عاقبت ابن حرجعفی که در سریال مختار به اشتباه خیلی جوان نشان داده شد
🔻 حضور او در جنگ صفین
🔻قضاوت امیرالمؤمنین درباره او و همسرش
🔻گفتگوی تاریخی سیدالشهدا بااو
🔻مختار خانه اش را خراب کرد
🔻سندروم پشیمانی بیقرار
🔻عاقبت دردناک او
#حسین_دارابی
🔴 لایحه عفاف و حجاب
🔴 خروج از انفعال حاکمیت
در درون جریان حزبالهی گروههایی هستند که ماههاست تمام فکر و ذکرشان حجاب - آن هم با یک فهم عرفی از مسئله - بوده و برای آن کار رسانهای کردهاند.
حالا و پس از ماهها به نقطهای رسیدیم که لایحهای مرتبط با این موضوع که با اجماع نسبی سه قوه همراه است، قرار شده در صحن علنی مجلس بررسی شود، آن هم نه خود لایحه بلکه #فوریت بررسی آن.
اما در کمال تعجب میبینیم که همان گروهها منتقد اصلی لایحه هستند. در واقع کسانی که ماههاست به دنبال رسیدن به این نقطه بودند، الآن مخالفانِ اصلیِ پیشرفت در این مسئله هستند! اصلیترین بخش اعتراضشان نیز در دو چیز خلاصه میشود؛
👈 قانون به اندازه کافی دست آمر به معروف را باز نگذاشته و از او حمایت نمیکند.
👈 حذف میدانی پلیس و سپردن کار صرفاً به دوربینها موجب میشود این لایحه اثربخش نباشد.
هر چند ممکن است هر دوی این ایرادات و ایرادات دیگر وارد باشد اما فهم یک موضوع آنقدرها هم پیچیده نیست. اگر فوریت لایحه فردا رأی نیاورد، عملاً تا پایان سال ۱۴۰۲ هیچگونه پیشرفتی در این مسئله حاصل نمیشود، حتی با هر گونه فشار افکار عمومی و فشار مجازی! هم به جایی نخواهید رسید چون فرصتی برای این مجلس باقی نمیماند که به بررسی لایحه بپردازد ...
(تازه اینها منوط به این است که لایحه به جهت اصلاحات ساختاری و جزئی در راهروهای شورای نگهبان، مجلس و مجمع تشخیص مصلحت نظام قفل نشود!)
روی بد ماجرا هم این است که نقاط بسیار مثبت لایحه در بازدارندگی از فعالیت سلبریتیها، کسب و کارهای متخلف، ساماندهی فضای مجازی و ... دیده نمیشود و عملاً دوستانی که داعیهدار مطالبهگری در این موضوع بودهاند، زحمت چند ماه گذشته خود را نمیبینند!
(مهم)
پینوشت: شخصاً مسیر عبور از بیحجابی و عریاننمایی در جامعه رو مسیر طی شده نمیدونم، یه زمانی هم داشتم براش مینوشتم، اما همون موقع بعد از اینکه لایحه اولیه حجاب اومد دیگه ادامه ندادم! چرا؟!
وقتی حاکمیت اقدامی میکنه، اثربخشیش فقط در حمایت حداکثریست، خصوصاً در این جنس موارد که اختلاف نظر بسیار زیاد هست. لایحه فعلی هم اگر صرفاً کارکردش این باشه که حاکمیت رو از انفعال خارج کنه، کار بسیار بزرگی کرده و طبیعتاً میشه ایرادات احتمالی رو به مرور زمان برطرف کرد، اما اگر #فوریت بررسی لایحه فردا تصویب نشه عملاً حاکمیت درگیر #خُرد_اقدامات_نقطهای و کماثر خواهد شد، مثل چند ماه گذشته ...
#حمید_کثیری
🔴 تجارت خارجی کشور به ۳۵.۵ میلیارد دلار رسید
گمرک جمهوری اسلامی ایران:
🔸پایان تیرماه ۴۵ میلیون و ۷۵۸ هزار تن بوده که ۲۸.۵۶ درصد افزایش داشته است.
🔸 در این مدت ۱۱ میلیون و ۸۴۲ هزار تن کالا به ارزش ۱۹ میلیارد و ۵۳۹ میلیون دلار وارد کشور شده است که به لحاظ وزنی ۶.۱۸ درصد و از حیث ارزش ۱۰.۸۲ درصد افزایش نشان میدهد.
