4_5881931972132995649.mp3
948.4K
🔸🔶 قرائت صفحه 386 قرآن کریم
👇👇👇
✅ @telaavat
🗓 تقویم روز 👇👇👇
🔸 چهارشنبه
🔸 ۱۲ اردیبهشت سال ۱۳۹۷ هجری خورشیدی
🔸 ۱۵ شعبانالمعظم سال ۱۴۳۹ هجری قمری
🔸 ۲ می سال ۲۰۱۸ میلادی
ذکر روز: ۱۰۰ مرتبه «یا حی یا قیوم»
🗒 مناسبتها:
🔻ولادت باسعادت منجی عالم بشریت حضرت ولیعصر، امام زمان (عج)(255 ق)
🔻روز معلم
🔻تشکیل دولت دکتر "محمد مصدق" (1330 ش)
🔻شهادت عالم مجاهد، آگاه و اندیشمند بزرگ اسلام استاد "مرتضی مطهری" (1358)
🔻زلزله شدیدی در کیفان و شیروان و شهر کهنه قوچان حادث شد (1308 ش)
🔻انقراض سلسلهی آل بویه توسط "طغرل سلجوقی" مؤسس سلسلهی سلجوقی (447 ق)
🔻روز جهانی مستضعفان
🔻تغییر قبله از "مسجدالاقصی" در بیتالمقدس به "مسجدالحرام" در مکه به روایتی (2 ق)
🔻درگذشت "علی بن محمد سَمَری" نایب خاص امام زمان و پایان غیبت صُغری (329 ق)
🔻روز سربازان گمنام امام زمان (عج)
🔻وفات عالم جلیل شیخ عبدالله مامقانی (1351 ق)
🔻درگذشت "لئوناردو داوینچی" نقاش، مجسمهساز و معمار معروف ایتالیایی (1519 م)
🔻آغاز جنگ عراق و انگلستان بر سر ادامه سلطه انگلیس بر عراق و چاههای نفت آن (1941 م)
🔻سقوط برلین پایتخت آلمان در آخرین روزهای جنگ جهانی دوم (1945 م)
🔻تسلیم دو میلیون سرباز آلمانی در ایتالیا به ارتش امریکا در پایان جنگ جهانی دوم (1945 م)
🔻آغاز جنگ دریایی انگلیس و آرژانتین بر سر جزایر فالْک لَند (1982 م)
🔻مرگ "جوزف مک کارتی" سناتور آمریکایی و بنیانگذار مکتب "مک کارتیسم" (1957 م)
👇👇👇
✅ @telaavat
🌷 هفته معلّم مبارک 🌷
امام علی علیه السلام: به احترام پدر و معلّمت از جای برخیز هرچند که فرمان روا باشی.
📚 غررالحکم، ص136
✅ @telaavat
🔻#تفسیر_نور🔻
🌸 اعوذ بالله من الشیطان الرجیم🌸
🔷 بسْمِ اللَّه الْرَّحْمَنِ الْرَّحِيمِ 🔷
🗯فلَمَّآ أَن جَآءَ الْبَشِيرُ أَلْقَهُ علَى وَجْهِهِ فَارْتَدَّ بَصِيراً قَالَ أَلَمْ أَقُلْ لَكُمْ إِنِّى أَعْلَمُ مِنَ اللَّهِ مَا لَا تَعْلَمُونَ (96)
🍁جزء 13 سوره یوسف🍂
✅ ترجمه
💭پس چون (آن برادرى كه حامل پیراهن یوسف بود) مژده رسان آمد، پیراهن را روى صورت یعقوب انداخت. پس یعقوب بینا گشت و گفت: آیا به شما نگفتم: همانا من از (عنایت) خداوند چیزى مىدانم كه شما نمى دانید.
