❇️ دنیا لهو و لعب و بازی است. آن را بازی بدان و خوب بازی کن
☑️ مرحوم حاج اسماعیل دولابی (ره):
▫️ دنیا لهو و لعب و بازی است، آن را
بازی بدان و خوب بازی کن و از آن لذّت
ببر تا خستگیات در رود و در امر آخرت
شاداب و سر حال باشی و بتوانی رشد
کنی.
دو گروه ضرر کردند؛
▪️ یک گروه که دنیا را جدّی گرفتند و دائم حرص و غصّه خوردند و ظلم کردند و جِر زدند، که در نتیجه هم دنیایشان تلخ و مشقّتبار شد و هم آخرتشان را که نقطهی مقابل دنیاست به بازی گرفتند.
▪️ گروه دوم هم که تارک دنیا شدند و در بازی شرکت نکردند و چون خستگی شان را در بازی برطرف نکردند، در امر آخرت هم چندان رشدی نکردند و بهرهای نبردند.
💡 آداب شرع، مقرّرات بازی دنیاست.
وقتی خوب و با شادی بازی کردی، نماز و
عبادتت هم قشنگ و زیبا میشود.
▫️ مرتّب به خود بگویید کارهای دنیا
درست میشود. آن را شوخی و بازی
بگیرید؛ امّا خوب بازی کنید.
📚منبع: کتاب مصباح الهدی (نگرش و روش عرفانی اهل محبت و ولاء)
🏷 #دنیا #بازی #حاج_اسماعیل_دولابی
sticker_mazhabi(52).mp3
8.81M
صوت زیارتعاشوراء
با صدای
#شهید_قاسم_سلیمانی
ناگهان باز دلــ💔ــم یاد تو افتاد شکست...
🌺شب بیست ونهم🌺
📌شروع هشتمین چله زیارت عاشورا
فقط به نیت سلامتی و تعجیل در ظهور امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف
📆 از ۳دی ماه ۱۴۰۳
🕰 راس ساعت '۲۱:۱۱ دقیقه شب
🌺به نیابت از حضرت زهرا سلام الله علیها🌺
🕊اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها وَ سِرِّ الْمُسْتَوْدَعِ فیها بِعَدَدِ ما اَحَاطَ بِهِ عِلْمُکَ🕊
🌺الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج و فرجنا به
اللهم صل علی محمد و آل محمد وعجل فرجهم🌺
🍃اعوذ بالله من الشیطان الرجیم🍃
《بسم الله الرحمن الرحیم》
💝السلام علیک یا ربیع الانام و نضره الایام💝
بیست و نهمین، روز ازچله ی یازدهم حدیث کساء، به صورت آنلاین
در کانال توابین منتخب،
راس ساعت ۶صبح برگزار می شود.
📌لطفا اگر ایتای شما به روز نیست با مراجعه به قسمت سنجاق شده، آن را به روز نمایید.
💯این برنامه، فقط و فقط به نیت سلامتی و تعجیل در امر فرج حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف بوده و هر روز به نیابت از یک شهید در کانال توابین منتظر منتخب برگزار خواهد شد؛👇👇👇
❤️به نیابت از شهید حمید رضا اربابیان(ره)❤️
ان شاءالله موردشفاعتشان قرار بگیریم. 🤲
👈لطفا دوستان عزیز در صورت امکان، ۲رکعت نماز هم به نیت سلامتی وتعجیل در امر فرج حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف بخوانید📿
🔔عزیزانی که در این ساعت نتوانستند با ما همراه شوند حتما تا شب به نیت تعجیل در فرج، حدیث کسا خوانده شود.💯
🔴 لطفا جهت دسترسی سریع به
🔵دعای سلامتی امام زمان (عج)
🟢دعای عهد
🧷به پیام سنجاق شده در بالای صفحه مراجعه کنید🔝
🍃اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها وَ سِرِّ الْمُسْتَوْدَعِ فیها بِعَدَدِ ما اَحَاطَ بِهِ عِلْمک🍃
توابین منتظرمنتخب
https://eitaa.com/tavabinmontakhab10313
👆👆👆👆👆👆
🕋الـٰلّهُمَ؏َجــِّلِلوَلــیِّڪَاَلْفــَرَجْ به حق زینب کبری سلام الله علیها🤲
🌹دعای سلامتی امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف 🌹
بسم الله الرحمن الرحیم
اللَّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الحُجَةِ بنِ الحَسَن صَلَواتُکَ علَیهِ و عَلی آبائِهِ فِی هَذِهِ السَّاعَةِ وَ فِی کُلِّ سَاعَةٍ وَلِیّاً وَ حَافِظاً وَ قَائِداً وَ نَاصِراً وَ دَلِیلًا وَ عَیْناً حَتَّى تُسْکِنَهُ أَرْضَکَ طَوْعاً وَ تُمَتعَهُ فِیهَا طَوِیلا
