🏴 پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیتالله محمدتقی مصباح یزدی
🔰 بسم الله الرّحمن الرّحیم
با تأسف و تأثر فراوان خبر درگذشت عالم ربانی، فقیه و حکیم مجاهد، آیةالله آقای حاج شیخ محمدتقی مصباح یزدی را دریافت کردم. این، خسارتی برای حوزهی علمیه و حوزهی معارف اسلامی است. ایشان متفکری برجسته، مدیری شایسته، دارای زبان گویائی در اظهار حق و پای با استقامتی در صراط مستقیم بودند. خدمات ایشان در تولید اندیشهی دینی و نگارش کتب راهگشا، و در تربيت شاگردان ممتاز اثرگذار، و در حضور انقلابي در همهی میدانهائی که احساس نیاز به حضور ایشان میشد، حقاً و انصافاً کمنظیر است. پارسائی و پرهیزگاری خصلت همیشگی ایشان از دوران جوانی تا آخر عمر بود و توفیق سلوک در طریق معرفت توحیدی، پاداش بزرگ الهی به این مجاهد بلند مدت است.
اینجانب که خود سوگوار این برادر قدیمی و عزیز میباشم، به خاندان گرامی و فرزندان صالح و دیگر بازماندگان ایشان و نیز به شاگردان و ارادتمندان این معلّم بزرگ و به حوزهی علمیه تسلیت عرض میکنم و علّو درجات ایشان و مغفرت و رحمت الهی را برای ایشان مسألت مینمایم.
سیّدعلی خامنهای
۱۳ دی ماه ۱۳۹۹
💻 @Khamenei_ir
🔅مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
🔻فلسفه اقتصاد اسلامی از منظر آیتالله مصباحیزدی
🔸در سیستم #اقتصاد_اسلامی هیچگاه کالاهایی که به ضرر جسم و روح انسان است تولید نخواهد شد، همچنین در این سیستم صاحب سرمایه حق ندارد از #کارگر بیگاری بکشد و مزد را به اندازهای که دلش خواست بدهد.
🔸 شرایط رفتار باید کاملاً عادلانه و در جهت خیر عموم مردم باشد در این سیستم #رباخواری به صورتی که در کشورهای لائیک مطرح است پذیرفته نیست، در این سیستم معمولاً کارگر با صاحب سرمایه در سود شریک و به صورت عادلانه طبق قرارداد از سوی سرمایه بهرهمند میشود.
🔸براساس این سیستم است که بانکهای اسلامی میتوانند به صورت بانکهای غیر ربوی عمل کنند یعنی بانک به صورت یک عامل اقتصادی کار میکند و سرمایهها را از دیگران جذب کرده و سود حاصل از فعالیت اقتصادی را بین خود و صاحبان سرمایه تقسیم میکند؛ برای مثال بانک یک پروژه بزرگ اقتصادی را عهدهدار میشود و با سرمایههایی که مردم در اختیارش گذاشتهاند آن کار را به پایان ببرد و سود حاصل از بین سود حاصل را بین خود و صاحبان سهام و تقسیم می کند.
🔸در این سیستم صاحب سرمایه سود میبرد اما نه تنها به این دلیل که مدتی سرمایهاش را در اختیار دیگری گذاشته است، بلکه بهجهت سعودی که از فعالیت اقتصادی حاصل شده و شده و او سهم عادلانهای از آن میبرد... ادامه: http://fekrat.net/3172
#فلسفه_اقتصاد #اقتصاد_اسلامی #مبانی_اقتصاد
🔷🔸مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
🛑 نامه دادستان کل کشور به رئیسکل بانک مرکزی در مورد بانکها
🔹بر اساس دستور منتظری دادستانکل کشور به همتی رئیس بانکمرکزی، بانک ها دیگر نمیتوانند به بهانه گرفتن سود بالاتر اموال و وثایق وام گیرندگان را ضبط کنند.
