📢 دستور رهبر انقلاب به دولت برای تشکیل یک کارگروه قوی، پرکار، دانا، خطرپذیر و شجاع جهت بررسی مشکل بانکها و نقدینگی
❌نگذارید این نقدینگی به سمت بازار ارز و طلا و مسکن سرازیر شود
رهبرانقلاب در دیدار اخیر هیئت دولت:
🔻به مشکل نظام بانکی بهطور جدّی باید رسیدگی بشود؛ این حرفی است که همه میزنند.
🔻در نظام بانکی و مشکل نقدینگیای که الان در کشور وجود دارد، اگر چنانچه ما_که حالا بعد عرض خواهم کرد_میتوانستیم با هنرِ هدایت این نقدینگی به کارهای سازنده و مفید، کشور را پیش میبردیم، این نقدینگی نعمت بزرگی بود؛ الان یک بلای بزرگی است؛ واقعاً یک چیز خیلی خطرناکی است.
🔻این رقم نقدینگی خیلی رقم فوقالعادهای است؛ هم رقمش خیلی بالا است، هم رشدش زیاد است؛ ۱۵۰۰ هزار میلیارد یک چیز #افسانهای است.
🔻به نظر من مسئلهی #بانکها و بخصوص تکیهی روی مسئلهی #نقدینگی احتیاج دارد به یک کارگروه دانا، حسّاس، پُرکار، خطرپذیر و شجاع؛ دولت یک کارگروهی تشکیل بدهد.
🔻یک کارگروه قویّ فعّالِ شبوروزکار، معیّن بشوند فقط برای اینکه فکر کنند ببینند با مسئلهی بانکها و با مسئلهی نقدینگی چهجوری بایستی برخورد کنند؛ بخشهای جذّابی را برای جذب نقدینگی در نظر بگیرند که البتّه یک فهرستی به من داده شده.
🔻نگذاریم که این نقدینگی سرازیر بشود به طرف #ارز و به طرف #طلا و به طرف #مسکن و به طرف کالاها، که خب طبعاً به هرجا که این نقدینگی رو کند و هجوم بیاورد، پدر آن منطقه درمیآید.
🔻البتّه کارگروهی که بخواهند بنشینند و هفتهای یک جلسه داشته باشند، فایده ندارد؛ باید یک کارگروه دائمِ #شبانهروزی از آدمهای فعّال تشکیل بشود، بنشینند واقعاً کار کنند، فکر کنند، سرِ یک ماه، دو ماه، سه ماه یک برنامهی کاری روشنی مشخّص کنند و بیاورند بدهند به آقای رئیسجمهور، دستور اقدام داده بشود و بلافاصله مشغول عمل بشوند؛ ... یعنی یکچنین چیزی لازم است. ۹۷/۴/۲۴
💢به جمع مطالبه گران اجرای #قانون_عملیات_بانکی_بدون_ربا بپیوندید🙏
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🌸 به حول و قوه الهی دوره سی و نهم #فقه_بانک_بدون_ربا درمدرسه امام کاظم علیه السلام هفته گذشته برگزار گردید.
💢به جمع مطالبه گران اجرای #قانون_عملیات_بانکی_بدون_ربا بپیوندید🙏
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
#پاسخ_به_سوالات_شما
⁉️ #سوال یکی از کاربران محترم کانال:
شما در کانالتان فتوایی از مقام معظم رهبری را منتشر کردید که ایشان می فرمایند: کلیه عملیات بانکی که موردتایید نگهبان باشد صحیح هست. و از طرفی نقد هایی به سیستم بانکی وارد می کنید و قائل به آن هستید که به صورت ربوی و حرام می باشند. اگر فتوای رهبری هست پس حرف شما در ربوی بودن بانکها صحیح نیست!
✅ #پاسخ کارشناس در پست بعدی👇
🆔 @tayebat_public
#پاسخ_به_سوالات_شما
⁉️ #سوال یکی از کاربران محترم کانال:
شما در کانالتان فتوایی از مقام معظم رهبری را منتشر کردید که ایشان می فرمایند: کلیه عملیات بانکی که موردتایید نگهبان باشد صحیح هست. و از طرفی نقد هایی به سیستم بانکی وارد می کنید و قائل به آن هستید که به صورت ربوی و حرام می باشند. اگر فتوای رهبری هست پس حرف شما در ربوی بودن بانکها صحیح نیست!