اللهم عجل لولیک الفرج فرجنا به
اللهم صل علی محمد و آل محمد وعجل فرجهم🤲
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹 لایو حدیث کساء🌹
بسم الله الرحمن الرحیم
🟢حدیث کسا به نیت فقط و فقط تعجیل در فرج امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف 🟢
🌸 منتظر حضور گرمتان هستیم🌸
🕊آمین گوی دعاهایتان آقا صاحب الزمان عج الله تعالی فرجه الشریف ان شاءالله🤲
🕊 اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها وَ سِرِّ الْمُسْتَوْدَعِ فیها بِعَدَدِ ما اَحَاطَ بِهِ عِلْمُکَ🕊
🕋الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج ☘
🌅 #تفسیر روایی سوره بقره
💠 آیه ی ۱۸۰، بخش اول:
"كُتِبَ عَلَيْكُمْ إِذا حَضَرَ أَحَدَكُمُ الْمَوْتُ إِنْ تَرَكَ خَيْراً الْوَصِيَّةُ لِلْوالِدَيْنِ وَ الْأَقْرَبينَ بِالْمَعْرُوفِ حَقًّا عَلَى الْمُتَّقين"
🔰 حضرت زهرا (سلام الله علیها) در حدیث طولانیای که در آن مردم را خطاب قرار دادهبود و درباره حقّی سخن میگفت که از آنان (اهلبیت پیامبر) منع کرده بودند چنین آمده است:
«پروردگار میفرماید: و خویشاوندان نسبت به یکدیگر، در احکامی که خدا مقرّر داشته، [از دیگران] سزاوارترند. (انفال/۷۵) و فرمود: خداوند دربارهی فرزندانتان به شما سفارش میکند که سهم (میراث) پسر، به اندازهی سهم دو دختر باشد. (نساء/ ۱۱)و فرمود: اگر چیز خوبی (مالی) از خود بهجای گذارده، برای پدر و مادر و نزدیکان، بهطور شایسته وصیت کند! این حقی است بر پرهیزکاران! (بقره/۱۸۰)و میپندارید که من هیچ سهم و ارثی از پدرم نمیبرم و بین ما خویشاوندی وجود ندارد؟! آیا خدا آیه را مختص شما کرده و پدرم که درود خدا براو وخاندانش باد رااز آن خارج ساخته است؟!
🔰امام علی (علیه السلام)؛کسی که [دربارهی مالش] وصیت کرده وظلم نکند ودراینباره ضرری هم به کسی نرساند، مانند کسی ست که در زمان حیاتش آن مال راصدقه داده است وکسیکه هنگام مرگ، در خصوص مالش برای خویشاوندانی که بطور طبیعی از مال او چیزی به ارث نمیبرند، وصیت نکند، همانا اعمالش به خطا و معصیت پایان پذیرفته است.
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ، ج۱، صص۸۳۴_۸۳۲.
4⃣8⃣4⃣
🌅 #تفسیر روایی سوره بقره
💠 آیه ی ۱۸۰، بخش دوم :
"كُتِبَ عَلَيْكُمْ إِذا حَضَرَ أَحَدَكُمُ الْمَوْتُ إِنْ تَرَكَ خَيْراً الْوَصِيَّةُ لِلْوالِدَيْنِ وَ الْأَقْرَبينَ بِالْمَعْرُوفِ حَقًّا عَلَى الْمُتَّقينَ "
✳️ محمّدبنمسلم از امام باقر (علیه السلام) نقل کرده است:
دربارهی [جواز] وصیّت برای وارثان (کسانی که بدون وصیّت نیز ارث میبرند) سؤال کردم، فرمود: «چنین وصیّتی جایز است».
✳️ محمّدبنمسلم گوید: از امام صادق(علیه السلام) دربارهی فردی که فرزندی از زن دیگرش دارد سؤال کردم که:
اشکال دارد برخی از آنها را بر دیگران [در تقسیم ارث] برتری بدهد؟ امام (علیه السلام) فرمود: «مهم نیست [و اشکالی ندارد]».
✳️ از اسماعیلبنعبدالخالق نقل شده است:
از امام صادق (علیه السلام) شنیدم که پیرامون شخصی سخن میگفت که مقداری از مالش را به برخی فرزندانش اختصاص داده بود. فرمود: «در آن کار مشکلی نیست»
✳️ از امام صادق (علیه السلام) دربارهی مردی سؤال شد که در حقّ خویشانش [که به طور طبیعی ارث میبرند] وصیّت کرده بود. پس فرمود: «او اجازهی این کار را دارد».