⚡️نکته ها⚡️
اگر مراد از سفید شدن چشم «وابیضت عیناه»؛ كمنور شدن باشد، «بصیراً» به معناى پر نور شدن است و دلالت بر این دارد كه حزن و شادى در دید و قوه باصرهى انسان مؤثر است. امّا اگر مراد نابینایى مطلق باشد كه از ظاهر آیه و «فارتدّ بصیراً» بر مىآید، یك معجزه و توسّل است كه قرآن آن را اثبات مى كند.
دنیا فراز و نشیب دارد؛ برادران یوسف یك روز كشته شدن یوسف را به دست گرگ و یك روز خبر حاكم شدن یوسف را مى آورند.
🔢 پيام ها 🔢
1️⃣سرچشمه علم انبیا، علم الهى است. «أعلم من اللَّه...»
2️⃣ انبیاى الهى به وعده هاى خداوند اطمینان دارند. «ألَمأقل...»
3️⃣ یعقوب بر خلاف فرزندانش، به زنده بودن یوسف و پایان پذیرفتن فراقش اطمینان داشت. «ألم أقل لكم»
4️⃣ فرزند ناصالح باعث كورى پدر وفرزند صالح موجب بینایى او مى شود. «ابیضّت عیناه... فارتدّ»*
5️⃣ اراده ى الهى، بر قوانین طبیعى حاكم است. «فارتدّ بصیراً»
6️⃣ لباس و تعلّقات اولیاى خدا، مى تواند منشأ اثر باشد. «فارتدّ بصیراً»
7️⃣ چه بسا امرى كه مكروه شمرده مى شود؛ ولى براى همه خیر است، چنان كه قحطى ناخوشایند بود، ولى موجب آزادى بى گناهى چون یوسف و حاكمیّت او، وصال یعقوب وكنترل قحطى شد. «انّى اعلم من اللّه مالاتعلمون»*
👇👇👇
✅ @telaavat
"امام زمان(عج) آمدنی نیست، آوَردَنیست"
✨ حاج اسماعیل دولابی میفرماید: ظاهرا میگوییم آقا می آید ولی در حقیقت ما به خدمت حضرت میرویم. ما به پشت دیوار دنیا رفتیم و گم شدیم، باید از پشت دیوار بیرون بیاییم تا ببینیم که حضرت از همان ابتدا حاضر بودند. امام زمان گم و غائب نشده است. ما گم و غائب شده ایم.
📚 مصباح الهُدی ص ۳۱۹
از حضرت فاطمه(س) روایت شده که پیامبر اکرم (ص)فرمودند: امام همچون کعبه است که (مردم) باید به سویش روند، نه آن که (منتظر باشند تا) او به سوی آنها بیاید.
📚 بحار الانوار، ج ۳۶، ص ۳۵۳
تا ما نخواهیم، او نمی آید...
کافیست از خودمان شروع کنیم..
