تفاوت حجامت با خون دادن در نگاه حکمت اسلامی چیست؟
در نگاه حکمت اسلامی خون دارای روح بوده و روح بخاری ماده لطیفی واسط بین نفس مجرد و بدن می باشد. با خروج خون صاف از بدن٬ روح پاک نیز خارج می گردد که باعث ضعف قوای انسان می گردد. در حجامت خون غلیظ بهمراه روح دخانی که برای انسان مضر هست خارج می گردد.
بنابراین خون دادن با هدف کمک به دیگران برای دوستانی که ضعف قوا دارند٬ توصیه نمی گردد.
@Tebe_jame_negar
May 11
یکی از روشهای درمانی در طب مکمل٬ Bioresonance therapy یا استفاده از سیگنال های الکترومغناطیس خود انسان برای درمان می باشد. در این روش امواج ساطع شده از بدن توسط الکترودهایی جمع آوری شده٬ تقویت و فیلتر شده و دوباره به بدن باز می گردد.
نکته اینجاست که این اتفاق هنگام قرار گرفتن در کنار هم خون انسان یعنی پدر و مادر و صله رحم نیز به طور طبیعی رخ می دهد. امواج ضعیف بدن تقویت شده و امواج مخرب فیلتر می گردد بخصوص در هنگام لمس کردن و در آغوش گرفتن آنها.
اگر در فکر مهاجرت و دور شدن از پدر و مادر خود هستید٬ بدانید دچار بیماری و کاهش روزی خواهید شد...
@Tebe_jame_negar
روح بخاری در طب ایرانی٬ چی در طب چینی و پرانا در آیورودا هندی چیست؟
بخار برآمده از قسمت های لطیف اخلاط موجود در بدن را روح بخاری می گویند. روح بخاری، لطیف ترین جزء بدن جسمانی به شمار می آید و نقش واسطه گری میان نفس مجرد و بدن مادی را به عهده دارد. ابن سینا در تبیین روح بخاری و مباحث مربوط به آن، توضیحات مبسوطی دارد که پس از وی این توضیحات در کلمات شیخ اشراق و ملاصدرا نیز قابل پی گیری است. روح بخاری از آن جهت که به سلامت و یا مرض بدن انسانی مربوط می شود مورد توجه اطبای متقدم بوده و در طب قدیم از آن سخن به میان آمده است.
با از بین رفتن مفهوم ماده و جسم لطیف در فیزیک جدید و بطبع آن روح بخاری در طب مدرن٬ تحلیل و درمان خیلی از بیماری ها در طب جدید امکان پذیر نمی باشد.
برای آشنایی با جسم لطیف؛ جسم آسمانی یا اثیری به کانال اندیشه سماء
@Andisheye_sama
مراجعه کنید
@Tebe_jame_negar
روح بخاری در کلام علامه حسن زاده آملی
شرح مصباح الأنس
اطلاقات روح را از کجا باید شروع بفرمایید؟ اولین مرتبه روح که اَنزل مراتب روح است باید از کجا شروع بفرمایید؟ از روح بخاری.
این طور بود دیگر. روح بخاری جسم لطیف است؛ اما اَلطف اجسام است؛ از اون دیگه لطیف تر جسم نداریم.این طور نبود. روح بخاری روح پخته و ور آمده و مصفّی از عناصر اربعه است ،که واسطه بین تعلق روح به بدن است؛ روح بخاری ،که روح ،نفس ،تعلق به بدن میگیرد، به واسطه روح بخاری. پس روح بخاری جسم لطیف است و اَلطف اجسام است. دیگر از این لطیف تر نداریم. بعد از روح بخاری ، ارواح بخاری که حرفش شده ،حالا بیابید همین جور راجع به ارواح الی ماشاءالله تا برسیم به ،بله ،تا به مهیمین ،تا برسیم به صادر نخستین ،اطلاقات روح.
@Tebe_jame_negar
بسم الله الرحمن الرحیم
روح بخاری در بیان استاد صمدی آملی:
در کبد ازکل غذا ها یک نوع مواد درست میشود که خیلی لطیف هستند, به اندازه ایی لطیف است که قابل دیدن نیست !
مواد ازکبد می آیند به طرف قلب , در قلب که پر حرارت است بخار میشود و سه قسمت می شود:
1-مقداری به سمت چپ قلب
2-ومقداری به مغز
3-ومقداری مجددا به کبد بر می گردد.
آن قسمتی که به مغز رفت از ناحیه مغز پخش میشود به اعصاب بدن.و قسمتی ازبخار که رفت به طرف چپ قلب به طور کلی سریان پیدا میکند در رگهای مختلف بدن آن قسمتی هم که به کبد برگشته بود دوباره از کبد می رود به روده ها.
که اینها داءما درفعالیتند و فعالیتشان جوری است که به محض کمی کار و حرکت بدن روبه تحلیل می روند واین تحلیل رفتنش احساس خواب می آورد...
خواب یعنی حبس روح بخاری ازتمام رگهای بدن ا زتمام روده ها و اعصاب و عصبها همه بر می گردند به مخزن.