✳️[ابان از عبدالرحمانبنأبی عبدالله (علیه السلام نقل کرده است که:] از امام صادق (علیه السلام) دربارهی زنی سؤال کردم که به مادرش میگفت: «ا گر تو بعد از من زندهبودی پس کنیز من مال تو باشد». پس [امام] آن وصیّت را جایز دانست؛ حتّی اگر آن زن صاحب دختری پس از خود باشد، کنیز باز هم برای مادر او است.
✳️ قاسمبنسلیمان گفته است:
از امام صادق(علیه السلام) دربارهی مردی پرسیدم که در حال بیماری، وارث خود را از دِینی که بر گردنش بود، مطّلع کرد. ...
4⃣8⃣6⃣
🌅 #تفسیر روایی سوره بقره
💠 آیه ی ۱۸۰، بخش سوم :
"كُتِبَ عَلَيْكُمْ إِذا حَضَرَ أَحَدَكُمُ الْمَوْتُ إِنْ تَرَكَ خَيْراً الْوَصِيَّةُ لِلْوالِدَيْنِ وَ الْأَقْرَبينَ بِالْمَعْرُوفِ حَقًّا عَلَى الْمُتَّقينَ "
... پس فرمود: «آن وصیّت و آن اعتراف که به وارث کرده، هیچکدام صحیح نمیباشد».
🔰امام صادق (علیه السلام):
این آیه بهوسیلهی آیهی فرائض که همان میراثها میباشد نسخ شده است. خدا درباره فرزندانتان به شما سفارش میکند که سهم پسر برابر سهم دو دختر است. و اگر دختر باشند و بیش از دو تن، دو سوم میراث از آنهاست. و اگر یک دختر بود نصف برد و اگر مرده را فرزندی باشد هر یک از پدر و مادر یک ششم میراث را برد. و اگر فرزندی نداشته باشد و میراثبران تنها پدر و مادر باشند، مادر یک سوم دارایی را برد. اما اگر برادران داشته باشد سهم مادر، پس از انجام وصیتی که کرده و پرداخت وام او یک ششم باشد. و شما نمیدانید که از پدران و پسرانتان کدام یک شما را سودمندتر است. اینها حکم خداست، که خدا دانا و حکیم است. (نساء/۱۱)
✳️ ابوبصیر از یکی از ایشان(صادقین) نقل کرده است:
آیهی مذکور فَمَنْ بَدَّلَهُ بَعْدَ ما سَمِعَهُ نسخ نشده و قاعدهی ثلث (یک سوّم) را خداوند برای میّت قرار داده است؛ چرا که براءبنمعرور در مدینه پیش از آنکه پیامبر (به مدینه هجرت کند، فوت کرد و دربارهی ثُلث مالش به رسولخدا وصیّت کرد و رویِ او به سمت رسولخدا بود و او امروز در مکّه حضور دارد. پس این کار سنّت شد.
📚تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام،ج۱، صص۸۳۶_۸۳۴.
4⃣8⃣7⃣
🌅 #تفسیر روایی سوره بقره
💠 آیه ی ۱۸۰، بخش چهارم :
"كُتِبَ عَلَيْكُمْ إِذا حَضَرَ أَحَدَكُمُ الْمَوْتُ إِنْ تَرَكَ خَيْراً الْوَصِيَّةُ لِلْوالِدَيْنِ وَ الْأَقْرَبينَ بِالْمَعْرُوفِ حَقًّا عَلَى الْمُتَّقينَ "
🔰امام باقر (علیه السلام) و امام صادق (علیه السلام):
«خَیْر» آنجا که خداوند فرمود: إِنْ تَرَکَ خَیْراً الْوَصِیَّةُ لِلْوالِدَیْنِ وَ الْأَقْرَبِینَ بِالْمَعْرُوفِ یعنی مال و اگر [فرد] جزء کسانی باشد که میتواند کسب و تصرّف در مال کند [صغیر یا ناتوان نباشد] پس او آن کسی است که در او «خیر» است (یعنی میتواند مورد وصیّت واقع شود).
🔰امام علی (علیه السلام):
مردی با دارایی اندک به محضر حضرت رسید وگفت: «ای امیرالمومنین (علیه السلام)! آیا من هم وصیّت کنم»؟ حضرت فرمودند: «به تقوی الهی وصیّت کن و امّا در خصوص مال آن را به وارثانت واگذار کن چرا که آن مال اندک و ناچیز است [و نیاز به وصیّت ندارد] و خداوند فرمود: إِنْ تَرَکَ خَیْراً و حال آنکه تو مالی نداری که دربارهی آن وصیّت کنی».