✅ #پاسخ کارشناس فقه بانکی:
حجت الاسلام #جواد_عبادی
سلام علیکم
آنچیزی که به عنوان عملیات بانکی بدون ربا مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفته و از این جهت مورد تایید رهبری و مراجع تقلید قرار گرفته است تنها قانون عملیات بانکی هست نه چیز دیگر.
این قانون متشکل از مجموعه ای قراردادهای معاملاتی (نظیر فروش اقساطی، جعاله، مضاربه و ... است که هم در متن فقه و هم در قانون مدنی مورد تایید قرار گرفته است و بعید است احدی از فقها یا حقوقدانان در مشروعیت این قراردادها تردید داشته باشد
⛔️ اما واقعیت این است که متاسفانه برای نظارت بر اجرای صحیح و واقعی این قانون هیچگونه تمهیداتی از جهت ابزارهای کنترلی و نظارتی نه در دل خود آن قانون و نه در بیرون از آن در نظر گرفته نشده است
به عبارتی اولین و اساسی ترین سئوالی که در مورد این قانون مطرح است این است که کدام ماده این قانون یا آیین نامه های اجرایی و یا سندی از اسناد الزام آور وجود دارد که تکلیف نظارت بر اجرای واقعی این قراردادها را مشخص کرده باشد؟ در مدت بیش از 34 سال از اجرای این قانون آیا تاکنون مدیر یا کارمندی به خاطر اجرای صحیح و شرعی یک قرارداد تسهیلاتی مورد تشویق و یا به خاطر عدم انجام شرعی قرارداد مورد تنبیه قرار گرفته است؟ آیا اساسا نظام کنترلی و نظارتی الزام آوری برای این موضوع در نظر گرفته شده است پاسخ همه این سئوالها فقط یک کلمه است: هیچ.❗️
💠 اگر در مواردی هم مدیر یا کارمندی بر اساس تدیّن و دغدغه شخصی ای خود اقداماتی را برای شرعی سازی فعالیت بانکی خود یا زیر مجموعهاش انجام داده – که به صورت نادر در برخی بانکها مشاهده شده است - اینها اقدامات شخصی و البته شایسته تقدیر است اما هیچ نهاد یا سازمان یا واحدی نه در خود بانک مرکزی و نه در بیرون از آن مدیر یا کارمندی را به خاطر این اقدامات تشویق نمی کند بلکه برابر اطلاع در مواردی که این اقدامات باعث کاهش سود یکی از تسهیلات شود مورد بازخواست و تنبیه وتنزل جایگاه می گردد.
👈 من #تقاضا می کنم یک نفر کارشناسان بانک مرکزی پاسخ دهد اگر کارمندی به یک مشتری تسهیلات مضاربه پرداخت نموده باشد و او به خاطر شرایط تحریم یا رکود بازار نتواند سود مورد انتظار را از محل فعالیت اقتصادی کسب نماید آیا این کارمند می تواند سود نکرده را از این مشتری نگیرد؟ آیا سیستم حسابداری بانکها که در منظر و مرئای بانک مرکزی قرار دارد امکان درج سود نکرده را به این کارمند داده است؟ به فرض اینکه کارمند از روی تدین و عمل به شرع، بخواهد این سود نکرده را از مشتری نگیرد تشویق که هیچ، آیا مورد تنبیه قرار نمی گیرد؟❗️
🌀 جالب اینکه بدانیم آنچه ملاک عمل مدیر و کارمند بانک است عبارت است از آیین نامه اجرایی قانون عملیات بانکی، بخشنامه هایی که از سوی شورای پول و اعتبار مصوب و از طریق بانک مرکزی به بانکها ابلاغ می شود و نیز تصمیمات درون بانکی که در قالب طرحهای مختلف جهت اجرا به شعب ابلاغ می شود می باشد که اساسا هیچکدام از اینها را شورای نگهبان مشاهده نکرده و نظری در تایید یا رد آنها صادر ننموده است. برای مثال:
سود علی الحساب سپرده های بانکی
شرط تضمین سود در عقود مشارکتی
شیوه وکالتی فروش اقساطی
استفاده بی حد و حصر عقد صلح در ضمن عقود دیگر و...
