تفاوت بین انفساخ، تفاسخ، فسخ (قسمت اول)
#قرارداد_قانون
@techeducationn
❗️تفاوت بین انفساخ، تفاسخ، فسخ (قسمت اول)
انفساخ: انحلال قهری است بدین معنا که عقد، بدون نیاز به عمل حقوقی اضافی، خود به خود از بین میرود، و حق انتخاب برای طرفین یا دادگاه باقی نمیماند. یعنی بدون اراده ی طرفین عقد منحل میشود پس قهری بودن انحلال، منافاتی با ارادی بودن سبب آن ندارد، مثلاً ممکن است طرفین قبلاً تراضی نمایند که سه ماه بعد عقد خود به خود، منفسخ شود.
اقسام انفساخ: انفساخ عقد را به اعتبار نقشی که اراده در آن دارد به سه گروه تقسیم میکنند.
۱ ـ انفساخی که به طور مستقیم ناشی از ارادۀ صریح طرفین عقد است، مانند اجارهای که پس از پایان مدت یک سال خود به خود از بین برود.
۲ ـ انفساخی که ناشی از حکم قانون گذار است، ولی به گونهای است که قانون گذار، ارادۀ ضمنی و مفروض طرفین عقد را اجرا میکند، مثل تلف مبیع قبل از قبض، موضوع ماده 387 قانون مدنی که اگر مبیع قبل از قبض تلف شود عقد فسخ میشود، این فسخ– انفساخ ناشی از ارادۀ ضمنی طرفین است که اگر مبیع از بین رفت، دیگر تعهد از بین میرود.
۳ ـ انفساخی که ناشی از حکم قانون گذار است، ولی هدف آن تأمین پایگاه اراده و تراضی است، مانند انحلال همۀ قراردادهای جائز در صورت فوت یا حجر یکی از متعاقدین.
تفاسخ(اقاله):
اقاله در اصطلاح برانداختن. وبهم زدن معامله است. با تراضی و سازش طرفین معامله و به جهت این که رضایت طرفین در ان شرط است. از آن به تفاسخ وتقایل نیز تعبیر شده است . اقاله فقط در عقود لازم قابل اجراست. عقد لازم عقدی است لازم الاجرا که طرفین نمی توانند به دلخواه خود ان را فسخ واز بین ببرند. در واقع اقاله را برای عقد جایز نمی توان اجرا کرد .عقد جایز عقدی است که طرفین هر وقت بخواهند می توانند آن را منحل کنند. اقاله راه حلی است برای انحلال ناپذیری عقود لازم .در تعریف اقاله قانونگذار عنوان داشته اقاله (تراضی دو طرف عقد لازم برای انحلال ان) یا بر هم زدن عقد لازم با توافق طرفین است.
#قرارداد_قانون
@techeducationn
!!!داستان نامگذاری کمپانی ها!!!
#علامت_تجاری
@techeducationn
هرگاه قضاوت مى کنید، عادلانه قضاوت کنید و هرگاه سخن مى گویید، نیکو بگویید، زیرا خداوند نیکوکار است و نیکوکاران را دوست دارد. «پیامبراکرم ص»
⚖️هفته قوه قضائیه گرامی باد⚖️
@techeducationn
برخی قواعد حقوقی مرتبط با تجارت الکترونیک
📣همراه با موسسه حقوقی آتین در #روزنامه حمایت
🔸شماره 4228 مورخ 5 تیر 1397
@techeducationn
یک دادگاه استرالیایی شرکت اپل را به دلیل اقدامات خلاف حقوق مصرف کنندگان 6.7 میلیون دلار جریمه کرد.
#دعاوی_قضائی
@techeducationn
❗️یک دادگاه استرالیایی شرکت اپل را به دلیل اقدامات خلاف حقوق مصرف کنندگان 6.7 میلیون دلار جریمه کرد.
دادگاه فدرال استرالیا در پی شکایت یک سازمان تنظیم کننده بازار اپل را به خاطر فریب مشتریان جریمه کرد.
دلیل محکومیت اپل این بود که این شرکت در آپدیت جدید خود گوشی هایی را که در مراکزی غیر از نمایندگی های اپل، اسکرین شکسته ی آنها تعمیر یا تعویض شده اند، شناسایی و آنها ها را قفل نموده و از بازگشایی قفل آنها و همچنین از ارئه خدمات گارانتی به آنها خودداری می کرد. این خطا در گوشی های ایفون به EROR 53 منجر می شد.
دادگاه فدرال استرالیا این اقدام شرکت اپل را بر خلاف مقررات حمایت از حقوق مصرف کنندگان استرالیا دانسته و اظهار داشت صرف اینکه یک گوشی ایفون و آی پد توسط شخص ثالث تعمیر شده باشد دلیلی بر سلب حق استفاده مصرف کننده و محرومیت وی است استفاده از خدمات گارانتی نیست.
