زمان مناظرهها و برنامههای تبلیغاتی دور دوم انتخابات
🔹دوشنبه و سهشنبه این هفته از ساعت ۲۱:۳۰ تا ۲۳:۳۰ بین ۲ نامزد مناظره برگزار خواهد شد.
@TasnimNews
بیانیه سعید جلیلی خطاب به مردم ایران
🔹مردم پرمهر ایران! انتخابات هشتم تیر یک جلوۀ دیگر از مردمسالاری دینی بود که نشان داد در جمهوری اسلامی اختیار با مردم ایران است. حضور معنادار شما در پای صندوقهای رأی را ارج مینهم و به همۀ هممیهنانی که با حضور خود جمهوریت نظام و مردمسالاری دینی را پاس داشتند، درود میفرستم.
🔹باید از همۀ مردم، از نامزدهای محترم و از هواداران آنها، با هر سلیقه و گرایشی، تشکر کرد که در فرایند انتخابات فعالانه حضور داشتند و بر شور و نشاط انتخابات افزودند.
🔹همۀ کسانی که مسئولانه در این ایام نقشی آفریدند، چه به اینجانب رأی داده باشند و چه به دیگران گرایش داشتند، نزد خدا مأجورند و بر هیچ کس سرزنشی روا نیست.
🔹در همین راستا، از آقایان پورمحمدی، پزشکیان، زاکانی، قاضیزاده و قالیباف قدردانی میکنم که با حضور خود این انتخابات را به صحنۀ انتخاب و اختیار مردم ایران بدل کردند.
🔹اکنون، مردم ایران هستند که باید انتخاب کنند. دور دوم انتخابات فرصت دوبارهای است تا مردم در فضایی پرنشاط ولی بهدور از هیاهو به گفتوگو پیرامون آیندۀ ایران بپردازند؛ بشنوند، بیندیشند، مقایسه کنند و انتخاب کنند.
🔹ازاینرو، هفتۀ پیش رو را یک فرصت بزرگ کمنظیر در تاریخ انقلاب اسلامی ایران میبینم: هفتۀ گفتوگو و مناظره پیرامون تصمیم برای آیندۀ ایران. من همه را، همۀ مردم ایران را به نقشآفرینی بیشتر فرامیخوانم تا فعالانه در این امر که به سرافرازی ایران میتواند بینجامد مشارکت کنند.
🔹زن و مرد، پیر و جوان، شهری و روستایی، رفیق یا رقیب، اهل این جبهه یا دلبسته به آن جناح، همه و همه، باید حتی رقابتمان هم به قویتر شدن ایران عزیز، به سرافرازی هر چه بیشتر پرچم بلند سهرنگ، به احیای شکوه تمدنی و فرهنگی ایران بزرگ اسلامی بینجامد.
🔹در همین راستا، وظیفۀ خود میدانم تا برای این مردم عزیز بیش از گذشته به تبیین نگاه و رویکردی بپردازم که باور دارم در این بزنگاه تاریخی برای جهش این میهن و سرافرازی مردم ایران ضروری است.
🔹فاصلۀ هشتم تا پانزده تیرماه فاصلهای کوتاه برای برداشتن گامی بلند و تاریخی است. شما نشان دادید در هجوم تردیدافکنیها و یاسپراکنیها، در میان انبوه آسیبشناسیها و عیبجوییها، ایرانیها همچنان به افقهای بلند میاندیشند و در خاطرۀ ملیشان، «جهش» یک گزینۀ جذاب و برجسته است.
🔹خوشحالم که نمایندۀ شما بودم تا این تمنای تاریخی و این آرزوی ملی شما آشکار شود. هشت تیر نشان داد، شوق جهش و ذوق ساختن آینده، نیرویی قویتر از ترس و طمع است! نیرویی که میتواند نزدیک ده میلیون نفر را، تا رسیدن به قله، بر سر یک هدف بلند، به اتفاق برساند!
🔹باید تشکر کنم، از زنان و مردانی که با رأی معنادار خود نشان دادند به یک جهان فرصت برای جهش ایران باور دارند! شما در هشتم تیر نشان دادید جهش ایران با نقشآفرینی پرشکوه هر ایرانی دستیافتنی است! حالا وقت آن است تا همۀ مردم ایران را با این راه پرافتخار همراه کرد!
