🍁✨💫🍁✨
✨💫🍁
💫🍁✨
🍁
✨
#ضیافت_حقیقی
بیانات حضرت آیت الله محمد شجاعی (ره) در خصوص #ماه_مبارک_رمضان :
قسمت * ۸۴ *
#تلاوت_قرآن
⚜مراجعه به منابع درست در تفسیر و بیان #قرآن ⚜
🍀 البته برداشتهای غلط از #قرآن هم مسئله ای است. این که من الان در رابطه #تدبر در قرآن توضیح دادم، گفتم بعضى برداشتهای غلط از قرآن، موجب این می شود که در موقع #تلاوت_قرآن، از آن اشاراتى که ربوبى است و از این کلمات و حروف، [که] به #قلب انسان مى ریزد، محروم بشود. سؤال شد راه پیش گیرى اش چیست؟
من در جواب سؤال شما که راه پیشگیرى اش چگونه است چه بگویم. همین قدر من به شما توصیه می کنم براى این که شما گرفتار برداشت غلط از قرآن نشوید، به منابع درست در تفسیر و بیان قرآن مراجعه کنید. منابعى که می شود روى آنها حساب کرد سر و کار داشته باشید. اقلاً یک راهش این است که از منابعى که نباید به آنها مراجعه کرد پرهیز بکنید. کسى که حق ندارد تفسیر قرآن بگوید، حالا او نباید بگوید، ولى اگر او گفت، انسان اقلاً گوش نکند! و اگر گوش کرد بداند که آنچه که او می گوید نیست. لااقل فقط آن نیست. تعصب نداشته باشد فلان آقا اینجور گفت یا فلان کتاب اینجور نوشته، فلان تفسیر اینجور نوشته. اگر شما تعصب داشتید، لااقل این اندازه توجه نداشتید که ممکن است فلان آقا اشتباه بکند، یا لااقل گوشه ای را گفته باشد، همه اش که در این خلاصه نمی شود، اصلاً قرآن یک سفره الهى است، یک مائده ربوبى است که هر کسى به اندازه خودش می تواند از قرآن و از انوار قرآنى استفاده بکند. این کلام اگر در نظر شما باشد فکر می کنم براى شما اقلاً، این کافى باشد در پیش گیرى شما از برداشتهاى سوئى که براى خود شما مضر است. این که شما توجه داشته باشید که قرآن یک سفره الهى است، که هر کسى به اندازه خودش می تواند اگر برداشت درست بکند از آن استفاده بکند. اگر برداشتش، برداشت درستى باشد، محدود نیست.
@tazkiyehamaly
🍀 یک مفسر یک معنى را گفت معنی اش این نیست که فقط همین معنى است و معناهاى دیگرى که باید باشد دیگر در بین نیست. یا معناهائى که دیگران گفته اند درست نیست. با احتمال این که فلان معنایى را هم که فلان شخص در منبر گفته یا در فلان کتاب نوشته ممکن است معناى غلطى هم باشد. ولى من براى آنهایى که در این جلسه نیستند چه بگویم در راه پیش گیرى از برداشتهاى غلط از قرآن، و چاره اش چیست چه بگویم؟ چه کسى حرف مرا می شنود؟ به هرحال همین اندازه گفتم هر کس حرف مرا بشنود باید روى آن #فکر بکند.
🍀 نباید انسان #فکر بکند که قرآن فقط یک وجه دارد. خیلى از علقه و مضغه ها هستند که حالا به حساب خودشان انسان شده اند و نظر می دهند! علقه و مضغه آن چیزى است که هنوز انسان نشده، من به خیلى از بچه ها می گویم چطور شما وقتى می روید از بازار چیزى بخرید عقلتان کار می کند در یک جنسى که از بقال می خرید عقلتان کار می کند، کم نشود، کلاه سرتان نرود! چرا عقلتان را در این باب بکار نمی برید، چرا فکر نمی کنید؟ از باب مثال یک دفعه این است که ما آقاى طباطبایى را مفسر قرار می دهیم، یک دفعه این است که یک کسى براى خودش چند کلمه از اینجا و آنجا یاد گرفته، براى قرآن تفسیر بیان می کند! #عقل ما چرا نباید قضاوت بکند؟ چرا نباید ما این اندازه توجه داشته باشیم در باب معارف؟
چرا ما و شما عقلمان کار نکند که کسى که از باب مثال می خواهد در توحید، در اسماء، در معارف، در معاد، در ورع و چیزهاى مختلف معارف می خواهد بحث بکند، عقل من و شما باید این اندازه کار بکند که این آدمى که در فلان معارف و.... نوشته دارد و سخن دارد، روى حرف این آدم باید حساب کرد، یا روى حرف امثال آقاى طباطبایى ها؟ یک کمى توجه بکنید!
