📝یادداشت|مكرون و ساركوزی
«عباس عبدی» فعال اصلاحطلب:
🔹اگر جای يك شهروند بيروتی باشيم چه چيزی از اين بهتر كه يك رييسجمهور اروپايی زودتر از مقامات كشور خودشان به ميان مردم بيايد؛ حتي يك ايده نيز برای حل مشكل لبنان به عنوان هديه بياورد.
🔹هر چند آقای مكرون كوشيد اين موضع را قدري تلطيف كند ولي به نظرم پيام رفتاری او روشن بود.
🔹دو تجربهای كه در منطقه و در رابطه با فرانسه وجود دارد اين ادعا را ثابت میكند.
🔹نكته مهم ماجرا نگاه فرانسه به لبنان يا هر كشور ديگر است؛ اينكه سخنان ماکرون ناشی از نگاه به نسبت قيممآبانه است.
🔹وضعيت سياسی منطقه محصول توافق سايكس -پيكو است كه ميان وزرای خارجه فرانسه و انگليس و پس از جنگ جهانی اول و فروپاشی عثماني انجام شد؛ طی آن سوريه و لبنان سهم فرانسه شد و بعدها حكومت طائفی لبنان را فرانسویها پايهگذاری كردند.
🔹بنابراين ريشه بحران در لبنان از آنجا ناشی میشود كه اين ساختار طائفی نمیتوانست برای تحولات بعدی پاسخگو باشد زيرا شدنی نبود.
🔹بنابراين آقای مكرون بايد توضيح دهد كه مبنای او با عملكرد گذشته حكومت فرانسه چه تفاوتی دارد؟ به علاوه مردم لبنان كجای چنين طرحی هستند؟
🔹آيا باز هم بايد به نحو ديگری تجربه گذشته را تكرار كنند؟ در مورد تجربه اول كه ۱۰۰ سال پيش رخ داده شايد بتوان نگاه مثبتتری هم داشت ولي درباره تجربه دوم كه بسيار هم جديد است چه بايد گفت؟
🔹تجربه دوم به ليبی برمیگردد كه فرانسه و آقای ساركوزی، رييسجمهور وقت فرانسه پرچمدار قطعنامههای سازمان ملل عليه قذافی بود و بمبافكنهای فرانسوی عازم ليبی شدند تا در نابود كردن ارتش و زيرساختهای ليبی پيشگام باشند.
🔹دقيقا سه هفته پس از سقوط قذافی و در حالی كه او هنوز زنده بود، ساركوزی با نخستوزير بريتانيا عازم ليبی شدند تا ميوهچينی كنند؛ برخي از مردم ليبی هم با پرچم فرانسه به استقبال آنان رفتند.
🔹از آن ماجرا دو نتيجه حاصل شد؛ اول نابودی ليبی، دوم ناپايداری سياسی در ليبی؛ يعنی همين وضعيتی كه امروز همه شاهد آن هستند پس از ۱۰ سال از سقوط قذافی هنوز دولت مستقری در ليبی وجود ندارد و اين كشور به خاك سياه نشسته است.
🔹هنوز نمیدانم كه چرا و چگونه بايد به آقای مكرون هم به لحاظ انگيزه و هم به لحاظ منطق اقدامش خوشبين بود؟ بعيد میدانم كه دولت لبنان بدتر از دولت قذافی باشد؛ و دليلی هم نيست كه مكرون خيرخواهتر از ساركوزی باشد.
@TasnimNews
خبرگزاری تسنیم
🎥فتاح: انتظار داریم آقای زاکانی در حرکتی انقلابی ساختمان مرکز پژوهشها را که ملک بنیاد است، به ما تح
اطلاعیه بنیاد مستضعفان درباره ملک دفتر احمدینژاد
🔹بنیاد مستضعفان ضمن تشکر از برخورد منطقی و اعلام آمادگی رئیس محترم دولتهای نهم و دهم جمهوری اسلامی ایران مبنی بر آمادگی تخلیه ملک مربوط به دفتر ایشان واقع در منطقه ولنجک تهران، آماده هر نوع همکاری در این زمینه است که منجر به تأمین منافع مستضعفان خواهد شد.
🔹باتوجه به رویکرد مردمی رئیس دولتهای نهم و دهم و همچنین نظر به اعلام آمادگی قبلی ایشان در دیدار حضوری با رئیس سازمان اموال و املاک بنیاد مستضعفان برای تخلیه یا جابجایی از ملک مذکور، خوشبختانه با صدور اطلاعیه دفتر ایشان، امیدوار به همراهی محمود احمدینژاد در این مسیر انقلابی شدیم.
tn.ai/2324080
@TasnimNews
9.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥هزار و یک شب طرح جامع مالیاتی
tn.ai/2324128
@TasnimNews
توئیت موسوی در سالگرد بمباران اتمی ناکازاکی
سخنگوی وزارت خارجه:
🔹«شاید واقعه هرگز یکبار نیست» ویلیام_فاکنر
🔹اما واقعه یکبار باشد یا بیش؛ بمباران اتمی بیش از یکبار بود.
🔹بمباران هیروشیما و ناکازاکی هنوز در خاطرات مردم ژاپن و جهان موج میزند.
🔹طرفه آنکه عامل هر دو، دولتی است که بجای پاسخگویی، مدعی یکه تازِ مقابله با سلاحهای کشتار جمعی است!