🔹من باور دارم، آن چه شما در هشت تیر بر سر آن به اتفاق رسیدید، حرف همۀ ایرانیهاست که میتوان یک ایران را حول آن متفق کرد! دیگران را قانع کنید، با این مسیر همراه کنید، همه را به این راه دعوت کنید، همه را از راه و رسم جهاد و جهش، آگاه کنید!
🔹هرچه این حضور گسترده تر باشد، دولت چهاردهم پشتوانۀ قویتر خواهد داشت تا نهتنها با مشکلات واقعی و روزمره مردم در داخل و خارج، روبهرو شود، بلکه به هدفهای بلندی که نشانه گرفته است، دست یابد. اکنون وقت درنگ نیست!
🔹به روستاها بروید و صدای ما را به آنها برسانید، به حاشیۀ شهرها بروید و حرف ما را به آنها بگویید! سراغ گروههایی بروید که سانسور میشوند، دیده نمیشوند، گویی کسی روی رأی و نظر و انتخاب آنها حساب باز نکرده است... بروید و آنان را از این انتخاب، از این چشمانداز، از این دوراهی که پیش رو ی ملت ایران قرار گرفته است، آگاه کنید.
🔹چون من روی آنها حساب باز کردهام؛ روی همۀ آنها، «همۀ» مردم ایران!
🔹ما در این مسیر، به همدلی و همبستگی و هماهنگی و همافزایی همه نیاز داریم. همۀ کسانی که ایران را دوست دارند نقشی در این نقشۀ سه رنگ پرشکوه خواهند داشت؛ جز با نقشآفرینی همۀ مردم، جهش به دست نمیآید!
🔹ما برای این هدف بزرگ، به اتفاق نیاز داریم! از برادران عزیزم، آقایان قالیباف، زاکانی و قاضیزاده که با ابراز محبت بر اهمیت این اتفاق تأکید نمودهاند، صمیمانه سپاسگزارم. پانزده تیرماه برای جهش ایران، به اتفاق، یک جهان فرصت میتوان گرفت!
🔹«به پا خیزید برای خدا، دوتا دوتا و تنها!» آن گاه، اتفاق بزرگ، نزدیک است!
@TasnimNews
نتایج انتخابات۱۴۰۳؛ آفساید نظرسنجیها و مساله آرای نامزدها
▪️بخش اوّل
گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم - عبدالله عبداللهی:
🔹انتخابات چهاردهمین دوره ریاستجمهوری تا اینجا با پیشتازی آقایان مسعود پزشکیان و سعید جلیلی در دور اوّل، ولی به دلیل عدم کسب ۵۰درصد بعلاوه یک از آرای ماخوذه به دور دوم رفته تا 15 تیرماه، روز تعیینتکلیف نهایی این ماراتن حدوداً ۵۰ روزه باشد.
🔹تحلیل جامعتر انتخابات قاعدتاً باید به پس از ۱۵ تیر موکول شود، امّا تا همینجا و برای یک تحلیل مختصر از آنچه رخ داده میتوان اینطور نوشت:
🔹۱- نظرسنجیها مهمترین بازنده انتخابات تا اینجا بودهاند؛ به نحوی که هم نامزدها و هم ناظران سیاسی و هم هواداران و هم شاید برخی سیاستگذاران کلان در کشور را به خطر انداختند.
🔹اینکه یک حزب یا گروه سیاسی در درون خودش به نحوی عمل کند که برخی به او انگ نظرسازی هم بزنند، اگرچه غیراخلاقی است، اما ضررش صرفاً به همان حزب یا گروه سیاسی میرسد، امّا اینکه موسسات معتبر نظرسنجی که سالهای سال در کشور محل رجوع و واجد اعتبار و یک معیار مهم در برخی تصمیمگیریها بودهاند، به این نحو بازنده شوند، خسارتش متعلق به کل کشور است.
