─┅═༅🍃🍎🍃༅═┅─
🌖(11)◁مضرات چای سیاه
☕️ در هر فنجان چای بین ۶۰ تا ۷۵ میلی گرم کافئین وجود دارد که کلسترول بد خون را افزایش میدهد و عاملی میشود برای انفارکتوس های قلبی و مغزی و نیز باعث تحریک اعصاب و تپش قلب میشود ولی البته آرامبخش است و در درازمدت اعتیاد ایجاد میکند.
💬برخی از تاثیرات کافئین در بدن عبارتند از فشار خون، حرکت نامنظم ماهیچه های قلب، افزایش اپی نفرین و نوراپی نفرین و کاتکولامین، افزایش ترشح اسید معده و پپسین، زایمان زودرس، افزایش قند خون، کاهش جذب آهن در روده ها و …
💬 قهوه و نسکافه نیز به خاطر داشتن کافئین، همین مضرات را دارد
─┅═༅2⃣5⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🍎🍃༅═┅─
☕️موادی که در اصطلاح علم شیمی ساختار حلقوی دارند •مواد آروماتیک• سرطان زا هستند که مواد معطر و مواد پلی فنول موجود در چای از این مواد است. این ماده بر پوست، کبد و سیستم گوارش اثر بدی میگذارد.
🌩تانن موجود در چای، موادی بسیار ادرارآور است و به این خاطر مایعات بدن را دفع کرده و پلاسما غلیظ میشود و آنزیمها در پلاسمای غلیظ نمیتوانند فعالیت کنند و به این خاطر مواد زاید در بدن انبار شده و موجب بیماریهای گوناگون میشود و همچنین موجب فعالیت بیش از حد سلول های اپیتلیان کلیه شده و کلیه را به مرور از کار می اندازد
─┅═༅2⃣6⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🍎🍃༅═┅─
🌖◁(12)قند و شکر و مضرات ان برای بدن:
☄ سركوب سیستم ایمنی بدن.
☄بر هم زدن تعادل املاح در بدن.
☄كاهش تمركز، بد خلقی و افزایش اضطراب.
☄كاهش انعطاف پذیری و عملكرد بافتها.
☄افزایش سطح تری گلیسریدهای خون.
☄سبب فقر مس و كروم میشود.
☄تداخل در جذب كلسیم، منیزیم و پروتئینها.
☄پیری زود رس.
☄پوسیدگی دندانها و بیماریهای لثه ای.
☄افزایش چاقی، كلسترول خون و فشار سیستولیك قلب.
☄كاهش ویتامین E در خون.
☄كاهش هورمون رشد.
☄كاهش توانایی عملكرد آنزیمها.
─┅═༅2⃣9⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🍎🍃༅═┅─
☕️چای دارای ماده آرام بخشی به نام تئین است که محرک سیستم اعصاب سمپاتیک است و ترشح آدرنالین را افزایش میدهد و مقدار منیزیم داخل سلولها که با سرطان مبارزه میکنند را کاهش میدهد
⛈با مصرف چای خصوصا پس از غذا، در بدن تانن ها با آهن ایجاد رسوب میکند و این رسوب به دلیل سنگینی و درشتی مولکول، آهن را غیرقابل جذب برای بدن میکند که منجر به کم خونی مزمن میشود.
⛈اگزالیک اسید موجود در چای مسموم کننده بوده و اختلالات متابولیسمی ایجاد میکند و در کلیه رسوب کرده و سنگهای کلیوی اگزالیک را موجب میشود، تئوبرومین نیز محرک اعصاب بوده و عوارضی چون سردرد، تهوع و عصبی شدن دارد.
─┅═༅2⃣7⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🍎🍃༅═┅─
☕️کزانتین موجود در چای ریتم قلب را نامنظم میکند. چای به دلیل ماهیت اسیدی خود، در بروز زخم معده موثر است و بیماریهای بسیار دیگری همچون میگرن، پوکی استخوان، سریع عصبانی شدن، خارپاشنه و دردهای مفصلی ایجاد میکند.