@tazkiyehamaly
ادامه دارد...
🍁✨💫🍁✨💫🍁✨💫🍁✨💫
کانال تزکیه عملی
@tazkiyehamaly
🍁✨💫🍁✨💫🍁✨💫🍁✨💫
🍁✨💫🍁✨
✨💫🍁
💫🍁✨
🍁
✨
#ضیافت_حقیقی
بیانات حضرت آیت الله محمد شجاعی (ره) در خصوص #ماه_مبارک_رمضان :
قسمت * ۸۵ *
⚜ #ریاضت_شرعی ⚜
🌳 رسول الله صلوات الله علیه و آله سه روز پشت هم از نان جو سیر نشد! اینها یعنى چه؟ در مباحات غوطه ور شدن [را] که بعضى از عوامها #فکر مى کنند حلال است، این طور نیست که #قساوت نیاورد.
ماه مبارک که در نتیجه اجتناب از بسیارى از مباحات، موجب می شود در دل ما رقت پیش بیاورد، باید دقت کنیم این رقت را و آن طهارتى را که در #دل پیش می آید، حفظ کنیم. حفظش این است که اولاً #گناه نکنیم، ثانیاً سعى کنیم زیاد در مباحات غوطه ور نشویم. یک مقدار امساک بکنیم. اینها شرعى است، غیرشرعى نیست. مثلاً چاى حلال را بخورى آتش ندارد، حرام نشده است. اگر تحریم شده بود آتش داشت، جهنم داشت. اما اگر همین مباح را ترک بکنیم، که انبیاء صلوات الله علیهم و ائمه معصومین علیهمالسلام و رسول الله صلی الله علیه و آله، در عین مباح بودن، ترک می کردند. نه تنها نامشروع نیست، بلکه ریاضت مشروع است، اثر خوب در دل می گذارد، دل را به رقّت می آورد.
@tazkiyehamaly
🌳 این جمله را دوباره تکرار مى کنم :السلام علیک من مجاورٍ رقّت فیه القلوب و قلّت فیه الذّنوب. مثلاً چایى ده تا می خورید پنج تا بخورید. غذایى را خیلى خوشتان می آید، نخورید، نفستان را بشکنید، نخورید. ترک لذّت خودش مسئله ای است، ترک لذّت مباح مسئله ای است، نباید آن را نادیده گرفت. به حرف عوامها گوش نکنید! آنها می خواهند غوطه ور شدن خودشان را در مباحات توجیه بکنند! عوامهاى مؤمنین را می گویم نه عوام فسّاق را! بیش از این توجیه بردار نیست که مباح است. اما این که اینها موجب قسوت می شود و ترک اینها موجب رقت می شود، اجتناب از آنها مسئله مسلمى است.
@tazkiyehamaly
ادامه دارد...
🍁✨💫🍁✨💫🍁✨💫🍁✨💫
کانال تزکیه عملی
@tazkiyehamaly
🍁✨💫🍁✨💫🍁✨💫🍁✨💫
🍁✨💫🍁✨
✨💫🍁
💫🍁✨
🍁
✨
#ضیافت_حقیقی
بیانات حضرت آیت الله محمد شجاعی (ره) در خصوص #ماه_مبارک_رمضان :
قسمت * ۸۶ *
⚜ #ریاضت_شرعى⚜
🌳 گفتم آموزنده این درس، رفتار رسول الله صلی الله علیه و آله و معصومین علیهمالسلام هستند. در بیانات حضرت امیر صلوات الله علیه در نهج البلاغه هست، آنجا که در این باب صحبت می کند، ـ ان شاءالله خودتان مطالعه کنید! ـ در مورد #ریاضت_شرعى و مخالفت با هواى نفس دستور می دهد، می فرماید: براى شما اسوه هست، نگاه کنید، مگر نمی خواهید اسوه پیدا کنید، اولین اسوه، رسول اکرم صلی الله علیه و آله، بعد اسوه های دیگر هم ذکر می کند. می فرماید اسوه دیگر می خواهى، به حضرت عیسى علی نبیناو آله وعلیه السلام نگاه کن! علف بیابان مى خورد. عین بیان نهج البلاغه است که آن علف بیابان که براى بهائم می روید، از آنها می خورد! اگر اسوه دیگر می خواهى به حضرت داود نگاه کن! اسوه ها را می شمارد، می خواهى به موسى علی نبیناو آله وعلیه السلام نگاه کن! که می گفت: رب انّی لما انزلت الىّ من خیر فقیر؛ بعد می گوید می دانى از خدا چه می خواست؟ نانى می خواست که سدّ جوعى بکند! این خطبه حضرت امیر را ببینید. این ریاضت شرعى است.