🔹درباره دور اول انتخابات، تقریباً همهی موسسات سابقاً معتبر مانند ایسپا، صداوسیما، متا و ... درصد مشارکت را با فاصلهی غیرقابل قبول برای یک افکارسنجی معتبر پیشبینی کردند. صداوسیما که حداقل تا چند سال پیش، یعنی دستکم تا انتخابات قبلی ریاستجمهوری، واجد یک نظرسنجی بسیار معتبر بود و معمولاً به صورت بسیار نزدیک به واقعیت، روندها را پیشبینی میکرد، این بار درصد مشارکت را با خطای ۱۱-۱۲ درصد پیش بینی کرده است! این موسسه در آخرین نظرسنجی خود مدعی بود که مشارکت حدود ۵۱ خواهد بود! آنچه رخ داد، با این پیشبینی صداوسیما ۱۱ درصد اختلاف داشت. چنین اختلافی، کارکرد نظرسنجی را به طور کلی مختل میکند.
🔹برآورد ایسپا (متعلق به جهاد دانشگاهی) هم از مشارکت، همین میزان ۵۱ درصد بود و مستندات این مدعا هنوز در کانال تلگرامی ایسپا وجود دارد.
🔹مرکز افکارسنجی «متا»، وابسته به مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع) هم میگفت که پیشبینیاش از مشارکت ۵۲.۴ درصد است! یعنی فاصلهی بیش از ۱۲ درصدی با آنچه روی زمین اتفاق افتاد!
🔹افرادی مانند آقای عباس عبدی که سالهاست کار نظرسنجی و افکار سنجی میکند، به پیشبینیهای موسساتی مانند «پرسش» اعتنا و آن را منتشر میکردند که اینها مشارکت را ۵۸ درصد پیشبینی کردند! حاشیه خطایی که دیگر در واقع حاشیه خطا محسوب نمیشود؛ بلکه ورود به آفساید نظرسنجیهاست.
🔹اگرچه بسیاری از این نظرسنجیها ترتیب محبوبیت نامزدها، یعنی اول پزشکیان، بعد جلیلی و بعد قالیباف را درست مخابره میکردند، اما باز همگی در سنجش رای نامزدها واختلاف میان آنها غلط عمل کردند. مثلاً در نتایج نهایی، آقای پزشکیان بالای ۴۰ درصد رای آورد و آرای آقای جلیلی حدوداً سه برابر آقای قالیباف بود. اما هیچکدام از نظرسنجیها چنین تفاوتی را نشان نمیداد. مثلاً ایسپا آرای آقای پزشکیان را نهایتاً ۳۳ درصد، آقای جلیلی را ۲۸.۸ درصد پیش بینی کرده بود؛ یعنی هر دو با فاصلهی ۱۰ درصد از آنچه واقعاً اتفاق افتاد!
🔹در نظرسنجی متا هم رای نامزدها، با آنچه واقعاً رخ داد، همین اختلاف هشت تا ۱۲ درصد را برای نامزدهای مختلف دارا بود!
🔹موسسه موسوم به دانشگاه تهران هم اگرچه نظرسنجیهای خود را چندان عمومی نکرد، ولی وضعیت بهتری از بقیه نداشت.
۲- درباره عامل این شکست مهم نظرسنجیها چند فاکتور را میشود در نظر گرفت؛ یکی خطای روشی بویژه در نحوهی اخذ نمونههای آماری است که قاعدتاً متخصصان این رشته بهتر میتوانند آن را تجزیه و تحلیل کنند؛ امّا یک عامل مهمتر دیگر بازی با نظرسنجیها، آنهم نظرسنجیهای سابقاً معتبر به عنوان یکی از کارتهای بازی ستادها بود. اینکه چه وقت این نظرسنجیها منتشر شود، چه وقت نشود، روش نمونهگیری چطور باشد، چه ساعاتی و در اختیار چه کسانی قرار بگیرد، ظاهراً در برخی از آنها به عوامل سیاسی و نظر ستادها هم زیادی گره خورده بود!