🔸مبادلات بازرگانی کشور در چهار ماهه نخست سال جاری به ۳۵ میلیارد و ۴۴۵ میلیون دلار رسید و متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای صادراتی در چهار ماه نخست سال جاری ۳۴۸ دلار و متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی ۱۶۵۰ دلار بوده است.
🔺آلمان از شهروندان خود خواست که از مناطق خطرناک در لبنان دوری کرده و موقعیت خود را به سفارت این کشور در بیروت اعلام کنند.
📌تحرکات اخیر آمریکاییها و غفلت از نقش چین در تحلیلها
🔹یک نکته تحلیلی مغفول مانده در خصوص تحرکات پر سر و صدای اخیر آمریکاییها در منطقه، نسبتِ این اقدامات در برابر روسیه و مخصوصا چین است. قبلا در خصوص مقابله آمریکا و روسیه در زمین سوریه نوشتیم و اینبار قصد پرداختن به نقش ضدچینی را داریم.
🔸باید توجه کرد که در ماههای گذشته منطقه شاهد روندها و تحولاتی با نقشآفرینی چین بود که حتی برخی از تحلیلگران از این وقایع با عنوان "نظم چینی خاورمیانه" یاد میکردند، به عبارتی آمریکایی که برای مهار چین نیروهایش را در منطقه کاهش داده بود ناگهان با بازیسازی چین در غرب آسیا مواجه شد!
🔹از این رو و با توجه به تاکید سند امنیت ملی آمریکا بر اولویت مهار چین و عدم امکان عدول دولت از سند امنیت ملی، به نظر میرسد بخش مهمی از اهداف آمریکاییها مقابله با چین باشد تا با ایجاد سر و صدا ناشی از حضور مجدد در خلیج فارس و توافق جامع امنیتی با عربستان و ... مجددا نقش از دست رفته خود را احیا کنند. هدفی که حداقل در رسانه موفق بوده و در روزهای اخیر تیتر اول اخبار منطقه اختصاص به حضور آمریکاییها دارد.
🔸این مهم در جایی معنا مییابد که نسبت به سرمایهگذاری چین در خلیج فارس و تاکید شی به محمدبن سلمان و آقای رئیسی در خصوص اهمیت امنیت خلیج فارس برای سرمایهگذاری امن چین در شمال و جنوب کرانه توجه کنیم که این امر یکی از پایههای توافق ایران و عربستان شد. جالب است که در گزارش توماس فریدمن آمده که یکی از خواستههای آمریکا از سعودی، کاهش روابط با چین است!
🔹از سویی زمزمههایی شنیده میشد که تشکیلات خودگردان برای کنترل مقاومت و احیای نقش خود و پیشبرد طرح دو دولتی به اژدهای زرد روی آورده که سفر ابومازن به چین و دیدار با شی در خرداد امسال در همین چارچوب تعریف میشود؛ امری که واشینگتن را به تکاپو انداخته که در توافقی که به دنبال آن است سعودی و آمریکا طرح دودولتی را با تشکیلات خودگردان دنبال و مقاومت کرانه را مهار کنند.
🔸از این رو لازم است تا ما در این زمینه با پکن و مسکو همگرایی لازم را داشته باشیم. در ماههای گذشته برخی میگفتند چین به دنبال عربستان رفته و ما را رها کرده و ...، این ادعاها هر چند فاقد عمق تحلیلی است اما شرایط اخیر منطقه و تلاش آمریکا برای کُند کردن برخی روندها، اتفاقا برای ما یک پنجره طلایی است تا از آنها استفاده کنیم.
🔜این روزها منطقه جنوب غربی آسیا تبدیل به تقاطع تحولات شرق آسیا، اوکراین و خود منطقه تبدیل شده است جایی که هر طرفی به دنبال افزایش آمادگی خود برای روزهای سرنوشتساز پیشرو است. جایی که هر طرفی گلوله اول را شلیک کند، اثری پروانهای تولید کرده است!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انتشار اولین تصاویر از سامانههای جنگ الکترونیک پیشرفته نیروی دریایی سپاه
واکنش حماس به عملیات ضدصهیونیستی تل آویو
🔺 حماس به عملیات ضدصهیونیستی در تل آویو واکنش نشان داد و آنرا واکنشی به جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان دانست.
🔺 بخشی از بیانیه حماس: این عملیات واکنشی به جنایات اشغالگران است که بر دامنه حملات خود به مردم ما در کرانه باختری افزودهاند و به سیاست اعدام در کرانه باختری از طریق ارتش و شهرک نشینان صهیونیست ادامه میدهد و جنگ دینی علیه مقدسات ما در شهر قدس اشغالی را تشدید کردهاند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کنایه مجری تلویزیون به اپراتورها: در کنار دریافت مبالغ زیاد از مردم پس از ۶ سال سامانه زلزله را هم راهاندازی کنید!
