🥀🕊🥀🕊🥀
🔴 تفسیر روایی✨ #سوره_واقعه✨5️⃣
🍃✨والسَّابِقُونَ السَّابِقُونَ✨🍃
💠 امام باقر علیه السلام فرمود:
🌸 سابقون چهار نفر هستند:
🔻فرزند مقتول آدم، #هابیل علیه السلام،
🔻 و سابق امت موسی علیه السلام كه همان #مؤمن_آل_فرعون است
🔻 و سابق امت عیسی علیه السلام كه همان #حبیب_نجّار است
🔻و سابق امت محمد صلی الله علیه و آله و سلم كه همان #علی_بن_ابی_طالب علیه السلام میباشد.
📚 مجمع البیان، ج ۹، ص ۳۵۸.
💠 #ادامه_دارد ...👌
🥀🕊🥀🕊🥀
✨@tasnimquran✨تسنیم قرآن
♨️سوال:
🔰بچه هايي👶 که در سن پايين #فوت ميشن مثلا پنج ماهه ،آيا اون طعم سخت #مرگ و اون سوالات شب اول #قبر رو دارند؟!🤔
✍️پاسخ:
✅ باید توجه داشت که افراد به #تکلیف نرسیده و یا آنانی که از وجود #عقل محرومند و نیز افراد #قاصر به طور تخصصی و از ابتداء خارج از بحث معاد هستند آن چنانکه در هنگام حیات مورد خطاب فعلی و تنجزّی خداوند متعال نمیباشد و آنانی مسؤلند که مکلف و عاقل بوده و در درک خطاب الهی و تکلیف شرعی قاصر نباشند بنابراین برای کودکان سکرات موت، برزخ و قیامت به آن معنایی که برای مکلفین وجود دارد نیست.
♦️و دیگر اینکه حالات آدمیان در سکرات موت، برزخ و قیامت و مسأله ثواب و عقاب وابسته به کیفیت اعمال، ایمان و کفر و اخلاقیات آنهاست به همین جهت کودکان، ن خارج از این مطلب هستند.
🌀و از روایات نیز برداشت می شود که اطفال سکرات موت و عذاب قبر و برزخ ندارند:
💠امام صادق (ع) فرمودند:
👶«هرگاه کودکی از مؤمنان از دنیا رفت، منادی در ملکوت آسمان و زمین ندا می دهد که فلانی فرزند فلانی از دنیا رفته است، اگر پدر یا مادر یا یکی از بستگان مؤمن او از دنیا رفته باشد کودک را به نزد او می برند تا از او پرستاری کند و اگر کسی یافت نشد، او را به #حضرت_فاطمه (س) می سپارند و آن حضرت، تا زمانی که یکی از پدر یا مادر یا نزدیکانش به او ملحق شوند، از کودک نگهداری می کنند و بعد کودک را به آن فرد تحویل می دهند.»
♦️ونیز فرمودند: خدای بزرگ، #ابراهیم و #ساره را متکفل نگهداری از کودکان مؤمنان قرار داده است؛ در قصری با شکوه از درّ بهشتی. و در روز قیامت این کودکان را لباس نیکو پوشانده و خوش بو می کنند و آنان را به پدر و مادرشان هدیه می دهند. این کودکان، پادشاهانی هستند در بهشت همراه با والدینشان.
🟣🌀♦️🌀♦️🌀🟣
✨@tasnimquran✨تسنیم قرآن
🖤⚪🖤⚪🖤
💠 #ابوطالب از دیدگاه پیامبر صلی الله علیه و آله
💢پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله سیمای حضرت ابو طالب را این گونه ترسیم فرمود:
🔹️«روز قیامت ابو طالب در زیّ پادشاهان و به سیمای پیامبران محشور می شود.»
🔸️درباره شفاعتش در روز رستاخیز فرمود: خداوند در باره چهار نفر به من وعده شفاعت داد: «۱. پدرم؛ ۲. مادرم؛ ۳. عمویم؛ ۴. و برادری که در عهد جاهلی داشتم.»
🔹️و در بیان دیگری فرمود: اگر در مقام محمود قرار بگیرم، برای پدرم، مادرم، عمویم و برادری که در زمان جاهلیت داشتم شفاعت می کنم.»
