعضاء و تغافل بعضا زمینه کذب در کلام و رفتار را پدید میآورد.
۷. اگر اتفاقا از عضوی دروغی صادر شد سعی کنید انگیزه دروغ او را پیدا کنید و درصدد علاج برآیید، اما اصرار نکنید که با استنطاق و بازجوئی دروغ گفتنش را به اثبات برسانید و او را شرمنده و رسوا سازید. از اثبات دروغ گفتنش نه تنها نتیجهای نمیگیرید بلکه او را بی باکتر و پرروتر خواهید ساخت و این برخلاف اصول تربیتی اجتماعی است.
#پرورش_راستگویی
@tashkilat3min
🔻تیترهای برگزیده ی سخنان امروز امام خامنه ای عزیز سلام الله علیه:
۱- ضرورت ادامه رزمایش کمک مومنانه به عنوان شاخص عملی انقلابیگری
۲- بیان اهداف دشمن(کوتاه مدت، میان مدت، بلند مدت)
۳- نهی از مذاکره با آمریکا و بیان دلایل آن
۴- ضرورت افزایش امید در جامعه و ذکر برخی مصادیق
۵- تقویت اقتصاد و لزوم جداسازی اقتصاد از وابستگی به نفت.
۶- استفاده از تهدید تحریم و تبدیل آن به فرصت پیشرفت.
۷- مدیریت جهادی و اقتصاد مقاومتی و کمک به تولید داخلی.
۸- استفاده از ظرفیت و امکانات دوستان خوب و قدرتمند در دنیا، البته با تکیه بر خدا و توان داخلی خود.
۹- تحریف و آدرس غلط دادن به مردم در کنار تحریم، توسط دشمن و شکست تحریم در صورت شکست تحریف.
۱۰- سخنی برای آینده: نیاز آینده کشور صبر و ثبات قدم است و کار جهادی برای تقویت و پیشرفت آینده کشور.
۱۱- بیان مشکلات دشمنان و بخصوص آمریکا به عنوان اصلی ترین دشمن ما؛ اعم از مشکلات اقتصادی، مدیریتی، اجتماعی و ...
۱۲- انصاف در بیان عملکرد دولت در کنار بیان کاستی ها.
۱۳- معیار قرار دادن نظر کارشناسی و قانونی در عزاداری محرم و سایر موارد.
@tashkilat3min
عید غدیر عید شناخت.mp3
6.71M
✅عید #غدیر عید #شناخت
-شناخت خود
-شناخت مسیر
-شناخت امام
-شناخت خدا
#عدم_شناخت = #انحراف
@tashkilat3min
امام خامنه ای عزیز سلام الله علیه :
(حقیقت این است که علیرغم عشق و علاقهی وافری که مردم ما به ائمه (علیهم السّلام) دارند و ابراز میکنند، معرفت نسبت به زندگی ائمه و هدف جهاد و مبارزهی پیگیر آنها بسیار کمتر از آن چیزی است که باید باشد. امروز دربارهی تاریخ زندگی موسی بن جعفر حتی یک کتاب که بتوان گفت تشریح کنندهی زندگی سیاسی موسی بن جعفر است، ما نداریم و این واقعاً خسارت بزرگی است. کتابهای زیادی نوشته شده است، حرفهای زیادی زده شده است، منابع زیادی در باب زندگی ائمه از گذشته در اختیار ماست، اما حقاً و انصافاً زندگی ائمه و تلاش سیاسی آنها و حیات سیاسی آنها هنوز برای مردم ما روشن نیست و این خسارت است.
و اما زندگی موسی بن جعفر یک زندگی شگفتآور و عجیبی است. اولاً در زندگی خصوصی موسی بن جعفر مطلب برای نزدیکان آن حضرت روشن بود. هیچ کس از نزدیکان آن حضرت و خواص اصحاب آن حضرت نبود که نداند موسی بن جعفر برای چی دارد تلاش میکند و خود موسی بن جعفر در اظهارات و اشارات خود و کارهای رمزیای که انجام میداد، این را به دیگران نشان میداد؛ حتی در محل سکونت، آن اتاق مخصوصی که موسی بن جعفر در آن اتاق مینشستند اینجوری بود که راوی که از نزدیکان امام هست، میگوید من وارد شدم، دیدم در اتاق موسی بن جعفر سه چیز است: یکی یک لباس خشن، یک لباسی که از وضع معمولی مرفه عادی دور هست، یعنی به تعبیر امروز ما میشود فهمید و میشود گفت لباس جنگ، این لباس را موسی بن جعفر را آنجا گذاشتند، نپوشیدند، به صورت یک چیز سمبولیک، بعد «و سیف معلق» ؛ (۴) شمشیری را آویختند، معلق کردهاند، یا از سقف یا از دیوار. «و مصحف»؛ و یک قرآن. ببینید چه چیز سمبلیک و چه نشانهی زیبائی است، در اتاق خصوصی حضرت که جز اصحاب خاص آن حضرت کسی به آن اتاق دسترسی ندارد، نشانههای یک آدم جنگی مکتبی مشاهده میشود.