@tazkiyehamaly
🌳 ریاضت شرعى غیر از ریاضتهاى ناشرعى است. فکر نکنید که ترک لذّتهاى مباح کار بى جاست. ممکن است به نظر بعضى از شما بیاید [که] این کارها درویشى است! ولى درویش هم اگر این کار را بکند حق است! گرچه درویشى نیست، این کار حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله و انبیاء و حضرات ائمه معصومین علیهمالسلام است. ماه مبارک ماه ریاضت است. دنبال این ریاضت را هم باید داشت تا آنچه را که ماه مبارک به ما داده است حفظ کنیم.
@tazkiyehamaly
ادامه دارد...
🍁✨💫🍁✨💫🍁✨💫🍁✨💫
کانال تزکیه عملی
@tazkiyehamaly
🍁✨💫🍁✨💫🍁✨💫🍁✨💫
🍁✨💫🍁✨
✨💫🍁
💫🍁✨
🍁
✨
#ضیافت_حقیقی
بیانات حضرت آیت الله محمد شجاعی (ره) در خصوص #ماه_مبارک_رمضان :
قسمت * ۸۷ *
⚜ #ریاضت_شرعى ⚜
🍃 از این به بعد من به شما توصیه می کنم #گناه که نکنید! این مسلم است که باید نکنید! که آتش است. دیگر این که در لذّات غوطه ور نشوید و در حدّ توانتان [مباحات را ترک کنید.] ممکن است انسان روز به روز، ریاضتش را بیشتر کند. مثلاً در چاى خوردن، یکى را بخورید یکى را نخورید، [آن وقت] آثارش را خواهید دید. این که زور می زنید و می زنیم که دلمان رقیق شود و سوزى، حالى، ترسى، خوفى، اشتیاقى، که در خوبان هست، در ما هم باشد و نمی شود، دو جهت دارد، اول گناهان است، بعد هم غوطه ور شدن در لذّتهاى مباح، که همان زیاد خوردن [است]، زیاد خوابیدن و هرچه انسان دلش خواست بخورد، هر وقت دلش خواست بخورد، زیاد بخورد! این #ریاضت_شرعى است، نباید رنگ درویشى بگیرد. این حقیقتى است که در روش حضرات ائمه معصومین علیهمالسلام بوده است.
🍃 این جمله مرتب بیاد من می آید که انبان نان را مهر و موم کرد! ریاضت شرعى، یک مسئله [مهم] است، ماه مبارک ماه ریاضت است. کلمه ریاضت براى من و شما وحشتناک نباشد که ما #ریاضت_ناشرعى در بین بعضى از ریاضت کِشها داریم. حقایق اسلامى و حقایق قرآنى را باید حفظ کرد. اما نه با روش عامیانه! با همان روش صحیحى که هست. خود حضرت على علیه السلام کلمه ریاضت را در نهج البلاغه بکار برده است.
🍃 حضرت امیر علیه السلام در خطبه ای از نهج البلاغه جملاتى دارد که: ما فدکى داشتیم که آن فدک را از ما گرفتند. و بعد می فرماید: و ما اصنع بفدک غیر فدک. من فدک و غیر فدک را چکار دارم، من با هیچ چیز کار ندارم، من فقط با نفس خودم کار دارم: وَ إِنَّمَا هِیَ نَفْسِی أَرُوضُهَا بِالتَّقْوَی، ـ اَروضُها از ماده ریاضت است ـ من نفسم را باید با تقوى ریاضت بدهم تا در آن روز خوف اکبر در امان باشم. [نامه ۴۵]
@tazkiyehamaly
🍃 خدا خوب کرده [که] این [روزه ماه مبارک] را واجب کرده! می گفتم کاش خدا [همه] ۱۲ ماه را هم واجب می کرد، ولى از کجا معلوم است که آن وقت ما آن را انجام می دادیم. حالا براى همین باید #شکر کرد و همچنین شکر کنیم که خدا ما را موفق فرموده که آن را انجام دهیم.