@TasnimNews
نتایج انتخابات ۱۴۰۳؛ آفساید نظرسنجیها و مساله آرای نامزدها
▪️بخش دوّم
🔹۳- پیشبینی غلط از مشارکت، موجب شد که حتی بخشهایی از جامعه که بیش از رای نامزدها، مساله مشارکت برایشان موضوعیت تام و تمام دارد، چندان در این زمینه احساس نیاز نکنند؛ به همین دلیل تلاش خیلی زیادی، مثل انتخابات مجلس گذشته و حتی ریاستجمهوری ۱۴۰۰ برای جلب مشارکت بیشتر صورت نگرفت و شد آنچه شد.
🔹۴- تحلیل مشارکت ۴۰ درصدی مسئلهی مهمی است؛ این چهارمین انتخاباتی است که بعد از سال ۱۳۹۸، مشارکت در این حدود باقی مانده و زیر ۵۰ درصد است. عوامل مختلفی از وضعیت نامطلوب اقتصادی تا تشدید شکافهای سیاسی و بعضاً فرهنگی و مسائل اجتماعی را میشود در این زمینه فهرست و آنها را تجزیه و تحلیل و برای آن فکری کرد؛ امّا علیالحساب اینکه مثل بعضی دوستان در انتخابات ۱۳۹۴، از تغییرات تمدّنی! سخن بگوییم و یا آن را به حساب کمپین تحریم بنویسیم، هم به نظر میرسد که خطاست.
🔹اساساً کمپین سیاسی فعالی برای تحریم وجود نداشت؛ اصلاحطلبان به صورت سازمان یافته و کامل در انتخابات حضور یافتند، اصولگرایان هم که همیشه بودهاند؛ تحریمیها هم به اندازهای بیرون از بازی بودند که حتی بیبیسی فارسی هم تریبونی برای آنها نشد.
🔹بنابراین ظاهراً برههای شد که «هر ۳ اشتباه میکردیم!»؛ اصولگرایان تصور میکردند که مسئله مشارکت حل شده؛ اصلاحطلبان تصور میکردند که حضور یا عدم حضورشان سهم مهمی در بالا و پایین کردن مشارکت دارد؛ تحریمیها هم فکر میکردند که فعال یا فعال نشدنشان، جامعه را این سو و آن سو میبرد. جامعه نشان داد، هر سه فعلاً اشتباه میکنند!
🔹اعتقاد نگارنده بر این است که اگر «واقعیت»های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بخشی از عامل کاهش مشارکت بودند، اما این بار «سیاست» موثرتر بود؛ به چه معنا؟ به این معنا که نامزدهایی که در این انتخابات از شورای نگهبان عبور کردند، غالباً کاراکتر سیاسی نیرومندی برای حرکت دادن بدنه اجتماعی نداشتند. غیر از آقای قالیباف که در چند انتخابات گذشته هم از این ناحیه ضربه خورده و نتوانسته از مزیّت کارنامهای و مدیریتی خودش بهره ببرد، آقایان پزشکیان و جلیلی هم بیش از هرچیز به همان بدنه ایدئولوژیک و از ابتدا چسبندهی خود تکیه کردند و تقریباً توانستند همان بدنه را تاحدودی فعال کنند. امّا حرکت دادن به عموم جامعه که شرط تحرک آفرینی برای کل جامعه و فیصله دادن به انتخابات در همان دور اول است، در کار هیچکدام از این آقایان تا اینجا رخ نداد.
🔹اکتفا کردن به کاراکتر کارشناسی! و غفلت از اینکه انتخابات بیش از هرچیز محل ظهور و بروز کاراکتر و بازیگری سیاسی افراد است، موجب شد که کمپینهای رقابتی نسبتاً ملولکنندهای را شاهد باشیم.
@TasnimNews
نتایج انتخابات ۱۴۰۳؛ آفساید نظرسنجیها و مساله آرای نامزدها
▪️بخش سوّم و پایانی
🔹۵- صداوسیما در این دور زحمت بسیار کشید و حجم بالای برنامهها انصافاً توان بالا، انگیزه بالا و تلاش بالا میخواهد؛ امّا هم حجم و هم فرم و محتوای برنامهها و بخصوص مناظرهها را میتوان گفت که تاحدودی ضد تحریک مشارکت بود! البته این به کاراکتر نامزدها هم برمیگشت و شاید اگر نامزدهایی با کاراکترهای سیاسی قویتر هم در مناظرهها حضور داشتند، تا حدی اوضاع فرق میکرد؛ اما به هرحال صداوسیما باید متناسب با همین ها که در صحنه هستند برنامهریزی کند؛ نه اینکه کلیشهای از پیش وجود داشته باشد و هر انتخاباتی را به درون همان کلیشهها، با کمی جابجایی البته، بریزیم.