🔷🔸مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
⚛ بیع نسیه بدون مدت
💢 یکی از مسائلی که در بیع (فروش) نسیه مطرح است لزوم تعیین زمان پرداخت ثمن (قیمت) می باشد اما گاهی در عرف، معامله نسیه به این صورت انجام می شود که فروشنده به خریدار می گوید لازم نیست کالا را ببر پولش را هر وقت داشتی بپرداز یا خریدار می گوید من به شرطی می خرم که پولش را هر وقت داشتم بپردازم. حال سوال این است که آیا این معامله صحیح است یا باطل؟
✅ نظر مراجع عظام تقلید در مورد سوال را در کانال موسسه فقه اقتصادی طیبات ببینید👇👇👇👇
https://eitaa.com/tayebat_public/1318
🔷🔸مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
✅نظرات فقهی در مورد بیع نسیه بدون مدت :
🔻در مورد بیع نسیه ای که زمان پرداخت قیمت آن مشخص نشده است دو نظر در میان مراجع عظام تقلید مطرح است :
1⃣ نظر اول: این بیع باطل است اما چون کالا با رضایت فروشنده تحویل مشتری شده است تصرف مشتری در آن بلامانع است و مشتری هم هر زمان خواست پول آن را به خریدار می پردازد. اما چون بیع باطل است فروشنده هر زمان می تواند پول جنس خود را مطالبه کند همچنانکه خریدار می تواند کالا را پس بدهد زیرا به جهت بطلان قرارداد الزام و التزامی بین طرفین نسبت به آثار عقد بیع صحیح به وجود نیامده است.
2⃣نظر دوم: این بیع صحیح است اما نه به عنوان بیع نسیه بلکه به عنوان بیع نقد؛زیرا بیع زمانی نسیه است که در آن برای پرداخت قیمت، قیمت مشخص شده باشد وقتی مدت نداشت یعنی نقد است بنابر این فروشنده می تواند هر زمان خواست قیمت کالا را مطالبه نماید.
💢نظرات مراجع تقلید را در پستهای بعدی مشاهده بفرمایید:👇👇👇
🔷🔸مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
آیت الله شبیری زنجانی:
مساله 2113:نحوۀ تعیین مدّت در نسیه
در معامله نسیه باید مدّت کاملاً معلوم باشد، پس اگر جنس را بفروشد که سر خرمن پول آن را بگیرد، چون مدّت کاملاً معیّن نشده، معامله باطل است.
آیت الله مکارم شیرازی:
لزوم تعیین مدت در معامله نسیه (۱۷۹۷)
مسأله ۱۷۹۷
در معامله نسیه باید مدّت کاملاً معیّن باشد و اگر تاریخی برای آن معیّن نکنند معامله باطل است.
نرم افزار رساله
https://makarem.ir
سؤال: اگر در معامله ای که به صورت نسیه انجام می شود خریدار بگوید هر وقت پول دستم آمد پرداخت خواهم کرد آیا چنین معاملهای صحیح است؟
جواب: با توجه به این که در معامله نسیه باید مدت تعیین شده برای پرداخت ثمن معلوم باشد و احتمال زیاده و نقصان در آن نباشد، در فرض سؤال معامله باطل است، ولی اگر فروشنده راضی به تصرف مشتری در کالای فروخته شده باشد، تصرف مشتری در آن اشکال ندارد.
🔷🔸مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
#بازخوانی
⚠️نفوذِ سکولاریسمِ پنهان در بین مومنین
🔰حوزه مقابل بانک های ربوی بایستد
🔻آیت الله مصباح یزدی:
❇️اوائل انقلاب یکی از شخصیتهای معروف، در خطبه های نماز جمعه تهران تصریح کردند که ما اقتصاد اسلامی نداریم و گفتند: اسلام اقتصاد خاصی ندارد؛ بله یک احکام حلال و حرامی داریم که آن احکام فقهی است که باید رعایت کنیم، اما چیزی به نام اقتصاد اسلامی نداریم! اقتصاد همان است که در غرب است! آن وقت ایشان از اقتصاد سوسیالیستی حمایت می کرد، البته طولی نکشید که صدوهشتاد درجه تغییر موضع داد.
✳️در بین خود ما برخی ها خیال می کنیم که مسایل دنیا ربطی به دین ندارد؛ وقتی صحبت میشود که نرخ بهره در بانک ها چه جور است هیچ ربطی به دین ندارد! این مسئله ای اقتصادی است و باید ببینیم بازار دنیا چه جور است؛ حالا اگر نرخ بهره در کشور ما سی درصد است و کشور دیگر چهار درصد است، ما باید ببنیم کدام بهتر است و راهی را ارائه بدهیم، اما اینکه حلال است یا حرام، این مهم نیست! حلال و حرام را در مدرسه فیضیه بحثش را بکنید، اینجا محل اداره کشور است، ما باید طوری رفتار کنیم که دنیا بپذیرد و دنیا این حرفها سرش نمیشود! در هنر هم، چنین نظری است، در سیاست هم هست و الی آخر.
