#طرح_سومین_ختم_تلاوت_روزانه_قرآن_کریم
چهارشنبه ، ۹ خرداد ۱۴۰۳
🌸جهت سلامتی و تعجیل در فرج امام زمان (عج) به نیابت از شهید
( محمدمهدی نجاتینیا )
🌹🍃
📖صفحه ۲۰۲ سوره مبارکه توبه
📌 از جزء یازدهم
#رئیسی
#خادم_الشهید
#شهید_جمهور
@telavatghoranrozane
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۰۲🌷
از هم نشینی با مردگان بپرهیزید!:
پس از بازگشت لشکر اسلام از تبوك، منافقانی كه با بهانه های بی اساس از شركت در جهاد طفره رفته بودند، با سرزنش شدید مسلمانان روبرو شدند . از این رو با ذلّت و خواری سوگند دادند كه مسلمانان از توبیخ و سرزنش آنان دست بردارند. خداوند نیز به مسلمانان دستور داد كه با منافقان كاری نداشته باشند؛ البته نه برای اینکه آنها چنین تقاضایی كرده بودند؛ بلكه بدین علّت كه آنان آنقدر بی ارزش اند كه حتّی نباید با ایشان هم كلام شد. نكته ی جالب توجه این که آیه در مورد دلیل بی توجّهی مسلمانان به منافقان می فرماید: «إِنَّهُمُ رِّجس»؛ یعنی آنان پلید هستند. گویی خداوند نمی خواهد چیزی از كثیفی و ناپاكی منافقانِ بی ایمان به مؤمنان پاك برسد؛ زیرا نشست و برخاست با افراد آلوده، كم كم باعث آلودگی انسان می شود. این جمله به اصل مهم تأثیرپذیری و تأثیرگذاری در روابط انسان ها اشاره می کند. قرآن كریم و پیشوایان دین، بر انتخاب دوست و هم نشین خوب و دوری از دوستی و معاشرت با افراد آلوده تأكید فراوانی کرده اند. در روایتی می خوانیم كه پیامبر به مسلمانان فرمود:
«چهار چیز، دل و جان انسان را به تباهی می كشاند. یكی از آن ها، هم نشینی با مردگان است.»
آنان عرض كردند: «ای پیامبر خدا، منظور از هم نشینی با مردگان چیست؟» حضرت فرمود: «منظور، هم نشینی با كسانی است كه راه ایمان را گم كرده و از احكام خدا منحرف شده اند.»
در روایت دیگر از پیامبر گرامی می خوانیم: «فرزانه ترین مردم، كسی ست كه از [هم نشینی با] مردم نادان فرار كند.»
در حدیث دیگر می خوانیم كه حواریون به حضرت عیسی عرض كردند: «ای روح الله، با چه كسی نشست و برخاست كنیم؟»
او فرمود:
«با کسی که دیدنش شما را به یاد خدا بیندازد و صحبت کردنش بر علم و دانش شما بیفزاید و رفتار و کردارش شما را به آخرت [و بهشت] تشویق کند.»
آری، تأثیرپذیری از هم نشین آن قدر اهمّیّت دارد که پیامبر گرامی ما فرموده است:
«انسان بر اساس دین و راه و رسم دوست و هم نشین اش زندگی می کند.»
#طرح_سومین_ختم_تلاوت_روزانه_قرآن_کریم
جمعه ، ۱۱ خرداد ۱۴۰۳
🌸جهت سلامتی و تعجیل در فرج امام زمان (عج) به نیابت از شهید
( علی رضا دهقان منشادی )
🌹🍃
📖صفحه ۲۰۳ سوره مبارکه توبه
📌 از جزء یازدهم
#رئیسی
#خادم_الشهید
#شهید_جمهور
@telavatghoranrozane
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۰۳🌷
هر کاری می خواهید بکنید؛ ولی ... :
خیابان های شهرتان را در نظر بگیرید و فرض کنید که در آن ها مشغول رانندگی هستید. خدای ناکرده تصمیم می گیرید که بر خلاف مقرّرات راهنمایی رانندگی، مرتکب تخلّفی شوید و مثلاً وارد خیابان ورود ممنوع شوید؛ ولی ناگهان پلیسی را می بینید که خیابان را زیر نظر گرفته، یا تابلویی را می بینید که روی آن نوشته شده:
«ترافیک این معبر با دوربین کنترل می شود».
پس بلافاصله از آن تصمیم اشتباه منصرف می شوید. آری، یکی از عوامل مؤثّر در پایش رفتار انسان، آگاهی از وجود افرادی است که او را زیر نظر دارند و مراقب رفتارش هستند. در این مواقع، انسان از ترس جریمه و کیفر یا خجالت از آن افراد، کار بد را رها می کند و رفتاری صحیح از خود نشان می دهد. در قرآن می خوانیم که غیر از خداوند ـ که مهم ترین بیننده است ـ برخی از فرشتگان نیز اعمال انسان ها را زیر نظر دارند. همچنین بر اساس آیات قرآن، علاوه بر آن موجودات ناپیدا، انسان های والامقامی از اعمال ما اطلاع دارند. به فرموده ی این آیه، پیامبر و برخی از مؤمنان، اعمال مردم را مشاهده می¬کنند. بر اساس روایات معصومین ـ که معنای آیات قرآن را به خوبی می دانند منظور از این افراد باایمان، «امامان دوازده گانه» است.