🌧 همه این ضررها که گفته شد، برای چای سبز نیز صدق میکند زیرا چای سبز با خشک کردن سریع برگ سبز چای به دست می آید اما چای سیاه با انبار کردن برگ سبز چای در مکانهای گرم، و پوسیده و تخمیر شدن و تغییر رنگ آنها به سیاه و سپس خشک کردن این برگ های پوسیده به دست می آید
─┅═༅2⃣8⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🍎🍃༅═┅─
🌀كاهش ظرفیت یاد گیری،كاهش عملكرد حافظه.
🌀بر هم زدن تعادل هورمونها.
🌀نقش در ابتلا به بیماری دیابت.
🌀سرگیجه و خواب آلودگی.
🌀شكر یك ماده اعتیاد آور است.
🌀كاهش پایداری عاطفی.
🌀میتواند موجب یبوست و یا واریس گردد.
🌀میتواند منجر به سرطان پروستات، پستان، تخمدانها و روده گردد.
🌀افزایش بیماریهای قلبی،عروقی.
🌀سردرد و میگرن.
🌀افزایش هورمون استروژن در مردها.
🌀افسردگی.
🌀میتواند مانند الكل ایجاد مسمومیت كند.
🌀باعث افزایش سطح دوپامین، سروتونین و نوراپی نفرین در خون میگردد.
🌀میتواند ایجاد سنگ صفرا وسنگ كلیه كند.
🌀میتواند آسم و یا آلرژی ایجاد كند.
🌀میتواند به ساختار DNA آسیب وارد کند.
─┅═༅3⃣0⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🍎🍃༅═┅─
🌖◁(13)روغن نباتی و کره گیاهی
🗞مصرف این روغن ها در بدن باعث رسوب کلسترول در دیواره رگ ها، تنگی عروق قلب، افزایش فشار خون و افزایش کلسترول بد (LDL) و کاهش کلسترول خوب (HDL) می شود.
🌨همچنین اسید های چرب ترانس موجود در این روغن ها، در ایجاد زخم های گوارشی، اختلال در سوخت و ساز گلوکز و افزایش التهاب بدن نقش اساسی دارند.
🌨توصیه می شود به جای استفاده از آنها از روغن های حیوانی یا روغن زیتون، کنجد، هسته انگور، ذرت، آفتابگردان طبیعی بر اساس مزاج استفاده شود.
🌨 در مطالعه ای که در سال 1385 در استان گلستان صورت گرفت مشاهده شد که در کسانیکه بیشتر غذاهای خود را به صورت سرخ کرده مصرف می کنند، احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ و مقعد بیشتر است.
─┅═༅3⃣1⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🍎🍃༅═┅─
🌖◁(16)ظروف:
🍯ظروف مسی و روی به دلیل آزاد کردن این عناصر با ارزش به درون غذا باعث تاثیر در عملکرد سیستم مغز و اعصاب و غدد درون ریز بدن می شوند.
🥣یکی از اشکالات ظروف مسی اکسید شدن آنهاست که بسیار خطرناک است و باید به موقع قلع اندود و یا به اصطلاح سفید شود.
🍯ظروف سفالین زرد رنگ که در قدیم از آنها استفاده می شد بهترین نوع ظروف برای پخت و پز و نگهداری غذا هستند.
🥣ظروف لعابی از کیفیت خوبی برخوردارند.
🍯ظروف چینی یکی از بهترین ظروف غذا می باشند.
🥣ظروف چوبی اگر از مواد مناسبی تهیه شوند برای انواع غذاهای سرد بسیار مناسب هستند.
─┅═༅3⃣3⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🍎🍃༅═┅─
🌖◁(14)سرخ کردن :
📖با سرخ کردن دمایی بالاتر از 150 درجه سانتی گراد به وجود می آید که باعث می شود بخش عمده ای از املاح معدنی، ویتامین ها و آنزیمهای مفید و مهم غذایی از بین برود. غذاها در اثر سرخ کردن، دیر هضم شده، سیستم گوارش بدن را مختل و آن را خسته و فرسوده می کنند.