🔰 بنابراین نمی توانیم با تمسک به حکم مقام معظم رهبری مبنی بر تایید قانون عملیات بانکی بدون ربا، همه آنچه در بانکها انجام می شود را محکوم به صحت بدانیم بلکه با توضیحاتی که داده شد بسیاری از عملیاتی که در بانکها انجام می شود از شمول حکم مزبور خارج است.
💢 #سوالات خودتان، درباره #احکام_بانکداری را از ما بپرسید.🙏
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
قالَ رَسُولُ اللّه ِ صلي الله عليه و آله: اَيُّما رَجُلٍ اشْتَرى طَعاما فَكَبَسَهُ اَرْبَعِينَ صَباحا، يُريُد بِهِ غَلاءَ الْمُسْلِمِينَ ثُمَّ باعَهُ فَتَصَدَّقَ بِثَمَنِهِ، لَمْ يَكُنْ كَفّارَةً لِما صَنَعَ. [بحارالانوار جلد 103/98]
پيامبر خدا صلي الله عليه و آلهفرمود: هركس مواد خواركى بخرد وچهل روز براى ايجاد گرانى نگهدارد، سپس بفروشد وقيمت آن را در راه خدا صدقه بدهد، كفّاره احتكارش حساب نمى شود.
💢محتواي تبليغي ويژه ايام محرم با موضوع "لقمه حرام مقدمه تکرار عاشورا"
🔰و مجموعه احکام کوتاه اقتصادي
✅لينک مشاهده و دانلود:
yon.ir/gcV0Y
🔴پیرامون چیستی FATF.....
🔹گروه ویژه اقدام مالی (FATF) نخستین بار در سال ۱۹۸۹ توسط هفت کشور بزرگ صنعتی (آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، کانادا، ژاپن و استرالیا)موسوم به گروه ۷ در ابتدا با هدف مبارزه با تامین مالی مواد مخدر تشکیل و در ادامه در سال ۲۰۰۱ پس از حادثه ۱۱ سپتامبر دامنه فعالیت آن به تامین مالی تروریسم و در سال ۲۰۰۸ به تأمین مالی سلاحهای کشتار جمعیاشاعهای گسترش یافت این نهاد که در حال حاضر ۳۷ عضو دارد در همان سال به بهانه خطر پولشویی و مبارزه با تامین مالی تروریسم به جمهوری اسلامی ایران هشدار داد و در سال ۲۰۱۰ بعد از صدور قطعنامه ۱۹۲۹ جمهوری اسلامی ایران را در لیست سیاه قرارداد.
🔸این نهاد در گزارشهای اکتبر ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ خود حزبالله را متهم به قاچاق مواد مخدر و تامین مالی تروریسم نموده است. اصلیترین منبع شناسایی تروریست از سوی FATF گزارش لیستSDN آمریکا میباشد و بر همین اساس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در ردیف گروههای تروریستی میشناسد.
🔹گروه FATF متشکل از ۳۷ عضو اصلی و ۲ عضو ناظر است که کار خود را با استانداردسازی درباره پولشویی آغاز کرده و سپس به تامین مالی تروریسم و بعد از آن، به تامین مالی تسلیحات کشتار جمعی رسیده است.
🔸در ماهیت سیاسی و غیرفنی این نهاد نیز همین بس که اصلیترین تامینکنندگان مالی تروریسم بینالملل یعنی آمریکا و شورای همکاری خلیج فارس عضو اصلی، و عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی اعضای ناظر آن هستند. روندی که از سوی دولت ما تاکنون درباره FATF طی شده، از جایگاه «تصمیمپذیر» بوده است.