✅این واقعیتی است در جامعه ما که فرهنگ غیر اسلامی، در اقشار مختلف جامعه کم و بیش و بی سر و صدا نفوذ دارد. خیلی از خوبان ما حتی در بین روحانیون هم حتی شاید کسانی پیدا شوند که ناخودآگاه تحت تأثیر آنها هستند. حالا ما توقع داشته باشیم از ما دربارة هنر سؤال کنند، و ماهم بگوییم اینجایش حلال است و آنجایش حرام؛ آنها هم بگویند چشم و از فردا برنامه های تئاتر، سینما و تلویزیون ما طبق آن اداره شود!؟ هنر هم مثل همه چیزهای دیگر است؛ مگر اقتصاد بازارها اقتصاد اسلامی است؟! آیا اسلام می گوید نرخ بهره بانکی سی درصد باشد؟! بعد بر سر گروهی منت هم بگذارند که بله محرومین یا خانواده های شهدا نرخ بهره بانکیشان شش درصد است! این یعنی ما مبتلا هستیم به یک «سکولاریزم پنهان»، و تفکیک دین از سیاست.
❎آن هم یک دفعه و با یک جمله و اقدام با یک دستورالعمل درست نمی شود، کارهای فرهنگی دراز مدت لازم است و باید ریشه ای شروع کرد و آرام آرام زیر ساخت های فکری مردم را عوض کرد. البته آمادگی اش در مردم هست، ما باید آمادگی تربیت و تعلیم و روشنگری را در خودمان ایجاد کنیم و باید یاد بگیریم که چگونه اسلام را تحقیق و تبیین و اثبات کنیم ومردم را به آن سو سوق دهیم، و این کاری است که بیشتر برعهده ما است.
📝بخشی از مصاحبه آیت الله #مصباح با هفته نامه «افق حوزه»
🔷🔸مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 چیزهایی که هرگز تاکنون درباره هیتلر نشنیده بودیم!
🔻 این محقق و سخنران یهودی در مورد دو قانونی که آدولف هیتلر در اوایل قدرت گرفتن خود وضع کرده می گوید!
⭕️ حذف پورنوگرافی و ربا از کشور آلمان که باعث ایجاد معجزه در اقتصاد آلمان شد.
🔷🔸مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 نسخه کامل/
👈 بخشی از سخنان آیتالله مصباح در مورد #ربا و نظام اقتصادی کشور
🔷🔸مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
🔶🔹فراخوان نظرخواهی از کارشناسان و صاحب نظران جهت اصلاح قوانین مناطق آزاد در کشور
💢 مرکز پژوهش های مجلس از عموم صاحب نظران و کارشناسان دعوت به عمل می آورد تا ایده ها و پیشنهادهای خود را در خصوص اصلاح قانون مربوط به مناطق آزاد به این مرکز ارائه نمایند.
خبر تکمیلی در کانال موسسه فقه اقتصادی طیبات 👇👇👇
https://eitaa.com/tayebat_public/1338
فراخوان نظرخواهی از کارشناسان و صاحب نظران جهت اصلاح قوانین مناطق آزاد در کشور
مرکز پژوهش های مجلس از عموم صاحب نظران و کارشناسان دعوت به عمل می آورد تا ایده ها و پیشنهادهای خود را در خصوص اصلاح قانون مربوط به مناطق آزاد به این مرکز ارائه نمایند.
با گذشت بیش از دو دهه از ایجاد مناطق آزاد تجاری- صنعتی در کشور، بررسیها نشان میدهد این مناطق به اهداف مصرح در قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری-صنعتی و همچنین بند (11) سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی مبنی بر «انتقال فناوریهای پیشرفته»، «گسترش و تسهیل تولید»، «صادرات کالا و خدمات» و «تأمین نیازهای ضروری و منابع مالی از خارج»، دست نیافتهاند. از این رو برای بهبود وضعیت و باتوجه به تصمیم کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی جهت اصلاح قانون مربوط به مناطق آزاد، مرکز پژوهشهای مجلس از عموم صاحبنظران و کارشناسان دعوت به عمل میآورد تا ایدهها و پیشنهادهای خود را در خصوص اصلاح قانون مربوط به مناطق آزاد به این مرکز ارائه نمایند.