🔸️در حدیث دیگری فرمود: «جبرئیل بر من نازل شد و گفت: ای محمد! خداوند شفاعت تو را در باره شش تن پذیرفت:
1️⃣. بطنی که تو را حمل کرد: آمنة بنت وهب..
2️⃣.صُلبی که تو را فرود آورد: عبد اللّه بن عبد المطلب.
3️⃣. آغوشی که تو را کفالت کرد: ابو طالب.
4️⃣. خانه ای که تو را پناه داد: عبد المطلب.
5️⃣. برادری که در عهد جاهلی داشتی.
پرسیدند: «چه ویژگی داشت؟» فرمود: «آدم سخاوتمندی بود که طعام می داد و عطایا نثار می کرد.»
6️⃣. سینه ای که تو را شیر داد: حلیمه دخت ابی ذؤیب.»
🔹️پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله هنگام ارتحال حضرت ابو طالب، به شدت اندوهگین شد و به امیرمؤمنان علیه السلام دستور تجهیز داد؛ چون پیکر مقدسش بر فراز تابوت قرار گرفت، خطاب به وی که بر دوش تشییع کنندگان بود، فرمود:
🔸️«عموجان! پیوند خویشاوندی با تو گره خورد، خداوند به تو جزای خیر دهد، در کودکی تربیت و کفالت کردی و هنگام بزرگسالی یاری و حمایت کردی؛ آن گاه دنبال جنازه حرکت کرد و چون به محل دفن رسیدند، فرمود:
🔹️ « به خدا سوگند برای تو طلب مغفرت می کنم و در حقّ تو آن گونه شفاعت می کنم که جن و انس از آن دچار شگفتی شوند.»
🔸️آن جناب در باره تجهیز ابو طالب علیه السلام به امیر مؤمنان علیه السلام فرمود: « برو غسلش بده، کفنش کن و دفنش کن، خداوند او را بیامرزد و رحمت کند.»
🔹️عباس بن عبد المطلب پرسید: ای رسول خدا! برای ابو طالب چه امید داری؟
فرمودند:برای او امید هر خیری را از پروردگارم دارم.
آن گاه آن حضرت، وفات او را این گونه ارزیابی کردند: « همیشه قریش از من واهمه داشت، تا وقتی ابوطالب از دنیا رفت.»
🔸️آن گاه درباره جای خالی او می فرمایند: «مَا اَسْرَعَ مَا وَجَدْتُ فَقْدَکَ یَا عَمِّ؛ عموجان! چه زود جای خالی تو را احساس کردم.»
🔹️و در همین رابطه فرمودند: « چیزی که دوست نداشتم، [تا ابو طالب زنده بود،] قریش نتوانست در حقّ من انجام دهد، پس از وفات او بود که شروع کردند.»
🔰 سه روز بعد از وفات حضرت ابو طالب، حضرت خدیجه نیز دار فانی را وداع گفت و بدین سان پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله دو پشتوانه مهمّ خود را از دست داد و آن قدر متأثّر شد که آن سال را « #عام_الحزن» نامید.
🖤⚪🖤⚪🖤
✨@tasnimquran✨تسنیم قرآن
🌈💞🌈💞🌈
❤ #همسرانه ...💑
🌀برایت #رنج می كشم تا #دوستم بداری ...!😍🥰
🛑 بسیاری از ما زن ها درگیر #محبت بی تناسب نسبت به مردی که دوستش داریم یا عاشقش هستیم می شویم .
💞بیش از اندازه عشق ورزیدن و نه تنها پاسخی به همان اندازه دریافت نکردن بلکه گاهی دچاری بی محبتی و بی توجهی نیز شدن !