🍃 آنچه که خدا فرموده است در مکتب اهل بیت صلوات الله علیهم، یعنى آنچه که در قرآن و روایات هست اینها ریاضت است. من از شما سؤال می کنم: واجب را ملتزم بودن، #گناه را ترک کردن هر دو براى نفس سخت است یا نه؟ سخت است، خیلى هم سخت است! حالا بعد نکته ای خواهم گفت دقت کنید. واجبات را انجام دادن و همچنین گناهان را ترک کردن به نظر می آید ریاضت است. این حرف را نگو، به نامحرم نگاه نکن، این زن حرام است، آن یکى حلال است.. این خودش ریاضت است!
🍃 واجب را ملتزم بودن و برخلاف نفس عمل کردن دقیقاً ریاضت است و نفس را شکستن است. این مرتبه اقلّ ریاضت است که کمتر از این راه نجات نیست.
🍃 بالاتر از این، از مباحات اجتناب کن! در لذّتها غور نکن، حتى لذّتهاى مباح را اجتناب کن. همچنان که انبیاء و ائمه و رسول الله صلوات الله علیه و علیهم می کردند، تا جایی که دیگر هیچ هوایى از هواهاى نفسانى خودت را تبعیت نکنى! این مرحله عالى ریاضت است. به همین طریق عمل به جزئیات دستوراتى که خدا و رسول در قرآن و روایات فرموده اند، همه ریاضت است، #ریاضت_شرعى است.
@tazkiyehamaly
ادامه دارد...
🍁✨💫🍁✨💫🍁✨💫🍁✨💫
کانال تزکیه عملی
@tazkiyehamaly
🍁✨💫🍁✨💫🍁✨💫🍁✨💫
🍁✨💫🍁✨
✨💫🍁
💫🍁✨
🍁
✨
#ضیافت_حقیقی
بیانات حضرت آیت الله محمد شجاعی (ره) در خصوص #ماه_مبارک_رمضان :
قسمت * ۸۸ *
⚜ #ریاضت_غیرشرعی⚜
🌴 یک ریاضت هم داریم که ریاضت من درآورده است. یعنى #ریاضت_غیرشرعى است. ریاضت است، یعنى به نفس خودش فشار وارد می کند، با نفسش مخالفت می کند، ولى یک روشى دارد در مخالفت با نفس، یعنى در ریاضت، که این روش، روشى نیست که روح انسان را به آنجا برساند که باید برساند! هر ریاضتی، مثمر ثمر براى انسان نیست، گرچه هیچ ریاضتى بى ثمر نیست.
@tazkiyehamaly
🌴 مثالى بزنم که بفهمید #ریاضت_شرعى و غیرشرعى چیست تا کلاه سرتان نرود و به دامان بعضى از مرتاضان نیفتید: مثلاً دانه یک گندم را [یا] هر دانه ای و هر بذرى را حساب کنید، خداى متعال یک تسویه براى آن دارد که مقام ربوبى است: سَبِّحِ اسْمَ رَبِّکَ الْأَعْلَی. الَّذی خَلَقَ فَسَوَّی. وَ الَّذی قَدَّرَ فَهَدی، هر دانه ای را حساب کنید، خدا آن را در خلقتش با یک ساختمان وجودى مخصوصى ساخته است، خلق کرده است. به اصطلاح فلاسفه می گویند خدا یک جهاز وجودى مخصوص به آن داده است. مثلاً دانه گندم یک جهاز وجودى دارد که اگر در شرایط مخصوص بشکافد می شود سنبل، دانه سیب را خدا جهاز وجودى دیگرى داده: قَدَّرَ فَهَدى، در آن تقدیر دیگرى براه انداخته، اندازه گیرى دیگرى بکار برده است، که اگر آن دانه در شرایط مخصوص بشکافد و پیش برود می شود درخت سیب. هر بذرى را شما حساب کنید: قَدَّرَ فَهَدی، تصویر کرده و تقدیر کرده و هدایت کرده و هر کدام را هم روى جهاز خاص خلق کرده است. اگر در مسیرى که در پیش دارد برود یک چیزى می شود. دانه گندم براساس جهازى که دارد اگر در یک شرایط معین قرار بگیرد، همین دانه گندم می شود سنبل، دانه باید به ریاضت بیفتد تا به سنبلى برسد. ریاضت در کل خلقت جریان دارد. از اینجا می خواهم ریاضت شرعى و غیرشرعى را توضیح بدهم.(ادامه درجلسه بعد)
@tazkiyehamaly
ادامه دارد...
