💠از امام صادق عليه السلام مىخوانيم:
«مَنْ رَوى عَلى مُؤْمِنٍ رَوايَةٍ يُريدُ بِها شَيْنَهُ وَ هَدْمَ مُرَوَّتِهِ لَيَسْقُطُ مِنْ اعْيُنِ النَّاسِ، وَ اخْرَجَهُ اللَّه مِنْ وِلايَتِهِ الى وِلايَةِ الشَّيْطانِ فَلا يَقْبَلُهُ الشَّيْطانُ؛
كسى كه سخنى درباره فرد با ايمانى نقل كند و هدفش اين باشد كه عيبى بر او نهد، و شخصيتش را در هم بشكند تا از چشم مردم بيفتد، خداوند او را از تحت سرپرستى خودش به تحت سرپرستى شيطان مىفرستد، و شيطان او را نمىپذيرد»
🔺️اصول كافى، جلد 2، صفحه 358
▪️ @Tassbihat
💠 آخرین نامهی حضرت اباعبدالله الحسین علیهالسلام به برادرش محمد حنفیه:
بِسمِ اللّه الرَّحمنِ الرَّحيمِ
أمّا بَعدُ
فَكَأَنَّ الدُّنيا لَم تَكُن
وكَأَنَّ الآخِرَةَ لَم تَزَل
وَالسَّلامُ
دنيا چنان است كه گويى هرگز نبوده است و آخرت چنان است كه گويى همواره بوده است! والسلام.
کاملالزیارات، ص۱۵۸
▪️ @Tassbihat
▪️عاشورا؛
عبداللّه بن بکیر که گفت: با حضرت ابیعبداللَّه (علیهالسّلام) حجّ به جا آوردم... حدیث طولانی است و در یکی از فقرات آن راوی میگوید: محضر امام (علیهالسّلام) عرض کردم: ای پسر رسول خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) اگر قبر حضرت حسین ابن علی (علیهماالسّلام) را نبش کنند در قبر به چیزی برخورد و اصابت میکنند یا نه؟ حضرت در جواب فرمودند: چقدر سؤال بزرگی کردی، حضرت حسین (علیهالسّلام) با پدر و مادر و برادر بزرگوارشان در منزل رسول خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) بوده و جملگی با آن حضرت از روزی خدا بهرهمند میشوند و در خصوص آن جناب باید بگویم که حضرتش بر سمت راست عرش چنگ زده و به درگاه الهی عرض میکند: یا ربّ انجز لی ما وعدتنی (آنچه را به من وعده دادی روانما).
و آن حضرت به زوّار خود نگریسته و به آنها و به اسماء ایشان و اسماء پدرانشان و آنچه در خورجین و بارشان میباشد اعرف و آگاهتر از ایشان به فرزندشان میباشد و نیز آن جناب به گریهکنندهگانش نظر فرموده و برای آنها طلب آمرزش نموده و از پدر بزرگوارش درخواست استغفار برای ایشان مینماید و خطاب به کسانی که برایش گریه میکنند کرده و میفرماید: ای کسی که گریه میکنی اگر بدانی چه خدا برایت آماده نموده مسلّما سرور و شادی تو بیشتر از حزن و اندوهت میگردد و این حتمی است که حقتعالی تمام گناهان و لغزشهای تو را بهواسطه این اشکی که ریختهای میآمرزد.
کامل الزیارات، ج۱، ص۱۱۰
▪️ @Tassbihat
💠
اساتید آغاز چلّهی #زيارت_عاشورا را از امروز -عاشورا- میدانند تا #اربعین ؛
اگر چلهی زیارت عاشورای کامل با صد لعن و صد سلام برای شما میسر نیست به روش بالا بنا بر روایت امام هادی علیهالسلام عمل کنید که جزو دستورات برخی شاگردان #آیت_الله_بهجت و #آیت_الله_پهلوانی (رحمةاللهعليهما) هم هست. یعنی هر گاه توانستید کامل بخوانید و در سایر اوقات به این شیوه:👇
💠خواندن زیارت عاشورای مخفّف بنابر دستور امام هادی علیهالسلام:
▪️زیارت ۱۰۰ لعن و ۱۰۰ سلام به روش امام هادی عليه السلام، آسان است:
به فقره لعن که رسیدیم: "اللهم العن اول ظالم..." را خوانده و جمله پايانی آن "اللهم العنهم جميعا" را صد مرتبه تكرار میكنيم.
سپس عبارت "السلام علیک یا ابا عبدالله..." را كه يك بار عرض میكنیم جمله آخر: "السلام علَی الْحسين و علی علیِّ بنِ الحسين و علی اصحاب الحسين" را صد مرتبه تكرار میكنيم.
(عبارت سلام در نسخهای که منسوب به مرحوم #آیت_الله_سید_علی_قاضی است به همین شیوه آمده و عبارت "علی اولاد الحسین" در آن نیست)
@Tassbihat
🔺️کلامی درخشان از استاد شیخ جعفر ناصری:
پیشبینی آیندهی زندگی لازم نیست؛ چون زندگی ساختنی است، نه دانستنی... گام به گام جلو برو و به رحمت خدا امیداور باش.
#شیخ_جعفر_ناصری
▪️ @Tassbihat
💠مرحوم حاج اسماعیل دولابی:
🔹دنیا لهو و لعب و بازی است، آن را بازی بدان و خوب بازی کن و از آن لذّت ببر تا خستگیات در رود و در امر آخرت شاداب و سر حال باشی و بتوانی رشد کنی.
دو گروه ضرر کردند:
یک گروه که دنیا را جدّی گرفتند و دائم حرص و غصّه خوردند و ظلم کردند و جِر زدند، که در نتیجه هم دنیایشان تلخ و مشقّتبار شد و هم آخرتشان را که نقطهی مقابل دنیاست به بازی گرفتند.