💌چرا ما زن ها گاهی در عشق دچار اعتیاد می شویم و همواره مردهای مقابلمان دقیقا در شرایطی یکسان حتی در عشق ورزی شان منطقی و با حساب و کتاب پیش می روند ؟🧐
🛑اگر شما درگیر مردی هستید که فکر و ذکرتان را مشغول کرده بدانید ریشه های این مشغله ذهنی به جای عشق هراس است.زنانی که اضطراب گونه و بیش از حد محبت می کنند پر از هراس هستند.🙄
🛑هراس از تنها شدن، هراس از این که کسی آن ها را دوست نداشته باشد، هراس از این که ارزشمند نباشند نادیده انگاشته شوند و فراموش گردند. ما عشقمان را ارزانی مردها می کنیم به این امید که به پایان هراس برسیم.
🛑اما اگر محبت تولید محبت متقابل نکند به هراسمان اضافه می شود.
وقتی با روشی که انتخاب کرده ایم به خواسته ی خود نمی رسیم بیشتر محبت می کنیم و گرفتار عشق بی تناسب می شویم.
✅👌پدیده عشق بی تناسب نشانه افکار، احساسات و رفتار بیمار گونه است. مسائلی که ریشه در دوران کودکی زنان و خانواده هایی که در آنان بزرگ شده اند دارد و البته مردانی نیز هستند که دقیقا این گونه رفتار می کنند اما مردها به دلایل گوناگون و از جمله عوامل فرهنگی و بیولوژیایی می توانند از خود حمایت کنند و با پرداختن به جنبه های بیرونی و نه درونی آلام خود را تسکین دهند.
🛑مردها با فرو رفتن در کار زیاد ،روی آوردن به ورزش های مختلف و تفریحات و سرگرمی ها می توانند تا حد زیادی از تألماتشان فاصله بگیرند و اما زنان دقیقا به دلایل فرهنگی و بیولوژیایی کمبود های خود را در روابطشان متجلی می سازند و چه بسیار اتفاق می افتد سر و کارشان با مردانی می افتد آسیب دیده و در نهایت سرد و بی اعتنا ...😌🙄
🌈💞🌈💞🌈
✨@tasnimquran✨تسنیم قرآن
⭕ اعمال #شب_مبعث
⚪ شب مبعث از شبهای متبرّک و بسیار ارزشمند است که اعمال و مراقباتی هم برای آن نقل شده است:
☀ ۱- غسل
☀ ۲- شیخ طوسی در مِصباحالمُتَهَجِّد از امام جواد علیه السّلام روایتی را نقل کرده که آن حضرت فرمودند:
▫در رجب شبى است که از آنچه که بر آن آفتاب میتابد، بهتر است و آن شب بیست و هفتم رجب است که در صبح آن پیغمبر خدا صلی الله علیه و آله و سلّم به رسالت مبعوث شدند و براى آن شب اعمالی است که اگر شیعهای از ما آن اعمال را در آن شب انجام دهد پاداش عمل شصت سال را میبرد و فرمودند:
▪پس از نماز عشاء هر ساعتى از شب را تا پیش از نیمۀ آن بیدار شو و دوازده رکعت نماز (هر دو رکعت به یک سلام) اقامه کن و در هر رکعت بخوان:
▪سوره حمد
▪و سورهاى از سورههاى کوچک مفصل (از سوره محمّد (ص) است تا آخر قرآن)
پس از آن که فارغ شدی از خواندن نمازها مینشینی و میخوانی:
▪سوره «حمد» ۷ مرتبه
▪سوره «ناس» ۷ مرتبه
▪ سوره «فلق» ۷ مرتبه
▪سوره «توحید» ۷ مرتبه
▪سوره «کافرون» ۷ مرتبه
▪سوره «قدر» ۷ مرتبه
▪«آیة الکرسى» (تا هوالعلی العظیم) ۷ مرتبه
و بعد از آن این دعا را میخوانی:
▪الْحَمْدُ لِلهِ الَّذى لَمْ یَتَّخِذْ وَلَداً وَلَمْ یَکُنْ لَهُ شَریکٌ فى الْمُلْکِ وَ لَمْیَکُنْ لَهُ وَلِىُّ مِنَ الذُّلِّ وَ کَبِّرْهُ تَکْبیراً. اَللّهُمَّ اِنّى اَسئَلُکَ بِمَعاقِدِ عِزِّکَ عَلَى اَرْکانِ عَرْشِکَ و َمُنْتَهَى الرَّحْمَةِ مِنْ کِتابِکَ وَ بِاسْمِکَ الاْعْظَمِ الاْعْظَمِ الاْعْظَمِ وَ ذِکْرِکَ الاْعْلىَ الاْعْلىَ الاْعْلى وَ بِکَلِماتِکَ التّامّاتِ اَن تُصَلِّىَ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ اَنْ تَفْعَلَ بى ما اَنْتَ اَهْلُهُ...
