May 11
🍃🍂🍃🍂
🍂🍃
#حجاب_اختیاری_یا_اجباری۱
♨️ چند روزی است که مجددا بحث #حجاب_اختیاری، در فضای مجازی مطرح شده است و کمپین #چهارشنبه_های_سفید یک #لمپن در آنسوی آبها، این بحث را داغتر و داغ تر میکند.
هر چند که بحث حجاب اجباری یا اختیاری در ایران، بارها و بارها به مناسبتهای مختلف و توسط افراد متفاوت بیان شده است، اما شاید بتوان گفت آنچه باعث میشود که این بحث هر ازچندگاه مجال جنجال پیدا کند، عدم #روشنگری و پاسخ مناسب به این بحث باشد.
بنابراین باید برای پاسخ صحیح به این قضیه، خوب اطراف آن را کندوکاو کنیم.
اول آنکه باید توجه داشته باشیم که مطرح کردن بحث بدین شکل که حجاب «اختیاری» باشد یا «اجباری»، انداختن مخاطب در #مغالطه ایست که در آن «حجاب» را قانونی «#بشرساخت» معرفی کرده و مخاطب را در وضعیتی قرار میدهد که مجبور بگوید اجباری یا اختیاری. درست مثل اینکه گفته شود توقف پشت چراغ قرمز «اختیاری» باشد یا «اجباری». با این مغالطه مخاطب سریع به این فکر میافتد که چرا سلیقهٔ شما در «اجباری» بودن حجاب اعمال شود و نظر من که حجاب «اختیاری» است نباشد و یا بالعکس؟!!
و این دقیقا بیرون بردن مساله از قالب اصلی خودش است. چرا که اصلا حجاب قانونی بشرساخت نیست که فلان سلیقه و نهاد مدنی بگوید «اجباری» باشد و فلان نهاد و سلیقهٔ دیگر بگوید خیر! باید «اختیاری» باشد!!
بلکه حجاب بنا به آیات صریح قرآن کریم و روایات بسیار، «حکم خداست» و اصلا انسانها در قبول یا رد آن اختیاری ندارند.
بله! انسانها بنا به حکم انسان بودن و داشتن حق #اختیار و #انتخاب میتوانند #شخصا (دقت بفرمایید شخصا) بگویند من حکم خدا را دربارهٔ حجاب اطاعت میکنم یا نافرمانی. اما اینکه خود انسانها بخواهند حجاب را مانند یک قانون مدنی و اجتماعی (مثل قوانین راهنمایی و رانندگی) تصویب یا رد کنند، باید گفت این قانونگذاری اصلا در حوزهٔ اختیار انسانها نیست که در آن دارای #حق_نظر_و_انتخاب باشند!
#ادامه_دارد
@tasobhefarda
🍂🍃
🍃🍂🍃🍂
May 11
🌺 تنها ماهے که در آن ،
شهادت واقع نشده ؛ ماه شعبان است..
ماهی سرتاسر شادی ، خیر و برکت ،
که تولد علمدار کربلا حضرت ابوالفضل العباس ،
امام زین العابدین (ع) و
مهم ترین آنان ؛
تولد سیدالشهدا ، امام حسین (ع) ،
و
🌼 حضرت مهدی صاحب الزمان ( عج ) 🌼 است...
🌹ماه شعبان مبارڪ🌹
@tasobhefarda
🍃🍂🍃🍂
🍂🍃
#حجاب_اختیاری_یا_اجباری_۲
♨️ دومین مغالطه ای که در این بحث مخاطب را به دام میاندازد، آن است که صورت سوال به شکلی مطرح میشود که حجاب را به عنوان رفتاری شخصی به مخاطب القا میکند. چرا که وقتی مخاطب با لفظ #حجاب مواجه میشود، بلافاصله تصویر «یک خانم» محجبه در ذهنش شکل میگیرد و با دیدن لفظ #اختیاری یا #اجباری، آن حجاب را در #ذهن خود از سر آن خانم حذف یا اضافه میکند!
بنابراین در این حالت ذهن مخاطب، #حجاب را به عنوان یک انتخاب #شخصی برای این خانم تلقی میکند و به راحتی در سرسرهٔ مغالطهٔ اختیاری یا اجباری بودن حجاب سُر میخورد! مانند اینکه به شما گفته شود «عینک گذاشتن» اختیاری یا اجباری! که در اینا حالت نیز ذهن به همان شکل عمل میکند.
اما مغالطه کجا اتفاق میافتد؟! درست در همینجا که ذهن، با حذف «دیگر اشخاص»، تنها «یک شخص» را در نظر میگیرد و حجاب را به عنوان یک رفتار شخصی برای این خانم_ذهنی که در انتخاب آن مختار است، تشخیص میدهد!! چرا که در این حالت، حجاب امری است مربوط به شخص این خانم و او در پوشاندن یا نپوشاندن آنچه مربوط به #بدن اوست، مختار است.
و این چیزی نیست جز بیرون بردن سوال از قالب اصلی خود! چرا؟! چون حجاب نه یک رفتار شخصی، که #رفتاری_اجتماعی است. 😌
اما چرا ذهن به این مغالطه گرفتار میشود؟! چون هنوز پاسخ صحیح مساله (یعنی اینکه حجاب رفتاری اجتماعی است یا فردی) را نمیداند.
اما در جایی که ذهن از قبل بداند که یک رفتار اجتماعی است یا فردی، به گونهای دیگر رفتار میکند! مانند اینکه به شما گفته شود «سیگار کشیدن اختیاری یا اجباری» که در این حالت ذهن ابتدائا به سیگار کشیدن مختارانه برای شخص حکم میدهد اما بلافاصله خود ذهن (دقت کنید خود ذهن) یک تبصره را اضافه میکند که نخیر! اگر همین سیگار کشیدن در فضای اجتماع باشد، دیگر اختیاری نیست چون سیگار کشیدن در اجتماع یک #رفتار_اجتماعی است که تصمیم و سلیقهٔ «یک فرد» در آن تاثیر ندارد!😌
#ادامه_دارد
@tasobhefarda
🍂🍃
🍃🍂🍃🍂