👇👇👇
✅ @telaavat
داستان علی بن مهزیار را سید هاشم بحرانی در کتاب« تبصره الولی فی من رأی القائم المهدی» ذکر کرده است. علی بن مهزیار نوزده سفر به مکه رفت و موفق به دیدار امام عصر نشد تا اینکه در سفر بیستم به خدمت آن حضرت رسید. در این داستان چند نکته قابل توجه اخلاقی وجود دارد که در ضمن آن به علت عدم توفیق دیدار وی در سالهای قبل بیان شده است؛ از جمله: 1. انسان ها خود در حجاباند در این داستان واقعی آمده است : وقتی قاصد امام(ع) آمد تا علی بن مهزیار را ببرد، از او پرسید: دنبال چه می گردی؟ چه می خواهی( ما الذی ترید)؟ علی بن مهزیار جواب داد: من به دنبال امامی هستم که محجوب و غایب از دیدگان عالم است( ارید الامام المحجوب عن العالم)!! قاصد گفت: جواب اشتباهی دادی؛ چه کسی می گوید آن حضرت محجوب از عالم است؟ این اعمال بد شما است که او را محجوب کرده است( ما هو المحجوب عن العالم و لکن حجبه سوء اعمالکم)!! گفتم که روی خوبت از من چرا نهان است گفتا تو خود حجابی، ورنه رخم عیان است در این عبارت، به صراحت اعمال بد انسان ها، موجب غیبت و ناپیدایی امام عصر(ع) معرفی شده و اگر دوستداران او واقعا خواهان ظهور و دیدار او هستند، باید از گناهان و اعمال بد دوری بجویند. 2.توجه فراوان به دنیا قاصد، علی بن مهزیار را خدمت امام زمان(ع) آورد. او می گوید وقتی می خواستیم وارد بر محضر امام زمان شویم، گفتم: « اسبم را کجا ببندم؟!» یعنی درست در زمانی که می خواهد به محضر امام مشرف شود و نیازی به هیچ وسیله مادی ندارد، او متوجه یک وسیله مادی شده و آن شور و شوق چندین ساله را در لحظه حساس دیدار، فراموش می کند؟! قاصد در جواب او گفت: اینجا حرم قائم آل محمد است، کسی جز افراد با ایمان بدین جا راه نمی یابد و هیچ کس جز مومن از اینجا بیرون نمی رود!... علی بن مهزیار می گوید: خدمت حضرت رسیدم و نشستم؛ آن حضرت ابتدا از من پرسید:« ای ابا الحسن چه چیزی تاکنون باعث این همه تاخیر و دوری تو از ما شده» ( ما الذی بطأبک عنا الی الان)؟! سپس افزود: « ما شب و روز منتظر تو بودیم» ( قد کنا نتوقعک لیلا و نهارا). این عبارت می رساند که در آن نوزده مرتبهای که توفیق دیدار حاصل نشد، مانع اصلی خود علی بن مهزیار بوده است!! علی بن مهزیار می گوید: عرض کردم: ای فرزند رسول خدا! قاصد شما نیامد... تا اینکه در سفر بیستم آمد و مرا به حضور شما راهنمایی کرد. حضرت سر مبارکشان را روی زمین انداخته و با انگشت شریفشان روی آن خط می کشیدند. بعد سر مبارک را بالا کرد و فرمود: قاصد نیامد؟ نه، جواب درستی نداد، بلکه شما مال دنیا بودید( لا ولکنکم کثرتم الاموال). این قسمت از فرمایش امام عصر(ع) به روشنی یکی از علل عدم توفیق دیدار را، ازدیاد مال و ثروت و مشغول شدن فراوان به امور دنیوی می داند. 3.تکبر و قطع رحم آن حضرت سپس در ادامه فرمایش خود، به دو نکته مهم دیگر اشاره می کند و آن عبارت است از: الف: تکبر، بزرگی و جباریت در برابر ضعیفان( تجبرتم، علی ضعفاء المومنین) ب: قطع رحم با خویشاوندان و نزدیکان( قطعتم الرحم الذی بینکم) آن گاه حضرت فرمود: شما با این کارهای خود، چه عذری دارید( فای عذرلکم)؟! علی بن مهزیار می گوید: عرض کردم: توبه! توبه! استغفار! استغفار! پس آن بزرگوار فرمود: ای علی بن مهزیار! اگر استغفار شما برای همدیگر نبود، ما رحمتمان را از شما قطع می کردیم و لطف و عنایتمان را از شما می بریدیم. نتیجه آنکه علت تٱخیر زیارت و دوری علی بن مهزیار و شیعیان از امام خود؛ چند عامل است، از جمله: اعمال بد، غفلت از حضور امام، ازدیاد مال و ثروت، تکبر بر مومنان و قطع رحم.
برای مطالعه بیشتر در این زمینه ر.ک:
۱. ارتباط معنوی با حضرت مهدی، حسین گنجی
۲.مهدویت( پیش از ظهور)، رحیم کارگر
👇👇👇
✅ @telavaat