▪آنگاه هر دعایی که خواستی بخوان و هر حاجتی که داری، از خداوند طلب کن.
☀ ۳- زیارت حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السّلام که افضل اعمال شب عید مبعث است.
☀ ۴- شیخ کفعمى در بلدالامین بیان کرده است که در شب مبعث این دعا را بخوانند:
«اَللّهُمَّ اِنّى اَسئَلُکَ بِالتَّجَلِىِ الاْعْظَمِ فى هذِهِ اللَّیْلَةِ مِنَ الشَّهْرِ الْمُعَظَّمِ وَالْمُرْسَلِ الْمُکَرَّمِ اَنْ تُصَلِّىَ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِهِ وَاَنْ تَغْفِرَ لَنا ما اَنْتَ بِهِ مِنّا اَعْلَمُ یا مَنْ یَعْلَمُ وَلا نَعْلَمُ اَللّهُمَّ بارِکْ لَنا فى لَیْلَتِنا هذِهِ الَّتى بِشَرَفِ الرِّسالَةِ فَضَّلْتَها وَبِکَرامَتِکَ اَجْلَلْتَها وَبِالْمَحَلِّ الشَّریفِ اَحْلَلْتَها ... (برای مطالعه دعای کامل به مفاتیح الجنان مراجعه شود)
▫پس به سجده برو و بگو:
▪«اَلْحَمْدُلِلهِ الَّذى هَدانا لِمَعْرِفَتِهِ وَخَصَّنا بِوِلایَتِهِ وَوَفَّقَنا لِطاعَتِه»
▫و سپس در همان حالت سجده ۱۰۰ مرتبه بگو:
▪شکْراً شُکْراً
▫پس سر از سجده بردار و بگو:
▪«اَللّهُمَّ اِنّى قَصَدْتُکَ بِحاجَتى وَاعْتَمَدْتُ عَلَیْکَ بِمَسْئَلَتى وَتَوَجَّهْتُ اِلَیْکَ بِاَئِمَّتى وَسادَتى اَللّهُمَّ انْفَعْنا بِحُبِّهِمْ وَاَوْرِدْنا مَوْرِدَهُمْ وَارْزُقْنا مُرافَقَتَهُمْ وَاَدْخِلْنَا الْجَنَّةَ فى زُمْرَتِهِمْ بِرَحْمَتِکَ یا اَرْحَمَ الرّاحِمینَ»
☀ ۵- دوازده رکعت نماز که داود بن سرحان از امام صادق عليه السّلام برای شب نیمۀ ماه رجب روايت كرده و در شب بیست و هفتم هم خوانده میشود:
▪دوازده ركعت نماز به جا مىآورى هر دو رکعت به یک سلام و در هر ركعت بعد از سورۀ «حمد» يک سوره خوانده و هنگامی كه از نماز فراغت يافتى، میخوانی:
▪سوره «حمد» ۴ مرتبه
▪سوره «فلق» ۴ مرتبه
▪سوره «ناس» ۴ مرتبه
▪سوره «توحید» ۴ مرتبه
▪«آية الكرسى» ۴ مرتبه
▫و پس از آن چهار مرتبه میگويى:
▪سبْحَانَ اللهِ وَ الْحَمْدُ لِلهِ وَ لا إِلَهَ إِلا اللهُ وَ اللهُ أَكْبَرُ
▫سپس میخوانی:
▪اللّهُ اللّهُ رَبِّي لا أُشْرِکَ بِهِ شَيْئا وَ مَا شَاءَ اللّهُ لا قُوَّةَ إِلا بِاللهِ الْعَلِیِّ الْعَظِيمِ.
🏵🍃🏵🍃🏵
✨@tasnimquran✨تسنیم قرآن