🔹تا کنون با توجه به بندهای ۸، ۲۴، ۲۷ و ۲۸ «برنامه اقدام» FATF، سه لایحه اصلاح قوانین مبارزه با تامین مالی تروریسم و مبارزه با پولشویی و الحاق ایران به کنوانسیون ﺳﺎﺯﻣﺎﻥ ﻣﻠﻞ ﻣﺘﺤﺪ ﺑﺮﺍی ﻣﺒﺎﺭﺯﻩ ﺑﺎ ﺟﺮﺍﺋﻢ ﺳﺎﺯﻣﺎﻥ ﻳﺎﻓﺘﻪ ﻓﺮﺍﻣلی (پالرمو) به تصویب مجلس رسیده است و صرفا هنوز تکلیف آخرین لایحه که همان لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم (TF) است، در صحن علنی مجلس مشخص نشده است.
✍ به نقل از کانال زمانه
⛔️ خبرگزاری فارس: بیانیه / هشدار اقتصاددانان حوزوی و دانشگاهی نسبت به اشکالات اساسی طرح جامع بانکداری
🎾 تصویب قانون جامع بانکداری جمهوری اسلامی شتابزده است 👇👇
http://fna.ir/boyyw7
⭕️ دفتر نظارت بر داراییهای خارجی وزارت #خزانه_داری آمریکا (OFAC) اعلام کرد ۲۰ نهاد و شرکت مرتبط با بنیاد تعاون بسیج که از فعالیتهای #بسیج حمایت می کردند از سوی این وزارتخانه مورد #تحریم قرار گرفته است.
💠 تحریم های مذکور به بهانه «مبارزه علیه #تروریسم» هستند.
💠 بانکها و شرکتهایی که از سوی وزارت خزانه داری #آمریکا تحریم شده اند به قرار زیر هستند:
🔺 شرکت سرمایهگذاری اندیشه مهرآوران
🔺 گروه بهمن
🔺 شرکت تولید زینک بندرعباس
🔺 بانک ملت
🔺 بنیاد تعاون بسیج
🔺 شرکت کالسیمین
🔺 شرکت فولاد مبارکه اصفهان
🔺 شرکت تراکتورسازی ایران
🔺 شرکت توسعه معادن زینک ایران
🔺 بانک مهر اقتصاد
🔺 گروه مالی مهر اقتصاد
🔺 شرکت سرمایهگذاری نگین ساحل رویال
🔺 بانک پارسیان
🔺 شرکت کاتالیست شیمیایی پارسیان
🔺 شرکت ذوب زینک قشم
🔺 بانک سینا
🔺 شرکت سرمایهگذاری طبیعتگردان آتیه ایرانیان
🔺 شرکت سرمایهگذاری تکتار
🔺 شرکت مهندسی تکنوتار
🔺 شرکت اسیدسازی زنجان
#خبر
دیدار اعضای موسسه فقه اقتصادی طیبات در معیت حضرت آیت الله سید عبدالهادی شاهرودی با مدیریت حوزه های علمیه کشور حضرت آیت الله #اعرافی
📢 گزارش تفصیلی خبر در لینک زیر👇
http://l1l.ir/5eu1
💢به جمع مطالبه گران اجرای #قانون_عملیات_بانکی_بدون_ربا بپیوندید🙏
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
#خبر
دیدار اعضای موسسه فقه اقتصادی طیبات در معیت حضرت آیت الله سید عبدالهادی شاهرودی با نماینده حضرت آیت الله العظمی سیستانی، حضرت آیت الله شهرستانی دامت برکاتهم.
📢 گزارش تفصیلی خبر در لینک زیر👇
http://l1l.ir/5eue
💢به جمع مطالبه گران اجرای #قانون_عملیات_بانکی_بدون_ربا بپیوندید🙏
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
📢 خبر ویژه📢
🔷قابل توجه طلاب حوزه های علمیه
💢ثبت نام دوره آموزشی #فقه_معاملات_جدید آغاز شد👌
⏱زمان دوره: هر روز از ساعت 14 الی 17
🏢 دوره قم: از 26 آبان تا 22 آذر مدرسه امام کاظم
دوره پردیسان: از 17 آذر تا 13 دی موسسه امام صادق
👈 جهت #ثبت_نام در دوره و اطلاع از جزئیات آن به لینک زیر مراجعه فرمایید👇
https://tyb.ir/sabtebam/
🆔 http://eitaa.com/joinchat/2860777474C3d77444e9a
موسسه فقه اقتصادی طیبات
📢 خبر ویژه📢 🔷قابل توجه طلاب حوزه های علمیه 💢ثبت نام دوره آموزشی #فقه_معاملات_جدید آغاز شد👌 ⏱زمان
♨️ #لطفا_رسانه_باشید..