🗯توصیه می شود به جای آن از کباب، بخارپز یا آب پز کردن غذاها استفاده شود.
🌖(15)غذاهای پرچرب
📖مصرف زیاد از حد روغن باعث بروز اضافه وزن و چاقی شده و امکان افزایش کلسترول را فراهم می کند.
🗯همچنین خطر ابتلا به انواع بیماری ها را افزایش می دهد. در مطالعه ای که در تهران بر روی افراد با تحرک کم صورت گرفت، مشاهده شد که مصرف غذاها و شیرینی جات و دسرهای پرچرب باعث افزایش احتمال چاقی و پرفشاری خون در افراد می شود.
─┅═༅3⃣2⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🍎🍃༅═┅─
☕️امروزه ملامین ها از مهجورترین ظروف هستند. اما با وجود کاهش تولید ملامین هنوز در بسیاری از خانه ها چند دست بشقاب و کاسه ملامین پیدا می شود و اغلب افراد از این ظروف برای پیک نیک استفاده می کنند.
🗯ظروف ملامین به دلیل اینکه از مواد حلقوی یا آروماتیک ساخته می شوند
🗯 برای سلامتی مضر هستند. برای کم کردن ضرر آن در کارخانجات تولید این ظروف موقع پخت قطعه بر روی آنها رویه لعابی داده می شود.
🗯 اما درهنگام مصرف، موقع شستن این ظروف •به خصوص اگر با سیم ظرفشویی شسته شوند• و یا موقع بریدن غذا یا میوه با چاقو در این ظروف بریدگی هایی ایجاد می شود
🗯 که باعث آسیب دیدن رویه لعابی شده و علاوه بر این موجب تجمع میکروب در آن بریدگی ها می شود که هر دو این موارد سلامتی را به مخاطره می اندازند.
─┅═༅3⃣4⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🍎🍃༅═┅─
☕️ظروف تفلون عموما بهداشتی نیستند زیرا تفلون ماده ای است شیمیایی به نام "پلی تترافلئورو اتیلن" که به صورت روکش برای ظروف آلومینیومی استفاده می شود و هنگام طبخ به مرور وارد غذا شده و همراه آن خورده می شود.
🥣 در تهیه ظروف تفلون از کادمیوم هم استفاده می شود که از فلزات سنگین بوده و به مرور وارد غذا شده باعث بروز سرطان، کوتاهی قد، ضایعات پوستی می شود. علاوه براین کادمیوم در سنتز هموگلوبین دخالت کرده و منجر به کم خونی می شود
🍯ظروف نقره بهداشتی نبوده و عمده مضرات آنها ترکیب شدن با غذاست. به عنوان مثال اگر قاشق نقره ای را در زرده تخم مرغ فرو کنیم به سرعت اکسیده شده و تغییر رنگ می دهد.
─┅═༅3⃣6⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🍎🍃༅═┅─
☕️ظروف چدنی هنگام طبخ،
مواد غذایی ترکیب نمی شوند و این مسئله از نظر بهداشتی فوق العاده لازم است.
🥣ظروف بلورین و پیرکس اگر از مواد خوب تهیه شده باشند استفاده از آنها مانعی ندارد و کاملا بهداشتی است.
🥣ظروف آلومینیومی هنگام پخت یون های آزاد به غذا اضافه می کنند که می توانند منجر به بروز بیماریهایی مانند آلزایمر، راشی تیسم، کم خونی، اختلالات گوارشی و ... شود. بعلاوه نگهداری مواد غذایی شور یا ترش نیز در ظروف آلومینیومی صحیح نیست.
🥣ظروف استیل سبب ورود سرب به غذاها شده و سرطان زا شناخته شده اند
🥣ظروف پلاستیکی و یکبار مصرف معمولا بهداشتی نیستند و در کودکان و بزرگسالان ایجا آلرژی و حساسیت می کنند.
─┅═༅3⃣5⃣༅═┅─