🔹۶- بلاتکلیفی عجیب و کمپین رسانهای غیرحرفهای برخی هواداران هر دو نامزد اصلی جبهه انقلاب یعنی آقایان جلیلی و قالیباف، هم به سود رشد آرای پزشکیان بود وهم علیه مشارکت!
🔹ضربات هولناکی که برخی هواداران دوطرف –که البته میتوان گفت در یک سمت بیشتر بود- علیه یکدیگر نثار میکردند، رمق اجتماعی را برای فعال شدن به نفع آنان میگرفت. بدتر اینکه در یک هفته نهایی، این دو کمپین، بیش از آنکه به فکر تاثیرگذاریهای حیاتی روزهای پایانی بر آرای کل جامعه باشد، اخبار نالازم از اجماع بر سر این یا آن کاندیدا را منتشر میکرد! اخبار جلسات برای اجماع، حتی اگر واقعی بود، نیاز نبود که به این نحو عمومی شود؛ این جلسات معمولاً در پشت صحنه ها برگزار میشود و قصدش پیروز کردن یکی از آنهاست، نه اینکه جامعه از اخبار درست وبسیاری از اخباری هم که البته فیک بود، این چنین نتیجهگیری کند که اینها تکلیفشان با خودشان هم معلوم نیست.
🔹اعتقاد نگارنده بر این است که این چند روز پایانی و عملکرد آماتور موجب شد برخی اساساً از خیر رای دادن بگذرند و بعضی هم حس کنند که بهتر است به نامزد دیگری متمایل شوند که حداقل میدانند تا پایان در صحنه حضور دارد!
@TasnimNews
راهاندازی کمپین هفته وحدت توسط حامیان جلیلی و قالیباف
🔹پس از تلاش گسترده ضد انقلاب و اتاق عملیات روانی جریان فتنه برای اختلاف افکنی بین حامیان سعید جلیلی و محمدباقر قالیباف با بهره گیری از توئیتهای فیک، از صبح امروز، همزمان با حمایت قالیباف از سعید جلیلی، حامیان این دو نامزد جبهه انقلاب برای پیروزی نامزد این جریان، کمپین هفته وحدت را با عکسی نمادین راه اندازی کردهاند تا ضمن حفظ و تقویت اتحاد در جبهه انقلاب بویژه بین هواداران این دو چهره انقلابی، از خط اختلاف از سوی تفرقه افکنان جلوگیری کنند.
🔹بر همین اساس حامیان هر دو نامزد عکسی نمادین را در ایتا و سایر شبکههای اجتماعی منتشر و از هواداران دو نامزد درخواست استفاده به عنوان پروفایل کردهاند.
tn.ai/3113407
@TasnimNews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صعود سوئیس با شکست مدافع عنوان قهرمانی
⚽️ تیمهای ملی فوتبال سوئیس و ایتالیا مقابل یکدیگر صف آرایی کردند که این بازی با برتری ۲ بر صفر سوئیس با پایان رسید تا اولین صعود کننده به مرحله یک چهارم نهایی باشد و ایتالیا مأموریت دفاع از عنوان قهرمانیاش را نافرجام به پایان برساند.
#فوتبال #یورو_۲۰۲۴
@TasnimNews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
واکنش مردم به دو مرحلهای شدن انتخابات
@TasnimNews
ابراز نگرانی آلمان درباره ریاست جمهوری ترامپ
🔹وزیر خارجه آلمان درباره قابل پیشبینی نبودن سیاست ایالات متحده آمریکا با توجه به احتمال دور دوم ریاستجمهوری دونالد ترامپ ابراز نگرانی کرد.
tn.ai/3113422
@TasnimNews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تجمع گسترده معترضان اسرائیلی در تلآویو
🔹این هفته هم معترضان اسرائیلی در تقاطع کاپلان تل آویو تجمع گستردهای به راه انداخته و برگزاری انتخابات زودهنگام، برکناری نتانیاهو و امضای توافق تبادل اسرا را خواستار شدند.