@TasnimNews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥تصویربرداری متفاوت از خسارتهای وارد شده به بیروت
#انفجاربیروت
@TasnimNews
بررسی حادثه انفجار بیروت و حواشی و احتمالات آن
📲در گفتگو با «نادر طالبزاده» کارشناس بینالملل
🕘امشب ساعت ۲۱ از اینستاگرام تسنیم
@TasnimNews
ناکامی برایان هوک؛ سرنوشت سریالی «احمقهای درجه یک» در جنگ ارادهها با ایران
🔹برایان هوک رئیس گروه اقدام علیه ایران در وزارت خارجه آمریکا هم شامگاه پنجشنبه استعفا کرد. او هم مانند پیشینیانش شوق فراوانی برای براندازی جمهوری اسلامی و استقرار یک نظام استعماری جدید در ایران داشت. با این حال همچون جان بولتون که استعفا داد و مشابه روسای جمهور مختلف آمریکا که همگی در آرزوی براندازی در ایران بودند، او هم ناکام کنار رفت و آنچه ماند «ایران» بود. به جای او، الیوت آبرامز منصوب شده است.
🔹دلایل تصمیم برایان هوک درباره خروج از دولت ترامپ هر چه که باشد، شکستهای واشنگتن در سیاست خارجی و به خصوص در قبال ایران را نمیتوان در آن بیتأثیر دانست. روزنامه واشنگتنپست در تحلیلی اخیراً مسئله این استعفا را حتی فراتر از تصمیم شخصی هوک دانسته و نوشته که دولت ترامپ با کنار گذاشتن برایان هوک به دنبال آن است شکستها در قبال ایران را به او نسبت دهد.
🔹این تحلیل که نشانههایی از واقعی بودن آن وجود دارد از رسیدن به درکی جدید در کاخ سفید بعد از سه سال و نیم پیگیری فشار علیه ایران خبر میدهد. درکی که البته اگر کاخ سفید به تاریخ سیاستهای دولت قبلی خودش رجوع میکرد زودتر حاصل میشد و نیاز به صرف زمان و هزینههای گزاف برای رسیدن به آن نبود.
🔹آنچه این تحلیل را واقعیتر میکند این است که مایک پامپئو درست چند روز قبل از استعفای برایان هوک در نشست مجلس سنا در اعترافی کمسابقه گفته بود که سیاست فشار حداکثری توانسته درآمد نفتی ایران را کاهش دهد اما به هدفش دست پیدا نکرده است.
📝 متن کامل را در لینک تسنیم بخوانید 👇
tn.ai/2323981
@TasnimNews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 سخنگوی گمرک: هیچ محموله گوشت تاریخ گذشتهای از گمرک ترخیص نشده است
@TasnimNews
توضیحات بنیاد باران درباره تصرف املاک بنیاد مستضعفان
🔹ملکی که آقای فتاح چند سال پس از تخلیه به بنیاد باران نسبت میدهد، با اجازه حضرت امام در اختیار کمیته انقلاب قرار گرفت و در زمان رهبری نیز همین روند ادامه یافت. با اینکه چند سال بعد بخشهایی از آن در اختیار نیروی انتظامی قرار گرفت، اما در سالهای گذشته در اختیار موسسه نشر آثار امام بود و دفتر «شبه قاره» موسسه محسوب میشد.
🔹آقای خاتمی بعد از ریاست جمهوری مدتی را به دلیل اینکه دبیر کنگره بینالمللی امام خمینی بود به دعوت سید حسن خمینی در مجموعه مذکور مستقر شده و از قسمتهایی از فضای آن بهعنوان دفتر استفاده میکرد. به محض توافق دفتر نشر آثار امام با بنیاد مستضعفان مبنی بر تحویل ملک، دفتر را تعطیل و آنجا را ترک کرد.
@TasnimNews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥شرایط لازم برای اهدای پلاسما چیست؟
🔹درمان قطعی بیماری کووید-۱۹ تنها با پلاسمای فرد بهبود یافته میسر است.
@TasnimNews
روحانی: همبستگی جهانی با مردم لبنان نشانه وجدان بیدار بشریت است
🔹رئیس جمهور: همبستگی جهانی با مردم آسیب دیده لبنان نشانه وجدان بیدار و زنده بودن حس نوع دوستی و دیگردوستی در میان بشر معاصر است.
@TasnimNews
خاطرات بازماندگان حمله هستهای آمریکا به ناگازاکی
🔹سه روز پس از حمله اتمی آمریکا به شهر هیروشیمای ژاپن، شهر ناگازاکی نیز با بمب هستهای مورد حمله اتمی آمریکا قرار گرفت و بخشهای وسیعی از شهر با خاک یکسان شد.
🔹بمباران اتمی هیروشیما و ناگازاکی در حالی صورت گرفت که ژاپن، در آستانه تسلیم قرار داشت و در مدت زمانی نه چندان دیر جنگ جهانی دوم به پایان میرسید؛ چرا که ارتش ژاپن از بسیاری از مناطق در آسیای شرقی و چین عقبنشینی کرده بود و این اقدام آمریکا در رقابت با شوروی انجام گرفت.
🔹حمله به ناگازاکی خرابیهای بسیار و تلفات زیادی به جا گذاشت و در دو بمباران هیروشیما و ناگازاکی ۱۰۰ هزار نفر در لحظه بمباران و در کل تا پایان سال ۱۹۴۵، ۲۲۰ هزار نفر جان باختند.
🔹به تازگی خاطرات بازماندگان حمله اتمی به ناگازاکی که تا سال ۲۰۱۵ زنده بودند، توسط شهریار بدیعی و بعثت کلانترهرمزی ترجمه و نشر خاموش آن را منتشر کرده است.
👉 tn.ai/2323009
@TasnimNews