زارع، رئیس مرکز پیشبینی زلزله:
🔹 خیلی زودتر از آمریکا میتونستیم به سامانه اطلاعرسانی آمریکا دسترسی داشته باشیم.
🔹 اپراتورهای تلفن همراه پس از ۶ سال برای دسترسی به سامانه اطلاعرسانی زلزله هنوز همکاری نمیکنند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☑️🔥| دوران التماس کردن به غربی ها تمام شده است حزب الله لبنان آماده حمله کوبنده به اسراءیل است...
این خبر جالبه
بعد از بارها و بارها توهین به کتاب مقدسِ قرآن و مسلمانان، آن هم با مجوز و حمایت سوئد و دانمارک، حالا میگن شاید «قرآنسوزی» رو ممنوع کنیم
نه به این دلیل که فهمیدیم مصداق آزادی بیان نیست و اتفاقا توهینآمیز و مصداق اسلامستیزیه بلکه چون نگرانیم دچار مشکل امنیتی بشیم!
«تا نباشد چوب تر فرمان نبر گاو خر»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
افزایش ۶۲ درصدی مهاجرت از ترکیه
پ.ن: قابل توجه اون کسایی که با پوشش اصلاحطلبی میخوان اصول انقلابی رو براندازی کنن و میگن ایران باید مثل ترکیه بشه؛ حتی اگر ترکیه بشیم هم مشکل شما حل نمیشه...
⭕️ شبهه:
" #گشت_ارشاد، هیچ فایده ای نداشته و برای ما هزینه داشته است. "
❇️ چند نکته:
1️⃣ ورود پلیس به مسائل اخلاقی، در همه جای دنیا وجود دارد و مخصوص ایران نیست؛ منتها حد و مرز این مسائل اخلاقی در هر کشوری با کشور دیگر فرق می کند.
2⃣ پس از انقلاب، اقدامات قابل تمجید کمیته ها و همچنین بعد از آن، ورود پلیس به این مقوله (هر چند که در مجموع به صورت ضعیف تر دنبال شد) موجب شد که شاهد #فساد و #فحشاء زمان شاه نباشیم و پس از انقلاب اسلامی، ورق برگشت.
3⃣ بعد از فتنه اخیر، حمله و هجمه به سمت پلیس امنیت اخلاقی صورت گرفت و اختلال محاسباتی موجب شد که برای مدتی پلیس از صحنه دور شود و هنجارشکنان گمان کردند که دیگر آن الزام و ورود پلیس از بین رفته است. از همین رو، روز به روز وضعیت بدتر شد.
4⃣ در گذشته، همان اقدامات بسیار محدود پلیس امنیت اخلاقی و حتی اسم #پلیس_امنیت_اخلاقی موجب شد که برخی هنجارشکنان به خود جرأت هنجارشکنی ندهند و نزدیک به #چهل_سال همان رویه بود که توانست جلوی عادی شدن فساد، فحشاء و ناامنی اخلاقی را بگیرد.
👈 در این مدت، هر چقدر که نقش پلیس را کم رنگ کردیم، آسیب بیشتر دیدیم. اتفاقاً نبود پلیس امنیت اخلاقی برای ما هزینه تراشیده است.
⏪ با برخی تحلیل های غلط، اقتدار پلیس را خدشه دار نکنیم و او را در حد عکاس و فیلمبردار تنزل ندهیم.
⏪ پلیس باید برای همه نوع اقدام – چه به صورت مستقیم و چه به صورت ثبت تصویر– اختیار قانونی داشته باشد و به تشخیص خود عمل کند.
نباید پلیس مملکت را با قانون، خلع سلاح کرد و موجب شد که هنجارشکن در برابر مأمور قانون، وقاحت و جسارت داشته باشد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نخ تسبیح تاریخ
🔺 دعوای تمدنی
👤 شیخ ناصر یوسفی؛ پژوهشگر تاریخ اسلام
🔸امام باقر علیه السلام میفرماید: بنی امیه مشکلی با معروف در جامعه نداشتند، بنی امیه مشکلشون با نهی از منکر بود.
🔸ابوالفرج اصفهانی میگوید: دهه امامت امام حسین، مردم حج میرفتند دور خانه خدا در لباس احرام در حال طواف شراب هم میخوردند؛ فکر این گونهست که معروف انجام بده، کار به منکر نداشته باش.