گروه دوم هم که تارک دنیا شدند و در بازی شرکت نکردند و چون خستگیشان را در بازی برطرف نکردند، در امر آخرت هم چندان رشدی نکردند و بهرهای نبردند.
🔹 آداب شرع، مقرّرات بازی دنیاست. وقتی خوب و با شادی بازی کردی، نماز و عبادتت هم قشنگ و زیبا میشود. مرتّب به خود بگویید کارهای دنیا درست میشود. آن را شوخی و بازی بگیرید؛ امّا خوب بازی کنید. اِنَّمَا الحَیوةُ الدُّنیا لَعِبٌ: زندگی دنیا منحصراً بازی است.
📚مصباح الهدی
▪️ @Tassbihat
💠
گفتم: چطور باید تلخی دنیا رو تحمل کرد؟
گفت: دنیا چیزی نیست جز داستانی که یک قصهگو در حال تعریف کردنشه. قصه گاهی قسمتهای غمگین داره گاهی شاد. تو الان در حال شنیدن قصه هستی. دنیا چیزی بیشتر از این نیست.
#بشنو_از_نی
➕️ @Tassbihat
💠به سند معتبر از امام باقر علیهالسلام روایت شده:
هرکس هر شب جمعه سوره "ص" را قرائت کند از خیر این جهان و جهان دیگر آن اندازه به او ببخشند که جز به پیامبری مرسل یا فرشتهای مقرب نبخشیدهاند و او را با هرکسی از اهل خانهاش که بخواهد وارد بهشت میکنند.
#شب_جمعه
#قرآن
💠 به کانال تسبیحات بپیوندید:
● @tassbihat
💠صلوات بافضیلت بعد از نماز عصر روز #جمعه
از امام صادق عليهالسلام روایت شده:
هرکه پس از نماز عصر روز جمعه پیش از آنکه از جای خود برخيزد این صلوات را ده بار بخواند، فرشتگان از این جمعه تا جمعه آینده در همین ساعت بر او صلوات میفرستند.
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ الْأَوْصِيَاءِ الْمَرْضِيِّينَ، بِأَفْضَلِ صَلَوَاتِكَ، وَبَارِكْ عَلَيْهِمْ بِأَفْضَلِ بَرَكَاتِكَ، وَالسَّلَامُ عَلَيْهِمْ ، وَعَلَى أَروَاحهِمْ وَأَجْسَادِهِمْ ، وَرَحْمَة اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
همچنین روایت شده که هرکه پس از عصر روز جمعه این صلوات را بخواند برای او همانند پاداش فرشتگان و آدمیان در آنروز خواهد بود.
شیخ عباس قمی در مفاتیح الجنان میگوید: این صلوات ارزنده در نوشتههای بزرگان حدیث با سندهای معتبر با فضیلت های فراوان روایت شده.
💠 به کانال تسبیحات بپیوندید:
● @tassbihat
🔺️|سیر و سلوک به ذکر و ورد نیست؛ به ایستادن در نقطه مسئولیت است|
[حکایتی از آیتالله بهجت(رضوانالله تعالی علیه)]
یکی از شاگردان ایشان میگوید: رسیده بودم سر دو راهی انتخاب؛ یک سو رفتن به آذربایجان و تدریس در مدرسه دینی باکو و سوی دیگر مسئولیتی وزین در همین قم. نگران دوری از فضای معنوی قم بودم. برای مشورت نزد آقای بهجت رفتم و فکر میکردم توصیه ایشان به ماندن در قم است. حرفهایم را که شنید، گفت: "طبیب باید آنجا برود که مریض زیاد است؛ بروید باکو!". دوباره تاکید کردم و گفتم: "اگر از امور معنوی دور شوم چه؟"؛ محکم گفت:
"نخیر آقا! ویرانیهای آنجا را در نظر بگیرید. خیال میکنید سیر و سلوک به این است که تسبیح هزاردانه بگیرید و ذکر بگویید؟! این نیست آقا، بروید!"
💠(بشارت از حضرت حجت : ص۸۳)
▪️ @Tassbihat
💠
ابن بطوطه مصری درباره شیراز در هفتصد سال قبل مینویسد:
کنار مسجد جامع عتیق بازاری است که زیبایی بنایش را در هیچ شهری جز شام ندیدم در آنجا چشمم به کاسبی افتاد که مشتری نداشت و قرآن میخواند وجناتش مرا به خود جلب کرد نزدش رفتم و احوالش را پرسیدم گفت قبری در اینجا کنده ام، فرش را کنار زد دیدم قبر آمادهای است، سنگش آماده و اسم حاجی هم رویش نقش بسته است. گفت اینکه من در حجره تجارتم گورم را درست کرده ام برای این است که فریب دنیا نخورم تدلیس در معامله نکنم، حقّه و کلک بر سر مشتری ها نزنم. وقتی مشتری نداشته باشم خودم سر گورم قرآن میخوانم آنجا قدری ذکر خدا میکنم تا نفسم طغیان نکند.
🔺️مراقبات اخلاق توحیدی. ص۵۷
➕️ @Tassbihat
💠امام صادق علیهالسلام فرمود:
هر کس در هر شب جمعه سوره واقعه را قرائت کند، خداوند او را دوست دارد و او را محبوب همه مردم میگرداند و هرگز در دنیا ناراحتی، فقر و تنگدستی و آفتی از آفات دنیا به او نخواهد رسید و از همراهان و رفیقان امیرالمؤمنین علیهالسلام خواهد بود. و این سوره ویژه امیرالمومنین علی علیهالسلام است و هیچ کس در آن شرکت ندارد.
🔺️ثواب الاعمال، ص117
▪️ @Tassbihat