@Tebe_jame_negar
بسم الله الرحمن الرحیم
طبق آموزههای یوگا، پنج جریان اصلی نیروی حیاتی وجود دارد که از بدن عبور میکند و عملکرد فیزیولوژیکی آن را سازماندهی می کند که به آن بدن پرانیک گویند. بدن پرانیک یک شبکه از جریان انرژی در شکل بدن فیزیکی است که به طرف بیرون تشعش میکند. مثل نور که از لامپ تشعشع میکند و فرم آن ثابت نیست. این شبکه منقبض و منبسط میشود.
این پنج وایو عبارت اند از: پرانا، اودانا، سامانا، ویانا و آپانا. لغت سانسکریت وایو به معنای باد میباشد و ریشه این لغت "Va" به معنای چیزی که جریان دارد میباشد. بنابراین وایو انرژی است که در جهات خاصی حرکت میکند و حرکات و عملکرد بدن را کنترل میکند.
کمبود و یا وجود فشار و تجمع پرانا در هر قسمت از بدن، علت امراض مختلف در آن قسمت میباشد. برای برخورداری از سلامتی باید جریان پرانا در بدن عادی باشد.
پرانا؛ چی و روح بخاری بخش مهم و جدایی ناپذیر در ادبیات طب های کل جامع نگر و سنتی هستند که در فیزیک و پزشکی جدید معادلی برای آن کشف نشده است.
@Tebe_jame_negar
طب سوزنی با تغییر در انباشت و جریان چی یا روح بخاری به درمان بیمار کمک می کند.
@Tebe_jame_negar
بسم الله الرحمن الرحیم
احساسات و حالات نفسانی بر توزیع حرارت مادون قرمز در داخل بدن ما تاثیر می گذارد و موجب حرکت روح بخاری به سمت داخل و خارج می گردد.
در واقع نفس مجرد انسانی با تغییر حرارت و امواج الکترومغناطیس ضعیف تابیده شده بر داخل بدن٬ حرکت روح بخاری و در ادامه فعالیت غدد درون ریز و ارگان ها را هدایت می کند.
در حکمت اسلامی این تشعشعات به نام حرارت غریزی٬ در آیورودا به نام بدن پرانیک و در بیورزنانس به نام bioelectromagnetic field شناخته شده و در طب کلاسیک شیمیایی مولکولی صحبتی از آن نمی گردد.
@Tebe_jame_negar
بسم الله الرحمن الرحیم
عنصر پنجم یا اتر٬ ماده عنصری بسیط بسیار لطیفی است که تشکیل دهنده آسمان و فضاهای خالی بوده و نور در آن حرکت می کند. در طب آیورودا و طب ایرانی٬ ماده پرانا و روح بخاری از شدت لطافت به آن شبیه می باشد. برای آشنایی بیشتر با این عنصر که در طبیعیات قدیم به نام اثیر شناخته می شده است٬ به کانال اندیشه سماء
@Andisheye_sama
مراجعه کنید.
@Tebe_jame_negar
بسم الله الرحمن الرحیم
مردی خوشسیما و خوشلباس جلو آمده و به امیرالمؤمنین (علیه السلام) سلام کرد و حضرت، جواب سلامش را دادند. آن مرد نشست و اندکی بعد عرض کرد: «ای امیرالمؤمنین (علیه السلام)! سه سؤال از شما میپرسم». امیرالمؤمنین (علیه السلام) به او فرمودند: «هرچه میخواهی از من بپرس». عرض کرد: «مرا خبر بده! وقتی انسان میخوابد، روحش کجا میرود»؟ امیرالمؤمنین (علیه السلام) رو به امام حسن (علیه السلام) کرده و فرمودند: «ای ابامحمّد (علیه السلام)! پاسخ او را بده»! امام حسن (علیه السلام) فرمودند: «امّا آنچه دربارهی انسان پرسیدی که وقتی میخوابد روحش کجا میرود [جوابش این است]: روح انسان [هنگام خواب] آویخته به باد میشود و باد هم آویخته به هوا، تا زمانیکه صاحبش برای بیداری به جنبش درآید؛ اگر خدای متعال اجازه دهد که آن روح به صاحبش برگردد آن روح، باد را بهسوی خود کشد و آن باد، هوا را بهسوی خود کشد و روح برگشته و در تن صاحبش آرام گیرد؛ و اگر خدای عزّوجلّ اجازهی بازگشت آن روح به صاحبش را ندهد، هوا باد را بهسوی خود کشد و باد، روح را بهسوی خود کشد و آن روح تا روزیکه صاحبش برانگیخته شود به صاحبش بازنگردد».
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۷
@Tebe_jame_negar
بسم الله الرحمن الرحیم
محمد بن مسلم گويد از امام صادق (عليه السّلام) راجع بقول خداى عز و جل «و از روح خود در او دميدم» پرسيدم كه آن دميدن چگونه بود؟
فرمودند: روح مانند باد متحركست و براى آن روحش نامند كه نامش از ريح مشتق است و چون أرواح همجنس باد باشند روح را از لفظ ريح بيرون آورد و آن را بخود نسبت داد زيرا كه آن را بر ساير ارواح برگزيد چنان كه نسبت بيك خانه از ميان همه خانهها فرموده خانه من و نسبت بيك پيغمبر از ميان پيغمبران فرموده است خليل من و نظاير اينها و همۀ اينها مخلوق و ساخته شده و پديد آمده و پروريده و تحت تدبيرند.
اصول کافی جلد اول
@Tebe_jame_negar