شمشیری هست که نشان میدهد که هدف جهاد است. لباس خشنی هست که نشان میدهد وسیله، زندگی خشونت بار رزمی و انقلابی است و قرآنی هست که نشان میدهد هدف این است؛ میخواهیم به زندگی قرآنی برسیم با این وسائل، و این سختیها را هم تحمل کنیم. اما دشمنان حضرت هم این را حدس میزدند. اولاً زندگی موسی بن جعفر یعنی امامت موسی بن جعفر در سختترین دورانها شروع شد. هیچ دورانی به گمان من بعد از دوران امام سجاد به سختی دوران موسی بن جعفر نبود. موسی بن جعفر در سال ۱۴۸ به امامت رسیدند، بعد از وفات پدرشان امام صادق (علیه الصّلاة و السّلام). سال ۱۴۸ اینجوری است اوضاع که بنیعباس بعد از درگیریهای اول، بعد از اختلافات داخلی، بعد از آن جنگهائی که بین خود بنیعباس در اول خلافتشان به وجود آمد، از گردنکشان بزرگی که خلافت آنها را تهدید میکردند، مثل بنی الحسن، محمّدبن عبداللَّه حسن، ابراهیم بن عبداللَّه بن الحسن و بقیهی اولاد امام حسن که جزو مبارزین و شورشگران علیه بنیعباس بودند، فارغ شدند و همهی اینها را منکوب کردند، سرکوب کردند).
@tashkilat3min
چهار اصل مهمِ مدیریت وقت در زندگی، از دیدگاه امام موسی کاظم(ع)
امام کاظم علیه السلام برای نهایت استفاده و بهره وری از وقت و برنامه ریزی در زندگی، در یک دستور جامع و کاربردی چنین می فرماید:
«اجْتَهِدُوا فِی أَنْ یَكُونَ زَمَانُكُمْ أَرْبَعَ سَاعَات»؛ سعی کنید در زندگی، زمان خود را به چهار بخش تقسیم کنید:
✅ 1. سَاعَةً لِمُنَاجَاةِ اللَّهِ : بخشی را به راز و نیاز با خداوند متعال اختصاص دهید.
✅ 2. وَ سَاعَةً لِأَمْرِ الْمَعَاشِ : بخشی را هم به تلاش برای کسب روزی حلال اختصاص دهید.
✅ 3. وَ سَاعَةً لِمُعَاشَرَةِ الْإِخْوَانِ وَ الثِّقَاتِ الَّذِینَ یُعَرِّفُونَكُمْ عُیُوبَكُمْ وَ یُخْلِصُونَ لَكُمْ فِی الْبَاطِنِ:
زمانی هم به معاشرت با برادران و اشخاص مورد اعتمادی بپردازید كه شما را از عیب هایتان آگاه می کنند و از صمیم قلب با شما یک رو هستند.
✅ 4. وَ سَاعَةً تَخْلُونَ فِیهَا لِلَذَّاتِكُمْ فِی غَیْرِ مُحَرَّمٍ وَ بِهَذِهِ السَّاعَةِ تَقْدِرُونَ عَلَى الثَّلَاثِ سَاعَات:
زمانی را هم برای لذتهای حلال قرار دهید که به کمک این بخش است که شما توان گذراندن آن سه بخش را خواهید داشت.
📚 تحف العقول، ص 409.
@tashkilat3min
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تیک تاک ساعت امان نمی دهد بر قلبی که با صدای زنگ کاروان حسین می تپد و می داند که مسلخ عشق حسین همان نقطه ی انکسار است برای قلبی که با حسین بزرگ شده و با حسین جان دارد و با حسین ادامه خواهد داد ...
آه محرم ...
آمدنت را غریب نمی توان دید ...
یا حسین می گویم که با حسین باشم ...
واگرنه یا حسین گفتن به تنهایی کفاف نمی دهد با حسین بودن شرط است ...
درست است که "یاحسین" با "باحسین" یک نقطه فرق دارد اما عاقبتی ختم به خیر می شود که یاحسین هایش به باحسین بودن هایش ختم شود و باید ترسید از عاقبتِ خیلِ یاحسین گویانِ کوفی که بر حسین تیغ کشیدند ...
ما را حسینی زنده بدار و بمیران ...
@tashkilat3min
محرم.mp3
3.58M
قرار سالانه ات را امسال چگونه می نگری ؟
محرم امسال زمینه سازی #ظهور
دعا در #غربت گیراتر است ...
