🏴 پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیتالله محمدتقی مصباح یزدی
🔰 بسم الله الرّحمن الرّحیم
با تأسف و تأثر فراوان خبر درگذشت عالم ربانی، فقیه و حکیم مجاهد، آیةالله آقای حاج شیخ محمدتقی مصباح یزدی را دریافت کردم. این، خسارتی برای حوزهی علمیه و حوزهی معارف اسلامی است. ایشان متفکری برجسته، مدیری شایسته، دارای زبان گویائی در اظهار حق و پای با استقامتی در صراط مستقیم بودند. خدمات ایشان در تولید اندیشهی دینی و نگارش کتب راهگشا، و در تربيت شاگردان ممتاز اثرگذار، و در حضور انقلابي در همهی میدانهائی که احساس نیاز به حضور ایشان میشد، حقاً و انصافاً کمنظیر است. پارسائی و پرهیزگاری خصلت همیشگی ایشان از دوران جوانی تا آخر عمر بود و توفیق سلوک در طریق معرفت توحیدی، پاداش بزرگ الهی به این مجاهد بلند مدت است.
اینجانب که خود سوگوار این برادر قدیمی و عزیز میباشم، به خاندان گرامی و فرزندان صالح و دیگر بازماندگان ایشان و نیز به شاگردان و ارادتمندان این معلّم بزرگ و به حوزهی علمیه تسلیت عرض میکنم و علّو درجات ایشان و مغفرت و رحمت الهی را برای ایشان مسألت مینمایم.
سیّدعلی خامنهای
۱۳ دی ماه ۱۳۹۹
💻 @Khamenei_ir
🔅مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
🔻فلسفه اقتصاد اسلامی از منظر آیتالله مصباحیزدی
🔸در سیستم #اقتصاد_اسلامی هیچگاه کالاهایی که به ضرر جسم و روح انسان است تولید نخواهد شد، همچنین در این سیستم صاحب سرمایه حق ندارد از #کارگر بیگاری بکشد و مزد را به اندازهای که دلش خواست بدهد.
🔸 شرایط رفتار باید کاملاً عادلانه و در جهت خیر عموم مردم باشد در این سیستم #رباخواری به صورتی که در کشورهای لائیک مطرح است پذیرفته نیست، در این سیستم معمولاً کارگر با صاحب سرمایه در سود شریک و به صورت عادلانه طبق قرارداد از سوی سرمایه بهرهمند میشود.
🔸براساس این سیستم است که بانکهای اسلامی میتوانند به صورت بانکهای غیر ربوی عمل کنند یعنی بانک به صورت یک عامل اقتصادی کار میکند و سرمایهها را از دیگران جذب کرده و سود حاصل از فعالیت اقتصادی را بین خود و صاحبان سرمایه تقسیم میکند؛ برای مثال بانک یک پروژه بزرگ اقتصادی را عهدهدار میشود و با سرمایههایی که مردم در اختیارش گذاشتهاند آن کار را به پایان ببرد و سود حاصل از بین سود حاصل را بین خود و صاحبان سهام و تقسیم می کند.
🔸در این سیستم صاحب سرمایه سود میبرد اما نه تنها به این دلیل که مدتی سرمایهاش را در اختیار دیگری گذاشته است، بلکه بهجهت سعودی که از فعالیت اقتصادی حاصل شده و شده و او سهم عادلانهای از آن میبرد... ادامه: http://fekrat.net/3172
#فلسفه_اقتصاد #اقتصاد_اسلامی #مبانی_اقتصاد
🔷🔸مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
🛑 نامه دادستان کل کشور به رئیسکل بانک مرکزی در مورد بانکها
🔹بر اساس دستور منتظری دادستانکل کشور به همتی رئیس بانکمرکزی، بانک ها دیگر نمیتوانند به بهانه گرفتن سود بالاتر اموال و وثایق وام گیرندگان را ضبط کنند.
🔷🔸مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
⚛ بیع نسیه بدون مدت
💢 یکی از مسائلی که در بیع (فروش) نسیه مطرح است لزوم تعیین زمان پرداخت ثمن (قیمت) می باشد اما گاهی در عرف، معامله نسیه به این صورت انجام می شود که فروشنده به خریدار می گوید لازم نیست کالا را ببر پولش را هر وقت داشتی بپرداز یا خریدار می گوید من به شرطی می خرم که پولش را هر وقت داشتم بپردازم. حال سوال این است که آیا این معامله صحیح است یا باطل؟
✅ نظر مراجع عظام تقلید در مورد سوال را در کانال موسسه فقه اقتصادی طیبات ببینید👇👇👇👇
https://eitaa.com/tayebat_public/1318
🔷🔸مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
✅نظرات فقهی در مورد بیع نسیه بدون مدت :
🔻در مورد بیع نسیه ای که زمان پرداخت قیمت آن مشخص نشده است دو نظر در میان مراجع عظام تقلید مطرح است :
1⃣ نظر اول: این بیع باطل است اما چون کالا با رضایت فروشنده تحویل مشتری شده است تصرف مشتری در آن بلامانع است و مشتری هم هر زمان خواست پول آن را به خریدار می پردازد. اما چون بیع باطل است فروشنده هر زمان می تواند پول جنس خود را مطالبه کند همچنانکه خریدار می تواند کالا را پس بدهد زیرا به جهت بطلان قرارداد الزام و التزامی بین طرفین نسبت به آثار عقد بیع صحیح به وجود نیامده است.
2⃣نظر دوم: این بیع صحیح است اما نه به عنوان بیع نسیه بلکه به عنوان بیع نقد؛زیرا بیع زمانی نسیه است که در آن برای پرداخت قیمت، قیمت مشخص شده باشد وقتی مدت نداشت یعنی نقد است بنابر این فروشنده می تواند هر زمان خواست قیمت کالا را مطالبه نماید.
💢نظرات مراجع تقلید را در پستهای بعدی مشاهده بفرمایید:👇👇👇
🔷🔸مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