محورهای دریافت ایدهها و پیشنهادهای اصلاحی با رویکرد بند 11 سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی
- مدل مطلوب اداره مناطق آزاد
- روشهای افزایش تولید، صادرات و جذب سرمایهگذاری خارجی در مناطق آزاد
- مدلها و روشهای مشارکت در توسعه زیرساختهای اساسی مناطق آزاد
- هدفمند شدن و ارتقای شفافیت در معافیتهای مالیاتی این مناطق
- روشهای ارتقای شفافیت در فرآیندهای گمرکی در مناطق آزاد
- روشهای جلوگیری از قاچاق و واردات بیرویه در مناطق آزاد
فایلهای مورد نیاز:
- سیاستهای کلی «اقتصاد مقاومتی» ابلاغی رهبر معظم انقلاب
- قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری - صنعتی جمهوری اسلامی ایران
- تفسیر بند 11 سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی
فرهیختگان محترم میتوانند نظرات خود را به همراه مشخصات کامل و اطلاعات ارتباطی (شماره تماس) به آدرس freezone@majles.ir ایمیل فرمایند.
https://rc.majlis.ir/fa/news/show/1635370
💥 حجت الاسلام والمسلمین جواد عبادی در گفتگو با روزنامه وطن امروز:
🔹تحقیقات نشان می دهد متاسفانه بیش از 95 درصد امهال تسهیلات در بانکهای کشور به صورت «غیر شرعی» و «غیر قانونی» تمدید و امهال می شود.
🔸پیرو پخش گزارشی از صدا و سیما در مورد تمدید تسهیلات بانکی معوق شده کارخانجات تولیدی و فعالان اقتصادی، حجت الاسلام والمسلمین جواد عبادی کارشناس ارشد فقه بانکی ضمن تایید محتوای این گزارش اظهار داشت: متاسفانه ظلمهای فراوانی در امهال قراردادهای بانکی صورت میگیرد.
⭕️ وی اظهار داشت: اگر بانکها به تمام آنچه در «آیین نامه وصول مطالبات غیر جاری»که مورد تایید شورای فقهی بانک مرکزی قرار گرفته و توسط بانک مرکزی ابلاغ شده است عمل میکردند به این همه حرام آلوده نمی شدند و بسیار از فعالیتهای اقتصادی را فلج نمیشد.
💢 وقتی مضاربه و مشارکت از شکل اسلامی خودخارج شد و بانک به عنوان سرمایه گذار با استفاده از شروط ضمن عقد از پذیرش هر گونه عدم النفع معامله شانه خالی کرد نتیجه اش این می شود که بخش واقعی اقتصاد زیر فشار تحریم و رکود اقتصادی له می شود اما بانک، اصل و سود تسهیلات را از حلقوم فعال اقتصادی بیرون می کشد.
❇️ استاد عبادی افزود: متاسفانه این تخلفات در مقابل چشمان بانک مرکزی صورت می گیرد و بانک مرکزی نسبت به این تخلفات حساسیت کافی نشان نمی دهد و شورای فقهی بانک مرکزی هم ابزار کافی برای نظارت و ملزم ساختن بانکها در جهت رعایت قانون را ندارند.
لینک مصاحبه در روزنامه وطن امروز 👇👇👇
https://b2n.ir/849734
🔷🔸مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
#مصباح_و_تحول
حضرت آیت الله مصباح یزدی(ره):
🔻 متاسفانه به جایی رسیده ایم که هیچ نهاد اقتصادی وجود ندارد که از ربا مصون مانده باشد.
👈🏻 این اتفاق به دلیل همان نگاهی است که حوزه علمیه تنها باید به مسائل معنوی و آخرتی مردم برسد!
⭕️اگر انحرافی در نسل های بعدی رخ دهد، حوزه علمیه مسئول است. اولین وظیفه ما نیز این است که در مقابل انحرافات سکوت نکنیم.
📅97/06/12
🔷🔸مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
Audio1 00_07_25-00_48_06~1.mp3
9.76M
🔻سخنان ارزشمند #پروفسور_درخشان عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در وصف شخصیت فلسفی، فقهی، عرفانی و مدیریت علمی آموزشی آیت الله #مصباح_یزدی
🔻آیت الله مصباح یزدی با انعطاف روحی و پشتکاری بدون وصف پیگیر اسلامی سازی علوم انسانی بودند.
🔻موسسه امام خمینی (ره) زحمات بسیار زیادی برای #اقتصاد_اسلامی کشیدند.
🔻آیت الله مصباح یزدی شخصا و متواضعانه صحبت همه ی اقتصاددانان را در جلسات طولانی گوش می دادند.
پ.ن: این سخنان در جلسه ی بزرگداشت ایت الله مصباح یزدی که توسط #انجمن_اقتصاد_اسلامی_حوزه_علمیه تشکیل شده بود، مطرح شده است.
📌در انتشار مطالب و معرفی کانال ما را یاری نمایید.
🔷🔸مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