#ای_لشکر_صاحب_الزمان_آماده_باش
@tashkilat3min
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این مطالبه و فریاد حق حزب اللهی هاست که اینبار از خاکریز سقوط کرده بی تدبیری در سواحل آنهم در ایام عزای سالار شهیدان به گوش می رسد ...
کمترین کار ما رساندن این مطالبه به گوش همه ی کسانی است که مسبب این حجم از بی تدبیری ها هستند ...
#رسانه_باشیم
@tashkilat3min
حدود ساعت ۳.mp3
4.83M
حدود ساعت ۳ من عقیله دختر حیدر ...
#صدقه برای سلامتی امام زمان عج فراموش نشود
@tashkilat3min
هدایت شده از مجمع همفکری بسیج دانش آموزی مازندران
33.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
| بسم رب الحسین |
بار دیگر، نینوایی شد دلم
شور آمد؛ کربلایی شد دلم
اولین کاروان #سرود_بومی_محلی ( احلی من العسل )
┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
کاری از معاونت پرورشی و بسیج دانش آموزی استان مازندران
@majmahamfekri_mazandaran
با اینکه اخلاق خوبی داری ولی...!؟
#تربیت یعنی امر به معروف و نهی از منکر.
امر به معروف ونهی از منکر آداب و احکام خاص خودشو داره که برای شناخت آنها حتما باید به رساله رجوع کرد.
اما نکاتی که در اینجا به اون اشاره میشه صرفا تجربیات شخصی بوده والبته پشتوانه ی روایی و حدیثی هم دارند.
در امر به معروف شخص باید حتما خوش اخلاق باشه - حوصله به خرج بده و عجله نکنه - و بیشتر با عملش نشون بده که کار درست چیه.
باید توجه کنیم که قرار نیست که همه ی حقایق رو به زبون بیاریم بلکه بهترین راه بیان حقیقت از طریق عمل است یعنی مثلا با اصرار و مداومت در نماز اول وقت خوندن درستی این کار رو متذکر بشیم.
این نکته خیلی مهم را باید در نظر داشت که همه ی ما انسان ها داری یک فطرت مشترک هستیم.
برخی خیلی ناشیانه همه چیز را به زبان میارن و فکر می کنن که همیشه باید با سر و صدا کردن حقیقت رو بیان کرد یا اینکه با عصبانی شدن و داد و فریاد و ... میشه امر به معروف کرد که انصافا خیلی وقتها اینجور کارها نتیجه ی عکس هم داره و باعث دلسردی و دلزدگی دیگران نسبت به دین و دیندار میشه در امر به معروف آدم باید خیلی صبور باشه و همیشه لبخند به صورت داشته باشه.
و اما نهی از منکر
در نهی از منکر این نکته خیلی مهمه که ما باید عمل زشت یک فرد را مورد نقد قرار بدهیم نه خود آن فرد.
اگر قرار باشد که ما خود شخص را نقد کنیم این بی انصافی است که با دیدن یک عمل اونو کاملا مورد سرزنش قرار دهیم و نکات مثبت شخصیت او را نبینیم.
همیشه برای نهی از منکر اول باید به فرد نکات مثبت شخصیتش را متذکر شد تا او تو را شخصی با انصاف بداند و صداقت تو را درک کند و به سایر حرفهای تو هم گوش بدهد
وقتی تو انصاف داشته باشی اگر نقدی داشتی شخص براحتی می پذیره ولی اگر شخصیت طرف مقابل رو کاملا سیاه نشون دادی بدون شک او هم در برابر تو موضع می گیره و بعدش هم جدال و بحث بی فایده است.
نکته ی دیگه اینه که تا جای ممکن نباید در میان جمع دیگری رو نصیحت کرد و این خیلی مهمه!
چرا که این کار شخصیت فرد را خرد می کنه پس تا جای ممکن در جایی که کسی دیگر اونجا نیست به او بدی عملش را گوشزد کنیم البته این کار تاثیر کلام را هم بالا می بره
بعد از اینکه حقیقت رو گفتید همه چیز رو فراموش کنید و همیشه رازدار باشید تا به شما و سخن شما اعتماد کنند.
البته اگر کسی از دوستان که به شما وابستگی داره وبه گناه کردن اصرار داره و احساس می کنید که فقط با قهر کردن یا اخم کردن میشه روی او تاثیر گذاشت و اونو از گناه دور کرد این کار هم در جای خود می تونه تاثیر بالایی داشته باشه ولی باز هم باید مواظب بود که افراطی عمل نکنیم.
البته اگر کسی که دیگه امیدی به تاثیرپذیری او ندارید و می دونید که قلب سیاه و اعتقادی خراب داره که می تونه خودتون رو هم منحرف کنه باید ازش دور شوید چرا که دوستی با این افراد واقعا بدبختی میاره!