🍁✨💫🍁✨💫🍁✨💫🍁✨💫
کانال تزکیه عملی
@tazkiyehamaly
🍁✨💫🍁✨💫🍁✨💫🍁✨💫
🍁✨💫🍁✨
✨💫🍁
💫🍁✨
🍁
✨
#ضیافت_حقیقی
بیانات حضرت آیت الله محمد شجاعی (ره) در خصوص #ماه_مبارک_رمضان :
قسمت * ۸۹ *
⚜#ریاضت_غیرشرعى ⚜
🌴 (ادامه جلسه قبل)...
حالا فرض کنیم دانه شعور هم دارد، ولى من و شما شعور به شعور او نداریم! حالا ما می گوییم دانه بى شعور است، این از بى شعورى ماست که باشعور را بى شعور بدانیم: وَ إِنْ مِنْ شَیْءٍ إِلاَّ یُسَبِّحُ بِحَمْدِهِ [اسراء : ۴۴] فرض کنیم دانه با شعور است، اگر به او بگویند تو روى این میز با این حال و هوى بایستى راحت است یا بروى زیر خاک قرار بگیرى، آب و خاکها به تو فشار وارد بکنند، تا جایی که مغزت از بینى ات بیرون بیاید. کدام راحت تر است؟ این براى دانه ریاضت است و دانه با این ریاضت باید دانه بودن خودش را از دست بدهد بعد سنبل بشود.
@tazkiyehamaly
🌴 خوب دانه ای که باید زیر خاک قرار بگیرد، زیر خاک بشکافد، از دانه گى خودش دست بردارد، راهى را که خدا آن را هدایت کرده است و از آن راه باید پیش برود تا بشود سنبل. این دانه باید به ریاضت بیفتد و بشکافد بشود سنبل. حالا اگر این دانه را در خاکى بیندازید که خاک درست و حسابى نیست، مثلاً خاک شوره زار یا خاک اشکال دار باشد، یا نورى که به آن می رسد، اشکال داشته باشد، یا آب آن اشکال داشته باشد، این دانه یا نمی شکافد و اگر هم بشکافد نمیروید و سنبل نمی شود! ریاضت کشید، شکافت اما چون بعضى جهاتش ناقص بود و از آن راهى که باید ریاضت بکشد، نکشید، غیر آن راهى را که در خلقت برایش تعیین شده است براى خود در پیش گرفت، با این که شکافت یک مقدار هم سبز شد اما سنبل نمی شود. آنجا به آخر نمی رسد، آنچه باید باشد نمی شود.
🌴 این یک مثال بود که در هر دانه و حبه ای می توانید ببینید. در نطفه انسان و در نطفه هر حیوان می توانید این ریاضت را به نظر بیاورید. خداوند متعال در همه موجودات براى هر یک ریاضتى را تعیین کرده که اگر در این راه ریاضتش پیش برود، به کمال مطلوبش می رسد. اما اگر آن راه نباشد و از راه دیگر برود، به کمال مطلوبش نمی رسد! این یک قانون کلى در خلقت است. [آیا] انسان که شبیه یک دانه است، می تواند از این قانون کلى مستثنى باشد؟ خیر! سنّت خدا تبدیل بردار نیست: قَدَّرَ فَهَدی.
به من و شما روحى داده است که این روح باید با ریاضت کامل شود، اما نه هر ریاضتى، نه ریاضت از هر راهى و به هر شکلى.
راه ریاضت این دانه و روح را چه کسى باید تعیین بکند؟ هم او که راه ریاضت آن دانه ها را تعیین کرد یعنى خداباربوبیت.
@tazkiyehamaly
ادامه دارد...
🍁✨💫🍁✨💫🍁✨💫🍁✨💫
کانال تزکیه عملی
@tazkiyehamaly
🍁✨💫🍁✨💫🍁✨💫🍁✨💫