بنا بر روایات، اعمال همه ی انسان ها در هر شب و روز، به پیامبر و امامان معصوم عرضه می شود و ایشان به طور دقیق از کارهای مردم مطّلع می شوند. در روایت تکان دهنده ای می خوانیم که امام صادق از اطرافیان خود پرسید:
«چرا پیامبر را ناراحت می کنید؟» کسانی که در خدمت امام بودند، گفتند:
«چگونه او را ناراحت می-کنیم [در حالی که پیامبر در میان ما نیست]؟» امام فرمود: «آیا نمی دانید که کارهای شما به او عرضه می شود، و هنگامی که او گناهی را در میان آنها می بیند، غمگین می شود؟ بنابراین [با کارهای بد] پیامبر خدا را ناراحت نکنید و [با کارهای خوب] او را خوشحال کنید.»
بر اساس روایتی از امام رضا ، در می یابیم که پیشوایان دین با توجّه به آگاهی از احوال شیعیانشان، برای آنان دعا می کنند. همچنین در روایت دیگری از امام موعود، حضرت مهدی ، می خوانیم که فرمود:
«ما از اوضاع و احوال شما کاملاً آگاهی داریم و هیچ چیزی از اخبار شما از ما پوشیده نیست ... ما در رعایت حال شما چیزی کم نمی گذاریم و هرگز شما را فراموش نمی کنیم؛ که اگر چنین اتّفاق بیفتد، سختی ها بر شما فرود می آید و دشمنانتان شما را ریشهکن می کنند.»
امیرالمؤمنین علیهالسلام:
هرکس بعد از #نماز صبح
۱۱ مرتبه سوره توحید را قبل از
طلوع آفتاب بخواند آن روز مرتکب
گناه نمیشود،حتی اگر شیطان
به سوی او طمع کند..!
•📚 ثوابالأعمال|ص۲۷۷•
جهت سلامتی و تعجیل در امر
فرج #امام_زمان صلوات
#طرح_سومین_ختم_تلاوت_روزانه_قرآن_کریم
شنبه ، ۱۲ خرداد ۱۴۰۳
🌸جهت سلامتی و تعجیل در فرج امام زمان (عج) به نیابت از شهید
( حسن عبدالله زاده )
🌹🍃
📖صفحه ۲۰۴ سوره مبارکه توبه
📌 از جزء یازدهم
#رئیسی
#خادم_الشهید
#شهید_جمهور
@telavatghoranrozane
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۰۴🌷
مسجد بهشتیان؛ مسجد دوزخیان:
پس از هجرت پیامبر به مدینه، گروهی از مسلمانان، در سرزمین قبا در نزدیکی مدینه مسجدی را ساختند و از پیامبر تقاضا کردند که به آنجا تشریف آورده، در آن مسجد نماز گزارد. آن حضرت نیز دعوت آنان را پذیرفت و آن مسجد را متبرّک کرد. پس از این ماجرا، گروهی از منافقان که به سازندگان بااخلاص مسجد قبا حسادت می ورزیدند، به بهانه ی اینکه افراد پیر و از کار افتاده توانایی آمدن به مسجد پیامبر را ندارند، از آن حضرت اجازه ی ساختن مسجدی را برای آن افراد ناتوان گرفتند و سپس از ایشان خواستند که به آنجا تشـریف آورده، نماز گزارد. پیامبر به آنان اجازه ی ساخت داد و چون برای جنگ عازم تبوک بود، به آنان فرمود که پس از بازگشت، در مسجد ایشان نماز خواهد خواند. حقیقت این بود که منافقان با بنای آن مسجد، از یک سو درصدد ساختن پایگاهی برای شورش بر ضد حکومت اسلامی بودند و از سوی دیگر می خواستند با جمع شدن در آنجا، مسجد پیامبر و مساجد دیگر مانند مسجد قبا را از رونق بیندازند و میان مسلمانان تفرقه ایجاد کنند. پس از بازگشت پیامبر از تبوک، منافقان نزد آن حضرت آمدند و تقاضایشان را برای حضور ایشان در مسجد خود تکرار کردند؛ امّا پیامبر از طریق وحی باخبر شد که این ماجرا توطئه ای حساب شده برای تضعیف اسلام و براندازی آن است. به همین سبب، گروهی از مسلمانان را مأمور کرد که آن مسجد را ویران کرده، به محلّ نگهداری زباله تبدیل کنند. داستان آن مسجد ـکه بعدها به «مسجد ضرار» معروف شد یکی از حوادث عبرت آموز تاریخ اسلام است. آن ماجرا به مسلمانان آموخت که باید چشمان خود را باز کنند و فراتر از ظاهر اتّفاقات، پشت پرده ی آن ها را نیز تحلیل کنند؛ همچنین فریب دشمنانی را نخورند که در لباس دین، قصد نابودی آن را دارند.
آن اتّفاق به همگان آموخت که محلّ توطئه و تفرقه اندازی، محلّی ناپاک و آلوده است و تفاوتی با زباله دان ندارد؛ هر چند به آن «مسجد» گفته شود. از سوی دیگر، مسلمانان فهمیدند که مسجد حقیقی که مهم ترین پایگاه امّت اسلامی است چه ویژگی هایی دارد. بر اساس آیه ی 109، یک کانون مثبت و فعّال دینی، دارای دو ویژگی اساسی است:
نخست اینکه از ابتدا بر اساس صداقت و تقوا بنا شود و هدف از احداث آن، بندگی خدا و اجرای احکام اسلام باشد.
دوّم این که حامیان و پاسدارانش، افرادی پاک و درست کار و باایمان باشند. بدین ترتیب، هم انگیزه ی بنای مسجد و هم انگیزه ی مردم حاضر در آن باید پاک و مقدّس باشد. آنگاه چنین مسجدی، سزاوار زیارت قدوم پاک پیامبر اسلام است، و اگر در زمان حیات آن بزرگوار نباشد، سزاوار لطف و توجّه معنوی آن مرد آسمانی است.