دادگاه فدرال استرالیا در همین راستا طی بیانیه ای اعلام کرد تمامی شرکت های بین المللی و فرامرزی باید قواعد خود را با مقررات قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان استرالیا تطبیق دهند.
در عین حال سخنگوی اپل اعلام کرد: این شرکت در حال مذاکره با دادگاه فدرال و شورای رقابت حمایت از حقوق مصرف کنندگان استرالیا (ACCC) است و این مذاکرات نتایج خوبی در بر داشته است. همچنین شورای رقابت و حمایت از حقوق مصرف کنندگان نیز اعلام کرد اپل در حال جبران این اقدام خود بوده و تا کنون با 5000 مشتری خود تماس داشته و در حال رفع این مشکل است.
شرکت اپل در سایت خود نیز مقررات مربوط به مشتریان را با قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان استرالیا تطبیق داده است.
#دعاوی_قضائی
@techeducationn
🔆لیست ۱۵ کشور اول نوآور جهان
کره جنوبی که چند دهه پیش از ایران عقب تر بود، امروز در صدر کشورهای نوآور جهان قرار گرفته است، حتی بالاتر از آلمان و ژاپن❗️
#نوآوری
@techeducationn
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ساخت اسکنر فوق العاده که با سرعت ۲۵۰ صفحه در دقیقه، صفحات مورد نظر را اسکن میکند!
#نوآوری
@techeducationn
چند داستان از خوش شانس هایی که اتفاقی باعث کشف اختراعات کاربردی شدند...(قسمت ششم)
اختراع جوش لاستیک !!
#اختراع
@techeducationn
🔆چند داستان از خوش شانس هایی که اتفاقی باعث کشف اختراعات کاربردی شدند...(قسمت ششم)
اختراع جوش لاستیک !!
لاستیک در شرایط شیمیایی و فیزیکی طبیعی خود، هم میپوسد و هم بو دارد. سال ها بود که چارلز گودیر، مخترع آمریکایی تلاش می کرد ماده ای تولید کند که طول عمر بیشتری داشته باشد. در سال 1839 او بالاخره موفق شد ، اما کاملا اتفاقی. وقتی او به طور اتفاقی داشت به وسیله یک برس مخصوص لاستیک را پودر میکرد، پودر حاصل با مقداری گوگرد مخلوط شد و روی اجاق داغ ریخت. لاستیک پودر شده در حال ذوب با گوگرد واکنش نشان داد و دوباره به هم جوش خورد و همین اتفاق گودیر را به اولین مهندس و متخصص در زمینه جوش لاستیک تبدیل کرد.
#اختراع
@techeducationn
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مجموعه ای جالب از طرحهای خلاقانه😍😍😍
#طرح_صنعتی
@techeducationn
تفاوت بین انفساخ , تفاسخ , فسخ (قسمت دوم)
#قرارداد_قانون
@techeducationn
🔆تفاوت بین انفساخ , تفاسخ , فسخ (قسمت دوم)
فسخ: فسخ که به آن انحلال ارادی قرار داد نیز گفته میشود، در اصطلاح حقوقی عبارت است از پایان دادن حقوقی به قرار داد به وسیلۀ یکی از دو طرف قرارداد یا شخص ثالث.
فسخ یا انحلال ارادی قرارداد از حیث جایگاه حقوقی یکی از مباحث اسباب سقوط تعهدات و قراردادها میباشد. بحث فسخ قرارداد، اختصاص به عقود لازم دارد، چرا که در عقود جائز هر کدام از طرفین میتواند هر زمان که اراده کند، عقد را بر هم زند فسخ، انشای یک طرفۀ انحلال قرارداد و تعهد میباشد، و مانند ابراء نوعی ایقاع است، یعنی این که یک طرف به طور مستقل میتواند حق فسخ خود را اعمال نماید، بدون این که نیازی به رضایت طرف دیگر باشد که به این عمل ایقاع گفته میشود.
مبنای فسخ قرارداد ممکن است، متفاوت باشد؛ یعنی این که فسخ قرارداد مبتنی بر حقی است که یا به وسیلۀ توافق طرفین ایجاد شده است یا به وسیلۀ حکم مستقیم قانون به وجود آمده است و این حق برای یکی از طرفین یا هر دو یا شخص ثالث میباشد.
الف) توافق طرفین: طرفین قرارداد میتوانند ضمن عقد یا خارج از آن برای یک یا هر دو طرف معامله یا شخص ثالث، حق فسخ قرار دهند مثل این که شخصی ماشینی را به دیگری بفروشد و در آن شرط شود که هر کدام از طرفین یا شخص ثالث هر وقت مایل باشند، بتوانند ظرف یک ماه آن معامله را فسخ کنند، به این حق اصطلاحاً خیار شرط گفته میشود. همان طوری که در مواد 399 و 400 قانون مدنی به آن اشاره شده است.