#مهارتهای_مربی
@tashkilat3min
هدایت شده از مرکز اردویی تربیتی فصل نو نسل نو
💥 #ثبت_نام شروع شد❗️
📌 اولین و بزرگترین دوره ی مجازی ویژه تشکل های جوانان و نوجوانان برای کار تشکیلاتی در عرصه مجازی
« وای فای تشکیلات »
📲 #آیدی ثبت نام در دوره :
@mezmar_nojavan_1
________
💫 مدرسه تربیت تشکیلاتی نوجوان مضمار
↪️ https://eitaa.com/joinchat/566296620Cb6b44ca14e
________
تعلیم لازمه تربیت است
نقطه ی هدف در کار فرهنگی با رویکرد تربیتی، انجام دادن امر مهم تعلیم و تربیت انسانها و تلاش برای رشد و تعالی آنهاست. تعلیم، عبارت است از فراهم آوردن زمینهی مناسب برای رشد و شکوفایی استعدادهای ذهنی انسان.
در حدیثی از امیرالمومنین (ع) خطاب به جوانان توجه کنیم که فرمود: شرف و حیثیّت انسانی خود را با ادب، و دین خود را با دانش حفظ کنید.
خیلی حرف مهمّی است. دانش، دین را حفظ میکند؛ این منطق اسلام است.
🔹پس کسب و ترویج علم و معرفت دین اصل اول برای کار است چه برای خود مسئولین فرهنگی و چه برای مخاطبین کار فرهنگی! باید معارف دین را به گوش همه رساند.
براین اساس مسؤولان #تشکلهای_فرهنگی باید توجه کنند که تربیت، در هر زمینه ای که باشد، به ناچار نیازمند تعلیم است؛ زیرا مربی برای تربیت متربی ناچار است که او را از حقایق و مطالبی آگاه کند تا وی با آگاهی از آنها و عمل برطبق موازین آموخته شده، به رشد و پرورش ابعاد مختلف روحی و معنوی خود بپردازد. بنابراین تعلیم و آموزش، درواقع اولین شرط لازم برای تربیت به شمار می آید. پس لازم است مسئولین فرهنگی اسباب تعلیم و تربیت خود را با انواع روش ها اعم از مطالعه، کلاس های اخلاق و … فراهم کرده و مکرر درباره وظایف خود و دغدغه های فرهنگی مجموعه فکر کنند.
باید تلاش کرد که سیستم تربیتی اسلام را شناخت. بخش عمده ای از #خلأ_بی_ابزاری و بی روشی موجود در #کار_فرهنگی کشور درواقع ناشی از « شناخت نداشتن » از سیستم تربیتی اسلام است.
سیستم اسلام بسیار دقیق است و حتی برای تقسیم عادلانه ی نگاه معلم بین دانش آموزان نیز توصیه های لازم را در خود دارد. این ما هستیم که از ابعاد و ظرایف آن بیخبریم. در حقیقت مکتب الهام بخش اسلام، مالامال از دستورهای اخلاقی و تربیتی دربار ه ی انسانهاست.
این دستورها را میتوان از لابلای آیات قرآن و سیره ی عملی اهل بیت(ع) بیرون کشید و متناسب با آن عمل کرد.
#یادداشت
@tashkilat3min
در حضور هفت گروه
هفت کار را مخفی کن تا سعادتمند گردی:
- ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﯾتیم، ﺍﺯ ﭘﺪﺭ ﻭ ﻣﺎﺩﺭﺕ ﻧﮕﻮ.
-ﺩﺭ ﺣﻀﻮﺭ ﺑﯿﻤﺎﺭ، ﺳﻼﻣﺘﯽﺍﺕ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺭﺧﺶ ﻧﮑﺶ.
-ﺩﺭ ﺣﻀﻮﺭ ﻧﺎﺗﻮﺍﻥ، ﻗﺪﺭﺕﻧﻤﺎﯾﯽ ﻧﮑﻦ.
-ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﻏﺼﻪﺩﺍﺭ، ﺧﻮﺷﺤﺎﻟﯽ نکن.
-ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺯﻧﺪﺍﻧﯽ، ﺁﺯﺍﺩﯼﺍﺕ ﺭﺍ ﺟﻠﻮﻩﻧﻤﺎﯾﯽ نکن.
-ﺩﺭ ﺣﻀﻮﺭ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﺑﯽﺑﭽﻪ، ﺍﺯ ﺑﭽﻪﻫﺎﯾﺖ ﺗﻌﺮﯾﻒ ﻧﮑﻦ.
-ﺩﺭ ﺣﻀﻮﺭ ﻓﻘﯿﺮ، ﺩﻡ ﺍﺯ ﻣﺎلت ﻧﺰﻥ.
امام علی (ع)
@tashkilat3min