@TasnimNews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
توقف بازی آلمان و دانمارک!
⚽️ دیدار دو تیم آلمان و دانمارک به دلیل رعد و برق و بارش شدید باران و تگرگ متوقف شد و بازیکنان دو تیم به رختکن رفتند!
#فوتبال
@TasnimNews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تظاهرات حامیان فلسطین و نوار غزه در ایتالیا
@TasnimNews
رشد مشارکت مردم تهران در انتخابات
رییس ستاد انتخابات استان تهران:
🔹با وجود تهدیدها، هیچ مورد امنیتی در خلال برگزاری انتخابات ریاست جمهوری استان تهران نداشتیم و در سلامت و امنیت کامل مردم حاضر شدند و انتخابات برگزار شد.
🔹ما در استان تهران ۱۰ میلیون و ۱۹۹ هزار و ۷۴۳ نفر واجد شرایط رأی و ۳ میلیون و ۳۶۶ هزار و ۲۶۴ برگه رأی تعرفه مصرفی داشتیم، مشارکت ۳۳ درصد در استان تهران بود.
🔹در استان تهران همیشه کمترین مشارکت را در ادوار مختلف داشتیم اما اکنون یک درصد افزایش را شاهد بودیم.
@TasnimNews
جاده چالوس مسدود شد
🔹رییس پلیس راه البرز از ممنوعیت تردد در جاده کرج - چالوس و آزادراه تهران - شمال به سمت استان مازندران به دلیل تعمیر تونلهای سه قلو در حوزه استان مازندران خبرداد.
@TssnimNews
افزایش ۴ میلیارد دلاری درآمدهای ارزی کشور
بانک مرکزی:
🔹تحولات بازرگانی خارجی نشان میدهد در سه ماهه نخست امسال درآمدهای ارزی کشور به ۲۵.۵ میلیارد دلار رسید. در این مدت تراز تجاری کشور معادل ۵۱.۳ درصد نسبت به مقطع مشابه سال گذشته افزایش یافته است.
🔹تامین ارز بخشهای مختلف اقتصادی نیز از ابتدای امسال تاکنون از مرز ۱۷.۴ میلیارد دلار گذشت.
@TasnimNews
فرونشست زمین در دشتهای ایران افزایشی شد
معاون سازمان زمینشناسی کشور:
🔹در اکثر دشتهای ایران که که در آنها کشاورزی به طور گسترده انجام میشود و وابسته به منابع آب زیرزمینی است پدیده فرونشست با شدت متفاوت در حال پیشرفت است.
🔹در برخی استانها مثل استان یزد نرخ فرونشست کاهش پیدا کرده و در استانهایی مثل خراسان رضوی، تهران، قزوین، کرمان، فارس و اصفهان همچنان فرونشست با نرخ بالا مشاهده میشود.
tn.ai/3113469
@TasnimNews
مهلت استانداردسازی محصولات تولیدی زامیاد
🔹دادستان تهران در بازدید از شرکت زامیاد: قرار بود تولید محصولات این شرکت تا ۳۱ تیر متوقف شود که این امر منتهی به تعطیلیِ کارخانه میشد؛ اما با بررسیِ اولویتها و جمعبندیِ نقطهنظرات، این شرکت مکلف شد تا پایان سال و با اعلام ماهیانه میزان پیشرفت، برای حل مشکل اخذ استاندارد محصولات اقدام کند.
@TasnimNews
وزیر آموزش و پرورش: حقوق معلمان ۲۶٪ رشد پیدا کرد
وزیر آموزش و پرورش:
🔹حقوق معلمان با اجرای رتبهبندی ۲۶ درصد رشد پیدا کرده است البته حق معلمان بیش از این است.
🔹با همکاری سازمان اداری استخدامی مجوز جذب ۷۲ هزار نفر را گرفتیم که این میزان استخدام در این حجم بیسابقه است.
@TasnimNews