❇️امام علی (علیه السلام):
امام به دیدار یکی از غلامان بیمارش رفت؛ درحالیکه او هفتصد یا نهصد درهم داشت. پس [آن غلام] گفت: «آیا وصیّت نکنم»؟ امام (علیه السلام) فرمود: «خداوند فرمود إِنْ تَرَکَ خَیْراً و تو مال زیادی نداری [پس نیاز نیست که وصیّت کنی]».
🔰امام صادق (علیه السلام):
آن (قاعدهی ارث) حقّی است که خداوند عزّوجلّ برای صاحب این امر (فردی که صاحب مال است و ارث باقی میگذارد) از ثلث مال واجب کرده. از امام (علیه السلام) دربارهی مقدار این حق سؤال شد؟ ...
4⃣8⃣8⃣
🌅 #تفسیر روایی سوره بقره
💠 آیه ی ۱۸۰، بخش پنجم :
"كُتِبَ عَلَيكُمْ إذا حَضَرَ أحَدَكمُ المَوْتُ إنْ تَرَكَ خَيْرا الْوَصيَّةُ لِلوالِدينِ والْأقرَبينَ بِالمَعْروفِ حَقّا عَلَى الْمُتّقين"
...امام فرمود: حداقل آن این است که حدود یکسوم مال چنین حکمی دارد و مابقی مال مطابق نظر و وصیّت و میل میّت در آن چیزی است که میّت دوست دارد، مصرف شود.
🔰امام صادق (علیه السلام):
آن (قاعدهی ارث) حقی است که خدا برای صاحب این امر (فردی که صاحب مال است و ارث باقی میگذارد) از ثلث مال واجب کرده. از امام دربارهی مقدار این حق سؤال شد؟ امام فرمود: حداقلّ آن این است که حدود یکسوّم مال چنین حکمی دارد و مابقی مال مطابق نظر و وصیت ومیل میت در آن چیزی است که میّت دوست دارد، مصرف شود.
✳️ عمّاربنمروان گوید: «از امام صادق (علیه السلام) دربارهی این سخن خداوند إنْ تَرَکَ خَیْراً الوَصِیَّةُ سؤال کردم». فرمود:«حقی است که خدا در اموال مردم برای صاحب این امر قرار داده است».عمّار گفت: عرض کردم:آیا حدودی دارد؟ فرمود: «بله»! گفتم:چگونه؟ فرمود: «کمترین آن یک ششم و بیشترین آن یکسوّم [از مال] است».
🔰امام رضا (علیه السلام):
اگر یک چهارم مالش را وصیت کند، نزد من محبوبتر از آن است که یک سوم آن را وصیت کند چرا که وصیتکردن دربارهی یک سوم مال، وصیّتکردن دربارهی نهایت مقداری است که میتوان وصیّت کرد. پس اگر دربارهی تمام مالش [همان یک سوّم که مجاز است] وصیّت کند پس خود به آنچه کرده، آگاهتر است (مختار است) و وصیّ را ملزم میکند که مطابق آنچه وصیّت کرده، عمل نماید.
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱، ص۸۳۸_۸۳۶.
4⃣8⃣9⃣
📚#پای_درس_شهدا🌷
🕊درس۱۴۲🕊
🟢 یکی از دوستان شهید؛
گاهی اوقات برداشت محصولات کشاورزی می افتاد ماه مبارک رمضان. سید خیلی به کارگرها سخت نمی گرفت. بعضی از اونها روزه نبودند اما مرام سید اجازه نمی داد با سخت گیری بی مورد، باعث بشه کسی تو انجام واجباتش کوتاهی کنه و روزه خواری کنه...
📕 مهمان شام(زندگینامه و خاطرات شهید مدافع حرم، مهندس سید میلاد مصطفوی)، چاپ اول، ص۸۰.
🎁هدیه توابین منتظر منتخب به روح بلند و ملکوتی شهید مصطفوی : قرائت سوره فاتحه، اخلاص و ۱۴ مرتبه ذکر صلوات💐
#عِند_ربّهم_یُرزَقون
#شهدا_ستارگان_هدایت
#سلوک_عملی_در_سیره_شهدا
https://eitaa.com/tavabinmontakhab10313
🕋 اللهم عجل لولیک الفرج و فرجنا به.
شخصیت مؤمن ۴_1.mp3
19.46M
#شخصیت مؤمن 🧕🧔♂
(قسمت چهارم )
☘اثر موعظه
✍مؤمن نرم ولطیف است،مهربان است.
#استاد حاجیه خانم رستمی فر🎤
انتشارمطالب
با ذکر صلوات جهت تعجیل در فرج امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و آمرزش گناهان بلا مانع است🌺