✅ با ارسال بنر و پیام های کانال به دوستان و گروه های خود، ما را در انتشار مطالب یاری کنید...🙏
💢به جمع مطالبه گران اجرای #قانون_عملیات_بانکی_بدون_ربا بپیوندید
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
موسسه فقه اقتصادی طیبات
📢 خبر ویژه📢 🔷قابل توجه طلاب حوزه های علمیه 💢ثبت نام دوره آموزشی #فقه_معاملات_جدید آغاز شد👌 ⏱زمان
📢 قابل توجه طلابی که در دوره های قبلی موسسه شرکت نموده اند
🔷شما می توانید از طریق لینک زیر مجموعه دوره های خود را تکمیل نموده و مدرک جامع "دوره #فقه_معاملات_جدید " را دریافت نمایید.
👉 https://tyb.ir/sabtebam/
👈 شایان ذکر است که طبق قانون جدید گواهی پایان دوره با تایید دفتر تبلیغات صرفا جهت طلابی صادر خواهد شد که در هر سه دوره #فقه_یانک و #فقه_بورس و #فقه_بازاریابی_شبکه_ای شرکت نموده باشند.
💥منتظر حضور گرمتان هستیم🙏
💢به جمع مطالبه گران اجرای #قانون_عملیات_بانکی_بدون_ربا بپیوندید🙏
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
#پاسخ_به_سوالات_شما
موضوع: #بازاریابی_شبکه_ای
⁉️ #سوال: الف) شرکتهایی مثل دایان شاپ و می مارکت و سبز گستر شبکه ای هستند؟یعنی بازاریابی شبکه ای دارند یا خیر؟ ب) اگر زیر مجموعه نگیریم حکم اینگونه درآمد چیست؟(مثلا اگر فقط خودم بازاریابی کنم و کسی را به عنوان زیر مجموعه نگیرم)
ارسالی از کاربر محترم کانال با نام کاربری: محمد الرحیمی
✅ #پاسخ کارشناس فقه بانکی:
حجت الاسلام #جواد_عبادی
با سلام خدمت شما دوست عزیز
الف- ما در مورد شرکتها نظر نمی دهیم بلکه باید نوع عملکرشان را توضیح بدهند تا نسبت به عملکردشان در اینکه شبکه ای هست یا نه نظر بدهیم
ب- اگر سیستم شبکه ای باشد بنا به نظر برخی مراجع عظام تقلید کل درآمد شرکت حرام است و دریافت مبلغ از آن هر چند کار خود شخص حلال باشد صحیح نیست.
💢 #سوالات خودتان، درباره #احکام_بانکداری را از ما بپرسید.🙏
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #موشن_گرافیک / #سوئيفت
⚪️ سوئیفت چیست و چه کارکردی در سیستم بانکی کشور دارد؟
💢به جمع مطالبه گران اجرای #قانون_عملیات_بانکی_بدون_ربا بپیوندید🙏
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
هدایت شده از موسسه فقه اقتصادی طیبات
📢 خبر ویژه📢
🔷قابل توجه طلاب حوزه های علمیه
💢ثبت نام دوره آموزشی #فقه_معاملات_جدید آغاز شد👌
⏱زمان دوره: هر روز از ساعت 14 الی 17
🏢 دوره قم: از 26 آبان تا 22 آذر مدرسه امام کاظم
دوره پردیسان: از 17 آذر تا 13 دی موسسه امام صادق
👈 جهت #ثبت_نام در دوره و اطلاع از جزئیات آن به لینک زیر مراجعه فرمایید👇
https://tyb.ir/sabtebam/
🆔 http://eitaa.com/joinchat/2860777474C3d77444e9a