ب) حکم مستقیم قانون: قانون در مواردی برای جلوگیری از ضرری که به طور ناخواسته از قرارداد، متوجه یکی از دو طرف معامله است، به طور مستقیم به او حق میدهد که بتواند با فسخ قرارداد، از ضرر مذکور جلوگیری کند مثل این که کسی خانهای را اجاره کند و پس از مدتی متوجه شود که سکونت در آن میسر نیست، که در این جا به استناد مواد 478 و 479 قانون مدنی حق دارد عقد اجاره را فسخ کند.
#قراردادـقانون
@techeducationn
طراحی یک هسته گیر کاربردی و جذاب😍
#نوآوری
@techeducationn
برخی مقررات مرتبط با تابعیت شرکت ها
📣همراه با موسسه حقوقی آتین در #روزنامه حمایت
🔸شماره 4233 مورخ 11 تیر 1397
@techeducationn
امتیازات شرکت دانش بنیان…
#دانش_بنیان
@techeducationn
🔆امتیازات شرکت دانش بنیان…
1. امتیاز دهی و ارتقای رتبه هیئت علمی (10 تا 15 امتیاز)
2. امتیاز در مناقصات (10 تا 15 امتیاز)
3. انعقاد قرارداد دولتی بدون مناقصه
4. اولویت استقرار شرکت های دانش بنیان در پارک های علم و فناوری
5. اولویت واگذاری سهام مراکز پژوهشی دولتی
6. پوشش بیمه ای ریسک تحقیق و توسعه
7. اخذ مفاصا حساب بیمه قراردادها از سازمان تامین اجتماعی بدون تشریفات اداری
8. استقرار شرکت ها و موسسات دانش بنیان در واحد های مسکونی
#دانش_بنیان
@techeducationn
باتری های یکبار مصرف با قابلیت استفاده به میزان 1300 میلی آمپر و سازگار با محیط زیست با اندازه ای مناسب برای حمل!!!
#نوآوری
@techeducationn
علامت تجاری و اختراع
#علامت_تجاری_اختراع
@techeducationn
🔆علامت تجاری و اختراع...
اختراع نتیجه فکر فرد یا افراد است که برای اولين بار فرایند یا فرآورده ای خاص را ارائه می کند و مشکلی را در یک حرفه، فن، فناوری، صنعت و مانند آنها حل می نماید. علامت تجاری نشانی است که محصولات یا خدمات اشخاص را از رقبا متمایز می سازد. با توجه به تعاریف فوق روشن است که اختراع و علامت تجاری علیرغم اینکه هر دو از مقولات مربوط به مالکیت صنعتی هستند، بویژه از نظر تعریف، ماهیت، هدف، نحوه حمایت و مدت حمایت با یکدیگر کاملاً متفاوت هستند، به عنوان مثال علائم تجاری برخلاف اختراع به روح، فکر و ذوق انسانها بستگی ندارد و اگر هم ارتباطی دارد ضعیف است و حمایت قانونگذار از آن هدف و جهت دیگری را دنبال می کند و تنها از نقطه نظر تجاری و اقتصادی است که قانونگذار از آن حمایت می کند تا از این طریق بتواند هم بازار را کنترل کند و رقابتهای ناسالم را کاهش دهد و هم مصرف کنندگان را حمایت نماید تا آنها بتوانند کالاهای مورد نظر و دلخواه خود را خریداری نمایند نه محصولات تقلبی را و در صورت وقوع خسارت نیز این امکان وجود داشته باشد که شخص مسئول شناخته شده، تحت تعقیب قرار گیرد و جامعه به حیات سالم و پویای خویش ادامه دهد. با توجه به مراتب فوق، بطور خلاصه اختراع و علائم تجاری علیرغم اینکه هر دو از مقولات مربوط به حقوق مالکیت صنعتی هستند، در حوزه های زیر می توانند با هم تفاوت اساسی داشته باشند:
1. تعریف
2. مبانی حمایتی
3. شرایط لازم برای ثبت
4. فرآیند ثبت
5. نوع حقوق انحصاری
6. مأموریتها و کارکردها
7. مدت حمایت
8. چگونگی نقض حقوق انحصاری
9. مجوزهای اجباری
10. تأثیر استفاده در ادامه حمایت و اعتبار
#علامت_تجاری_اختراع
@techeducationn
🔫گلوله هایی حاوی بذر که در صورت شلیک به زمین از درون آن گیاه رشد میکند!!!🌳
#نوآوری
@techeducationn
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دستگاهی جالب برای شست و شوی راحت و سریع ظروف !👌
خانمها دیگر نگران شستن ظرفها نباشن !!!
#نوآوری
@techeducationn
📚طراحی زیبا برای قفسه کتاب🌴
#طرح_صنعتی
@techeducationn
رئيس جديد كميسيون مالكيت فكري ICC منصوب گرديد...
#مالکیت_فکری
@techeducationn